Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 06:08   #3961
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

dzień dobry

Rebel i Brumek witamy ja nie z Wa-wy a wręcz z drugiej storny ,więc nie pomogę

Inutil-jeślibyłaś w szpitalu,zrobili USG i stwierdzili,że nic się nie odkleja,ciąża utrzymana,to pozstaje Ci tylko brac luteinę/duphaston, leżec i wypoczywac,nie stresowac się,ja dodatkowo dostałam nospe.w szpitalu Ci nic więcej nie pomogą,będą tak samo czekac czy krwawienie ustąpi,więc lepiej siedziec w domu i brac lekarstwa.jak ja byłam teraz z krwawieniem w szpitalu,to zrobili mi USG dopiero w dniu wyjścia ze szpitala,jak przestałam krwawic,pozostałe 3 dni leżałam odłogiem...bo chodziło tylko o brak objawów-czyli plamienia.więc nawet dobrze,że Cie nie zostawili.ja regularnie plamię z szyjki. w macicy wszystko ok,a szyjka krwawi,taki urok mojej ciąży.trzymam

Dla Pań,które lubią czytac o porodach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

Co do szkoły rodzenia,ja w 1ciąży chodziłam,wiele się tam może nie dowiedziałam -czego bym nie wiedziała ale pozanałam personel szpitala,sam szpital;porodówkę,noworod ki,patologię ciąży i kilka bardzo fajnych mam,z którymi ciągle utrzymuję kontakt
Aania-20- Ty jesteś w starszej ciąży niż ja,ale ja od 20tc planuję iśc do szkoły rodzenia w Bochni,chociaż by po to,żeby się z domu wyrwac i nowego towarzystwa zasmakowac nie byłabyś chętna?? te spotkania są w środy chyba ok 16tej lub 17tej,prowadzą dosc symatyczne i wesołe położne można ciut pocwiczyc na zajęciach itd co myślisz?

Zanka- piękny brzuś, a jak tam Twój cukier??

Iwonka- lista piękna,ale znam wiele mam,które połowę z tego musiały sobie odmówic.w każdym bądź razie ja z tego nie mam podgrzewacza do butelek,poduszka kółko poporodowa,łóżeczko mam tylko jedno/turystyczne/ z dwoma poziomami,fotelik do auta 1 , wanienki turystycznej też nie mam, rożek mam-nie używam, oliwki nie używam-stosuję mleczko Nivea, aspirator u nas to KATAREK do odkurzacza, zamiast nożyczek do paznkoci mam obcinaczki BabyOno, żelowe nakładki na sutki to pica na wodę-bynajmniej moje dziecko dopiero tego nie chciało się chwycic, to chyba tyle z listy

Madziulka,Justa za USg,czekamy na wieści

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

aaaaaaaaaaaa z rzeczy niby zbędnych ale fajnych widziałam wczoraj u bratowej takie cuś http://allegro.pl/podgrzewacz-do-chu...406367759.html
kurcze wiecie jakie to fajne,moja córa zawsze się krzywi jak wycieram jej pupę zimną chusteczką a tu taki bajer na prawdę super,chyba kupię

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:15   #3962
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry
boshh,nie bylo mnie w weeeknd i tu tyle do czytania szok
ja licze juz dni do piatku bo ide na usg i to badanie czy z dzidzia wsio w porzadku

rebelll i brumek witamy
zanka sliczny brzusio
inutil trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze a jak sie dzis czujesz? lez i odpoczywaj jak najwiecej i bierz no spe, bedzie dobrze

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:36   #3963
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry
ale dziś szaro-buro i ponuro, a o dziwo nawet wstawało się dobrze, oby tylko jeszcze dzien w robocie szybko zleciał.

witam nowe mamusie

karolinee1983 ja też z Białołęki

Zenka brzusio super

inutil wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki

Co do zajęć w Wawie dla ciężarnych podobno są na Inflanckiej na basenie, ale słyszałam, że warunki kieeepskie. Choć podobno jakiś remont miał być. Niestety dokładnie to nie wiem.
Też się rozglądałam za jakimiś zajęciami dla kobiet w ciąży, ale większość jest w godzinach mojej pracy. Czy wszyscy zakładają, że ciężarne nie pracują? Jakoś tego nie rozumiem.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:55   #3964
weruczek
Zadomowienie

JustiPi, na Inflanckiej jest straszny syf, grzyb, przestrzegam, takiej infekcji jakiej sie na tym basenie nabawialam ja i moje kolezanki to nigdy nie mialam. Lepiej tam nie chodzic. A nie wiecie czy na Foce na Woli coś jest?
Witam nowe mamusie
Inutil, to masz tak jak ja mialam, super ze nic sie nie odkleja, leż i odpoczywaj. Mi po tamtym jednym razie juz nic (tfu,ftu) nie jest, ale tez nie przemecza sie za bardzo.

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:00   #3965
JustPi
Rozeznanie

weruczek dobrze wiedzieć. Chodziłam tam na fitness, ale jakoś na basen nigdy nie zajrzałam. Teraz się z tego bardzo cieszę, szczególnie po Twoim opisie.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:41   #3966
zanka205
Zakorzenienie

BABONIK mam skierowanie na obciążenie glukozą, w tym tyg albo następnym zrobię
od razu 75g
ale ja myślę, że teraz nic nie wykaże, a około 20.t.c. mi ta cukrzyca się jednak pojawi

dziękuję za miłe słowa na temat brzucha rośnie oj rośnie

inutil myśl pozytywnie, ja tam wiem, że nic złego się nie dzieje, będzie dobrze

zaraz biorę się za sprzątanie, bo chata wolna do jakiejś 16.00
młody ma weekend wyjazdowy haha i mam luz
akurat sobie posprzątam bez stresu
mąż na 6.00 dziś miał bo ma szkolenie BHP jak to co roku, jutro już na noc normalnie idzie
musimy dziś kupić mojemu tacie prezent, jutro obchodzi 55 urodziny
ja 29.01 skończę 25 lat a tydzień po mnie mój synek 2 latka
muszę już planować imprezkę dla Filipa, jakiś tort trzeba upiec

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:03   #3967
madzia1k1
Raczkowanie

Witam Was!
Już choroba minęła, tylko trochę kaszel pozostał, wczoraj wzięłam ostatni raz antybiotyk. No i wróciły nudnościnawet się za nimi stęskniłam
Widzę że bardzo dużo z nas ma w tym tygodniu wizytę, ja również mam jutro na 11:15 i nie macie pojęcia jak nie mogę się doczekać. Pierwszą miałam w 6tc, a teraz jestem w 10 i 3 dniu więc tak bardzo się cieszę, tym bardziej że troszkę tą moją chorobą się przejęłam i ciągle zastanawiałam się czy nie robię krzywdy dzidziusiowi kaszląc tak mocno.
Ja też należę do tych osób za bardzo przejmujących się, więc mocno 3mam kciuki za Ciebie inutil i za wszystkie, które się stresują wizytami.

Dobrze że do jutra jestem jeszcze na zwolnieniu bo w pracy to by nie mieli ze mnie pożytku, bo mogę myśleć tylko o jutrzejszym spotkaniu z naszym robaczkiem.

A propo porodów, to mimo że wcześniej napisałam że się wszystkim przejmuję, to akurat poród jak na razie mi nie straszny. Będzie to mój pierwszy dzidziuś, ale od zawsze kiedy pamiętam to powtarzałam że porodu się nie boję, bo to przecież takie wspaniałe, dać życie małej kruszynce. A że będzie bolało to się z tym liczę
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:07   #3968
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
JustiPi, na Inflanckiej jest straszny syf, grzyb, przestrzegam, takiej infekcji jakiej sie na tym basenie nabawialam ja i moje kolezanki to nigdy nie mialam. Lepiej tam nie chodzic. A nie wiecie czy na Foce na Woli coś jest?
Witam nowe mamusie
Inutil, to masz tak jak ja mialam, super ze nic sie nie odkleja, leż i odpoczywaj. Mi po tamtym jednym razie juz nic (tfu,ftu) nie jest, ale tez nie przemecza sie za bardzo.

Nie do końca się zgodzę chodze tam od hmmmmm daaaaaawna nigdy nie miałam żadnej infekcji, kiedyś przyznaje było dość syfnie jakmiałam tam WF na studiach to zimą sople wiiały pod sufitem, teraz jest po remoncie i jet owiele lepiej,dodatkowo to jedyy 50m etrowy basen na który mogę sobie fnansowo pozwolć, Warszawanka to jakaś pomyłka!Na "Fokkę " chodzi kuzyka mojego meża z dzieciakami to taki rodzinny basen.

Dziewczyny trzymajcie kciukasy zaraz lecę na USG lae mam stresa

Co do porodów to mam nadzieję że u mie to będzie dzidzicznie moja Mama rodzila mnie prze 1,5 godziny a mojego brata w 20 min

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-01-10 o 10:18
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:11   #3969
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
ograniczniki- nie wiem jak się to nazywa, takie materacowe ścianki do łóżeczka żeby maleństwo jak jest maultki krzywdy o szczebelki sobie nie zrobiło))

szuflada- mam małe mieszkanko- wazny każdy m2, a tam zmieszczę dodatkową posciel, kocyki, rozki....
iwona
a to juz wiec o co ci chodzi

Cytat:
Napisane przez Rebelll Pokaż wiadomość
Witajcie,
dołączam do przyszłych mam. Planowany termin – połowa sierpnia.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To i ja się przywitam, jeśli można
Też jestem ciężarówką, też z Warszawy, a termin ... też na sierpień
WITAJCIE DZIEWCZYNY!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:29   #3970
LadyInBlack2
Rozeznanie

Rebelll, brumek - witamy

a ja dziś w pracy po 2 tyg zwolnienia. Myślałam w sumie, że będzie gorzej i większy bałagan a już właściwie najpilniejsze rzeczy zrobiłam i właśnie delektuję się chwilą przerwy

z pozytywnych rzeczy- z dnia na dzień oraz rzadziej miewam mdłości. Wczoraj znów skusiłam się na czekoladkę i mnie nie zmuliło- normalnie sukces a i dziś rano obyło się bez mdłości a największe miewam właśnie tak z samego rana. Oby tak dalej

miłego dnia ,
zajrzę może wieczorem, mam nadzieję, że nie doprodukujecie w międzyczasie kilkunastu stron
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:42   #3971
Stapelka
Rozeznanie

Witam nowe mamusie:

A ja wg OM zaczynam dziś IItc

Wczoraj byłam u rodziców na strychu u rodziców, gdzie od lat leży wór z ubrankami po dzieciach siostry męża. Jeny zgłupiałam, niby same bodziaki i pajacyki i koszulki ale nad sensem niektórych patentów to się mocno zastanawiam chyba muszę szwagierkę ściągnąć żeby instrukcję obsługi mi napisała.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:46   #3972
pieleszka
Wtajemniczenie

rebelll, brumek -witajcie

ja dzisiaj w pracy po długim weekendzie... coś się wkręcić w robotę nie mogę..a wstać jak mi sie nie chciało!!!! masakra...
u mnie świeci właśnie przez okno słońce i to tak mocno!! od razu przyjemniej i lepiej psychicznie sie człowiek czuje ja już chcę wiosnę!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:51   #3973
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Rebelll, brumek - witamy

a ja dziś w pracy po 2 tyg zwolnienia. Myślałam w sumie, że będzie gorzej i większy bałagan a już właściwie najpilniejsze rzeczy zrobiłam i właśnie delektuję się chwilą przerwy

z pozytywnych rzeczy- z dnia na dzień oraz rzadziej miewam mdłości. Wczoraj znów skusiłam się na czekoladkę i mnie nie zmuliło- normalnie sukces a i dziś rano obyło się bez mdłości a największe miewam właśnie tak z samego rana. Oby tak dalej

miłego dnia ,
zajrzę może wieczorem, mam nadzieję, że nie doprodukujecie w międzyczasie kilkunastu stron
Ja też dziś wróciłam do pracy..koszmar. Nie mogłam rano wstać, bo w nocy miałam koszmary, poza tym tak jak dziś to mnie dawno nie mdliło Jak nie choroba, to mdłości. Wysiadam z tego pociągu

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 10:58   #3974
Natka_
Zakorzenienie

Rebelll
brumek
Witajcie

Ja się dzisiaj pozbierać z łóżka nie mogę, dopadł mnie LEŃ, a musiałabym się zebrać i coś posprzątać w mieszkanku, na zakupy jakieś żeby Tż miał co na obiad zjeść, może dzisiaj spagetti-hmm

Zazdroszcze Wam, że sobie pracujecie... Ja niestety od 6 tc na zwolnieniu, dlatego że moja praca niestety fizyczna, więc już prawie 2 m-ce siedze w domu i nuda. Tydzień-dwa można posiedzieć, ale potem to już nic ciekawego
Dzisiaj o 20:30 mamy wizytę u gina, nie mogę się doczekać a zarazem stresik już się czai Trzymajcie kciuki

iwonap79 lista dłuuuga, ale faktycznie rzeczy można powiedzieć niezbędne Ja juz się nie mogę doczekać kiedy już bede mogła coś kupić, ale Tż straszy, że dopiero w czerwcu :/ On nie jest za tym, żeby kupić coś z tak dużym wyprzedzeniem, chyba sam się boi...

BABONIK pierwszy raz widzę coś takiego, ale przyznam bardzo dobre rozwiązanie

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-01-10 o 11:00
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:03   #3975
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Rebelll
brumek
Witajcie

Dzisiaj o 20:30 mamy wizytę u gina, nie mogę się doczekać a zarazem stresik już się czai Trzymajcie kciuki
ja też mam dzisiaj wizytę u gina, z tym, że na 17 no i tak samo: doczekać się już nie mogę, a zarazem stresik jest

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:17   #3976
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To i ja się przywitam, jeśli można
Też jestem ciężarówką, też z Warszawy, a termin ... też na sierpień
Brzuszka jak na razie ani śladu, za to biust rośnie w zastraszającym tempie No i spać bym mogła całą dobę. A jeśli chodzi o nudności, to i owszem. Wymiotuję po 4 razy dziennie Trochę to męczące, ale nie zmienia faktu, że szaleję ze szczęścia, a każda taka wizyta w toalecie kojarzy mi się z ciążą, więc nie jest źle
Cześć No i kolejna koleżanka z Wawy. Dużo nas tu ze stolicy

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
karolinee1983 ja też z Białołęki
No to my bliskie sąsiadki. To na spacerki wspólne można będzie chodzić jak Nam się bobaski wyklują

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Nie do końca się zgodzę chodze tam od hmmmmm daaaaaawna nigdy nie miałam żadnej infekcji, kiedyś przyznaje było dość syfnie jakmiałam tam WF na studiach to zimą sople wiiały pod sufitem, teraz jest po remoncie i jet owiele lepiej,dodatkowo to jedyy 50m etrowy basen na który mogę sobie fnansowo pozwolć, Warszawanka to jakaś pomyłka!Na "Fokkę " chodzi kuzyka mojego meża z dzieciakami to taki rodzinny basen.

Dziewczyny trzymajcie kciukasy zaraz lecę na USG lae mam stresa

Co do porodów to mam nadzieję że u mie to będzie dzidzicznie moja Mama rodzila mnie prze 1,5 godziny a mojego brata w 20 min

Trzymam za dzisiejsze usg. Na pewno wszystko bedzie dobrze.

Widzę, że naprawdę sporo z Nas ma dziś wizytę...
Ja też dziś wieczorem mam wizytę u gina z kompletem badań. Trzymajcie kciuki i za mnie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:25   #3977
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
śpiwór z kapturem - po co latem? na zime zdazysz kupic! wtedy i tak chyba lepiej bedzie kombinezon jednoczesciowy niz spiwór...
niania elektryczna - tylko jeśli bedzie dziecko spal w domu a ty na zewnatrz. powiem ci - zawsze usłyszysz płącz dziecka! 1 piętro to za mało, musialabys byc w piwnicy a dziecko na 1 pietrze zeby nie słyszec

dodatkowo - mozesz miec pokrowiec na przewijak i z 2-3 przescieradłą (a gumka najlepiej) do łóżeczka

fotelik do auta 2szt - po co 2? (chyba ze masz miec blizniaki, bo nie pamietam... a jesli tak - kup wiecej ciuszków!)

podgrzewacz do butelek - jeśli będziesz miala mikrofalę - to uzywaj jej do grzania wody na mleko. chyba ze bedziesz słoiczki gotowe kupowac, to moze sie przyda. bo szczerze - podgrzewacze dośc wolne są...

wanienka turyst - a co to takiego? jak wyjedziesz to kup mate do wanny i heja

termoopakowanie do butelek
- ani razu mi sie nie przydało...
monitor oddechu - jak masz shize to kup, wg mnie zbędne, bo wprowadza stres (dziecko sie przewroci na bok a monitor piszczy ze nie odycha...)

szlafrok-ręcznik z kapt 2szt - kup 100x100 cm, przyda sie na dłuzej, z czapeczka w rogu ręcznika

ceratka pod przescieradło - jeszcze sie nie przydała, moze jak poloze bez pieluchy na noc

śpiwór do wózka - zwykle w komplecie z wózkiem, a dziecko i tak pewnie w kombinezon ubierzesz

rożek/śpiworek do spania 2szt - mi było w rozku niewygodnie, niektózy lubią, ja nie

mydełkożel do mycia dla dziecka - polecam nivea albo zwyłe mydło bambino (a nawet szare - biały jeleń, maja najmniej dodatków)

krem przeciw odparzeniom - polecam sudocrem (nie powinno sie codziennie smarowac! czesciej wietrz niz smaruj), linomag

pieluchy tetrowe 8szt - kup tez z 2-3 flanelowe do okrywania goracym latem w wózku

szczoteczka do włosów - nie wiem do czego, chyba ze bedziesz miec dziewczynke. my ew mlismy szczoteczka głowe

gruszka lub aspirator do noska - tylko aspirator!

małe nożyczki do pazn (zaokrąglone) - lepsze cążki

patyczki higieniczne - niepotrzebne, uszu nimi nie myjesz, nosa tez nie, to co zostaje?

wyjałowione gaziki i waciki - zbedne. wrecz polozna mowila zeby nie przemywac gazikami leko (jakies nasaczone spirytem) pępka, bo są strasznie suche i szoruja ta skóre niopotrzebnie

termometr do wody - dobre na poczatek

termometr do ciałka - polecam albo do ucha albo elektroniczny z gietka koncówka

proszek do prania dla dzieci - polecam bobas bo ma fajny zapach

spirytus do pępka - lepsza gencjana, ma fajny filetowy kolor tylko powiedz do czego chcesz bo sa dwa rodzaje gencjany

torebki na pieluszki - serio ktos tego uzywa? i tak co 2 dzien jak nie czesciej smietnik pełen zasikanych pampersów

laktator elektr - skad wiesz ze bedziesz uzywac? kup jak sie zdecydujesz, sa w kazdej aptece
żelowe nakładki na sutki - nie kazde dziecko je lubi, ale mi uratowaly karmienie bo maly mnie pogryzł masakrycznie i mialam odruch odepchniecia jak jesc chcial...
krem na sutki - podobno najlesza płynna lanolina, tak mi polozna mówila
biustonosz do karmienia 4szt - zebys sie z reozmiarem nie smignela, ja nie moglam nosic bo wzynal sie i zastoje sie robiły
mjtki poporodowe 4szt - najlepsze hartmana
poduszka kółko poporodowa - mialam, nie zdazylam usiaść
koszule do szpitala 2szt - wg mnie malo, ale to dlatego ze w 1 dobie zakrwawilam 3 szpitalne, potem omlekowilam kolejne 3 w kolejnej dobie a bylam 7 dni w szpitalu, codziennie 2 szły
[COLOR=black][FONT=Czcionka tekstu podstawoweg
a ja siedze w pracy, dziwnie po takim długim wolnym... robilam badania krwii, jutro wyniki i gin

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-10 o 11:30
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 11:32   #3978
kalinkap13
Rozeznanie

widze ze sporo z Was ma dzis wizyty, trzymam kciuki za Was wszystkie
ja czekam piatku..i juz sie nie moge doczekac!

natka_ a mialas zagrozona ciaze czy jak? czy po prostu zle sie czujesz?przepraszam ze pytam..ale chybe nie doczytalam czegos wczesniej kiedys....albo jeszcze tu nie pisalam
ja tez narazie nic nie kupuje dla dzidzi chociaz czasem mnie kooorciii,ale to jeszcze za wczesnie..

iwonap79 lista faktyczbnie dluga, i nie wiadomo czy wszystko sie przyda...

Stary 2011-01-10, 11:50   #3979
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty wasze

Kalinka ja też nie kupuję jeszcze dla dzidzi, na razie to dla siebie kupuje na czas ciąży , może za jakies 2 miesiące zacznę cos dzidziusiowi zbierać na razie poczekam na spadek po dzieciaczkach brata i wtedy sie coś dokupi, w tym ze wózek i łóżeczko z całym wyposażeniem mam juz upatrzone na allegro

Iwona oj długa ta lista .... zbankrutowałabym na nią kupując wszystko nowe

Zanka
może na pierwszej stronie by się tego typu lista przydała co?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:29   #3980
BABONIK
Zadomowienie

A gdzie Nerolka??

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

A jeszcze co do listy to chciałam napisac o monitorze oddechu schizy to ja szczególnej nigdy nie miałam,ale monitor kupiłam na samm poczatku poprzedniej ciąży jak przyszło pierwsze chorobowe,wiedziałam,ze potem będzie mnóstwo wydatków.Okazało się to jedną z najlepszych inwestycji jaką zrobiłam,używamy go od dnia powortu z małą ze szpitala do dziś-tzn dziś już korzystamy tylko z niani,monitor odpięłam,bo moje dzieciątko uwielbia skakac w łóżku ,bałam się,że zrobi mu krzywdę...To jest Angelcare http://allegro.pl/monitor-oddechu-ni...388932813.html w Anglii można kupic go jeszcze taniej. Wydaje sie dużo,ale ten komfort ,który mamy dzieki niemu jest bezcenny. Ten monitor nie piszczy za każdym razem jak sie dziecko tylko przewróci... U nas zapiszczał tylko raz... ale jak przybiegłam do pokoju to już wszystko było w porzadku. Zalety monitora to jedno-mieliśmy zawsze spokój,bo wiedzieliśmy,że dziecko oddycha.Moja córka od 3m-ca życia śpi w osobnym pokoju.Dodatkowo we wakacje moje dzieciatko spało sobie spokojnie w łóżeczku a my grillowaliśmy przed domem bez obaw że jej się coś stanie. Osobiście nie wyobrażam sobie życia bez niani.Już nawet nie mówię o monitorze ile o tym,że słyszę co się dzieje u dziecka w pokoju.Mogłam wyjsc spokojnie do rodziców do góry bez obaw ,że jej nie usłyszę.W moim domu bez niani bym jej nie usłyszała... Polecam nianię czy to z monitorem czy bez- rewelacyjna sprawa, a sama niania nie musi byc wielkim wydatkiem,bo są już nawet takie od 50zł POLECAM

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-10, 12:33   #3981
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witajcie. Również chciałabym się dołączyć do tego wątku Jak widać w podpisie jestem w 10 tygodniu ciąży, przede mną wizyta u lekarza w poniedziałek i wtedy dopiero będę miała założoną kartę ciąży, będę znała termin porodu itd.
Fajnie jest pogadać z kimś, kto jest w podobnym stanie, bardziej zrozumie, doradzi...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:45   #3982
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Zanka
może na pierwszej stronie by się tego typu lista przydała co?
w pierwszym poście nie ma szans
najwyżej mogę dać odnośnik do jakiegoś postu w którym będzie ładnie zrobiona lista

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 12:53   #3983
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Dla Pań,które lubią czytac o porodach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

Co do szkoły rodzenia,ja w 1ciąży chodziłam,wiele się tam może nie dowiedziałam -czego bym nie wiedziała ale pozanałam personel szpitala,sam szpital;porodówkę,noworod ki,patologię ciąży i kilka bardzo fajnych mam,z którymi ciągle utrzymuję kontakt
Aania-20- Ty jesteś w starszej ciąży niż ja,ale ja od 20tc planuję iśc do szkoły rodzenia w Bochni,chociaż by po to,żeby się z domu wyrwac i nowego towarzystwa zasmakowac nie byłabyś chętna?? te spotkania są w środy chyba ok 16tej lub 17tej,prowadzą dosc symatyczne i wesołe położne można ciut pocwiczyc na zajęciach itd co myślisz?
Na razie nastawiłam się że bez szkoły sobie poradzę ale zobaczymy...a w szkołach rodzenia nie jest tak że trzeba być z partnerem? czy tylko niektóre tak wymagają? Jeśli z mężem to odpadam i tak, bo mój tylko na weekendy w domu jest...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
BABONIK mam skierowanie na obciążenie glukozą, w tym tyg albo następnym zrobię od razu 75g ale ja myślę, że teraz nic nie wykaże, a około 20.t.c. mi ta cukrzyca się jednak pojawi
Jak sobie pomyślę o tym badaniu to już mam dość...zresztą i tak pewnie mi wykaże nieprawidłowości, przy pcos insulionoodporność się włącza więc z chęcią bym sobie badanie darowała

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witajcie. Również chciałabym się dołączyć do tego wątku Jak widać w podpisie jestem w 10 tygodniu ciąży, przede mną wizyta u lekarza w poniedziałek i wtedy dopiero będę miała założoną kartę ciąży, będę znała termin porodu itd.
Fajnie jest pogadać z kimś, kto jest w podobnym stanie, bardziej zrozumie, doradzi...
Witamy nową mamusię

inutil, jak się dziś czujesz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:03   #3984
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
w pierwszym poście nie ma szans
najwyżej mogę dać odnośnik do jakiegoś postu w którym będzie ładnie zrobiona lista
dokładnie o to mi chodzi

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:11   #3985
kalinkap13
Rozeznanie

Sloneczko555xxx a jaki wozek i lozeczko masz wypatrzone na allegro? ja ostatnio z ciekawosci ogladalam wozki..jej,ale niektorych cena normalnie przeraza
widze tez,ze jestes na tym samym "etapie" co ja
zanka dokladnie, ta liste przydaloby sie gdzies umiescic,jakis odnosnik czy cos...

jej, jeszcze 2,5 h +pol h czekania na tz'ta..a ja chcem do domuuuu!

Stary 2011-01-10, 13:12   #3986
kurczak Wolf
Zadomowienie

Witam wszystkie nowe mamy

Co do listy zakupów - to faktycznie - przygotowana skrupulatnie Ale ja jakoś do tego swobodniej podchodzę - mam w głowie - co może się przydać - a jak o jakimś drobiazgu zapomnę - to się dokupi.

A jeszcze mi się przypomniało - koleżanka poinformowała mnie, że jak mi się złogi w piersiach porobią, to ona ma świetną metodę - sama stosowała... oczywiście mówiąc to - parskała smiechem - bo zastosowała... maść do dmarowania wymion krów podobno zadziałało rewelacyjnie I teraz sprzężylam sobie w glowie tę siermiężną metode z monitrem oddechu czy innymi nowoczesnymi gadżetami

A tak sobie przypomniałam jeszcze - jak mi moja prababcia opowiadała, że jak urodziła sie jej siostra - to oni wszycy musieli pracować w polu - więc zatknęli w redlinach jakieś skrzyżowane badyle i zawiesili tam taki materiał - zrobili "polową" kołyskę - i od czasu do czasu, jak mała płakała, to ktoś podchodził i rozbujał... ależ czasy się zmieniły... bo to było gdzieś w okolicach 1914 roku...

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:12   #3987
BABONIK
Zadomowienie

Oliweczka witaj a tp możesz sobie przecież sama obliczyc wg ostatniej OM,chyba że miesiączki nieregularne...

Aania- mozna chodzic z partnerem,ale może bez.mój mąż nie miał szans chodzic ze mną,a i tak by się tam nudził ja chodziłam do szkoły dla tak jakby "rozrywki towarzyskiej", zawsze ktoś nowy coś nowego wniesie

Nikoś już z nami
Stary 2011-01-10, 13:13   #3988
83monia
Zakorzenienie

aniaa- u mnie do szkoly rodzenia chodzilo sie najczesciej samemu, szczególnie na ćwiczenia. czasem pozwalali z partnerem albo jak kto chciał to przychodził z nim. jedna dziewczyna przyszła tez z mamą. nikt nie wymusza

glukoza - polecam zagryzienie cytryną po tej szklance z glukozą. mnie inaczej by zemdliło. zjadałam całą cytryne po badaniu! (jeszcze w tej ciazy nie mialam, ale z poprzedniej pamietam)

UWAGA dla wrażliwych! a ja sie boję że tym razem bede miala ciezkie zastoje (to chyba dziedziczne, moja mama tez miala). mialam wredne zapalenie piersi i nie dalo sie ani tego sciagnac, ani antybiotykiem, musialam chirurgicznie... zabawa z sączkami itd. przy jednoczesnym karmieniu i opiece nad dzieckiem nie do pozazdroszczenia...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-01-10 o 13:16
Stary 2011-01-10, 13:30   #3989
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aniaa- u mnie do szkoly rodzenia chodzilo sie najczesciej samemu, szczególnie na ćwiczenia. czasem pozwalali z partnerem albo jak kto chciał to przychodził z nim. jedna dziewczyna przyszła tez z mamą. nikt nie wymusza

glukoza - polecam zagryzienie cytryną po tej szklance z glukozą. mnie inaczej by zemdliło. zjadałam całą cytryne po badaniu! (jeszcze w tej ciazy nie mialam, ale z poprzedniej pamietam)

UWAGA dla wrażliwych! a ja sie boję że tym razem bede miala ciezkie zastoje (to chyba dziedziczne, moja mama tez miala). mialam wredne zapalenie piersi i nie dalo sie ani tego sciagnac, ani antybiotykiem, musialam chirurgicznie... zabawa z sączkami itd. przy jednoczesnym karmieniu i opiece nad dzieckiem nie do pozazdroszczenia...
Mnie położna kazała piersi okładać liśćmi kapusty, gdybym tylko czuła, ze coś zaczyna się dziać... zastój miałam - ale nie jakiś masakryczny - udało się go "zmasować"

Mojej znajomej zastałe mleko ściągał mąż bo żaden laktator nie miał takiego powera jak zakochany mężczyzna Chociaż, jak dla mnie dość hardcorowa metoda

Carlos Ruiz Zafón
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 13:37   #3990
83monia
Zakorzenienie

mi nawet mąż nie dał rady, ja to bym sie nawet pod odkurzacz podłączyła gdyby bylo mozna... kapusta tez nic nie dała. za to pachniałąm jak kiszonka chirurg się dziwił ze gorączki nie miał pry takim obrzęku... no i własnie ja myslalam ze jest w miare ok, bo gorączki niet, a tu zonk.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości