|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Jej jak mnie dzis suszy, w dodatku zaczelam miec uczucie bulgotania w zoladku i jelitach
![]() Cytat:
ma juz prawie 4 letniego szkraba, trenuje szermierke a w zeszlym roku brala udzial w jakiejs kampanii bilbordowej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agus kuruj oczka |
|||||
|
|
|
#3662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
hej dziewczyny!
ja wreszcie dotarlam z pracy od razu tylko torbe rzucilam, wlaczylam pranie zabralam sie za pomidorowa i teraz padam doslownie, sniegiem nas zasypalo w Norwegii i normalnie brnelam dzis do domu poltorej godziny chyba, kosmos! doczytuje was na pol gwizdka, bo ledwie zyje , na szczescie ptrzyszla mi kolejna przesylka, kocyk, sliniaczek i zabaweczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja lece dalej do mojej zupy aaa jeszcze katem oka doczytalam, ze Katarzynkaoo bedzie testowac niedlugo! trzymam kciuki!
|
|||
|
|
|
#3663 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
princi dbaj o siebie! mnie tak trzymalo na poczatku, mam naddzieje ze cie szybko pusci do do tej gondoli to ona jest 8 cm dluzsza, i nic o niej nie wiem za to transporter ma bardzo duzo zalet, od tej konstrukcji plastra miodu po system przeciwpotliwosci malucha, mozna na upartego przewozic malucha w aucie w niej, a ta to nie wiem mam katalog jane na 2010 rok ale jej nie widze, bo to nie jest ta micro, prawda?mnie opis trasportera polozyl na lopatki, chyba jedna z najlepszych gondoli Cytat:
Cytat:
a co do tych spacerowek to mi sie bardzo bardzo bardzo podobaja kubelkowe, ale z wielu wzgledow wybralam brzydsza tradycyjna, min wlasnie ze rozklada sie calkiem na plasko i calkiem do piony sie podnosi i jest twarda i prosta w oparciu. no i u mnie wchodzila w gre jeszcze jedna rzecz, moj mlody jest wygodny i jeszcze we wakacje pomimo 4lat kazal sie wozic . boje sie ze jak sie urodzi mlode a bedziemy gdzeis dalej to walnie focha i bedzie kazal sie niesc... wiec wzielam tak dluga spacerowke po rozlozeniu ze mysle ze spokojnie bedzei mozna AWARYJNIE zapakowac dwojke chociaz mam nadzieje ze nigdy do tego nie dojdzie......ja jak jeszcze was czytalam i nie udzielalam sie mialam taki moment ze bylam praiwe zdecydowana na taki wozio: http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-nurs...is-p-2392.html jest hiszpanski i jest by Jane, wiec nie tak ze niemarkowy. ma bardzo dobre opinie na zagranicznych forach i porownywalny do drogiego bugaboo, na allegro komplet nowy do dostana za 1300zl wiec bardzo przystepnie, dla mnie minus taki ze kubelkowe siedzenie i jakos trafil sie ten w takiej cenie ze wzielam inny. Cytat:
![]() bylam u rodzicow i porobilam fotki ciuszkow i butkow, rozm mniejszy niz 54, 54 i 62. jakos male te fotki wyszly(robione tel) bedzie wojna z moim tz o te rozowe buciki kupilam je jak zrobilam test,
|
|||||
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka - ja też mam stetoskop ale nic a nic nie słychać
![]() To jest mix największej na świecie przytulanki kochającej ciepło i słoneczko (potrafi stać bez ruchu przez 10 minut przy kaloryferze, raz po raz go miłośnie polizując ) i psa wiecznie gotowego do zabawy. Jest więc zdecydowanym przeciwieństwem dostojnego i mało aktywnego chowka
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka pokaz co tam przyszlo
I na kanape marsz, nogi na poduszke, lezec i pachniec!!!!!
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ba, nawet raz Julek się popisał i kopnął prosto w rękę TŻta aż mu do góry podskoczyła
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
aga - ciuszki super! I spacerówka też ciekawa, lubię taki kolorek
anula - kurcze tak Ci współczuję, że Ty ciągle pracujesz. Mnie by teraz nikt za chiny do pracy nie wygnał, gdybym musiała np. jutro rano wstać i zapitalać do biura to bym się chyba poryczała
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie tz niedlugo jedzie do mc donalda po bic maca ja chba salatke wezme ma ochote na mizerieeeeeeeeee czekam az tesciowa wyjdzie ze mszy i zadzwonie :brzyda l:![]()
|
|||
|
|
|
#3669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ALe fajne ciuszki Cytat:
|
|||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 ale piekne ciuszki! a ile masz par bucikow, ja jeszcze ani jednej nie mam
Kochana tez wozek jane to moj maz wynalazl mowi, ze to ten micro tylko w nowej wersji, musialabym poczytac, zaraz to zrobie, jednak ta poprzednia gondola to naprawde malusia w porownaniu do innych, nawet w skelpei odrazu rzucala sie w oczy, ze mniejsza od reszty wozkow...anula_81 pochwal sie zakupami
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza i wszystko super Tak więc dalej nas trzyma w niepewności. Mamy też fajowe zdjęcie buźki, bardzo wyraźne
|
|
#3672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No ja juz po pomidorowce i ciasteczku i sliweczkach w czekoladce na deserek, wrzucilam do pomidorowki wolowinke sliczna i takie gotowane miesko wcinalam, zdrowizna, dlatego sobie na deser tez pozwolilam
![]() moj TZ tylko sie ze mnei smieje, ze tu zdrowo i nie baaardzo duzo a tu ciagle podjadam ![]() Cytat:
wkleje moze pozniej zdjecia przesylki jak TZ pojdzie na squosha![]() Cytat:
![]() Cytat:
doslownie! i brne przez te sniegi jak juz dotre i wbije sie w prace to jest ok, ale w polowie dnia jestem tak padnieta, ze ledwie wysiedze te 7,5 godziny, do 8 w porywach i padam jak przychodze do domu, niewiele jestem w stanie zrobic, musze to robic od razu jak wejde w drzwi bo jak usiade to juz przepadlo![]() Cytat:
![]() ja z makaronikiem, ale cos czuje ze jutro do tej zupki ugptujemy ryzyk ![]() dobra wyciagam nogi na kanape a Zosia zaczela swoje harce chyba sie obraca wokol wlasnej osi bo normalnie jezdzi mi pod skora cala![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
chyba sobie jakies zamowie![]() a zakupy jak pisalam obfotografuje jak TZ wybedzie z domu A Ty jak sie czujesz? mam nadzieje troche lepiej? a jak brzuszek? dalej masz skurcze?Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na koncu tego mojego katalogu sa rozne akcesoria jane, typu waleczki do spania zeby dziecko sie nie przekrecilo, kubki, wanienki, Cytat:
![]() monia wiesz co, ja ci powiem tak, mialam wozek na piankowych kolach (nie firmowy) ale na 3 i duzych(ogolnie wozek szmelcowato plastikowy i mialam go do uzytku w pl ja przyjezdzalam z malym sama to ze soba nie zabieralam) i jezdzilo sie z nim bosko Cytat:
anula, prawie kazde moje spiochy maja jakis taki napisa, teraz pod nieobecnosc tz kupilam spiochy z napisem i love daddy . a z bucikami to ja mam hopla.... haha, a ile mlody mial! tak do roku to ja kolejnemu nie musze kupowac bo po braciszku ma full.
|
|||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
zarz bede jadla bic macaaaaaa i salatke z vinegretem do tego
a ja chce mc fluryyyyyyyy moje grdlo, jak sie wykuruje to chyba zjem 2 naraz |
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nie piszcie mi takich rzeczy, ja sie slinie na mysl o zwyklej pomidorowce a na forum szumnie o niej od 3 dni, w koncu nie wytrzymam i w nocy ja ugotuje. a tu jeszcze z Mc... a dlaczego ja nie mam kogo wyslac po jakas kanapeczke i shake? ![]() zaraz opier.. mojego tz przez gg , gdzie on sie podziewa jak ja mam zachcianki
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 tych skurczow chyba juz nie mam, ale caly dzien lezalam d...do gory
no czuje sie tak sobie, teraz na gardlo mi przelazlo co za koszmaren a Ty zamawiasz sobie te ciuszki dla dzidzi na norweskim ebayu?
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane;*
ale tempo narzucacie;/ nie wyrabiam Za Wami, a jakie slodkie brzuszki na avatarkach, czmu moj taki maluski? Pieklam caly dzien ciasta na cywilny
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
agnieszka ja wlasnie szukam sobie bucikow na necie, no bo jak to tak, zebym zadnych nei miala
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ciuszki zamawiam na finn.no, norweskie takie allegro, albo na stronkach sklepow, tu wszedzie mozna karta placic w necie wiec szybko i bezbolesnie
|
||
|
|
|
#3679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję pięknie za cenne rady na temat wózka Cytat:
ja tam widzę całkiem sporawy w avatarze
|
|
#3680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anula a moglabym cie prosic o linki do stronek sklepow z artykulami, ciuszkami itd dla dzieciaczkow(finn.no znam)? bo ja sie mojemu tz doprosic nie moge, a niechce zeby mi kupowal w ciemno, a tak bede wydawac mu pokazywac co ma kupic albo zamowic. Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-06 o 19:59 |
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot, Agus nie slychac przez stetoskop
. Dobrze słychac, ale moje...jelita , współczuje mojej córci, że ma tak głośno
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
aga ale ciuszki piekne
monia, dzidzia wkoncu ujawni plec, moze juz niebawem najwazniejsze, ze zdrowo rosnie, a moj brzuszek naprawde duzo mniejszy od dziewczyn a termin mam kwietniowy.agus jak oczy? Jeszcze ropieja? marta aliczka, gratuluje poznania plci;D aliczka glukoze maja w laboratorium, ne trzeba kupowac, tylko na czczo to sie robi.
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja rozkraczyć też się nie chciała to ją doktor od tyłu podglądał a co do wózka 2000 to całlkiem sporo więc mysle ze wybierzecie coś co wam będzie odpowiadać Cytat:
![]() wydawało mi się że szkoda siana wydawać dla samego wyglądu ![]() teraz też ma jedną parę na sezon ... |
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowalam jak na razie z tych stron: http://www.kidsa.no/epages/Store.sf/...ies/babyutstyr www.laredoute.no www.ellos.no www.babyshop.no (tu w sklepie, nei przez neta) http://www.princessbutikken.no/velg-...-cbaby-p1.html a ciuszki to duzo na finn.no mozna uzywanych znalezc, tak samo wozki itp, ale to schodzi w sekundzie i trzeba miec refleks, zeby udalo sie wylictowac
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musiałam kupić |
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie martw ![]() Cytat:
|
|
#3687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj trochuuuuuuuuuu Cytat:
Cytat:
za 30 minut znowu bede glodna a wtedy zrobie mizerieeeeeeeeeee |
||||
|
|
|
#3688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) no i w uk byly bardzo bardzo tanie, a i ja i moj tz mamy z glowa na punkcie butow, takze zawsze ktores z nas wracalo z zakupow z jakimis odjechanymi buciorkami. teraz mlody nie lubi przymierzac, ma 2-3 pary na sezon bo strasznie niszczy. buty od 2 r.z nie nadawaja sie do powtornego uzytkowania Cytat:
dzieki ) i zawsze mi truje , a niestety nasze gusta ciut sie roznia
|
||
|
|
|
#3689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
pomóżcie! szukam jakiejś strony gdzie będą tygodnie ciąży i normy ile dzidziuś wtedy mierzy. plisss jak któraś z was zna taką stronkę, to proszę o link ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajne body z napisem, że jest cool jak tata
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 jesli dobrze pamietam to u Ciebie bedzie synus to co ubierzesz go w rozwe butki?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Ale końcową decyzję podejmiemy po testach na żywo, zresztą pewnie i tak TŻ zadecyduje, bo On to znawca czterech kółek 
będzie dzidzię na plecach wozić i w wózku pilnować 

za to transporter ma bardzo duzo zalet, od tej konstrukcji plastra miodu po system przeciwpotliwosci malucha, mozna na upartego przewozic malucha w aucie w niej, a ta to nie wiem

doslownie! i brne przez te sniegi

Czekamy na Ciebie fasolko