|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Kryzys to taki sta³y element kursu. Musi byæ bo potem jest tylko lepiej.
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
i u mnie by³o wsio w cenie kursu ... dosta³am w biurze przy zapisie ... d³ugopis te¿ hihih
ja instruktorów mia³am 3 ... ale z jednym, tym przeze mnie wybranym mia³am wiêkszo¶æ jazd ... 25h. ciekawe co tam u mojego I. .. jako¶ chyba w styczniu mia³ po raz drugi zostaæ tatusiem
[...] twoje blizny s± twoj± si³± ------------------- Edytowane przez kaszkasz Czas edycji: 2011-01-06 o 21:08 |
|
|
|
#1353 | ||
|
Zadomowienie
|
Studia
Jak w podpisie- Filologia germañska- II rok Ja to samo A u mnie sesja od 31 stycznia i chocia¿ mam tylko jeden egzamin, to z takiego obszernego materia³u, ¿e szok!![]() Oczywi¶cie! ![]() Cytat:
Chodzi mi oczywi¶cie o pana Marka![]() Cytat:
Ja te¿ mia³am jednego instruktora przez ca³y kurs, jedynie 2 jazdy, czyli 4 godzinki mia³am z innym i nie zaliczam tych jazd do udanych Pan Marek akurat wtedy musia³ wyjechaæ i ¿ebym nie mia³a przerwy za³atwi³ mi pana J.
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Wszystkie tu piszecie o "materialach" - ja dostalam tylko podrecznik do nauki + plyta cd do niego... A Wy co jeszcze tam macie?
Hmm pewnie byla juz o tym mowa, ale co to za zmiany, ktore wprowadzono w tym roku? Nowe pytania + czesc zostala zmieniona, tak? Hmm czy wobec tego dostane z osrodka nowa liste pytan czy jak to bedzie wygladac? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- O, ja skonczylam filologie polska
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2011-01-06 o 21:43 |
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Cytat:
musisz zapytaæ w OSK w niektórych daj± sam± kserówkê nowych i zmienionych pytañ w innych daj± p³ytkê z aktualn± baz± |
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
studia
ooo lubiê bli¼niakowe charakterki Cytat:
![]() do szko³y, marsz! ![]() Cytat:
jaaa ja d³ugopisu nie dosta³am
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 642
|
z materia³ów dosta³am a¿ ksi±¿eczkê z testami, mój osk wymiata
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
zaszaleli
![]() Dziewczyny, mam takie g³upie pytanie niezwi±zane z kursem... Dzisiaj jest Trzech Króli, przynios³am kredê z ko¶cio³a i wymalowa³am KMB itd na zewn±trz a nie od ¶rodka. Jak to powinno byæ tak w³a¶ciwie?
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w podreczniku na koncu sa wszystkie pytania. Tzn wszystkie byly w 2010, teraz lista juz nieaktualna
![]() Martolek, moim zdaniem od zewnatrz jest w porzadku. W moim domu rodzinnym zawsze sie tak robilo
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam, ¿e od kilku lat tego nie robi³am i zg³upia³am, szczególnie, ¿e moja babcia mi zaczê³a gadaæ, ¿e po co na zewn±trz, po co wszyscy maj± widzieæ ![]()
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle muszê Wam o czym¶ powiedzieæ...
Bo w sobotê przyje¿d¿a do mnie moja siostra- ta od prawka, z reszt± innej nie mam i zostaje do poniedzia³ku. I by³a taka opcja, ¿e wykupi sobie 2 godzinki u "mojego" pana Marka, ¿eby J± trochê podszkoli³. Wiadomo, ¿e inne miasto i w ogóle, no ale zawsze co¶. Wyeliminowa³by jakie¶ z³e nawyki, czy da³ jakie¶ rady... No ale po tym jak Kamila wykupi³a sobie przed tym ostatnim egzaminem godzinê na placu w innym osk i metoda tego nowego instruktora przypad³a Jej do gustu i teraz Jej to wychodzi, na egzaminie te¿ wysz³o, to powiedzia³a, ¿e tu u mnie nie bêdzie jednak nic wykupowa³a, bo po co ma Jej siê w g³owie pomieszaæ... No i ja w sumie jestem takiego samego zdania, jednak mimo wszystko bardzo chcia³abym, ¿eby poje¼dzi³a z panem Markiem, bo wtedy i ja posz³abym z Ni± na tê jazdê i dziêki temu spotka³abym siê z panem Markiem. Dlatego bardzo mi zale¿y Nie wiem jak mog³abym J± do tego przekonaæ. W prawdzie to i tak nie by³oby nic pewnego, bo byæ mo¿e nie by³oby odpowiedniego terminu, no ale mo¿naby by³o spróbowaæ. Oczywi¶cie na tê jazdê ja bym J± umówi³a![]() Macie dla mnie jakie¶ rady?
![]() Edytowane przez kar0link4 Czas edycji: 2011-01-06 o 23:21 |
|
|
|
#1362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaki drogowe z komentarzem, podrêcznik, kodeks, zeszyt, p³yta, testy w ksi±zeczce (wydawnictwo ASGRAF) i d³ugopis od OSK albo pójdê do szko³y i bêdê meczyæ innych albo jaka¶ fajowa podyplomówka (tylko jeszcze nie wiem jaka) Nie p³acz Martolek, kupiæ Ci? Cytat:
Cytat:
Swoj± drog± to kombinatorka z Ciebie
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2011-01-07 o 14:23 |
|||
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem, kombinatorka ze mnie niez³a Ale czasami dobrze na tym wychodzê![]() Jednak nie tym razem
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Witam Was
ja obecnie uczê sie je¿dziæ w OSK w Poznaniu, postanowi³am siê do³±czyæ do Was bo przyda mi siê pewnie grupa wsparcia no i do¶wiadczenie tych, które ju¿ zda³y Dzi¶ mia³am pierwsz± jazdê(i generalni pierwszy raz w ¿yciu za ko³em siedzia³am;p): po 20 min na placu pojecha³am na miasto! generalnie to siê mega stresowa³am przed w trakcie zreszt± te¿;/ instruktor mi³y ale ja i tak siê stresujê;/ A tak jazda mi idzie ca³kiem dobrze: tylko raz mi zgas³ na samym pocz±tku, jedyny problem mam na zakrêtach tzn jak jest du¿o samochodów (i kierowców którzy niekoniecznie przepisowo pchaj± siê) na skrzy¿owaniu to siê stresuje i albo zbyt gwa³townie skrêcam albo za s³abo... nastêpna jazda za tydzieñ (bo teraz sie uczê do zaliczeñ na studiach) i mam nadziejê ¿e bêdzie lepiej!! Poki co jestem zadowolona i mam nadzieje, ¿e tak bedzie dalej i jeszcze chcia³am zapytaæ jak ogarniacie to by patrzeæ w lusterka, przed siebie na zanaki na samochody, na pieszych i do tego jeszcze przerzucanie biegów i zwracanie uwagi na prêdko¶c - masakra jaka¶!
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki. Na Was zawsze mo¿na liczyæ
Karolina, mo¿e zadzwon do p.Marka i zapytaj co on s±dzi o tym, zeby poje¼dzi³ z Kamil±? Cze¶æ Parabolka. Ogarniêcie peda³ów, biegów, keirownicy, lusterek, znaków, pieszych, prêdkosæi, radia i rozpraszaj±cego Ciê instr przychodzi z czasem. A przy samodzielnej je¼dzie dochodzi jeszcze znajomo¶æ drogi ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- A tak wogóle to jak widaæ zwia³am z pracy Mam malusie wyrzuty sumienia. Ale malusie
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, musia³am odwo³aæ dzisiejsze jazdy
![]() parabolka, wszystko przychodzi z czasem w pewym momencie bêdziesz po prostu czu³a ile jedziesz i nie bêdziesz musia³a spogl±daæ na wskazówkê,podobnie jest z biegami- na pocz±tku spogl±da³am na d¼wignie pó¼niej zmienia³am je bez patrzenia bo uk³ada znam ju¿ na pamiêæ pieszych to ja na pocz±tku nie widzia³am, a jak widzia³am to nawet nie hamowa³am,bo po co? lusterke na pocz±tku nie ogarnia³am nie wiedzia³a czy samochód który widzê jedzie za mn± czy jest na s±siednim pasie, lusterko wsteczne by³o bo by³o(teraz ju¿ je doceniam ) z godziny na godzinê wszystko staje siê ³atwiejsze postêp zauwa¿y³am po 20 godzinie-wtedy przypomnia³am sobie jakie b³êdy robi³o siê na pocz±tkua do 20 godziny je¼dzi³am tylko ¿eby jechaæ, nic mnie nie interesowa³o oprócz tego ¿eby siê toczyæ raz inst.powiedzia³ ¿e bêdziemy skrêcaæ w lewo w³±czy³am kierunkowskaz i pcham siê nie patrz±c w lusterka-wtedy pada³ deszcz(instr. zahamowa³)...widok samochodu który próbowa³ hamowaæ(wpad³ w po¶lizg i zatrzyma³ siê kawa³ek przed nami) by³ bezcenny-to by³o jak kube³ zimnej wody na g³owê i od tamtej pory o lusterkach nie zapominam |
|
|
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 455
|
Siê stresujê tym nowym Instruktorem
! Jeszcze nie wiem kiedy bêdê mia³a z Nim... A ile lat maj±/mieli Wasi Instruktorzy :P ? - sorry, je¶li takie pytanie ju¿ by³o ...---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to dobry pomys³, g³upio by mi by³o tak zadzwoniæ ![]() Jeszcze dzisiaj pogadam z Kamil±, nawet powiem Jej, ¿e op³aci³abym Jej te godziny ![]() Ojj, nie³adnie ![]() Dlaczego, co siê sta³o? ![]() Cytat:
Bo naprawdê nie ma czymMój instruktor ma oko³o 45 lat, dok³adnie nie wiem. Ja mam 20 i mimo tej ró¿nicy wieku ¶wietnie siê dogadujemy, a w zasadzie dogadywali¶my, bo moja przygoda z eLk± ju¿ jaki¶ czas temu niestety dobieg³a koñca ![]() parabolka, Witaj
![]() Edytowane przez kar0link4 Czas edycji: 2011-01-07 o 15:31 |
||
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam, nie³adnie. Wysz³am, nie wróci³am i tyle tur3cka - 29-30 lat
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mój I. ma ok 30 lat
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzis dostalam smsa od wlascicielki osk, ze musi odwolac zajecia teoretyczne, bo jest chora... W sumie szkoda, bo juz sie nastawilam, ze tam sie wybiore... No trudno, nastepne dopiero w poniedzialek
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Witam wieczorowa pora. Jechalam dzisiaj
|
#1374 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Mój ma 26 lat.
Dzi¶ mia³am 2h.Je¼dzi³am poza miastem i trochê na rondzie.Rany nie ogarniam tych rond ....na lewym pasie siê jedzie ale ¿eby zjechaæ pó¼niej pierwsz± w prawo czy w lewo jest problem .... mia³y¶cie problemy z rondami na pocz±tku?
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
eLkowe sny powróci³y...
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Trinu08 - ja mam nadal. Ale nie z zasadami na rondzie, nie ze zjazdami tylko z moim podej¶ciem. Chêtnie podpiszê petycjê za likwidacj± rond!!!!
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Cytat:
byl ogromny w sieradzu jest jedno i na poczatku za chiny ruskie nie mialam pojecia z ktorego pasa z prawego czy lewego mam wjechac w rondo. a zawrocic na rondzie, to bylo marzenie.a jak juz sie przyzwyczailam, nauczylam sama robilam rondo, to wzieli i przemalowali. ale jeszcze latwiej bylo je przejechac, chociaz kierowcy tirow bardzo narzekali
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musia³am siostrzeñca pilnowaæ. Mia³o zej¶æ pó³ godziny ale siê przed³u¿y³o i nie mia³am go z kim zostawiæ ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
potraktuj go jak osobê,która chce Ci pomóc i nawet ewentualne wytykanie b³êdów we¼ sobie jako dobre rady a nie jako co¶ co mia³oby byæ przeciwko Tobie czy Twojemu instruktorowi uczysz siê i masz prawo do pope³niania b³êdów(jak nikt inny)a instruktor musi je podkre¶laæ ¿eby¶ wiedzia³a co robisz ¼le![]() wiek instr.-30 lat Edytowane przez princeseczka Czas edycji: 2011-01-07 o 19:22 |
||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 551
|
by³a pilna potrzeba, tata poza domem, dowód rejstracyjny i ubezpieczenie na pó³ce, wiec wsiad³am, by³am tam i siam i jestem z powrotem ![]() tylko ciiii
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
dottoressa: nikomu nie powiemy
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale u mnie nie ma ogromnych rond..wszystkie maj± 4 zjazdy---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
bardzo ³adnie!![]()
|
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

A u mnie sesja od 31 stycznia i chocia¿ mam tylko jeden egzamin, to z takiego obszernego materia³u, ¿e szok!

Chodzi mi oczywi¶cie o pana Marka
Pan Marek akurat wtedy musia³ wyjechaæ i ¿ebym nie mia³a przerwy za³atwi³ mi pana J.

byl ogromny w sieradzu jest jedno i na poczatku za chiny ruskie nie mialam pojecia z ktorego pasa z prawego czy lewego mam wjechac w rondo. a zawrocic na rondzie, to bylo marzenie.a jak juz sie przyzwyczailam, nauczylam sama robilam rondo, to wzieli i przemalowali. ale jeszcze latwiej bylo je przejechac, chociaz kierowcy tirow bardzo narzekali