Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 19:27   #3811
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
oj nie gadaj głupot i dawaj
ok ok ale za poniesione szkody emocjonalne i estetyczne nie ponosze odpowiedzialnosci tylko mnie nie zlinczujcie, że się tak zapuściłam
dam dla porównania zdj z 12 tyg( tak wygladal moj brzuchol przed ciążą) i 22 tyg

a i wpadłam dzis do lumpka i akurat trafilam na "wyprzedaz" wsjjo po 1 zl i kupilam 5 bluzeczk spodenki i 2 szt body
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuchol.jpg (17,3 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-01-07 o 19:32
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:28   #3812
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moja Malutka aż tak mocno nie kopie, ale uciska na pęcherz i normalnie co 10 minut muszę korzystać z toalety. Chyba kupię sobie przenośny sedes, dla ułatwienia życia.

Aha - 2 lutego mam powtórne usg połówkowe i sprawdzanie tych przepływów. Za miesiąc, a mnie już dopadł stres. No ale musi być dobrze

Miłego wieczoru Dziewczyny
Nie denerwuj się, jeszcze tak dużo czasu... okaże się, że wszystko jest w porządku zobaczysz.
A z tym sedesem to dobry pomysł
Cytat:
dziewczyny zróbcie mi coś ! mąż na studiach, a ja siedzę i żrę
chipsy, wafelki, kanapkę z szynką, paluszki słone i pączka a i jabłko
nie powinnam tyle żreć

a co do wagi- start 52kg, koniec 21tygodnia 57kg. chyba nie jest najgorzej

no Ty masz już konkretną wyprawkę

co do bólu brzucha tak wyżej, to mnie tak pobolewa najczęściej rano. jakbym z kopa dostała, tak pośrodku jakieś 5cm pod piersiami. nie wiem co to może byc
Ja też podjadam co chwilkę, nie tylko Ty tak masz ja to bez skrupułów podjadam, przecież mi wolno a jak pomyślę, że miałam bym sobie odmawiać...nie to niemożliwe
Wagę masz dobrą nic się nie przejmuj. Ja za pierwszym razem ponad 25 kg przytyłam a po ciąży raz dwa zrzuciłam więcej o jakieś 4kg, aż mi mówili, że źle wyglądam.

Dziewczyny miałam Wam napisać, Agnieszka pokazywała bujaczek ja mogę dodać od siebie, że jeśli macie zamiar kupić taki za 200zł to można by przemyśleć zakup elektrycznej huśtawki. Dużo się ceną nie różni a moim zdaniem jest nawet lepsza od leżaczka bo ustawia się prędkość i można dychać A jak dziecko się przyzwyczai do bujania w leżaczku to później niestety trzeba przy tym dziecku tą nogą tyrpać leżaczek

http://allegro.pl/hustawka-bright-st...384802063.html

http://allegro.pl/mw-fp-mala-hustawk...402492608.html

http://allegro.pl/fisher-deluxe-take...399921262.html

Są też tańsze, bardzo fajne z regulowanym oparciem i do tego ta tacka, dziecko może nawet coś tam przegryzać w międzyczasie
http://allegro.pl/hustawka-elektrycz...373084846.html

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:30   #3813
moria44
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki!

Ja dziś znów prawie cały dzień poza domem a jak znalazłam chwilę na wizaż to ten czort padł
Wykorzystałam ten czas na zrobienie muffinek marchewkowych - pychotka!

Dziewczynki śliczne ciuszki macie dla dzidziaków a jakie brzuuuuchy, bo "brzuszki" to już mało powiedziane Boskie wszystkie, bez wyjątku

Paulizia - gratuluję małego Antoniusza Super, że udało się małego podejrzeć

Dobra idę wsunąć jeszcze jedną muffinkę a co tam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:31   #3814
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
ok ok ale za poniesione szkody emocjonalne i estetyczne nie ponosze odpowiedzialnosci tylko mnie nie zlinczujcie, że się tak zapuściłam
dam dla porównania zdj z 12 tyg( tak wygladal moj brzuchol przed ciążą) i 22 tyg
daj spokój, co Ty chcesz od swojego brzucha? normalny brzuszek ciążowy

Mąż mi robi właśnie kolację, bom głodna jak wilk. W południe zjadłam tylko obiad, później trochę owoców suszonych i jogurt, więc mało chyba
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:51   #3815
mazianka81
Rozeznanie

hej dziewuszki.
Na początek Wszystkiego Naj w Nowym Roku,bo troszke mnie nie było.

Ciezko mi cokolwiek pisac,po pierwsze nie mam kiedy( nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać,bo to niemozliwe)
Po drugie miałam mega doła po świętach.
Moja przyjaciółka 28 grudnia,w 29 tc musiała mieć cc,i straciła córeczke- blizniaczke,mała miała tylko 500g i nie dała rady,synek ma 1300g i pomału zaczyna sam oddychac,ale jest mi tak smutno,bo strasznie sie cieszylam ,ze jest w ciazy ( myslala,ze juz nie mogą z mezem miec dzieci),ale cała ciąze zle znosiła i 2 ostatnie mies przezała w szpitalu na podtrzymaniu,byłam pewna,ze sie uda,niestety różnica w wadze dzieci była za duza,bo dziewczynka miała za krótką pępowine i nie pzrybierała prawidłowo.
szok.
Teraz sama mam jakies chore filmy,puchnie mi brzuch,lekarz mi powiedział ,ze mam łożysko nisko i nie wiem czy to coś złego moze oznaczac.
dopiero 25 mam wizyte i stresa.

jedyne pocieszenie,to ,ze maly tak mi daje znac o sobie,ze mi ise brzuch przestawia,skóra do góry podnosi i wyczytałam,ze teraz - początek 25tc jutro- ma juz ponad 30cm i wazy ok700g i ma duzą szanse na przezycie jakby cos.

a do tego dzisiaj po Kolędzie był u nas Ksiadz i udało nam sie załatwic termin ślubu kościelnego i chrzcin razem na czwartek 4 sierpnia,tak bardzo chcielismy ten termin,bo cywilny bralismy 4 sierpnia i bedzie rocznica w tym samym dniu.
i bez problemu sie zgodzil i bedzie przyjecie na swierzym powietrzu.uff

no to na tyle.
Dziewczynki gratuluje tym,które poznały płeć,
Kasiulka śledze twoje perypetie i czekam na potwierdzenie twojego siusiaczka)
nie martw sie ta glukoza,bedzie dobrze.

trzymajcie sie,jak bede miała znowu chwilke to sie jeszcze odezwe.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 19:51   #3816
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:

a i wpadłam dzis do lumpka i akurat trafilam na "wyprzedaz" wsjjo po 1 zl i kupilam 5 bluzeczk spodenki i 2 szt body
Super brzucholek ja mam podobny kochana wiec jak maja Cie linczowac to jestem z Toba
Stary 2011-01-07, 19:55   #3817
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
TheXanthippe brzusio jak na 22t. jak najbardziej wymiarowy więc linczu nie będzie, nie tym razem kochana

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:02   #3818
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
TheXanthippe brzusio jak na 22t. jak najbardziej wymiarowy więc linczu nie będzie, nie tym razem kochana
uffff już myślałam że bedzie i bedę musiała ale przynajmniej dzidziol ma mieciutko i cieplutko

a w Twoim brzuszku jestem zakochana i nigdy napatrzec sie nie mogę znalazłam coś w sam raz dla Igi http://i2.pinger.pl/pgr277/3adee6350...uper+laska.jpg

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:10
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:21   #3819
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
daj linka kochana
Proszę bardzo - link do kocyka http://allegro.pl/tanio-bobas-kocyk-...402845683.html
i do skarpetek http://allegro.pl/skarpetki-bawelnia...387229621.html

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam Wam napisać, Agnieszka pokazywała bujaczek ja mogę dodać od siebie, że jeśli macie zamiar kupić taki za 200zł to można by przemyśleć zakup elektrycznej huśtawki. Dużo się ceną nie różni a moim zdaniem jest nawet lepsza od leżaczka bo ustawia się prędkość i można dychać A jak dziecko się przyzwyczai do bujania w leżaczku to później niestety trzeba przy tym dziecku tą nogą tyrpać leżaczek
Mi bardziej zalezy na tych wibracjach, które są w bujaczkach i mają działanie antykolkowe, a dzidziuś się sam buja jak pomacha trochę rączkami i nóżkami

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:29
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:26   #3820
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria bardzo prosze zmienic u mnie na Synusia!!!!
Czyli bedzie Antoni Janusz 394 gram i wszystko prawidlowo
Na wlasne oczy widzielismy jajusie i siurka
Przeczucie mnie nie zmylilo!!!!!!
Hihi gratulacje

Hej Pimpki
U nas halny i net mi szwankuje
Misio wierci sie w brzuchu tak delikatnie ale czasem i jakiegoś fikołka wykręci I tak sie juz przyzwyczaiłam do myśli że bedzie syn ze jak na nastepnej wizycie powie mi ze jednak sie pomylił i bedzie córa to zejde tam na zawał
Zjadłam dziś 3 banany, 8 kiwi i 4 mandarynki - co krok to bąk Wstyd i chańba!
I przemeblowanie robiłam dzis w pokoju i porządek generalny... Jak w nowym pokoju sie czuje no i mężu zadowolony
Teraz lece wyszorować dupencje i lece na jakiś film
Całuje Was mocno

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:27   #3821
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia Weronika piękne imię (żeby nie było....ja się tak zwę ).

Ja tylko na chwilkę...dzisiaj mam dzień pod hasłem podwyższona temperatura. Cały czas ponad 37.5 ale nie doszło do 38. Biorę Apap i zaraz wypiję eferalgan bo to też paracetamol i do łóżka spać. Tż jutro znowu ma służbę i wróci dopiero w poniedziałek albo we wtorek do domu. Mam tylko nadzieję że jutro będzie już lepiej. Wczoraj strasznie kaszlałam, dzisiaj już nie tylko temperatura to może jutro będzie już ok mam nadzieję.

A jak tż wróci to i ja Wam wkleję zdjęcie brzuchola

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:32   #3822
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Ciezko mi cokolwiek pisac,po pierwsze nie mam kiedy( nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać,bo to niemozliwe)
Moja przyjaciółka 28 grudnia,w 29 tc musiała mieć cc,i straciła córeczke- blizniaczke,mała miała tylko 500g i nie dała rady,synek ma 1300g i pomału zaczyna sam oddychac,ale jest mi tak smutno,bo strasznie sie cieszylam ,ze jest w ciazy ( myslala,ze juz nie mogą z mezem miec dzieci),ale cała ciąze zle znosiła i 2 ostatnie mies przezała w szpitalu na podtrzymaniu,byłam pewna,ze sie uda,niestety różnica w wadze dzieci była za duza,bo dziewczynka miała za krótką pępowine i nie pzrybierała prawidłowo.
szok.
Teraz sama mam jakies chore filmy,puchnie mi brzuch,lekarz mi powiedział ,ze mam łożysko nisko i nie wiem czy to coś złego moze oznaczac.

jedyne pocieszenie,to ,ze maly tak mi daje znac o sobie,ze mi ise brzuch przestawia,skóra do góry podnosi i wyczytałam,ze teraz - początek 25tc jutro- ma juz ponad 30cm i wazy ok700g i ma duzą szanse na przezycie jakby cos.

Kochana ale mnie zasmuciła Twoja wiadomośc , współczuje Twojej koleżance. Od razu też mam niedobre myśli, bo ja też przechodzę od początku źle ciąże , ale jestem dobrej myśli, że każdej z nas się uda

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

Jakie szkody estetyczne czy emocjonalne? Bardzo ładny brzuszek i całkiem pokaźny

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-07 o 20:31
Stary 2011-01-07, 20:36   #3823
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Kochanie! będzie dobrze! dasz rade - nie ma co!
żeby się szybko poprawiło!
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hej, Anula!))

24kasia86, nic się nie martw, wiele kobiet miewa cukrzycę ciążową, a dzieciaczki rodzą się z wynikami książkowymi Teraz zdrowa dieta i zwróć uwagę, że nie ma ryzyka, że przytyjesz bardzo, więc pewnie po narodzinach maluszka zejdzie Ci wszystko od razu!
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kasiu proszę mi się tu nie smucic , uśmiech na twarz (wszystko będzie dobrze )
Wklejam zdjęcia brzucha z wczoraj (robił je Tż i biedny nie mógł sobie poradzic - sierotka ).
dziekuje za cieple slowa, Dziewczonka boski brzuszek, urosl ci ze szok

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze kochana, przywykniesz do diety i będzie dobrze Jeszcze może być tak że dołączę do ciebie, w pierwszej ciązy przez to przechodziłam to ciekawe czy teraz też mnie dopadnie.

Wróciłam z poczty, zakupków, teraz obiadek i sprzatanko
oby cie nie dopadla tego ci zycze!

Cytat:

ale współczuję Ci. ja żrę słodkie na potęgę owoce też w sumie.
moj Tż tez wcina i to przy mnie, oj strasznie sie z tym czuje, najbardziej brakuje mi owocow bo uwielbiam

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Kasiu, nie przejmuj sie tak strasznie, moja kolezanka 3 stycznia tu w Oslo urodzila zdrowego chlopca 3100 wazyl miala cukrzyce wykryta juz w 19 tygodniu i po prostu czeste kontrole plus dieta i wszystko bylo ok!
wiem musze wierzyc....ale sie podlamalam i juz nikt tego nie zmieni.

Cytat:
Ja przeglądam we wtorki, bo wtedy zaczynamy tydzień A ostatnio wypożyczyłam książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy", też są opisane poszczególne miesiące ale "z jajem" . Zacytuje Wam kawałek na rozweselenie: tydzień 26
"Zdaniem pewnego eksperta, w tym tygodniu "płód wykazuje już oznaki wrażliwości, świadomości i inteligencji". Wygląda więc na to, że gdybyś go teraz wyposażyła w kalkulator, wyliczyłby bez problemu produkt narodowy brutto Estonii. Astronauta dostrzega światło, czuje zapachy (pech chce, że jedyne, co ma do wąchania to wody plodowe, które czuc bagnem) i słyszy. Grac na hawajskiej gitarze też zapewne potrafi. Maluch rozpoznaje - procz twojego - także inne glosy: przyjaciół, tatusia i Maryli Rodowicz, śpiewającej "Wsiąśc do pociągu byle jakiego..."
oj poprawilas mi humor

Cytat:
Moria bardzo prosze zmienic u mnie na Synusia!!!!
Czyli bedzie Antoni Janusz 394 gram i wszystko prawidlowo
Na wlasne oczy widzielismy jajusie i siurka
Przeczucie mnie nie zmylilo!!!!!!
gratuluje sloneczko!!!

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A ja ciągle w papierach siedzę, ale przynajmniej z tego jakieś pieniążki są
Widzę, że bezsenność nie tylko mnie dopadła. Tą noc już było lepiej, wprawdzie budziłam się często, ale w miarę szybko zasypiałam, nie czuję się jednak jakoś na maksa wyspana.
Wkleję Wam dziewczyny zdjecia ostatnich zakupów w ciucholandzie
Na pierwszym zdjęciu, to co sama kupiłam ( sweterk z Nexta i piżamka) w sumie za 13 zł.
Na następnych 2 zdjęciach efekty polowań mojej mamy ( dzisiejsze ) - wszystko po 1 zł!!, bo była wyprzedaż ( drugie tyle kupiła dla Zuzi - tyle, że w większości różowe i sukienki oraz spódniczki ).
ale ciuszki mozna kupic w ciucholandzie- miodzio

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość

Kasia - nie zamartwiaj się tak cukrzycą. Moja koleżanka ją miała i urodziła zdrowego synka. Będzie dobrze-zobaczysz.
wiem, musi byc, nie chodzi o mnie, ale o to malenstwo moje, co za odpowiedzialnosc- juz teraz... zaczynam sie powaznie bac, byc matka...to chore, wiem... zawsze bylam slaba psychicznie...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:38   #3824
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hej, Mamusie

Ależ jestem zła! Polazłam dziś na długi spacer [psacer], założyłam stare, ale wygodne buty i co? PRZEMIĘKŁY! Kiedy doszłam do chaty, to normalnie chlupało mi w butach. Szybko miska z ciepłą wodą, herbata z róży, a na noc wit. C i Oscillo, bo coś czuję, że się rozłożę! Pospałam opatulona kocem polarowym, ale nie wiem, czy to coś da. Na dodatek jestem teraz sama i jeszcze jutro zjazd mam

Dziewczonka, nie taki mały ten brzuszek, więc się nie martw
Principessino, z dwojga złego lepiej antybiotyk, niż długotrwała infekcja

Paulizia, gratuluję syneczka! No to się nam wyrównuje płciowo w wątku

Anulinko, The_Saniu, SiLLee - gratuluję zdobyczy

The_Xanthippe, zgrabny ciążowy brzuszek

Moria, zaraz mnie tu z przepisem wyskakuj!

Siasiek, dzięki za dobre rady bujaczkowe, faktycznie bujać non stop to by mi się nie chciało. A tak sobie pomyślałam, że nawet jak sama w domu będę z Malutką, to mogę taki sprzęt postawić w okolicy prysznica, Hania/Jagoda/Maja się buja, a ja się prysznicuję

Mazianko, bardzo mi przykro z powodu Twojej koleżanki

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:45   #3825
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytaj już tego
a kołderki Ci nie oddam

mnie boli miednica w sumie. z tyłu jakby kości i nawet trochę prawe biodro. jak się schylam albo leżę na płaskim, albo wstaję.
aże tak dużo Ci przybyło kilosów, to się nie przejmuj jak zawsze byłaś chudzinka. po ciąży szybko wrócisz do wagi. ba! pewnie nawet waga będzie niższa, niż przed ciążą.

super sprawa, że tak Cię potraktowali powiozło, co ? haha
ale i tak większośc ludzi nie traktuje tak kobiet w ciąży.
a skarpetulki jakie śliczne bodziaki zresztą też

jo ja też siedzę w domu, to włosy tylko z opaską zaczesane do tyłu, bez makijażu, drechy... nawet wory pod oczami mam.
oj nie gadaj głupot i dawaj

nie przejmuj się, będzie dobrze. bez względu na to, co będzie się dziąło- wszystko skończy się dobrze
o! a jak znajdziesz taki sedes to poproszę

ja dziś uwaga! zużyłam pół rolki papieru toaletowego na podcieranie po siusianiu tyle razy robię
ja tez tak mam
Cytat:
Proponuje pampersy Nie bedziesz musiala nocnika w torebce nosic
I napewno bedzie dobrze kochana. Tak musimy wszystkie myslec

Agus z oczkami chyba lepiej, bo pisanie Ci w koncu idzie

Pokazuj te ciuszki

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Jejciu!!! Juz sa mamy wrzesien-pazdziernik!!!!!! Ale ten czas leci
by nasza katarzynka00 zalapala sie na ten watek
hehe mowisz??
tak lepiej lepiej
sam t jak mi kropil teraz mowi, ze juz mi bialka widac
Cytat:
hej dziewuszki.

szok.

a do tego dzisiaj po Kolędzie był u nas Ksiadz i udało nam sie załatwic termin ślubu kościelnego i chrzcin razem na czwartek 4 sierpnia,tak bardzo chcielismy ten termin,bo cywilny bralismy 4 sierpnia i bedzie rocznica w tym samym dniu.

no to na tyle.

ojej kochana
3am kciuk, zebys miala jak najmniej przygod z brzuszkiem
3maj sie tam zdrowo

dziekuje za linka kocyka
narazie sie wstrzymam

oto moje zakupki
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...398322761.html kolor rozowy

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...400304037.html kolor szary

http://allegro.pl/85c-zestaw-2szt-bi...385096635.html
http://allegro.pl/getry-legginsy-cia...389198500.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-lapki-ni...391895044.html kolor
http://allegro.pl/termoopakowanie-te...397774719.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-majtki-j...392820441.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-60-szt-p...386510089.html

zadnych ciuszkow dla bejbika narazie

zastanawiam sie nad mega paka ciuszkow cos w stylu 50 sztuk od 0 do 6 miesiaca, jak juz gin potwierdzi plec
Stary 2011-01-07, 20:51   #3826
amarcia
Wtajemniczenie

Dżizas! Też myślałam, ze wizażu nie bedzie!!! Uffff...
Czy wróciły dziewczyny z wizyt dzisiejszych?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:54   #3827
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anulinka sliczne ciuszki, szkoda ze u mnie nie ma ciucholandow, ale poluje na allegro

Dziewczonka zadzwonie po sjescie do swojej internistki zapytam czy mnie przyjmie jakos bez kolejki, bo chyba bym tam zemdlala w poczekalni, ale mysli mam czarne...
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no wiem Dziewczonka, ze niby to nie koniec swiata, ale ja juz sie uzalam nad soba, ze wszystko mi sie przytrafia i dzidzius tez pewnie bedzie cos mial nie tak, no i te powiekszone nerki powiem Ci, ze tak sie super czulam do konca 20 tygodnia, az wrecz sie dziwilam ze tak dobrze przechodze, nie narzekam, nie mialam czarnych mysli (ja jestem z tych osob wiecznie znerwicowanych i przejmujacych sie, wiec balam sie ze ciaza to bedzie dla mnie duze wyzwanie), a tu teraz posypalam sie nerki powiekszone u dzidzusia, ja z mega przeziebieniem, bralam juz 2 dni paracetamol i tez juz mysle czy aby nie zaszkodzil....o mamusiu co za nerwy
duzo zdrowka dla ciebie i dzidziusia..tez jestem slaba psychicznie, tez sie boje cholernie...i tak samo czulam sie super, a teraz ta cukrzyca- swiat mi sie zawalil... obysmy daly rade!!!

Cytat:
och jak ja bym chciała już poznac płec Bejbika za tydzień w poniedziałek usg, ale na NFZ i boję się, że gówno się dowiem
tez chodze na nfz i mi nie powiedzial w 20tc, ale to od sprzetu zalezy i wiedzy lekarza. Moj mial kiepski sprzet...

Cytat:

urosl, urosl i jeszcze urosnie

Cytat:
hej dziewuszki.

szok.

no to na tyle.

ok kochana, zawsze cos. A mialo byc tak pieknie. Tobie rowniez zycze duzo zdrowia i sily dziekuje ze zyczysz mi synka...oj podniosl by mamusie na duchu!!!!
gratuluje z powodu ustalenia daty slubu!

fajny film jest na tvn.

milego wieczorku
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:05   #3828
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Nie taki zły i widać, że rośnie
Cytat:

Mi bardziej zalezy na tych wibracjach, które są w bujaczkach i mają działanie antykolkowe, a dzidziuś się sam buja jak pomacha trochę rączkami i nóżkami
Te trzy pierwsze też mają wibrację (co do pierwszego nie jestem pewna), ostatni nie ma. A to czy wibracje mają działanie antykolkowe to nie jest powiedziane, na pewno uspokajają dziecko, jednemu pomogą na drugie mogą nie działać. Na kolki mojego dziecka nie pomagały nawet krople! Jedyne co potrafiło sprawić, że zasypiał to jazda samochodem. Jak już niemiłosiernie płakał (ja z bezsilności razem z nim) wsiadaliśmy w auto i rundka po mieście Z tego co pamiętam to później jak miał 4-5 miesięcy działała też suszarka do włosów. Dźwięk uspokajał a ciepłe powietrze w połączeniu z masażem przynosiło ulgę i jakieś rezultaty.
Oczywiście nie namawiam ale skoro mają i wibrację i automatycznie lulają dziecko to warto się zastanowić.
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Zjadłam dziś 3 banany, 8 kiwi i 4 mandarynki - co krok to bąk Wstyd i chańba!
I przemeblowanie robiłam dzis w pokoju i porządek generalny... Jak w nowym pokoju sie czuje no i mężu zadowolony
Teraz lece wyszorować dupencje i lece na jakiś film
Całuje Was mocno
Dobrze, że to owoce a nie jakaś grochówa
Też robię jutro przemeblowanie...
Cytat:
Hej, Mamusie

Ależ jestem zła! Polazłam dziś na długi spacer [psacer], założyłam stare, ale wygodne buty i co? PRZEMIĘKŁY! Kiedy doszłam do chaty, to normalnie chlupało mi w butach. Szybko miska z ciepłą wodą, herbata z róży, a na noc wit. C i Oscillo, bo coś czuję, że się rozłożę! Pospałam opatulona kocem polarowym, ale nie wiem, czy to coś da. Na dodatek jestem teraz sama i jeszcze jutro zjazd mam

Siasiek, dzięki za dobre rady bujaczkowe, faktycznie bujać non stop to by mi się nie chciało. A tak sobie pomyślałam, że nawet jak sama w domu będę z Malutką, to mogę taki sprzęt postawić w okolicy prysznica, Hania/Jagoda/Maja się buja, a ja się prysznicuję
I znów się doprawisz...w taką pogodę to jakieś ocieplane kalosze by się przydały na takie spacery.

A huśtawka bardzo użyteczna sprawa, a jak faceci się cieszą jak mogą "zająć" się dzieckiem pac małe do huśtawki a później przed tv czy do kompa :-P

It's not about anger
Stary 2011-01-07, 21:10   #3829
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No to kochana zaszalałaś
A aaa... mam pytanko do dziewczyn które kupiły tą koszulkę http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...386086704.html (pamiętam że wiele z nas je kupiło) - czy wasza też się zrobiła taka krótka?? Ja moja prałam dwa razy i ledwie mi tyłek zakrywa
Stary 2011-01-07, 21:11   #3830
moniqac
Zadomowienie

Witajcie!!!!!!!!!!!

Jesteśmy spowrotem, po usg połówkowym pan doktor nas zaskoczyl i nakręcił film.

Maly cały i zdrowy i UWAGA UWAGA!!! przebije Was wszystkie tym co napisze: mój maleńki dzisiaj, tj 22 t i 5dc waży: ponad 700g!!!!!!!!!!!

700!!!!!!!! i jak zobaczył pan doktor siusiaka powiedział: o kurde ale wielki!

według usg jestem o tydzien do przodu, ale wszystko jeszcze się może zmienić. no i do karty ciązy pod dzisiejsza wizytą narysował mi uśmiechniętą buźkę za to, że przytyłam w sumie 4 kg .

ide zobaczyć czy się film otwiera - mały był powykręcany nie chciał się filmowac i źle go było widac czasem, ale wytłumaczył anm wszystko i jest idealnie symetrycznie .

ide poczytać co naskrobałyście.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:13   #3831
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Hej,
wyrwalam sie na chwile z tego zamieszania
dzieki za kciuki, u lekarza bylam wszystko dobrze,5,5 kg jestem na +, wyniki oki, szyjka wysoko, zamknieta, niestety mam drodzaki, dostalam na to Gynazol. kolejna wzyta z miesiac.
widze kolejni chlopcy na watku, gratuluje, i coraz to wieksze brzuchy wstawiacie.
Stary 2011-01-07, 21:14   #3832
eweska
Moderatoreska

Cytat:
No to kochana zaszalałaś
A aaa... mam pytanko do dziewczyn które kupiły tą koszulkę http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...386086704.html (pamiętam że wiele z nas je kupiło) - czy wasza też się zrobiła taka krótka?? Ja moja prałam dwa razy i ledwie mi tyłek zakrywa
Moja jest taka jaka była nic się z nią nie stało Prana już była 3 czy 4 razy w pralce

Dobry wieczór, ja jeszcze na chwilkę zajrzałam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:14   #3833
Catia88
Rozeznanie

Witajcie
Ja tylko na chwilę. Dziś byłam cały dzień poza domem, więc niestety mam zaległości w postach.
Dziewczyny, ratujcie. w ciągu może 20 minut wymiotowałam 3 razy ;( nie mam pojęcia co mi się stało. Raczej nie miałam się czym zatruć, nic mnie nie boli, ciąże przechodze bezproblemowo (nie wymiotowałam na początku). Cóż to może być? ;(

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:14   #3834
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!!!!!!!!!!!

Maly cały i zdrowy i UWAGA UWAGA!!! przebije Was wszystkie tym co napisze: mój maleńki dzisiaj, tj 22 t i 5dc waży: ponad 700g!!!!!!!!!!!

według usg jestem o tydzien do przodu, ale wszystko jeszcze się może zmienić. no i do karty ciązy pod dzisiejsza wizytą narysował mi uśmiechniętą buźkę za to, że przytyłam w sumie 4 kg .

ide zobaczyć czy się film otwiera - mały był powykręcany nie chciał się filmowac i źle go było widac czasem, ale wytłumaczył anm wszystko i jest idealnie symetrycznie .

Jak tylko ujrzałam różowe uwaga to od razu pomyślałam, że Szymon zmienił się w dziewczynkę Ale mam skojarzenia.
No to faktycznie kawał chłopa

It's not about anger
Stary 2011-01-07, 21:15   #3835
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Witajcie!!!!!!!!!!!

Gratulacje kochana Jaki wielki chłopak
Stary 2011-01-07, 21:17   #3836
violisia
Zadomowienie

no i helloł. ja kątem oka patrze na wojne światów, mezul w pracy, zjadlam juz jednego mini hamburgera, i nadal mam gloda, wiec pewnie zaniedlugo pobuszuje do lodowki.., wogole zgaga mnie dzis dopadla masakryczna, maz powiedzial ze mam mleka sie napic i pomoglo..

Cytat:
dziewczyny zróbcie mi coś ! mąż na studiach, a ja siedzę i żrę
chipsy, wafelki, kanapkę z szynką, paluszki słone i pączka a i jabłko
nie powinnam tyle żreć

a co do wagi- start 52kg, koniec 21tygodnia 57kg. chyba nie jest najgorzej

no Ty masz już konkretną wyprawkę

co do bólu brzucha tak wyżej, to mnie tak pobolewa najczęściej rano. jakbym z kopa dostała, tak pośrodku jakieś 5cm pod piersiami. nie wiem co to może byc
pewnie ze nie jest zle ja mam 6 kg na plusie niecale wiec spoko nie ma co sie teraz tym przejmowac

Cytat:
nie czytaj już tego
a kołderki Ci nie oddam

mnie boli miednica w sumie. z tyłu jakby kości i nawet trochę prawe biodro. jak się schylam albo leżę na płaskim, albo wstaję.
aże tak dużo Ci przybyło kilosów, to się nie przejmuj jak zawsze byłaś chudzinka. po ciąży szybko wrócisz do wagi. ba! pewnie nawet waga będzie niższa, niż przed ciążą.
ja mam identyko dziennie budze sie z bolem biodra, a na wznak jak leze to mnie strasznie ciagnie w kregospupie , nie wiem co jest grane..
mazianka81 ehh kochana, fajnie ze zerknelas do nas, przykro mi z powodu kolezanki, ale nie martw sie kochana, i postaraj sie odganaic zle mysli.. dzidzius szaleje wiec sie nie martw zycze ci duzo spokoju i optymizmu

no i super zakupki, ja jutro zamiezam zrobic male zakupy.. allegrowe, i postaram sie zeby bylo juz zero ciuszkow bo mam juz cala szuflade.. kilkanascie body, kilka pajacow, i spiochow, kilka par polspiochow:P kilka czepeczek hehe, i mam zakaz na tego typu zakupy.. chyba ze wiesz przemyce je jakos hehehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:17   #3837
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Te trzy pierwsze też mają wibrację (co do pierwszego nie jestem pewna), ostatni nie ma. A to czy wibracje mają działanie antykolkowe to nie jest powiedziane, na pewno uspokajają dziecko, jednemu pomogą na drugie mogą nie działać. Na kolki mojego dziecka nie pomagały nawet krople! Jedyne co potrafiło sprawić, że zasypiał to jazda samochodem. Jak już niemiłosiernie płakał (ja z bezsilności razem z nim) wsiadaliśmy w auto i rundka po mieście Z tego co pamiętam to później jak miał 4-5 miesięcy działała też suszarka do włosów. Dźwięk uspokajał a ciepłe powietrze w połączeniu z masażem przynosiło ulgę i jakieś rezultaty.
Oczywiście nie namawiam ale skoro mają i wibrację i automatycznie lulają dziecko to warto się zastanowić.
Siasiek ty to masz pomysły na uspokojenie dzieciaczka . Ja bujaczek dostaje od siostry, więc nie będę wymyślac z huśtawką, bo nie wydaje pieniędzy - no chyba że ktoś chciałby nam sprawic taka hustawkę w prezencie - to czemu nie
Stary 2011-01-07, 21:18   #3838
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
A huśtawka bardzo użyteczna sprawa, a jak faceci się cieszą jak mogą "zająć" się dzieckiem pac małe do huśtawki a później przed tv czy do kompa :-P
O to, to!

W każdym razie cenna uwaga z tą huśtawką. Skoro można mieć i wibracje i bujanie, to LUBIĘ TO

Moniquac, no to pobiłaś wszystkich Zdrowy, duży chłop

Czekaj, czekaj, a Eweski chłopaki, to nie coś podobnie razem ważą?

Co do zakupów, to zapomniałam, ze sobie też muszę zakupić jakieś koszulki-antygwałty do karmienia

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:18   #3839
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

musze uciekac szykowac sie dalej na jutro trzymjcie kciuki, zdj oczywiscie pokaze;D
Stary 2011-01-07, 21:20   #3840
eweska
Moderatoreska

Cytat:
O to, to!

W każdym razie cenna uwaga z tą huśtawką. Skoro można mieć i wibracje i bujanie, to LUBIĘ TO

Moniquac, no to pobiłaś wszystkich Zdrowy, duży chłop

Czekaj, czekaj, a Eweski chłopaki, to nie coś podobnie razem ważą?

Co do zakupów, to zapomniałam, ze sobie też muszę zakupić jakieś koszulki-antygwałty do karmienia
Moje razem ważyły prawie 1kg dwa tygodnie temu, czyli w 21 tygodniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości