Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 19:07   #4171
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Hello

Wczoraj zajrzałam na chwilę, ale wylogowywało mnie co chwilę, więc się wkrowiłam i poszłam sobie

Muffinki zarąbiste z wyglądu i pewnie też takie w smaku Ja robię czasami ciasto marfefkowe, ale rzadko

Mimbi, ależ z Ciebie fajna laska! Do twarzy Ci w ciąży

Ewcia78, dziewczyny już wszystko powiedziały w odpowiedzi na Twój post, a ja tylko dodam, że nie wyobrażam sobie łażenia z wielkim brzuchem po sklepach. Teraz jestem aktywna, świetnie się czuję i zdecydowanie dobrze robi mi się zakupy. Zresztą i tak większość przez net A swoją drogą, przesądy... strasznie to płytkie i zaściankowe myślenie.

Kwiatecku, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Pauliziu, urocze ciuszki!

Do tych wszystkich marudzących o starości! Dołączam się! W kwietniu kończę 29 lat Pocieszam się, że przed magiczną trzydziechą wyrobiłam się z obroną mgr, skończeniem podyplomowych, mieszkaniem na swoim....no i urodzeniem pierwszego dziecka

Bzyczko, uroczy zestaw No a te przytualnki dla niemowlaków

Aguś, ale zgrabny brzuszek!

MoniaK, właśnie taki zestawik z allegro kupiłam, jest cudowny i świetnej jakości! Zobacz fotki, które ostatnio wkleiłam w wątku. Dokupiłam też bodziaki podobne kolorystycznie, będzie można łączyć

Dziewczonka, ta baba to jakaś masakra! U mnie nigdy nikt nie robił takich problemów! Najwyżej kilka zł więcej za paczke i tyle, kwestia dogadania. Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!]

Laski, czy Wasze Fasolki miewają czkawkę? Bo Hania/Jagoda/Maja czasami miewa, np. dziś na zajęciach siedzę sobie... a tu dziecko czkawkę ma. Może na nadmiar wiedzy tak zareagowała

Ewcia78, masz rację! Dodam więcej! Nie opłaca się kupować wózka WCALE! Przecież dziecko szybko wyrośnie, no na 3 lata opyla się wózek?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:08   #4172
violisia
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

czesc Mamusie jak zwykle przebrnelam przez 7 stron watku:P

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja sobie natarlam amolem moja rew kulszowa i dzisiaj mnie rypie jeszcze bardziej niz wczoraj, wiec chyba nie dziala
Wklejam sie Wam jeszcze swiatecznie, gruba jestem niebywale, jak taki maly hipek
gruba, laska a nie gruba, jak juz pisala ktoras z kolezanek, grube to my bedziemy ale w 9 miesiacu

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
I jak tu mądrze odpowiedź pytającej
Żadna z nas niestety nie dysponuje , żeby w niej odczytać ten najbardziej dogodny moment
otoz to hehe sie usmialam jak poczytalam to pytanie ewci78, nie dosc ze laska widmo heheh:P to jeszcze najglupsze pytanie:P ja od kiedy wiem ze w ciazy jestem to fakt nie chcialam zapeszac, bo nie wierzylam ze tak szybko sie udalo, ale do wizyty u gia mialam juz zamowione probki pampersow:P heh, po 1 usg zamowiona przesylke z czapka i niedrapkami, a po kolejnych kupowalam ciuszki, z radosci, z potrzeby.. z wiary ze bedzie wszystko ok, a no i ostatnio z przekonanai, ze kazda ciaza jest inna, i TEN moment moze nadejsc nawet w 7 miesiacu, a nie chce by potem wszystkie zakupy spadly na meza, badz moja mam, wkoncu to ja bede mam i to ja moge miec luksus wyboru zakupow
Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny ja was nie chciałam wcale obrazić .. spoko dziewczyny ja tez jestem w drugiej ciązy w 22 tyg ale narazie nie mysle jeszcze o kupowaniu ciuszków sama w pierwszej ciązy zrobiłam to pod koniec 7 m-ca i tyle podobnoć mamy mieć synka ale to jeszcze nie ma 100% z USG i nie myśle o przesądach wrózeniu z fusów itp poprostu uważam nie ma co sie jeszcze spieszyć jest tyle rzeczy w sklepach od koloru do wyboru wszystkiego w bród a czy kupicie po trochu czy od razu wszystko w jeden dzień za jednym razem to i tak te same pieniądze tyle że patrzycie chyba na te ciuszki przez pół roku i tyle z satysfakcji ...narazie .... do narodzin....
pozdrawiam
no to rob sobie kochana te zakupy pod koniec ciazy, powodzenia zycze

swoja droga, juz na watkach byly osoby ktore sie pojawialy i znikaly, po zywej dyskusji ktora wprowadzaly

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Siasiek, ale muffiny
Anulinka nie mam NG
Principessinko prosze bradzo

Załącznik 3652955 Załącznik 3652956

Zestaw szeryfa firmy Vitamins baby
ogrodniczki, body, biale fafetki - Next
Wszystko 0-3 miesiecy
CUDNEEEE
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
uwagaaaaaaaa

wstawiam zdjecia mojego 24 tygodniowego bebenka
dzisiaj skonczylysmy
no nooooo rosniesz kochana, brzusio sliczny

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
podczytalam mamy styczen-luty, ostatnie strony, no i jedna mam pisala ze na pewno urodzi na dniach, za chwile ze odeszly jej wody, ale ze dalej siedzi na forum do skurczy, potem miala silny skurcz, a za chwile pisal jej tz ze po 1,4h urodzila i wkleil fotke dzidziulka, az sie wzruszylam(co czesto mi sie nie zdarza)
ja tez chce w takim tepie urodzic terminowo oczywiscie:P
Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
i na dodatek nie czyta uwaznie

no wiec ja jako jedna z niedorosnietych do bycia mama i niemyslacych ..:P hehe pytam raz jeszcze czy wanienka 86cm moze byc?? wiecie bo ja juz na etapie kupowania wanienki i przewijaka:P heh choc nie mam wozka, i lozeczka itp..:P

Marryy
moja wczoraj miala, bo jezeli takie skuk inne niz kopniaki i pukania to "to", to mała miała czkawke:P

Edytowane przez violisia
Czas edycji: 2011-01-09 o 19:09
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:10   #4173
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Kupiłam dziś też w aptece internetowej Sterimar Baby do noska, maści bepanthen i alantan plus Do kupienia z takich kosmetycznych rzeczy została mi tylko sól do przemywania oczek, chyba sól - taki płyn w małych ampułkach i Octenisept do pępka No i Infacol jeśli będzie potrzebny ... oby nie

ha ha1 moria! juz masz infacol*? jestes lepsza niz ja
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:13   #4174
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nie chce mi się wracać tylu stron

Moria, o co chodzi z tymi sprzedawcami? Jakiś nowy temat? Mam też kilku do polecenia

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Violisiu, no takie śmieszne uczucie! Takie równomierne pukanie i trochę inne niż kopniaki

vege!
Stary 2011-01-09, 19:26   #4175
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Moria, o co chodzi z tymi sprzedawcami? Jakiś nowy temat? Mam też kilku do polecenia

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Violisiu, no takie śmieszne uczucie! Takie równomierne pukanie i trochę inne niż kopniaki
dokladnie
Stary 2011-01-09, 19:37   #4176
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

moje małe chyba jeszcze nie miało czkaweczki, ale nadal mnie boli tam na dole ,przespałam sie godzinkę myślałam ze przejdzie,ale nic dalej boli. A dopiero co byłam u gina , następna wizyta dopiero za miesiąc....przepisał mi nospe, moze wezme,ale to chyba nie skurcze...małe sie rusz wyraznie ja czuje,to nic jej nie jestale boli
Stary 2011-01-09, 19:46   #4177
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniko, z tą No-spą, to też nie przesadzaj, bierz, kiedy faktycznie jakiś skurcz bolesny masz. Niby jest dozwolona w ciąży, ale to w końcu chemia

Principessino, odpisałam w Klubie

Właśnie obczajam w necie sokowirówki. Tak się zbierałam do kupienia, aż w końcu się ogarnęłam. Zamarzył mi się świeży sok na śniadania!

vege!
Stary 2011-01-09, 19:46   #4178
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dubel, motyla noga!

Ten Wizaż, to mnie ostatnio ostro wk...nerwia!

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-09 o 19:48
Stary 2011-01-09, 19:47   #4179
andziot
Zakorzenienie

no to wieczór nadszedł
za mną gotownie obiadu na jutro
no i przeszłam się po paru sklepach a mężu siedział z Zosią w kinder planecie celem wybiegania
(niby ma ładniej zasnąć zmęczona, ale on właśnie zakłada jej spowrotem szczebelki więc chyba plan nie zadziałał )

krzyż mnie nawala od tego stania przy garach i chodzenia
ale za to mam pyszny barszczyk czerwony

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:56   #4180
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki wlasnie dostalam od sasiadki taka bluzeczke szczescia, co tutaj zakladaja po porodzie odrazu pod body zalaczam tez fotke kwiatkow, ktore dostalam od meza i mojego brzuchasia, siebie dzis nie wklejam, bo same rozumiecie ze jestem w okropnym stanie od tego przeziebienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6545.jpg (36,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6543.jpg (79,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mini-IMGP6554.jpg (46,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-01-09, 19:56   #4181
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
ha ha1 moria! juz masz infacol*? jestes lepsza niz ja
Heh, jeszcze nie ale prawie kliknęłam "dodaj do koszyka" Stwierdziłam jednak, że poczekam aż się mała urodzi, może nie będzie tak źle a jeśli się jakieś problemy brzuszkowe pojawią, to aptekę mamy niedaleko

Cytat:
W nowej części wątku zajmę dwa pierwsze posty, w pierwszym będzie lista mam a w drugim różne przydatne informacje, również sprawdzone sklepy www i sprzedający na allegro

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:57   #4182
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
no to wieczór nadszedł
za mną gotownie obiadu na jutro
no i przeszłam się po paru sklepach a mężu siedział z Zosią w kinder planecie celem wybiegania
(niby ma ładniej zasnąć zmęczona, ale on właśnie zakłada jej spowrotem szczebelki więc chyba plan nie zadziałał )

krzyż mnie nawala od tego stania przy garach i chodzenia
ale za to mam pyszny barszczyk czerwony
haha, dobre o tych szczebelkach. nigdy nie czulam potrzeby wyciagania, ani nie widzialam tego jako minusa w turystycznym, wlasnie przez ten komfort ze sam nie wychodzil wiem wiem, straszna jestem

tak bardzo byl nauczony ze samemu sie nie wychodzi ze jak mial 3 lata i kupilismy mu lozko normalne to tez nie wychodzil z niego tylko wolal
Stary 2011-01-09, 20:00   #4183
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
eve1603 no powiem Ci, ze mi na zakolach to juz wszystkie wypadly i mam takie male wystajace kikutki, pocieszam sie chociaz ze odrastaja...a Ty po ciazy nic nie stosowalas na wlosy, moze jakies ampulki czy cus, czy jak sie karmi to nie mozna??
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Ty nie strasz tymi wypadającymi włosami. Też mam cienkie i wypadające
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Eve no to mnie przeraziłas, bo ja teraz już mam 5 włosów na krzyż

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Oooo na mamach marcowo-kwietnowych już druga się rozpakowała w 33 tyg. i niunia wcale nie taka mała jak na ten tydzień 2250g
Kochane, mam nadzieje, ze to nie tyczy sie wszystkich i ze wiekszosc ominie wypadanie wlosow. Nie stosowalam nic bo prawde mowiac nie bardzo liczylam na skutecznosc biorac pod uwage to, ze to wypadanie ma zwiazek z gospodarka hormonalna, ale moze sie myle.

Cytat:
wykasowali watek o wiagrze

Ja mam nadzieje, ze wszystko nie moze sie sprzysiasc przeciwko nam. Pryszcze, wlosy, rozstepy, celluit, dziury w zebach i co jeszcze????
Slyszalam, ze te ampulki przeciw wypadaniu z Vichy sa dobre, ale ja ich nie stosowalam wiec nie jest to super sprawdzona informacja.
Zapomnialas o pozniejszej nadwadze i luznej skorze

Cytat:

Ej dziewczyny nie wiem co sie stalo
siedzialam sobie na lozku oparta plecami na poduszkach i z prostymi nogami. Zadzwonil telefon i chcialam wstac i nie moglam Dostalam okropnego bolu w krzyzu i nie moglam sie wyprostowac Az mi lzy polecialy... co to mialo byc???? aua
witaj w klubie

Cytat:
Hello

Wczoraj zajrzałam na chwilę, ale wylogowywało mnie co chwilę, więc się wkrowiłam i poszłam sobie

Muffinki zarąbiste z wyglądu i pewnie też takie w smaku Ja robię czasami ciasto marfefkowe, ale rzadko

Mimbi, ależ z Ciebie fajna laska! Do twarzy Ci w ciąży

Ewcia78, dziewczyny już wszystko powiedziały w odpowiedzi na Twój post, a ja tylko dodam, że nie wyobrażam sobie łażenia z wielkim brzuchem po sklepach. Teraz jestem aktywna, świetnie się czuję i zdecydowanie dobrze robi mi się zakupy. Zresztą i tak większość przez net A swoją drogą, przesądy... strasznie to płytkie i zaściankowe myślenie.

Kwiatecku, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Pauliziu, urocze ciuszki!

Do tych wszystkich marudzących o starości! Dołączam się! W kwietniu kończę 29 lat Pocieszam się, że przed magiczną trzydziechą wyrobiłam się z obroną mgr, skończeniem podyplomowych, mieszkaniem na swoim....no i urodzeniem pierwszego dziecka

Bzyczko, uroczy zestaw No a te przytualnki dla niemowlaków

MoniaK, właśnie taki zestawik z allegro kupiłam, jest cudowny i świetnej jakości! Zobacz fotki, które ostatnio wkleiłam w wątku. Dokupiłam też bodziaki podobne kolorystycznie, będzie można łączyć

Dziewczonka, ta baba to jakaś masakra! U mnie nigdy nikt nie robił takich problemów! Najwyżej kilka zł więcej za paczke i tyle, kwestia dogadania. Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!]

Laski, czy Wasze Fasolki miewają czkawkę? Bo Hania/Jagoda/Maja czasami miewa, np. dziś na zajęciach siedzę sobie... a tu dziecko czkawkę ma. Może na nadmiar wiedzy tak zareagowała

Ewcia78, masz rację! Dodam więcej! Nie opłaca się kupować wózka WCALE! Przecież dziecko szybko wyrośnie, no na 3 lata opyla się wózek?
w sumie to po co wanienka, lozeczko i inne takie zbedne sprzety, ktore kosztuja majatek, a pozniej sie komus odda za pol darmo... ehhhh...

Ja pamietam czkawke Olusia w pierwszej ciazy - brzuch skakal jak szalony

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:02   #4184
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Heh, jeszcze nie ale prawie kliknęłam "dodaj do koszyka" Stwierdziłam jednak, że poczekam aż się mała urodzi, może nie będzie tak źle a jeśli się jakieś problemy brzuszkowe pojawią, to aptekę mamy niedaleko

W nowej części wątku zajmę dwa pierwsze posty, w pierwszym będzie lista mam a w drugim różne przydatne informacje, również sprawdzone sklepy www i sprzedający na allegro
aaaa, myslalam ze juz kupilas, ja na pewno zamowie jeszcze przed
Stary 2011-01-09, 20:07   #4185
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
ten komplet jest cudny czyli zadowolona z niego jesteś? Jeśli moja dzidzia okaże się dziewczynką to może się skuszę

Cytat:
Jak chcesz, to w klubie polecę Ci babeczkę, która ma fajne firmowe ciuszki, tanio i dodaje masę gratisów [kupiłam 20 ciuszków, za 20 zł i dostałam 12 dodatkowych ciuszków!]
a czemu tutaj nie polecisz? Nie każdy ma dostęp do klubu Poza tym już powoli możemy chyba robić listę polecanych sprzedawców
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:09   #4186
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, dzięki!

vege!
Stary 2011-01-09, 20:10   #4187
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
haha, dobre o tych szczebelkach. nigdy nie czulam potrzeby wyciagania, ani nie widzialam tego jako minusa w turystycznym, wlasnie przez ten komfort ze sam nie wychodzil wiem wiem, straszna jestem

tak bardzo byl nauczony ze samemu sie nie wychodzi ze jak mial 3 lata i kupilismy mu lozko normalne to tez nie wychodzil z niego tylko wolal
ja też bym jeszcze nie wyciągała gdyby nie to że chcemy już na dniach kupić jej normlane łóżko żeby się przyzwyczaiła do niego przed moim porodem, nie chcemy żeby czuła ze nowa dzidzia zabiera jej łóżeczko ...
wczesniej tak pięknie zasypiała sama, nawet jak wyszła to dawała nam buziaka i sama szła się położyć, a od jakiegoś czasu takie cyrki użądza że głowa mała

wanienka 86 cm oczywiście wystarczy
my mamy chyba mniejsza z Ikei i jeszcze Zośka w niej siedzi ...

Stary 2011-01-09, 20:15   #4188
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, jak to nie masz dostępu do klubu?!

Komplecik jest super! Jest milutki, delikatny, widać, że świetna jakość Tylko kolory ciut mniej jaskrawe niż na zdjęciach aukcyjnych, ale i tak cudo

Co do sprzedawców, to wielu nie mam, ale nie wiem, czy można im tak publicznie reklamę robić A w Klubie to tylko dla Was

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Andziot, odpal barszczyku

Hania/Jagoda/Maja wanienkę odziedziczyła, więc nie marudzę, taka zwykła, ale fajny kolor, jakieś takie jasne złoto, czy coś, metalik.

vege!
Stary 2011-01-09, 20:15   #4189
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, odpal barszczyku

Hania/Jagoda/Maja wanienkę odziedziczyła, więc nie marudzę, taka zwykła, ale fajny kolor, jakieś takie jasne złoto, czy coś, metalik.

vege!
Stary 2011-01-09, 20:16   #4190
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też bym jeszcze nie wyciągała gdyby nie to że chcemy już na dniach kupić jej normlane łóżko żeby się przyzwyczaiła do niego przed moim porodem, nie chcemy żeby czuła ze nowa dzidzia zabiera jej łóżeczko ...
wczesniej tak pięknie zasypiała sama, nawet jak wyszła to dawała nam buziaka i sama szła się położyć, a od jakiegoś czasu takie cyrki użądza że głowa mała

hmmm, moze jak kupicie jej i sie spodoba to chetnie bedzie zasypiac. ja nie mam najmniejszego problemu z zasypianiem mlodego, ale jak juz cos sie dzialo, to ktores z nas siadalo przy lozeczku i zero reakcji na placz, krzyk, czy wymyslanie. teraz mu to nawet do glowy nie przychodzi, no ale tez jest duzo starszy. bardzo dobrze zniosl przeniesienie na lozko zwykle
Stary 2011-01-09, 20:18   #4191
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, jak to nie masz dostępu do klubu?!
no nie mam przypominałam się kilka razy tutaj ale pozostało to bez echa

Mary, dawaj tych sprzedawców Aukcje można wklejać

ps. czy tylko mnie wizaż tak wolno chodzi i się zawiesza? Oszaleję

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-01-09 o 20:20
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:18   #4192
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
ja sie zasiedzialam z psiapsiolkami na skypie i doslownie 2 godziny zlecialy, planowalysmy wakacje, bo z TZ chcemy jechac nad polskie morze, tyle lat nie bylismy a i tak ebdziemy musieli z maluszkiem do Polski jechac pokazac rodzinie, wiec akurat po drodze zahaczymy o wybrzeze, skoro i tak juz nas czeka taka wielka wyprawa
i oczywiscie was nadrabiam, ale cos mi sie wizaz krzaczy dzisiaj
ahaaa i znalazlam laktator aventu elektryczny za mniej niz pol ceny, babka sprzedaje uzywany, kupiony w zeslzym roku, mowi ze malo uzywala, wiec sprzedaje z calym zapleczem butelek itp ide jutro zobaczyc i jak ebdzie ok to kupie nie czekajac do porodu , taka okazja moze sie nie trafic

Cytat:
ja mam tak samo, dzisiaj chce mi sie plakac przez WOSP, no okropna sie zrobilam!!! ostatnio wylam jak na wczesniaki zbierali. poszlismy z mlodym sypnac kasa, bo chce go nauczyc, ze na szlachetny cel warto, a teraz siedze z popuchnietymi palcami moje stopy wygladaja jak u swinki swinek nie obrazajac

ewcia i co z tego? to jest indywidualna sprawa kazdego z nas co i za ile kupuje. jak kogos stac, lub ma taki mus ze akurat za tyle to co z tego? ma sie czuc gorzej bo ma cos drozszego niz przecietnie? o co kaman?

dziewczyny dzieki za wszystkie porady odnosnie mojej sprawy, jutro cos z tym wszystkim zrobie, a przynajmniej sie podowiaduje
mnie tez sie placze na zawolanie, wczoraj pisalam wam, plakalam jak bobr ogladajac film Podaj Dalej, gdzie ten maly chlopczyk umarl na koncu, normalnie nie moglam przestac, az moj TZ nie wiedzial, co ze mna poczac
Cytat:
Paulizia tez mam takie bole normlanie ja stara baba ze zwyrodnieniowym kregoslupem a jak tam sie zasiedze na sofie, to maz musi mi reke podawac, wstaje i az sie lapie az krzyz takie bole, no ja mam naprawde mega krzywy kregoslup i przed ciaza mnie lekarz ostrzegal, odkad chodze na joge to naprawde czulam sie wysmienicie, tylko teraz przez to przeziebienie i swieta wczesniej to juz miesiac nie bylam...
Paullizia i Princi! ja tez mam takie bole, teraz znowu musialam sie polozyc, bo doslownie nie moge siedziec i wszystko mnie boli, ja mam taki bol kolo lopatki, moze to tez dlatego ze mam neiwielka skolioze, ale w wiekszosci niestety winie moj siedzacy tryb pracy
nei wiem jak dociagne do porodu
Cytat:
Dziewczonka to peruke do porodu bedziemy musialy sobie kupic ja przed swietami skrocilam tez moje piekne dlugie wloski, ogolnie mam hopla bo nawet jak wylysieje to ich nie zetne, w sensie zostane z jednym dlugim pejsem i tak nie farbuje juz od dluzszego czasu, ja mysle ze one mi od tej tarczycy tak leca, bo juz przed ciaza tak mialam, a teraz dzidzius pewnie zabiera wszystkie hormony a mi nic nie zostawia zelazo mam w normie, pozatym biore i zelazo i inne witaminki, dobrze sie odzywiam, wiec to na bank co innego...no i jeszcze wszyscy mi wkolo gadaja, ze jak dziewczynka to wlosy wypadaja, a u mnie bedzie kawaler moze z taka bujna fryzura moj maz ma strasznie duzo wlosow, w ogole zauwazylam, ze poludniowcy to maja bardzo grube i ladne wlosy, Wloszkom to pozazdroscic czupryny normalnie
ja w sumie w ciazy mam genialne wlosy, duzo i geste, nie wypadaja i nie przetluszczaja sie, wiec nie narzekam, ale wlasnie jak ty piszesz o wloszkach, norwezki to samo, grube, piekne wlosy, od razu sie wyrozniam bo w moim pojeciu moje geste to ich cieniutkie i slabe juz sie przyzwyczailam, ze fryzjer tutejszy patrzy na moje wlosy z politowaniem i nie wie jak sie do nich zabrac;

a ty widze jakas afera wozkowa sie nakrecila
zgadzam sie z dziewczynami, kazdy kupuje wozek na jaki ma ochote i na jaki go stac, nie krytykuje nikogo, musimy respektowac swoje potrzeby! ja kupuje wozek wlasnie za 3 tys, meiszkam w kraju wielkich sniegow i wertepow, czesto jestesmy w plenerze i potrzebuje wozka, ktory to wytrzyma! podobnie fotelik, jezdizmy po 24 godziny samochodem i to rzecz wn ktorea inwestuje, ciuszki i inne rzeczy zamawiam normalnie i uzywane, ale w to inwestuje i mam swoje powody ale rozumiem, z enie kazdy ma takie potrzeby, a takie komentarze ze to glupota sa nie na miejscu

zaraz was doczytuje dalej tylko herbatke sobie zrobie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:23   #4193
andziot
Zakorzenienie

która wizaż znów zamula ????????
jak mam czas to nie działa

idę za karę kolejny talerz barszczyku zjeść

Stary 2011-01-09, 20:24   #4194
anula_81
Zakorzenienie

jeju doczytuje was dalej i juz dostalam nerwa i stresu! nie mam pojecia o tych wszystkich lekach/kosmetykach dla dzieci!!! matko jedyna(
MORIAAAAAA koniecznie mi tu wytlumaczenie prosze wyluszczyc, co po co za ile gdzie i do czego i co jeszcze trzeba miec..ja osiwieje... nie zapomniala, ja juz jestem siwa

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-09, 20:32   #4195
mary poziomkowa
Zakorzenienie

MoniaK, o Klubie napisz PW do Aguś87, bo Ona trzęsie Klubem, a może nie wyłapała Twoich postów w tym zatrzęsieniu

z allegro, to np.:

http://allegro.onet.pl/show_user_auc...93&gr_id=89313
http://allegro.onet.pl/show_user_auc...p?uid=13626331
http://allegro.onet.pl/show_user_auc...76&gr_id=89316

MNIE TEŻ SIĘ WIZAŻ WIESZA, ALE PORAŻKA!

Anula, hej! Wyprawa do PL, to dobra opcja a z jakiego miasta pochodzisz?[COLOR="Silver"]

vege!

Edytowane przez mary poziomkowa
Czas edycji: 2011-01-09 o 20:34
Stary 2011-01-09, 20:43   #4196
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc Mamusie jak zwykle przebrnelam przez 7 stron watku:P

gruba, laska a nie gruba, jak juz pisala ktoras z kolezanek, grube to my bedziemy ale w 9 miesiacu

otoz to hehe sie usmialam jak poczytalam to pytanie ewci78, nie dosc ze laska widmo heheh:P to jeszcze najglupsze pytanie:P ja od kiedy wiem ze w ciazy jestem to fakt nie chcialam zapeszac, bo nie wierzylam ze tak szybko sie udalo, ale do wizyty u gia mialam juz zamowione probki pampersow:P heh, po 1 usg zamowiona przesylke z czapka i niedrapkami, a po kolejnych kupowalam ciuszki, z radosci, z potrzeby.. z wiary ze bedzie wszystko ok, a no i ostatnio z przekonanai, ze kazda ciaza jest inna, i TEN moment moze nadejsc nawet w 7 miesiacu, a nie chce by potem wszystkie zakupy spadly na meza, badz moja mam, wkoncu to ja bede mam i to ja moge miec luksus wyboru zakupow

no to rob sobie kochana te zakupy pod koniec ciazy, powodzenia zycze

swoja droga, juz na watkach byly osoby ktore sie pojawialy i znikaly, po zywej dyskusji ktora wprowadzaly

CUDNEEEE

no nooooo rosniesz kochana, brzusio sliczny

ja tez chce w takim tepie urodzic terminowo oczywiscie:P

i na dodatek nie czyta uwaznie

no wiec ja jako jedna z niedorosnietych do bycia mama i niemyslacych ..:P hehe pytam raz jeszcze czy wanienka 86cm moze byc?? wiecie bo ja juz na etapie kupowania wanienki i przewijaka:P heh choc nie mam wozka, i lozeczka itp..:P

Marryy
moja wczoraj miala, bo jezeli takie skuk inne niz kopniaki i pukania to "to", to mała miała czkawke:P

napalilam sie na ten wozek
Stary 2011-01-09, 20:53   #4197
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK, o Klubie napisz PW do Aguś87, bo Ona trzęsie Klubem, a może nie wyłapała Twoich postów w tym zatrzęsieniu

Anula, hej! Wyprawa do PL, to dobra opcja a z jakiego miasta pochodzisz?[COLOR="Silver"]
WYWALA MNIE CIAGLE ZWARIUJE!!!! juz mi 3 posty zjadlo, zaraz chyba pojde spac, bo nie mam sily normalnie

Hej mary ja pochodze ze swietego miasta czestochowskiego moj TZ z Krakowka, wiec tak sobei podrozujemy w ta i z powrotem jak jestesmy w PL, szczegolnie ze zanim wyemigrowalismy 7 lat w Kraku miaszkalam wiec i tam mam znajomych duuuzo a Ty skad?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-09, 20:57   #4198
principessina
Zakorzenienie

no u mnie tez cos wizaz zamula

anula_81 ja Ci powiem, ze te moje Wloszki takie maja grubasnie wlosy, a fryzjerki jakich mocnych farb uzywaja, za pierwszym razem jak mi zrobila pasemka to myslalam ze wylysieje, pozniej to juz sama tlumaczylam fryzjerce, ze mam cienkie wlosy i zeby dala bardzo lekka farbe, one nakladaja wode utleniona moc 40!!! u nas w Polsce to chyba piatka czy osemka mi robila...
Stary 2011-01-09, 20:59   #4199
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
WYWALA MNIE CIAGLE ZWARIUJE!!!! juz mi 3 posty zjadlo, zaraz chyba pojde spac, bo nie mam sily normalnie

Hej mary ja pochodze ze swietego miasta czestochowskiego moj TZ z Krakowka, wiec tak sobei podrozujemy w ta i z powrotem jak jestesmy w PL, szczegolnie ze zanim wyemigrowalismy 7 lat w Kraku miaszkalam wiec i tam mam znajomych duuuzo a Ty skad?

o mamo! to faktycznie jak jedziecie autem to macie hektar po samej pl.
anula a nie wolicie latac samochodem? z malenstwem niezle sie nameczycie tyle kilosow. ja sie autem poscilam z mlodym tylko raz i to jak mial 2 lata
Stary 2011-01-09, 21:01   #4200
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Kochane, mam nadzieje, ze to nie tyczy sie wszystkich i ze wiekszosc ominie wypadanie wlosow. Nie stosowalam nic bo prawde mowiac nie bardzo liczylam na skutecznosc biorac pod uwage to, ze to wypadanie ma zwiazek z gospodarka hormonalna, ale moze sie myle.

Zapomnialas o pozniejszej nadwadze i luznej skorze

witaj w klubie

w sumie to po co wanienka, lozeczko i inne takie zbedne sprzety, ktore kosztuja majatek, a pozniej sie komus odda za pol darmo... ehhhh...

Ja pamietam czkawke Olusia w pierwszej ciazy - brzuch skakal jak szalony
no bo po co to wsio kupować:P
Cytat:

dziekuje
Cytat:

z allegro, to np.:

http://allegro.onet.pl/show_user_auc...93&gr_id=89313
http://allegro.onet.pl/show_user_auc...p?uid=13626331
http://allegro.onet.pl/show_user_auc...76&gr_id=89316

zaraz sobie poogladam...

wszamałam wlasnie miche musli z mlekiem, masakraaaa...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości