|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
no nic nie moge za moje skojarzenia ![]() co za wena, jestem za!
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
dziewczyny, ja wiem, ze jest duzo roznych slicznych puchatych kocykow, ale chcialam Wam pokazac te "bezpieczne" - nie wiem czy w Polsce sa i czy sa popularne, w kazdym razie w Irlandii kazda polozna je zaleca, bo w nich nawet jesli dziecko jakims cudem sie zaplacze i owinie, to nadal moze oddychac. Nie sa piekne, nie sa puchate i mieciutkie, ale mialam taki i w szpitalu i pozniej kupilam do domu i przy takim pozostane.
http://www.mothercare.com/Mothercare...encoding=UTF8& no to teraz moge juz lulac dobranoc |
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tylko na koniec dnia napisze Wam o dwoch dzisiejszych pierwszych razach ciazowych:
1. Pierwszy raz mala kopnela tak, ze TZ to poczul jasno i wyraznie ![]() 2. Pierwszy raz mialam dzis na sobie majtki ciazowe z Mothercare. Cudowny wynalazek, nic sie nie wrzyna w brzuch. Idziemy spac. Do jutra! |
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
wstawac spiochy!!!
ja juz na nogach, musialam sie dzisiaj wczesniej rano ogarnac przed tym lekarzem. teraz czekam zeby obudzic mlodego do przedszkola. musze dzisiaj oddac mocz do badania bo to ostatnie badanie ktore mi zostalo do zrobienia , ale nie jest to takie latwe, a raczej dla mnie graniczy z cudem, bo zaciskam nogi juz ladne pare godzin i jeszcze ta musze wysiedziec niecala godzine ![]() Cytat:
eve, w uk tez sa popularne, moj mlody mial go tez w szpitalu , a potem kupilam chyba 3 takie, lubil pod nimi spac. |
|
|
|
|
#4236 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Ja od godziny na nogach już po śniadanku, synal zaraz wychodzi do szkoły a ja będe sie lenić ![]() Muszę później tylko posprzątać bo mam dziś księdza po kolędzie :P |
|
|
|
#4237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć baby!
Ale się wczoraj nasze "podróżniczki" rozgadały Widzę, że już macie plany na wakacje, my wczoraj o tym rozmawialiśmy i wydało nam się, że wyjazd w sierpniu to za wcześnie będzie ale skoro Wy wybieracie się za granicę to trzeba przemyśleć wszystko jeszcze raz ![]() Cytat:
Cytat:
W nowym wątku sporządzimy taką dokładną listę więc będzie można w razie czego ściągnąć co kupić a co nie ![]() andziot tytuł sobie już zapisałam, razem z moim wymyślonym w środku nocy mamy dwa.Igutka się wczoraj trochę aktywowała więc od razu było mi lepiej. Ale cały czas czuję ją jakoś tak inaczej, bardziej wewnętrznie więc na pewno zmieniła pozycję
|
|
#4238 |
|
Moderatoreska
|
My też będziemy zastanawiać sie nad wakacjami, c hcemy jak co roku jechać do tż-ta do Francji, ale musiałby po nas autem przyjechać bo autokarem nie ma mowy z takimi małymi dzieciaczkami jechać. Ale wszystko jest jeszcze do przemyślenia ja mogę się w ciągu jednego dnia spakować i jechać kiedy chcę więc nie trzymaja nas jakieś sztywne terminy, więc wszystko będzie zależało od dzieciaczków bo podróż 1500km samochodem nie jest taka zła i zawsze można robić częstsze przerwy
|
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
ho ho ho wakacyjny temat zapanowal nad forum hahaha
bylam w labku, teraz czekam na wizyte, musze sobie zrobic kawe
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz dawno w pracy, zapracowalam sie masakrycznie i zapomnialam o bozym swiecie
![]() Cytat:
poza tym u ans urlopy sa wlasciwie tylko w lipcu takie zasady a TZ ma nowa prace wiec bedzie musial raczej sie dostosowac, ale damy rade, jestem optymistka![]() co do listy potrzebnych rzeczy to Moria jestes niezastapiona, dla takich nieogranietych matek jak ja to skarb ***a ja dzisiaj jade po moj laktator po norwesku padniecie, nazywa sie to brystpumpe hihihi pompa do biustu uroczo co?Cytat:
![]() u nas dzis cieplo a ja sopiero od godziny w pracy a juz mi plecy szwankuja auuaaaaaa..... pewnie nei bede miala czasu pisac w ciagu dnia, ale bede was podgladac, pozdrawiam
|
||
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wczoraj wyłączyłam kompa, bo mnie szlag trafiał przez ten wizaż, ciągle się zawieszał wrr Widzę, że temat wakacyjny w pełni. Fajnie, że tu jest dużo międzynarodowych mam to można się powymieniać doświadczeniami My na razie nie planujemy wakacji i pewnie nigdzie nie wyjedziemy. Mężu wziął sobie urlop w czasie gdy będę rodzić, więc nici z wyjazdu. Jednak nie żałuję bo jeszcze się najeździmy i może za rok uda się gdzieś wyrwać
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
))Ależ miałam dziś sen! Spotkałam koleżankę z dzieciństwa, obie w zaawansowanej ciąży i Ona do mnie "NIE NASTAWIAJ SIĘ NA DZIEWCZYNKĘ" Chyba po ostatnim USG czeka mnie dokupowanie chłopięcych ciuszków na szybko Cytat:
![]() Nam też się podobają wszystkie, chociaż Hania aktualnie na topie Trzy imiona + nazwisko [długie!], to będzie niezły hardcore ![]() Dopijam kawę i biorę się za pisanie dyplomowej Tak mi się truskawek zachciało, że zrobiłam sobie koktajl na śniadanie maślanka + truskawki, pewnie z cukrem byłby smaczniejszy, ale... same wiecie ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was ma i używa czynnie parowaru? Rozważam kupno i zastanawiam się, czy to dobry pomysł. |
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie bede brac za pisanie po 20stym jezu jak mi sie chce przetworow mlecznych, a na mysl o truskawkach ![]() tez jade na koktajlach z mrozonych owocow(niestety mrozonych)ja tez na pewno kupie parowar. jak pomieszkiwalam u mamy to tam uzywalam i osobiscie jestem zachwycona. z kupnem czekam az sie przeprowadzimy, ale gdyby nie remont i przeprowadzka to juz bym go mialam. ja jestem teraz na etapie szukania mebli do pokoju syna, ma ktoras z was jakies doswiadczenia albo propozycje? on sie uparl na lozko pietrowe chociaz to nie mus, bo wlasnie bede sie pozbywac duzej kuchni na rzecz pokoju dla mlodszego syna zeby nie musieli miec wspolnego pokoju potem. albo moze ktoras z dziewczyn przynajmniej podpowie na co zwrocic uwage???
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka_pe25, ja muszę pisać już teraz, bo mam czas do połowy lutego, żeby skończyć w terminie. Jeśli nie napiszę, to potem będzie mi ciężko...
![]() Koktajle ja też z mrożonych, no chyba, że banany, czy kiwi 1:0 dla parowaru, czy ktoś jeszcze? ![]() Co do pokoju, to ja doświadczenia nie mam, ale uważam, że takie piętrowe, albo antresolka [w sensie na dole biurko, czy kąt do zabawy], to dobra opcja i oszczędność przestrzeni
|
|
|
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie tez parowar to wygoda, bo ja bym garnka na plycie z obiadem nie zostawila i nie wyszla np do przedszkola po mlodego, a tak to nastawiasz na czas i sie wylacza, a ze ja zapominalska, to dla mnie zbawienie. mnie osobiscie jedzenie smakuje, nawet bardzo, ale to chyba kwestia gustu. )zbieram sie do lekarza, skonsultowac te moje bole plecow, swedzenie i zapytac co z ospa w razie czego. nie ma mojego lekarza i ide w zastepstwie do innego-niestety, ehhh do pozniej kobiety! ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- dziewczyny na tvn jest o tym chlopcu co polknal srodki do czyszczenia rur, straszne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! co ta ciaza ze mna wyrabia? ciagle rycze
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-10 o 09:27 |
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Mary, ja parowaru nie posiadam ale moja mama używa od ładnych paru lat i non stop w nim coś gotuje. Tak więc myślę, że jest to całkiem przydatne urządzenie
|
#4248 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wanienki tez nie kupie, a bo co? Dwa zlewy w domu to na co jeszcze wanne kupować? Nie mówie juz o zbędnym wózku! Mój TŻ powiedział ze do sanek przyspawa kółka i bedzie wielofunkcyjna maszyna na zime i lato ![]() matko moja Witam Was kobitki ![]() Ale dziś spałam! Olaboga TŻ poszedł do pracy a ja zjadłam śniadanko i nadrabiam Was. Wymyślamy nowy tytuł już???? Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-01-10 o 09:48 |
|||||
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko! Dasz radę! Napisz w Klubie, albo na PW co studiujesz i jaki temat, ciekawska jestem.
ja też Ci napiszę, jak chcesz![]() Kusisz parowarem, na dodatek doczytałam, że można w nim odkażać butelki! Też oglądam o tym dzieciaczku, biedny chłopiec. Ale ojciec to DNO ZAMULONE I WODOROSTY ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- MoniaK, dzięki! Decyduję się ![]() Aliczko, dzień dobry Uważam też, że zamiast wyprawki dla niemowlaka można kupować rzeczy dla nastolatka, bo przecież się podwinie, co nie? Wanienka to już rozpusta i niepotrzebny wydatek! ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Moja stara propozycja: Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży
|
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane:*
Melduje sie po 3 dniach jako SZCZESLIWA ZONECZKA. Stresu trosze bylo, jeszcze razno jak wstalam powiedzilam ciekawe jaka walne gafe na slubie... No i sobie wykrakalam, do urzedu mielismy 26 km, dojechalismy, a strasza mowi: Ewelina, gdzie Twoj Bukiet? A ja o matko na stoliku zostal. Mielismy 20 minut do slubu to szybko do kwiaciarni, no i kwiaciarka szybko cos zrobila i biegiem do urzedu, bylismy na styk z czasem, goscie juz czekali. Potem bylo juz z gorki. Mezu musial mnie wniesc przez prog do domu Starszy nam merca do slubu slicznie ubral. Nie obylo sie bez gorzkiej wodki, to jesden z naszych najpiekniejszych dni.DZIEKUJE WAM KOCHANE ZA ZYCZENIA ![]() Zaraz wstawie Wam zdjecia
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja w pracy sobie siedze, 2 pietra nizej ![]() dzisiaj wizyta na 17.15 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa a my sie zastanawiamy czy sie na dluzszy weekend nie wybrac w gory do mojej cioci do Krynicy Górskiej.... niby wydatkow tyle, ze szok ale jak teraz nie pojedziemy to nie wiem czy przez najblizsze pol roku tam pojedziemy z maluszkiem nie bardzo bo to ponad 400 km a na jesien oni przyjezdzaja tu na weselicho mojego brata a nad morze jakbysmy w lecie chcieli jechac to tez 400km nie wiadomo jakby maluszek taka podroz zniosl no i sie zastanawiamy ja jestem za tym, zeby jechac, bo w lutym juz nie pojedziemy na pewno ;> Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:26 |
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek - no witamy świeżo upieczoną żonką
Ja też palnęłam gafę z bukietem a właściwie moje druhenki a ja nie zwróciłam uwagi. Włożyły mi bukiecik w taką tubę owiniętą obszarpaną szarfą, którą dołączyła florystka ale tylko po to aby się w samochodzie bukiecik nie wygniótł i stał pionowo a one myślały, że to taki element dekoracji więc miałam bukiet w grubej tubie, wyglądał jak mikrofon a rąbek był obszarpany ![]() ![]() A pokażę Wam jaki powinien być mój bukiet a z jakim wparadowałam do kościoła ![]() ![]() ![]() Wizaż mi wkleił nazwę akurat na tym obszarpanym rąbku ale i tak chyba widać - elegancja i szyk wygląda to jakbym gromnicę trzymała
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:29 |
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Kwiatecku - spóźnione, ale szczere życzenia z Okazji Ślubu, powodzenia na Nowej Drodze Życia Aguś-no to jak masz dzisiaj wizytę to ja ![]() Czytam, że Wam też wizaż mulił - wczoraj praktycznie nie mogłam wejść, a jak już się udało to jedna strona ładowała mi się 15 minut ![]() A widzę, że niedługo nowy wątek trzeba będzie założyć . Ale fajne tytuły wymyśliłyście Cię żko będzie się zdecydowaćJa od siebie chyba nic (przynajmniej sensownego) nie wymyślę, bo w tej kwestii to beztalencie jestem
|
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Ja dzisiaj musiałam wstac na pobieranie krwi na tokso IGM i awidnośc . Proszę trzymajcie kciuki za dobre wyniki , bo babka w labku znowu mnie nastraszyła .Popołudniu jadę na usg takie z pomiarami tak więc też poproszę o kciuki . Bez Waszych kciuków normalnie jak bez ręki
|
|
#4255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiście kciuki zaciskam
|
|
|
|
|
#4257 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Gorzej z maluszkami, ale zobaczymy jak to będzie wiadomo każda podróż jest męcząca, a co wyniknie z naszych planów wakacyjnych to sie okaże, a jak coś to wybralibyśmy się pewnie pod koniec sierpnia.Szkoda mi synka bo nie wyjedzie wogóle na wakacje w tym roku, a zawsze wyjeżdżaliśmy do Francji na miesiac i na trochę na wieś do babci ale w tym roku sie pewnie nie wybierzemy. Na kolonie w tym roku nie pojedzie bo za dużo wydatków mamy i nas nie stać na to żeby jechał. No ale wszystko dopiero się okaże po urodzeniu dzieciaczków i już praktycznie w same wakacje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Aaaaaaaaaaaaa od jutra biorę się za pakowanie ciuchów i wszystkiego badziewia jakie mam w meblach, szykuję pomału mieszkanko do remontu, a meble będą wyrzucane na rzecz szafy na całą ścianę, tam sie przynajmniej pomieszczę ![]() Mąż będzie robił sufity podwieszane, gładzie i panele, no a na koniec malowanie, już wybrłam kolorki hahaha
|
|||
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
witam
co do wakacyjnych planów...my się wybieramy na Mazury a do przejechania mamy jakieś 750km. Gdyby nie to że tż ma tam dziadka chorego i chcemy żeby wnuczkę zobaczył, to byśmy pojechali nad morze (jakieś 500km). Podróż nam nie straszna...ja to się boję pakowania do podróży wózka nie będziemy brali raczej, bo chcemy posiadać chustę, no ale pozostaje wanienka i wiele innych rzeczy...łóżeczko turystyczne...no szok Dziewczonka było tej babie strzelić bombę. Nie cierpię tych bab. Zawsze któraś coś wymyśli.
|
|
#4259 |
|
Moderatoreska
|
Właśnie zobaczyłam za ile poszedł ten używany wózek Jane http://allegro.pl/od-1zl-jane-twin-t...385588701.html za prawie 2200zł, jak na używany wózek to uważam że dość dużo, chyba że się nie znam
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, że się obijam to daję 2 propozycje
:"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

dobranoc 

on sie uparl na lozko pietrowe chociaz to nie mus, bo wlasnie bede sie pozbywac duzej kuchni na rzecz pokoju dla mlodszego syna zeby nie musieli miec wspolnego pokoju potem. albo moze ktoras z dziewczyn przynajmniej podpowie na co zwrocic uwage???

matko moja 

, bo babka w labku znowu mnie nastraszyła