|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
no wiadomo że poród sn jest lepszy dla maluszka ale zależy od podejścia ciężarnej są kobiety jak ty że tylko sn i cc to masakra a np ja należę do tych że wolę cc... wiem że będzie mnie bolało i tu i tu bez bólu się nie obejdzie ale wolę żeby było cc, no nie wiem jakoś mniej bym się bała jakbym wiedziała że będzie cc... może się boję popękania, nacinania, jak to się będzie potem goiło dyskomfort i w ogóle... i takie tam...
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
witam
sliczne brzuszki dziewczyny
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi wczoraj teściowa powiedziała że mam strasznie nisko brzuch i co ja teraz robię non stop przed lustrem stoję i oglądam czy rzeczywiście jest nisko
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
a to moj brzusiio ;p 26 tc
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaani nie mów...!
Z każdym dniem będzie coraz gorzej! Matko,zaczynam panicznie się bac porodu! ![]() gosiawolna rośniemy,rośniemy... Ślicznie
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyszykuj swojego tż na swoje nowe wcielenie panikara ![]() mój ze mną już wytrzymać nie może bo albo jestem w euforii albo wkurzona albo beczę dosłownie zero normalności ![]() gosiawolna śliczny brzuszek
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
dz dobry Mamusie
Ja nadal u rodziców, już marzę o nowej łazience, wczoraj koleś wymierzył nam kuchnie i czekamy na projekt. Małą mamy, szkoda,że nie mamy pola do popisu, po obiadku jedziemy do rossmana po kosmetyki dla małego i będzie wsio.. chcę mieć wszystko gotowe, wczoraj normalnie myślałam,że rodzę, bóle w krzyżu i później biegunka ale przeszło mi po chwili, kurczę zaraz zacznie się 33 tc ten czas leci za szybko ! A pokój małego w rozsypce, chcę już wejść tam i posprzątać... Buźka ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- a brzuszki macie prześliczne, każdy inny , cudo
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jak jak zwykle wstałam przed 10, ale mogłabym spać dalej ![]() wczoraj na tych chrzcinach było pełno małych dzieci, i nadal mnie nie rozczulają ![]() i nadal nie lubię hałasu
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamietam ze sie przemywalo kiedys jakims fioletem czy jakos tak...ale teraz jak pytalam tutaj poloznej to ona mowi ze niczym mam nie przemywac...rozmawialam ze szwagierka rodzila w zeszlym roku i tez nie przemywala niczym...pepuszek odpadl po 4 czy 3 diach i znajome ktore rodzily niczym nie przemywaly...takze ja tez nie bede...jedyne co to polozna mowila aby pepka nie zamoczyc jak bede kapala dziecko.... |
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi możliwe,że teraz robi się inaczej...
Ja w każdym razie zakupiłam Pioktanine(tzw. fiolet) i będę tym przemywac U mnie praktycznie każdy to stosuje
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
w Anglii, Irlandii i innych krajach sie nie przemywa pepka, tylko wietrzy.
Na pewno trzeba zbierac te brudki, które tam sie gromadza w zagłebieniu, np patyczkiem hmmm, może nie kupię spirytusu w takim razie [/QUOTE]No ty mnie rozumiesz hihihihi...ja pamietam ze sie przemywalo ale tutaj sie tego nie robi...i widze ze te pepuchy odpadaja szybko powaznie...a nawet teraz zadzw.do poloz.i ona powiedziala ze po urodzeniu czesto bedzie przychodzic i sprawdzac pepuszek i inne rzeczy takze nie mam soe co martwic...bo juz zwariowalam czy ja dobrze gadam czy nie hehheheh |
|
|
|
#1333 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
![]() dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam ten szlafrok, znaczy się jeszcze nie mam, bo czekam na przesyłkę, ale ten zamówiłam ![]() dziękuję Cytat:
![]() a co do spania, to nie wiem co Ci poradzić, bo ja czasami wstaję w nocy po 5 razy, bo spać nie mogę ![]() dzięki dziewczynki zgrabniutki ![]() Cytat:
![]() a mój mąż się rozchorował i to tak nieźle wczoraj znaleźlismy fajna hurtownie z art.dziecięcymi i mielismy dzisiaj jechać, ale musimy poleżeć w domku a myslałam, że dzisiaj kupimy wózek |
||||
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
ego ego zdrówka dla męża, dbaj o niego , postaram się to do jutra wyzdrowieje!
![]()
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
dbam, dbam
![]() mam nadzieję, że mu przejdzie, bo oczywiście idzie jutro do pracy
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() ja juz od 6.30 nie śpię jakoś ostatnio budzę się albo o 2-3 w nocy bo mnie bolą plecy - w okolicach prawej łopatki teraz (dziwne,ze nad ranem już nic nie boli) więc nie śpię w nocy 2-3 godzinkialbo budzę się wcześnie na uśmiech od samego rana - przeczytajcie ten wątek LINK prawie się posikałam ze śmiechu ![]() P.S. Ile kupujecie kocyków dla maleństw?
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie będę przemywać niczym, u mnie w rodzinie jest dużo dzieci i nikt nie przemywa spirytusem zresztą na szkole rodzenia mówili tylko o tym Octenisepcie ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
a ja nie uważam żeby był lepszy dla maluszka, wg mnie sn jest bardziej ryzykowany dla dziecka niż cc, za to dla kobiety odwrotnie, zresztą gdzieś widziałam takie statystyki
|
|
#1338 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ile pobiera mocy nie mam pojecia, bo nigdzie nie jest napisane, ale akurat ten moj jest ponoc energooszczedny. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
UOTE=agaaga89;24251484]Kobietki, kupowałyście może wkładki laktacyjne? Bo właśnie buszuję po allegro, a nie chcę kupić jakiegoś szajsu może któraś z was poleci/odradzi jakąś firmę, żeby trochę rozjaśnić mi w głowie...[/QUOTE]Ja mam economy pack Bella i poniewaz nie zamierzam karmic piersia i byc moze jesli zajdzie potzreba zastosuje srodki na zatrzymanie laktacji to raczej mi to wystarczy. Cytat:
Kurde laski wczoraj przecholowalam. I juz sie zarty skonczyly, bo w nocy wylam z bolu, lzy mi lecialy i maz chcial juz na pogotowie dzwonic. Nie spalismy praktycznie nic. Maly to jakby jakiegos ataku dostal, bo tak jeszcze nigdy mi nie szalal i to tez dodatkowo bolalo i to jak jasna cholera. Krocze mam zdretwiale, pachwiny napieprzaja jak smok. Brzuch na szczescie juz nie jest napiety, bo sie nafaszetrowalam Nospa i Magnezem i lezalam plackiem caly wieczor, ale kurka juz na prawde myslalam, ze dzieciak zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jutro jade na usg do szpitala to bede mam nadzieje wiedziala co sie tam wyrabia.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-01-09 o 11:36 |
||||||||
|
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty to lepiej dziś leż i się nie ruszaj nigdzie, tylko do WC |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Jokr No to ładnie... synusiowi chyba nudzi się już w brzuszku :P Ja już pewnie spanikowałabym na całego!
A jak teraz się czujesz?
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
No ja wlasnie panikowac nie panikuje, bo w ostatecznosci zazwyczaj siegam po tel, zeby dzwonic po pomoc, ale troszke sie przestraszylam. Dzis juz jest spoko tz brzuch juz zwiotczal, maly odzywa sie, ale juz delikatnie tylko jeszcze krocze mam obolale. Tylko ja to taka glupia jestem, ze jak juz wiem, ze za niedlugo nastapi godzina zero to chce wszystko na raz robic i miec zapiete na ostatni guzik. I oczywiscie ja zrobie wszystko najlepiej, bo inny sie nie znaja
|
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
jok3r
zmasakrowana jestem dzis cala nie moglam dlugo zasnac bo mnie bolaly plecy i czuje sie jakbym byla po jakiejsm mega imprezie i na kacu |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Jokr ale Ty już chyba wszystko masz 'zapięte',co ? ;> Mnie jeszcze trochę tego zostało,chociaż przyznac muszę,że tylko te większe rzeczy (mam na myśli wózek,łożeczko,fotelik samochodowy,itp.)
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty w związku z tym mięśniakiem masz planowana cc przed terminem czy możesz czekać aż się zacznie poród?
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() QUOTE=iizabelaa;24259541]a ty w związku z tym mięśniakiem masz planowana cc przed terminem czy możesz czekać aż się zacznie poród?[/QUOTE] Wiesz co ja juz sama nie wiem jak to bedzie z ta cc, bo moj gine na tego miesniaka nie zwraca az takiej uwagi co na astme. I jak kiedys pytalam jak to jest z ustalaniem cc to powiedzial,ze zwykle robi sie ja na dzien przed terminem, ale jak to bedzie w moim przypadku to nie mam pojecia, bo ja nie moge az tyle czekac, bo jak mi dzieciak zacznie sie cisnac do kanalu rodnego, a tam miesnior i glowka sie nie zmiesci to przeciez meczarnie beda jak smok. |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() leżeć w łóżku i to już
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz sama sobie szkodze, ale taki juz ma charakter, ze wszystko musi byc na tip top.
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja mam Leko, bo akurat w moim szpitalu kaza przemywac. Polozna srodowiskowa tez kazala szwagierce, wiec moze co rejon i szpital to obyczaj. Kurde laski wczoraj przecholowalam. I juz sie zarty skonczyly, bo w nocy wylam z bolu, lzy mi lecialy i maz chcial juz na pogotowie dzwonic. Nie spalismy praktycznie nic. Maly to jakby jakiegos ataku dostal, bo tak jeszcze nigdy mi nie szalal i to tez dodatkowo bolalo i to jak jasna cholera. Krocze mam zdretwiale, pachwiny napieprzaja jak smok. Brzuch na szczescie juz nie jest napiety, bo sie nafaszetrowalam Nospa i Magnezem i lezalam plackiem caly wieczor, ale kurka juz na prawde myslalam, ze dzieciak zaraz mi wyskoczy z brzucha. Jutro jade na usg do szpitala to bede mam nadzieje wiedziala co sie tam wyrabia.[/QUOTE] Kurde...no to faktycznie niedobrze......powinnas miec kare od meza..hihihih caly dzien lezec w lozku i tyle....daj znac co ci powiedza na usg...a znajac mnie panikare to pewnie juz bym byla w szpitalu hihihihi |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
iizabelaa jak urodzi ci się córcia to ci przejdzie
dopiero będziesz się rozczulać - na wszystko przyjdzie właściwa poraJok3r masz leżeć bo jak nie to zobaczysz jakie ci baty sprawimy ![]() wiem jednak to jest, ja też mam dużo leżeć ale kurcze jestem wiercipięta i nie moge usiedzieć w domu. ciągle mnie korci, żeby coś zrobić lub jechać na jakieś małe zakupy
|
|
#1350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monti u ciebie juz 33 sie zaczal tak???ale ten czas faktycznie leci u mnie dopiero 31tc sie zaczal.......przed 36 mam nadzieje ze nie bedzie sie pchac na swiat ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Pewnie dzidzia sie jakos tak ulozyla i dlatego tak sie wydawalo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ślicznie

chcę mieć wszystko gotowe, wczoraj normalnie myślałam,że rodzę, bóle w krzyżu i później biegunka
ale przeszło mi po chwili, kurczę zaraz zacznie się 33 tc ten czas leci za szybko ! 

wczoraj znaleźlismy fajna hurtownie z art.dziecięcymi i mielismy dzisiaj jechać, ale musimy poleżeć w domku