|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() Ja już rano zaliczyłam kosmetyczkę, później ide do fryzjera ![]() Gosiawolna ja tez zaczynam dzisiaj 27 tydzień Ewelqa myślę, że rodziła w Ujastku albo na Kopernika bo tam maja oddziały dla wcześniaków, ale zobaczymy jak się odezwie. Co do tej styczniowo-lutowej Jelly to masakra, że tez ludzie nie maja co robić ![]() Niutka , Deneb gratuluje 33 tygodnia )Castia spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia urodzinowe )
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:06 |
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
dzień doberek
wpadłam na chwile, bo musze jechać na wieksze zakupy, bo dzisiaj zawożę swoje autko do mechanika na wymiane płynów itp. i będę uziemiona w domku bo ode mnie wszędzie daleko no i chyba mąż mnie trochę zarazil, bo boli mnie gardło, więc i tak muszę leżeć w łóżku ![]() Cytat:
a moja ciocia też jest głęboko wierząca, ale z tym wózkiem, to mi powiedziała moja fryzjerka i nie chciała powiedzieć dlaczego sie nie przynosi do domu, więc żeby nie kusić losu kupimy wózek wcześniej ale wywieziemy do mojej mamy i mąż przywiezie jak urodzę łóżeczko mam nadzieję, że przyjedzie w tym tygodniu i trzeba będzie powoli skręcać i wogóle robić miejsce niuniowi małemu![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do nocy Twojej, to przerąbane miałaś, ja też pół nocy nie spalam, ale przez męża, bo dusił się, wydawał dziwne dźwięki, a ja sprawdzałam czy oddycha i się nie krztusi no i gratulacje za 33tc gratulacje to też gratuluję mi jeszcze nie leci i chyba to nie jest problem, moja koleżanka nigdy nie miała czegoś takiego, a dwójke dzieci wykarmiła |
|||
|
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zapomniałam wam napisać że dzisiaj po raz pierwszy widziałam dziecko moje we śnie wyraźnie zazwyczaj śniły mi się porody dzieci ale nigdy tak dokładnie nie wiedziałam twarzyczki a dziś tak. ostatnio miałam sen ze urodziłam bliźniaki.... a dziś śniło mi się że urodziłam -poród nawet nie był taki bolesny (marzenie ) urodził się chłopiec. później wyszłam do domku już z dzieckiem i nie miałam w domu przygotowanego łóżeczka i położyłam dziecko na szafę ![]() jakie czasem dziwne rzeczy potrafią się człowiekowi przyśnić...
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Laseczkaa niezły sen
tylko przecież Ty masz mieć dziewczynkę
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
hey dziewczyny !!!
ta oszustka z wątku styczniowego to faktycznie jakaś pomylona no cóż różni są ludzie. mam nadzieję że u nas nikt taki się nie ujawni. co do siary to ja też u siebie nie zaobserwowałam. mam nadzieję że nie ma to wpływu na pojawienie się pokarmu, bo chciałabym karmić piersią. ogólnie to jakiś taki ponury dziś dzień i nic mi się nie chce. ale musze trochę poprasować, posprzątać, zrobić obiadek itp. Monti co za noc....trzymaj się biedulko.... Laseczka bo sny tłumaczy się odwrotnie - jak śnił ci się chłopiec, to będzie dziewczynka jak śniło się że nie masz łóżeczka, to pewnie będzie już stało naszykowane w realu
Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:15 |
|
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny jeszcze raz
niutka gratki, ja zaczynam jutro 33tc wowww ![]() boję się już jak pieron ![]() mi kiedyś coś tam wyciekło siary ale to były takie 2 epizody do dziś spokój ![]() no to wkraczam na allegro
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie
tak bardzo bym chciała dziewczynkę... ale coraz bardziej dochodzi do mnie fakt-myśl ze może jednak być chłopak . zobaczymy . co będzie to będzie byle by zdrowe było
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
z ta dziewczyną to nieźle... a ja do wczoraj jeszcze w szoku byłam pamiętacie pisałam wam że urodziła 2tygodnie wczesniej bo termin jej się zmienił śledzę ten wątek dlugo i faktycznie...cały czas się u niej dzieje dużo... nic. czytam dalej a dziewczynom z wątku współczuję szczerze takiej osoby...
Cytat:
do mnie zawsze gada i zawsze jest kupa ![]() Cytat:
Castia spóźnione ale szczere Jok3r ty leż i nogi zaciskaj jeszcze chociaż te 2 tygodnie
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nuna to dziś szalejesz ale tak szczerze to i ja bym chętnie poszła do kosmetyczki, ale ciagle na wszystko mi brakuje czasu....![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ja idę zaraz na miasto, tylko kurde coś deszcz kropi....buuu zajrzę do rossmana, oblukam co jest dla maluchów z kosmetyków i może wkońcu jakiś rożek bym kupiła gdzieś, tylko jest problem, żaden mi się nie podoba z tych co widziałam w sklepach....chyba i ja zamówię na allegro ![]() eirene - Twoj sen jest the best!!!!, ta kupaaaa hahahaha Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-10 o 10:30 |
||
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dopiero zauważyłam na staniku dwie plamki, mniemam, że to wyciek siary
ale właściwie nawet nie poczułam kiedy co i jak... Gdyby nie dowód rzeczowy dalej bym myślała, że nic ze mnie nie płynie
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
boli i wybija ze snu...żeby przeszło musze podreptac po domu ze rękami w dół...Castia 100 lat i szczęśliwego rozwiązania w terminie gosiawolna ja tez mam dziś księdza i juz czekamy na niego od 9 a tu ani widu ani słychu....wkurze się jak nasz blok zacznie dopiero po 16 bo mąż idzie na popołudnie do pracy a ja miałam plan jechać po nowa bieliznę bo się w stare staniki nie mieszczę ![]() u mnie tez mamy jakies takie zabobonne :/ moja mam to jeszcze tak na lajcie, bo sama kupuje ciuszki ale nie chce dać mi ich do domu. Tesciowa natomiast nic nie che kupić do urodzin małej. Nawet o zakup wózka ma jakieś ale bo chcemy zamówić wcześniej, bo w czym małą przywiozę ze szpitala. W rożku i na rękach będą ją wiozła 50 km. Ale dla świętego spokoju zrobimy tak. Pojedziemy wybierzemy wózek 3w1 i na razie weźmiemy tylko fotelik, żeby małą przywieźć a pozostałe części wózka mąż pojedzie z moim tatą jak już wrócimy do domu
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja jak zwykle piję poranna kawę, dzisiaj czeka mnie wyprawa na zakupy, ale może przy okazji zahaczę o sklep z ciuszkami dla dzieci ![]() Nie mogę się doczekać przesyłek z allegro ![]() Cytat:
i tym samy to takie pokazanie temu komuś że ma rację, cała bym się gotowała w środku z nerwów, i myślała o tym, i na pewno by mi ulżyło jak bym zrobiła tak jak chcę a gadanie to dla mnie mniejszy stres ![]() zresztą ja bym tego z nikim nie konsultowała Cytat:
ale pewnie to będzie ostatni zakup, jak już wszystko inne będzie to tak jak mój tata
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-10 o 10:37 |
||
|
|
|
#1513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
WOW siuper....trzymam kciuki aby wsio dobrze bylo i na pewno bedzie....... w ktorym tyg.kolba byla..pamieta ktos moze??????? |
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale tylko jak mam zgiete w łokciach)
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję dziewczyny ![]() mój teściu też nie tyka się niemowląt, może to i dobrze ![]() on bierze dziecko jak trzyma już ładnie głowkę ![]() a moja mała jest po prawej stronie, dzisiaj mi od 6 już spać nie dała ![]() ale tak szaleje jakby jakieś ADHD miała conajmniej ![]() i ciągle się zastanawiam czy nie jest czasem chłopcem ja też idę po kawusię mniammm
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że synek już tylko na boki się przekręca, raczej na fikołki nie ma miejsca co ma pewnie za złe mamie bo potem tłucze rączkami i nóżkami gdzie popadnie
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
A odnośnie kosmetyków dla dziecki to na jaką firmę się decydujecie??ja póki co mam oliwkę z bambino, puder z nivei.....a dalej nie mam pojęcia....
chyba zdecyduje się na nivea bo jestem zwolenniczką tej firmy. w razie czego zmienię jak dziecko dostanie wysypki czy uczulenia... |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patrząc po opiniach napewno nie kupię J&J, myślałam, żeby się zakupić w bambino i babydream, chociaż na kartę DOZu jest rabat na Oillan więc chyba zakupię
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nono nie przejmuj sie moze mama miala zly humor i dlatego tak.... |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba zdecyduje sie na Hipp i Babydream, myślałam o Johnsons przy córci używałam, ale wszyscy ganią, wiec chyba zacznę od Hippa. Znalazłam wyprawkę o taka: http://allegro.pl/wyprawka-6-cz-spio...392444611.html Moze nie jest za piękna, myślałam o żółtej, ale do szpitala chyba ok skoro tak pragną kaftaników, co myślicie?
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie czytałam całej historii tej laski 9oszustki) z forum mam styczniowo- lutowych ale uważam, że sytuacja jest chora. Forum jest po to aby podzielić się swoimi obawami, uzyskać jakiś porad, wymienić się doświadczeniami a nie straszyć się. Przecież i tak każda z nas denerwuje się przed czekającym porodem. Dziewczyny na tamtym forum mają większy stres, bo są na dniach. Massakra jakaś. Ten kto to pisze powinien dwa razy puknąc się w głowę a 100 zastanowić zanim naskrobie kolejnego bzdurnego posta
sprawą powinni zająć się administratorzy forum innego rozwiązania tutaj nie widzę - choć faktycznie trudno dojść czy laska i sytuacja jest zmyślona czy prawdziwa![]() własnie czytam sobie o banku krwi pępowinowej, bo dostałam ulotkę od swojego lekarza i mówił, żebyśmy się nad tym zastanowili...właśnie na forum styczniówek znalazłam link do artykułu i zabieram się za czytanie może coś mi się rozjasni w tej sprawie
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tytko ja jade ja odebrac osobiscie bo bede w kalwarii w przyszłym tygodniu i mi ta kobietaka potrzyma odłożone dwa komplety mozesz sprobowac do niej napisac czy mozesz złozyc zamówienie mailem
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie myślę, że jak dziecka nie uczula to dlaczego nie używać, tylko się cieszyć, że małego alergika nie mamy moja siostra ma atopowca i musi kombinować z kosmetykami jak głupia a wyprawka do szpitala bardzo fajna, tez żółta mi się najbardziej podoba
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam nivea żel do mycia ciała i włosków oliwkę z bambino będę brała pudru nie kupuję bo będę miała mąkę ziemniaczaną. nie chcę brać j&j bo dużo słysząłam że uczulają no i to chyba tyle... aha chusteczki nawilżane wzięłam z nivea póki co
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po kawie. Noc zarwana, bo szczury dawaly wiwatu. Usg mam w czwartek dopiero, ale poki co nic sie nie dzieje niepokojacego, wiec jakby juz spokojniejsza jestem. Brzuch mam rozluzniony tylko te pachwiny mnie caly czas bola, ale zwalam to na fakt, ze lazilam ostatnio bardzo duzo, wiec to takie jakby zakwasy
Maz sie biedak tak ta akcja wieczorna zdenerwowal, ze jak bylam sie myc w kibelku to mial pozniej pretensje czemu tak dlugo i juz chcial po mnie isc hehe.Takimi laskami jak ta jely czy jak jej tam to sie nawet nie przejmuje total ignora mam wlaczonego, bo co bede ja karmic swoimi emocjami. Widac chce, zeby jej wspolczuc i odczuwa potrzebe zwrocenia na siebie uwagi, wiec najlepszym sposobem jest taka olewac. Dzis zabieram sie za prasowanie, wiec moze w koncu pocykam zdjecia wyprawki i jakos tak od wczoraj mnie korci, zeby juz luzeczko naszykowac wiecie, powiesic te wszystkie gadzety ,poscielic itp. Juz mnie denerwuje widok pustego mebla. |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Castia spóźnione,ale szczere... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
![]() ![]() Zaraz muszę podczytac,o co chodzi z tą 'umierającą' :PA u mnie już jutro 33 tydzień ![]() ![]() ![]()
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
mokra6 u mnie w ubiegłym roku zdiagnozowano dyskopatię ze zwężeniem wiec pomyślałam, że pewnie mała uciska na jakiś nerw i stąd ten problem. Zauważyłam, że ręce cierpna jak np. podkładam sobie je pod głowę albo w ciągu dnia gdy leże i podpieram głowę. Przechodzi gdy opuszę je na dół...może krew mi nie dochodzi
za tydzień mam wizytę i powiem o tych strasznych dolegliwościach, może cos poradzi![]() nuna_77 ta wyprawka bardzo fajna i sie opłaca, bo ja za podobną w sklepie, tylko z haftami zapłaciłam 47 zł. Ja tez kupiłam, żeby zabrac ją do szpitala. Dodatkowo wezme 3X śpioszków, 2Xkroszetki, 1X półśpiochy i 3 Xbodziaki no i ciepłego pajaca na wyjście ze szpitala ![]() Eirene1987 ja mam oliwkę z nivea ale za nim mała się urodzi to pewnie ją zuzyję, bo używam takich specyfików po kąpieli. Teraz jeszcze czekam na szampon i płyn Oillan, bo wezmę go z mojej apteki za punkty. Myślę tez o kupieniu pudru ale jeszcze nie wiem jakiej firmy już po kolędzie i raczej zakupy odłożę na jutro bo jakoś niewyraźnie się czuję :/
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiać mi się chce naprawdę że ktoś taką wyobraźnię ma. ja sama się dałam nabrać bo czytam ten wątek sobie i nawet tżtowi wczoraj opowiadałam jakie jaja że jej się termin przesunął ![]() masakiera ![]() a ty do terminu już niedaleko to wytrzymasz z tym powieszeniem wszystkiego bo ta pościel by się chyba brudziła nie? ale nie dziwię ci się ja tez lubię mieć wszystko na tip top ja teoretycznie 9 marca będę w 36 tygodniu więc do końca lutego chcę mieć wszystko i już poskładane też. bo potem co? mąż zamiast ze mną w szpitalu siedziec i z synem to będzie łóżeczko składał? a tacie nie dam (chociaż by chciał hehe) bo łożeczko ma złożyć ojciec tak już postanowiłam gdzies wyczytałam że tata czuje się tatą gdy składa łóżeczko dla dziecka wózek będzie stał zapakowany do końca żeby się nie kurzył tylko fotelik wyjmiemy.n.i.k.a a co to są kroszetki?
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-10 o 11:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

a mam takie pytanie czy jesli jeszcze nie zauwazylam tej siary w piersiach to oznacza ze moge miec problemy z karmieniem? czy to nie ma wplywu na to

tylko przeczytalam relacje jej mezusia i juz mi sie smiac chcialo i tylko czekalam az ktoras sie odezwie ze styczniowek bo nie moglam uwierzyc ,ze biora to na serio...;-P ale tez sie zorientowaly ha ha 
tylko przecież Ty masz mieć dziewczynkę

Pytam ją czy jak sobie wybiorę wózek to czy złożą się może z teściami i nam kupią, a ona na mnie z mordą, że jeszcze mam czas i żeby sie modlić zeby wszystko bylo dobrze, a nie! No kurna! Mam czas, może. Ale na wózek u nas w sklepach czeka się do 4 tyg! Moja siostra urodziłą w 33 tyg i co?miała czas? Nic nie miała! Nie wiem może to ja jestem nienormalna
Ale z drugiej strony to co ona myśli, że będzie źle?! Ja pierdziele
i na rękach będą ją wiozła 50 km. Ale dla świętego spokoju zrobimy tak. Pojedziemy wybierzemy wózek 3w1 i na razie weźmiemy tylko fotelik, żeby małą przywieźć a pozostałe części wózka mąż pojedzie z moim tatą jak już wrócimy do domu

szok....