Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 20:44   #3511
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Znowu michas dostał zastrzyki narazie 3( a juz jest po 4) a potem moze jeszcze 4 jak nie bedzie poproawy biedna dupka zaraz jedziemy na pogotowie na zastrzyk, az serce mnie boli
Wspolczuje

Twoj maly je tylko nutre czy tez sie cycka?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:44   #3512
mallinka
Zadomowienie

Viki dużo zdrowia dla Małego-oby szybko wydobrzał

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:46   #3513
kretencja
Zakorzenienie

Zaczynam się już martwić. Mija dokładnie 6 tygodni od cc, a ja nadal mam wydzielinę - wczoraj już lekko różowawą, a teraz znowu czerwonawą Nie wiem co robić.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:49   #3514
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu michas dostał zastrzyki narazie 3( a juz jest po 4) a potem moze jeszcze 4 jak nie bedzie poproawy biedna dupka zaraz jedziemy na pogotowie na zastrzyk, az serce mnie boli
biedaczek

dziękuję dziewczyny za życzenia i za słowa otuchy

teraz się dobiłam, Asia jadła ponad pół godziny, zważyłam ją przed i po posiłku, no i wyszło, że zjadła....20 ml z piersi Pilnowałam, by nie przysypiała przy piersi, by jadła. A tu tyle zjadła, co kot napłakał. A mleko niby jest, jak cisnę z piersi. Teraz mąż karmi ją właśnie butlą, a ja czuję się bezsilna. No bo gdybym pokarmu nie miała to ok, ale pokarm jest, ona je, już położnej pokazywałam, jak ją dostawiam i jak ona je, żeby się upewnić, ze wszystko ok robię. A tu nic. Mam tego dość

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 20:55   #3515
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Doskonale cie rozumiem. I choc urodziny mam dopiero jutro to mialam dzis podobny dzien. Z tym , ze w koncu malego wzial maz a ja sie na pol godzinki polozylam. Nie mogl go jednak uspokoic i przyniosl mi go do karmienia, choc widzial, ze na oczy ledwo widzialam i moglby podac wyjatkowo flache i pozwolic mi pospac.
Straszny dzien za nami.Wczoraj maly marudzil caly dzien i wieczor i padalam na twarz. Nie dane mi bylo jednak w nocy choc troche pospac, bo co go odlozylam do lozeczka, to sie budzil.I tak do teraz prawie 24 godziny bez snu. Bo co sie w koncu polozylam, to maly w ryk.Na oczy ledwo widze. Sniadanie zjadlam o 16. Maly o 14 dal taki koncert, ze o odespaniu choc paru minut nie bylo mowy. I szczerze nerwowo nie wyrabialam i sie z bezsilnosci i zmeczenia poryczalam. Choc lalo to zapakowalam go w wozek i wyszlam polazic. On zasnal a ja sie chociaz na szybkim godzinnym spacerze uspokoilam, bo bylam juz na granicy wytrzymalosci. Przerastaja mnie te jego problemy skorne. Egzema sie powieksza a ja nie wiem jak mu pomoc. Doszlo do tego, ze boje sie cokolwiek przelknac. Juz trzeci dzien jem kartofle z marchewka i chce mi sie ryczec.
Nawet z tzetem nie moge pogadac, bo od razu rycze. Wlasnie zrobil mi z makrela kanapke, ja mu na to ze mi nie wolno i sie powaznie wkurzyl ze przesadzam i tak nie moze byc ze sie glodze. Tylko ja sie nie glodze a chce przez pierwszy tydzien jesc tylko kilka okreslonych produktow

Jasne, ze nie jestem. Ale z ludzmi starej daty czasami sie nie dogadasz. Bo kiedys to kobiety wszystko jadly itp. Takie argumenty slysze. Tesciowa sie stara pode mnie gotowac i wyeliminowala jajka i przetwory mleczne ale przeciez nie bede ja z kazdego skladnika objadu rozliczac.
Weronisia, masz jakis przyklad poczatkow takiej diety? Bo moja widze szlag trafil, bo choc wyeliminowalam nabial i jaja to ryby jadalam.
Co przygotowywalas w pierwszych tygodniach?
De a nie pomyslalas zeby zrezygnowac z karmienia piersia? bo jak tak czytam to przypomina mi sie moja siostra ktora karmila piersia i dawala Nutre ale Maly mial ciagle wysypke i byl marudny bardzo. jak skonczyla dawac piers to wysypka zginela raz-dwa.
trzeba pamietac ze laktoza zawsze bedzie w mleku kobiecym i byc mzoe to nie skaza a wlasnie nietolerancja laktozuy?

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:40   #3516
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dziś mam urodziny

Cytat:
ojej, strasznie Wam współczuję. Trzymaj się jakoś, choć wiem, że to trudne

u nas chyba skok rozwojowy- mała ssie łapki, co chwila chciała jeść, ogólnie najlepiej non stop się wtulać. Teraz została spacyfikowana i spi w łóżeczku, ale zobaczymy jak długo
Stary 2011-01-07, 21:52   #3517
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Znalazłam gdzieś takie informacje, a raczej wykres. Nie wiem ile w tym prawdy.

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
Joanna - ooo jaki mądry wykres dzięki! Wychodzi, że Młody właśnie przechodzi skok. No to już wszystko jasne...

Cytat:
A ja mam własnie kryzys. Dziś mam urodziny i mój dzień miał inaczej wyglądać, np tak jak wczorajszy, że w miarę się do południa ogarnę, ubiorę w coś sensownego, umyję włosy itp. A tu g...
Aliszcze - Tylko wspaniałych chwil z córą, zdrowia dla was i radości.
Co do TŻ-ta to faceci są jednak niedomyślni... przykre to, ale tak niestety jest. Ja też oczekiwałam na początku, że on będzie spędzał z małym czas podobnie jak ja, poświęcając mu choć przez chwilę 100% swojej uwagi a było tak, że laptop na kolanach a dziecko w leżaczku. Nie mogłam na to patrzeć i zabierałam małego, który chciał po prostu obcować z człowiekiem, chciał rozmowy i dotyku... Aż doszło do dnia, kiedy TŻ zarzucił mi, że już w głowie tylko dziecko mam i nie poświęcam jumu uwagi i on się czuje źle z tego powodu. Więc powiedziałam, że im mniej czasu poświęca małemu, tym mniej czasu ja mam dla niego, im więcej będzie z nim się bawił i przewijał i zajmował, tym ja więcej czasu będę miała dla siebie, odpocznę i z chęcią spędzimy potem miły wieczór czy jakikolwiek inny czas. No i poza tym wciskałam mu dziecko na każdym kroku po jego powrocie z pracy i pilnowałam, żeby się nim zajmował. Ale i po dwóch miesiącach czasami z kijem trzeba nad nim stać

Cytat:
Viki - biedna i ty i Michałek. Dobrze, że on tego nie będzie pamiętał. Oby ta seria wystarczyła

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Zaczynam się już martwić. Mija dokładnie 6 tygodni od cc, a ja nadal mam wydzielinę - wczoraj już lekko różowawą, a teraz znowu czerwonawą Nie wiem co robić.
Kretencja - spokojnie, ja nie miałam cc, ale byłam łyżeczkowana po porodzie i też całe 6 tyg. ze mnie leciało. Wkurza to cholernie, bo ileż można...

Artystka - no to ja nie umiem karmić już na podusi, bo mi mały co chwila spada ;( kurde a tak wygodnie było. Teraz karmię na rękach, ale boli mnie kręgosłup między łopatkami, jak się szybcie ruszę, to ból niesamowity, na noc to sie ketonalem smaruje, bo mam taki kłujący ból między łopatkami...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 21:53   #3518
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
De a nie pomyslalas zeby zrezygnowac z karmienia piersia? bo jak tak czytam to przypomina mi sie moja siostra ktora karmila piersia i dawala Nutre ale Maly mial ciagle wysypke i byl marudny bardzo. jak skonczyla dawac piers to wysypka zginela raz-dwa.
trzeba pamietac ze laktoza zawsze bedzie w mleku kobiecym i byc mzoe to nie skaza a wlasnie nietolerancja laktozuy?
Mysle i to coraz czesciej bo jestem juz zrezygnowana, zmeczona i oslabiona. Mam szczerze dosc. Do tego przemeczenie. Myslalam o mrozeniu mojego pokarmu na poczatku i podawaniu za ok miesiac-dwa. Moze wtedy juz by uklad pokarmowy dojrzal. Nie chce sama sie wykonczyc Maly znow ryczy i tz wyszedl z nim w wozku by zasnal. Tylko on budzi sie od razu jak sie do przeklada do lozeczka.
A u dziecka twojej siostry jak wygladala ta wysypka?
ja chyba pokarmie do konca stycznia i jak maly skonczy dwa miesiace i moja dieta nic nie pomoze to go odstawie od piersi.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-07, 22:01   #3519
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, dzięki. Strasznie to jest upierdliwe... Teoretycznie po cc powinno się krócej plamić, ale czytałam na innym forum, że nawet dziewczyny plamiły po 2-3 miesiące i okazywało się, że tak po prostu się zdarza, nic im nie było... Masakra, to jakby ciągle mieć skąpy okres. wprawdzie wydzieliny jest już na tyle mało, że zwykle wkładki mi wystarczają, ale jeszcze tydzień temu używałam podpasek

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:09   #3520
kliwia
Zakorzenienie

jesu chyba mam nawal pokarmu
bola mnie cycki jak nie wiem.
ale grudek nie wyczuwam czyli zastoju nie ma. ałłłłła
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:26   #3521
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Wspolczuje

Twoj maly je tylko nutre czy tez sie cycka?
ja daje bebilon pepti i cycka, ale częściej je mm.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:40   #3522
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie już ponad 7 tyg i ja nadal mam dziwną wydzielinę i lekkie plamienia. W poniedziałek idę do lekarza.

Aliszcze Wszystkiego najlepszego!!!!Samych pieknych chwil oraz jak najwięcej uśmiechu.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
u nas chyba skok rozwojowy- mała ssie łapki, co chwila chciała jeść, ogólnie najlepiej non stop się wtulać. Teraz została spacyfikowana i spi w łóżeczku, ale zobaczymy jak długo
Jakbym widziała swojego. Dzisiaj jest biedny, bo płacze i nie widzę żadnego konkretnego powdu dla którego może tak płakać.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Co do TŻ-ta to faceci są jednak niedomyślni... przykre to, ale tak niestety jest.
Muszę się zgodzić. Jeszcze teraz jak hormony szaleją działa to na mnie jak płachta na byka.Zabiłabym czasem.

Cytat:
Mysle i to coraz czesciej bo jestem juz zrezygnowana, zmeczona i oslabiona. Mam szczerze dosc. Do tego przemeczenie. Myslalam o mrozeniu mojego pokarmu na poczatku i podawaniu za ok miesiac-dwa. Moze wtedy juz by uklad pokarmowy dojrzal. Nie chce sama sie wykonczyc Maly znow ryczy i tz wyszedl z nim w wozku by zasnal. Tylko on budzi sie od razu jak sie do przeklada do lozeczka.
A u dziecka twojej siostry jak wygladala ta wysypka?
ja chyba pokarmie do konca stycznia i jak maly skonczy dwa miesiace i moja dieta nic nie pomoze to go odstawie od piersi.
To witaj w klubie.
Juz popadam w depreche, bo wszystko mnie przerasta.

Cytat:
teraz się dobiłam, Asia jadła ponad pół godziny, zważyłam ją przed i po posiłku, no i wyszło, że zjadła....20 ml z piersi Pilnowałam, by nie przysypiała przy piersi, by jadła. A tu tyle zjadła, co kot napłakał. A mleko niby jest, jak cisnę z piersi. Teraz mąż karmi ją właśnie butlą, a ja czuję się bezsilna. No bo gdybym pokarmu nie miała to ok, ale pokarm jest, ona je, już położnej pokazywałam, jak ją dostawiam i jak ona je, żeby się upewnić, ze wszystko ok robię. A tu nic. Mam tego dość
Ja mam odwrotny problem. Mój je zbyt dużo.A wystarczy mu 10 minut przy cycku.
A na początku miał problem z ssaniem,a teraz ciężko go przystopować.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:43   #3523
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość

Ja mam odwrotny problem. Mój je zbyt dużo.A wystarczy mu 10 minut przy cycku.
A na początku miał problem z ssaniem,a teraz ciężko go przystopować.
to dziecko może jeść za dużo z cycka? a czym to się objawia? zawsze słyszałam, że dziecko karmione piersią wie ile chce zjeść.

Stary 2011-01-07, 22:47   #3524
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
to dziecko może jeść za dużo z cycka? a czym to się objawia? zawsze słyszałam, że dziecko karmione piersią wie ile chce zjeść.
W ciągu 7 tyg prawie podwoił wagę, a wszystkie bóle brzuszka są z przejedzenia. Jest przezarty. MAm go przetrzymywać przynajmniej z 3 godziny ma mieć przerwy między posiłkami.A jest to trudne. Także zazwyczaj teraz przynajmniej godzine po posiłku wychodze na spacer,żeby spał jak najdłużej. Am się nauczyć,że musi mieć dłższe przerwy. Dodatkowo jak mi sie wybudza daje mu smoczek,żeby jeszcze wydłużyć czas między posiłkami. Także czasem ciężko jest wytrzymać 3 godz.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2011-01-07, 22:48   #3525
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja jestem przeziebiona i mam ponad 38 stopni
mala placze i marudzi, ale goraczki nie ma.
Mam nadzieje,ze nie jest to zadna grypa zoladkowa

Jutro sie przeprowadzamy i bedziemy juz mieszkac w swoim mieszkaniu

Aliszcze, wszystkiego, co najlepsze
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 22:50   #3526
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
W ciągu 7 tyg prawie podwoił wagę, a wszystkie bóle brzuszka są z przejedzenia. Jest przezarty. MAm go przetrzymywać przynajmniej z 3 godziny ma mieć przerwy między posiłkami.A jest to trudne. Także zazwyczaj teraz przynajmniej godzine po posiłku wychodze na spacer,żeby spał jak najdłużej. Am się nauczyć,że musi mieć dłższe przerwy. Dodatkowo jak mi sie wybudza daje mu smoczek,żeby jeszcze wydłużyć czas między posiłkami. Także czasem ciężko jest wytrzymać 3 godz.
no proszę, nigdy nie jest tak, by miało być dobrze, moje je za mało, Twoje za dużo. Ech

Stary 2011-01-07, 22:54   #3527
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę, nigdy nie jest tak, by miało być dobrze, moje je za mało, Twoje za dużo. Ech
Niestety nie spodziewałam się,że macierzyństwo jest aż takie ciężkie. Chyba mnie to wszystko przerasta. MAsakra.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2011-01-07, 22:59   #3528
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie spodziewałam się,że macierzyństwo jest aż takie ciężkie. Chyba mnie to wszystko przerasta. MAsakra.
rozumiem Ciebie, dziś też się czuję "przerośnięta" macierzyństwem.

Stary 2011-01-07, 23:06   #3529
vikicullen
Zadomowienie

mam pytanko- czy któraś z was stosowała nebulizacje u swojego dziecka?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 23:08   #3530
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem Ciebie, dziś też się czuję "przerośnięta" macierzyństwem.
MAm nadzieję,że szybko jakoś się z tym uporamy. Nieraz mam ochotę rzucić to wszystko i wyjść i nie patrzeć na nic. NAwet na to,że moje najukochańsze i wyczekane dziecko płacze.
NIe spodziwałam się.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ja jeszcze nie. A co potrzebujesz?? Mam koleżanki z poradni alergologiczno-pulmonologicznej. Jak coś trzeba to mogę sie dopytać.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2011-01-07, 23:41   #3531
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
ja daje bebilon pepti i cycka, ale częściej je mm.
A jak wyglada twoja dieta?Bo twoj tez ma skaze?

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
J

Gratuluje
Oj mnie tez przerasta.Nie tyle placz malego ale ta jego egzema. Ciezko mi patrzec na malego w takim stanie, serce mi peka. Podjelam decyzje- probuje z dieta do konca stycznia i jak nie pomoze, to odstawiam od cycka.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-07, 23:43   #3532
Martinixxx
Zadomowienie

Hej
Czy jeszcze ktos mnie tutaj pamięta?
Widzę ze chyba juz wszystkie zlądowały na odchowalnie, ciężko was nadrobić.Ja cieszę sie wspólnym czasem z rodziną w pl.Niestety za tydzień już wracamyTak w skrócie napisze,ze mała ok poza chol.rną skazą i bólami brzuszka. Rośnie jak na drożdżach, ciężka jest że hej
Buziaki dla was i gratulacje dla nowych mam

PS. własnie sie masakruje laktatorem elektrycznym medela- dla zainteresowanych, uratowała moją laktacje

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-07, 23:47   #3533
lisek15
Zakorzenienie

Spokojnej nocy wszystkim.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2011-01-07, 23:50   #3534
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hej
Widzę ze chyba juz wszystkie zlądowały na odchowalnie, ciężko was nadrobić.Ja cieszę sie wspólnym czasem z rodziną w pl.Niestety za tydzień już wracamyTak w skrócie napisze,ze mała ok poza chol.rną skazą i bólami brzuszka. Rośnie jak na drożdżach, ciężka jest że hej

PS. własnie sie masakruje laktatorem elektrycznym medela- dla zainteresowanych, uratowała moją laktacje
tez go uzywalam
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 00:02   #3535
Weronisia
Zakorzenienie

De28 jesli sie zdecydujesz odstawić od piersi, to tego mleka swojego nie ma sensu zamrażać na później. Ono się nadaje tylko jak jest w miarę szybko do dania. Dziecku zmieniają się potrzeby. Inny skład jest w każdym tygodniu. Jeśli dasz mu mleko po miesiącu, to nie ma w nim tego czego akurat teraz potrzebuje.
Ja miałam ponad 30 porcji i wylałam prawie wszystko. Zostawiłam tylko 5 ostatnich porcji, żeby mu dać po skończonych 3 m-cach, czyli już. Tak mi doradzono.

Co do diety, to ci już pisałam co ja jadłam.
Na śniadanie pieczywo posmarowane pasztetową drobiową, albo z plastrem szynki drobiowej. Do tego świeży ogórek.
Zamiast tego możesz spróbować z dżemem, ale wtedy musisz zaryzykować z masłem. Ja masło jadłam, nic Oliwii nie było.

Na obiad ziemniaki z kurczakiem, albo ryż z kurczakiem. Do tego marchewka na ciepło, albo surówka z marchewki, albo buraczki na ciepło.
Na obiad mogą być kotlety mielone z indyka. Albo jako pulpeciki.
Z kurczaka robiłam też kotlety, ale zamiast obtaczać w jajku, to dawałam mąkę sojową lub kukurydzianą i dopiero na to panierkę.

Na obiad możesz zjeść rosół z makaronem bez jajecznym, albo z ziemniakami.

Coś na pewno wymyślisz.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 00:07   #3536
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

De wszystkiego co najlepsze !!!!! i spełnienia Twoich wszystkich pragnień , a za diete i jej szybkie efekty trzymam kciuki!

Cytat:
Viki , biedactwo, ucałuj go od nas, zeby dzielnie to zniósł

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja jestem przeziebiona i mam ponad 38 stopni
mala placze i marudzi, ale goraczki nie ma.
Mam nadzieje,ze nie jest to zadna grypa zoladkowa

Aliszcze, wszystkiego, co najlepsze
Irsin gratulacje!!!! nie ma jak u siebie i szybkiego powrotu do zdrowia zyczę

Sereniti sprawdź pocztę i czekam na fotki

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hej

Hej!! ja mam medela harmony reczny i tez nie narzekam a ciężka - to znaczy ile waży? moja 5500

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2011-01-08 o 00:08
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 06:44   #3537
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam własnie kryzys. Dziś mam urodziny i mój dzień miał inaczej wyglądać, np tak jak wczorajszy, że w miarę się do południa ogarnę, ubiorę w coś sensownego, umyję włosy itp. A tu g... Asię w nocy bolał brzuszek od gazów i nockę miałam właściwie z głowy, a jak już było ok i zasnęłam trochę to trzeba się było budzić do karmienia. W dzień tez ją bolał brzuszek od gazów, ja zmeczona no i smutna, bo serce mi się kraję jak widze, jak ona bidulka tak się meczy, zostałamz nią w łóżku. W ogóle chyba nic bym nie zdołała zjeść, gdyby nie moja mama, która przyszła, pod nos podstawiła mi śniadanie, zrobiła obiad i wykorzystałam chwilkę, by wziąć szybki prysznic. No a reszta dnia to gazy od czasu do czasu, karmienie no i jakaś tam drzemka pomiędzy, obie spałyśmy, Asia mi w ramionach potem przyszedł z pracy mąż. Tata wpadł do mnie z życzeniami. Akurat karmiłam małą,a karmienie to mi zajmuję godzinę. Tak naprawdę trochę czasu dla siebie mam od 17.30 A mąż mnie strasznie wkurzył, bo ja leżę w łóżku, w koszuli nocnej mokrej od mleka, Asia nakarmiona, przewinięta. A on, zamiast pomysleć, by ją wziąć na trochę, popilnować, zająć się, bo mala nie spała, ale była grzeczna, to on se zrobił kawę, przyniósł ciastka i usiadł na kompie. No i to przelało czarę godziny. Pogonilam go, wręczyłam mu dziecko, wyrzuciłam z pokoju, bo sypialnię trzeba w koncu było przewietrzyć i poszłam umyć głowę. No i w łazience nie wytrzymała i się rozbeczałam. W dodatku to szczypiące kroczę mnie dobija. Mąż siedzi teraz w dużym pokoju, ogląda sport w tv a mała oczywiscie teraz grzeczna i spokojna. Sorki, za marudzenie, ale musiałam się wyzalić, bo kto mnie nie zrozumie jak Wy?
mój tż zachowuje się podobnie. jak wychodzi o 6 do pracy to się mała budzi(chociaż teraz to ma poprzestawiane), potem śpi do 8 i do 13,14 płacze lub krzyczy żeby ją wziąć na ręce potem zasypia i jak on wraca to śpi- więc sądzi że tak kolorowo mam będąc w domu ;( a jak ma jakieś wolne i mówię żeby się nią zajął to jak zaczyna krzyczeć to mi ją niesie...ogląda tv ok 12h na dobe jak ma wolne więc na dobrą sprawę cły czas mógłbysię nią zająć i ją tulić i bujać.

Cytat:
ja u swojej nie stosowałam ale w pracy u dzieciaczkó tak ,jaki masz problem?

u mnie od kilku dni problemy brzuszkowe, w pon były dwie półpłynne kupy, potem spokój ale bardzo zrzędliwa i w pon i we wtorek ale jeszcze katarek miała. w środę aniołek bo moja mama przyjechała więc od rana co 3h pobudka a potem chciałą być na rączkach ale nie płakała, jak mama wyszłą to ryk ;( ale potem zasnęła i fajny dzień i w nocy też średnio co 3h pobudka, w czwartek też do 11 spokój, od 11 awantura ale zawzięłam się i postanowiłam nie dawać ciągle mleczka bo tyle piszecie o przekarmianiu(na początku jej foglowałam bo mało przybierała) i co 3 h dostawałą, w międzyczasie herbate(wypiła aż 260ml!!!!)i do 22 nie spała, tylko takie drzemki po 15-30 minut.obudziła się po 3. zasnęła o 6 i obudziła o 8 i spała do 12 a potem znów awantura. i 2 półpłynne kupki.potem może by spała ale zdecydowałam się do lekarza, zaleciłzmianę mleka na enfamil 0la- strasznie drogi jest, nie chcę oszczędzać ale się zastanawiam czy nie psróbować na początek o obniżonej zawartiości np bebilon comfort czy od razu łądować się w ten bezlaktozowy, jak sądzicie?po przyjeżdzie też zrzędziła do 22 ja padnięta po tymwszytkim, jeszcze tż mnie wkurzył nie obudziałam się cała noc, dopiero o 5 jak wstawałdo pracy i ją szybko budziłam, bo ona jak jadła o 21 tak się nie zbudziła. ja już nie wiem co jest nie tak. czasem myslę że jak nie śpi te 12 h w dzień to nic dziwnego że odsypia ale potem mam wyrzuty sumienia to chyba jednak źle za duża ta przerwa. nie wiem co robić?

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:08   #3538
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
a t jest taa zywa krew
mnie za to od 4 dni brzuch pali jak w 2 dzien po cieciu, nawet nie wiem czy nie gorzej, chodze zgieta po domu i lzy ciekna mi z bolu.
Aliszcze sto lat
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 10:57   #3539
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny co podajecie swoim maluszkom jak mają noski zapchane? Mój az sie trzesie z nerwów jak podaje mu butle a on nos zawalony ze ciągnąć nie może.

Mamuśki z Niemiec jak mozecie to podajcie nazwe co mam kupić??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 11:02   #3540
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a t jest taa zywa krew
mnie za to od 4 dni brzuch pali jak w 2 dzien po cieciu, nawet nie wiem czy nie gorzej, chodze zgieta po domu i lzy ciekna mi z bolu.
Aliszcze sto lat
dziękuję za życzenia

a ja już ostatnio myślałam, że następnym razem zrobię wszystko by mieć cc, a nie sn, bo myślałam, ze po sn szybko dochodzi się do siebie, a jutro mija 3 tydzień, a mnie w kroczu ciągnie, piecze i dyskomfort czuję. Jak zaczyna ciągnąć, to zginam się w pół i iść nie mogę przez chwilę

a dziś chcemy iść na pierwszy spacer jest ciepło, bo odwilż przyszła, mam meża w domu, to mi z wózkiem pomoże i razem na pół godzinki się przejdziemy ja też się przynajmniej przewietrze, bo nigdzie od wyjscia ze szpitala nie wychodziłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości