Rossmann- część VIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 14:12   #3031
arquettewska
Rozeznanie

Dot.: Rossmann- część VIII

kupiłam dzisiaj:
- pasty Elmex (pomarańczowe i zielone opakowanie)
- zmywacz do paznokci Isana
- olejek do ciała Babydream fur Mama

arquettewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:16   #3032
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Ojej, parę tygodni człowieka nie ma, a tu cały dział specjalnie dla Rossmanniaczek .

Tyż słyszałam, że H&S tylko wzmaga łupież, bo on jest zdecydowanie za silny! a że ostatnio mnie delikatny łupież nawiedził to zaczęłam używać Isany med tej granatowe i.. masakra ., jest dużo gorzej. Teraz się ratuję Taty szamponem, jakimś aptecznym.

Dziewczyny, a używałyście Carmexu? Rzeczywiście tak super nawilża? i który zapach polecacie?
Ja mam wersję w słoiczku i tubce (wiśniowa),jednak tubka wygrywa
W domu np.na noc maziam się tym słoiczkowym,ale tamten daje efekt mokrych ust,jakby mocniej "mrozi" (lubię to ) i bardziej się przyczepia do ust,nie pozostaje jak gesta maź na ustach

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Hmm muszę sobie sprawić tą saszetkową maseczkę daxa z migdałami i miodem
(https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7780,nutrivita-beautymask-maseczka-na-twarz-szyje-i-dekolt-odzywcza-slodkie-migdaly-z-miodem-stara-wersja.html&next=1)
kiedyś ją miałam ale nie pamietam za bardzo jak działała,teraz mam bardzo przesuszoną cerę to się przyda
Jest tu ktoś kto smaruje się nią na noc jak kremem?
Jedna wizażanka wiem że tak robi,ale boję się zapchania więc chciałabym poznac wiecej opinii

Edytowane przez Kachnaaaa
Czas edycji: 2011-01-08 o 14:21
Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:33   #3033
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Lista zakupów zrobiona, w poniedziałek idę szaleć.
Ja się ostatnio spłukałam w SP ma Oławskiej. Na zabawy w Rossie już nie mam

Co do Carmexu- polecam klasyczną tubkę. Najlepsza konsystencja i działanie. Słoiczek słabszy, sztyftu nie miałam. Jak dla mnie to Carmex jest najlepszym balsamem do ust.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:43   #3034
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
To mnie wystraszyłyście z tym Head & Shoulders ale po napisaniu tamtej odpowiedzi zaczęłam czytać opinie na KWC i faktycznie, jak nie mam łupieżu to lepiej nie ryzykować a co powiecie o Herbal Essence tym niebieskim nawilżającym? nie miałam nigdy szamponu tej firmy, właściwie to kupiłabym go już wczoraj, ale widziałam tylko butelki 400ml, a ja nie kupie takiej butli szamponu, bo jak mi nie podpasuje to co z tym zrobić :P myślę też o odżywce z tej samej serii, jest chwalona na KWC.
Ja używałam tego szamponu i odżywki. Szmpon wydaje mi się być zwykłym, ale dobrym produktem, szału nie ma, za to odżywka jest fajna - na drugi dzień włosy są super miękkie, miłe w dotyku i ogólnie fajnie się rozczesują.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:43   #3035
Ingeborg
Zadomowienie

Cytat:
Basi chyba bardziej chodziło o to, że jak się pomalujesz nieodpowiednimi kosmetykami, to wysokość filtra drastycznie spada i w efekcie nakładanie tego kremu nie ma sensu, bo nie chroni już jak 50. Ale nie wiem, to tylko moje przypuszczenia.

Aha Ja gdzieś czytałam, że ten filtr jest ok pod makijaż, bo kosmetyki go nie będą niszczyć... Ale się nie znam na tym, więc na 100% nie wiem
Stary 2011-01-08, 14:48   #3036
aktogimka
Zakorzenienie

zoila, też byłam wczoraj w SP, a później w Rossie. W SP kupiłam krem matujący Perfecty za 11,99 zł (czekam od października na okazję cenową). Jest on też teraz w promocji w Rossie, ale kosztuje 13,99 zł.

Mam jednak nadzieję, że nie kupię w Rossie nic więcej, niż jest na mojej liście.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ingeborg Pokaż wiadomość
Aha Ja gdzieś czytałam, że ten filtr jest ok pod makijaż, bo kosmetyki go nie będą niszczyć... Ale się nie znam na tym, więc na 100% nie wiem
Ja już nie pamiętam, który filtr jest ok pod makijaż. Może Babydream ma skład w porządku, a tylko ja coś mieszam i wprowadzam Cię w błąd. Akurat jak używałam tego Babydream, to się nie malowałam, więc było mi obojętne.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 14:52   #3037
kata jackson
Raczkowanie

Dziś poraz kolejny odwiedziłam rosska i wyszłam z
-Olejek zapachowy truskawka
-Świeczki do podgrzewacza
-100% olejek eteryczny grejfrut
-FYB pilniczek do paznokci
-Isana mydło zimowe
-Kominek ceramiczny
-FYB szczotka do włosów
I tak poszło 62 zł na korzyść rossa !
Stary 2011-01-08, 14:57   #3038
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kata jackson Pokaż wiadomość
Dziś poraz kolejny odwiedziłam rosska i wyszłam z
-Olejek zapachowy truskawka
-Świeczki do podgrzewacza
-100% olejek eteryczny grejfrut
-FYB pilniczek do paznokci
-Isana mydło zimowe
-Kominek ceramiczny
-FYB szczotka do włosów
I tak poszło 62 zł na korzyść rossa !
Ile kosztowały te rzeczy?

Stary 2011-01-08, 15:01   #3039
kata jackson
Raczkowanie

Cytat:
Ile kosztowały te rzeczy?
-Kominek 9,99
-Olejek zapachowy truskawka 8,99
-Olejek eteryczny Grejfrut z pachnącej szafy 19,99

Edytowane przez kata jackson
Czas edycji: 2011-01-08 o 15:03
kata jackson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:02   #3040
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie pamiętam, który filtr jest ok pod makijaż. Może Babydream ma skład w porządku, a tylko ja coś mieszam i wprowadzam Cię w błąd. Akurat jak używałam tego Babydream, to się nie malowałam, więc było mi obojętne.
Mi też się wydaje, ze ma parsol Ale nie zagłębiałam się dalej, bo mnie akurat zapycha (stara wersja)
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:07   #3041
moniczka795
Zakorzenienie

Sprzedają to http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Oc...Gel_Liner.aspx w Rossmanie?

Który podkład polecacie: ten http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Tw...ffinitone.aspx cz ten http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Tw...klad_Plyn.aspx ?
One są oba płynne jak piszą?

edit. poczytam trochę KWC i jestem trochę zniesmaczona... Zawsze kupowałam podkład matujący ale teraz doszłam do wniosku że nie potrzebny mi matujący...

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2011-01-08 o 15:29
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 15:23   #3042
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
-Kominek 9,99
Dzięki.
Kominki znajdę tam, gdzie kubki i inne kuchenno-domowe rzeczy? Olejki też tam czy przy świeczkach?

Stary 2011-01-08, 16:12   #3043
kata jackson
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki.
Kominki znajdę tam, gdzie kubki i inne kuchenno-domowe rzeczy? Olejki też tam czy przy świeczkach?
Kominek był tam gdzie świeczki a olejki też tam gdzie świeczki !
Stary 2011-01-08, 16:41   #3044
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Ja kupuję ten krem, używam i nakładam na niego make-up U mnie wchłania się praktycznie do matu...

Dziewczyny, nie wiecie może, czy z rossmannów zniknęly maseczki oczyszczające (te rossmannowskie)? Ostatnio ich szukałam i nie było...
Cytat:
To mnie wystraszyłyście z tym Head & Shoulders ale po napisaniu tamtej odpowiedzi zaczęłam czytać opinie na KWC i faktycznie, jak nie mam łupieżu to lepiej nie ryzykować a co powiecie o Herbal Essence tym niebieskim nawilżającym? nie miałam nigdy szamponu tej firmy, właściwie to kupiłabym go już wczoraj, ale widziałam tylko butelki 400ml, a ja nie kupie takiej butli szamponu, bo jak mi nie podpasuje to co z tym zrobić :P myślę też o odżywce z tej samej serii, jest chwalona na KWC.
moi rodzice tez narzekali na H&S z powodu łupieżu ! więc odradzam a co do Herbala, ja go lubię także polecam

Cytat:
Basi chyba bardziej chodziło o to, że jak się pomalujesz nieodpowiednimi kosmetykami, to wysokość filtra drastycznie spada i w efekcie nakładanie tego kremu nie ma sensu, bo nie chroni już jak 50. Ale nie wiem, to tylko moje przypuszczenia.

tak, chodzilo mi dokladnie o to, że składniki zawarte w pudrach i podkładach destabilizują filtr. Filtr Babydream zawiera parsol (Butyl methoxydibenzoylmethane), ktory destabilizowany jest przez : talc, mica, tlenki żelaza [INCI: iron oxides], tlenek cynku [INCI: Zinc Oxide] i niektóre inne filtry (np stosowanie filtru, a na niego podkład z filtrem tez jest bez sensu bo ten silniejszy sie zdestabilizuje).

Dlatego jeśli malujesz się na filtr, to go lepiej sobie odpuść, bo to niestety mija się z celem Ja używam filtru bez parsolu (Soraya spf60, jest w KWC), wiec moge na niego robic co chce byle nie ścierać zbytnio
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:25   #3045
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
Ojej, parę tygodni człowieka nie ma, a tu cały dział specjalnie dla Rossmanniaczek .

Tyż słyszałam, że H&S tylko wzmaga łupież, bo on jest zdecydowanie za silny! a że ostatnio mnie delikatny łupież nawiedził to zaczęłam używać Isany med tej granatowe i.. masakra ., jest dużo gorzej. Teraz się ratuję Taty szamponem, jakimś aptecznym.

Dziewczyny, a używałyście Carmexu? Rzeczywiście tak super nawilża? i który zapach polecacie?
Co do Carmexu to mam klasyczny w sztyfcie i wiśniowy w tubce tubka jest wygodniejsza w użyciu, a poza tym to nie zauważyłam różnicy w działaniu zwykłego Carmexu i wiśniowego obydwa bardzo dobrze nawilżają usta, szczególnie zimą

Cytat:
Jeżeli masz przesuszone albo zniszczone włosy to będzie ok mi ta seria po przygodach z farbą i prostownicą uratowała włosy do tego ślicznie pachnie kokosem, a włosy później są miękkie i dobrze się układają
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:34   #3046
anka1892
Zadomowienie

Jeżeli masz przesuszone albo zniszczone włosy to będzie ok mi ta seria po przygodach z farbą i prostownicą uratowała włosy do tego ślicznie pachnie kokosem, a włosy później są miękkie i dobrze się układają [/QUOTE]

zdecydowanie suche i zniszczone dziękuję za odpowiedź, chyba kupię i odżywkę i szampon.
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 17:34   #3047
Ingeborg
Zadomowienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;24246692]moi rodzice tez narzekali na H&S z powodu łupieżu ! więc odradzam a co do Herbala, ja go lubię także polecam

tak, chodzilo mi dokladnie o to, że składniki zawarte w pudrach i podkładach destabilizują filtr. Filtr Babydream zawiera parsol (Butyl methoxydibenzoylmethane), ktory destabilizowany jest przez : talc, mica, tlenki żelaza [INCI: iron oxides], tlenek cynku [INCI: Zinc Oxide] i niektóre inne filtry (np stosowanie filtru, a na niego podkład z filtrem tez jest bez sensu bo ten silniejszy sie zdestabilizuje).

Dlatego jeśli malujesz się na filtr, to go lepiej sobie odpuść, bo to niestety mija się z celem Ja używam filtru bez parsolu (Soraya spf60, jest w KWC), wiec moge na niego robic co chce byle nie ścierać zbytnio [/QUOTE]

Mhm, no cóż, to dobrze, że mi się dzisiaj skończył babydream Też posiadam Sorayę i bardzo ją sobie chwalę
Stary 2011-01-08, 18:12   #3048
Sylvviiaa
Zakorzenienie

te kody, które dziś są do pobrania to też na te perfumy Versace? ?
Stary 2011-01-08, 18:21   #3049
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylvviiaa Pokaż wiadomość
te kody, które dziś są do pobrania to też na te perfumy Versace? ?
na Rossnecie masz kod na biosilk, a tutaj masz kod na te perfumy Versace
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:25   #3050
19agusia91
Zakorzenienie

Ja używam tak tej maseczki Daxa na noc. jest boska nie zapycha, ale niektóre osoby zapchała niestety. Nawilża super
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 18:28   #3051
Ingeborg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regretsareuseless Pokaż wiadomość
Co do Carmexu to mam klasyczny w sztyfcie i wiśniowy w tubce tubka jest wygodniejsza w użyciu, a poza tym to nie zauważyłam różnicy w działaniu zwykłego Carmexu i wiśniowego obydwa bardzo dobrze nawilżają usta, szczególnie zimą

Ja od siebie tylko dodam, że u mnie carmex w tubce szybciej znika z ust - to chyba dlatego, że jest płynniejszy. Ten w słoiczku dłużej "siedzi" na ustach.
Stary 2011-01-08, 18:50   #3052
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
-Kominek 9,99
a ja mam pytanie odnośnie tych olejków
one nie za bardzo nadają się do masazu,gdyby się z czyms tam łączyć czy coś ?
zupełnie się na tym nie znam a poszukuje czegoś w rossie co by się nadało do tych celów
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:04   #3053
edmonton
Przyczajenie

A ja zapytam czy znacie jakieś dobre szamponetki do włosów w kolorach(jasnego) brązu, ale takie naprawde dobre, takie po których wyjdzie mi kolor taki jak na zdjęciu. Ostatnio próbowałam z Joanną kolor Ciemny blond, wyszedł mi na włosach prawie że czarny. Potem przyszedł czas na rudą farbę a teraz pojawiają się moje ciemne odrosty, więc chcę walnąć jakiś brąz żeby mieć spokój z malowaniem na jakiś czas, najwyżej na wiosnę-lato znowu przejdę na rudy
edmonton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:09   #3054
Kasza Manna
Zakorzenienie

świetne są też szamponetki Delii
Stary 2011-01-08, 20:22   #3055
miluck
Raczkowanie

Cytat:
Ja od siebie tylko dodam, że u mnie carmex w tubce szybciej znika z ust - to chyba dlatego, że jest płynniejszy. Ten w słoiczku dłużej "siedzi" na ustach.
Używam Carmexu w tubce wiśniowego na noc , a na dzień w sztyfcie.
Carmex w sztyfcie jest bardziej chłodzący i gęstszy, dłużej utrzymuje się na ustach.Dla mnie jest to najlepszy balsam do ust , odkąd go stosuje pozbyłam się opryszczki

miluck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:25   #3056
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ja używam tak tej maseczki Daxa na noc. jest boska nie zapycha, ale niektóre osoby zapchała niestety. Nawilża super
No właśnie od Ciebie usłyszałam o takim sposobie użytkowania tejże maseczki i chciałam poznać opinie czy ktoś jeszcze tak robi

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 20:34   #3057
Donka94
BAN stały

Ja nakładam maseczkę z Perfecty codziennie na noc jak krem i nie zapycha, a nawilżenie takie, jakiego nie daje zaden krem!
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 20:43   #3058
czuprynka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja z pytaniem odnośnie tego naszego wizażowo- rossmannowego produktu. Miałyście może ten zapach versace woman? Do jakiej grupy on należy? Kwiatowe to to czy zawiewa orientalną nutą? Bo tak się zastanawiam... po flakoniku obstawiałabym dziewczęcego słodziaka. W sumie z zapachów versace tylko jeden przypadł mi tak naprawdę do gustu, inne jakoś nie bardzo, ale przyznam, że tego jeszcze nie wąchałam.
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:08   #3059
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
na Rossnecie masz kod na biosilk, a tutaj masz kod na te perfumy Versace
o dziękuję.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

jeszcze żebym ja to znalazła...

Edytowane przez Sylvviiaa
Czas edycji: 2011-01-08 o 21:10
Sylvviiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-08, 21:15   #3060
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvviiaa Pokaż wiadomość
jeszcze żebym ja to znalazła...
http://www.rossnet.pl/okazja_dnia

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości