|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jaki pasztet!"
Cytat:
mnie nie chodziło oto co pisała wcześniej tylko TO jak nazwała tą dziewczynę na foto, a to wielka różnica
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie (jako faceta ) kobiety ubierające się na różowo, z toną tzw. tapety i silnym znakiem pobytu w solarium na twarzy są brzydkie. Daję im żyć, nie nakłaniam kogokolwiek by ubierał się tak, jak mi się podoba. Ale swój pogląd w kwestii takiej urody mam. Jeśli ktoś pyta, to nie mam oporów, by go ujawnić. Miruiri, Noa, jeśli nie chcecie w żaden sposób oceniać innych, to OK - nie róbcie tego. Ale nie żądajcie, aby wszyscy inni również, tak jak wy, nie posiadali własnego zdania na wymieniony temat, bo jest to cokolwiek absurdalne. ![]() Czym innym jest natomiast powiedzenie innej, konkretnej osobie np. czegoś takiego, co usłyszała autorka wątku - chamskie zachowanie, które nawet trudno skomentować. Przejawem kultury osobistej jest właśnie niemówienie bez uzasadnionej przyczyny innym osobom rzeczy, które mogą sprawić im przykrość. Nawet jeśli widząc kogoś wyjątkowo otyłego pierwszą myślą (której trudno uniknąć) jest np. "ale gruby", to przecież nie wygłaszamy tego zdania owej osobie w twarz. Czyż nie?
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Jeden przed drugim się chce popisac. Żal mi takich ludzi . A ty olej to gęstym moczem
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli czytałaś moje wcześniejsze wypowiedzi i nie zauważyłaś, że ta wypowiedź, do której się odniosłaś, to ciąg dalszy tamtych? Żart z wyolbrzmieniem? W celu pokazania absurdu takiego myślenia? Z którym, jak można wyczytać z tego co napisałam wcześniej, się absolutnie nie zgadzam? ![]() XYXYXY30, rozchodzi się o hipokryzję, jeżeli chodzi o ocenianie wyglądu innych osób. Myśleć to sobie możesz co chcesz. W twarz nie wolno, ale w internecie, generalizując o całej grupie społecznej, wypisując chamskie inwektywy, to już można, c'nie? Bo to przecież tylko internet Anonimowy na dodatek
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. miriuri, a gdzieś Ty mnie widziała?
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam żadnych oporów, by ujawnić swoje zdanie na temat różnych stylów ubierania się przez ludzi (dodajmy, że nie jest to to samo co tusza, która często jest niezależna od człowieka). Zarówno w rozmowie twarzą w twarz, jak i w internecie. Gdyby zdarzyło się (aczkolwiek to raczej mało prawdopodobne ) że taka panienka pytałaby mnie : "ładnie wyglądam, ładne wyglądam", odpowiedziałbym, że niezbyt ładnie. Kłamanie w takiej sytuacji to dopiero byłby przejaw hipokryzji.
Edytowane przez XYXYXY30 Czas edycji: 2011-01-08 o 18:23 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
A Wizażanki rzuciły się z pazurami na chłopaczka, który to uczynił właśnie, nie miał oporów przed wyrażeniem swojej opinii i to nie jest hipokryzja?
![]() Futbolowa, a bo i bywam w Twoim mieście, widziałam Twój wątek a potem przedefilowałaś mi przed nosem
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak budująca krytyka |
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisałam o obrażaniu ![]() czym innym jest posiadanie własnego zdania oraz wyrażenie go ,ale w kulturalny sposób a czym innym obrzucanie kogoś .Przecież można je wyrazić nie obrażając . Możesz uważać ,że dziewczyna ,która ubiera się na różowo ,nosi tipsy ,chodzi na solarium jest brzydka .Taka osoba też nie jest moim guście ,ale nie mówię "ciesz się ,że nie wygladąsz jak różowa tipsiara ,solara ,blachara ,niedomyta tapeciara ,taka to na pewno ma pustkę w głowie " -takie stwierdzenia są obraźliwe .Zachowanie osoby,która się tak wyraża (np.Memie ) nie różni się dla mnie poziomem od zachowania tego dresa ,który na ulicy powie obcej dziewczynie ,że jest pasztetem. |
||
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Doskonale Cię rozumiem, ponieważ kiedyś, dawno dawno temu, byłam w podobnej sytuacji i te słowa pamiętam do dzisiaj - pamiętam nawet, gdzie je usłyszałam i jak byłam ubrana..
Postaraj się przypomnieć komplementy jakie kiedyś usłyszałaś. A o dresach staraj się nie myśleć, wypłakałaś się, dałaś upust emocjom, ok. Nie pozwól, by ktoś taki podłamał Twoją samoocenę. Pozdrawiam ciepło
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Nie przejmuj się
) spytał się mojej dobrej koleżanki czy może odpowiadać z szafy bo jest tak brzydka że nie może na nią patrzeć Gość jest zagorzałym szowinistą, jest nawet w jakimś ruchu na rzecz równouprawnienia dla mężczyzn
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tak naprawdę wisi, jak kto wygląda. Wolno mieć mi własne zdanie, ale to nie oznacza, że mam prawo wyskakiwać z komentarzami do ludzi, którzy mnie o to nie proszą. (Ironia ironią, żarty żartami..)
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2011-01-08 o 20:23 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście w tym wątku nie ma chamstwa
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Przykładasz rękę do tego, żeby w nim było
![]() A tak na serio - pamiętasz pierwszy post autorki? O tym mówimy, a nie o tym, że "skwarki" komuś się nie za dobrze kojarzą. Poza tym prawda jest taka, że możemy sobie pisać, że to czy tamto nas śmieszy czy coś, ale na szczęście w realu mało która z nas rzuciłaby głosny komentarz. I dobrze. Czy to jest hipokryzja? NIE. To jest różnica pomiędzy posiadaniem własnego zdania, czy raczej gustu (a te są różne), wrażliwości estetycznej, a zwyczajną słowną agresja, chamstwem, które ma na celu zranić kogoś, aby jakiś imbecyl zabłysnął u kolegów. P.S. Można się też dowalić do tego, że uogólniamy "dresów" jako takich, bo wśród nich są też fajni goście. Owszem, są - ale nie da się pisać, nie uogólniając. A "dres" to już pewne zjawisko, które oznacza człowieka o specyficznej mentalności..
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
A gdzieżby tam. Pełna kultura, picie z filiżanek herbatki z odgiętym małym palcem, po prostu tertulia się tu odbywa
![]() No, także nie mam nic więcej do dodania ponad to, co napisała właśnie muszynianka. Dedee, możesz usprawiedliwiać dyskutantki ile wlezie, no niestety mleko się rozlało i widać, jak to się ludzi różną miarą ocenia
a w e s o m e ! Edytowane przez miriuri Czas edycji: 2011-01-08 o 21:08 |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za słowa otuchy
dziś emocje opadły, przemyślałam sobie parę rzeczy i już mi lepiej, choć nie mogę pojąć jak można rzucić taki tekst obcej osobie spotkanej na ulicy, kultura tych osobników dosięgła dna
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
O, myslalam, ze tylko mnie zbodly takie podwojne normy, ale widze, ze miriuri i muszynianka juz ogarnely temat
![]() Swoja droga, miriuri troszke Ci zazdroszcze tej Twojej hipopotamiej skory ![]() Chamstwo, owszem, nalezaloby tepic, ale raczej intelektem niz znizaniem sie do jego poziomu ![]() Autorko, tak sobie mysle, ze nie pozostaje Ci nic innego, jak dalej nad soba pracowac i uwierzyc w siebie. Bedzie Ci duzo latwiej, jesli zaakceptujesz fakt, ze nigdy sie nie bedziesz wszystkim podobala, nie ma osob, ktore by sie wszystkim podobaly. Jak to mowia, nie to ladne, co ladne, ale co sie komu podoba. Nie warto sobie brac do serca opinii kazdego napotkanego czlowieka. Uszy do gory |
|
|
|
|
#109 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
. Wrzucają mi też do szafki pentagramy - wisiorki(śliczne są swoją drogą ). Ale mnie coś ogólnie ludzie nie lubią.
|
||
|
|
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poważnie poświęciłabym trochę czasu i pieniędzy. Może coś by dotarło do zakutego łba, albo chociaż by się przestraszyła. |
|||
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Urban legend.
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
] i sądziło się z nim wiele, a i tak przegrywały, pomimo nagrań, że pali na sali i rzuca mięchem co trzy słowa.Przestałam wierzyć, że na mojej uczelni można jeszcze cokolwiek zdziałać z tym chamstwem. Na szczęście już go nie doświadczam, ale poprzednie lata były straszne i podejrzewam, że wykładowcy dalej używają sobie na młodszych rocznikach...
|
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#115 |
|
Holy Crap!
|
Wiem co czujesz. Gdzieś tak od 9 roku życia do 16 słyszałam same obelgi na mój temat. Nikt nie był odważny, by podejść i powiedzieć mi to w twarz, tylko jak stał wraz z kolegami. Nie przejmowałam się, olewałam. Lecz gdy ktoś naprawdę wprowadził mnie w furię to podchodziłam i sprzedawałam złoty liść... nie ma sensu się przejmować, zwróć uwagę na znajomych, którzy Cię otaczają, oni nie widzą w Tobie czegoś brzydkiego, złego. Obok takich prostaków należy przechodzić obojętnie, to ich najbardziej wkurza, że nie okazujesz bezsilności czy upokorzenia
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo trzeba się dowartościowac kosztem innych bo łatwiej jest oceniac innych niż siebie |
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodam że tych panów jest dwóch Jeden tata, drugi syn. Na szczęście teraz mam zajęcia z tym młodszym, bardziej 'ludzki pan' ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
aż się wqurwiłam na samą myśl o takiej sytuacji...
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

czytajcie czasem od początku ...
mnie nie chodziło oto co pisała wcześniej tylko TO jak nazwała tą dziewczynę na foto, a to wielka różnica

) kobiety ubierające się na różowo, z toną tzw. tapety i silnym znakiem pobytu w solarium na twarzy są brzydkie. Daję im żyć, nie nakłaniam kogokolwiek by ubierał się tak, jak mi się podoba. Ale swój pogląd w kwestii takiej urody mam. Jeśli ktoś pyta, to nie mam oporów, by go ujawnić.
Jeden przed drugim się chce popisac. Żal mi takich ludzi

Anonimowy na dodatek 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) spytał się mojej dobrej koleżanki czy może odpowiadać z szafy bo jest tak brzydka że nie może na nią patrzeć

miałam właśnie jechać na zajęcia ogarnęłam się i poszłam na przystanek. Stoję i czekam i co?? po prostu nie wierze w taki zbieg okoliczności... kolejna grupka dresów... i jeden z nich ta sama reakcja co tamten tyle że tym razem do mnie "Grubas!"... ;( ;( wsiadłam do busa ale nie mogłam, wysiadłam na najbliższym przystanku i poszłam do domu, ryczałam z godzinę. Dziewczyny byłam już o 1 krok od zaakceptowania siebie, nabycia pewności, zwalczeniu kompleksów nad czym pracuję już z rok no po prostu już prawie mi się udało a tu takie **********(nie napisze bo dostane bana) podeptały wszystko... dodam że miałam kompleksy owszem ale nigdy nie uważałam się za centralnie brzydką w dodatku jestem wrażliwa i wszystkim się przejmuje więc no po prostu... brak mi słów, nikt jeszcze nigdy (od 3 klasy SP kiedy to nazwano mnie świnią) mi nie powiedział czegoś tak prostackiego nigdy... po prostu wyje i wyje, niczym sobie na to nie zasłużyłam...musiałam sie wygadać ;(
13.03.2008