Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 17:10   #1081
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hej! Byłm dzis u okulisty i niestety czeka mnie cesarka Nastawiłam sie na sn, więc teraz muszę przestawić myślenie. Jakoś boję się cc.
nie martw się

a jak ktoś chce mieć wskazanie do cc to nic nie ma
ja jak się zdecyduje to pozostaje mi sobie załatwić za kasę
Stary 2011-01-07, 17:24   #1082
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

iza powinien byc w pon lub wtorek

a z tymi cesarkami to tak jest, jak ktoś chce, to nie ma wskazań, a jak chce sn, to nie może
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:29   #1083
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
blackrose podaję linka z tym laktatorem, który zamawiałam
http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...395526848.html

Był u mnie przed chwilą kurier i przywiózł paczkę od sprzedawcy rodzyneczki. Wszystko super. Bałam się, że coś będzie nie tak bo zamawiałam sporo rzeczy ale wszystko jest ok. Zrobię fotki i Wam pokażę.
dzięki
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj Wizaż kompletnie u mnie nie chodzi

Co powiecie na taką pośćiel? Zastanawiam się nad jej zamówieniem bo nie mam jeszcze nic a tutaj widzę, że jest razem z wypełnieniem i tylko ewentualnie kupię później drugą na zamianę.

http://allegro.pl/6el-eksluzywna-pos...386128984.html
ładna, taka bez udziwnien, prosta.
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wydałam u niego 200zł
ciekawe kiedy przyjdzie paczka, wybrałam kuriera

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

a ja mam dzisiaj wizytę u gin na 19
już nie mogę się doczekać,
ciekawe co tam u małej
to koniecznie daj znać po powrocie co u Ciebie

dzisiaj ten użytkownik r_p77 dzwnił i pytał co robimy z kocykiem bo nie ma tego koloru co ja chce, a przyszła nowa dostawa. No i zamiast zielonego będzie żółty, ale super że chociaż zadzwonili.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:38   #1084
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Moja też się ostatnio rozszalała,kopie jak szalona,tancereczka moja,chyba w brzuszku urzadziła sobie sale baletową,albo ćwiczy do 20-ej edycji You can dance

Przedwczoraj spaliśmy z Tż-tem obróceni do siebie twarzami,miałam podkurczone nogi i w pewnym momencie tak mi przywaliła niespodziewanie w prawego jajnika,że sie wystraszyłam i bezwarunkowo kopnęłam Tżeta w krocze
On wystaszony obudził się i pyta czy chcę mieć z nim więcej dzieci,bo jak tak to chyba łóżko zmieni
witajcie dziewczynki!!! ja dziś caly czas zabiegana jestem, a jak już wróciłam do domku to wizaz mi nie działał, byłam z małż po sklepach i kupiłam hustki nawilżone (ale mega zakup ) i wkladki laktacyjne. Chciałam wziąć pieluchy ale małż powiedział że za wcześnie.... i tak niedługo już kupię

coralady oszczędź męża
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:39   #1085
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja zamawiałam kurierem

no juz wizaz działa
ja też zamawiałam kurierem dzisiaj patrzyłam ale... moje roztrzepanie nie podałam kolorku prześcieradła i pokrowca na przewijak i nie mogli się do męża dodzwonić i napisali maila. żebym podała kolorki porządna firma nie ma co inni by losowa wybrali i wysłali także mi dopiero wtorek-środa przyjdzie myślę chyba że jutro wyślą to poniedziałek - wtorek

Cytat:

Co powiecie na taką pośćiel? Zastanawiam się nad jej zamówieniem bo nie mam jeszcze nic a tutaj widzę, że jest razem z wypełnieniem i tylko ewentualnie kupię później drugą na zamianę.

śliczna taka skromna bez żadnych pierdółek

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
nie martw się

a jak ktoś chce mieć wskazanie do cc to nic nie ma
ja jak się zdecyduje to pozostaje mi sobie załatwić za kasę
dokładnie to tak jak u mnie... ja tam wolę być zdrowa i żeby z dzieckiem było ok ale mógłby sobie pośladkami zostać w dół tak jak jest tylko jak to za kase załatwić??? masakra zobaczymy co to bedzie

aha Kolba do mnie napisała:

"Hej! My jeszcze w dwupaku ale Malutka nie bardzo chce reagować na leki - szyjka zgładzona i 2cm znów , a już było 1,5. Fenoterol leci non-stop i końskie dawki magnezu. Malutka na ktg ładnie się pisze ale nie wiadomo czy dziś znów na porodówkę nie pojadę - trzymajcie kciuki żeby nie. Dziewczynki dbajcie o siebie i na tym etapie ciąży już wypoczywajcie - niech Dzieci jeszcze siedzą w brzuszkach. Pozdrawiam i tęsknię za Wami na wizażu!"

To ja jej na to odpisałam że się martwimy i czy jest w domu czy jak i czy miała jakieś objawy. I mi odpisała:

" Nie, położyli mnie na patologie. Nakaz leżenia - masakra. W środę wieczorem przestałam tak intensywnie czuć ruchy (czułam je mało i bardzo słabo) Małej i pobolewało mnie podbrzusze przez całą noc i w czwartek pojechaliśmy na IP- żałuję że nie jechaliśmy w nocy może by się tak nie rozwarło. Leżę z dziewczyną w 28tc a leży już 5 tygodni - brak wód płodowych bo wyciekły - masakra i z dziewczyną w 32tc z trojaczkami też z rozwarciem. W nocy przeżyłam 3 porody za parawanami - jeden inny od drugiego. Opiszę później na forum."

Coś tam jej jeszcze odpisałam że trzymamy kciuki i się martwimy to mi napisała jeszcze na koniec:

" Nawet nie wiecie jakim jesteście dla mnie wsparciem. Oczywiście jest kochany mąż i rodzice ale kto zrozumie ciężarną lepiej jak nie inna ciężarna"

No to się napisałam
Ciekawe jak tam Diatoma...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:49   #1086
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A maty edukacyjne jakie macie ? Nie wiem czy wybrać zwykłą, czy taką z pozytywką i światełkami.
Znalazłam takie i nie wiem na którą się zdecydować:
http://allegro.pl/zabawki-tiny-love-...362258112.html
http://allegro.pl/tiny-love-interakt...367290917.html
http://allegro.pl/maty-tiny-love-int...367291534.html
Tity - superanckie te maty ja tez jeszcze nie mam maty i karuzeli, ale dziś małz powiedziałam że trzeba wybrać wkońcu.
Dziś stwierdził, że nie może uwierzyć że to zostaly już tylko 2 m-ce do porodu (wg terminu) a ja na to, "że mam nadzieję, jak Cie obiudzę w srodku nocy, że to już, to nie odwrócisz się do mnie du... i nie pójdziesz dalej spać....)
Stary 2011-01-07, 17:49   #1087
blackrose4u
Wtajemniczenie

super że kolba się odezwała bo właśnie chciałam Cię prosić byś do niej napisała.
Och niech kobitki się tam trzymią dzielnie

oczekujemy
Stary 2011-01-07, 17:53   #1088
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej ,no ja wracam do swiata zywych
przeszlo mi mniej wiecej, tylko w nocy mialam bardzo wysoka temp ok.39 stopni i nie wiedzialam nawet czym ją zbic
leze w lozku i chyba pozamawiam sobie na allegro to co niezbedne
bardzo czesto mnie boli podbrzusze ostatnio, i sama sie zastanawiam czy z moim rozwarciem wszystko ok, dziewczyny mi stracha napędzily

corolady ale siu usmiałam

N.i.k.a śliczne imię
castia super, że powoli Ci przechodzi!!!!
a mi przyszła paczka od "rodzyneczek" i dostałam gratis śliniaczek
powoli mam już niezbędne rzeczy do szpitala (oprócz koszuli dla mnie, bo mam narazie tylko jedną)
Stary 2011-01-07, 17:54   #1089
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

"Hej! My jeszcze w dwupaku ale Malutka nie bardzo chce reagować na leki - szyjka zgładzona i 2cm znów , a już było 1,5. Fenoterol leci non-stop i końskie dawki magnezu. Malutka na ktg ładnie się pisze ale nie wiadomo czy dziś znów na porodówkę nie pojadę - trzymajcie kciuki żeby nie. Dziewczynki dbajcie o siebie i na tym etapie ciąży już wypoczywajcie - niech Dzieci jeszcze siedzą w brzuszkach. Pozdrawiam i tęsknię za Wami na wizażu!"

To ja jej na to odpisałam że się martwimy i czy jest w domu czy jak i czy miała jakieś objawy. I mi odpisała:

" Nie, położyli mnie na patologie. Nakaz leżenia - masakra. W środę wieczorem przestałam tak intensywnie czuć ruchy (czułam je mało i bardzo słabo) Małej i pobolewało mnie podbrzusze przez całą noc i w czwartek pojechaliśmy na IP- żałuję że nie jechaliśmy w nocy może by się tak nie rozwarło. Leżę z dziewczyną w 28tc a leży już 5 tygodni - brak wód płodowych bo wyciekły - masakra i z dziewczyną w 32tc z trojaczkami też z rozwarciem. W nocy przeżyłam 3 porody za parawanami - jeden inny od drugiego. Opiszę później na forum."

Coś tam jej jeszcze odpisałam że trzymamy kciuki i się martwimy to mi napisała jeszcze na koniec:

" Nawet nie wiecie jakim jesteście dla mnie wsparciem. Oczywiście jest kochany mąż i rodzice ale kto zrozumie ciężarną lepiej jak nie inna ciężarna"

no to w sumie troche lepiej, fajnie, że tyle napisała
to ja idę leżeć, bo dzisiaj się za dużo nachodziłam i mnie coś pobolewa podbrzusze, później zajrze
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:58   #1090
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
castia super, że powoli Ci przechodzi!!!!
a mi przyszła paczka od "rodzyneczek" i dostałam gratis śliniaczek
powoli mam już niezbędne rzeczy do szpitala (oprócz koszuli dla mnie, bo mam narazie tylko jedną)
też się cieszę kochana

ale wizaż dzisiaj zamulaaaa

dobrze,że kolba się odezwała kurde mnie też to podbrzusze tak boli, głównie w nocy hmmm....

no ale z ruchami u mojej małej wszystko w porządeczku,
trwa u niej karnawał na całego
teraz akurat jest na jakimś balu, bo tak wygina ciałko ze szok
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 17:58   #1091
iweczka
Zakorzenienie

laseczka, ale zakupy!!!! ale super-wszystko. i widzę, że nie tylko ja mam manie kupowania bodziaków hehehe
Stary 2011-01-07, 17:59   #1092
Tity
Zakorzenienie

Biedna kolba, mam nadzieję, że jeszcze dzidzi wytrzyma trochę.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Tity - superanckie te maty ja tez jeszcze nie mam maty i karuzeli, ale dziś małz powiedziałam że trzeba wybrać wkońcu.
Dziś stwierdził, że nie może uwierzyć że to zostaly już tylko 2 m-ce do porodu (wg terminu) a ja na to, "że mam nadzieję, jak Cie obiudzę w srodku nocy, że to już, to nie odwrócisz się do mnie du... i nie pójdziesz dalej spać....)
No fajne, tylko nie wiem którą kupić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:04   #1093
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ja nie liczę, bo podczas dnia często czuje małego. Mój lekarz mówił że dopiero od 36 tygodnia się liczy na takiej zasadzie, że od 9 rano trzeba naliczyć 10 ruchów i zapisać o której godzinie się uzbierało te 10 ruchów.

Dziewczyny a ja mam takie głupie pytanie, bo ta sprawa nurtuje mnie już kilka dni. Ostatnio przeglądałam w sklepie półkę z mlekami modyfikowanymi, i np jest mleko Nan Pro od urodzenia w puszce 400 g kosztuje 28 zł, a jest też jakieś Nan Pro w kartoniku 350 g i kosztuje 11 zł, albo Nan Active też koło 11 kosztuje. Dlaczego jest taka duża różnica cenowa? Skoro na wszystkich pisze, że można stosować od urodzenia. I wśród znajomych którzy karmią butelką zauważyłam, że jedni stosują tańsze a inni droższe mleko. Od czego do zależy???
Cena moze zalezec i od firmy i od opakowania, ale tez od rodzaju, bo sa mleka 1 dla noworodkow, ale np jedne sa dla dzieci ze skaza bialkowa, inne dla takich co sie im ulewa, inne dla takich co maja problemy z jelitami np czyli z ukladem pokarmowym itp.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Kalinka piekne imie....

u mnie juz lepiej, opuchlizna zeszla cisnienie 127/80

a zwracacie uwage na puls? mam 100..to duzo. malo??
mhm.. zobaczymy co bedzie dzis wieczorem

tymczasem lece do kosmetyczki buziaki mamusie i brzusie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

a co do karuzeli mam z Tiny Love wyspa marzen
No zebys nie miala tej takiej opuchlizny co to nie jest wskazana w ciazy. Zapomnialam jak to sie fachowo nazywa, ale ja kiedys mialam tak spychniete nogi, ze jak chodzilam to az mrowy czulam i takie dziwne cuzucie jakbym na poduszkach chodzila i lekarka kazala mi lezec, bo bala sie , ze wlasnie to jakies tam puchniecie mi sie zrobi.

Cytat:
n.ik.a imię bardzo ładne Mi się podoba
wanilia ja myślałam nad rainforest Fisher Price, ale ja wiem czy za taką cenę jest sens? Bo ma skaczące liście...a ta Tiny Love też bardzo ładna
Ja tez chcialam ta karuzelke, ale pozniej weszlam na jakies forum, potem obejrzalam pare filmikow i po 1 przestaly mi sie melodyjki podobac, po 2 karuzela jest bardzo duza, liscie to jak parasol prawie, a po 3 ponoc czesto i gesto sie zacinaja.

Cytat:
A maty edukacyjne jakie macie ? Nie wiem czy wybrać zwykłą, czy taką z pozytywką i światełkami.
Znalazłam takie i nie wiem na którą się zdecydować:
http://allegro.pl/zabawki-tiny-love-...362258112.html
http://allegro.pl/tiny-love-interakt...367290917.html
http://allegro.pl/maty-tiny-love-int...367291534.html
Ja sobie ta pierwsza upatrzylam z ta dzwiekowa poduszka.

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
no właśnie też chyba już ktoś pisał że widział je w smyku. ja póki co też mam jeden taki super mięciutki ręczniczek typowo dla dzidziusia, i jeden który może już nie jest aż tak miły ale też dla dzieci. i chyba na tym poprzestanę. jakby co zawsze można dokupić.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

wiecie co - po tym jak wysłali mi próbki kolorów wózków z tako mam totalny mętlik a chcemy jechać zamówić jeszcze w styczniu...
im większy wybór tym większy problem....
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
najlepsze jest to że te kolory na allegro znacznie odbiegają od tych z próbek. odcienie zieleni są zupełnie inne. mąż by chciał żeby najlepiej wszystkie kolory wózków mieli na ekspozycji w sklepie - to nie jest możliwe. mowi że tak ze zdjęcia to on nie wie, skoro i tak próbki mają inne kolory
Probki maja total inne kolory, ale zdjecia ze strony producenta oddaja co do joty odcienie. Swego czasu przemaglowalam Tako wzdloz i wszerz i moglabym normalnie sprzedawac te wozki hehe. Tylko gdzie byscie nie kupowaly to dokladnie sprawdzajcie kazda czesc, bo mi chcieli wcisnac spacerowke z polamanymi srubkami i kosz od jumpera, a chcialam warriora. I w niektorych sklepach wychodzi taniej niz u producenta, bo ja np zamiast 1360zl dalam 1200 ze wszystkimi dodatkami, a producent nie dawal mi nic.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci skoro polecacie to może też zrobię jakieś zakupy u niego
Ja wlasnie tez u niego dzis robie kolejne zakupy, bo porownalam niektore rzeczy z rodzynkiem i r7 ma taniej,a skoro jest sparwdzony i solidny to teraz od niego biore

Cytat:
Witam
Dzisiaj Wizaż kompletnie u mnie nie chodzi

Ja sie generalnie sparzylam na tym sprzedawcy, bo juz kiedys pisalam jakie mialam z nimi cyrki, wiec juz na bank nie kupie niczego u nich. Moze akurat mialam pecha, ale uwazam, ze skoro place 400zl to powinni dbac o takiego klienta, a tu total olewka, opoznienia w przesylce, w magazynie mieli burdel, bo nie mogli tej mojej paczki znalezc no i przyslali mi inne wzory niz chcialam bez porozumienia. Nie wspomne, ze kolory poscieli na zdjeciach odbiegaja od rzeczywistych.

Laski dalej mam problem z podgrzewaczam. Totalnie nie wiem jaki kupic. Siedze na alle i nic.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:09   #1094
Tity
Zakorzenienie

Jok3r tak po namyśle, to ta pierwsza mata faktycznie chyba najlepsza i najwyższe ma pałąki, w tych pozostałych zabawki obijają się o dziecko chyba
A patrzyłaś na ten podgrzewacz Snow Bear? Czytałam o nim dużo opinii i były pozytywne, co prawdo to trochę taki NoName, ale to ma tylko podgrzewać, a nie robić obiad

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:11   #1095
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r tak po namyśle, to ta pierwsza mata faktycznie chyba najlepsza i najwyższe ma pałąki, w tych pozostałych zabawki obijają się o dziecko chyba
A patrzyłaś na ten podgrzewacz Snow Bear? Czytałam o nim dużo opinii i były pozytywne, co prawdo to trochę taki NoName, ale to ma tylko podgrzewać, a nie robić obiad
Ogladalam go, bo ktos tu ma taki tylko, ze zastanwialam sie nad takim tez, ale nie wiem czy warto ladowac w jakies tam bajery http://allegro.pl/babyono-podgrzewac...387063173.html
Ktoras tu kupila u tego r7 recznik kapielowy. Jaki jest w dotyku?, bo mam tylko jeden, ale jak dotykalam w sklepach to kurcze nie moge trafic na taki mieciutki fajny.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-01-07 o 18:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-07, 18:15   #1096
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja mam jeszcze pytanie o komode:
Czy ona jest faktycznie pojemna? Bo jak sobie zwizualizowałam wymiary to ona nie duża jest. Ale może być pojemna.

oczekujemy
Stary 2011-01-07, 18:17   #1097
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Montti
ja ręczny bo będę go używała tylko w weekendy jak mam szkołę no i na początku jeśli będę miała dużo pokarmu.
A z tego co kojarzę to Ty do szkoły będziesz chodziła prawie codziennie więc lepiej, że zamówiłaś elektryczny bo byś się "zajechała" ręcznym
2x w tyg
Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Hej! Byłm dzis u okulisty i niestety czeka mnie cesarka Nastawiłam sie na sn, więc teraz muszę przestawić myślenie. Jakoś boję się cc.
a co dokladnie Ci powiedzial??

Jok3r mama mi mowi,ze to moze byc zatrucie ciążowe, tzn jakbym miala bardzo opuchniete dluzszy czas ale dzisiaj cos mniej chyba..mhm...

wrocilam z zakupow i kupilam kosmetyki sobie, dres i bluzke, humor ladny

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:22   #1098
aja1
Zakorzenienie

Eirene pozdrów Kolbę niech się trzyma.

Kurczę mam dziś okropny humor, z chęcią bym komuś w mordę dała

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:24   #1099
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a co dokladnie Ci powiedzial??
Ja mam oko prawe po urazie i praktycznie na nie ledwo widzę. Parę lat temu miałam tam wszczepianą soczewkę. Okulistka stwierdziła, że lepiej nie ryzykować, bo może sie coś stac z tym prawym, a nie daj Boże z lewym, które jest super- to wtedy będe ślepa całkiem...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:27   #1100
Montii
Zakorzenienie

biedna, ale mus to mus

[LEFT]
Stary 2011-01-07, 18:28   #1101
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
też się cieszę kochana

ale wizaż dzisiaj zamulaaaa

dobrze,że kolba się odezwała kurde mnie też to podbrzusze tak boli, głównie w nocy hmmm....

no ale z ruchami u mojej małej wszystko w porządeczku,
trwa u niej karnawał na całego
teraz akurat jest na jakimś balu, bo tak wygina ciałko ze szok
mi mąż codziennie powtarza, żebym się oszczędzała, ale wg niego to powinnam już leżeć całe dnie i się wogóle nie ruszać, ale ja tak nie potrafię!!!! moja niunia też codziennie odstawia mega tance w brzuszku
Stary 2011-01-07, 18:44   #1102
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, help...

Po dzisiejszych wojazach po sklepach tak mnie rozbolalo - chyba!? - spojenie lonowe, ze nie wiem co ze soba zrobic Boli jak siadam i wstaje i jak zaczynam chodzic... Cos okropnego...
Miala ktoras z was tak w 25 tygodniu? Bo wiem, ze to dosc powszechne po 32 tygodniu kiedy dziecko zaczyna schodzic glowka do kanalu ale zeby w 25??
Moze to z przemeczenia - dlugo chora bylam i to bylo moje pierwsze mega wyjscie
Jest jakis sposob, zeby tak nie bolalo??

trzeba leżeć

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja też jestem zaskoczona jak co tydzień Tż mnie mierzy i od jakiegoś miesiąca przybywa mi po 1 cm, aż wierzyć mi się nie chce bo czuję się jakbym rosła z każdą sekundą ale centymetr chyba nie kłamie
a u mnie dziwnie, bo mierzyłam juz 109 cm w brzuchu, a tu raptem dzis rano sie mierze- 106 cm ale może to od pory dnia zalezy i od aktualnego ułożenia dziecka, bo wiadomo jak mi sie pupa po zenętrznej wypnie to bardziej brzuch wystaje

Cytat:
dziewczynki mam pytanko odnosnie tej masci alantan,bo wiem ze niektóre z was były z niej zadowolone i chce ją zakupic ale kurcze kilka rodzai jest, czy to jest ta
tylko tu pisze, że to jest krem.....hmmm to chyba nie ta...?
nie ta
to ma byc maść, prawdopodobnie ponieważ to jeśt maść to kupisz tylko w aptece

Cytat:
Jesli zabawki są miękkie to nie szkodzi, że sie obijaja o dziecko, własnie dobrze, bo wtedy dziecko je może dotykać, a potem łapać jeszcze swoimi niezbyt sprawnymi rączkami

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Ja mam po moich dzieciach jeszcze taką- i moge bardzo polecić
zabawki sa miękkie, więc nie uderzą dziecka, melodyjka ma głosnośc w sam raz, poza tym ma dwa sposoby włączania- czasowy, że się sama wyłącza po chwili i taki długogrający, że gra chyba dopóki nie wyłączysz albo jakis długi czas- nie pamiętam już, a nie mam baterii by teraz sprawdzić, no w kazdym razie dłuuuugo wtedy gra, pąłaki mozna potem odczepic i zostaje sama mata z muzyczką, która ja bardzo długo wykorzystywałam ( gdzies do 4 rż dziecka) do usypiania. zabawki mozna odczepiac i przyczepiac inne, bo one sa na takie zdejmowane plastikowe zawieszki i mozna w sklepie dokupic zabawki, albo zaczepic na tych zawieszkach całkiem inne zabawki, np grzechotki itd... byle było za co je uchwycić.

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=426291

Jakość jest bardzo dobra, mineło sporo lat, moje dzieciaki rózne rzeczy wyprawiały z tą matą, a jednak będzie w dobrym stanie dla malutkiej.

aha i ma jeszcze światełka w tych kwiatuszkach na podłodze
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-07 o 18:54
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:46   #1103
megi2015
Zadomowienie

cieszę się że Kolba się odezwała. oby nadal było ok.

a macie kontakt z Datomą ?? może by do niej napisać - co tam u niej bo się martwimy. niech wie że myślami jesteśmy z nią i maleństwem.

my wybraliśmy się do ikei. kupiliśmy takie ochronki na łóżeczko - chroniące przez gryzieniem fajne bo bezbarwne i wiem że się przydadzą.

kupiłam też sobie dziś wagę hahah będę po porodzie śledzić pilnie kg
Stary 2011-01-07, 18:48   #1104
87czarna
Zakorzenienie

Tak piszecie o tych bólach..mnie dzisiaj jakoś mdli cały dzień i trochę boli mnie brzuch...:/ Mam nadzieję,że to nic poważnego!

Dzisiaj przyszedł do mnie szlafroczek z allegro-jestem zadowolona Koszulę jedną mam i czekam jeszcze na dostarczenie drugiej. Torba będzie mogła już byc niedługo spakowana

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 18:55   #1105
megi2015
Zadomowienie

a mnie denerwuje mój szlafroczek, bo jest krótszy niż koszula i koszula wystaje spod niego.
Stary 2011-01-07, 18:57   #1106
87czarna
Zakorzenienie

megi to może jeszcze się rozejrzyj za nowym ja za ten mój zapłaciłam tylko 37 zł!

Stary 2011-01-07, 19:01   #1107
Montii
Zakorzenienie

a mnie tam obojętna długość

[LEFT]
Stary 2011-01-07, 19:05   #1108
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ja mam jeszcze pytanie o komode:
Czy ona jest faktycznie pojemna? Bo jak sobie zwizualizowałam wymiary to ona nie duża jest. Ale może być pojemna.
Ja mam taka komode http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50163754 i zaluje, ze ja kupilismy, bo ma male te szuflady jednak. Tz sa bardzo plytkie i 5 ciuszkow juz haczy o dno gornej szuflady. Moglam doplacic nawet nie 100 i miec zdecydowanie wieksza i glebsza, ale zasugerowalam sie wlasnie cena i teraz problem, bo potzrebuje conajmniej drugiej komody.

Juz szybciej wybralabym ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763, bo maz mial takie meble i ta komoda byla mega pojemna, albo ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80129589, bo taka mam u rodzicow i pieknie mi sie wszystko miesci. Tylko cena jest bardzo wysoka, wiec my jej sobie na banbk nie kupimy, ale jest swietna.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:08
Stary 2011-01-07, 19:06   #1109
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Eirene pozdrów Kolbę niech się trzyma.

Kurczę mam dziś okropny humor, z chęcią bym komuś w mordę dała
uuuuuuu az tak źle ??? ale jakiś konkterny powód czy tak poprostu ??
mi też zresztą właśnie humor się popsuł - wkurzył mnie młodszy brat......bosheee ale bym mu wlała
Stary 2011-01-07, 19:08   #1110
87czarna
Zakorzenienie

Kochane,wrzucam zdjęcia gniazdka Majki

32 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0282.jpg (60,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0286.jpg (59,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0293.jpg (59,1 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości