|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Agnieszka M. gratuluje synusia
![]() Dzisiaj sypnelo jajcami ![]() Czyli jak sie nie myle mamy 21 do 21 Moniqac no to Twoj syneczek to bedzie kawal chlopa I dobrze... kazda panienka na watku pewnie bedzie chciala takiego bodygarda Aliczko Ty to chyba lubisz te swoje baczki co? Przyznaj sie Ale odkrylam w sobie biznesuoman nie wiedzialam, ze tak latwo mozna sprzedawac na eBayu i teraz krece interesem Na tapete poszly moje stare ciuchy, ktorych juz pewnie nie zaloze... a i mam jedne ciazowki http://cgi.ebay.co.uk/Topshop-matern...item4aa7a0afb8 I juz jednego bida ![]() Chyba dzisaj nie zasne
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż nadal uważa, że to na filmie mogła być pępowinka między nogami i tak sobie sprawdziłam o pomyłce płci w necie...i o mamo, nie wiedziałam często się to zdarza...http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...33/index7.html
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz sobie nadziei nie robie, 2 roznych lekarzy mi stwierdzilo ogonek w brzuchu, i to tak smiesznie, bo wystarczylo glowice przylozyc i bez cienia watpliwosci, a jak zaniemowilam to lekarz uprzedzil moje pytanie i powiedzial:"nie, to nie jest pepowina" a drugi pokazal ze biegnie obok, takze u nas bez zludzen, ehhh ALE jakby zdarzylo sie tak ze jakies czary mary i bylaby dziewczynka to absolutnie nie mialabym nic przeciwko Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-07 o 23:20 |
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
ide se chyba spac
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Teraz mi do kolan wchodza
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha to bylo pierwsze pytanie mojej mamy jak zadzwonilam do niej by oznajmic jej o Antosiu... Czy pepowina sie nie polozyla na genitaliach?
![]() Nie nie... ja tam ewidentnie widzialam siurka... przeciez wiem jak siurek wyglada no i jajeczka tez byly Poza tym ja mialam przeczucie ![]() Mojej bratowej cale 9 miesiecy wmawiali chlopaka, a jest Juleczka ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Dycha euro 38. Ja nie znam sie na rozmiarowce topshopa, ale wydaje mi sie ze dycha... chyba... bo ja mam kazdy ciuch innego rozmiaru, no ale spodnie to dycha... chyba---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- dobranocka
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-01-07 o 23:34 |
|
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki . I to są późne usg 22-30 tydzień i takie pomyłki.
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo sie wymienisz z jakas mama, ktora syna miala miec... Ja tam nie pekam, bo dziewczynce w niebieskim jeszcze przystoi, ale chlopczyk na rozowo? e e chyba nie pasi ![]() nie ma co panikowac. Pewnie i tak bedzie Ala ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Ide spaciu moje drogie Brzucholce
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę przerobiłam filmik
![]() Na 3:18 widać "coś" hehe chyba idę spać ![]() Nikodem http://www.youtube.com/watch?v=CC2gSAHWwXU
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Pobudka spioooochyyyyyyy!!!!!!!
Ja juz na nogach, bo mnie kmaz obudzil jak wrocil po nocce no i glod dal tez sie we znaki, ale po co jest maz? Po to by zrobic zonusi z sinusiowym brzuchem kanapusie z szyneczka ![]() Siasiek widzialam jajusie
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Moniqa, wow Twój synek pobił rekordy na wątku Super!AgnieszkaM, miałaś niezłe przeczucie, gratulacje. Ja tam nie mam kompletnie żadnego, chyba dziwna jestem Siasiek, fajny filmik i dzidziol słodki! Będzie pamiątka
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kochane o tak wczesnej porze (dla mnie wczesnej
)Musiałam wstac o 8:00, bo ksiądz dobrodziej przychodzi z wizytą . Ale zaraz zmykam spac, a co ![]() No właśnie Paulizia dziewczynka w niebieskim to ładnie, a chłopczyk w różowym . Moja koleżanka ostatnio dała zdjęcie na NK swojego małego urodzonego w grudniu całego w różu - z dopiskiem "Mój cukiereczek" - ale się uśmialiśmy ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Siasiek obejrzałam filmik, słodki ten Twój Nikoś, jaki grzeczny i spokojny przy badaniu, aż Ci zazdroszcze, bo moja zawsze tak fika, że prawie nic nie widac, a lekarz, żeby zrobic pomiary to normalnie musi miec niezły refleks. I jajucha też widziałam
|
|
#3885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry babeczki!
U Was też taka odwilż? Szok normalnie, mam zieloną trawkę w ogródku ![]() Cytat:
Co do imienia u nas było tak samo, oboje wiedzieliśmy jak nazwiemy synka a o imię dla córci toczyliśmy batalię ![]() Paulizia masz rację ![]() Cytat:
Chociaż powiem Wam, że jak pokazałam mężykowi filmik na Youtubie jak używa się fridy to się mocno skrzywił i zapowiedzał, że tylko ja to będę robić ![]() Widać widać siurka A w ogóle to jakie długie mieliście to 4D my chyba mieliśmy minutkę nagrania ![]() A w ogóle to planujecie jeszcze 4D w okolicach 30 tygodnia? Ja się ciągle zastanawiam, trochę mi szkoda pieniążków bo to w sumie taki bajer dla rodziców, sama nie wiem...
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siasiek wg mnie jak przelacza na 4d to wczesniej tez kilka razy smignal ogonek. pierwszy raz widze tak pieknie calego dzidziulka na 4d. te nozki boskie musze pokombinowac, i moze uda mi sie zrobic z mojego filmiku zdjecia, wtedy powrzucam "klejnoty" mojego ![]() spielam sie wczoraj i porobilam fotki brzucha-wiem wiem, skore mam okropna, starajcie sie na to nie zwracac uwagi
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzuszek cuudo ![]() A rozstępy próbowałaś zlikwidować po pierwszej ciąży? Pytam, bo ja zamierzam z nimi intensywnie walczyć. Już teraz chcę iść na mikrodermabrazję diamentową, wiem że w ciąży można więc w przyszłym tygodniu jadę do kosmetyczki. Ale czy uda się je usunąć całkowicie?
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Kocham, szczególnie za zapach
![]() ![]() Dzień dobry Mamusie Ale narobiłyście stracha z tą płcią Jak może być widać siuśka na USG a potem rodzi sie dziewczynka?? Dziwne...Dziś sobota czyli robimy pierogi Miłego dnia Aha i zaczynamy dziś 20 tydzień ![]() ![]()
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-01-08 o 09:56 |
|
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie planowalam wiecej usg tych 4d w ciazy ale szczerze mowiac, po tym jak ostatnio lekarz nie wykryl tego zwapnienia, a na 3d bylo widac to pewnie tz bedzie mnie goraco namawiac zebysmy pojechali ze wzgledow bezpieczenstwa |
|
|
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
Achaa zapomniałabym, muffinki
![]() Polecam wszystkim na sobotni podwieczorek. Są pyszne, ja ogólnie nie lubię muffinek, robię je dla męża i sama nie jem a na te się skusiłam i było mi maaaaało ![]() Muffinki marchewkowe z lukrem cytrynowym 2 szklanki startej marchewki ( używam marchwi z sokowirówki) 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki soli przyprawy w proszku: 1,5 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 3/4 szklanki oleju roślinnego 3 duże lub 4 małe jaja 1 szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Lukier: 1 ,5 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki drobno startej skórki z pomarańczy 3- 4 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy Przygotowanie: * Piekarnik nagrzać do 180 stopni, kratkę metalową umieścić w jego środkowej części. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odmierzyć 2 szklanki. Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, sodą, solą oraz z przyprawami. * W drugiej, większej misce wymieszać (rózgą lub mikserem na wolnych obrotach): olej, jajka, cukier, tartą marchewkę, ekstrakt z wanilii. Następnie wymieszać za pomocą widelca z mieszaniną z mąki. * Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie lub w jednorazowych papilotkach, ustawić na kratce w piekarniku i piec przez 25 minut (aż patyczek włożony w środek ciastka będzie czysty). * W międzyczasie przygotować lukier: wymieszać cukier puder ze skórką i 2 łyżkami soku. W razie potrzeby dolać więcej soku aby uzyskać odpowiednio gęstą konsystencję lukru. * Ciasteczka wyjąć z piekarnika, a po 10 minutach wyłożyć (wciąż w papilotkach) na kratkę do całkowitego ostudzenia. Jak trochę przestygną wierzch ciasteczek maczać w lukrze. Podawać jak lukier nieco zastygnie.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-08 o 09:58 |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobrek
nadrabiam Was powolutku (z zosią obok) wczoraj mnie nie było bo najpierw praca a później mężu zabarał kompa do swojej pracy do nocy a mojego się jeszcze nie dorobiłam narazie natknęłam się na pytanie od: listopadowa80 1. po pierwsze na panel pokarmowy i wziewny jest refundacja ale trzeba sie połozyć na dzie do szpitala i wtedy badania sa za darmo 2. po drugie leczenie ok, tyle że zawsze lepiej wiedziec na co dziecko jest uczuclone, bo same leki nie pomoga jezeli dziecko ciągle będzie stymulowane alergenem, a jesli nie wiemy co nim jest to ciezko jest go wyeliminowac 3. co do leczenia przez dermatologa to pewnie on sie bardzie zna niz ja, jezeli stan jest ostry (a taki jest) to trzeba podleczyc tą skóra żeby sie nie nadkazila, pewnie wszystkiego nie uzywasz na stałe, jak się polepszy to wystarczą wtedy same emolienty 4.Moja Zosia tez jest na Xyzalu (to lek nowej generacji, podobno nie powoduje tak senności i zwiększenia apetytu jak np Zyrtec) 5. A mały miał robiony poziom IgE ??? to idę czytac dalej
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-08 o 10:27 |
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3894 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuśki i maluchy
!Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Kiedy następna wizyta? ja mam 4.02 o 17.45 - poznamy się w końcu?! ![]() dobrze że z bobasiem wszystko ok i to co powiedział mi lekarz - dziewczynka moze zrobić sie chłopakiem, a chłopak dziewczynką i nie ma co wiedza lekarza, jesli matka ma inne przeczucia .gratuluje ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() bodyguard - kto wie póki co niech będzie większy, potem będzie się to regulowało - byle był zdrowiutki!to prawda .Cytat:
ja może w końcu wybiore się na te zakupy ciuchowe - od kilku dni się nie mogę wybrać. gardlo mnie rozbolało - mogę brac rutinoscorbin prawda?! i tantum verde?!cos Wam miałam jeszcze napisać, ale mam skleroze . miłego dnia Kochane moje!
|
|||||||
|
|
|
#3895 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ale miałam wczoraj wieczór :/ Mama jak zobaczyła jak się męczę to wzieła mnie do przychodni, jednej, drugiej.. po prawie godzinnym czekaniu lekarka mnie przyjęła i w sumie nic ciekawego nie powiedziała. Dała tylko zastrzyk z no-spą i wysłała do domu. W domu na szczęście wymioty i ból brzucha minęła także noc miałam spokojną ale ile strachu się najadłam Śnił mi sie dziś pierwszy raz mój synuś! taki już kochany w wózeczku![]() Miłego dnia Dziewczyny
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 sterydy na skórę są ok ale w ostrej fazie choroby, przewlekle rzeczywiście nie powienno się stosować, bo dochodzi do jej zaniku
ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie okDziewczonka jaki brzuszek wow, taki pięknie okrąglutki Paulizia jajeczka !!!!!!!!!!! ![]() the_sania jaka wielka wyprawka, śliczne ciuszkiTheXanthippe dla brzuszka mazianka81 bzyczka1 duuużo zdrówka życzę moniqac big facet !!!!!!!! gratulacje Siasiek na moją suszarka w ogole nie dzialala, wrecz sie jej bała, ma to do dziś ![]() migotka03 trzymaj sie kochana, bedzie dobrze !!! infekcje trzeba leczyc Agnieszka.M a jednak kolejne jajeczka moze mojej też wyrosną choć myślą sie tak juz przyzywczailam ze bylabym w wielkim szoku ![]() agus87 frida jest o wiele lepsza od gruszki !!!!!!!!!!!!! to cudny wynalazek agnieszka_pe25 piękny brzuszek !!! prosimy na avatarka ![]() ok doczytałam, dziś dzień zakupów, więc pewnie tez mnie nie będzie dziwnie mi było dzięn bez Was i tak sobie myslalam o czym tam tak piszecie ![]() odwilży czas dalszy !!! buziaki
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-08 o 10:42 |
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuchol jak nie wiem, super piłaska ![]() chce taki!!!!Moria44, ale smaka narobiłaś ...czyli co remis dziewczynki kontra chłopaczki A mówią, że więcej babeczek się rodzi.. niedawno czytałam artykuł, że w 2010 prawie o 1/3 więcej było kobitek ![]() Ja mam nadzieję, że w poniedziałek po połówkowym przybiegnę z informacją co będzie u mnie!! Aby tylko dzidzia się nie wstydziła ![]() Chociaż z tego co zamieszcza Siasiek niczego nie można być pewnym A teraz biorę się za jakieś porządki, żeby szybko się uwinąć, bo dzisiaj wycieczkę do Ikei mamy ehh jak ja to lubię |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dzisiaj wreszcie dobrze spalam z moja poduszka do karmienia miedzy nogami, pomaga! niestety rano o 9 zgaga mnie obudzila i czekam az moj TZ zrobi dobre sniadanko bo normalnie paliii.. My zaraz bierzemy sie za sprzatanie,bo nie ogarnelismy jeszcze jakos specjalnie po swietach a potem ikea, chcemy zobaczyc komodki do dzieciecego pokoju bo musimy skladowac gdzies te wszystkie zakupowe szalenstwa mamusi ![]() brzuszki piekne!'moja mama jak mnei wczoraj zobaczyla przez skype to powiedziala, ze mam ogromny brzuch i ze ona taki miala jak mnie rodzila(ale rodzila mnie na poczatku 8 miesiaca), no nic musze zyc ze swiadomoscia mojej chudej matki ![]() a jak sie czujecie dziewczyny? widze ze tu sobotnie przepisy muffinkowe, zdjecia brzuszkowe, ja pewnie znowu bede wieczorkiem ale juz sobie rezerwuje czas na czytanie ![]() dzidzia odprawia od rana takie harce ze tylko brzuch mi podskakuje i chyba skacze po przelyku mala bo refluks mam straszny![]() caluje mocno i zycze milej soboty
|
|
|
|
#3899 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Doczytałam co naskrobałyście jeszcze wieczorkiem jak mnie już nie było ![]() AgnieszkaM. gratuluję synka A jednak mama miała dobre przeczucia, moje się nie sprawdziły :PKompletnie nie liczyłam na to że będzie dwóch chłopców, miały być 2 córki lub parka, a tu takie zaskoczenie ![]() U mnie dziś też pierogi Miałam dziś nie wychodzic do sklepu ale się nie obejdzie, muszę kupić trójnik półcalowy do podgrzewacza wody, bo ten co sie popsuł nie nadaje się już do niczego, trzeba było kupic nowy.Dziś nawet się wyspałam, przebudziłam się wcześniej ale do 9.45 leżałam jeszcze w łóżku. Popołudniu będe malować na studniówki, dwie dziewczyny przyjeżdżają, więc muszę się streszczać bo obiad musze zrobić i posprzatać. A przy pierogach trochę zabawy jest :/ |
|
|
|
#3900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za komplementy, od razu mi troche lepiej
![]() Cytat:
jasne niech maluch zadnej z nas sie nie nigdzie nie wybiera, ale i tak takiej wagi zazdroscic bede (w pozytywnym sensie)nie wiem jak z vit c ale tantum verde na pewno, dla mnie nie ma nic lepszego na bol gardla. kochane ktore choruja czesto! mam pytanie, a probowalyscie ciut poprawic odpornosc w ciazy zeby tak nie lapac wszystkeigo? np tranem?(chyba mozna? moze andziot sie wypowie ![]() )Cytat:
Cytat:
takze nie przejmuj sie, bo druga ciaza moze byc jak u mnie, ogolnie i nie wybrzydzajac czuje sie rewelacyjnie(gdyby nie te plecy ) NAPRAWDE ZADNA KOBIETKA NIE MA JAKIEGOS ZLOTEGO SRODKA ZEBY SOBIE ULZYC Z TYMI PLECAMI?(MNIE BOLA NA WYSOKOSCI KLATKI PIERSIOWEJ I SZYJA) W PIERWSZEJ CIAZY TAK NIE MIALAM, TERAZ TO DLA MNIE NOWOSC
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przyznaj sie

. Najczesciej z dziewczynki robił się chlopczyk, a ja własnie wylicytowałam 20 szt. bodziaków dla dziewczynki
Czekamy na Ciebie fasolko

no i glod dal tez sie we znaki, ale po co jest maz? Po to by zrobic zonusi z sinusiowym brzuchem kanapusie z szyneczka
Co do imienia u nas było tak samo, oboje wiedzieliśmy jak nazwiemy synka a o imię dla córci toczyliśmy batalię 

Śnił mi sie dziś pierwszy raz mój synuś! taki już kochany w wózeczku
ale często nie można się bez nich obyć bo one siwetnie dzialaja przciwzapalnie i przeciwalergicznie ... nie ma sie co ich bać ... ale nie mozna też przesadzac, pod kontrola dermatologa i bedzie ok
śliczne ciuszki
)