|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
tez sie ciesze ze nic mu sie nie stało ale najlepszy jego tekst jak potem do mnei zadzwonił ze juz jedzie i dogadał sie z tym gosciem i ten dał mu 3 stówy na naprawe i mowi do mnie no kociu bedzie na piekną posciel do łózeczka
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cześć
![]() Witam po świętach i po nowym roku! dziękuję za trzymanie kciuków i za życzenia świąteczne - pomogły bo dolecieliśmy Niestety podróży nie wspominam najlepiej, w obie strony mieliśmy opóźnienia, ale chociaż nie utknęliśmy na lotnisku. Muszę się przyznać że pierwszy raz w życiu miałam stracha lecąc na trasie Warszawa-Kraków, kiedy to krążyliśmy na Krakowem około godziny czekając na poprawę warunków pogodowych na ziemi. Podziwianie widoków przestało być zabawne w momencie kiedy wyłączyli ogrzewanie żeby zaoszczędzić na paliwie i w samolocie po pierwsze zrobiło się przeraźliwie zimno a po drugie zapadła straszna cisza - każdy marzył tylko o tym żebyśmy bezpiecznie wylądowali. A najlepszy w tej ciszy był dziadek, który zobaczył jak koleś przed nim wyciągnął telefon i zaczął pisać sms (pomimo komunikatu o wyłączeniu wszystkich urządzeń elektronicznych) - w tej uciszy po prostu wrzasnął na kolesia - "Życie Panu nie miłe - niech Pan to w tej chwili wyłączy!". Zgadnijcie gdzie wszyscy zaczęli się patrzeć Koleś się trochę stawiał, ale jak się rozejrzał po otoczeniu i zobaczył że ludzie się na niego gapią raczej nie z sympatią to wyłączył telefon. Potem wylądowaliśmy, na ziemi była taka mgła że mleko więc brawa dla pilota za bezpieczne dowiezienie nas do domu. Na koniec panowie się pogodzili i życzyli sobie wesołych świąt co zdecydowanie rozładowało admosferę. Powrót mniej dramatyczny, tylko godzina postoju na płycie lotniska za powodu zamkniętej przestrzeni powietrznej. a i widziałam Kasię Figurę z dziećmi i mężem na lotnisku w Warszawie - tzn. najpierw ona, potem dzieci, potem długo długo nic a na koniec mąż - nie wyglądali jak jedna wielka szczęśliwa rodzina. Lecę nadrabiać, ale widząc ilość stron które naskrobałyście nie wiem czy mi sie to uda! p.s. Wracając do ciasta z coca-colą chyba ja podałam na niego przepis pierwsza i pochodził on z tego blogu: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/ Kliwia - śliczna ta Twoja Zuzia!
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-01-08 o 14:30 |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka ja swój przepis wzięłam z jeszcze innego bloga, kojarzę po zdjęciu a to nie jest to
no i to chyba nie ważne która pierwsza wkleiła bo ja nie odkryłam tego ciasta tylko poleciłam Ważne że smakowało ![]() Ale przygody z samolotem mieliście...całe szczęście że udały się podróże.
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie że nie ważne skąd - ważne że smakowało
Chwilowo odechciało mi się jakichkolwiek podróży. Trzeba w domu trochę posiedzieć bo prawdę mówiąc sporo czasu spędziliśmy to u jednych rodziców to u drugich to u znajomych, to zakupy i już trzeba było wracać.
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak to jest, że zawsze jak tu jest Was najwięcej, to mnie nie ma
![]() Mąż mnie wczoraj zabrał na kolację do orientalnej knajpki Dzisiaj na pogaduchy przyjeżdża starsza siostra Dzięki dziewczyny za oklaski dla Miłoszka Dziś skończył 8 miesięcy ![]() MisQa, przykro mi, że tak spędziliście święta, ale jak się głębiej zastanowić, to może lepiej, że spędziłaś je na spokojnie ze swoją rodzinką, niż gdyby miało dojść między Wami do jakichś kłótni. Dzielna z Ciebie kobiecina ![]() Martuś, taaaak, mały mi „dorośleje”, ani się obejrzę, a stanie z jakąś laską przed ołtarzem U nas też pewnie drugie maleństwo wyjdzie za jakieś 4 lata może. Co my tam wiemy o tym co nam jest pisane ![]() Dobrze, że żeś się poprawiła w obrachunku ilości swoich sióstr ![]() Ale słodkie zdjęcia z Patem i siotrą! ![]() A Ty chyba schudłaś cosik? ![]() Rosi, to ja jak dziś pamiętam, że jak byłam mała i widziałam tatę w samych majtkach to się zastanawiałam co on tam ma Aż raz nie wytrzymałam i zapytałam tatę: „Tato, a po co Ci ta pielucha w majtkach?” Ja znam kobietę, która miała 32 lata i została babcią- mama mojej koleżanki z podstawówki ![]() Wow, Twoja siostra jest już babcią Ja chyba tego nie doczekam ![]() Atomufko, masz tatę detektywa ![]() My mamy telewizor 32 cale i wydaje mi się wielki, a co dopiero 40 cali, jak chce Twój TŻ, czy 55 jak chce TŻ Żabci ![]() Masz swoją prywatną kukułkę Madzia, historia z flamastrem mega Ktosia, Ty i Twój zepsuty siusiaczek Anika, uff, dobrze, że skończyło się tylko na strachu! ![]() Ale cudne rzeczy kupiłaś! ![]() Iwka, dobrze, że szczęśliwie zakończyły się Wasze podróże |
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas salon jest dosc dlugi takze takze pasuje duzy tv
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
ratunku
poszukuję firanek do pokoju Julusi nie chcę by zakrywały całe okno, bo mieszkamy na 9 piętrze i nikt nam nie zagląda ![]() pokoik ma biały z elementami różu
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
stripi - a lekki woal? Biały/ przeźroczysty przymarszczony na taśmie albo kresz? Nie zasłonisz okna na maxa, a będzie ładnie rozpraszał światło.
|
#2889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówcie mi nic o rodzeństwie, bo moi bracia mnie bili w brzuch i bardzo źle to wspominam, bo tak mnie raz walnął, że nie mogłam oddychać... może od tamtej pory nienawidzę być tam dotykana, głaskana ![]() A co do lizania brzucha to niemowlaki mają to do siebie, pamiętam jak córka szwagra ssała nos mojego męża ![]() Cytat:
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam - dopóki mi komp nie padł i nie straciłam wszystkich danych łącznie ze zdjęciami
![]() Możesz podjechać do sklepu z firankami i poszukać kreszu albo woalu (ale ten się ciężko czasami prasuje, zależy od jakości) - jak go rozwiniesz to zobaczysz czy jest przeźroczysty czy nie. Kupujesz tyle ile potrzebujesz żeby taśma do marszczenia pasowała (2-3 długości karnisza), marszczysz i wieszasz I tyle W poprzednim mieszkaniu miałam w salonie tylko taka firankę, bez zasłon i lekko to wyglądało.Atomufka - doczytałam, że dotarliście do Paryża - super! Możesz polecić hotel w którym spaliście?
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-01-08 o 16:51 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski
![]() mam pytanko potrebujemy z męzem tymczasową szafę (bo musimy docelowo zrobić na zamówienie ale to droższy wydatek i zostawilismy go na poźniej) Najlepiej niedrogą, pakowną i jasną jakąś pamiętam, że któraś z Was kupowała taką w IKEA, kojarzycie moze?
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
strippi - możesz powiesić same zasłonki
![]() śliwieńka - ja nie używam tabletek do zmywarki, kupuję osobno nabłyszczacz, sól i proszek - wychodzi mnie sporo taniej niż tabletki. Proszek ładnie się rozpuszcza - używam serii SUN (tylko nie wiem czy w Polsce jest). Jeśli chcesz tabletki zobacz na opakowanie w jakiej min. temperaturze się rozpuszczają, żebyś mogla ich używać również w programach szybkich na niskich temperaturach. Nie używam żadnych odświeżaczy, raz na kilka myć wrzucam do zmywarki połówkę wyciśniętej cytryny (nabijam na pręt w górnej tacy) a raz na miesiąc puszczam pustą na wysoką temperaturę i dodaję sody. Wsio
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-01-08 o 17:28 |
|
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o wielkość tv ,to dokładnie jak napisała żabcia im większe pomieszczenie tym telewizor się mniejszy wydaje ![]() Cytat:
A hotelu nie polecam,bo było tam okropnie i w niebezpiecznej dzielnicy.Niestety Paryż jest okropnie drogi więc stwierdziłam ,że następny raz tam pojadę jak będę bogata żeby móc spać w conajmniej 4 gwiazdkach heheCytat:
Dziewczyny gdzie kupowałyście swoje sofy do salonów? Możecie coś polecić? Byliśmy w ikei,ale żadna mi nie wpadła w oko,te sofy chyba mają strasznie kiepskie obicia,takie przynajmniej sprawiają wrażenie. |
|||
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Boze laski, jak poczytałam te historie z dzieciństwa to mało się nie posikałam
Wy to wiecie jak humor człowiekowi poprawić ![]() jutro jadę do siostry na chrzciny... jadę z Julką i rodzicami i rodzince (tej niewtajemniczonej w sytuacje ) będę musiała skłamać coś czemu TZ-ta nie ma... już mi się chyba wcale nie chce tam jechać
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze Lustereczko sie nei pogniewa ale takie mamy wiesci od niej niestety
"Hej. Zatrzymali mnie w szpitalu bo mam lekkie skurcze i bardzo podwyższone ciśnienie i obniżają je lekami. Na szczęście rozwarcie mi się nie robi. Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek "
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Madzia kupowała tą szafę, ale nie jestem pewna.
MisQa trzymaj się tam jutro i nie słuchaj rodziny a wszelkie pytania ukracaj do minimum. Szybka odpowiedź i tyle. Może mów że chory albo że się źle czuł.
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Lustereczko - jesteśmy z Tobą.
![]() za 4 tygodnie robimy roczek Julusi i rozmyślam nad imprezką ![]() torcik robię sama i właśnie oglądam te cuda http://domowedelicje.bloog.pl/kat,64...l?ticaid=5b90b mniam mniam
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2011-01-08 o 19:24 |
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
![]() od godziny Was nadrabiam moze w koncu mi sie uda
|
|
|
|
#2901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do telewizorów, to dla mnie porażką jest jak moja szwagierka ma telewizor chyba 40 calowy w pokoju 2x3,5m nie da się ogarnąć wzrokiem całego ekranu, tym bardziej że telewizor i kanapa stoją wzdłuż tych dłuższych ścian, więc odległość między nimi to może 1-1,5m.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka nasza szafa do sypialni wyjdzie niestety dość drogo bo będzie skomplikowana dośc- mamy skosy w sypialni ( i to koszt będzie ok 4 tys a nie chcemy teraz tyle wydawać
) a tą którą teraz bysmy kupili zostawimy ewentualnie w dziecięcym pokoju ![]() Lustereczko trzymam kciuki zeby było ok!! |
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia - doczytałam o flamastrze - malo sie nie posikałam ze śmiechu
ale na miejscu TŻ jakbym Cię później dorwała to by się dzialo...![]() Zobaczyłam na Twój budżet - co wliczasz w opłaty stałe? bo trochę dużo mi się wydaje. neska - ja mam szafę z ikei z systemu PAX - jest naprawdę fajnie zrobiona, a jej wnętrze możesz sobie zaaranżować jak chcesz. Gold chyba też kupowała ostatnio szafę w IKEA podczas szalenczego maratonu ![]() Atomufka - zdjęcie simlocka nie powoduje utraty gwarancji, oddaj telefon do reklamacji,
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-01-08 o 20:27 |
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazaj na sie, bo te gololedzie nie sa wesole... ja narazie z domu nie wychodze bo przeziebiiona jestem jeszcze ciuszki sliczne atomofko zuzia kliwii to jej coreczka a nie kotka
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
anika - dobrze że nic poważniejszego się nie stało, a z przyszywanym kuzynem umówcie się jakoś normalnie - bo żeby tak za każdym razem stłuczki zaliczać
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam....
a teraz strach sie bac ile zajmie moj post-ciekawe kto go przeczyta w calosci Marta - zgadzam sie z Toba co do produktow "wyprodukowano dla..." szczegolnie chpodzi o biedronke. Juz wiele produktow odkrylam ze sa znanych producentow a pod nazwa biedronka tansze. Teraz taki sok, syrop-niby z biedronki a pod logo Paoli! A ze u nas wybudowali teraz wlasnie biedrone to ciesze sie z beda mogla niektore rzeczy taniej kupowac. Z moich ulubionych z biedrony polecam-warzywa na patelnie firmy mrozna kraina, rownie dobre jak z hortexu a wiecej i taniej, serek wiejski, maszynki do golenia te rozowe dla kobiet, chipsy... A moj syn wzia; chyba przyklad z Pata i ma bardzo podobnie co do godzin snu i aktywnosci bajka nie dziecko hiiiPrzefajne fotki z siostra i Patem - juz sie zaprzyjaznil z nowym czlonkiem rodziny ![]() atomufka - a bedziesz miec fotki kuchni jak ja zmontuja ? moze w koncu uda sie chyba tesciowej jak dobrze pamietam jakies fajne cyknac to bys sie pochwalila ![]() Cos wiem na temat srodkowego dzicka w rodzenstwie-sama takim jestem. Kiedys nawet czytalam jakas prace naukowa na temat srodkowego dziecka. I generalnie zgadzam sie z pewnym stwierdzeniem - najmlodsze dziecko sie rozpieszcza i troszczy bardzo bo jest najmlodsze i wszystkiego musi sie dopiero nauczyc, o najstarsze sie martwi bardzoe bo pierwsze zazwyczaj sie usamodzielnia wiec trzeba mu pomoc a to srodkowe - JAKOS SOBIE PORADZI! Ja co prawda nie odczulam tego tak bardzo ale czasami tak. U nas sie tylko nie sprawdzilo z tym usomodzielnianiem-ja sie pierwsza z domu wyprowdadzilam. Brat mimo ze ptracuje, ma wlasna firme mieszka z rodzicami... hmmmm co do taty - to moze juz jest taki haker ze wizaz podczytuje hiiii Madzia, Ana, Marta - kursy dla n-lek super sprawa sama jezdzilam na co sie dalo jak poracowalam. A ze mam kolezanke ktora pracuje w LIBRUSIE (na pewno niektore kojarza firme-szkolenia prowadzi) to zawsze na bierzaco bylam i korzystlam. Bardzo chcialam Cieszynksa u niej zrobic ale hmmmm rpbila ja w dniu mojego porodu ehhh Jeszcze kojarze firme SOKRATES tez fajne szkolenia prowadzili. Ja jeszcze poza tymi mam z firmy w ktorej pracuje szkolenia z szybkiego czytania i technik efektywnej nauki i technik oamieciowych i jestem tegi trenerem. Madziu - kazda placowka ma specjalna kase przeznaczona na kursy. Ja robilam czasem tak ze mowilam dyrze ze chcialabym iksc na taki i taki kurs i czy mi zaplaci. Jak miala akurat kase gto nie bylo problemu. Tylko wtedy pamietaj ze oryginal certyfikatu danego kursu zostaje w szkole a Ty masz kopie, ale w sumie co to za roznica-wiedz a jest twoja. Niezle zalatwilas tz tym mazakiem hahah Ana - odnosnie hoki poki to jak Marta tlumaczyla to z pokazyeaniem,moze znasz woogie boogie to prawie to samo. Mam gdzies boogie na plycie moze mi sie uda odnalezc i przeslac jakbys chciala... Ana ja tez mam tylko brata, nawet dwoch wiec nie wiem co to miec taka siostre z ktora mozna pogadac...kuzynki tez nie mam w moim wieku...no ale cos przjacioli w akademiku mi ti wynagrodzily,a teraz mi brak takich codziennych babskich pogaduszek dlatego dobrze ZE WY JESTESCIE ![]() Ja w ogole mam swira odnosnie piosenke z pokazywaniem - uwielbiam je i zarazalam nimi mojen dzieciaki. A najbardziej sprawdzaly sie u mnie jak prowadzilam zajecia w klubie malucha z dzieciakami 1,5 - 3 lat! bylo szalenstwo szczegolnie przy boogie woogie, czy chufdzi czy grubi, klanzie|(czarowanie, poingwinek itp). Teraz to szalenstwo mam z Tomusiem tanczymy, spiewamy a on cudnie reaguje. Obecnyn hitem jest u nas puszek okruszek ![]() A dzieki pewnej piosence gdzie pokazuje sie czesci buzki moj maluch uwlebia smatowanie buzi bo mu spiewam pokazuje i smaruje haha Rosi - jestem ciekawa tego obrazu! ja od roku zabieram sie za kupienie jakiegos, najbvardziej i sie podobaja takie zlozone z kilku mniejszych tworzace jedna closc. Ale teraz bardzoj bym chciala e duuuzym formacir wywolac jakies zdjecie i zrobic z niego obraz. Mam taki plan wywoalc duze czernoa biale fotki nozek i raczek Tomusia i z nich zrobic obrazy - ciakawe jakby to wygladalo... bzyczka, Marta, atomufka, Ana, Rosi, Agatek - podalam za smiechu czytajac wasze przygody z rodzenstwem i z dziecinstwa. Akurat czytajac je karmilam, Toma i sie bidny nerwowal ze z mojego smiechu mu cycus wylatuje z buzi ;p a'propos przygod z dziecinstwa:... mialam chyba kilka , chyba 2 latka i siedzialam w pokoju, mama w kuchni. Wolam do mamy: "mamusiu wcinam" mama do mnie "wcinakj coreczko wcinaj" - myslac ze cos zajadam. Mama przychodzi po chwili do pokoju a ja w(y)cinam obus ![]() bawilam sie z bratem na podworku, weszlam na wysokie schody od przedszkola i krzycze"lap rzucam" brat zamiast lapac podniosl tylko glowe i oberwal - ceglą... ktosia - tekst z siusiakiem nieziemski - naprawilas go juz ?;p lustereczko - trzymaj sie dzielnie!! Misqa - baw sie dobfrze i nie przejmuj sie, jak napisala bzyczka ucinaj szybko pytania! Rybulka - to masz juz kawalera gratulacje 8miesiecy! a wlasnie ile Twoj szkrak ma zabkow ? bo juz kilka ma jak dobrze kojarze... nasza chrzesnica 17 koncy 8 miesiecy i jeszcze ani jednego zabka nie ma... stripii - super te torciki - az mi slinka leci
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-01-08 o 20:49 |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki
trochę was nadrobiłam, miło się czytało wasze przygody i psikusy, przynajmniej humor mi poprawiłyście, bo ostatnio z tżem ciągle sie kłócimy o pierdoły i nie potrafimy wogóle rozmawiać bo każda rozmowa kończy się sporem, o nic konkretnego. Właśnie tż poszedł obrażony do łóżka bo sie pospieraliśmy, mnie powoli ta sytuacja przerasta
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
mona - nie klócic sie !! do łózka i pogodzić się
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Już próbowałam dziś kilka razy sie pogodzić ale tż ciagle swoje
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Dziś skończył 8 miesięcy 

i ten wykład