|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Cytat:
Zmalowana, a ich rozwód był z orzeczeniem winy jedenej ze stron czy za porozumieniem? bo jeśli za porozumieniem to chyba była żona nie ma podstaw żadąć alimentów na siebie.
|
|
|
#3872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak się uczy to do 26 roku zycia na zonę w przypadku gdy po rozwodzie nastapiło pogorszenie warunków życia przez pierwszy rok, potem radzi sobie sama ale na zonę tez tylko w przypadku gdy rozwód był z winy męża iwona |
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Idę zażyć kąpieli tż już i tak drzemie to z seksi wieczorku nici
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Beatka, a może obudź Tżta skokiem tygrysa?:P
Mój jest na spotkaniu z kolegą, ale zaraz wraca. A ja kursuje miedzy tv, ksiazka i kompem i łązienka: siku co 20 minut, z jedenj strony jestem zmeczona, z drugiej cos bym porobila, a taka rozbita to nadal jestem przez mdlosci
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko robi wlasnie wszystko zeby nie spac: spiewa, rozkopuje sie, rzuca misiem, udaje kaszel i dławienie... a ja mam juz dosc go dzis... a gdzie tu drugie... nie wiem czy wszystkoe dzieci to takie diablaki czy tylko moje ma charakterek po rodzicach-upartych osłach...
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj miała przyjsc gondolka ale nie doszla
ja planuja nia przejezdzic cala zime![]() łozeczko mam białe drewex laura i planuje kupic jeszcze kosz do dziecka
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na niego już dzisiaj to chyba nawet skok słonia nie podziała i nie obudzi. Już pochrapuje jak wróciłam z łazienki mam teraz wieczór dla siebie zaraz się będę balsamować ostatnio się zaniedbałam i mam skóre na ciele suchą jak wiór, zwłaszcza na nogach. Niech żałuje jaka ja potem pachnąca będę ![]() A wiecie co, w środę rano obudziłam się o 4.15 i siku do łazienki musiałam iść, potem jogurt zjadłam bo mi głodno było, obejrzałam program Usterka na TVN i potem miałam taką straszną ochotę żeby tż-ta na śpiocha zacząć rozkręcać... ale w końcu zachciało mi się spać znowu i sobie darowałam. Jak rano tż-towi o moich zapędach powiedziałam to żałował że odpuściłam bo przyznał że chciałby się poczuć taki trochę molestowany na śpiąco ech, te hormony kobietom w ciąży głupieją
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-01-08 o 21:17 |
|
|
|
|
#3878 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi co jest dobre na podniesienie cisnienia?
jestem niskocisnieniowcem i od wczoraj od rana non stop mnie leb nap*** tak ze nie moge wytrzymac, w nocy na balkon wychodzilam kilka razy bo nie moglam spac ale to nic nie dalo ![]() ps, czy was tez wywala z wizazu? bo nie widze zadnej osoby na watku ??? Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-01-08 o 21:29 |
|
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
weruczek- ale słodziak
![]() dzięki dziewczyny za miłe słowa, kochane jesteście mam w końcu taki chill out- zapewne do następnego USG, no ale przynajmniej atmosfera się jakaś taka lżejsza u nas zrobiła.. oby tak dalej a teraz achtung achtung- będzie APEL ![]() mam wieeeeeelką prośbę do mam już doświadczonych: tylko kochane, nie traktujcie tego proszę jak atak, aaaaaleeeeee... kochane, nie straszcie proszę nas "dziewic porodowych" opisami porodów, błagam wiem, że przecież nikt nikomu nie każe czytać postów na siłę ale wiecie jak to jest- taki człowiek porąbany że jak zacznie czytać to czyta do końca ![]() a same wiecie jak to jest przed tym wielkim debiutem- i tak już jesteśmy zestresowane tym, że to pierwsza ciąża, czy wszystko ok, czy dany objaw powinien wystąpić, wiecie- taki niepokój wynikający z niedoświadczenia ![]() jakby co- zawsze można założyć osobny wątek w klubie ![]() osobiście unikam wszelkich opowieści o porodach żeby się nie stresować jeszcze bardziej. Zdaję sobie sprawę, że to nic łatwego ale takie nakręcanie się ryje trochę psychę.. a teraz masaż szyjki macicy mi się będzie śnił po nocach ![]() tylko nie bijcie proszę, rewolucji na wątku nie będę robić
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ukochana, malutka, ciasna, łatwa do parkowania. Teraz pojedziemy tigra do sklepu sprawdzic czy x-lander sie zmiesci do bagaznika, bo w renault to nawet bez składania wjdzie
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę się przygotować na najgorsze
zawsze lepiej się pozytywnie rozczarować że nie było tak strasznie
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny. Wczoraj miałam USG wszystko w porządku, serduszko biło jak szalone, kamień spadł mi z serca. Lekarz był bardzo miły, wszystko wytłumaczył, zbadał piersi, zrobił listę potrzebnych badań. Ja u rodziców do poniedziałku, jeszcze tylko jeden egzamin i po sesji. Pozdrawiam
.
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
lady - mi pewnie tez bo nie miałam (chyba nie bo nie pamietam, jakiegos zastrzyku ktorego byl w wypisie tez nie pamietam...), wiec to nie tylko niedoswiadczonych pierworódek (nie moge z tej nazwy!) problem ale i tych doświadczonych wieloródek
niestety, kazdy poród jest inny. ja wam zycze mojego - był serio lajtowy i to bez znieczulania heh, ale mój poród już czytałyście ![]() edit: ja to powinnam sie dopiero bać skoro za pierwszym razem był lajcik! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-08 o 21:47 |
|
|
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))ale z myslą o dzieciaczku stwierdziłam, że wolę 5drzwiówkę i tak mam malenką c3, ale 5 drzwiami , a tak z ciekawości gdzie wepniesz fotelik? bo tam z tyłu strasznie mało miejsca a z przodu chyba lipa bo poduszka powietrzna apropos ciązy: moja starsza siostra, bez znieczuleń: poród nr 1- 2 godziny- lajtowo ![]() poród nr 2- 1 godzina- jeszcze bardziej lajtowo ![]() poród nr 3- nie chce się przyznać ile trwał bo mówi, że wstyd )))i tego Nam wszystkim zyczę ))zaznaczam, żadnych powikłań, dzieciaki zdrowiutkie juz są nastolatkami iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-01-08 o 22:16 |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kobietki
![]() Ale dzisiaj nastukałyście! Dopiero dokończyłam wszystko czytać Ja dzisiaj cały dzień na uczelni byłam, przyszłam to musowa drzemka musiała być :PFajnie, że Wasze dzieciaczki rosną Co do porodu to ja się jakos nie boję, nie wiem czemu, może dopiero strach przyjdzie, póki co bez emocji (głupia nie wie co ja czeka hihi).Przeciw rozstępom smaruje się zwykłą oliwką bambino. Używałam z Gerbera kremu, Fissanu i oliwki w żelu z Johnsona , ale Gerber nie nawilżał wystarczająco, Fissan miał okropny zapach, a po Johnsonie dostałam uczulenia. Oliwka Bambino też podobno dobra, ale chętnie wypróbuję tej z Rossmana ![]() Fajnie, że juz zamawiacie i kupujecie różne rzeczy mi Tż niestety nie pozwala narazie nic kupić A ja juz bym chcialawszystko, już mam wszystko wybrane no ale... poczekam ![]() Dzisiaj pierwszy dzień odstawiania luteiny, troszke się boje, ale mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku. Miłej nocki Wam życzę |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fotelik mozna przypiac z przodu (poduszka wyłączana) z tyłu jezdza tylko moje psy, bo nikt inny sie nie miesci Dziewczyny robiłyście badania na cytomegalie? |
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyInBlack mi tam wsyzstko jedno, moge nie pisac o porodzie, zreszta dosyc ogolnikowo o tym pisze, ale mysle, ze do lipca-sierpnia tego tematu nie unikniemy, co rusz jedna z druga o tym wspomnimy, bo to przeciez final tego watku. A na pewno zadna z nas nie zamierza nikogo straszyc, kazda z nas miala inny porod, to tak jak z ciazami, kazda jest inna, jedna wymiotuje, ma wszystkie mozliwe negatywne dolegliwosci, a inna jakby w ciazy nie byla. I tym mamy sie tez nie dzielic? Nie odbierz tego jako atak, tylko swoje zdanie wyrazilam.
I jeszcze pociagne ten temat, bo musze odpowiedziec Babonikowi: cc, bo na ktg malej tetno ginelo. Dobranoc! |
|
|
|
#3888 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=CarmelaSoprano;2425 4643]Jak kupowałam tygrysa to nawet nie myslałam o dziecku
![]() fotelik mozna przypiac z przodu (poduszka wyłączana) z tyłu jezdza tylko moje psy, bo nikt inny sie nie miesci hehe i wszystko jasne ![]() a samochodzik przesłodki dla laski ![]() iwona |
|
|
|
#3889 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem temat porodu będzie sie przewijał niejednokrotnie jeszcze.
To tak jak ja nie mam mdłości,wymiotów a czytam i nie nakręcam sie bo i ja bym porzygała sobie. To finał naszego stanu. Niektóre dziewczyny same pytają jak i ile,więc nie możemy pomijać tych postów. Ja właśnie wróciłam ze średniakiem ze szpitala-tzn. od mojej mamy bo tam pracuje i zrobiła nam kontrolny RTG bo była narośl na kości,.Jest nadal ale nie jest to sprawa onkologiczna ani nic groźnego.Taka natura. Ufff..ale kontrolować będziemy. A..ja sie nie boję kolejnego dziecka. Ja już mam ich tyle,ze to jedno nie robi chyba różnicy Tak poważnie,to boję się za każdym razem czegoś innego ale nie będę Was tu ryć. Beatko Ty zboczenico-jak tak dalej pójdzie,to mnie dogonisz w ilości posiadanych dzieci Fajnie,ze masz chętkę.Budz chłopa i sie nie męcz. Będzie Ci wdzięczny Mój już od jakiegoś czasu chodzi nade mną i stęka,herbatkuje,kanapkuj e,nawet sprząta. Bidulek ![]() Ja mam niskie ciśnienie(90/60,80/45 a jak pójdę po schodach do gina to 100/70) Mi ginekolodzy kazali wręcz pić kawę nawet na oddziale patologii. Nie pomagało ale ja nie odczuwam działania kawy w ogóle. W drugim trymestrze chce mi sie bardziej spać niż w 1.Masakra jakaś.Ledwo żyję.A wieczorami sie budzę do życia i nie mogę zasnać. Rano wstaję w miarę wcześnie a od 12-19-tej. neptyk
|
|
|
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie.
Zmalowana teraz czuję się już dobrze, przede wszystkim psychicznie (wcześniej cały czas czułam jakiś niepokój biegałam do kibelka i sprawdzałam czy nic się nie dzieje, aż w końcu się stało... po tym jak usłyszałam i zobaczyłam, że z dzieckiem wszystko ok to stres już zniknął-ciekawe na jak długo )Powiedz jak długo brałaś luteinę i jak się czułaś po jej odstawieniu? Jeśli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to ja chyba postaram się powstrzymać do momentu, aż nie poznam płci dziecka- wydaje mi się, że wtedy wybór będzie łatwiejszy. Powiedzcie, czy macie jakieś przeczucia co do płci dziecka? Ja najpierw jakoś z przymrużeniem oka czytałam opinie mam które były święcie przekonane o tym, że noszą pod sercem chłopca czy dziewczynkę i to się faktycznie sprawdzało ( w końcu 50% szans na powodzenie ), ale teraz coraz bardziej mi się wydaję, że u nas będzie dziewczynka. Co jest o tyle dziwne, że zawsze wydawało mi się, że chciałabym mieć pierwszego synka, chociaż wiadomo tak naprawdę,że to nie ma aż tak wielkiego znaczenia- najważniejsze żeby było zdrowe.
|
|
|
|
#3891 |
|
BAN stały
|
czytalam gdzies ze na niskie cisnienie dobrze codziennie wieczorem pic maly kieliszek czerwonego wina, ze w ciazy to niby wcale nie szkodzi a ze krew narasta lepiej no i cisnienie sie normuje. w pt mam wizyte to sie podpytam co mam robic, dzisiaj juz mnie glowa nie boli ale paracentamol musialam wziasc, i to tylko teroche pomoglo, calkiem nie przeszlo, a tez wiadomo ze nie moge wiecej nie=z jednej tabletki...
wczoraj czulam malutka nozke w brzuchu, malenstwo sie chyba przeciagalo |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Wczoraj był dla mnie jakiś kiepski dzień i dzisiaj też czuję, że nie będzie najlepiej. Boli mnie brzuch i jakoś tak płaczliwie.... ehh co do porodu to jak dla mnie nie ma znaczenia czy piszecie tu czy nie, bo ja i tak czytam.... teraz podczytuję po kryjomu wątek mam styczniowo-lutowych. No i o tych porodach czytam sobie.... |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie pojawila sie opryszczka na wardze, jak myslicie to grozne
|
|
|
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
co do porodu to jak dla mnie nie ma znaczenia czy piszecie tu czy nie, bo ja i tak czytam.... teraz podczytuję po kryjomu wątek mam styczniowo-lutowych. No i o tych porodach czytam sobie....[/QUOTE]
Inutil robię dokłądnie to co Ty )) heheciekawa jestem a na gorąco to opowieści są najmniej zniekształocne ))iwona |
|
|
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest grozne,pod warunkiem,ze nie rozniesiesz techo cholerstwa na inne czesci ciala. Myj czesto raczki i staraj sie tego nie dotykac. Pamietaj,ze nie wolna Ci uzywac zoviraxu
![]() Sama tydzien temu mialam cos takiego,ogromne i beznadziejne,ble...Smarow alam amolem,a w poczatkowej fazie rozwoju,przemywalam wacikiem umoczonym zimnym mlekiem ![]() Szybko Ci minie Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zycze udanej niedzieli
|
|
|
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Toska28;24257998]Nie jest grozne,pod warunkiem,ze nie rozniesiesz techo cholerstwa na inne czesci ciala. Myj czesto raczki i staraj sie tego nie dotykac. Pamietaj,ze nie wolna Ci uzywac zoviraxu
a dlaczego nie wolno zoviraxu?mi dermatolog przepisał a w ulotce (każdej masci) jest napisane, że uzywac po konsultavji z lekarzem bo nie robią badań na ciężarnych |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() weruczku alimenty będą na córkę. co do opryszczki..na początku ciąży miałam jedną za drugą i gin powiedział że miejscowe maści z acykolwirem czyli zoviraxy itp można stosować, nie można zastosować tabletek heviran i podobnych. I trzeba uważać żeby opryszczka nie przeniosła się na narządy płciowe bo to jest groźne. A wiadomo jak może.. ![]()
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
ciężko za Wami nadgonić![]() co do opryszczki to mnie pozwolił zoviraxem smarować mnie ost. wyszła menda na nosie i smarowałam kilka razy i ja już zaszuszyłam... Bartessa już ruchy? ciekawe kiedy ja poczuje moje Szkraby
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello.
Co do porodu to strasznie się go bałam .... przed ciążą. beata_1988 dobrze, że napisałaś o rozkręcaniu męża, bo się bałam że tylko ja mam taki tygrysi popęd w ciąży Za to ja nie mam skrupułów i nie zważam na to czy śpi czy nie Ja też już chcę poczuć ruchy maluszka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

tż już i tak drzemie to z seksi wieczorku nici
ja planuja nia przejezdzic cala zime
ostatnio się zaniedbałam i mam skóre na ciele suchą jak wiór, zwłaszcza na nogach. Niech żałuje jaka ja potem pachnąca będę

zębole

05.06.2010