|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() ja zawsze mam tanie torebki wiec raz moglabym zaszalec na urodziny
|
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Dziś kuzynka mówiła mojemu mężulowi że coś dla dzieciaczków przygotowała, ona ma 1,5 roczną córke, ale pewnie jakieś uniwersalne ubranka odłozyła ![]() Wiesz co jakoś nie mogę się zebrać do listy, kompletowania wyprawki, ale musze pomału zacząć kupować bo na raz wszystkiego nie damy rady kupić, same widzicie ile za wózek trzeba dać ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Dobra kobitki ja spadam, będę wieczorkiem trzeba się zebrac w końcu do rodziców ![]() Miłego popołudnia
|
||
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka odnosnie sprzedazy i przesylki, to my z mezem sprzedajemy bardzo duzo rzeczy na wloskim ebayu, no i ostatnio mialam taka sytuacje, ze wystawilam zestaw ubran za 0,99 euro i niestety za tyle tylko sie sprzedal i do tego inny zestaw tez za 0,99 u wyslalam facetowi wszystkow jednej paczce na czym chyba jeszcze stracilam, bo musialam to zapakowac i zaplacic za wystawienie przedmiotow, no ale nie robilam scen, czasem tak sie zdarza, a jak bym w sumie nie sprzedala tych rzeczy (nie mialam komu oddac) to bym je pod smietnik postawila, a tak to facet sie ucieszyl ze tyle rzeczy i tak tanio, zrobilam dobry uczynek hehe za to na innej rzeczy cos tam zarobie i sobie odbije, jednak tez przed zalicytowaniem czegokolwiek na allegro pytam sie o wysylke kumulowana i jaki jest koszt, niestety nie wszyscy jestesmy tacy sami, ludzie bywaja zlosliwi
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że mam po Zosi |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym skórzana torebka to zawsze skórzana Eweska, kurczę z bliźniakami to są podwójne wydatki masakra
|
|
#4116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki! I ja melduję się w dzisiejszy dzionek
![]() ![]() Czytam sobie, czytam co napisałyście od wczoraj i pierwsze co szokuję się tą sytuacją z Allegro.. Dziewczonka tylko Ty się przypadkiem nie denerwuj tym babsztylem i wyzbyj wszelkiej drażliwości, żeby się pępowina nie zaciskała!! Szkoda nerwów na takich ludzi i zdrowia dzidzi!! Mi kiedyś lekarz tłumaczył co się dzieje, jak się kobitka w ciąży denerwuje i jak to wpływa na dziecko - byłam w szoku i od tej pory staram się mieć totalny luz na wszystkie denerwujące sytaucję! Cytat:
Mam parę komplecików w żółtym, zielonym i beżowym kolorze, ale nie szaleję jeszcze z innymi kolorkami.. zgadzam się z wami, że dziewcxzynka w błękitnym wygląda jeszcze okej, ale chłopiec w różu jakoś tak nie bardzo pasuje heh A wypatrzony przez Ciebei zestawik cuuudowny Agnieszka_pe25 spokojnie, nerwy i panika na bok... jescze nic nie przesądzone i szkoda się zamartwiać! Moniqac ciuchy exxxtra..Czarna bluzka i kawowa górują!! Poza tym trzymamy kciuki, żeby w pracy wszystko było ok Cytat:
|
||
|
|
|
#4117 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
i juz po zakupach
uffff.Cytat:
ale patrz na allegro, ja ją tam kiedyś widzialam!Cytat:
![]() mój maluch jakos w nocy się wcale nie rusza daje mi spać - o ile spędzanie nocy na łóżku z otwartymi oczami można nazwac spaniem .ceny kosmiczne, ale nie zanm koło nas innego, tańszego sklepu niestety . Cytat:
pewnie że sie ucieszyłam - wiesz... te hormony .Cytat:
jak Ci dobrze że idziesz za niedlugo na zwolnienie, ja myślę, że do połowy kwietnia pociągnę i potem sajonara (jakkolwiek by sie to nie pisało ) i będę zajmowac sie bobaskiem .Cytat:
juz na szczeście po.... nie lubie takich zakupów jedzeniowych, bo nie wiem co kupić , lista tez nie zawsze pomaga - nakupuje różych pierdół, tak... przy okazji - jak to w hipermarketach .Cytat:
a co do ruchów, ja poczułam dopiero w 20tc - więc spokojnie .Cytat:
ja nie mam talentu, pomimo mojego zawodu PRowca , ale będe głosowała.Cytat:
![]() Cytat:
musze robić drugie danie.... jakoś mi sie nie chce szukam chętnych .
|
|||||||||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
razem z Zosią i dzidziolkiem machamy na pożegnanie bo idziemy sobie gdzies
jeszcze nie wiem gdzie ale wybywamy z domu ![]() |
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przespalam cala nocke, oczywiscie budzilam sie co godzine na siku i poprzecierac oczka alenie btylo zle no i lewy migdal mnie boli bo mi sie nadal osemka przedziera bylismy w kosciolku, na obiadku w restauracji z tesciami a za chwile jedziemy do carefoura na zakupy kupie ten kocyk welurowy za 20 zl bo dziewzyny na innych watkach go sobie mocno chwala takze do popoludnia
|
|||
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam mega ochote na pomidorowke taka kwasna mmmmm juz sie klepie w garnku
![]() Andziotku torebeczka nie w moim stylu, ale dla Pani Doktor w sam raz no i jak to ma byc prezent urodzinowy to cena jest ok Tez wole sobie sama prezenty wybierac ![]() Na WOSP sie nie wybieracie?
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Agus87 jak wrócisz wrzuć jesczez raz link do kocyka
Ja szukam i szukam i zdecyodwać sie nie moge ![]() Pauliza u mnie też pomidorowa dochodzi, wczoraj rosół, więc dziś padło na pomidorówkę, ale ja nie przepadam za bardzo.. dla Mężuli zrobiłam, bo bardzo lubi My dzisiaj znowu nad imieniem myślimy i sprzeczamy się co nie miara!! Ehh.. u was z wyborem też takie problemy były?? Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-09 o 15:31 |
|
|
|
#4122 |
|
Rozeznanie
|
lolka1212 u mnie od poczatku ciązy jest masakra z imieniem, tż na każdy mój wybór znajduje jakąś rymowanke, nie ładna
....jestem w 22 tyg i dalej nie mamy imienia, od wczoraj jakos dziwnie mnie boli tam na dole jak by dzidzi chciała wychodzic
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
a my zjedlismy odswiety obiadek z okazji rocznicy, zaraz bedzie deserek i dostalam przepiekny bukiet kwiatow, zaraz sie Wam tu pochwale
Co do WOSP to nie na moje zdrowie, ogladalam kawalek i sie normalnie poryczalam, bo w tym roku zbieraja pieniadze na dzieci z chorobami nerek, a ze mojemu dzidziusiowy wyszly na usg powiekszone nerki to juz sobie caly czarny scenariusz ulozylam...
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej opuść ten wątek. p.s. Z tego co widzę, to Ty nie dorosłaś nawet do prowadzenia kulturalnej dyskusji na kulturalnym forum... Warte zastanowienia... Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-09 o 15:51 |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O wózku za 3500 zł pisała eweska, która spodziewa się bliźniaków. I nie ma wyjścia, tylko musi kupić wózek podwójny, do tego dostosowany odpowiednio do miejsca w którym mieszka. Najważniejsze, że ty myślisz i dorosłaś do ciąży O nas ( wszystkie, co do sztuki ) martwić się nie musisz. Nie ma takiej potrzeby
|
|
|
|
|
#4127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko bedzie dobrze... nie zamartwiaj sie kochana. Flavio urodzi sie zdrowiutki i nie bedzie mial zadnych problemow z nerkami. Tak mi tu prosze myslec!!!! Cytat:
|
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
o wózku za 3 tysiaki wspominała eweska, która sie spodziewa blizniąt, trzeba dokładnie czytac
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski,skrobiecie i skrobiecie i po dwoch dniach nie jestem w stanie was nadrobic, przejrzalam tylko pobierznie i widze mamy remis płciowy
![]() Ja mam w czwartek USG polowkowe i mam nadzieje ze wszytko ok bedzie, no i ze w koncu sie dowiem kto tam u mnie pomieszkuje.. Jesli chodzi o zakupy ciuszkowe to dopiero wczoraj zakupilam pierwsze bodziaki i spodenki i cieszylam sie jak glupia No i cala sterta ciuszkow (a w sumie dwie dziewczeca i chlopieca)czeka u siostry mojego tz i jak juz beda maksymalnie przecenione to je wezmiemy, wiec nas grosze wyniesie. Jesli chodzi o inne rzeczy to juz kiedys sie wozkiem chwalilam,na allegro kupilismy i ostatnio znajomi nam przewijak,wanienke i nawet nocnik przywiezli ![]() No i od wczoraj sie bycze ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- ewcia78, czytaj uważniej a pozniej komentuj. |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ale to już nawet nie chodzi o to, że cena dotyczyła wózka dla bliźniąt. Nawet gdyby któraś z dziewczyn chciała kupić taki wózek dla jednego dziecka to CO Z TEGO??? To są jej pieniądze i jej wybór!
Bardzo dobrze podsumowała to Paulizia
|
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy moje dziewczynki wojownicze jesteście
, cieszę się, że wszystkie za mną w bitwie z babą z allegro . Niestety nie daje za wygraną, odpisała tak:"Powiem tak, wszystkie paczki wysyłam w koperta bąbelkowych. Nie wiem ile przedmiotów zmieści się w kopercie, dlatego napisałam przykładowo 10 zł. Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. Uznałam, że skoro w kosztach i dostawie widnieje kwota 10 zł za dostawę 1 wygranej aukcji, to każdy zrozumie. Poza tym, mam małe dzieci i nie miałam poprostu czasu na stworzenie swojej strony. Jeśli uważa Pani, że kwota 41 zł z groszami jest zbyt wysoka za 11 rzeczy, proszę nieuiszczać wpłaty. Ja rzeczy wystawię jeszcze raz, a braki w informacjach o przesyłce uzupełnię." Dla mnie to jej wytłumaczenie jest po prostu chore, rezygnuje z tych zakupów, niech wystawia sobie jeszcze raz ![]() Aguś z tego wszystkiego zapomniałam napisac, że brzuszek śliczniutki i okrąglutki Agnieszka porozmawiaj z lekarzem o tym półpaścu, bo z tego co wiem to z nim nie przelewki. Moja siostra jak starała się o drugie dziecko zaraziła sie półpaścem (nawet nie wiedziała gdzie) i to twarzowym (taka krostka na czole) - jej lekarz ginekolog strasznie się tym przestraszył, bo ona mogła byc w ciąży. Musiała zrobic mnóstwo badan, dot. ciąży i innych - później się okazało, że nie jest w ciąży i wszystko ok, ale strachu się najadła. Andziot bardzo ładna torebka (elegancka) i jak na urodziny to szalej Świetny ten wózek dla bliźniąt i te dzieciaczki takie słodkie Ewcia78 powiem tak, rzadko się odzywasz ale jak coś walniesz to normalnie . Jeżeli chcesz udzielac się na naszym wątku to czytaj dokładnie to co piszemy, bo tylko denerwujesz wszystkich swoimi uwagami. Poza tym jeżeli kogoś stac i chce kupic wózek za 3500zł to niech kupuje - o co chodzi??
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka no to niech sobie babka jeszcze raz wystawi te przedmioty, moim zdaniem nic by nie zarobila i stad jej postepowanie, zrezygnuj z zakupu, tyle pieknych rzeczy na allegro ludzie sprzedaja, ze laski Ci nie robi
![]() no Kochane mi to dopiero ciaza i chorobsko bije na leb, znowu czytam o tych nerkach i jeszcze sie doczytalam, ze czesto problem z nerkami wystepuja u dzieci z zespolem Downa, moaz powiedzial, ze za chwile mi neta odlaczy jak jeszcze cos powiem, chyba oszaleje do nast.wizyty...
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tobie kochana to się lanie na kolanie szykuje Ja mam wysoki wynik IgG z tokso i nie panikuje, będzie co będzie - wierzę, ze dzidzia zdrowa, jutro idę na IgM trzymajcie kciuki, zeby było ujemne
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Princi
blagam, wylacz neta, zostaw tylko wizaz ![]() Ewcia78 mysle, ze nic Ci do tego co, kto, kiedy i za ile, pilnuj swoich spraw i swojego portfela ![]() A tak na marginesie, ja spodziewam sie drugiego dziecka i kupuje sobie 3 wozek, podwojny tym razem, moge ? Czy to nie bardzo ? Lolka i Monika ja tez mam problem z imieniem bo dziewczynki nie bralam pod uwage i nadal w nia nie wierze ![]() Alez mezu mi zrobil bosssssska zapiekanke ziemniaczana ![]() |
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam właśnie na mamach styczniowo-lutowych - 11 rozpakowanych i tylko 1 dziecko powyżej 3kg, dlaczego te dzieciaczki takie małe?? Na listopadowo-grudnowych tak nie było
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi
nie wolno Ci tak myslec i gdybym znala wloski tu juz bym tu napisala Twojemu mezowi notke. Wszystko bedzie dobrze kochana. jestem pewna, ze na nastepnym usg lekarz Wam powie, ze wszystko wrocilo do normy!!Lolka bardzo Cie prosze napisz to co Ci lekarz powiedzial o nerwach w czasie ciazy... jak to sie na dzidziusiu odbija!!!! Dziewczonka olej babe. Jeszcze trafisz na ladniejsze ciuszki!
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie maluszki ciekawe jak bedzie u mnie, Olek mial 3980, ponoc drugie zazwyczaj jest wieksze, no ale jak ma byc dziewczynka, to moze jednak bedzie mniejsza ? Ja mialam 2870, a moj tz prawie 5kg
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve ja sie nie zgadzam!!!! Taki luksus???? Podwojny wozek??? Dwie rece masz??? To dwiema/dwoma rekami wozek prosze pchac!
|
#4139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam bardzo, ale co kogo obchodzi za ile ktoś kupuje wózek, ładnie to tak komuś do portfela zaglądać? Nie ważne czy to wózek dla bliźniaków, czy dla jednego dziecka; jak ktoś chce to kupuje i koniec. Jakby mnie było stać też bym kupiła jakiś mega wypasiony za 5 tys. i nic nikomu do tego ![]() Cytat:
Cytat:
niech ten Twój mąż odetnie Ci kompa, bo Ty osiwiejesz do końca ciąży jak tak się będziesz zamartwiać. Na prawdę więcej szkody narobisz dziecku tymi nerwami, niż to wszystko warte. Wdech wydech
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulizia olałam - szkoda nerwów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

(wyleciała mi nazwa z głowy) ale w takiej cenie bym jej nie kupiła 

na urodziny 

Mam parę komplecików w żółtym, zielonym i beżowym kolorze, ale nie szaleję jeszcze z innymi kolorkami.. zgadzam się z wami, że dziewcxzynka w błękitnym wygląda jeszcze okej, ale chłopiec w różu jakoś tak nie bardzo pasuje heh A wypatrzony przez Ciebei zestawik cuuudowny 

Ciekawe czy ja za miesiąc też będę taką miała
te które sa tu od początku może pamiętają jak tu płakałam na pracę, stres, nerwy, nieludzkość szefów w mojej pracy - i ja tam wracam 
Ja szukam i szukam i zdecyodwać sie nie moge 

Czekamy na Ciebie fasolko