|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Hello
![]() Wczoraj zajrzałam na chwilę, ale wylogowywało mnie co chwilę, więc się wkrowiłam i poszłam sobie ![]() Muffinki zarąbiste z wyglądu i pewnie też takie w smaku ![]() Mimbi, ależ z Ciebie fajna laska! Do twarzy Ci w ciąży Ewcia78, dziewczyny już wszystko powiedziały w odpowiedzi na Twój post, a ja tylko dodam, że nie wyobrażam sobie łażenia z wielkim brzuchem po sklepach. Teraz jestem aktywna, świetnie się czuję i zdecydowanie dobrze robi mi się zakupy. Zresztą i tak większość przez net A swoją drogą, przesądy... strasznie to płytkie i zaściankowe myślenie.Kwiatecku, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! ![]() Pauliziu, urocze ciuszki! Do tych wszystkich marudzących o starości! Dołączam się! W kwietniu kończę 29 lat Pocieszam się, że przed magiczną trzydziechą wyrobiłam się z obroną mgr, skończeniem podyplomowych, mieszkaniem na swoim....no i urodzeniem pierwszego dziecka ![]() Bzyczko, uroczy zestaw No a te przytualnki dla niemowlaków Aguś, ale zgrabny brzuszek! MoniaK, właśnie taki zestawik z allegro kupiłam, jest cudowny i świetnej jakości! Zobacz fotki, które ostatnio wkleiłam w wątku. Dokupiłam też bodziaki podobne kolorystycznie, będzie można łączyć Dziewczonka, ta baba to jakaś masakra! U mnie nigdy nikt nie robił takich problemów! Najwyżej kilka zł więcej za paczke i tyle, kwestia dogadania. Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!] ![]() Laski, czy Wasze Fasolki miewają czkawkę? Bo Hania/Jagoda/Maja czasami miewa, np. dziś na zajęciach siedzę sobie... a tu dziecko czkawkę ma. Może na nadmiar wiedzy tak zareagowała ![]() Ewcia78, masz rację! Dodam więcej! Nie opłaca się kupować wózka WCALE! Przecież dziecko szybko wyrośnie, no na 3 lata opyla się wózek?
|
|
|
|
#4172 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
czesc Mamusie
jak zwykle przebrnelam przez 7 stron watku:P Cytat:
![]() Cytat:
hehe sie usmialam jak poczytalam to pytanie ewci78![]() Cytat:
swoja droga, juz na watkach byly osoby ktore sie pojawialy i znikaly, po zywej dyskusji ktora wprowadzaly ![]() Cytat:
Cytat:
rosniesz kochana, brzusio sliczny![]() Cytat:
terminowo oczywiscie :PCytat:
![]() no wiec ja jako jedna z niedorosnietych do bycia mama i niemyslacych ..:P hehe pytam raz jeszcze czy wanienka 86cm moze byc?? wiecie bo ja juz na etapie kupowania wanienki i przewijaka:P heh choc nie mam wozka, i lozeczka itp..:P Marryy moja wczoraj miala, bo jezeli takie skuk inne niz kopniaki i pukania to "to", to mała miała czkawke:P Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-01-09 o 19:09 |
|||||||
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ha ha1 moria! juz masz infacol*? jestes lepsza niz ja
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się wracać tylu stron
![]() Moria, o co chodzi z tymi sprzedawcami? Jakiś nowy temat? Mam też kilku do polecenia ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Violisiu, no takie śmieszne uczucie! Takie równomierne pukanie i trochę inne niż kopniaki
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Rozeznanie
|
moje małe chyba jeszcze nie miało czkaweczki, ale nadal mnie boli tam na dole
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko, z tą No-spą, to też nie przesadzaj, bierz, kiedy faktycznie jakiś skurcz bolesny masz. Niby jest dozwolona w ciąży, ale to w końcu chemia
![]() Principessino, odpisałam w Klubie ![]() Właśnie obczajam w necie sokowirówki. Tak się zbierałam do kupienia, aż w końcu się ogarnęłam. Zamarzył mi się świeży sok na śniadania!
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel, motyla noga!
Ten Wizaż, to mnie ostatnio ostro wk...nerwia! Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-09 o 19:48 |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
no to wieczór nadszedł
za mną gotownie obiadu na jutro ![]() no i przeszłam się po paru sklepach a mężu siedział z Zosią w kinder planecie celem wybiegania (niby ma ładniej zasnąć zmęczona, ale on właśnie zakłada jej spowrotem szczebelki więc chyba plan nie zadziałał krzyż mnie nawala od tego stania przy garach i chodzenia ![]() ale za to mam pyszny barszczyk czerwony
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wlasnie dostalam od sasiadki taka bluzeczke szczescia, co tutaj zakladaja po porodzie odrazu pod body
zalaczam tez fotke kwiatkow, ktore dostalam od meza i mojego brzuchasia, siebie dzis nie wklejam, bo same rozumiecie ze jestem w okropnym stanie od tego przeziebienia
|
#4181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heh, jeszcze nie
ale prawie kliknęłam "dodaj do koszyka" Stwierdziłam jednak, że poczekam aż się mała urodzi, może nie będzie tak źle a jeśli się jakieś problemy brzuszkowe pojawią, to aptekę mamy niedaleko Cytat:
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem wiem, straszna jestem![]() tak bardzo byl nauczony ze samemu sie nie wychodzi ze jak mial 3 lata i kupilismy mu lozko normalne to tez nie wychodzil z niego tylko wolal
|
|
|
|
|
#4183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja pamietam czkawke Olusia w pierwszej ciazy - brzuch skakal jak szalony ![]() |
|||||
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie każdy ma dostęp do klubu Poza tym już powoli możemy chyba robić listę polecanych sprzedawców
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, dzięki!
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej tak pięknie zasypiała sama, nawet jak wyszła to dawała nam buziaka i sama szła się położyć, a od jakiegoś czasu takie cyrki użądza że głowa mała ![]() wanienka 86 cm oczywiście wystarczy my mamy chyba mniejsza z Ikei i jeszcze Zośka w niej siedzi ... |
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, jak to nie masz dostępu do klubu?!
Komplecik jest super! Jest milutki, delikatny, widać, że świetna jakość Tylko kolory ciut mniej jaskrawe niż na zdjęciach aukcyjnych, ale i tak cudo Co do sprzedawców, to wielu nie mam, ale nie wiem, czy można im tak publicznie reklamę robić A w Klubie to tylko dla Was ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Andziot, odpal barszczyku Hania/Jagoda/Maja wanienkę odziedziczyła, więc nie marudzę, taka zwykła, ale fajny kolor, jakieś takie jasne złoto, czy coś, metalik. |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, odpal barszczyku
Hania/Jagoda/Maja wanienkę odziedziczyła, więc nie marudzę, taka zwykła, ale fajny kolor, jakieś takie jasne złoto, czy coś, metalik. |
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm, moze jak kupicie jej i sie spodoba to chetnie bedzie zasypiac . ja nie mam najmniejszego problemu z zasypianiem mlodego, ale jak juz cos sie dzialo, to ktores z nas siadalo przy lozeczku i zero reakcji na placz, krzyk, czy wymyslanie. teraz mu to nawet do glowy nie przychodzi, no ale tez jest duzo starszy. bardzo dobrze zniosl przeniesienie na lozko zwykle
|
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mam
przypominałam się kilka razy tutaj ale pozostało to bez echa ![]() Mary, dawaj tych sprzedawców ![]() ps. czy tylko mnie wizaż tak wolno chodzi i się zawiesza? Oszaleję
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-01-09 o 20:20 |
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
ja sie zasiedzialam z psiapsiolkami na skypie i doslownie 2 godziny zlecialy, planowalysmy wakacje, bo z TZ chcemy jechac nad polskie morze, tyle lat nie bylismy a i tak ebdziemy musieli z maluszkiem do Polski jechac pokazac rodzinie, wiec akurat po drodze zahaczymy o wybrzeze, skoro i tak juz nas czeka taka wielka wyprawa ![]() i oczywiscie was nadrabiam, ale cos mi sie wizaz krzaczy dzisiaj ahaaa i znalazlam laktator aventu elektryczny za mniej niz pol ceny, babka sprzedaje uzywany, kupiony w zeslzym roku, mowi ze malo uzywala, wiec sprzedaje z calym zapleczem butelek itp ide jutro zobaczyc i jak ebdzie ok to kupie nie czekajac do porodu , taka okazja moze sie nie trafic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nei wiem jak dociagne do porodu ![]() Cytat:
juz sie przyzwyczailam, ze fryzjer tutejszy patrzy na moje wlosy z politowaniem i nie wie jak sie do nich zabrac;![]() a ty widze jakas afera wozkowa sie nakrecila ![]() zgadzam sie z dziewczynami, kazdy kupuje wozek na jaki ma ochote i na jaki go stac, nie krytykuje nikogo, musimy respektowac swoje potrzeby! ja kupuje wozek wlasnie za 3 tys, meiszkam w kraju wielkich sniegow i wertepow, czesto jestesmy w plenerze i potrzebuje wozka, ktory to wytrzyma! podobnie fotelik, jezdizmy po 24 godziny samochodem i to rzecz wn ktorea inwestuje, ciuszki i inne rzeczy zamawiam normalnie i uzywane, ale w to inwestuje i mam swoje powody ale rozumiem, z enie kazdy ma takie potrzeby, a takie komentarze ze to glupota sa nie na miejscu zaraz was doczytuje dalej tylko herbatke sobie zrobie
|
|||
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
która wizaż znów zamula ????????
![]() jak mam czas to nie działa idę za karę kolejny talerz barszczyku zjeść
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
jeju doczytuje was dalej i juz dostalam nerwa i stresu! nie mam pojecia o tych wszystkich lekach/kosmetykach dla dzieci!!! matko jedyna
(MORIAAAAAA koniecznie mi tu wytlumaczenie prosze wyluszczyc, co po co za ile gdzie i do czego i co jeszcze trzeba miec..ja osiwieje... nie zapomniala, ja juz jestem siwa
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, o Klubie napisz PW do Aguś87, bo Ona trzęsie Klubem, a może nie wyłapała Twoich postów w tym zatrzęsieniu
![]() z allegro, to np.: http://allegro.onet.pl/show_user_auc...93&gr_id=89313 http://allegro.onet.pl/show_user_auc...p?uid=13626331 http://allegro.onet.pl/show_user_auc...76&gr_id=89316 MNIE TEŻ SIĘ WIZAŻ WIESZA, ALE PORAŻKA! Anula, hej! Wyprawa do PL, to dobra opcja a z jakiego miasta pochodzisz? [COLOR="Silver"]
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-01-09 o 20:34 |
|
|
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
napalilam sie na ten wozek
|
||
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej mary ja pochodze ze swietego miasta czestochowskiego moj TZ z Krakowka, wiec tak sobei podrozujemy w ta i z powrotem jak jestesmy w PL, szczegolnie ze zanim wyemigrowalismy 7 lat w Kraku miaszkalam wiec i tam mam znajomych duuuzo a Ty skad?
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie tez cos wizaz zamula
![]() anula_81 ja Ci powiem, ze te moje Wloszki takie maja grubasnie wlosy, a fryzjerki jakich mocnych farb uzywaja, za pierwszym razem jak mi zrobila pasemka to myslalam ze wylysieje, pozniej to juz sama tlumaczylam fryzjerce, ze mam cienkie wlosy i zeby dala bardzo lekka farbe, one nakladaja wode utleniona moc 40!!! u nas w Polsce to chyba piatka czy osemka mi robila...
|
#4199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o mamo! to faktycznie jak jedziecie autem to macie hektar po samej pl. anula a nie wolicie latac samochodem? z malenstwem niezle sie nameczycie tyle kilosow. ja sie autem poscilam z mlodym tylko raz i to jak mial 2 lata |
|
|
|
|
#4200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wszamałam wlasnie miche musli z mlekiem, masakraaaa... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

A swoją drogą, przesądy... strasznie to płytkie i zaściankowe myślenie.
Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!] 

moje małe chyba jeszcze nie miało czkaweczki, ale nadal mnie boli tam na dole 

zalaczam tez fotke kwiatkow, ktore dostalam od meza i mojego brzuchasia, siebie dzis nie wklejam, bo same rozumiecie ze jestem w okropnym stanie od tego przeziebienia
ale prawie kliknęłam "dodaj do koszyka" 
a jak tam sie zasiedze na sofie, to maz musi mi reke podawac, wstaje i az sie lapie az krzyz takie bole, no ja mam naprawde mega krzywy kregoslup i przed ciaza mnie lekarz ostrzegal, odkad chodze na joge to naprawde czulam sie wysmienicie, tylko teraz przez to przeziebienie i swieta wczesniej to juz miesiac nie bylam...