Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 18:17   #361
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Facebook- ktos probowal sie 'wlamac' ?!

Mi kiedyś tak zablokowało konto jak próbowałam zalogować się z iPoda i kazało zalogować się z komputera. Ale mapki żadnej mi nie pokazywało, lokalizacji też nie. Wyświetliło się tylko pytanie czy rozpoznaje tą próbę zalogowania, ale nie podawało żadnych szczegółów
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 18:23   #362
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Mi kiedyś tak zablokowało konto jak próbowałam zalogować się z iPoda i kazało zalogować się z komputera. Ale mapki żadnej mi nie pokazywało, lokalizacji też nie. Wyświetliło się tylko pytanie czy rozpoznaje tą próbę zalogowania, ale nie podawało żadnych szczegółów
Moj TZ zalozyl fejsa przez Ipoda i tylko i wylacznie z niego korzysta i wchodzi na konto,wiec ciekawe czemu wyskoczyla taka informacja...no chyba,ze cos przede mna ukrywa i logowal sie gdzie indziej
Stary 2010-12-03, 18:35   #363
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ja korzystam zazwyczaj z komputera W sumie to dość głupie - byłam wtedy u koleżanki w innym mieście, logowałam się z jej komputera i nie było problemów, a z iPoda nie przeszło Plus jej facebooka raz na moim komputerze zablokowało chyba nie ma w tym reguły
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 18:35   #364
nicole697
Zadomowienie

Teraz wszystko jest możliwe

Pamiętam sytuację, która zdarzyła się jakieś 2-3 mce temu. Znajomy napisał (na swoim koncie na facebooku) że musi się ludziom do czegoś przyznać, że cała sytuacja bardzo go męczy, nigdy nie wiedział jak to zrobić ale teraz w końcu się zdecydował powiedzieć prawdę, że... jest gejem. I takie tam jeszcze, że ma nadzieję, że jego przyjaciele to zrozumieją... Aż musiałam przeczytać to jeszcze raz, bo może i nie zdziwiłabym się normalnie ale jemu dopiero, co urodziło się dziecko, miał żonę i wydawało mi się, że był w miarę szczęśliwy a tu taka wiadomość hehe.
Co się okazało parę dni później ktoś włamał mu się na konto i zrobił mu taki dowcip
nicole697 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 18:49   #365
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicole697 Pokaż wiadomość
Teraz wszystko jest możliwe

Pamiętam sytuację, która zdarzyła się jakieś 2-3 mce temu. Znajomy napisał (na swoim koncie na facebooku) że musi się ludziom do czegoś przyznać, że cała sytuacja bardzo go męczy, nigdy nie wiedział jak to zrobić ale teraz w końcu się zdecydował powiedzieć prawdę, że... jest gejem. I takie tam jeszcze, że ma nadzieję, że jego przyjaciele to zrozumieją... Aż musiałam przeczytać to jeszcze raz, bo może i nie zdziwiłabym się normalnie ale jemu dopiero, co urodziło się dziecko, miał żonę i wydawało mi się, że był w miarę szczęśliwy a tu taka wiadomość hehe.
Co się okazało parę dni później ktoś włamał mu się na konto i zrobił mu taki dowcip
OMG zabiłabym za taki dowcim
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 19:44   #366
Nais
Wtajemniczenie

Mojemu TŻ też ktoś się włamał na konto i wysyłał do jego znajomych jakiś spam... Przeprosił znajomych i zmienił sobie hasło, ale takie niefajne to było.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 21:42   #367
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Spokojnie, mojej przyjaciółce stało się to samo, kiedy z klubu chciałyśmy przez komórkę wejść na jej facebook'a. Napisało nam że niestety ale to niecodzienna lokalizacja i ma się natychmiast zalogować z komputera i to potwierdzić i że cieszą się że korzysta z FB w podróży.

Potem jako lokalizację tego "włamywacza" pokazało... REJKJAVIK uśmiałyśmy się, bo klub jest w Katowicach
mialam prawie taka sama sytuacje, tylko logowalam sie na stacji benzynowej we Włoszech, a wyświetlilo probe zalogowania z Norwegii
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 22:08   #368
wesna
Wtajemniczenie

Nic takiego mi się nie zdarzyło. Wiem jednak, że po zalogowaniu się 3 razy błędnym hasłem, trzeba podać maila i fb dokonca weryfikacji, czy ty, to napewno ty.

Miałam jednak dziwną sytuację z innymi znajomymi. Okazało się że przesłali mi prywatną wiadomość (a nie były to osoby, które miały to w zwyczaju. Nasze kontakty były raczej MOCNO słabe). Wiadomość miała w treści jakiś opis w stylu: "obczaj to" i podany link. Kiedy weszłam w link, mój antywirus wykrył trojany... więc jak widać takie włamania rzeczywiście się zdarzają.

Często loguję się do fb przez iPhone'a używając przypadkowego wifi. Np w KFC lub kawiarniach - nigdy nie miałam z tym problemu.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 22:27   #369
radioheadka
Zadomowienie

Dziewczyny, a mialyscie taki przypadek, ze szukająć kogoś po adresie email, ta osoba dostała automatycznie od was zaproszenie?
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:25   #370
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez radioheadka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mialyscie taki przypadek, ze szukająć kogoś po adresie email, ta osoba dostała automatycznie od was zaproszenie?
Na fejsie trzeba "uważać", bo często przy każdej możliwości oferują wysłanie zaproszenia ... może przypadkiem kliknęłaś?

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-04, 14:58   #371
kujawianeczka
Raczkowanie

Wesna Niekoniecznie ktoś musiał włamać się na ich konto. Są na FB aplikacje, które funkcjonują teoretycznie jako quiz albo konkurs klikasz zezwolenie bo chcesz z tej aplikacji skorzystać, a później spamuje wszystkich Twoich znajomych jakimiś dziwnymi wiadomościami. Ci znajomi mogli to zrobić sami totalnie nieświadomie.
kujawianeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 16:13   #372
holalola
Raczkowanie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Hej dziewczyny, będę mega wdzięczna za odpowiedź na moje pytanie. Widziałam, że na profilu wyswietla się taka sugestia, coś w stylu "sprawdź co słychac u tych znajomych zaraz po zalogowaniu" i zdjęcia kilku osób. Czy są to zdjęcia osób, których profile ostatnio się oglądało, czy losowo wybrani znajomi? Nie mam konta a bardzo zależy mi na tej informacji
holalola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 17:22   #373
Annegret
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez holalola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, będę mega wdzięczna za odpowiedź na moje pytanie. Widziałam, że na profilu wyswietla się taka sugestia, coś w stylu "sprawdź co słychac u tych znajomych zaraz po zalogowaniu" i zdjęcia kilku osób. Czy są to zdjęcia osób, których profile ostatnio się oglądało, czy losowo wybrani znajomi? Nie mam konta a bardzo zależy mi na tej informacji
Losowo
Annegret jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 20:11   #374
holalola
Raczkowanie

Dzięki
holalola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 17:28   #375
Ayati
Rozeznanie

Czy ten cały ranking znajomych jest wiarygodny? I o co chodzi z tą wagą oceniania? Im znajomych więcej, tym mniejsza? Czy oni mogą tak wykorzystywać dane osób, które wcale nie wyraziły chęci brania w tym udziału ?
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 16:53   #376
realistic
Raczkowanie

facebook

Dziewczyny mam problem, mianowicie czy da się usunąć aplikacje ranking znajomych na facebooku? Tzn że da się to wiem, tyle że jak usunę to nadal jestem w tym rankingu do oceniania, denerwuje mnie to strasznie i jakoś mi się to nie widzi żeby inni mnie oceniali ;p czy wiecie jak to zmienić żeby mnie tam nie było?
Stary 2010-12-11, 10:13   #377
malwusia13
Przyczajenie

GG do malwusia13
Dot.: Fashion World na Facebook

ubrania które kupujesz u sasiada znajduja sie w twojej szafie i mozesz w nie ubierac swoja postac
malwusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:12   #378
seroxatomanka
Raczkowanie

Dziewczyny-ratunku-gdzie moge sprawdzic kogo zparosilam do znajomych-chodzi mi o takie zaproszenia wyslane ale oczekujace
Stary 2010-12-30, 14:26   #379
izuljanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seroxatomanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny-ratunku-gdzie moge sprawdzic kogo zparosilam do znajomych-chodzi mi o takie zaproszenia wyslane ale oczekujace
też bym chciała wiedziec
izuljanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 14:44   #380
seroxatomanka
Raczkowanie

i jeszcze-co znaczy opcja zaczepka-co oznacza?? co ktos dostanie za wiadomosc jak ja nacisne?? Kochane pomozcie
Stary 2010-12-31, 01:36   #381
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
i jeszcze-co znaczy opcja zaczepka-co oznacza?? co ktos dostanie za wiadomosc jak ja nacisne?? Kochane pomozcie
Widać na głównej facebooka po prawej stronie, że ktoś tam Cię zaczepił i że można odwzajemnić zaczepkę i nic poza tym nie znaczy.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 07:08   #382
seroxatomanka
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;24082598]Widać na głównej facebooka po prawej stronie, że ktoś tam Cię zaczepił i że można odwzajemnić zaczepkę i nic poza tym nie znaczy.[/QUOTE]
Reeva-ale widza to wszycy czy tylko ta osoba ktora zaczepie??
Stary 2010-12-31, 10:51   #383
lunerin
Rozeznanie

Cytat:
Konta [Prawy górny Róg] --> Edytuj znajomych
I tam na liście znajomych, przy tych, któryz nie odebrali zaproszenia jest jakaś adnotacja, pokroju "czeka na przyjęcie" czy coś w ten deseń.

Co do zaczepek, to widzi je tylko ten, który zaczepkę otrzymał, nikt więcej.
lunerin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-31, 11:05   #384
paula-zla
Zakorzenienie

Czy jest taka opcja, że moi znajomi nie będą widzieli na głównej każdego skomentowanego przeze mnie zdjęcia, linku, czy co tam jeszcze? Wczoraj skorzystałam z komputera koleżanki kiedy była zalogowana na FB i zauważyłam, że na głównej wyświetla się wszystko co skomentowałam, polubiłam Wyglądało to mniej więcej tak: "Paula polubiła status X", "Paula skomentowała status Y", "Paula skomentowała zdjęcie Z". Byłam przekonana, że to wyświetli się na moim profilu, ale nie na głównej. I dziwnie się poczułam ze świadomością, że wszyscy znajomi mogą śledzić każdy mój krok na Fejsie - wiem, Amerykę odkryłam
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 04:22   #385
sheepka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Czy jest taka opcja, że moi znajomi nie będą widzieli na głównej każdego skomentowanego przeze mnie zdjęcia, linku, czy co tam jeszcze? Wczoraj skorzystałam z komputera koleżanki kiedy była zalogowana na FB i zauważyłam, że na głównej wyświetla się wszystko co skomentowałam, polubiłam Wyglądało to mniej więcej tak: "Paula polubiła status X", "Paula skomentowała status Y", "Paula skomentowała zdjęcie Z". Byłam przekonana, że to wyświetli się na moim profilu, ale nie na głównej. I dziwnie się poczułam ze świadomością, że wszyscy znajomi mogą śledzić każdy mój krok na Fejsie - wiem, Amerykę odkryłam
Mnie też to denerwuję Nie wiem czy to można zlikwidować.
Stary 2011-01-03, 13:12   #386
seroxatomanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lunerin Pokaż wiadomość
Konta [Prawy górny Róg] --> Edytuj znajomych
I tam na liście znajomych, przy tych, któryz nie odebrali zaproszenia jest jakaś adnotacja, pokroju "czeka na przyjęcie" czy coś w ten deseń.

Co do zaczepek, to widzi je tylko ten, który zaczepkę otrzymał, nikt więcej.
Witam-dzieki za odpowiedz-ale przy opcji-edytuj znajomych-wogole nie mam takich ktorzy oczekuja na zatwierdzenie zaproszenia-dziwne
Stary 2011-01-08, 11:12   #387
Maylina
Rozeznanie

Na poczte dostalam widomosc ,ze wyslala do mnie zaproszenie osoba X.Po czym jak weszłam na facebooka tego zaproszenia nie ma.NIc.Zadnego sladu po nim.Wiem ze zaproszen nie mozna anulować i pytanie;Co z nim sie stalo?Macie pomysły?Mialyscie taką sytuacje?
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 12:42   #388
YipYip
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sheepka Pokaż wiadomość
Mnie też to denerwuję Nie wiem czy to można zlikwidować.
Można, ale chyba tylko pojedynczo. Ja wchodzę na swój profil i klikam w krzyżyk nad daną aktywnością. Pojawia się okienko, w którym możesz wybrać czy chcesz skasować to, że polubiłaś, czy tylko informację o tym, że polubiłaś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (20,9 KB, 58 załadowań)

YipYip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 12:56   #389
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maylina Pokaż wiadomość
Na poczte dostalam widomosc ,ze wyslala do mnie zaproszenie osoba X.Po czym jak weszłam na facebooka tego zaproszenia nie ma.NIc.Zadnego sladu po nim.Wiem ze zaproszen nie mozna anulować i pytanie;Co z nim sie stalo?Macie pomysły?Mialyscie taką sytuacje?
Mam tak często. Głównie z wiadomościami - na skrzynkę dostaję info, że dostałam wiadomość od X, a wchodząc na FB nie mam nic. Po jakimś czasie to się samo odblokowuje, przynajmniej u mnie.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 19:13   #390
beaata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Mam tak często. Głównie z wiadomościami - na skrzynkę dostaję info, że dostałam wiadomość od X, a wchodząc na FB nie mam nic. Po jakimś czasie to się samo odblokowuje, przynajmniej u mnie.

tzn. że dana osoba usuneła zaproszenie. na fejsie można usunąć zaproszenie, które wysłaliśmy komus.

beaata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości