|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
![]() Jak był mój ślub to mszę odprawiał mój przyjaciel i mnie trochę teściowa kilka tyg. przed ślubem "wkurczakowała", gdy powiedziała, żebym szepnął kumplowi, żeby za długiego kazania nie mówił. Ja wtedy odburknąłem , że będzie mówił ile chce a ja chcę żeby było jak najdłuższe. Kumpel jest świetnym kaznodzieją głosi mocne kazania a na naszym ślubie było mocne i z "jajem"
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-11-24 o 18:39 |
|
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie znam niestety bliżej żadnego z zakonników w kościele, w którym wezmę ślub, ale mam nadzieję, że uda nam się wcześniej porozmawiać z tym, który udzieli nam ślubu, żeby omówić z nim o treści kazania, wybrać czytania itp.
A wracając tym samym do wątku: W których kościołach krakowskich mieliście/będziecie mieli swój ślub- w waszych parafiach czy gdzieś poza nią? Co zadecydowało o wyborze tej konkretnej świątyni? Jak wyglądały/wyglądają wasze kontakty z duchownymi w tym kościele? |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bałem ślub w parafii teściów (35 km za Tarnowem), a mszę doprawiał mój przyjaciel kapucyn. (zrobiliśmy błąd bo proboszcz bruździł - jakoś nam przez myśl nie przeszło żeby wziąć ślub wioskę dalej a mieliśmy licencję). Gdyby teście mieszkali w okolicach Krakowa to nasz ślub na 100% odbyłby się u jezuitów.
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Przylaczam sie do watku
Mysle, ze najwazniejsza tu informacja na poczatek jest: kiedy slub? 4 sierpien 2012 Sala i kapela juz jest![]() Chcialabym zapytac, czy ktos cos moze wie o firmie "Pryzmat" z Krakowa zajmujaca sie wideofilmowaniem i fotografia? Nam wlasciwie chodzi tylko o wideofilmowanie, bo fotografa mamy juz wybranego
|
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem co prawda żadnym gospodarzem wątku, ale witam kolejną Krakowiankę
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj dołączyłam do grona PANIEN MŁODYCH z Krakowa na rok 2012.
![]() ![]() ![]() ciągle bujam w obłokach.........sala jest prześliczna "Szafrantu" teraz zastanawiamy się nad muzyką .... wie ktoś coś na temat Nas Troje p.Ewa Ostrowska lub Route 66 zastanawialiśmy się też nad Magdą Mitoń .....co lepsze ?Musimy też zorganizować transport gości z Krakowa do sali w Niepołomicach ..jakieś namiary na tani transport ?? PROSZĘĘĘ
|
|
|
|
#1688 |
|
Przyczajenie
|
Tez chcialabym dolaczyc do tego watku
Moj slub 14 sierpnia 2011 takze calkime juz niedlugo Czy ktoras z Was wie cos o slubie w Kosciele Sw Barbary lub Apostolow w Krakowie? Nad tymi dwoma kosciolami sie zastanawiam Pozdrawiam Gabrysiahttp://www.suwaczek.pl/tickers/weddi...Id//sliderId// Edytowane przez gabszu Czas edycji: 2010-12-20 o 21:39 |
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
25.06.2011 Kraków i okolice ;-) - witam was dziewczynki
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo piękna pora roku, prawie moje imieniny
a w jakim lokalu ślub?
Edytowane przez Grzesiowa Czas edycji: 2010-12-22 o 20:04 |
|
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Wesele jest na strażnicy niedaleko Krakowa, moja rodzina i rodzina TŻ dobrze czują się na zabawach w OSP zresztą my też więc nie chcieliśmy szukać nie wiadomo jakich pałacy czy restauracji.. w końcu to nasz dzień mamy się czuć dobrze i naturalnie;-)
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ jest w Mogilan, a ślub mam w starym kościele w Sieprawiu ,wesele też tam
|
#1694 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam natomiast pytanie: czy któraś z Was korzystała z usług "Artystycznej Pracownii Małgorzaty Obajtek - Suknie Maja"? To pracownia na ul. św. Filipa, gdzie wszystkie suknie szyją za 900 zł. Ciekawi mnie czy klientki są zadowolone, bo zastanawiam się nad uszyciem swojej sukni właśnie tam. |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje 2 koleżanki tam szyły i również miały masę problemów i również nie polecają, ale ostatecznie stwierdziły, że za 900 zł mogły się tego spodziewać. Poza tym udzielałam się kiedyś na tym wątku, potem przestałam z racji braku czasu i dosyć wtedy jeszcze odległej daty ślubu. Teraz wracam ,bo czas zleciał jak szalony i ślub już za niecałe 5 miesięcy (7 maja ![]() Muszę w końcu wziąć się za poszukiwanie zakładu fryzjerskiego i makijażystki no i sukni ślubnej bo czas biegnie.
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ten salon ma więcej opinii złych niż dobrych
może warto kupić suknię używaną od kogoś niż pakować się w szycie w nieznanym salonie. Lepiej przymierzyć i od razu widzieć jak sie wygląda, bo poźniej to co uszyte może rozminąć się z wyobrażeniami.
Edytowane przez Rapi Czas edycji: 2010-12-27 o 09:25 |
|
|
|
#1698 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za rady
Naczytałam się tyle negatywnych opinii, że raczej zrezygnuję. Dzisiaj upatrzyłam sobie piękną suknię w małym salonie na początku Długiej (Długa 5 - polecam!) za 2200 zł i jutro prawdopodobnie idę podpisać umowę
|
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem z Mogilan
No i wesele też bedzie w Mogilanach
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.slubnesuknie.com.pl/ Tam moja żona kupowała suknię. Objechałem z żoną/narzeczoną większość salonów w Krakowie, Tarnowie i Rzeszowie a Nabla była jednym z pierwszych. Żona musiała wszystkie objechać a ja od razu wiedziałem, że do Nabli wrócimy
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Mam jeszcze pytanie do panien młodych - słyszałyście jakieś opinie (dobre/złe) na temat salonu ślubnego Gracja (są na Długiej w pasażu i na Floriańskiej). Dziękuje z góry za pomoc
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to było w 2007 roku.
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za info
|
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
Odwiedziłam salon Nabla pod koniec września zeszłego (tak, tak to już ZESZŁY 2010 rok
|
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszukuje firmy, ktora wypozycza stelaze na tort. Ma ktos moze jakies sprawdzwone namiary??
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny podoba mi sie sala w Zielonkach Gospoda we Mlynie! wiecie cos o tym lokalu?
|
#1707 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panny Młode
W kwietniu biorę ślub tj., 24 (niedziela wielkanocna) mam problem z wizażystką i fryzjerką.Czy ma ktoś może jakieś namiary na fryzjerkę i makijażystkę, dla których ten termin nie byłby problemem....Proszę o info
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
Droiba ja mam znakomita wizazystke. Sama mam slub w maju i napewno Ona bedzie mnie malowac
jak cos to moge dac namiary na pw i wtedy ja zapytasz o termin
|
|
#1709 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje
w taki razie bardzo proszę o przesłanie numeru na priv. Super, mam nadzieję ,że zostanie mi tylko fryzjer
|
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=justysia171;2399200 0]Jest kilka wątków na wizażu odnośnie tej pracowni - generalnie dziewczyny nie polecają, były też jakieś pozytywne opinie także myślę, że warto poszukać tego wątku i poczytać.
Moje 2 koleżanki tam szyły i również miały masę problemów i również nie polecają, ale ostatecznie stwierdziły, że za 900 zł mogły się tego spodziewać. Ja również nie polecam pracowni MAJA na ul Długiej. Na szczęście nie z własnego doświadczenia, a z doświadczenia mojej znajomej. Niestety dziewczyny nie ma się co łudzić, za 900 zł nie dostaniecie tego samego co za 3 tys :/ Jeśli któraś decyduje się brać coś z ich kolekcji to pół biedy, bo widać co się kupuje ( chociaż nawiasem mówiąc mi się żadna suknia tam nie podobała) Większy problem, jeśli przyszła mężatka przyjdzie z upatrzonym modelem i zdjeciem z katalogu. Nie ma szans żeby sukienka od Maji była cokolwiek podobna do tej wymarzonej. Jeśli szukacie oszczędności radze zainteresować się sukniami używanymi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Mysle, ze najwazniejsza tu informacja na poczatek jest: kiedy slub?

może warto kupić suknię używaną od kogoś niż pakować się w szycie w nieznanym salonie. Lepiej przymierzyć i od razu widzieć jak sie wygląda, bo poźniej to co uszyte może rozminąć się z wyobrażeniami.