|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Cytat:
![]() paliwo hmm dopiero raz tankowałam...właśnie sprawdziłam i 1,27 e w sumie nigdy się tym wczesniej nie interesowałam, bo nie musiałam ale ceny rosną tak na szczęscie tu nie daje to aż tak po kieszeni jak w Polsce...U nas takich zim nie ma i drogi w dobrym stanie ![]()
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
u nas około 4,7-5,08 w zależności od paliwa... ale 2,6 za lpg to zbrodnia i złodziejstwo w biały dzień.
Pewnie jutro zrobie bo nie wytrzymam choć mam ochotę i za 5 minut
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób rano ![]() a ile sie już spóźnia? miałaś wczesniej takie opóźnienia?? |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
owulacja była później o tydzień, okres powinnam dostać właśnie na dniach :/
|
#4895 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masz problem z owulacją i pękaniem pęcherzyków? Pregnyl jest świetny w tym temacie, ja go miałam przy in vitro, tylko nie wiem jakie dawki Ty dostaniesz a jaką ja miałam, ale spisał się na medal ![]() Nauka nie zając nie ucieknie Cytat:
![]() Trzymam kciuki za córeczkę Ja też jestem z ZG i jestem w Twoim wieku ![]() Cytat:
![]() Ja przez cały dzień nie zjadam takiego kompletu jak Ty teraz zjadłaś ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- karolca dziś już piątek, więc do soboty wytrzymasz. Trzymam kciuki za II kreseczki |
|||||||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia dziękuję za wsparcie
![]() Na początku na pewno będzie ciężko - już jest hehe - ale odchudzamy się razem więc nam będzie raźniej. Po za tym mój kręgosłup juz bardzo cierpi z powodu mojej wagi a co dopiero jak będę w ciąży. Więc nawet lepiej że wrócimy do leczenie jak schudnę. Jak się zdarzy wcześniej to będziemy się cieszyć ale chyba jednak lepiej będzie jak zajdę w ciążę dopiero po schudnięciu co najmniej 20 kg
|
|
#4897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Z braku czasu trochę mnie nie było. Dzisiaj jadę na badania, zlecił mi najpierw na toksoplazmozę. Najgorsze jest to, że muszę być tam wieczorem i jakieś 3 godziny przed na czczo. No nie wiem czy ja to wytrzymam. W tej chwili nawet godzina bez "podgryzaczy" to dla mnie koszmar ![]() A tak w ogóle, to ktokolwiek ogląda zdjęcie z usg mówi, że bardzo duże dziecię będzie, skoro w 7 tyg ma już 9,5 mm. No ale to chyba nie jest reguła? ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Kiedy zrobisz test?Cytat:
Będę trzymać kciuki, dobrze że w swoim tżcie masz wsparcie.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4898 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie na wysokość mieszkania i na szerokość 85 cm (tyle ma wnęka)... I sypialnie musimy zrobić...![]() Cytat:
To pewnie normalne, że czasem coś zaboli... Najważniejsze, że wszystko dobrze! ![]() Cytat:
Przestanę zaglądać na dół strony, bo zaraz będą mamusie listopadowo grudniowe... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj w 9 dc miałam już słabą kreskę, więc w tym miesiącu zaczynamy od 10 dc... Będę robić testy codziennie do 22 dc. Może mam podwójną owulację i stąd opóźnienia @... Zobaczymy jak wyjdzie. Do żadnego gienia się w tym miesiącu nie wybieram. A w przyszłym myślę, że wrócę do starego... Cytat:
![]() Cytat:
![]() :kciu ki:Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za trzymanie kciuków
więc proszę o aktualizację last @ 7.01.2011 i tym samym cykl 2
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca u nas jest to "nieco" większy remont. Będziemy się wprowadzać do domu (my będziemy zajmować jedną jego kondygnację) i remontujemy od zera. To znaczy zdzierane były tynki - do cegieł, robione nowe wylewki, poprawiane stropy, wyburzyliśmy kawałek jednej ściany nośnej i zrobiliśmy jedno dodatkowe pomieszczenia a do tego w tym domu będzie robiona przybudówka i tam na poziomie naszego mieszkania będziemy mieli jeszcze dwa pokoje i łazienkę, dobudowany będzie ganek. Także tak jakbyśmy mieli po prostu postawiony goły dom i wszystko w nim trzeba zrobić. Od nowa zakładana była kanalizacja, ogrzewanie, elektryka i siec internetowa. Na razie mamy wszędzie wylewki zrobione, położony tynk na ścianach, wymienione wszystkie okna i parapety, kupione drzwi. Ale jeszcze przybudówka nie jest wybudowana więc wiele więcej zrobić nie możemy.
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest, niedawno skończyliśmy budowę swojego domku. Zapamiętałam to jako koszmar, bo większość robiliśmy sami.
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny słyszałyście o takich mikroskopach owulacyjnych? Ja sobie czytam właśnie na ich temat. A w ogóle jeszcze doczytałam, że mogę mieć inny problem uniemożliwiający zapłodnienie. Wcześniej o tym nie pisałam. Podejrzewałam, że ze mną jest coś nie tak.
Chodzi o to, że po seksie wszystko ze mnie wypływa - od razu. Na początku myślałam, ze to nic wielkiego, bo przecież zawsze to musi gdzieś ulecieć, ale zaczęłam się zastanawiać niedawno czy to rzeczywiście tak powinno być. I w sumie do dzisiaj nie miałam odpowiedzi.
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
hanka, ale mówiąc, że większośc to wyłacznie wasza zasługa, zawsze będziesz z tego dumna
Ja z moim także remontowaliśmy nasze mieszkanie, większość także od gołych tynków i wiem co to znaczy... innym też remontowaliśmy.... a w zasadzie .... szkoda słów na moje nerwy (nie chcę sobie nawet przypominać co tam było) ![]() mezaga, nie słyszałam o takim wynalazku. A z tym wypływaniem na myśl przychodzi mi tylko tyłozgięcie macicy, ale takie coś przy zwykłym badaniu wychodzi...
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj przeczytałam, że skurcze mięśni kegla to powodują, tylko wyczytałam to na jednym forum i nie wiem czy to rzeczywiście tak jest.---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Aha to jeszcze napisze o tym mikroskopie. To taki mini mikroskop, pod którym można samemu sprawdzić śluz i ślinę. Podobno sprawdza się u osób z zaburzonym LH (na przykład przy PCO tak jak mam ja). w śluzie i ślinie sprawdza się zawartość soli, której wydzielanie zwiększa się im bliżej owulacji. Podobno na szkiełku kryształki układają się we wzór paproci czy cóś takiego.
|
|
|
#4905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Razem będzie Wam dużo łatwiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja często wpychałam zwiniętą kołdrę albo poduszki pod pupę dość wysoko, zeby plemniczki miały lepszy ciąg i zazwyczaj szłam juz później spać bez wstawania, a rano i tak coś tam mi poleciało, ale już dużo mniej, może tak musisz spróbować ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- karolca a to pech, a już myślałam, że będzie radość na wątku, następnym razem się uda Aguś słyszałam kiedyś o tym mikroskopie jak byłam jeszcze w temacie staranek, ale nie miałam takiego wynalazku
|
|||||
|
|
|
#4906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o wypływanie, ten lekarz u którego byłam ostatnio mówił o tym. Nam się tylko wydaje, że wypływa wszystko. Zawsze wypływa. Kwestia jest tego typu, że jeżeli wytrysk nastąpił za nisko, to plemniki uciekają w odwrotna stronę, czyli na zewnątrz. Taki kierunek ruchu obierają. Ma to znaczenie w sytuacjach, kiedy mężczyzna ma problemy z wytryskiem... ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Prawie jak szklarnia. Sztuczne oświetlenie, korek na ściankach, na gałązkach rosną storczyki i mała fontanna, żeby była odpowiednia wilgotność (myślę, że bez nawilżacza powietrza i wentylatora się nie obejdzie)... Nie mogę wrzucić linki... Będzie tak: http://www.google.pl/images?q=orchid...w=1280&bih=750 Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2011-01-07 o 12:49 |
|||
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nowy cykl będzie już normalny, liczę, że nie będę przeziębiona i uda się
![]() Ostatnio wyczytałam, że kobiety w moim wieku próbują średnio przez pół roku... a co jak mój wyjedzie w delegację na drugi koniec kraju? to będzie pech :/
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że wypływa ale chyba nie powinno tak od razu. Ze mnie się po prostu leje. Wiem, ze to śmiesznie brzmi ale wypływa tego bardzo dużo.
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mnie też. Dlatego przypuszczam, że to normalne... Może ten sposób z poduszką coś pomoże. Ten gin mówił, że najlepiej z pół godzinki poleżeć....
|
|
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny u mnie też tak jest, że wypływa szybko ale podobno to nie ma wiekszego znaczenia, w ciąży już byłam więc może faktycznie nie ma lecz nie jestem pewna.
Ja ostatnio miałam strasznego doła ryczałam tż a on zamiast mnie pocieszyć to się jeszcze bardziej zdołowałam mam ostatnio taki myśli, że sie nam może nie udać jakoś przeraża mnie mój wiek, to czekanie i jedna wielka niewiadoma. Dobra już nie marudze mam nadzieję, że to takie tymczasowe i szybko minie i po odwiedzinach u gina znowu będę naładowana pozytywną energią! Co do remontów to mój tż juz rok remontuje mieszkanko dla cioci już prawie jest koniec Co do odchudzania to ja mam nadwagę ale jakoś nie mogę się zmobilizować masakra i jeszcze jak pomyślę, że uda się zajść to cały wysiłek na marnę bo napewno przytyję |
|
|
|
#4911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguś ja jak wstaję po to od razu muszę husteczki lub papier podłożyć, bo do kibelka w życiu nie zdąże dojść i wszystko od razu wypływa jak z kranu Z tymi poduszkami i nie wstawaniem było lepiej, więc może warto spróbować.Trzeba by zapytać inne dziewczyny czy też tak mają i będzie jakiś ogólny pogląd czy to normalne czy nie. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Czy Wy widzicie, który już post mamy, niedługo nowy wątek |
||
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo bym chciała...Mi się wydaje, że te przecieki są normalne i nie ma się czym martwić... Mam taką nadzieję. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Tak... Zaraz będzie 3 część....
|
||
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie problemu z wypływaniem nie ma
chyba, że od razu wstanę czy coś. Ale widzę, że jestem w mniejszości
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
No jak się wstanie, to istnieje coś takiego jak grawitacja... A na leżąco też wycieka, nie ma się co łudzić, choć wiadomo, że wolniej i mniej.
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Wrrrr... Czekam na kuriera... Nawóz do moich ślicznot ma mi przywieźć i jak go nie było tak nie ma... |
|
|
|
#4915 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety mam prace w biurze i zero ruchu :/ Cytat:
to orchidarium to rewelacyjna sprawa więc mam nadzieje, że Ci się uda ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Taca pokaż jakieś fotki bardzo bym chiała zobaczyć
|
||||
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wstaję to zdążę dojść do łazienki (tuż obok sypialni ) dlatego nie wstaję od razu tylko po kilku chwilach
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
A jak tu się zdjęcia wrzuca?
Spróbuję z image, moje falki teraz kwitną. Są zwykle, odmianowych rzadkich storczyków teraz nie kupuję, bo nie mam gdzie trzymać... ![]() ![]() Jak to wejdzie to poszukam zdjęć innych... Nie wlazło... Są tylko adresy... Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2011-01-07 o 13:35 |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
To co Paulinka zaczyna nową część?
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego wypływania.. to chyba normalne, bo też tak mam. I nie wydaje mi się, żeby była inna możliwość.
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=487423 tu chyba to jest wytłumaczone może się uda
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nie to chyba nie to tam jest uszkodzone nie umie czytać :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

Wolałabym żyć w nieświadomości i chyba być zaskoczona niż tak czekać... to są (poza pierwszymi dwutygodniowymi delegacjami męża), najdłuższe dwa tygodnie w życiu. 
na szczęscie tu nie daje to aż tak po kieszeni jak w Polsce...

I tylko mi głupstwa w głowie

sałatka, wędlinka, tort i jeszcze na koniec poprawilam krokietem z barszczem, a teraz leże i mi się straaasznie odbija 

Dzisiaj przeczytałam, że skurcze mięśni kegla to powodują, tylko wyczytałam to na jednym forum i nie wiem czy to rzeczywiście tak jest.