|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
dzień dobry
Rebel i Brumek witamy ![]() Inutil-jeślibyłaś w szpitalu,zrobili USG i stwierdzili,że nic się nie odkleja,ciąża utrzymana,to pozstaje Ci tylko brac luteinę/duphaston, leżec i wypoczywac,nie stresowac się,ja dodatkowo dostałam nospe.w szpitalu Ci nic więcej nie pomogą,będą tak samo czekac czy krwawienie ustąpi,więc lepiej siedziec w domu i brac lekarstwa.jak ja byłam teraz z krwawieniem w szpitalu,to zrobili mi USG dopiero w dniu wyjścia ze szpitala,jak przestałam krwawic,pozostałe 3 dni leżałam odłogiem...bo chodziło tylko o brak objawów-czyli plamienia.więc nawet dobrze,że Cie nie zostawili.ja regularnie plamię z szyjki. w macicy wszystko ok,a szyjka krwawi,taki urok mojej ciąży.trzymam ![]() Dla Pań,które lubią czytac o porodach: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 Co do szkoły rodzenia,ja w 1ciąży chodziłam,wiele się tam może nie dowiedziałam -czego bym nie wiedziała ale pozanałam personel szpitala,sam szpital;porodówkę,noworod ki,patologię ciąży i kilka bardzo fajnych mam,z którymi ciągle utrzymuję kontakt![]() Aania-20- Ty jesteś w starszej ciąży niż ja,ale ja od 20tc planuję iśc do szkoły rodzenia w Bochni,chociaż by po to,żeby się z domu wyrwac i nowego towarzystwa zasmakowac nie byłabyś chętna?? te spotkania są w środy chyba ok 16tej lub 17tej,prowadzą dosc symatyczne i wesołe położne można ciut pocwiczyc na zajęciach itd co myślisz?Zanka- piękny brzuś, a jak tam Twój cukier?? Iwonka- lista piękna,ale znam wiele mam,które połowę z tego musiały sobie odmówic.w każdym bądź razie ja z tego nie mam podgrzewacza do butelek,poduszka kółko poporodowa,łóżeczko mam tylko jedno/turystyczne/ z dwoma poziomami,fotelik do auta 1 , wanienki turystycznej też nie mam, rożek mam-nie używam, oliwki nie używam-stosuję mleczko Nivea, aspirator u nas to KATAREK do odkurzacza, zamiast nożyczek do paznkoci mam obcinaczki BabyOno, żelowe nakładki na sutki to pica na wodę-bynajmniej moje dziecko dopiero tego nie chciało się chwycic, to chyba tyle z listy ![]() Madziulka,Justa za USg,czekamy na wieści![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- aaaaaaaaaaaa z rzeczy niby zbędnych ale fajnych widziałam wczoraj u bratowej takie cuś http://allegro.pl/podgrzewacz-do-chu...406367759.html kurcze wiecie jakie to fajne,moja córa zawsze się krzywi jak wycieram jej pupę zimną chusteczką a tu taki bajer na prawdę super,chyba kupię
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() boshh,nie bylo mnie w weeeknd i tu tyle do czytania szok![]() ja licze juz dni do piatku bo ide na usg i to badanie czy z dzidzia wsio w porzadku ![]() rebelll i brumek witamy zanka sliczny brzusio ![]() inutil a jak sie dzis czujesz? lez i odpoczywaj jak najwiecej i bierz no spe, bedzie dobrze
|
|
|
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ale dziś szaro-buro i ponuro, a o dziwo nawet wstawało się dobrze, oby tylko jeszcze dzien w robocie szybko zleciał. witam nowe mamusie ![]() karolinee1983 ja też z Białołęki Zenka brzusio super ![]() inutil wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki Co do zajęć w Wawie dla ciężarnych podobno są na Inflanckiej na basenie, ale słyszałam, że warunki kieeepskie. Choć podobno jakiś remont miał być. Niestety dokładnie to nie wiem. Też się rozglądałam za jakimiś zajęciami dla kobiet w ciąży, ale większość jest w godzinach mojej pracy. Czy wszyscy zakładają, że ciężarne nie pracują? Jakoś tego nie rozumiem. |
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
JustiPi, na Inflanckiej jest straszny syf, grzyb, przestrzegam, takiej infekcji jakiej sie na tym basenie nabawialam ja i moje kolezanki to nigdy nie mialam. Lepiej tam nie chodzic. A nie wiecie czy na Foce na Woli coś jest?
Witam nowe mamusie ![]() Inutil, to masz tak jak ja mialam, super ze nic sie nie odkleja, leż i odpoczywaj. Mi po tamtym jednym razie juz nic (tfu,ftu) nie jest, ale tez nie przemecza sie za bardzo. |
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
weruczek dobrze wiedzieć. Chodziłam tam na fitness, ale jakoś na basen nigdy nie zajrzałam. Teraz się z tego bardzo cieszę, szczególnie po Twoim opisie.
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK mam skierowanie na obciążenie glukozą, w tym tyg albo następnym zrobię
od razu 75g ale ja myślę, że teraz nic nie wykaże, a około 20.t.c. mi ta cukrzyca się jednak pojawi dziękuję za miłe słowa na temat brzucha inutil myśl pozytywnie, ja tam wiem, że nic złego się nie dzieje, będzie dobrze zaraz biorę się za sprzątanie, bo chata wolna do jakiejś 16.00 młody ma weekend wyjazdowy haha i mam luz akurat sobie posprzątam bez stresu mąż na 6.00 dziś miał bo ma szkolenie BHP jak to co roku, jutro już na noc normalnie idzie musimy dziś kupić mojemu tacie prezent, jutro obchodzi 55 urodziny ja 29.01 skończę 25 lat a tydzień po mnie mój synek 2 latka muszę już planować imprezkę dla Filipa, jakiś tort trzeba upiec
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was!
Już choroba minęła, tylko trochę kaszel pozostał, wczoraj wzięłam ostatni raz antybiotyk. No i wróciły nudności nawet się za nimi stęskniłam![]() Widzę że bardzo dużo z nas ma w tym tygodniu wizytę, ja również mam jutro na 11:15 i nie macie pojęcia jak nie mogę się doczekać. Pierwszą miałam w 6tc, a teraz jestem w 10 i 3 dniu więc tak bardzo się cieszę, tym bardziej że troszkę tą moją chorobą się przejęłam i ciągle zastanawiałam się czy nie robię krzywdy dzidziusiowi kaszląc tak mocno. Ja też należę do tych osób za bardzo przejmujących się, więc mocno 3mam kciuki za Ciebie inutil i za wszystkie, które się stresują wizytami. Dobrze że do jutra jestem jeszcze na zwolnieniu bo w pracy to by nie mieli ze mnie pożytku, bo mogę myśleć tylko o jutrzejszym spotkaniu z naszym robaczkiem. A propo porodów, to mimo że wcześniej napisałam że się wszystkim przejmuję, to akurat poród jak na razie mi nie straszny. Będzie to mój pierwszy dzidziuś, ale od zawsze kiedy pamiętam to powtarzałam że porodu się nie boję, bo to przecież takie wspaniałe, dać życie małej kruszynce. A że będzie bolało to się z tym liczę
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do końca się zgodzę chodze tam od hmmmmm daaaaaawna nigdy nie miałam żadnej infekcji, kiedyś przyznaje było dość syfnie jakmiałam tam WF na studiach to zimą sople wiiały pod sufitem, teraz jest po remoncie i jet owiele lepiej,dodatkowo to jedyy 50m etrowy basen na który mogę sobie fnansowo pozwolć, Warszawanka to jakaś pomyłka!Na "Fokkę " chodzi kuzyka mojego meża z dzieciakami to taki rodzinny basen. Dziewczyny trzymajcie kciukasy zaraz lecę na USG lae mam stresa ![]() Co do porodów to mam nadzieję że u mie to będzie dzidzicznie moja Mama rodzila mnie prze 1,5 godziny a mojego brata w 20 min Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:18 |
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
Rebelll, brumek - witamy
a ja dziś w pracy po 2 tyg zwolnienia. Myślałam w sumie, że będzie gorzej i większy bałagan a już właściwie najpilniejsze rzeczy zrobiłam i właśnie delektuję się chwilą przerwy ![]() z pozytywnych rzeczy- z dnia na dzień oraz rzadziej miewam mdłości. Wczoraj znów skusiłam się na czekoladkę i mnie nie zmuliło- normalnie sukces ![]() miłego dnia zajrzę może wieczorem, mam nadzieję, że nie doprodukujecie w międzyczasie kilkunastu stron
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie:
A ja wg OM zaczynam dziś IItc ![]() Wczoraj byłam u rodziców na strychu u rodziców, gdzie od lat leży wór z ubrankami po dzieciach siostry męża. Jeny zgłupiałam, niby same bodziaki i pajacyki i koszulki ale nad sensem niektórych patentów to się mocno zastanawiam chyba muszę szwagierkę ściągnąć żeby instrukcję obsługi mi napisała.
|
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
rebelll, brumek -witajcie
ja dzisiaj w pracy po długim weekendzie... coś się wkręcić w robotę nie mogę..a wstać jak mi sie nie chciało!!!! masakra... u mnie świeci właśnie przez okno słońce i to tak mocno!! od razu przyjemniej i lepiej psychicznie sie człowiek czuje |
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Rebelll
brumek Witajcie ![]() Ja się dzisiaj pozbierać z łóżka nie mogę, dopadł mnie LEŃ, a musiałabym się zebrać i coś posprzątać w mieszkanku, na zakupy jakieś żeby Tż miał co na obiad zjeść, może dzisiaj spagetti-hmm ![]() Zazdroszcze Wam, że sobie pracujecie... Ja niestety od 6 tc na zwolnieniu, dlatego że moja praca niestety fizyczna, więc już prawie 2 m-ce siedze w domu i nuda. Tydzień-dwa można posiedzieć, ale potem to już nic ciekawego Dzisiaj o 20:30 mamy wizytę u gina, nie mogę się doczekać a zarazem stresik już się czai Trzymajcie kciuki![]() iwonap79 lista dłuuuga, ale faktycznie rzeczy można powiedzieć niezbędne Ja juz się nie mogę doczekać kiedy już bede mogła coś kupić, ale Tż straszy, że dopiero w czerwcu :/ On nie jest za tym, żeby kupić coś z tak dużym wyprzedzeniem, chyba sam się boi...BABONIK pierwszy raz widzę coś takiego, ale przyznam bardzo dobre rozwiązanie
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-01-10 o 11:00 |
|
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dużo nas tu ze stolicy![]() No to my bliskie sąsiadki . To na spacerki wspólne można będzie chodzić jak Nam się bobaski wyklują![]() Cytat:
Trzymam za dzisiejsze usg. Na pewno wszystko bedzie dobrze.Widzę, że naprawdę sporo z Nas ma dziś wizytę... Ja też dziś wieczorem mam wizytę u gina z kompletem badań. Trzymajcie kciuki i za mnie |
||
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-10 o 11:30 |
|
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
widze ze sporo z Was ma dzis wizyty, trzymam kciuki za Was wszystkie
![]() ![]() ![]() ja czekam piatku..i juz sie nie moge doczekac! ![]() natka_ a mialas zagrozona ciaze czy jak? czy po prostu zle sie czujesz?przepraszam ze pytam..ale chybe nie doczytalam czegos wczesniej kiedys....albo jeszcze tu nie pisalam ![]() ja tez narazie nic nie kupuje dla dzidzi chociaz czasem mnie kooorciii,ale to jeszcze za wczesnie.. iwonap79 lista faktyczbnie dluga, i nie wiadomo czy wszystko sie przyda... |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty wasze
![]() Kalinka ja też nie kupuję jeszcze dla dzidzi, na razie to dla siebie kupuje na czas ciąży , może za jakies 2 miesiące zacznę cos dzidziusiowi zbierać na razie poczekam na spadek po dzieciaczkach brata i wtedy sie coś dokupi, w tym ze wózek i łóżeczko z całym wyposażeniem mam juz upatrzone na allegro Iwona oj długa ta lista .... zbankrutowałabym na nią kupując wszystko nowe Zanka może na pierwszej stronie by się tego typu lista przydała co?
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie Nerolka??
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- A jeszcze co do listy to chciałam napisac o monitorze oddechu schizy to ja szczególnej nigdy nie miałam,ale monitor kupiłam na samm poczatku poprzedniej ciąży jak przyszło pierwsze chorobowe,wiedziałam,ze potem będzie mnóstwo wydatków.Okazało się to jedną z najlepszych inwestycji jaką zrobiłam,używamy go od dnia powortu z małą ze szpitala do dziś-tzn dziś już korzystamy tylko z niani,monitor odpięłam,bo moje dzieciątko uwielbia skakac w łóżku ,bałam się,że zrobi mu krzywdę...To jest Angelcare http://allegro.pl/monitor-oddechu-ni...388932813.html w Anglii można kupic go jeszcze taniej. Wydaje sie dużo,ale ten komfort ,który mamy dzieki niemu jest bezcenny. Ten monitor nie piszczy za każdym razem jak sie dziecko tylko przewróci... U nas zapiszczał tylko raz... ale jak przybiegłam do pokoju to już wszystko było w porzadku. Zalety monitora to jedno-mieliśmy zawsze spokój,bo wiedzieliśmy,że dziecko oddycha.Moja córka od 3m-ca życia śpi w osobnym pokoju.Dodatkowo we wakacje moje dzieciatko spało sobie spokojnie w łóżeczku a my grillowaliśmy przed domem bez obaw że jej się coś stanie. Osobiście nie wyobrażam sobie życia bez niani.Już nawet nie mówię o monitorze ile o tym,że słyszę co się dzieje u dziecka w pokoju.Mogłam wyjsc spokojnie do rodziców do góry bez obaw ,że jej nie usłyszę.W moim domu bez niani bym jej nie usłyszała... Polecam nianię czy to z monitorem czy bez- rewelacyjna sprawa, a sama niania nie musi byc wielkim wydatkiem,bo są już nawet takie od 50zł POLECAM
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Również chciałabym się dołączyć do tego wątku
Jak widać w podpisie jestem w 10 tygodniu ciąży, przede mną wizyta u lekarza w poniedziałek i wtedy dopiero będę miała założoną kartę ciąży, będę znała termin porodu itd.Fajnie jest pogadać z kimś, kto jest w podobnym stanie, bardziej zrozumie, doradzi... |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej mogę dać odnośnik do jakiegoś postu w którym będzie ładnie zrobiona lista
|
|
#3983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczymy...a w szkołach rodzenia nie jest tak że trzeba być z partnerem? czy tylko niektóre tak wymagają? Jeśli z mężem to odpadam i tak, bo mój tylko na weekendy w domu jest...![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() inutil, jak się dziś czujesz?
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Sloneczko555xxx a jaki wozek i lozeczko masz wypatrzone na allegro?
ja ostatnio z ciekawosci ogladalam wozki..jej,ale niektorych cena normalnie przeraza ![]() widze tez,ze jestes na tym samym "etapie" co ja zanka dokladnie, ta liste przydaloby sie gdzies umiescic,jakis odnosnik czy cos... ![]() jej, jeszcze 2,5 h +pol h czekania na tz'ta..a ja chcem do domuuuu!
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe mamy
![]() Co do listy zakupów - to faktycznie - przygotowana skrupulatnie Ale ja jakoś do tego swobodniej podchodzę - mam w głowie - co może się przydać - a jak o jakimś drobiazgu zapomnę - to się dokupi. A jeszcze mi się przypomniało - koleżanka poinformowała mnie, że jak mi się złogi w piersiach porobią, to ona ma świetną metodę - sama stosowała... oczywiście mówiąc to - parskała smiechem - bo zastosowała... maść do dmarowania wymion krów I teraz sprzężylam sobie w glowie tę siermiężną metode z monitrem oddechu czy innymi nowoczesnymi gadżetami ![]() A tak sobie przypomniałam jeszcze - jak mi moja prababcia opowiadała, że jak urodziła sie jej siostra - to oni wszycy musieli pracować w polu - więc zatknęli w redlinach jakieś skrzyżowane badyle i zawiesili tam taki materiał - zrobili "polową" kołyskę - i od czasu do czasu, jak mała płakała, to ktoś podchodził i rozbujał... ależ czasy się zmieniły... bo to było gdzieś w okolicach 1914 roku...
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka witaj
Aania- mozna chodzic z partnerem,ale może bez.mój mąż nie miał szans chodzic ze mną,a i tak by się tam nudził ja chodziłam do szkoły dla tak jakby "rozrywki towarzyskiej", zawsze ktoś nowy coś nowego wniesie
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa- u mnie do szkoly rodzenia chodzilo sie najczesciej samemu, szczególnie na ćwiczenia. czasem pozwalali z partnerem albo jak kto chciał to przychodził z nim. jedna dziewczyna przyszła tez z mamą. nikt nie wymusza
glukoza - polecam zagryzienie cytryną po tej szklance z glukozą. mnie inaczej by zemdliło. zjadałam całą cytryne po badaniu! (jeszcze w tej ciazy nie mialam, ale z poprzedniej pamietam) UWAGA dla wrażliwych! a ja sie boję że tym razem bede miala ciezkie zastoje (to chyba dziedziczne, moja mama tez miala). mialam wredne zapalenie piersi i nie dalo sie ani tego sciagnac, ani antybiotykiem, musialam chirurgicznie... zabawa z sączkami itd. przy jednoczesnym karmieniu i opiece nad dzieckiem nie do pozazdroszczenia... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-10 o 13:16 |
|
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojej znajomej zastałe mleko ściągał mąż bo żaden laktator nie miał takiego powera jak zakochany mężczyzna
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
mi nawet mąż nie dał rady, ja to bym sie nawet pod odkurzacz podłączyła gdyby bylo mozna... kapusta tez nic nie dała. za to pachniałąm jak kiszonka
chirurg się dziwił ze gorączki nie miał pry takim obrzęku... no i własnie ja myslalam ze jest w miare ok, bo gorączki niet, a tu zonk.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

ale pozanałam personel szpitala,sam szpital;porodówkę,noworod ki,patologię ciąży i kilka bardzo fajnych mam,z którymi ciągle utrzymuję kontakt
szok

zębole
chyba muszę szwagierkę ściągnąć żeby instrukcję obsługi mi napisała.