![]() |
#811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie w Nowym Roku! Trochę późno, wiem, ale niestety miałam chwilowy brak internetu.
Wielkie gratulacje dla Karoliny i buziaczki dla Kacperka ![]() Witam też wszystkie nowe dziewczyny! Jak znajdę chwile to wieczorkiem się odezwę, bo dziś jeszcze do pracy lecę, a mam trochę papierologi do nadrobienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
Hej!
Gratulacje dla Karolci! I witamy Kacperka!!! ![]() Ja tylko na chwilę, bo obiecałam sobie, że dzisiaj wezmę się za porządek w kuchni... no ale tak mi się nie chce, że przeciągam jak mogę ![]() koralik co tam ze szwagrem? mam nadzieję, że już nic mu nie zagraża. U nas brzydkiej pogody ciąg dalszy... już na łeb dostaję od tego siedzenia w domu... ![]()
![]() |
#814 | |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Witam nowe mamy ![]() U mnie też pogoda taka sobie. Nie pójdziemy na spacer z Nataleczką. Nikosia mamy w przedszkolu ![]() Raczej nudzimy się w domku.... Dziś Tż jedzie z naszym psiakiem na ściągnięcie szwów. Wszystko dobrze się skończyło. Mobi wraca do zdrowia, nabiera masy, dobrze się goi.... ![]() Słuchajcie. Zastanawiam się jakiej pracy mogłabym szukać od września jak Natalka pójdzie do przedszkola. Najlepsze by były same nocki ![]() Nie mam nikogo z kim mogłabym je zostawić w innej sytuacji. A jak zacznę brać opiekę to mnie z pracy wyrzucą ![]() Cytat:
Może za 72h zaczną go wybudzać, wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Ten proces może trwać bardzo długo, najpierw odstawią leki i będziemy czekać na jego reakcję. Może nie mówić, nie chodzić, nie poznawać....ale ŻYJE!!!! Może uda się to wszystko poskładać, naprawić.... Zobaczymy, czas pokaże.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
Karolci GRATULUJĘ i WITAM KACPERKA
a jeśli chodzi o pracę, to nie wiem w jakim dużym mieście mieszkasz ale możesz rozejrzeć się za centralą w jakimś radio taxi, moja szwagierka pracuje i jest zadowolona, wprawdzie ona pracuje na zmiany ale jak kiedyś opowiadała to są też takie dziewczyny co pracują na jakieś konkretne godziny np studentki albo jak traktują prace jako dodatkową, może udałoby ci się wybrać takie żeby być w domu jak będzie potrzeba. Z tego co mówi to praca nie jest jakaś super męcząca, ale pewnia kwestia przyzwyczajenia. Wiesz jeśli chodzi o nocki to pewnie nie będzie łatwo, ale jest kilka takich rzeczy które można robić, np praca na stacji benzynowej, w sklepie nocnym. Wiesz ludzie zazwyczaj unikają nocek więc jakbyś określiła się że ciebie interesują tylko one to pracodawca na pewno uznałby to za dodatkowy atut. Masz jeszcze trochę czasu więc możesz się porozglądać
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
marejta a powiedz co u Ciebie? Kiedy testujesz??? Staranka już były
![]() My z mężem poszaleliśmy w Sylwka no i teraz mam stracha... no ja w sumie chciałam, ale jak teraz przyszło co do czego to kurde jakoś tak mi dziwnie ![]() ![]()
![]() |
#817 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() To podobno ostatni dzień mrozu, a potem............ roztopy, plucha i plusowa temperatura!!!!!!!!!! Oby do wiosny!!! Mam plan na dziś. Chcę pomyć podłogi i drzwi ![]() Popołudniu mam kolędę ![]() Mam zamiar zaliczyć spacerek z Natalką ![]() A jutro świętujemy 4 urodzinki Nikosia!!!! Obowiązkowo tort ze Scooby-Doo ![]() Cytat:
![]() Czekam z Tobą na wieści... czy ktoś zamieszkuje Twój brzuch czy nie... ![]() marejta racja, mam jeszcze trochę czasu ![]() Aż się boję tych pierwszych dni.....samych zmian....praca, przedszkole.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy Wasze dzieci ulewają/ulewały?
Juz jestem na skraju wytrzymalości. Młody ulewa obficie są dni kiedy musze go przebierac nawet 8 razy dziennie ![]() Lekarze bagatelizuja ten fakt, uważaja, ze jestem panikarą bo skoro dziecko ładnie przybiera to nie ma sie czym martwic. Filus dostawal jakis czas debridat, ale nie pomógl mu za bardzo. Myslelismy, ze to na tle alergicznym, odstawilam go na 2 dni od piersi, ale po butli tez ulewał. Juz nie wiem co robic ![]()
![]() |
#820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wciąż był mokry i przebierany ![]() Gdzieś w okolicach jak miał pół roku problem sam zniknął, ale lekarz mówił, że nawet tak może być do roku ![]() Podobnie mówił, że jak dziecko się ładnie rozwija i przybiera na wadze to nie widzi problemu. Uwierzyłam mu ![]() Wkurzałam się tylko wiecznym przebieraniem ![]() ![]() Ile ma Filonek? Buziaczki dla niego ![]() Podłogi pomyte, spacer zaliczony.... Drzwi zrobię jutro, co? Zaraz kolęda.... nie mam na nią ochoty ![]() Aaaaaaaaaa zapomniałam..... Karolka mi napisała, że może w czwartek wyjdzie do domku. Małego stara się karmić, ale też go dokarmiają mm. Zajrzę wieczorkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Co do ulewania to nie pomogę, bo nie miałam tego problemu... tzn nie ja tylko moje dzieci ![]() marejta to szalej, szalej, żebym w razie czego sama z brzuchem nie chodziła ![]() Idę S P R Z Ą T A Ć ![]()
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
Koralik, Mlody 2 stycznia skonczyl 4 m-ce.
w optymistycznej wersji czekaja mnie jeszcze 2 m-ce z wiecznie mokrym dzieckiem ![]() ![]() kurcze, co jest z tym sprzataniem??? ja tez powinnam, ale jakos mi nie "po drodze" ![]() ![]() chyba juz powinnam "rozebrac" choinke, strasznie sie sypie, ale wlasnie sobie pomyslalam, ze jeszcze kilka dni, i wystarczy że pozbieram bombki z podlogi i bedzie po sprawie ![]() dobrze, ze wiekszosc ozdób mam "slomkowych" - przynajmniej przeżywaja upadki ![]()
no i stało sie, jestem mamą ![]() Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2011-01-05 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
No to po kolędzie
![]() Nikoś paplał co mu ślina na język przyniesie, jadł z Księdzem cukierki, moja Mama mówi, że mojej najmłodszej siostry nie ma, bo jeszcze jest w szkole...a Nikodem " Babciu, nie kłam, Ada jest przecież na tańcach ![]() A nasz Ksiądz prosił, żeby na czas ich odwiedzin zrezygnować z zajęć dodatkowych i być w domu.... ![]() Dobrze, że nie powtórzył tego co powiedział mój Tata na chwilkę przed wejściem Księdza, że " po co, co roku kolęda, kopertę przy furtce i po sprawie ![]() Teraz oglądają "Bolka i Lolka" i zajadają kiełbaski. Zaraz wsadzam ich do kąpieli i mam LUZ ![]() ![]() Niedługo Tż wróci ze szpitala od szwagra. Ciekawe czy jakieś dobre wieści przywiezie ![]() Farahh nie możemy czekać do końca stycznia, żeby się dowiedzieć czy jesteś w ciąży? Ja nie dam rady tyle wytrzymać ![]() Musimy jakoś wcześniej to sprawdzić, ok? Kamilka jak nasza Księżniczka Majeczka? mamz jeszcze pracujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Rozeznanie
|
koralik tylko jak to sprawdzić wcześniej????
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
Koralik mówią, ze dzieci zawsze mówią prawdę więc co się dziwisz Nikusiowi
![]() ![]() Farahh specjalnie dla ciebie podwoje próby, ale co bedzie jak się okaże że to ja zostanę sama z brzuchem ![]()
![]() |
#826 | |
Rozeznanie
|
Po tygodniu od zapłodnienia test z krwi...
![]() ![]() Co Ty na to? Czy zarządzasz czekanie do końca stycznia ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Przyczajenie
|
Hej. Mam nadzieje że nie przeszkodze jeśli ja się też do was wkradne
![]() Chciałam pocieszyć hipke w sprawie tego ulewania. Z moja córcią było to samo, teraz ma 5 miechów i już troszke przeszło. Mi za to doktureczka powiedziała że to z przejadania, mimo że jej powtarzałam że z ledwościa jedną pierś opróżnia! To już chyba taka przypadłość tych maluchów niektórych i zostaje pomęczyć się z tym aż samo przejdzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Farah, wytrzymasz do końca miesiąca????popieram koralika - test
![]() Koralik, daj znaka jak ze szwagrem. no i piątka dla Nikusia hi hi hi hi hi. Dzieciaki zawsze wiedzą co i kiedy powiedziec dzieki Mamba za pocieszenie, ale dzisiaj to był jakis armagedon - od 19.30 do 21 przebrałam Filcia 5 razy ![]() ![]() nasza pediatra powiedziala, ze to na tle alergicznym, ale już nie wiem na co On jest uczulony - bo jem naprawde niewiele produktów - chyba, ze na ryz albo banany ![]() aaaa, na poczatku tez slyszalam, ze chlopcy maja taki gen, który sprawia, ze jedzą do upadlego i dlatego Mlody ulewa...... juz Wam mowilam, ze odstawilam na 2 dni na próbe - ulewał, ale mniej. A ponoc, zeby pozbyc sie alergenu z organizmu potrzeba 2 tyg - i bądź tu mądra ![]() a tak poza tym to szukamy opiekunki i musimy złożyc wniosek do żlobka, żeby Filus poszedł od wrzesnia. zupelnie zielona jestem w tych żłobkowych procedurach, ale ponoc już najwyższy czas na skladanie papierow dobranoc ![]()
no i stało sie, jestem mamą ![]() Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2011-01-05 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Przyczajenie
|
Może i być uczulenie na banany bo mi położne na początku karmienia powiedziała że banany to cytrusy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Zasiadam z kubkiem herbaty i kanapką...... ....i co? Nie ma co czytać ![]() Dziś jestem sama z dzieciakami. Mąż niestety w pracy, o 15 mamy gości na urodzinki Nikosia.... Muszę się trochę przygotować, nie wiem w co się ubrać... ![]() Koło 16 z pracy wróci Tż, zostawię gości z nim i na chwilkę skoczę do szwagra do szpitala. Od wczoraj ma wyłączone leki nasenne i przeciwpadaczkowe. W każdej chwili może się wybudzić.... Podobno w śpiączce farmakologicznej człowiek słyszy.... Ciekawe czy będzie coś pamiętać..... Tyle pytań i żadnych odpowiedzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Już jestem w domu. Mały po jeździe autem śpi jak zabity.Obawiam się,że znowu prześpi prawie cały dzień a aw całą noc będzie wisiał na cycu.Zobaczymy. Nie potafie go dobudzić w dzień na karmienie i trochę boję się w wzwiązku z tym o laktację.
W pon pojechałam do szpitala.Tam dostałam skurczy-na sali przedoperacyjnej miałam KTG na stałe i skurcze były co 3min ale nie przejmowałam się wogóle bo wiedziałam ,że idę do cięcia. Wenflon,cewnik.znieczulen ie-nie bolało bardzo ale stracha miałam okropnego!!! Trzęsłam się jak galareta! 10min i był kacperek,pół godz zszywania. Jak puściło znieczulenie to zażyczyłam sobie przeciwbólowy lek. We wt też jechałam nz przeciwbólowych. Ciężko mi wstawać,siadać, naboki obracać ale inny jest to ból od szytego krocza. Dawali mi oxytocynę domięśniowo,więc mleko jakoś popłynęło,ale mały ma dziwne upodobania-jak jest dużo mleka to nie chce mu się ssać i zasypia-nie mogę go dobudzić. W nocy wisi nacycu godzinę a jak próbujęgo odłożyć to znowu chce cyca (otwiera buzię,widać że chce ssać) i tak przez 8 godzin. Dziś w nocy po 7 godzinach dałam mu butlę-wypił może 10ml i zasnął na 4godz! nie wiem jeszcze o co mu chodzi z tym jedzeniem ![]() Dziękuję za wpisy i gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Rozeznanie
|
Karola!!!!!!!!!!!!!!!!
Kacperek jest cudny ![]() I jaką ma fryzurkę!!!! Fajnie, że już jesteście w domku. Teraz już z górki, masz dzieciaczki przy sobie... teraz będzie dopiero wesoło ![]() U mnie już po kawie i urodzinowej kolacji. Nikoś dumnie przyjmował życzenia i przeżywał imprezkę ![]() W trakcie urodzin wyskoczyłam z siorką do szwagra do szpitala. Jesteśmy takie szczęśliwe!!!!!!!!!!!!!!! ! Był wybudzony, poznał nas, rozmawiał z nami!!!!!!!!!! Oby tak dalej.... chociaż czeka go jeszcze długi pobyt w szpitalu. Zaraz śmigam na kije. Do jutra dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Karolina Kacperek śliczny!!!
![]() Ja ostatnio nie mam na nic czasu, ale postaram się nadrobić czytanie. We wtorek dopiero idę do lekarza i pewnie pójdę na zwolnienie. Farahh trzymać kciuki za dwie kreski, czy raczej nie? Spadam do roboty, miłego dnia wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
koralik to super,że szwagier z tego wychodzi. To były dla was trudne dni. Silny pewnie z niego mężczyzna i da sobie radę.Wiadomo-leczenie przed nim długie ale jak kojarzy i z wami rozmawia to już więcej niż połowa sukcesu
![]() Wszystkiego najlepszego dla Nikosia ![]() ![]() Babcia robi dziś urodziny martynce. Chciałm zrobić je w późniejszym terminie ale ona się zaoferowała . Jak chce to niech robi-niech córka nie czuje się odepchnięta na dalszy plan. A ja nie będę miała z tym już pracy ![]() Mamz powodzenia u lekarza ![]() Noc przeszła dobrze-karmienie, 1,5 godz spania,karmienie,1,5godz spania..... Starałam się go nie wybudzać za bardzo tak by ładnie spał i udało się ![]() Przypomniała mi się czyjaś rada o efektywnym karmieniu-słucham czy przełyka i nie trzymam go przy cycu jak tylko go memla. Jak zasypia przy jednej piersi to go delikatnie budzę i dostawiam do drugiej.Staram się by to było jak najwięcej karmienie a jak najmniej memlanie i traktowanie jak smoczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedz mi bo ty tak wytrwale na te kije chodzisz, sama chodzisz czy z kimś? no i jakie są efekty, bo ja tak się zastanawiam, powinnam trochę zgubić tłuszczyku, ale diety już nie chce stosować, no bo dzidzia ważniejsza więc może zainwestowałabym w te kije ![]() Cytat:
![]() Nie chce żebyś uznała mnie za ciekawską albo coś jak nie chcesz to nie mów, ale interesuje mnie gdzie pracujesz, w sensie co robisz?
![]() |
![]() |
#836 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-12
|
Hej dziewczyny,
jestem na wizażu dopiero od grudnia, przyjmiecie świeżocha? Moja Tosia 31.01 skończy 2 latka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!!
Cytat:
![]() Nikoś dziękuje za życzenia i mów, że mam zaprosić tą panią z laptopa na tort ze Scoob-Doo, bo jeszcze kawałek jest w lodówce ![]() Cytat:
Sto lat, sto lat.... Spełnienia małych, kolorowych, dziecięcych marzeń, dużo uśmiechu, zadowolenia z braciszka, góry prezentów i zdrówka, zdrówka i zdrówka!!!!! Cytat:
Na kije chodzę razem z mamą ![]() Efekty są!!! Pojawiają się wolno i pozostają, nie ma efektu jo-jo ![]() Nie stosuje żadnej diety, bo one nie istnieją. Kiedyś skusiłam się na dietę 13dniową. Oczywiście schudłam jakieś 9 kg, ale po kilku tyg przybyło mi z nawiązką, jakieś 13kg ![]() Dieta to po prostu na zawsze zmiana sposobu żywienia, ja podchodzę do tego z dystansem i czasami sobie odpuszczam ![]() Kije to też fajny sposób na odstresowanie się, dotlenienie się i świetnie się śpi po takim spacerku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę może naprawdę sobie je kupie, czy kije muszą być jakieś super? Wiem że ty teraz na święta jakieś dostałaś nowe, ale czy na początek mogą być takie najzwyklejsze?
![]() |
![]() |
#839 |
Rozeznanie
|
hello!
Na początek składam najserdeczniejsze życzenia dla Nikosia i Martynki!!! Wizażowa ciocia całuje Was mocno i życzy dużo zdrówka i uśmiechu na twarzyczkach ![]() ![]() ![]() Witam nową mamę! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tatuś wybierał prezent dla córeczki. Kupił jej zestaw do sprzątania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.