|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ok ok ale za poniesione szkody emocjonalne i estetyczne nie ponosze odpowiedzialnosci
tylko mnie nie zlinczujcie, że się tak zapuściłam ![]() dam dla porównania zdj z 12 tyg( tak wygladal moj brzuchol przed ciążą) i 22 tyg a i wpadłam dzis do lumpka i akurat trafilam na "wyprzedaz" wsjjo po 1 zl i kupilam 5 bluzeczk spodenki i 2 szt body
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-01-07 o 19:32 |
|
|
|
#3812 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
A z tym sedesem to dobry pomysł Cytat:
ja to bez skrupułów podjadam, przecież mi wolno a jak pomyślę, że miałam bym sobie odmawiać...nie to niemożliwe ![]() ![]() ![]() Wagę masz dobrą nic się nie przejmuj. Ja za pierwszym razem ponad 25 kg przytyłam a po ciąży raz dwa zrzuciłam więcej o jakieś 4kg, aż mi mówili, że źle wyglądam. Dziewczyny miałam Wam napisać, Agnieszka pokazywała bujaczek ja mogę dodać od siebie, że jeśli macie zamiar kupić taki za 200zł to można by przemyśleć zakup elektrycznej huśtawki. Dużo się ceną nie różni a moim zdaniem jest nawet lepsza od leżaczka bo ustawia się prędkość i można dychać A jak dziecko się przyzwyczai do bujania w leżaczku to później niestety trzeba przy tym dziecku tą nogą tyrpać leżaczek ![]() http://allegro.pl/hustawka-bright-st...384802063.html http://allegro.pl/mw-fp-mala-hustawk...402492608.html http://allegro.pl/fisher-deluxe-take...399921262.html Są też tańsze, bardzo fajne z regulowanym oparciem i do tego ta tacka, dziecko może nawet coś tam przegryzać w międzyczasie ![]() http://allegro.pl/hustawka-elektrycz...373084846.html
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Ja dziś znów prawie cały dzień poza domem a jak znalazłam chwilę na wizaż to ten czort padł Wykorzystałam ten czas na zrobienie muffinek marchewkowych - pychotka! Dziewczynki śliczne ciuszki macie dla dzidziaków a jakie brzuuuuchy, bo "brzuszki" to już mało powiedziane Boskie wszystkie, bez wyjątku Paulizia - gratuluję małego Antoniusza Super, że udało się małego podejrzeć Dobra idę wsunąć jeszcze jedną muffinkę a co tam
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalny brzuszek ciążowy ![]() Mąż mi robi właśnie kolację, bom głodna jak wilk. W południe zjadłam tylko obiad, później trochę owoców suszonych i jogurt, więc mało chyba
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki.
Na początek Wszystkiego Naj w Nowym Roku,bo troszke mnie nie było. Ciezko mi cokolwiek pisac,po pierwsze nie mam kiedy( nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać,bo to niemozliwe) Po drugie miałam mega doła po świętach. Moja przyjaciółka 28 grudnia,w 29 tc musiała mieć cc,i straciła córeczke- blizniaczke,mała miała tylko 500g i nie dała rady,synek ma 1300g i pomału zaczyna sam oddychac,ale jest mi tak smutno,bo strasznie sie cieszylam ,ze jest w ciazy ( myslala,ze juz nie mogą z mezem miec dzieci),ale cała ciąze zle znosiła i 2 ostatnie mies przezała w szpitalu na podtrzymaniu,byłam pewna,ze sie uda,niestety różnica w wadze dzieci była za duza,bo dziewczynka miała za krótką pępowine i nie pzrybierała prawidłowo. szok. Teraz sama mam jakies chore filmy,puchnie mi brzuch,lekarz mi powiedział ,ze mam łożysko nisko i nie wiem czy to coś złego moze oznaczac. dopiero 25 mam wizyte i stresa. jedyne pocieszenie,to ,ze maly tak mi daje znac o sobie,ze mi ise brzuch przestawia,skóra do góry podnosi i wyczytałam,ze teraz - początek 25tc jutro- ma juz ponad 30cm i wazy ok700g i ma duzą szanse na przezycie jakby cos. a do tego dzisiaj po Kolędzie był u nas Ksiadz i udało nam sie załatwic termin ślubu kościelnego i chrzcin razem na czwartek 4 sierpnia,tak bardzo chcielismy ten termin,bo cywilny bralismy 4 sierpnia i bedzie rocznica w tym samym dniu. i bez problemu sie zgodzil i bedzie przyjecie na swierzym powietrzu.uff no to na tyle. Dziewczynki gratuluje tym,które poznały płeć, Kasiulka śledze twoje perypetie i czekam na potwierdzenie twojego siusiaczka )nie martw sie ta glukoza,bedzie dobrze. trzymajcie sie,jak bede miała znowu chwilke to sie jeszcze odezwe. |
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() już myślałam że bedzie i bedę musiała ![]() ![]() a w Twoim brzuszku jestem zakochana znalazłam coś w sam raz dla Igi http://i2.pinger.pl/pgr277/3adee6350...uper+laska.jpg
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-01-07 o 20:10 |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę bardzo - link do kocyka http://allegro.pl/tanio-bobas-kocyk-...402845683.html
i do skarpetek http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...387229621.html ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-07 o 20:29 |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Pimpki U nas halny i net mi szwankuje ![]() Misio wierci sie w brzuchu Zjadłam dziś 3 banany, 8 kiwi i 4 mandarynki - co krok to bąk Wstyd i chańba! I przemeblowanie robiłam dzis w pokoju i porządek generalny... Jak w nowym pokoju sie czuje no i mężu zadowolony ![]() Teraz lece wyszorować dupencje i lece na jakiś film ![]() Całuje Was mocno
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia Weronika piękne imię (żeby nie było....ja się tak zwę
). Ja tylko na chwilkę...dzisiaj mam dzień pod hasłem podwyższona temperatura. Cały czas ponad 37.5 ale nie doszło do 38. Biorę Apap i zaraz wypiję eferalgan bo to też paracetamol i do łóżka spać. Tż jutro znowu ma służbę i wróci dopiero w poniedziałek albo we wtorek do domu. Mam tylko nadzieję że jutro będzie już lepiej. Wczoraj strasznie kaszlałam, dzisiaj już nie tylko temperatura to może jutro będzie już ok mam nadzieję. A jak tż wróci to i ja Wam wkleję zdjęcie brzuchola
|
|
#3822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, współczuje Twojej koleżance. Od razu też mam niedobre myśli, bo ja też przechodzę od początku źle ciąże , ale jestem dobrej myśli, że każdej z nas się uda ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-01-07 o 20:31 |
||
|
|
|
#3823 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj Tż tez wcina i to przy mnie, oj strasznie sie z tym czuje, najbardziej brakuje mi owocow bo uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem, musi byc, nie chodzi o mnie, ale o to malenstwo moje, co za odpowiedzialnosc- juz teraz... zaczynam sie powaznie bac, byc matka...to chore, wiem... zawsze bylam slaba psychicznie...
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Mamusie
![]() Ależ jestem zła! Polazłam dziś na długi spacer [psacer ], założyłam stare, ale wygodne buty i co? PRZEMIĘKŁY! Kiedy doszłam do chaty, to normalnie chlupało mi w butach. Szybko miska z ciepłą wodą, herbata z róży, a na noc wit. C i Oscillo, bo coś czuję, że się rozłożę! Pospałam opatulona kocem polarowym, ale nie wiem, czy to coś da. Na dodatek jestem teraz sama i jeszcze jutro zjazd mam Dziewczonka, nie taki mały ten brzuszek, więc się nie martw ![]() Principessino, z dwojga złego lepiej antybiotyk, niż długotrwała infekcja ![]() Paulizia, gratuluję syneczka! No to się nam wyrównuje płciowo w wątku Anulinko, The_Saniu, SiLLee - gratuluję zdobyczy The_Xanthippe, zgrabny ciążowy brzuszek Moria, zaraz mnie tu z przepisem wyskakuj! ![]() Siasiek, dzięki za dobre rady bujaczkowe, faktycznie bujać non stop to by mi się nie chciało. A tak sobie pomyślałam, że nawet jak sama w domu będę z Malutką, to mogę taki sprzęt postawić w okolicy prysznica, Hania/Jagoda/Maja się buja, a ja się prysznicuję ![]() Mazianko, bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki
|
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak lepiej lepiej sam t jak mi kropil teraz mowi, ze juz mi bialka widac ![]() Cytat:
3am kciuk, zebys miala jak najmniej przygod z brzuszkiem 3maj sie tam zdrowo dziekuje za linka kocyka narazie sie wstrzymam ![]() oto moje zakupki http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...398322761.html kolor rozowy http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...400304037.html kolor szary http://allegro.pl/85c-zestaw-2szt-bi...385096635.html http://allegro.pl/getry-legginsy-cia...389198500.html http://allegro.pl/wyprzedaz-lapki-ni...391895044.html kolor http://allegro.pl/termoopakowanie-te...397774719.html http://allegro.pl/wyprzedaz-majtki-j...392820441.html http://allegro.pl/wyprzedaz-60-szt-p...386510089.html zadnych ciuszkow dla bejbika narazie ![]() zastanawiam sie nad mega paka ciuszkow cos w stylu 50 sztuk od 0 do 6 miesiaca, jak juz gin potwierdzi plec ![]()
|
|||
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżizas! Też myślałam, ze wizażu nie bedzie!!! Uffff...
Czy wróciły dziewczyny z wizyt dzisiejszych?
|
#3827 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze urosnie![]() Cytat:
dziekuje ze zyczysz mi synka...oj podniosl by mamusie na duchu!!!!![]() gratuluje z powodu ustalenia daty slubu! fajny film jest na tvn. milego wieczorku
|
|
|
#3828 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co pamiętam to później jak miał 4-5 miesięcy działała też suszarka do włosów. Dźwięk uspokajał a ciepłe powietrze w połączeniu z masażem przynosiło ulgę i jakieś rezultaty. Oczywiście nie namawiam ale skoro mają i wibrację i automatycznie lulają dziecko to warto się zastanowić. Cytat:
Też robię jutro przemeblowanie... Cytat:
A huśtawka bardzo użyteczna sprawa, a jak faceci się cieszą jak mogą "zająć" się dzieckiem pac małe do huśtawki a później przed tv czy do kompa :-P
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A aaa... mam pytanko do dziewczyn które kupiły tą koszulkę http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...386086704.html (pamiętam że wiele z nas je kupiło) - czy wasza też się zrobiła taka krótka?? Ja moja prałam dwa razy i ledwie mi tyłek zakrywa
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!!!!!!!!!!
Jesteśmy spowrotem, po usg połówkowym pan doktor nas zaskoczyl i nakręcił film.Maly cały i zdrowy i UWAGA UWAGA!!! przebije Was wszystkie tym co napisze: mój maleńki dzisiaj, tj 22 t i 5dc waży: ponad 700g!!!!!!!!!!! 700!!!!!!!! i jak zobaczył pan doktor siusiaka powiedział: o kurde ale wielki! według usg jestem o tydzien do przodu, ale wszystko jeszcze się może zmienić. no i do karty ciązy pod dzisiejsza wizytą narysował mi uśmiechniętą buźkę za to, że przytyłam w sumie 4 kg .ide zobaczyć czy się film otwiera - mały był powykręcany nie chciał się filmowac i źle go było widac czasem, ale wytłumaczył anm wszystko i jest idealnie symetrycznie .ide poczytać co naskrobałyście. |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
wyrwalam sie na chwile z tego zamieszania ![]() dzieki za kciuki, u lekarza bylam wszystko dobrze,5,5 kg jestem na +, wyniki oki, szyjka wysoko, zamknieta, niestety mam drodzaki, dostalam na to Gynazol. kolejna wzyta z miesiac. widze kolejni chlopcy na watku, gratuluje, i coraz to wieksze brzuchy wstawiacie.
|
#3832 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Prana już była 3 czy 4 razy w pralce ![]() Dobry wieczór, ja jeszcze na chwilkę zajrzałam
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja tylko na chwilę. Dziś byłam cały dzień poza domem, więc niestety mam zaległości w postach. Dziewczyny, ratujcie. w ciągu może 20 minut wymiotowałam 3 razy ;( nie mam pojęcia co mi się stało. Raczej nie miałam się czym zatruć, nic mnie nie boli, ciąże przechodze bezproblemowo (nie wymiotowałam na początku). Cóż to może być? ;( |
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam skojarzenia.No to faktycznie kawał chłopa ![]()
|
|
#3835 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3836 | |||
|
Zadomowienie
|
no i helloł. ja kątem oka patrze na wojne światów, mezul w pracy, zjadlam juz jednego mini hamburgera, i nadal mam gloda, wiec pewnie zaniedlugo pobuszuje do lodowki.., wogole zgaga mnie dzis dopadla masakryczna, maz powiedzial ze mam mleka sie napic i pomoglo..
Cytat:
ja mam 6 kg na plusie niecale wiec spoko nie ma co sie teraz tym przejmowac![]() Cytat:
mazianka81 ehh kochana, fajnie ze zerknelas do nas, przykro mi z powodu kolezanki, ale nie martw sie kochana, i postaraj sie odganaic zle mysli.. dzidzius szaleje wiec sie nie martw ![]() zycze ci duzo spokoju i optymizmu![]() Cytat:
hehehe
|
|||
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja bujaczek dostaje od siostry, więc nie będę wymyślac z huśtawką, bo nie wydaje pieniędzy - no chyba że ktoś chciałby nam sprawic taka hustawkę w prezencie - to czemu nie
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie cenna uwaga z tą huśtawką. Skoro można mieć i wibracje i bujanie, to LUBIĘ TO ![]() Moniquac, no to pobiłaś wszystkich Zdrowy, duży chłop Czekaj, czekaj, a Eweski chłopaki, to nie coś podobnie razem ważą? ![]() Co do zakupów, to zapomniałam, ze sobie też muszę zakupić jakieś koszulki-antygwałty do karmienia |
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
musze uciekac szykowac sie dalej na jutro
trzymjcie kciuki, zdj oczywiscie pokaze;D
|
#3840 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

tylko mnie nie zlinczujcie, że się tak zapuściłam 

. Chyba kupię sobie przenośny sedes, dla ułatwienia życia
.
. No ale musi być dobrze

Super, że udało się małego podejrzeć
normalny brzuszek ciążowy 

i bedę musiała 
Czekamy na Ciebie fasolko

, współczuje Twojej koleżance. Od razu też mam niedobre myśli, bo ja też przechodzę od początku źle ciąże 

żeby się szybko poprawiło!
)
Jeszcze może być tak że dołączę do ciebie, w pierwszej ciązy przez to przechodziłam to ciekawe czy teraz też mnie dopadnie.
Nie bedziesz musiala nocnika w torebce nosic