Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 10:41   #3481
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez julk44 Pokaż wiadomość
Powiem może, że piję dodatkowo szklankę koktajlu proteinowego olimp. Kiedyś czytałam, że może on pomóc w utracie wagi. Zastanawiam się, co mogło spowodować przyrost wagi o ten nieszczęsny kg? Czyżby ten koktajl Poprzednim razem chudłam bardzo ładnie, bez takich ekscesów
Paradoksalnie może tak właśnie być. Dukan nie zaleca zażywania wspomagaczy diety.
Stary 2011-01-07, 10:43   #3482
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na dukanie jestem już drugi raz. Tym razem zaczęłam dietę we wtorek, czyli dzisiaj 4 dzień fazy uderzeniowej.
Jak robisz Dukana po raz drugi nie musisz robić uderzeniówki (wiem, że nie wiele się różni od samych P, ale nomenklatura robi różnicę ).
Może jedz więcej mięsa?! i daj szansę organizmowi, żeby zatrybił. Pamięć metaboliczna powróci...
Stary 2011-01-07, 10:44   #3483
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was miłe panie Przede wszystkim chciałabym pogratulować efektów Ja na dukanie jestem już drugi raz. Tym razem zaczęłam dietę we wtorek, czyli dzisiaj 4 dzień fazy uderzeniowej. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że na wadze mam 1kg więcej niż wczoraj Staram się nie jeść produktów niedozwolonych. Moje menu opiera się praktycznie na samych twarożkach odtłuszczonych piątnicy, jogurtach naturalnych i jajkach. W środę na obiad pierś z kurczaka w panierce z otrąb owsianych. Powiem może, że piję dodatkowo szklankę koktajlu proteinowego olimp. Kiedyś czytałam, że może on pomóc w utracie wagi. Zastanawiam się, co mogło spowodować przyrost wagi o ten nieszczęsny kg? Czyżby ten koktajl Poprzednim razem chudłam bardzo ładnie, bez takich ekscesów
witaj
po prmo nie robimy 2 razy fazy uderzeniowej po quatro nie dosc ze 2 raz to az 4 dni ? koktaili sztucznych o ile pamiętam doktor nie zaleca , ps jogurty mają na ogół więcej węgli niż białka dlatego staaramy się ograniczyć ich spożycie ako samodzielnych posiłków najlepiej dodawać do sosikow itp jeśli już musisz to góra jeden dziennie.
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:49   #3484
julk44
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi Co do tego koktajlu, to czytałam kiedyś że on może pomóc. Ja piję go głównie dlatego, żeby dostarczyć organizmowi ok 2g białka na 1kg masy ciała, bo w samych pokarmach nie jestem w stanie tego przyjąć Koktajl ma białka 26,2g, węglowodany 2,7g, tłuszcze 2,3g czyli niby czyste proteiny.... kurcze, nie wiem dlaczego ta waga poszła do góry może to przez zaparcie ? No ale aż o kilogram??????
julk44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:50   #3485
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasssikk19 Pokaż wiadomość
jak ma sporo węgli tym bardziej odpada.

otręby można jeść jako owsianke, placki ,ciasta itp byle jeść je codziennie
Dziękuje ci za odpowiedź , całe szczęście bo próbowałam te otręby tak na sucho to jakoś strasznie nie wygodnie się je je. A z mleczkem to już lepsza sprawa.
Z tego aquaslimu to zrezygnuje lepiej. Trudno
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 10:51   #3486
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

O mnie mowa?? Bo żadnej Elizy nie kojarzę na naszym forum.
EDIT: Może Ci się zmiksowało: Emilia 25 i eliza40?
o kurczę jasne że o Ciebie chodziło - nie wiem skąd ta Eliza mi się wzięła - fajnie że się odezwałaś po takiej przerwie, bo już myślałam że uciekłaś z forum
Stary 2011-01-07, 10:54   #3487
julk44
Raczkowanie

Cytat:
witaj
po prmo nie robimy 2 razy fazy uderzeniowej po quatro nie dosc ze 2 raz to az 4 dni ? koktaili sztucznych o ile pamiętam doktor nie zaleca , ps jogurty mają na ogół więcej węgli niż białka dlatego staaramy się ograniczyć ich spożycie ako samodzielnych posiłków najlepiej dodawać do sosikow itp jeśli już musisz to góra jeden dziennie.
Na diecie byłam w ubiegłym roku, skończyłam w lipcu. Niestety kilka kg mi wróciło ponieważ wyjazd na wakacje za granicę pokrzyżował mi plany. Tam nie było już tak kolorowo i nie mogłam dokończyć diety. Dietę zamierzam prowadzić 5/5. Co do jogurtów, to na śniadanie mam jogurt zott naturalny białko 4,9g, węgle 4,2g, tłuszcz 3g. Do tego dwie łyżeczki otrąb owsianych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 11:02   #3488
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
o kurczę jasne że o Ciebie chodziło - nie wiem skąd ta Eliza mi się wzięła - fajnie że się odezwałaś po takiej przerwie, bo już myślałam że uciekłaś z forum
Dopiero założyliśmy internet w domu, a dziś jestem pierwszy dzien w pracy po Sylwestrze.
Stary 2011-01-07, 11:15   #3489
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Na diecie byłam w ubiegłym roku, skończyłam w lipcu. Niestety kilka kg mi wróciło ponieważ wyjazd na wakacje za granicę pokrzyżował mi plany. Tam nie było już tak kolorowo i nie mogłam dokończyć diety. Dietę zamierzam prowadzić 5/5. Co do jogurtów, to na śniadanie mam jogurt zott naturalny białko 4,9g, węgle 4,2g, tłuszcz 3g. Do tego dwie łyżeczki otrąb owsianych.
także jak widzisz nie spełnia równania B>W+T dlatego nie wolno ich jeść zbyt dużo...co nie znaczy że musisz wogóle je odstawić.
Nie robimy 2 razy UDERZENIÓWKI nawet jak byliśmy na dieci 5 lat temu jesli lecisz 5/5 to po proteinach warzywnych 5 ...
U różni się od samych protein w sumie tylko tym że nie używamy skrobi proszku i kakao .
Stary 2011-01-07, 11:19   #3490
Fenris
Czekam na Ragnarok

Uczę się pilnie dzisiaj I żeby było milej, zrobiłam sobie mega wyżerkę. Wędzone skrzydełka kurczaka, a na deser babkę piaskową i pudding z Lidla
Potem będzie śledzik, kurczaczek i jajka nadziewane. No i warzywa jakieś muszę dzisiaj wcisnąć.

Jutro egzaminy Trzymajcie kciuki, bo chyba umrę.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:20   #3491
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero założyliśmy internet w domu, a dziś jestem pierwszy dzien w pracy po Sylwestrze.
to się wybyczyłaś... a jutro znów wolne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 11:21   #3492
julk44
Raczkowanie

Przepraszam Was ale ja się w takim razie już do końca pogubiłam
Więc jak powinnam przeprowadzić tą dietę aby schudnąć?
Z tym podejściem robię wszystko tak samo jak poprzednim razem no z wyjątkiem tego koktajlu
Stary 2011-01-07, 11:24   #3493
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
jak tam zajade i sprawdze (czy jest i za ile)to dam Ci znac, moge wyslac jak najbardziej tylko to troche drogo wyjdzie z przesylka dlatego myslalam ze Ci podrzuce, ale nie ma sprawymoge wyslać
jak masz kauflanda obok to wyprobuj ten slodzik kauflandowski w tabletkach jest naprawde ok. do pieczenia i 4zł kosztuje

gdzie kupujecie tego Dawtona?? bo nigdzie nie trafilam na niego...
ja kupuje sledzie albo w lidlu sa na slodziku albo normalne w sklepie rolmopsy i robie na jakie mam smaka, w musztardzie, w koperku
Okejas
Zobaczym jak to będzie... ooo najlepiej by było mi odebrać w weekend bo wtedy w soboty popołudniu oddaję dziecko do rodziców a odbieram w niedzielę, więc mogłabym się przejechać do katowickiej ziemi
Dżizas jak ja niecirpię tamtejszego tłoku ;]

Dawtona jest w Kauflandzie

I wiecie co.. od wczoraj mi się bardzo przykro robi.. tak czytam o waszych kotkach.. a ja strasznie tęsknię za moją Dixi I nie pomaga świadomość, że tam gdzie jest to ma lepiej, że jest ze swoim psim bratem, którego kocha nade wszystko.. że ma swobodę i wolność..
Łee.. głupia sraka ze mnie, pobeczałam się.

A na wadze mam -3,3 kilo! Nie wiem jak to wyszło i gdzie poszło bo ani porcelany, ani zbytnio siku.. wyparowało To pewnie dlatego, że śpię teraz przy kaloryferze i fajnie, że zeszło choć nie dukam jeszcze w pełni zgodnie, no staram się

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:27   #3494
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Uczta - pyszności Dobrze, że jestem po wieśniaku, to ekranu sobie nie poślinię :P
Trzymam kciuki, nic się nie martw. Mówią, że tylko głupi się nie boi!

Cytat:
Na spokojnie - pomalutku się ponownie wdrożysz i wszystko ładnie pójdzie. Do jakiego celu zmierzasz (wagowego of course)?
Stary 2011-01-07, 11:30   #3495
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam Was ale ja się w takim razie już do końca pogubiłam
Z tym podejściem robię wszystko tak samo jak poprzednim razem no z wyjątkiem tego koktajlu
jedz więcej mięsnych dań pomału zleci napewno ja miałam 3 tygodniowy zastój i później ruszyło po prostu nie wcianaj 3 jogurtow zamiast tego serek wiejski albo twaróg ma bardzo duużo białka dlatego go polecam zwłaszcza na kolacje pij minimum 1,5-2litry płynów. 5 posiłków 3 spore 2 przekąski.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 11:31   #3496
julk44
Raczkowanie

Waga na dzień dzisiejszy to 65 kg, chciałabym schudnąć przynajmniej do 57 kg. W ubiegłym roku zeszłam z 68kg do 60
Stary 2011-01-07, 11:31   #3497
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Skończył mi się chlebek Dukanowy, a nigdzie nie mogłam dostać otrąb owsianych więc szybko kombinowałam co by tu na śniadanko zjeść i wymyśliłam
Faszerowane jajka
Ugotowałam 3 jaja, przekroiłam wzdłuż , wyciągnełam żółtka i dodałam do wczorajszej pasty z makreli ( makrela, jaja, cebula, jogurt ) nakładałam wsio na jaja-ale było pycha
Teraz myślę co by tu na obiad zrobić z piersi kuraka

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:35   #3498
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez frywolna franka Pokaż wiadomość
to się wybyczyłaś... a jutro znów wolne
Nawet nie wiesz, jak mi się ciężko dzisiaj wstawało. Ale za to jutro znowu się wyśpimy.
Stary 2011-01-07, 11:36   #3499
kasssikk19
Zadomowienie

frywolna frankamiałam zapytac i zapomniałam ... magiczne66,6 nie pojawiło się mam nadzieję ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 11:36   #3500
julk44
Raczkowanie

Cytat:
jedz więcej mięsnych dań pomału zleci napewno ja miałam 3 tygodniowy zastój i później ruszyło po prostu nie wcianaj 3 jogurtow zamiast tego serek wiejski albo twaróg ma bardzo duużo białka dlatego go polecam zwłaszcza na kolacje pij minimum 1,5-2litry płynów. 5 posiłków 3 spore 2 przekąski.
Ale ja nie wcinam dużo jogurtów 1 dziennie zupełnie mi wystarczy. Może napiszę co jem, gwoli wyjaśnienia. Koktajl na chudym mleku, twaróg piątnica ten najchudszy ze szczypiorkiem i łyżką jogurtu naturalnego, makrela wędzona, serki wiejskie light piątnicy, próbowałam surimi ale mi nie podchodzi, te piersi w panierce z płatków, kawa, herbata, woda. I to na tyle. Nie wiem co tutaj może powodować przyrost wagi
Stary 2011-01-07, 11:37   #3501
ShaMi85
Raczkowanie

GG do ShaMi85

Czesc dziewczynki, tak tylko daje znac, ze zyje.
3 faza bardzo mi sie podoba, zakochalam sie w kus-kusie, pychota Uczty tez bardzo lubie i mimo nich nie tyje, nawet spadlam z wagi jeszcze kilko, do ktorego chcialam dojsc na fazie 2giej, takze jestem bardzo zadowolona.

Cierpliwosc sie oplacila, pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje spadeczkow
Stary 2011-01-07, 11:38   #3502
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Skończył mi się chlebek Dukanowy, a nigdzie nie mogłam dostać otrąb owsianych więc szybko kombinowałam co by tu na śniadanko zjeść i wymyśliłam
Faszerowane jajka
Ugotowałam 3 jaja, przekroiłam wzdłuż , wyciągnełam żółtka i dodałam do wczorajszej pasty z makreli ( makrela, jaja, cebula, jogurt ) nakładałam wsio na jaja-ale było pycha
uwielbiam ffaszerowane jajka z makrelą żółtkiem jogurcikiem mmmm ostatnio często je jadam
Stary 2011-01-07, 11:39   #3503
Fenris
Czekam na Ragnarok

Franka -
Paati89 - też mam dzisiaj te jajka
julk44 - musisz jeść jak najwięcej mięsa, a dopiero potem nabiał.

Jak mi się nie chce tej komunikacji społecznej czytać. Zrobiłam już wszystkie prace pisemne, teraz tylko nauka (czytanie) pozostała... W niedzielę mam z gramatyki i redakcyjnych - najtrudniejsze. Też dzisiaj się tego muszę nauczyć. A jestem na filologii ang.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-01-07 o 11:40
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 11:40   #3504
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
I wiecie co.. od wczoraj mi się bardzo przykro robi.. tak czytam o waszych kotkach.. a ja strasznie tęsknię za moją Dixi I nie pomaga świadomość, że tam gdzie jest to ma lepiej, że jest ze swoim psim bratem, którego kocha nade wszystko.. że ma swobodę i wolność..
Łee.. głupia sraka ze mnie, pobeczałam się.

A na wadze mam -3,3 kilo! Nie wiem jak to wyszło i gdzie poszło bo ani porcelany, ani zbytnio siku.. wyparowało To pewnie dlatego, że śpię teraz przy kaloryferze i fajnie, że zeszło choć nie dukam jeszcze w pełni zgodnie, no staram się
przykro mi ze nie masz kotka, trzymaj sie mysli ze jest mu dobrze tam gdzie jest.
a co do wagi to gratki, skoro tak duzo zeszlo to nie grzesz wiecej i ruszaj pelna para
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:43   #3505
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja nie wcinam dużo jogurtów 1 dziennie zupełnie mi wystarczy. Może napiszę co jem, gwoli wyjaśnienia. Koktajl na chudym mleku, twaróg piątnica ten najchudszy ze szczypiorkiem i łyżką jogurtu naturalnego, makrela wędzona, serki wiejskie light piątnicy, próbowałam surimi ale mi nie podchodzi, te piersi w panierce z płatków, kawa, herbata, woda. I to na tyle. Nie wiem co tutaj może powodować przyrost wagi
spróbuj odstawić ten koktajl żeby zobaczyć czy to nie on .
jedz też troszkę więcej surimi nasze polskie się zwykle nie nadają mają mąkę bądź skrobie pszenną , makrelę staraj się nie jeść na wieczór bo jest słona może zatrzymywać wodę ale w ciągu dnia jest OK. Jedz może węcej rybek dodatkowo bo nie jesz za dużo i naprawdę na kolacje polecam chudy lub do4% twaróg np na słodko : z dodatkiem cynamonu i słodzika
Stary 2011-01-07, 11:44   #3506
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Faszerowane jajka
faszerowane jajka to dobry patent tez czasem robie tylko ze z tunczykiem...
u mnie dzisiaj malzowo bedzie i rybnie filet z jakiejs tam ryby, muszelki venus i ostrygi a na koniec losos wedzony umieram z glodu
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:47   #3507
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ShaMi85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, tak tylko daje znac, ze zyje.
3 faza bardzo mi sie podoba, zakochalam sie w kus-kusie, pychota Uczty tez bardzo lubie i mimo nich nie tyje, nawet spadlam z wagi jeszcze kilko, do ktorego chcialam dojsc na fazie 2giej, takze jestem bardzo zadowolona.

Cierpliwosc sie oplacila, pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje spadeczkow
gratulacje i oby tak dalej

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
faszerowane jajka to dobry patent tez czasem robie tylko ze z tunczykiem...
u mnie dzisiaj malzowo bedzie i rybnie filet z jakiejs tam ryby, muszelki venus i ostrygi a na koniec losos wedzony umieram z glodu
ja bym tego łososia zjadła ale mi kutwa wykupili w polo a tam był najtańszy wogóle jeden raz weszłam i był obtaniony na 2,99 tylko co z tego jak go nie było
Stary 2011-01-07, 11:53   #3508
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Faszerowane jajka
Wczoraj robiłam z łososiem, jogurtem, koperkiem i żółteczkiem i druga jajec połowa z analogiczną makrelą. Ale strasznie mdłe mi się wydały, a tu widzę że o cebuli nie pomyślałam...

Cytat:
Nawet nie wiesz, jak mi się ciężko dzisiaj wstawało. Ale za to jutro znowu się wyśpimy.
I to jest optymistyczne. Mój TŻ dziś o 1:35 mi pobudkę urządził, bo on dziś urlopuje i wczoraj z kolegą na piwku był. Te problemy z kluczem
Cytat:
frywolna frankamiałam zapytac i zapomniałam ... magiczne66,6 nie pojawiło się mam nadzieję ?
buhahhaha dziękuję za pamięć na szczęście nie. Dziś waga pokazała 63,3 - czyli więcej o 0,7 niż w podpisie. No ale nie pyskuję, bo w środę było + 2 kg
Cytat:
Napisane przez ShaMi85 Pokaż wiadomość
Dobrze mi się takie rzeczy czyta, bo ja mam stany lękowe przed III fazą
Cytat:
A jestem na filologii ang.
Ciężkie studia - wszelkie logie... Mój TŻ (informatyk) do egzaminu się uczył 1 wieczór i nie rozumiał jak można 200 książek przeczytać przed egzaminem i potem go nie zdać () wrrr

Edytowane przez frywolna franka
Czas edycji: 2011-01-07 o 11:55
frywolna franka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:53   #3509
bejbiii_
Przyczajenie

Cześć! dziewczyny kończę fazę I i pora na drugą (proteiny + proteiny&warzywa 5/5). i powiedzice mi w związku z tym zaczynać znowu 5 dni protein czy 5 dni protein&warzyw?
bejbiii_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 11:53   #3510
achilla
Raczkowanie

Cytat:

Uczę się pilnie dzisiaj I żeby było milej, zrobiłam sobie mega wyżerkę. Wędzone skrzydełka kurczaka, a na deser babkę piaskową i pudding z Lidla
Potem będzie śledzik, kurczaczek i jajka nadziewane. No i warzywa jakieś muszę dzisiaj wcisnąć.

Fenris droga - moglabys podeslac linka do przepisu na babke piaskowa? Wiele dobrego o niej slyszalam

achilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości