![]() |
#2761 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Ja używałam Lirene 50+, teraz ją odstawiłam i smaruję się tym Daxem dla narciarzy. i doszłam do wniosku, że chyba mnie tak zapychała, bo mam teraz cerę w bardzo dobrym stanie. Od marca chciałabym wrócić do filtrowania i już się martwię, gdzie ja znów znajdę tani filtr
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agusia, z tanich filtrow to polecam ten, ktory uzywam - soraya dla dzieci 60spf. jako tako nawilza, nie zapycha, fajna cena (20zl) tylko jeden minus.. bieli jak cholera ![]() ![]() bedzie bardzo ciezko znalezc teraz filtr, nie w sezonie letnim.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Dagna, poza sezonem to mi w sumie ta Eva styknie, ale od maja to trzeba ciężki arsenał
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Babydream mnie moocno zapchał. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...nia-SPF-60.htm O, ten ma lepsze recenzje niż ten dla dzieci. Dziękuję, poszukam u siebie, bo cena super ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=460061 wow spf 50+ na zimę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
soraya ma fotostabilne filtry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Zakorzenienie
|
#2768 |
Zakorzenienie
|
mozna
![]() jakby ktos szukal mega nawilzajacego kremu to warto zastanowic sie nad ava mustela. mam sucha skore w czasie stosowania retinoidow i w jedna noc ten krem niesamowicie pomogl. suche, odstajace skorki zniknely, a cera jest nawilzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
#2770 |
Przyczajenie
|
Na wstępie - wszystkiego nowego w Nowym Roku
![]() Śledzę od jakiegoś czasu Wasz wątek, bo walczę już od jakiegoś czasu z trądzikiem. Wraz z nadejściem nowego roku i bardzo nieprzyjemnej prywatnej sytuacji, postanowiłam ostro wziąć się za swoją cerę. Leczę się od kwietnia, mimo że problem mam już od 1,5 roku. Byłam w swojej karierze tylko u jednego dermatologa, od siedmiu boleści zresztą, który przepisał mi aknemycin i brevoxyl. Efektów żadnych, a potem jedna wielka masakra na twarzy. Kolejna wizyta - differin+clindacne, efekty jakieś były, więc potem połączono mi differin+brevoxyl. Po 12 tygodniach leczenia differinem w tych wcześniej wymienionych kombinacjach na mojej cerze pozostały tylko przebarwienia, a dermatolog zalecił już tylko brevoxyl na pojedyncze zmiany i zabliznienia. Po jakichś dwóch miesiącach problem zaczął powoli wracać, lekarz ogólny przepisał mi baneocin ;/ Nie pomogło i robiło się coraz gorzej i gorzej, więc wylądowałam u innego lekarza, o fajnym myślę podejściu, który przepisał mi duac i zlecił zrobienie rutynowych badań (poziom żelaza i pasożyty, wszystko w normie). Duac pomaga mi średnio, zużyłam właśnie drugą tubkę. Na bardziej zaognione miejsce na żuchwie miałam przepisany roztwór do robienia w aptece z kwasem salicylowym; na początku pomagał, ale widzę, że znów zaczyna mnie w tych miejscach wysypywać. Stąd moje pytanie: czy nie czas na spróbowanie jakiegoś doustnego antybiotyku? Od 8 miesięcy wieczór w wieczór babram się maściami, jestem tym zmęczona, również psychicznie. Mam wrażenie, że moja skóra jest bardzo gruba, nigdy nie miałam podrażnień ani wysuszeń przy stosowaniu tych dość silnych maści, przez co chyba też szybko się uodparnia.. Jutro mam wizytę i waham się, czy nie zasugerować mojemu lekarzowi, że czas na coś silniejszego, właśnie doustnego. Wybaczcie, że się rozpisałam, ale jestem w kropce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Zakorzenienie
|
annp, zbadaj hormony
![]() kocham retinoidy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czym są te retinoidy? I atrederm ? Ja straasznie męczę te niedoskonałości, mam nie ładne czerwone plamy i zdrapane 'pryszcze' [powiedzmy że strupki] Używałam tormentiolu,później jeszcze innej maści, a od wakacji praktycznie codziennie normalnej pasty do zębów . Nie powinnam tak często , bo wiadome że moocno wysusza , po czasie się maść czy też inna paść przystosowuje po czym przestaje dawać efekt,czasem nawet bardziej szkodzi . Mam na czole trądzik na trądziku,drapie to,wyciskam. Dużo tych wątków nie chce mi się wszystkiego czytać , bo skończyłabym za tydzień ![]()
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
slowko retinoidy hop siup w google.
watek o atre https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=130856 atrederm jest w postaci plynu (na recepte) , powoduje zluszczanie skory. dziala przeciwtradzikowo i do niego obowiazkowo filtry - najlepiej 50. to tak w skrocie, reszta w watku,ktory jest kopalnia wiedzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
BAN stały
|
A co zima robi wam z trądzikiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Przyczajenie
|
dagna1, idę na badania w przyszłym miesiacu
![]() Tymczasem moje pytanie z nieco innej półki ![]() Stosowała któraś z Was biodroxil500mg? albo inne antybiotyki z cefadroksylem. Właśnie mi je przepisano, i głupia nie pamiętam czy mam brać 500mg na dobę, czy 1000mg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Raczkowanie
|
Jezu, jestem załamana. Za 11 dni mam studniówkę, a na mojej twarzy wieeeeeeeelki wysyp. No nigdy takiego nie miałam. Jest tragicznie. Nie wiem dlaczego. Może od zimna? Dopóki nie pojawiły się mrozy, cerę miałam całkiem ok. A teraz całe policzki i broda to dosłownie OGNISKO. Beczeć mi się tylko chcę, w dodatku boli mnie to cholernie
![]() ![]() Mogę jednocześnie chodzić na lasery i smarować twarz jakąś maścią? ![]() Edytowane przez kotburyy Czas edycji: 2011-01-04 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą wróciłam dzisiaj od dermatologa z masą leków, oczywiście z pustymi kieszeniami, z zakazem jakichkolwiek laserów. Już wypisałam się z tego, co miałam mieć w piątek. Mam nadzieję, że chociaż te wielkie gule staną się mniej widoczne, żeby można je było jakoś zakryć. No i pani dermatolog przywróciła mi nadzieję, poprawiła humor i ogólnie głupia byłam, bo mogłam już wcześniej iść, a nie jak zwykle na ostatnią chwilę. ![]() Może coś pomoże, nie żądam zresztą super poprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2781 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Przyczajenie
|
ja jestem w trakcie leczenia tetracykliną i epiduo, już prawie 2 miesiące jest trochę lepiej ale nie ma wielkiej poprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Raczkowanie
|
Uch, ja już pewnie się nie wykuruję do tej studniówki, szkoda, nie będę się czuła pewnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale to było rok temu. W tym roku sprawy mają się dość inaczej, znaczy znowu mam masakrę na buźce... sama się załatwiłam - brak snu, obrzydliwe jedzenie lub jego brak, fastfoody i cola z braku czasu, no i alkohol... Efekt? MASAKRACJA... Ale dobra, mam nadzieję że się jakoś naprostuje. Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2011-01-09 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dziwny wysyp na lewym policzku(niby ten lepszy, haha). Tzn. już jest lepiej, ale nagle dużo dziwnych gul mi powychodziło, na szczęscie długi weekend, więc za dużo nie musiałam się pokazywać ludziom
![]()
#2787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2789 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
czy któraś z Was słyszała coś o zabiegu głębokiego złuszczania naskórka NEODERMA BIO PEELING? Warto? |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Makijaż przed studniówką (o matko, jak to dawno było ![]() ![]() ![]() ![]() Namawiam więc gorąco na profesjonalny makijaż. Zdaję sobie jednak sprawę, że nie każda kosmetyczka może mieć takie zdolności (mnie akurat robiła siostra koleżanki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.