|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Oo widzę, że temat zszedł na związki internetowe, czyli jestem w temacie
Jak któraś z Was dziewczynki pisała, kochać przez Internet się nie da, ale sposób poznania się jest dobry jak każdy inny. Wiem po sobie, bo sama piszę z P. już ponad 1,5 roku, być może w wakacje się spotkamy. Oboje jesteśmy dla siebie ważni, ale czy ja wiem... Raczej nic z tego nie będzie. A za znajomościami internetowymi jestem, bo miałam kilka takich poważniejszych :P Miłego wieczoru dziewczynki
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Heeej
![]() Witaj OkoPani kochanowska, idealnie to moim zdaniem ujęłaś: 'kochać się nie da, ale sposób poznania dobry jak każdy inny' A z daleka masz tego P. ? 1,5 roku jak na znajomość internetową to duużoYess, Ty wiesz że ja trzymam za Was kciuki i jeśli coś będzie miało z tego być to i tak będzie A sukienka i butki boskie! Dziewczynki, chciałam uprzedzić że jutro pogrzeszę wybieram się na ploty do kumpeli i udzielam sobie dyspenzy mogę? ![]() ![]() aaa i w piątek wybieram się z pewnym przystojniakiem do knajpki, więc tez coś pewnie zjem.... ![]() buziolki!
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mua! udzielam dyspensy
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Mysteriness - 300 km ode mnie mieszka, więc to dosyć sporo, dlatego wolę ze spotkaniem poczekać do lata.
Hm. Tak teraz myślę. Faktycznie, 1,5 roku jak na znajomość internetową to dużo, ale będzie jeszcze więcej ! przynamniej się dobrze znamy, to gafy żadnej nie będzie na spotkaniu (mam nadzieję )Jakie plany na jutro, dziewczynki?
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
Cytat:
ja jak już wspominałam , ploty u kumpeli, oprócz tego pewnie nauka
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kosciól, obaid, nauka
standard
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół, gotowanie obiadu, pewnie pranie też zrobię i niestety praca.... Mam coś do napisania, co chciałabym w następnym tygodniu szefowej pokazać i pewnie wykorzystam wolny dzień na to...
Co do znajomości internetowych, to ja nie jestem tak otwarta jak wy. Owszem zdarzyło mi się zawrzeć znajomość przez internet, którą później kontynuowałam na żywo, ale nie były to osoby pierwsze z brzegu. Zwykle były to osoby które studiowały na tej samej uczelni i poznałam je poprzez forum. Ale generalnie nie reaguje na żadne zaczepki od nieznanych osób. Zresztą nie mam konta nawet ani na nk ani na fb i nigdy nie miałam. Nawet tutaj staram się jak najmniej o sobie pisać i nie podaję gg czy komórki. Owszem wszystkie Was uwielbiam, no ale co tutaj dużo mówić, niestety wyznaję zasadę ograniczonego zaufania. I np nie rozumiem Twojej postawy Yess "ja mu ufam itd". Bo dla mnie człowiek poznany twarzą w twarz musi sobie na zaufanie zasłużyć, a w znajomości internetowej nie ma tego jak zweryfikować. Ale to moje nieufne podejście po prostu. Co do związków na odległość. To są one możliwe, o ile ta odległość pojawia się na pewien tylko okres. Jest kilka powodów. Człowiek może szukać pocieszenia u kogoś innego i nagle z przyjaciela/przyjaciółki staje się kimś więcej, bo jest pod ręką. Miłość wymaga jednak obecności drugiej osoby, jakiegoś napięcia pomiędzy partnerami. I do tego będąc na odległość nigdy nie poznamy partnera dobrze. To co pisze to jedno, ale zachowanie jest dużo ważniejsze. |
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe powitanie!
Widzę, że poważne tematy są poruszane... mimo, że nie znam całej historii pozwolę sobie wyrazić opinię na temat związków na odległość. Miałam na studiach przyjaciółkę, dosyć bliską - jakiś czas mieszkałyśmy nawet razem. Poznała swojego chłopaka, który był w Polsce na krótkich wakacjach, ale po 3 dniach musiał wracać do siebie. Mimo że nikt nie wierzył, że z tego coś będzie (na początku nawet łącznie z nią samą), postanowiła pojechać do niego na tydzień - po miesiącu codziennego kontaktu online. To była niebezpieczna historia, ale ona się nie bała i wróciła - zapłakana, zakochana po uszy. Obiecał, że się przeprowadzi i zrobił to - po ledwie 5 miesiącach internetowej znajomości zamieszkali razem. I są razem do dziś - na pewno mają problemy jak każda inna para, ale są szczęśliwi. Wszystkim nam jest teraz łyso, bo jej powtarzaliśmy, że to nie ma sensu. Tak więc, miłość na odległość jest możliwa, nawet w ekstremalnych sytuacjach, pod warunkiem, że jest prawdziwa
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowa kolezanke
![]() ![]() Yess sliczna kieca butki boski kolor ale wole wyzszy obcas musze sszybko nadrobic co pissałyscie ![]() zgrzeszyłam dzis;; połowa pudełka lodow.... i popcorn, zrobiliosmy sobie z tz wieczór filmowy:P ale juz chyba to spaliłam
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyy!
Myss masz moje przyzwolenie baw się dobrze Anti no to dziecko zaszalało ale spaliło mówisz? sasasasa ![]() Moje plany na dziś..? hmm.. praca teraz jem śniadanko: chlebek Dukana z twarożkiem to jest niewątpliwie moje ulubione śniadanie ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Far widzę Cię!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam
![]() ![]() ja własnie po sniadanku: bułeczka zszynka i warzywkami;D na makaron nie chialo mi sie czekac ![]() dopada mnie zimowe przygnebienie, najchetniej zrzuciłabym kurtke i wbiła sie w bikini
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Far, ja tez Cię widze
![]() hej hej!!! na ś: 2 kanapki ciemnego z serem białym i zurawina, kawa ![]() Anti: moje butki mają 10cm szpilke, jak dla mnie w sam raz ![]() Limone: rozumiem Twoje podejście i szanuje swoją obecną przyjaciólke z która studiuje także poznałam przez internet wiesz, co do zaufania dla W.: możliwe, że jestem zbyt łatwowierna, ale ja po prostu mam przeczucie, a mnie przeczucie rzadko myli. Na razie na zwiazek nie jestem nastawiona tak jak mówiłam. W mi wczoraj napisał, ze miedzy nami jest teraz tak miło i że boi sie, ze gdy kogos poznam to to sie skonczy. Chocby nie wiem jak bardzo ukrywał, ze mu zalezy, to ja wiem swoje ![]() ech, ja tez dziś praca/nauka Anti: Ty grzesznico ![]() uciekam do kościólka Kochane miłego dnia!
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
miłego Yess!
![]() No no Anti zaskoczyłaś mnie tą bułą na śniadanie!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry dobry
![]() Ja zaliczyłam już poranne bieganie. I właśnie wyszłam spod prysznica, zrobiłam sobie peeling kawą... Jak ja kocham moją skórę po nim A poza tym, dla śledzenia moich przyszłych postępów pomierzyłam się dzisiaj i zrobiłam sobie zdjęcia. I załamałam się... Święta to ZUO! powinni tego zabronić... Wszędzie mi przybyło... Ale teraz będzie lepiej!
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój jadłospis na dziś: owsianka na mleku + kawałek drożdżówki* kiwi 5 paluszków krabowych, 1 jajko na miękko, trochę groszku i kukurydzy pomarańcza serek wiejski/ jogurt w między czasie godzina na rowerku * wiem, że drożdżówka jest błędem nie do wybaczenia, ale nie umiem żyć bez pieczenia ciasta (! pieczenia, nie - jedzenia, ale u mnie w domu mało kto je słodkie rzeczy, więc muszę moje ciasta jeść sama), poza tym lepiej chyba zjeść codziennie kawałek czegoś słodkiego niż później mieć napad chęci na słodycze. no i wyeliminowałam poza ciastem mąkę całkowicie ![]() pozdrawiam!
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
OkoPani trochę skromny ten jadłospisik
![]() śniadanie w porządku, owoce to nie posiłek może się mylę, bo nigdy tego cuda nie jadłam nie jesz mięsa? Groszek i kukurydza nie bardzo na redukcję, no ale jak trochę to nie zaszkodzi lepiej jakaś kapusta, marchewka, ogórki
Edytowane przez heroine86 Czas edycji: 2011-01-06 o 13:53 |
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Heej
jak mija dzionek? u mnie idealna pogoda na sanki
|
#918 |
|
Żona Idealna :)
|
heja ;*
ja na uno momento.. wpadłam po baciki wczoaj byłam w k f c ![]() a6w wczoraj zaliczone, a dziś bedzie ale wieczorkiem. ok, już lecę ![]() jutro zajrzę na dłużej i Was nadrobię. Mua
|
|
#919 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj oprocz buły z szynka
:2sn: 2 pomarancze 3sn?: troche krupniku(wiem ze kasza to grzech ale taki dobry był) ok 17 planuje zjesc małe udko z kurczaka z warzywkami ![]() na kolacje nie wiem co;D za mna jakies 30minut steppera, ok 300 skretów na twisterze i tylko 10 minut aerobiku, za chwile dalej ide krecic a pozneij cos na brzuch:
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dzisiaj:
Śniadanie: dwie kromki chleba z masłem i żółtym serem, herbata z łyżeczką cukru II śnd: jogurt owocowy z otrębami i kawa z mlekiem, 5 orzechów i migdałów w czekoladzie Na obiad planuję makaron z kiełbaską i sosem meksykańskim, a na kolację jeszcze nie wiem, zależy jak będę głodna - może kanapki z serkiem, może jogurt znowu, albo pomelo. Dziś tylko 4 posiłki bo wstałam po 11... A teraz zabieram się za pracę. Póki co ćwiczyć nie ćwiczę, ale codziennie u siebie w bloku chodzę po schodach, a nie jeżdżę windą (wyjątki robię gdy mam siatki z zakupami). Do tego staram się mieć napięty brzuch i trzymać plecy prosto - nieźle mi idzie, ale mięśnie w okolicy krzyża mają dosyć.... Są za słabe i stąd moje garbienie |
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
u mnie spokoloko pracuję i odpoczywam na zmianę ![]() sanki?! ![]() Cytat:
za ćwiczonka wracaj do nas szybciutko buźka Cytat:
Cytat:
rozumiem, że to mniejsze zuO? no niech Ci będzie kolację zjedz białkową, bo coś go nie ma w Twoim jadłospisie
|
|||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
a to dzisiaj tylko bo wstałam bardzo późno, a wcześnie muszę pójść spać
![]() jutro wstaje wcześnie i kładę się późno wiec zjem o jeden posiłek więcej a mięso jem, dziś za mięso robią mi paluszki - jak by nie było ryba, ale właściwie najczęściej ryby jem właśnie: tuńczyka, łososia, inne morskie stwory... czasami kurczaka albo indyka, ale od dwu dni staram się soli nie używać, a kurczak bez czegoś słonego przejada mi się po jednym razie :P do jogurtu czasami dorzucam orzechy włoskie, ale wczoraj się akurat skończyły
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę po kawę, bo zaraz usnę
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zaliczyłam pierwszą zimową glebę jak szłam do kościoła
jak wracałam to w tym samym miejscu bym się wywróciła, ale całe szczęście się siostry trzymałam ![]() Dzisiaj to mam totalnego lenia: ani uczyć, ani ćwiczyć.. Nic mi się nie chce.. ;/
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Białko było na śniadanie i II śniadanie |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a tego białka to maaaaaało
|
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też się podzielę, a co
![]() śn: kawa z mlekiem; bieganie (wiem, że to błąd i źle, ale chciałam sprawdzić jak mi się biega bez śniadania - niektórym podobno lepiej. Ale nie mi... pierwszy i ostatni raz!) IIśń: musli z mlekiem, pomarańcza; ob: ryż, jakiś taki kawał mięsa, surówka z jabłka, marchewki i pora + deser: dwa kawałki domowej szarlotki (byłam u brata na obiedzie); co dalej nie mam pewności, chyba serek homo nat, albo coś innego co wygrzebię z lodówki. Właśnie wróciłam od brata i jestem taaaaaaaka rozleniwiona. I mam nadzieje, że mi szarlotka będzie wybaczona ![]() I zmarzłam jak cholera! :P Muszę kupić coś pod spodnie do biegania, bo niedługo mi chyba uda i tyłek odmarzną.
dopóki choć raz pracując nad sobą, nie upadniesz omdlały ze zmęczenia. Edytowane przez Praan Czas edycji: 2011-01-06 o 17:10 |
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jestem ciekawa gdzie ja według Ciebie mam jeszcze w swoim dzisiejszym jadłospisie białko wcisnąć? |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kolei sery żółte, pleśniowe owszem mają dużo białka, ale też mnóstwo tłuszczu... W sumie to na kolację mogłabyś, np serek wiejski, jajeczko lub twarożek no ale to tylko moja sugestia
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Jak któraś z Was dziewczynki pisała, kochać przez Internet się nie da, ale sposób poznania się jest dobry jak każdy inny.
Wiem po sobie, bo sama piszę z P. już ponad 1,5 roku, być może w wakacje się spotkamy. Oboje jesteśmy dla siebie ważni, ale czy ja wiem... Raczej nic z tego nie będzie.

wybieram się na ploty do kumpeli i udzielam sobie dyspenzy

ale spaliło mówisz? 

może się mylę, bo nigdy tego cuda nie jadłam
lepiej jakaś kapusta, marchewka, ogórki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wracaj do nas szybciutko

z kolei sery żółte, pleśniowe owszem mają dużo białka, ale też mnóstwo tłuszczu...