Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 12:46   #4111
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
andziot, ta torba jest podobna do którejś kultowej torebki Hermesa, którą często nosi Victoria Beckham (wyleciała mi nazwa z głowy) ale w takiej cenie bym jej nie kupiła
niby skóra
ja zawsze mam tanie torebki wiec raz moglabym zaszalec na urodziny

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:50   #4112
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
andziot kuferek Italia bardzo mi sie podoba, szczegolnie ten granatowy, mam faze ostatnio na garant

no fajne takie dwa bobaski w jednym, wydatek tez fajny, kurcze weska moze juz pomalu zacznij robic sobie liste, no chyba ze wygralas w lotto ten wozek napewno jest mega ciezki,masz winde w bloku?
Tak windę mam, ale do windy nie wjadę z tradycyjnymi gondolami takimi jakie ma kolezanka, dlatego musze kupic gondolo-foteliki.
Dziś kuzynka mówiła mojemu mężulowi że coś dla dzieciaczków przygotowała, ona ma 1,5 roczną córke, ale pewnie jakieś uniwersalne ubranka odłozyła
Wiesz co jakoś nie mogę się zebrać do listy, kompletowania wyprawki, ale musze pomału zacząć kupować bo na raz wszystkiego nie damy rady kupić, same widzicie ile za wózek trzeba dać Mężul przerażony cenami wózków :P

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Ładna lecz nie mój styl no i cena za wysoka zdecydowanie dla mnie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dobra kobitki ja spadam, będę wieczorkiem trzeba się zebrac w końcu do rodziców
Miłego popołudnia
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 12:51   #4113
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka odnosnie sprzedazy i przesylki, to my z mezem sprzedajemy bardzo duzo rzeczy na wloskim ebayu, no i ostatnio mialam taka sytuacje, ze wystawilam zestaw ubran za 0,99 euro i niestety za tyle tylko sie sprzedal i do tego inny zestaw tez za 0,99 u wyslalam facetowi wszystkow jednej paczce na czym chyba jeszcze stracilam, bo musialam to zapakowac i zaplacic za wystawienie przedmiotow, no ale nie robilam scen, czasem tak sie zdarza, a jak bym w sumie nie sprzedala tych rzeczy (nie mialam komu oddac) to bym je pod smietnik postawila, a tak to facet sie ucieszyl ze tyle rzeczy i tak tanio, zrobilam dobry uczynek hehe za to na innej rzeczy cos tam zarobie i sobie odbije, jednak tez przed zalicytowaniem czegokolwiek na allegro pytam sie o wysylke kumulowana i jaki jest koszt, niestety nie wszyscy jestesmy tacy sami, ludzie bywaja zlosliwi
Stary 2011-01-09, 12:52   #4114
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ładna lecz nie mój styl no i cena za wysoka zdecydowanie dla mnie [COLOR="Silver"]
jakbym musiala kupic wózek za 3000tys to nawet bym na nią nie spojrzała
a że mam po Zosi

Stary 2011-01-09, 13:15   #4115
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
niby skóra
ja zawsze mam tanie torebki wiec raz moglabym zaszalec na urodziny
jeśli Ci się podoba to bierz Poza tym skórzana torebka to zawsze skórzana Ja generalnie kuferki bardzo lubię ale ten jakoś nie w moim stylu jest

Eweska, kurczę z bliźniakami to są podwójne wydatki masakra
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 13:29   #4116
Lolka1212
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki! I ja melduję się w dzisiejszy dzionek

Czytam sobie, czytam co napisałyście od wczoraj i pierwsze co szokuję się tą sytuacją z Allegro.. Dziewczonka tylko Ty się przypadkiem nie denerwuj tym babsztylem i wyzbyj wszelkiej drażliwości, żeby się pępowina nie zaciskała!! Szkoda nerwów na takich ludzi i zdrowia dzidzi!! Mi kiedyś lekarz tłumaczył co się dzieje, jak się kobitka w ciąży denerwuje i jak to wpływa na dziecko - byłam w szoku i od tej pory staram się mieć totalny luz na wszystkie denerwujące sytaucję!

Cytat:
Przeglądam sobie ubranka dla maluszków i bardzo podoba mi się ten komplet:
http://allegro.onet.pl/mothercare-ko...394622690.html
Szkoda że jeszcze nie wiem co u mnie w brzuchu mieszka
Monia mam to samo Namiętnie przeglądam ciuszki dla bobaska, ale z większymi zakupami wstrzymuję się jeszcze do poznania płci.. Mam parę komplecików w żółtym, zielonym i beżowym kolorze, ale nie szaleję jeszcze z innymi kolorkami.. zgadzam się z wami, że dziewcxzynka w błękitnym wygląda jeszcze okej, ale chłopiec w różu jakoś tak nie bardzo pasuje heh A wypatrzony przez Ciebei zestawik cuuudowny

Agnieszka_pe25 spokojnie, nerwy i panika na bok... jescze nic nie przesądzone i szkoda się zamartwiać!

Moniqac ciuchy exxxtra..Czarna bluzka i kawowa górują!! Poza tym trzymamy kciuki, żeby w pracy wszystko było ok

Cytat:
..ale cena
Stary 2011-01-09, 14:05   #4117
moniqac
Zadomowienie

i juz po zakupach uffff.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

piekne te ciuchy! jakby wysylali do norwegii to bym sukienke zakupila od razu, jest cudna, juz ja kiedys wyczailam, podziwiam wiec z zazdroscia
nie ma co zazdroscic bo jeszcze nie kupiłam ale patrz na allegro, ja ją tam kiedyś widzialam!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane moje

Ja dzis będę mniej aktywna, spędzam niedziele rodzinnie z malżem i synkiem, a za niedługo jedziemy do moich rodziców na kawkę

Co do ruchów to moje chłopaki wczoraj tez byli jakoś mało aktywni, ale wieczorem to tak dali czadu, nadrobili chyba zaległości w kopniakach z całego dnia

Wczoraj ogólnie jakaś przemęczona byłam, bolały mnie pośladki, stopy, ogólnie jakaś taka ociężała się czułam :/

Moniqac piękne ubranka ale ceny wysokie :P

Miłej niedzieli, pewnie wieczorkiem jeszcze zajrzę
dzien dobry
mój maluch jakos w nocy się wcale nie rusza daje mi spać - o ile spędzanie nocy na łóżku z otwartymi oczami można nazwac spaniem .
ceny kosmiczne, ale nie zanm koło nas innego, tańszego sklepu niestety .

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
chyba sie ucieszylas, ze wrocilam wspolczuje powrotu do pracy i gratuluje 24 tygodnia

dziękuje dziękuje pewnie że sie ucieszyłam - wiesz... te hormony .

Cytat:
to rzeczywiście masz ciężki orzech do zgryzienia,
ale pamiętaj że Twój "projekt" jest teraz najważniejszy do wykonania

a ta sukienka jest narawdę piękna
gdybym nie miała w planach za jakiś miesiąc, dwa, zowolnienia i siedzenia w domu w dresach to na pewno bym ją kupiła !!!

mała dziś chyba nadrabia bo ma wiecej siły i daję znaki
ide uśpic Zosię
powodzenia w usypianiu!!!
jak Ci dobrze że idziesz za niedlugo na zwolnienie, ja myślę, że do połowy kwietnia pociągnę i potem sajonara (jakkolwiek by sie to nie pisało ) i będę zajmowac sie bobaskiem .

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
mialam kontakt z tym dzieckiem w poludnie, a wieczorem go wysypalo. alez ja mam pecha w tej ciazy
cholerwcia - współczuje strasznie - lec do lekarza jutro, ale jak dla mnie - nie ma chyba ryzyka, ale ja sie nie znam.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Moniqac udanych zakupow

juz na szczeście po.... nie lubie takich zakupów jedzeniowych, bo nie wiem co kupić , lista tez nie zawsze pomaga - nakupuje różych pierdół, tak... przy okazji - jak to w hipermarketach .

super watek

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na uczelni pojechałam na egz. taka zestresowana bo kompletnie nic nie umialam tak mi sie nie chciało uczyc. Wchodze siadam karteczki itp a ona do nas "jezeli ktos chce 4 niech podejdzie poda imie nazwisko, a jak ktos chce 5 moze pisac" łaa jak mi sie chumor poprawił z moja wczorajasza widza to bym nawet na 3 nie napisała

i dalej nie czuje zadnych ruchow widocznie za wczesnie
ale miałaś fuksa!!!!
a co do ruchów, ja poczułam dopiero w 20tc - więc spokojnie .

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tak na szybko bo zaraz na obiad do rodziców jadę.

Co do polecanych sprzedających na allegro to też jestem za. Myślę, że w nowym wątku w pierwszym poście wkleję listę ale zajmę też drugi post i tam będziemy wpisywać ważne informacje, o wyprawce, sprawdzonych allegrowiczach, sklepach itd. co Wy na to?

No i kolejna sprawa związana z nowym wątkiem - tytuł
Jeśli macie propozycje to już możecie pisać, urządzimy tak jak poprzednio sondę a jeśli nie macie, to myślcie

Buziaki, do wieczorka
milego dnia!!!!!!!
ja nie mam talentu, pomimo mojego zawodu PRowca , ale będe głosowała.

Cytat:
niezla nawet (czerwona), ale za taką cenę .... masakra.....

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki! I ja melduję się w dzisiejszy dzionek

Czytam sobie, czytam co napisałyście od wczoraj i pierwsze co szokuję się tą sytuacją z Allegro.. Dziewczonka tylko Ty się przypadkiem nie denerwuj tym babsztylem i wyzbyj wszelkiej drażliwości, żeby się pępowina nie zaciskała!! Szkoda nerwów na takich ludzi i zdrowia dzidzi!! Mi kiedyś lekarz tłumaczył co się dzieje, jak się kobitka w ciąży denerwuje i jak to wpływa na dziecko - byłam w szoku i od tej pory staram się mieć totalny luz na wszystkie denerwujące sytaucję!

Monia mam to samo Namiętnie przeglądam ciuszki dla bobaska, ale z większymi zakupami wstrzymuję się jeszcze do poznania płci.. Mam parę komplecików w żółtym, zielonym i beżowym kolorze, ale nie szaleję jeszcze z innymi kolorkami.. zgadzam się z wami, że dziewcxzynka w błękitnym wygląda jeszcze okej, ale chłopiec w różu jakoś tak nie bardzo pasuje heh A wypatrzony przez Ciebei zestawik cuuudowny

Agnieszka_pe25 spokojnie, nerwy i panika na bok... jescze nic nie przesądzone i szkoda się zamartwiać!

Moniqac ciuchy exxxtra..Czarna bluzka i kawowa górują!! Poza tym trzymamy kciuki, żeby w pracy wszystko było ok
dziękuję!

musze robić drugie danie.... jakoś mi sie nie chce szukam chętnych .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 14:25   #4118
andziot
Zakorzenienie

razem z Zosią i dzidziolkiem machamy na pożegnanie bo idziemy sobie gdzies
jeszcze nie wiem gdzie ale wybywamy z domu

Stary 2011-01-09, 14:28   #4119
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś, świetna piłeczka Ciekawe czy ja za miesiąc też będę taką miała
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Agus!! jaki duzzzyyyyyyyyy! jaki slicznyyyyyyy, ale fajne te brzusie takie okraglutkie, miodzio

ja tez jjuz potrzebuje komody, bo trzymam wszystkie ciuszki i kocyki w wielkich reklamowkach w schowku niestety jak pisalam Ikea w sobote nas dobila i czekamy, moze w przyszlym tygodniu sie wybierzemy, albo w srodku tygodnia, bo naprawde nic sie nei dalo obejrzec.
Ruchami Igi sie nie przejmuj
, moja ma dni, ze fika doslowanie caly dzien od 5 rano do polnocy a na drugi dzien tak malo, ze zapominam, ze jestem w ciazy, w piatek byla tak cicha, ze sie martwilam, a potem wczoraj dala popalic caly dzien, dzisiaj znow cicho od rana, jakies male pukniecia, ja tez czulam kiedys jak mala sie obraca, bo doslowni pod skora mi sie wybrzuszala, jakby cos jezdzilo mi piescia pod brzuchem i tez jeden dzien kopie wysoko, jeden nisko
mam nadzieje, ze to normalne, skoro wszystkie tak mamy

pozdrawiam niedzielnie, i musze wymyslec cos na obiad, mamy sliczny kawal wolowinki, moze jakas pieczen zrobie?

jak pisalam Morii wyzej, moze to normalne co? bo wszyskie mamy takie odczucia , ze dzidiz araz jest bardzo aktywna a raz mniej? najwazniejsze chyba,z e w ogole codziennie czujemy jakies ruchy prawda?

caluje niedzielnie
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Aguś brzuchol śliczny

Strasznie mi się podoba jak Wam rośnie tak od przodu i już od dołu widać że wystaje Ja dzisiaj zrobię zdjęcie ale coś mi się wierzyć nie chce, że mój też tak rośnie, wydaje mi się bardziej na boki.

Ps Moria dałam cukier biały ale młodemu nie przeszkadzało, że są taaak słodkie
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane!

Dziewczonka - policz ile ważą ciuszki (moria pisała że 10zl do 1kg) i jesli naciąga to puść takiego negatywa że szko! Swoją drogą powinna zobaczyć, że tyle przyszłych mam już od niej nic nie kupi odechciałoby jej się robić takie wałki .

Eve - kope lat!!!! grunt, że wszystko OK - chociaż ja tez chciałabym wiedziec co tam między nogami .

kurcze - ja też raz czuje malego a raz nie - w sumie jest taaaaaaaaaaaki duży to powinnam cały czas czuć czy nie?! sama nie wiem, ale staram się nie wpadac w paranoje

zaczęłam się zastanawiać, czy to nie moja wina że jest nadprogramowo duży - może źle się odżywiam? nie zapytałam lekarza, ale musze zaczać lepiej jadać - cały czas się tu przejmujemy nasza wagą, a nie pomyślalam, że jakoś może negatywne to być że jest większy

nie ma to jak sobie sama stresa zadać .

Agnieszka.M - rozumiem, rozumiem, nam niestety pasuje dopiero popłudniu - i........... wracam do pracy!!!!!!!!!!! :sad:

dziewczyny - po dwóch miesiącach - chyba jutro dostanę świra te które sa tu od początku może pamiętają jak tu płakałam na pracę, stres, nerwy, nieludzkość szefów w mojej pracy - i ja tam wracam jak na pocżatku L4 chciałam, tak teraz się baaaaaaaaaaaaaaardzo boje !

moria44 - czy ja przegapiłam przepis na babeczki marcewkowe? robisz takie pyszności że szok!!! daj cio .

ja może będę coiś piekła na jutrzejszy powrót, ale nie mogę się zdecydowac - czy murzynek, czy ciacho amerykańskie z bakaliami i jabłkami

Siasiek - rozwala mnie za każdym razem Twój avatar

agus - ale brzucholek miodziooooooooooo!

ja bym chciała już miec taki fajny - od cycków w dół idzie mi piłka, potem szpara w talii na wysokości pępka i kolejna piłka aha ta nadwaga przed ciążą - chyba dlatego tak beznadziejnie wyglądam

a dziś zaczynamy 24tc .

miłego dnia Kochane i maluszki!
dziekuje kochane

przespalam cala nocke, oczywiscie budzilam sie co godzine na siku i poprzecierac oczka
alenie btylo zle
no i lewy migdal mnie boli bo mi sie nadal osemka przedziera

bylismy w kosciolku, na obiadku w restauracji z tesciami

a za chwile jedziemy do carefoura na zakupy
kupie ten kocyk welurowy za 20 zl bo dziewzyny na innych watkach go sobie mocno chwala

takze do popoludnia
Stary 2011-01-09, 14:47   #4120
Paulizia
Wtajemniczenie

A ja mam mega ochote na pomidorowke taka kwasna mmmmm juz sie klepie w garnku

Andziotku torebeczka nie w moim stylu, ale dla Pani Doktor w sam raz no i jak to ma byc prezent urodzinowy to cena jest ok Tez wole sobie sama prezenty wybierac

Na WOSP sie nie wybieracie?
Stary 2011-01-09, 14:52   #4121
Lolka1212
Zadomowienie

Agus87 jak wrócisz wrzuć jesczez raz link do kocyka Ja szukam i szukam i zdecyodwać sie nie moge

Pauliza u mnie też pomidorowa dochodzi, wczoraj rosół, więc dziś padło na pomidorówkę, ale ja nie przepadam za bardzo.. dla Mężuli zrobiłam, bo bardzo lubi

My dzisiaj znowu nad imieniem myślimy i sprzeczamy się co nie miara!! Ehh.. u was z wyborem też takie problemy były??

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-09 o 15:31
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:08   #4122
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

lolka1212 u mnie od poczatku ciązy jest masakra z imieniem, tż na każdy mój wybór znajduje jakąś rymowanke, nie ładna ....jestem w 22 tyg i dalej nie mamy imienia, od wczoraj jakos dziwnie mnie boli tam na dole jak by dzidzi chciała wychodzic
Stary 2011-01-09, 15:30   #4123
principessina
Zakorzenienie

a my zjedlismy odswiety obiadek z okazji rocznicy, zaraz bedzie deserek i dostalam przepiekny bukiet kwiatow, zaraz sie Wam tu pochwale

Co do WOSP to nie na moje zdrowie, ogladalam kawalek i sie normalnie poryczalam, bo w tym roku zbieraja pieniadze na dzieci z chorobami nerek, a ze mojemu dzidziusiowy wyszly na usg powiekszone nerki to juz sobie caly czarny scenariusz ulozylam...
Stary 2011-01-09, 15:34   #4124
ewcia78
Raczkowanie

Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:47   #4125
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
No i po co nas obrażasz?
Lepiej opuść ten wątek.

p.s. Z tego co widzę, to Ty nie dorosłaś nawet do prowadzenia kulturalnej dyskusji na kulturalnym forum... Warte zastanowienia...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-01-09 o 15:51
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:48   #4126
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Czytasz, ale chyba niezbyt dokładnie
O wózku za 3500 zł pisała eweska, która spodziewa się bliźniaków.
I nie ma wyjścia, tylko musi kupić wózek podwójny, do tego dostosowany odpowiednio do miejsca w którym mieszka.
Najważniejsze, że ty myślisz i dorosłaś do ciąży
O nas ( wszystkie, co do sztuki ) martwić się nie musisz. Nie ma takiej potrzeby
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 15:48   #4127
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
My dzisiaj znowu nad imieniem myślimy i sprzeczamy się co nie miara!! Ehh.. u was z wyborem też takie problemy były??
bo Tz wybieral dla chlopca, a ja dla dziewczynki. Taka byla umowa na poczatku ciazy. On wybral Antosia i tak nasz Syn bedzie mial na imie

Cytat:
Co do WOSP to nie na moje zdrowie, ogladalam kawalek i sie normalnie poryczalam, bo w tym roku zbieraja pieniadze na dzieci z chorobami nerek, a ze mojemu dzidziusiowy wyszly na usg powiekszone nerki to juz sobie caly czarny scenariusz ulozylam...
Princi
Wszystko bedzie dobrze... nie zamartwiaj sie kochana. Flavio urodzi sie zdrowiutki i nie bedzie mial zadnych problemow z nerkami. Tak mi tu prosze myslec!!!!

Cytat:
To chyba ciaza Ci na leb siadla i na oczy, bo nie doczytujesz uwaznie czemu ktos taki wozek musi kupic. No i co ma 3.500 zl do dojrzalosci rodzicielskiej co? Z reszta co cie to obchodzi ile kto wydaje? Lubisz ludziom w portfel zagladac czy zlotowa cie zwa?
Stary 2011-01-09, 15:48   #4128
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

o wózku za 3 tysiaki wspominała eweska, która sie spodziewa blizniąt, trzeba dokładnie czytac
Stary 2011-01-09, 16:01   #4129
Zytus
Rozeznanie

Czesc mamuski,skrobiecie i skrobiecie i po dwoch dniach nie jestem w stanie was nadrobic, przejrzalam tylko pobierznie i widze mamy remis płciowy
Ja mam w czwartek USG polowkowe i mam nadzieje ze wszytko ok bedzie, no i ze w koncu sie dowiem kto tam u mnie pomieszkuje..
Jesli chodzi o zakupy ciuszkowe to dopiero wczoraj zakupilam pierwsze bodziaki i spodenki i cieszylam sie jak glupia
No i cala sterta ciuszkow (a w sumie dwie dziewczeca i chlopieca)czeka u siostry mojego tz i jak juz beda maksymalnie przecenione to je wezmiemy, wiec nas grosze wyniesie.
Jesli chodzi o inne rzeczy to juz kiedys sie wozkiem chwalilam,na allegro kupilismy i ostatnio znajomi nam przewijak,wanienke i nawet nocnik przywiezli
No i od wczoraj sie byczeWzielam sobie tydzien zaleglego urlopu,az do nastepnego poniedzialku, bo w tedy mam wizyte u mojej gin i chyba na L4 sie wybiore.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

ewcia78, czytaj uważniej a pozniej komentuj.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:04   #4130
listopadowa80
Zakorzenienie

Słuchajcie, ale to już nawet nie chodzi o to, że cena dotyczyła wózka dla bliźniąt. Nawet gdyby któraś z dziewczyn chciała kupić taki wózek dla jednego dziecka to CO Z TEGO??? To są jej pieniądze i jej wybór!
Bardzo dobrze podsumowała to Paulizia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:09   #4131
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ale Wy moje dziewczynki wojownicze jesteście , cieszę się, że wszystkie za mną w bitwie z babą z allegro. Niestety nie daje za wygraną, odpisała tak:
"Powiem tak, wszystkie paczki wysyłam w koperta bąbelkowych. Nie wiem ile przedmiotów zmieści się w kopercie, dlatego napisałam przykładowo 10 zł. Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. Uznałam, że skoro w kosztach i dostawie widnieje kwota 10 zł za dostawę 1 wygranej aukcji, to każdy zrozumie. Poza tym, mam małe dzieci i nie miałam poprostu czasu na stworzenie swojej strony. Jeśli uważa Pani, że kwota 41 zł z groszami jest zbyt wysoka za 11 rzeczy, proszę nieuiszczać wpłaty. Ja rzeczy wystawię jeszcze raz, a braki w informacjach o przesyłce uzupełnię."

Dla mnie to jej wytłumaczenie jest po prostu chore, rezygnuje z tych zakupów, niech wystawia sobie jeszcze raz

Aguś z tego wszystkiego zapomniałam napisac, że brzuszek śliczniutki i okrąglutki
Agnieszka porozmawiaj z lekarzem o tym półpaścu, bo z tego co wiem to z nim nie przelewki. Moja siostra jak starała się o drugie dziecko zaraziła sie półpaścem (nawet nie wiedziała gdzie) i to twarzowym (taka krostka na czole) - jej lekarz ginekolog strasznie się tym przestraszył, bo ona mogła byc w ciąży. Musiała zrobic mnóstwo badan, dot. ciąży i innych - później się okazało, że nie jest w ciąży i wszystko ok, ale strachu się najadła.
Andziot bardzo ładna torebka (elegancka) i jak na urodziny to szalej

Świetny ten wózek dla bliźniąt i te dzieciaczki takie słodkie

Ewcia78 powiem tak, rzadko się odzywasz ale jak coś walniesz to normalnie . Jeżeli chcesz udzielac się na naszym wątku to czytaj dokładnie to co piszemy, bo tylko denerwujesz wszystkich swoimi uwagami. Poza tym jeżeli kogoś stac i chce kupic wózek za 3500zł to niech kupuje - o co chodzi??
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:17   #4132
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka no to niech sobie babka jeszcze raz wystawi te przedmioty, moim zdaniem nic by nie zarobila i stad jej postepowanie, zrezygnuj z zakupu, tyle pieknych rzeczy na allegro ludzie sprzedaja, ze laski Ci nie robi

no Kochane mi to dopiero ciaza i chorobsko bije na leb, znowu czytam o tych nerkach i jeszcze sie doczytalam, ze czesto problem z nerkami wystepuja u dzieci z zespolem Downa, moaz powiedzial, ze za chwile mi neta odlaczy jak jeszcze cos powiem, chyba oszaleje do nast.wizyty...
Stary 2011-01-09, 16:29   #4133
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka no to niech sobie babka jeszcze raz wystawi te przedmioty, moim zdaniem nic by nie zarobila i stad jej postepowanie, zrezygnuj z zakupu, tyle pieknych rzeczy na allegro ludzie sprzedaja, ze laski Ci nie robi

no Kochane mi to dopiero ciaza i chorobsko bije na leb, znowu czytam o tych nerkach i jeszcze sie doczytalam, ze czesto problem z nerkami wystepuja u dzieci z zespolem Downa, moaz powiedzial, ze za chwile mi neta odlaczy jak jeszcze cos powiem, chyba oszaleje do nast.wizyty...
Princi zrezygnowałam z zakupu i odpisałam jej co o tym myśle, żeby na przyszłośc nie zrobiła takiego kuku komuś innemu.
A Tobie kochana to się lanie na kolanie szykuje za to czytanie i wymyślanie coraz to nowych rzeczy.
Ja mam wysoki wynik IgG z tokso i nie panikuje, będzie co będzie - wierzę, ze dzidzia zdrowa, jutro idę na IgM trzymajcie kciuki, zeby było ujemne
Stary 2011-01-09, 16:34   #4134
Eve1603
Zakorzenienie

Princi
blagam, wylacz neta, zostaw tylko wizaz

Ewcia78
mysle, ze nic Ci do tego co, kto, kiedy i za ile, pilnuj swoich spraw i swojego portfela
A tak na marginesie, ja spodziewam sie drugiego dziecka i kupuje sobie 3 wozek, podwojny tym razem, moge ? Czy to nie bardzo ?

Lolka i Monika
ja tez mam problem z imieniem bo dziewczynki nie bralam pod uwage i nadal w nia nie wierze

Alez mezu mi zrobil bosssssska zapiekanke ziemniaczana

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:35   #4135
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Byłam właśnie na mamach styczniowo-lutowych - 11 rozpakowanych i tylko 1 dziecko powyżej 3kg, dlaczego te dzieciaczki takie małe?? Na listopadowo-grudnowych tak nie było
Stary 2011-01-09, 16:39   #4136
Paulizia
Wtajemniczenie

Princi nie wolno Ci tak myslec i gdybym znala wloski tu juz bym tu napisala Twojemu mezowi notke. Wszystko bedzie dobrze kochana. jestem pewna, ze na nastepnym usg lekarz Wam powie, ze wszystko wrocilo do normy!!
Lolka bardzo Cie prosze napisz to co Ci lekarz powiedzial o nerwach w czasie ciazy... jak to sie na dzidziusiu odbija!!!!

Dziewczonka olej babe. Jeszcze trafisz na ladniejsze ciuszki!
Stary 2011-01-09, 16:40   #4137
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Byłam właśnie na mamach styczniowo-lutowych - 11 rozpakowanych i tylko 1 dziecko powyżej 3kg, dlaczego te dzieciaczki takie małe?? Na listopadowo-grudnowych tak nie było

rzeczywiscie maluszki ciekawe jak bedzie u mnie, Olek mial 3980, ponoc drugie zazwyczaj jest wieksze, no ale jak ma byc dziewczynka, to moze jednak bedzie mniejsza ? Ja mialam 2870, a moj tz prawie 5kg

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:42   #4138
Paulizia
Wtajemniczenie

Eve ja sie nie zgadzam!!!! Taki luksus???? Podwojny wozek??? Dwie rece masz??? To dwiema/dwoma rekami wozek prosze pchac!

Stary 2011-01-09, 16:42   #4139
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
lolka1212 u mnie od poczatku ciązy jest masakra z imieniem, tż na każdy mój wybór znajduje jakąś rymowanke, nie ładna
u mnie to samo chociaż powoli powoli dochodzimy do porozumienia. Dla dziewczynki chodzi mi ostatnio po głowie Jagódka

Cytat:
ło matko, a Ty znowu swoje
Przepraszam bardzo, ale co kogo obchodzi za ile ktoś kupuje wózek, ładnie to tak komuś do portfela zaglądać? Nie ważne czy to wózek dla bliźniaków, czy dla jednego dziecka; jak ktoś chce to kupuje i koniec. Jakby mnie było stać też bym kupiła jakiś mega wypasiony za 5 tys. i nic nikomu do tego

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale Wy moje dziewczynki wojownicze jesteście , cieszę się, że wszystkie za mną w bitwie z babą z allegro. Niestety nie daje za wygraną, odpisała tak:
"Powiem tak, wszystkie paczki wysyłam w koperta bąbelkowych. Nie wiem ile przedmiotów zmieści się w kopercie, dlatego napisałam przykładowo 10 zł. Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. Uznałam, że skoro w kosztach i dostawie widnieje kwota 10 zł za dostawę 1 wygranej aukcji, to każdy zrozumie. Poza tym, mam małe dzieci i nie miałam poprostu czasu na stworzenie swojej strony. Jeśli uważa Pani, że kwota 41 zł z groszami jest zbyt wysoka za 11 rzeczy, proszę nieuiszczać wpłaty. Ja rzeczy wystawię jeszcze raz, a braki w informacjach o przesyłce uzupełnię."
jej tłumaczenia są śmieszne i teraz ewidentnie próbuje wykręcić się od transakcji, bo liczyła na więcej kasy z licytacji. Daj sobie spokój, bo szkoda nerwów. Jest tyle ślicznych ubranek na allegro, że na pewno sobie odbijesz

Cytat:
Princi, daj spokój niech ten Twój mąż odetnie Ci kompa, bo Ty osiwiejesz do końca ciąży jak tak się będziesz zamartwiać. Na prawdę więcej szkody narobisz dziecku tymi nerwami, niż to wszystko warte. Wdech wydech
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:45   #4140
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Lolka bardzo Cie prosze napisz to co Ci lekarz powiedzial o nerwach w czasie ciazy... jak to sie na dzidziusiu odbija!!!!

Dziewczonka olej babe. Jeszcze trafisz na ladniejsze ciuszki!
Lolka ja też poproszę o te informacje o nerwach w ciąży - zainteresowało mnie to

Paulizia olałam - szkoda nerwów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości