Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 16:47   #4141
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Paulizia
o zesz Ty
rozumiem, ze skoro dwie raczki mam, to na dwa wozki mam jechac ?
No tak... we lbe mi sie poprzewracalo

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:48   #4142
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Paulizia dzieki za pocieszenie, no niestety to chorobsko i tygodniowy pobyt w domu lasuje mi na czache

Eve1603 ponoc chlopczyki sa wieksze przy porodzie, martwie sie tym troche, bo to moj pierwszy dzidzius

MonikaK mi to juz dwa siwe wlosy wyszly a co konca ciazy jeszcze jakies 4 miesiace!
Stary 2011-01-09, 16:51   #4143
Eve1603
Zakorzenienie

Princi
siwymi wlosami sie nie przejmuj, po porodzie i tak polowa wlosow Ci wylezie w tym te siwe
a tak serio - nie czytaj, nie nakrecaj sie

Stary 2011-01-09, 16:51   #4144
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wasze wątki o doczytałam sie o wózku za 3500 zł !!!!!
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji

- lepiej czytaj dokładnie albo siedź cicho - jesli masz 32 lata i piszesz takie głupoty to zastanów sie kto tu jest dojrzały a kto nie.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

To chyba ciaza Ci na leb siadla i na oczy, bo nie doczytujesz uwaznie czemu ktos taki wozek musi kupic. No i co ma 3.500 zl do dojrzalosci rodzicielskiej co? Z reszta co cie to obchodzi ile kto wydaje? Lubisz ludziom w portfel zagladac czy zlotowa cie zwa?

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale Wy moje dziewczynki wojownicze jesteście , cieszę się, że wszystkie za mną w bitwie z babą z allegro. Niestety nie daje za wygraną, odpisała tak:
"Powiem tak, wszystkie paczki wysyłam w koperta bąbelkowych. Nie wiem ile przedmiotów zmieści się w kopercie, dlatego napisałam przykładowo 10 zł. Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. Uznałam, że skoro w kosztach i dostawie widnieje kwota 10 zł za dostawę 1 wygranej aukcji, to każdy zrozumie. Poza tym, mam małe dzieci i nie miałam poprostu czasu na stworzenie swojej strony. Jeśli uważa Pani, że kwota 41 zł z groszami jest zbyt wysoka za 11 rzeczy, proszę nieuiszczać wpłaty. Ja rzeczy wystawię jeszcze raz, a braki w informacjach o przesyłce uzupełnię."
kopara opada!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no Kochane mi to dopiero ciaza i chorobsko bije na leb, znowu czytam o tych nerkach i jeszcze sie doczytalam, ze czesto problem z nerkami wystepuja u dzieci z zespolem Downa, moaz powiedzial, ze za chwile mi neta odlaczy jak jeszcze cos powiem, chyba oszaleje do nast.wizyty...
niunia niech Ci tz wylaczy wsztko z wyjątkiem wizazu, bo zwariujesz!!!
jakby miało byc cokolwiek nie tak w ciązy - to juz byś leżała w szpitalu!!!!!!!!

zrozum - że stresując siebie - robisz gorzej swojemu maleństwu!!!!!

bo Cie zaraz przez kolano wezme no! kobieto! ty masz stresa - a co z maluchem? nie chcesz zeby mu cos bylo to przestań!!!!!!!!

wybacz ton, ale naprawde kochana uspokój się .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:55   #4145
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Eve, a jaki to ten podwójny wózek? Ty chyba nie spodziewasz się bliźniaków
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 16:58   #4146
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia
o zesz Ty
:nonono: wlanie tak!!!!
Stary 2011-01-09, 16:58   #4147
principessina
Zakorzenienie

moniqac no uspokoje sie jak mi to cholerne przeziebienie przejdzie to wyjde do ludzi a tak to non stop na chacie swiruje

Eve1603 Ty mnie kobieto nie zalamuj, bo mi w ciazy juz bardzo wlosy leca czyli po zostane z jednym dlugim pejsem
Stary 2011-01-09, 17:00   #4148
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Eve, a jaki to ten podwójny wózek? Ty chyba nie spodziewasz się bliźniaków
chyba blizniakow nie ale moj Olek nadal potrzebuje wozka na dlugie wyprawy i nie dam rady z nim na nozkach i malenstwem w wozku wiec postanowilam kupic normalny wozek podwojny (rok po roku lub blizniaczy), rozwazam za i przeciw, ale naprawde go potrzebuje.

Stary 2011-01-09, 17:02   #4149
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
moniqac no uspokoje sie jak mi to cholerne przeziebienie przejdzie to wyjde do ludzi a tak to non stop na chacie swiruje

Eve1603 Ty mnie kobieto nie zalamuj, bo mi w ciazy juz bardzo wlosy leca czyli po zostane z jednym dlugim pejsem
No właśnie mi też włosy zaczęły wypadac, a dopiero pisałam, że mi nie wypadają i zgęstniały
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:05   #4150
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
:nonono: wlanie tak!!!!

Cytat:

no to moze u Ciebie bedzie odwrotnie, ale mnie i wiekszosci moich kolezanek ok 3 miesiace po porodzie wlosy wylazily garsciami, jak po chemii.... Koszmar, mialam wlosy do tylka i musialam je sciac do ok. ramion zeby jakos wygladaly... Juz sie nastawiam, ze tym razem bedzie to samo.
pozniej glupio wygladalam bo na miejsce tych "wypadnietych" wyrastaly nowe, wiec mialam jezyka z tylu moze nie bylo widac, ale przy czole... nie pytaj

Stary 2011-01-09, 17:11   #4151
principessina
Zakorzenienie

eve1603 no powiem Ci, ze mi na zakolach to juz wszystkie wypadly i mam takie male wystajace kikutki, pocieszam sie chociaz ze odrastaja...a Ty po ciazy nic nie stosowalas na wlosy, moze jakies ampulki czy cus, czy jak sie karmi to nie mozna??
Stary 2011-01-09, 17:14   #4152
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
chyba blizniakow nie ale moj Olek nadal potrzebuje wozka na dlugie wyprawy i nie dam rady z nim na nozkach i malenstwem w wozku wiec postanowilam kupic normalny wozek podwojny (rok po roku lub blizniaczy), rozwazam za i przeciw, ale naprawde go potrzebuje.
aha, już rozumiem sytuację

Ty nie strasz tymi wypadającymi włosami. Też mam cienkie i wypadające
Stary 2011-01-09, 17:23   #4153
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Eve no to mnie przeraziłas, bo ja teraz już mam 5 włosów na krzyż

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Oooo na mamach marcowo-kwietnowych już druga się rozpakowała w 33 tyg. i niunia wcale nie taka mała jak na ten tydzień 2250g
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:24   #4154
Paulizia
Wtajemniczenie

wykasowali watek o wiagrze

Ja mam nadzieje, ze wszystko nie moze sie sprzysiasc przeciwko nam. Pryszcze, wlosy, rozstepy, celluit, dziury w zebach i co jeszcze????
Slyszalam, ze te ampulki przeciw wypadaniu z Vichy sa dobre, ale ja ich nie stosowalam wiec nie jest to super sprawdzona informacja.
Stary 2011-01-09, 17:34   #4155
principessina
Zakorzenienie

Paulizia ja uzywalam przed ciaza seboradin, ale napewno po ciazy zainwestuje w cos super mocnego tylko nie wiem czy jak sie karmi piersia to mozna uzywac tych specyfikow...
Stary 2011-01-09, 17:40   #4156
Kasia5
Raczkowanie

Przestraszyłyście mnie tym wypadaniem włosów. Już kiedyś po dłuższej chorobie mi wychodziły garściami. To był koszmar. Używałam różnych maseczek, szamponów oraz ampułek z Loreala. Jadłam też dużo witamin na wzmocnienie włosów. To wszystko razem dało efekty dopiero po jakiś dwóch-trzech miesiącach. Bałam się myć głowę, czesać włosy, bo tak dużo mi ich wypadało. Miałam długie włosy i musiałam je dużo obciąć.
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 17:50   #4157
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Paulizia ja uzywalam przed ciaza seboradin, ale napewno po ciazy zainwestuje w cos super mocnego tylko nie wiem czy jak sie karmi piersia to mozna uzywac tych specyfikow...
Seboradin jest ziołowy i można w ciąży. Ja już kiedyś pisałam, że włosy lecą mi okropnie i że jak tak zostanie to łysa będę rodzić. Kupiłam seboradin (poleciła mi farmaceutka) - jakoś tak w pierwszej połowie listopada - do tego skróciłam włosy i na dzień dzisiejszy włosy praktycznie już nie wypadają
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:01   #4158
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Przestraszyłyście mnie tym wypadaniem włosów. Już kiedyś po dłuższej chorobie mi wychodziły garściami. To był koszmar. Używałam różnych maseczek, szamponów oraz ampułek z Loreala. Jadłam też dużo witamin na wzmocnienie włosów. To wszystko razem dało efekty dopiero po jakiś dwóch-trzech miesiącach. Bałam się myć głowę, czesać włosy, bo tak dużo mi ich wypadało. Miałam długie włosy i musiałam je dużo obciąć.
aua nie ma co sie zamartwiac teraz, bo bez kitu zaczna wypadac

Dziewczyny zarejstrowalam sie na stronie Nexta i dostalam 300 funtow kredytu Ale zaraz Antka obkupie
Stary 2011-01-09, 18:06   #4159
MoniaK
Zakorzenienie

Jako posiadaczka cienkich i delikatnych odkąd pamiętam walczę z moimi kudłami Teraz pomaga mi zestaw: szampon w kostce Lush cynamonowy + mgiełka Farmona Radical + serum Radical. Wypadanie w normie a dodatkowo widzę dużo malutkich włosków na czubku
Stary 2011-01-09, 18:12   #4160
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka bardzo Cie prosze napisz to co Ci lekarz powiedzial o nerwach w czasie ciazy... jak to sie na dzidziusiu odbija!!!!
Cytat:
Lolka ja też poproszę o te informacje o nerwach w ciąży - zainteresowało mnie to
Dziewczynki o tych nerwach i stresie dowiadywałam się od lekarza szczegółów na początku ciąży, wtedy gdy rozważałam czy zgodzić się na L4 czy zostać w pracy, bo mimo, że baaardzo lubię swoją pracę to niestety bywa często stresująca, więc chciałam się wypytać jak najwięcej..

Z tego co zapamiętałam to przez nerwy matki wydziela się do krwi hormon stresu kortyzol, który przez łóżysko wpływa na dzidziusia.. dokładnie to na jego mózg (!!!) i może powodować wady układu nerwowego. Wszytsko przez to, że stres utrzymuje nadciśnienie krwi w żyłach co skutkuje jej niedotlenieniem co za tym idzie za mało tlenu trafia to łożyska. Skutki mogą być takie, że po urodzeniu dziecko może być bardziej drażliwe, nerwowe, może mieć problemy z koncentracją uwagi, obnizone zdolności intelektualne, i co najgorsze może spowodwać upośledzenie umysłowe!

Szczególnie wrażliwy na nerwy jest dzidziuś w pierwszym trymestrze ciąży, ale z tego co mi wiadomo późniejszy, długotrwały stres u matki w drugim trymestrze też jest niebezpieczny i może spowodować, że niemowlaczek urodzi się z wadą serca, ale to już chyba chodziło o stres taki przewlekły, ciągnący się tygodniami..

Temat omawiałam z lekarzem dość długo swego czasu, więc taka szkolona jestem Ostatecznie od początku ciąży jestem na L4 Pracy mi brakuje, ale odpuściłam ze względu na to, że mimo iż praca przyjemna, ze studentami i dziećmi, to często się denerwowałam..

Ale sie rozpisałam.. ehhh

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-09 o 18:13
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:17   #4161
principessina
Zakorzenienie

ooo listopadowa to co moge te ampluki seboradinu uzywac?? narazie nakladam tylko odzywke waxa, powiem Wam ze najlepsza pod sloncem, specjalnie z Pl sobie ja zamawiam, zadnej tutaj takiej dobrej nie znalazlam

Dziewczonka to peruke do porodu bedziemy musialy sobie kupic ja przed swietami skrocilam tez moje piekne dlugie wloski, ogolnie mam hopla bo nawet jak wylysieje to ich nie zetne, w sensie zostane z jednym dlugim pejsem i tak nie farbuje juz od dluzszego czasu, ja mysle ze one mi od tej tarczycy tak leca, bo juz przed ciaza tak mialam, a teraz dzidzius pewnie zabiera wszystkie hormony a mi nic nie zostawia zelazo mam w normie, pozatym biore i zelazo i inne witaminki, dobrze sie odzywiam, wiec to na bank co innego...no i jeszcze wszyscy mi wkolo gadaja, ze jak dziewczynka to wlosy wypadaja, a u mnie bedzie kawaler moze z taka bujna fryzura moj maz ma strasznie duzo wlosow, w ogole zauwazylam, ze poludniowcy to maja bardzo grube i ladne wlosy, Wloszkom to pozazdroscic czupryny normalnie
Stary 2011-01-09, 18:22   #4162
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka... ja prowadzilam wojny z TZ na poczatku ciazy
Ne wiedzialam, ze to moze miec AZ taki wplyw na Maluszka
Co za idiotka ze mnie, a z TZ idiota skonczony!!!!!!!!!!!!!!!! !

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ej dziewczyny nie wiem co sie stalo
siedzialam sobie na lozku oparta plecami na poduszkach i z prostymi nogami. Zadzwonil telefon i chcialam wstac i nie moglam Dostalam okropnego bolu w krzyzu i nie moglam sie wyprostowac Az mi lzy polecialy... co to mialo byc???? aua
Stary 2011-01-09, 18:23   #4163
Lolka1212
Zadomowienie

Aaaa... Pauliza nie chciałam wystraszyć!!

Zresztą wy straszycie rozstępami, bezzębnością i łysiną, więc jesteśmy kwita
Stary 2011-01-09, 18:23   #4164
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Agus87 jak wrócisz wrzuć jesczez raz link do kocyka Ja szukam i szukam i zdecyodwać sie nie moge

Pauliza u mnie też pomidorowa dochodzi, wczoraj rosół, więc dziś padło na pomidorówkę, ale ja nie przepadam za bardzo.. dla Mężuli zrobiłam, bo bardzo lubi

My dzisiaj znowu nad imieniem myślimy i sprzeczamy się co nie miara!! Ehh.. u was z wyborem też takie problemy były??
kochana ja mowilam o kocyku akrylowym z carefoura za 20 zl

ktory ogladalismy i tz mowi, ze poczekamy do jutra i jak drugi gin potwierdzi corke to kupimy rozowiutki bo on chce dla coreczki kupowac dziewczece rzeczy a nie wszystko uniwersalne
Cytat:
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie dziecko wam wyrośnie i zostaniecie z wózkiem , które potem może sprzedacie za 300 zł tak myśle że nie które z was to wógóle nie myślą w tej ciązy albo jeszcze nie dorosłyscie do tej funkcji
bez komentarza
najlepej bedzie jak przestaniesz sie udzielac, bo kazdy twoj wpis to dyrdymaly i aby nas denerwujesz
Cytat:
Ale Wy moje dziewczynki wojownicze jesteście , cieszę się, że wszystkie za mną w bitwie z babą z allegro. Niestety nie daje za wygraną, odpisała tak:
"Powiem tak, wszystkie paczki wysyłam w koperta bąbelkowych. Nie wiem ile przedmiotów zmieści się w kopercie, dlatego napisałam przykładowo 10 zł. Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. Uznałam, że skoro w kosztach i dostawie widnieje kwota 10 zł za dostawę 1 wygranej aukcji, to każdy zrozumie. Poza tym, mam małe dzieci i nie miałam poprostu czasu na stworzenie swojej strony. Jeśli uważa Pani, że kwota 41 zł z groszami jest zbyt wysoka za 11 rzeczy, proszę nieuiszczać wpłaty. Ja rzeczy wystawię jeszcze raz, a braki w informacjach o przesyłce uzupełnię."

Dla mnie to jej wytłumaczenie jest po prostu chore, rezygnuje z tych zakupów, niech wystawia sobie jeszcze raz

Aguś z tego wszystkiego zapomniałam napisac, że brzuszek śliczniutki i okrąglutki
Agnieszka porozmawiaj z lekarzem o tym półpaścu, bo z tego co wiem to z nim nie przelewki. Moja siostra jak starała się o drugie dziecko zaraziła sie półpaścem (nawet nie wiedziała gdzie) i to twarzowym (taka krostka na czole) - jej lekarz ginekolog strasznie się tym przestraszył, bo ona mogła byc w ciąży. Musiała zrobic mnóstwo badan, dot. ciąży i innych - później się okazało, że nie jest w ciąży i wszystko ok, ale strachu się najadła.
Andziot bardzo ładna torebka (elegancka) i jak na urodziny to szalej

Świetny ten wózek dla bliźniąt i te dzieciaczki takie słodkie

Ewcia78 powiem tak, rzadko się odzywasz ale jak coś walniesz to normalnie . Jeżeli chcesz udzielac się na naszym wątku to czytaj dokładnie to co piszemy, bo tylko denerwujesz wszystkich swoimi uwagami. Poza tym jeżeli kogoś stac i chce kupic wózek za 3500zł to niech kupuje - o co chodzi??
dziekuje

Cytat:
Lolka... ja prowadzilam wojny z TZ na poczatku ciazy
Ne wiedzialam, ze to moze miec AZ taki wplyw na Maluszka
Co za idiotka ze mnie, a z TZ idiota skonczony!!!!!!!!!!!!!!!! !
uspokuj sie kochana
nic nie bedzie twojemu maluszkowi
ja tez bylam na poczatku znerwicowana
przeszlo

wrocilam z zakupow

kupilam super pake chusteczek nawilzanych w caerfourze 6 paczek po 63 chusteczki za 27,90
patyczki higieniczne dla maluszka i sliczne bodziaki zolciutkie za 4 zl na 62 cm

a tu przyklad, ze oplacalo sie http://allegro.pl/6-x-chusteczki-pam...390332617.html

a teraz wcinam kostke czkoladowo galaretkowo truskawkowa sernika pierrot z inter

a co do WOŚPU wrzucilam pare zl
Stary 2011-01-09, 18:26   #4165
principessina
Zakorzenienie

Paulizia tez mam takie bole normlanie ja stara baba ze zwyrodnieniowym kregoslupem a jak tam sie zasiedze na sofie, to maz musi mi reke podawac, wstaje i az sie lapie az krzyz takie bole, no ja mam naprawde mega krzywy kregoslup i przed ciaza mnie lekarz ostrzegal, odkad chodze na joge to naprawde czulam sie wysmienicie, tylko teraz przez to przeziebienie i swieta wczesniej to juz miesiac nie bylam...
Stary 2011-01-09, 18:27   #4166
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
okres wylęgania choroby jest do 14 dni więc sporo czasu
dziekuje andziot, gdzies mi sie twoj post zawieruszyl

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Niestety właśnie, bardzo drogie, my z mężulem jak będzie miał więcej czasu musimy pojeździć po sklepach i oblukać wózki na zywo, pomału trzeba się na coś decydować, na bak wiem że będzie wózek jeden za drugim i z gondolo-fotelikami, ale której firmy to nie wiem, najbardziej jak na razie jestem za Jane, ale cena tez bardzo wysoka 3500zł Jakby nie mógł kosztować 2500zł :P

Używany Jane jaki drogi już http://allegro.pl/od-1zl-jane-twin-t...385588701.html a licytacja jeszcze nie skończona.

eweska, fajny ten wozio co princi wkleila, ja chcialam ci kiedys wrzucic podobny ale looknelam na cene a tak 6 tys! moze faktycznie warto poobserwowac aukcje i upolowac jakis uzywany,
lub
mi sie trafil ostatni, a gosc likwidowal stoisko, i kupilam gondole, siedzisko, fotelik, torbe, gadzety, nogi do krzeselka, plozy itd za 1/2 ceny(minus taki ze koloru wybrac nie moglam, ale nowy na gwarancji)
Cytat:
a my zjedlismy odswiety obiadek z okazji rocznicy, zaraz bedzie deserek i dostalam przepiekny bukiet kwiatow, zaraz sie Wam tu pochwale

Co do WOSP to nie na moje zdrowie, ogladalam kawalek i sie normalnie poryczalam, bo w tym roku zbieraja pieniadze na dzieci z chorobami nerek, a ze mojemu dzidziusiowy wyszly na usg powiekszone nerki to juz sobie caly czarny scenariusz ulozylam...
wszystkiego naj z okazji rocznicy, moja jest w marcu

ja mam tak samo, dzisiaj chce mi sie plakac przez WOSP, no okropna sie zrobilam!!! ostatnio wylam jak na wczesniaki zbierali. poszlismy z mlodym sypnac kasa, bo chce go nauczyc, ze na szlachetny cel warto, a teraz siedze z popuchnietymi palcami moje stopy wygladaja jak u swinki swinek nie obrazajac

Cytat:
ewcia i co z tego? to jest indywidualna sprawa kazdego z nas co i za ile kupuje. jak kogos stac, lub ma taki mus ze akurat za tyle to co z tego? ma sie czuc gorzej bo ma cos drozszego niz przecietnie? o co kaman?

dziewczyny dzieki za wszystkie porady odnosnie mojej sprawy, jutro cos z tym wszystkim zrobie, a przynajmniej sie podowiaduje
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:32   #4167
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

bez komentarza
najlepej bedzie jak przestaniesz sie udzielac, bo kazdy twoj wpis to dyrdymaly i aby nas denerwujesz
dziekuje
Kochana, zeby to sie nie skonczylo jakims ostrzezeniem dla Ciebie, ze atakujesz inna wizazanke Tez kiedys podobnie napisalam do jednej dziewczyny i do dzisiaj mi wisi ostrzezenie.
Niech sobie pisze co chce, najwyzej bedziemy ignorowac. To ta sama madra, co pisala, ze sie ciuszkow nie kupuje przed 8 miesiacem?

Ja sie ledwo ruszam, probowalam sie dzisiaj przejsc po markecie, bo chcialam kupic prezent dla przyjaciolki na urodziny, ale przypominam jakas kulawa kaczke i robie korki w przejsciach w sklepie Ale kupilam, udalo mi sie zdobyc dla niej wycofywany podklad Vichy, wiec sie ucieszy, bo nie mogla go kupic nigdzie. A dla siebie mam Twoj Styl na wieczor, najpierw cykniemy z TZ dwa odcinki Dextera, a potem sobie poczytam.

Zalaczam pamiatke od przyjaciolki, ktora wlasnie wrocila ze Stanow. Wprawdzie wdzianko dla mnie za rozowe, ale napis mnie urzekl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluzunia.jpg (55,5 KB, 27 załadowań)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 18:48   #4168
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Kochana, zeby to sie nie skonczylo jakims ostrzezeniem dla Ciebie, ze atakujesz inna wizazanke Tez kiedys podobnie napisalam do jednej dziewczyny i do dzisiaj mi wisi ostrzezenie.
Niech sobie pisze co chce, najwyzej bedziemy ignorowac. To ta sama madra, co pisala, ze sie ciuszkow nie kupuje przed 8 miesiacem?

Ja sie ledwo ruszam, probowalam sie dzisiaj przejsc po markecie, bo chcialam kupic prezent dla przyjaciolki na urodziny, ale przypominam jakas kulawa kaczke i robie korki w przejsciach w sklepie Ale kupilam, udalo mi sie zdobyc dla niej wycofywany podklad Vichy, wiec sie ucieszy, bo nie mogla go kupic nigdzie. A dla siebie mam Twoj Styl na wieczor, najpierw cykniemy z TZ dwa odcinki Dextera, a potem sobie poczytam.

Zalaczam pamiatke od przyjaciolki, ktora wlasnie wrocila ze Stanow. Wprawdzie wdzianko dla mnie za rozowe, ale napis mnie urzekl
tak to ta

w sumie nic takiego nie napisalam
a to, ze w emitoikonkach sa takie obrazeczki to nie moj wymysl

klaniam sie ku modziowi, by sie nie wsciekal
nie mialam zlych zamiarow

tylko niepotrzebnie inne babeczki sie nerwuja

jak bede chciala to se kupie wozek za 5 tysiecy ot co
Stary 2011-01-09, 19:05   #4169
moria44
Wtajemniczenie

princi - najlepszego z okazji rocznicy!

Cytat:
Na WOSP sie nie wybieracie?
Paulizia ja nie miałam kiedy więc poszłam na łatwiznę i wpłaciłam "piniążki" przez stronę WOŚP'u
Acha, pamiętajcie, że wpłacając w ten sposób darowiznę możecie sobie to odpisać przy rocznym rozliczeniu. Trzeba tylko zachować dowód wpłaty czyli wydrukować potwierdzenie przelewu

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
My dzisiaj znowu nad imieniem myślimy i sprzeczamy się co nie miara!! Ehh.. u was z wyborem też takie problemy były??
Yes u nas też była wojenka

Cytat:
Łooo matko chyba ciąza was wyprowadza z równowagi opamietajcie sie (...)
Dziewczyny jak dla mnie to prowokatorka, pewnie w ciąży wcale nie jest, nudzi się jej i wpada pomącić na wątku, ja bym tam ją ignorowała

Cytat:
(...)Sprzedażą przedmiotów zajmuję się po raz pierwszy i moja w tym wina, że niesprecyzowałam, że za każdą wygraną aukcję należy uiścić opłatę 10 zł za przesyłkę. (...)

Dla mnie to jej wytłumaczenie jest po prostu chore, rezygnuje z tych zakupów, niech wystawia sobie jeszcze raz
Oczywiście, że chore w dodatku kłamie, bo przejrzałam jej komentarze i ma je również od kupujących więc ewidentnie chciała Ciebie naciągnąć. Wpiszemy jej nick na pierwszą stronę na czarną listę aby już się nikt nie naciął na nią

Dziewczynki mam dwie wieeeeelkie torby ciuszków Niestety większość różowych no ale bez sensu ich nie użyć tylko ze względu na kolor. Jutro będę je jeszcze raz przeglądać i chyba zacznę liczyć, bo nie wiem czego ile i w jakim rozmiarze mam

Kupiłam dziś też w aptece internetowej Sterimar Baby do noska, maści bepanthen i alantan plus Do kupienia z takich kosmetycznych rzeczy została mi tylko sól do przemywania oczek, chyba sól - taki płyn w małych ampułkach i Octenisept do pępka No i Infacol jeśli będzie potrzebny ... oby nie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-09 o 19:07
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 19:07   #4170
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie ma się co denerwować. Mnie w sumie śmieszą takie gadki

Trzeba by jakąś kolacyjkę wcisnąć, tylko sama nie wiem na co mam ochotę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości