|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Nie mogę za wami nadążyć w czytaniu po całym weekendzie w szkole... Ale 3 egzaminy do przodu na czwórki uf
![]() A jutro mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki!
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I za reszte mam, ktore jutro smigaja na wizyty tez! A ja mam dola, bo jutro po 4 dniach wolnych znowu do pracy |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
chwalę się brzucholem
13.t. i 5.d.
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyINblack- ja w szkole rodzenia byłam tylko raz ale temat był dla mnie tak nudny, że nie poszłam więcej. No ale jakoś na porodzie wiedziałam co to są skurcze i parcie
)) Poszłam praktycznie zielona i urodziłam. Robiłam co kazała położna, zresztą ból jest tak makabryczny (pocieszenie ), że musisz przeć i przesz i oddychasz i nie ma w tym żadnej filozofii Ciążę bardzo przeżywałam,aż za bardzo-natomiast poród i to co będzie potem pozostawiłam w rękach sił wyższych ![]() Asiago- ja dałam ze zdjęciami ale zabrali mi tylko kartę, zdjęcia oddali. Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2011-01-09 o 17:58 |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
zanka super brzuchol
no właśnie nie jest chyba za ciekawie, bo plamienie jest nadal. wzięłam nospy i leżę tylko od rana. A nadal świeża krew (np. po zrobieniu siku...) bo na wkładce nie ma jej za wiele. Nie wiem za bardzo co robić, czy to normalne i leżeć i czekać do jutra czy co... ehh, sorrki, że was zamęczam takimi smutkami dzisiaj dodatkowo głupia wyczytałam, że krwawienie i ból krzyża mogą oznaczać poronienie. A mnie krzyż od jakiegoś czasu wieczorami bardzo boli :/
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-09 o 18:01 |
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
zanka-śliczny brzuś!
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Intulil-a może to krwawienie od startego nabłonka wewnątrz??? Mnie też starsznie bolą krzyże i brzuch, wczoraj wieczór myślałam, że to już koniec i poronię czy coś ale dziś jest ok
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karty nie dali, dopiero miesiąc później pojechałam do szpitala odebrać zdjęcia usg, karta niby była im potrzebna do dokumentacji medycznej to samo opaski z rączek młodego, nie dali nam nawet jednej ![]() Cytat:
co śmieszne jak oglądam filmiki na youtube z porodów zawsze płaczę, na swoim nie płakałam
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Brawo za egzaminy i KCIUKI za usg, ja ide we wtorek. |
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
zanka jaka piłeczka
![]() inutil może jak bardzo się martwisz to zadzwoń do swojej pani doktor |
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
inutil a robili ci usg, żeby sprawdzić czy wszystko ok?
Moje krwawienie co prawda było jednorazowe, tzn wieczorem poleciała mi taka żywa, czerwona krew i rano miałam już na wkładce tylko troszeczkę. Jak pojechałam do szpitala to na usg wyszło wszystko ok i dostałam luteinę, po której już żadne plamienia, ani krwawienie nie wystąpiło. Lekarz powiedział jedynie, że krwawienie przypadło w terminie spodziewanej drugiej miesiączki (licząc od ostatniego krwawienia) i że to się czasem zdarza u kobiet w ciąży. Może u Ciebie jest podobnie? A tobie lekarz przepisał coś oprócz no-spy? |
|
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajny brzusio ![]() Inutil nie martw się na zapas, wiem że to łatwo powiedzieć, ale tak naprawdę nic nie możesz zrobić tylko czekać, być może to nic takiego, nie każde krwawienie musi oznaczać najgorsze, może masz jak nerola jakiegoś krwiaka, a jak się poślizgnęłaś to upadłaś? Dziwne że nie zatrzymali cię na oddziale, u mnie po dwóch poronieniach to najmniejsze plamienie i kładą mnie do szpitala, chociaż ostatnio się nie dałam bo musiałabym zostać w szpitalu w B-stoku a to 170km do mnie Ja przed wczoraj wieczorem już chciałam wzywać pogotowie, bo tak mnie brzuch bolał, chodzić nie mogłam, ale jak się później okazało to od żołądka było a następny dzień ostra biegunka i wymioty
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, gratki za egzamy
![]() Inutil, leżęć i wypoczywać, ja jeszcze w takiej sytuacji jak ty dostalam duphaston i magnez. Może ewentualnie jeszcze raz na Izbe, jak nie przejdzie do wieczora??Ja bym pojechala na twoim miejscu... Trzymam kciukersy Zanka, śliczny brzusio
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
zanka, jaki masz śliczny brzuszek
![]() inutil, mam nadzieję że wszystko okaże się w porządku! Dobrze że pojechałaś od razu, i trzymam kciuki żeby jutro wyszło wszystko dobrze! No i za resztę jutrzejszych badań wszystkich mamuś ![]()
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Inutil, trzymam mocno kciuki!!! wierzę, że wszystko jest w porządku!
|
|
|
|
#3948 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i powodzenia jutro ![]() Cytat:
specjalnie jadę godzinę wcześniej żeby się wdrożyć zanim każdy od 8.00 zacznie mnie atakować swoimi pilnymi sprawami, których nie mógł przez ostatnie 2 tygodnie załatwić, ech..![]() Cytat:
Mnie przeraziła ta starsza pani, która tak zafiksowała na punkcie wnuka Gdyby moja mama dostała takiej obsesji to nie wiem co by to było..Z resztą ta pani-pudel, która wydała masę kasy na ubranka dla tych swoich lalek i ten jej komentarz, że wkurzyłaby się, gdyby prawdziwe dziecko zabrudziło jej te buciki w panterkę- ech, no to było mocne.. Ale takie zachowanie chyba już podchodzi pod jakieś zaburzenia psychiczne.. zanka- piękny brzuszek kurczę, wiek ciąży mamy praktycznie ten sam a u mnie może połowa Twojego
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
inutil nie denerwuj się niepotrzebnie...
leż, a to, że jak wstajesz coś czasem wypłynie, to jest to prawo ciążenia i wypływa to, co się "oderwało" ... Nóżki w górze trzymaj ... A jakby się nasiliło, to do szpitala ... będę trzymała kciuki, żeby było OK ![]() Madziulka ja też mam jutro genetyczne tylko moje dzidzi jest aż o 4 dni starsze
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2011-01-09 o 20:12 |
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
inutil - trzymaj sie. na pocieszenie powiem (jesli teraz u mnie ok) ze w obu ciazach plamilam w dacie swojego @. wprawdzie raz ale jednak, poprzednio sie wystraszylam, teraz pomylilam i myslalam ze to @, bo testy wychodzily ujemne...
laleczki reborn - powiem wam tak. łądne są, realistyczne, dla kolekcjonerów ok. ale innym miesza w bani, co widać. widzialam takie juz gdzies na necie. no sliczne sa, serio, jak figury woskowe, idealne. ale jak ktos traktuje je jak dzieci to polecam dobrego psychiatre... |
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zanka brzuszek słodki. Ja też chcę!
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil
dziewczyny poza Mustella ( jak dla mnie za droga) to co polecacie na rozstępy? ja mam zakupiony krem Pharmaceris ( tu opinie są różne ) może fissan? doradźcie coś proszę
|
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
inutil - ja bym jeszcze skonsultowała to z innym lekarzem - najlepiej prowadzącym - tak dla pewności
![]() zanka - bardzo zgrabny brzuszek (i pomyśleć, ze przed zajściem w ciąże ideałem byl płaski )Lady - nie martw się opisami porodów Ja miałam ciężki ale jakoś nie powstrzymało mnie to przed "chceniem" kolejnego dziecka - a co za tym idzie - porodu. Z resztą - jak już jest po wszystkim, to czeka Cię taka nagroda, że pal licho te wysiłki... Uwierz, że z wrażenia nie myślisz już o bólu (tylko o tym, jak takie maleństwo w ogóle wziąć na ręce Mnie wczoraj złapał taki punktowy ostry bol brzucha i zaczynam schizować i wgapiać się w brzuch - czy może pojawi się jakiś ruch (wczoraj rano lekko wypchnęło mi prawą połowę A w poprzedniej ciąży jakoś tak spokojniej do wszytkiego podchodziłam... w ogóle nie myślałam o tym, że coś może byc nie tak... no ale to było kilka lat temu - intrnetu jeszcze nie mialam, to się "głupot" nie naczytałam... a teraz Wy mi tu jeszcze z bolem w krzyżu a mnie dzisiaj zaczęło łupać ni z gruchy ni z pietruchy... Czuję, że dziejszy wieczór spędzę na obserwacji swojej opony na brzuchu...
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-10 o 21:39 |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
kochane
w związku z postanowieniem rozpoczęcia zakupów czekam na prenatalne (za 10dni) to z nudów zrobiłąm listę zakupów wiem, ze jest mocno rozbudowana, ale ja z tych poukładanych jestem )no i chodzi mi o Wasze opnie- czy czegos brakuje, co jest zbędne, jakie sa ceny może też któraś skorzysta: ciuszki szt cena rękawiczki cienkie 2 5 6 6 6 4 6 5 4 3 1 niania elektryczna wózek+torba+osłona deszcz lóżeczko z szufladą materac 2 poszewki ograniczniki fotelik do auta 2szt lóżeczko turyst 2 wysok przewijak na łóżeczko podgrzewacz do butelek wanienka wanienka turyst termoopakowanie do butelek monitor oddechu inne szlafrok-ręcznik z kapt 2szt ceratka pod przescieradło kołderka kocyk gruby kocyk cienki poduszka śpiwór do wózka rożek/śpiworek do spania 2szt mydełkożel do mycia dla dziecka krem przeciw odparzeniom oliwka husteczki pielęgn pieluszki pieluchy tetrowe 8szt szczoteczka do włosów gruszka lub aspirator do noska małe nożyczki do pazn (zaokrąglone) patyczki higieniczne wyjałowione gaziki i waciki termometr do wody termometr do ciałka proszek do prania dla dzieci spirytus do pępka sól fizjologiczna butelka 125ml 3szt butelka 250ml 3szt smoczki do butelek 6szt szczotka do mycia butelek torebki na pieluszki leżaczek/bujaczek ja wkładki ochronne do biustonosza laktator elektr żelowe nakładki na sutki krem na sutki biustonosz do karmienia 4szt mjtki poporodowe 4szt poduszka kółko poporodowa podkłady poporodowe koszule do szpitala 2szt krem na rozstępy iwona ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- trochę mi się rozjechało sorki Intul ja bym jechała na usg Zanka cuuudny brzuszek iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-01-09 o 22:58 |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
co to za ogranicznik? i po co szuflda w łóżeczku
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
ograniczniki- nie wiem jak się to nazywa, takie materacowe ścianki do łóżeczka żeby maleństwo jak jest maultki krzywdy o szczebelki sobie nie zrobiło
))szuflada- mam małe mieszkanko- wazny każdy m2, a tam zmieszczę dodatkową posciel, kocyki, rozki.... iwona |
|
|
|
#3958 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
dołączam do przyszłych mam. Planowany termin – połowa sierpnia. Na razie czuję się cudnie (jedynie senność męczy) – nie wiem co to nudności, zawroty głowy, omdlenia Zajmuję się więc głównie aktualizacją szafy (podobno w pierwszym trymestrze brzuszek nie rośnie, a ja mam taki wzdęty, nadęty i wielki jakbym nie w siódmym tygodniu a siódmym miesiącu była... i od razu z rozmiaru 38 w 40 wskoczyłam). Czy wiecie w którym tygodniu można zapisać się na jogę? I czy macie jakiś ulubiony basen w Warszawie (Warszawianki i Wodnika nie lubię, szukam jakiś małych, przyszkolnych, jak ten przy m. Kabaty, ale w nim jest dla mnie za zimna woda)?
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nową mamuśkę i koleżankę z Warszawy Co do basenów to niestety nie pomogę, bo nie chodzę. Choć zastanawiam się, czy nie zacząć, ale jeśli już się na to zdecyduje to nie będę kombinować tylko na pewno będę chodzić kolo siebie na basen, tzn. na Białołęce
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się przywitam, jeśli można
![]() Też jestem ciężarówką, też z Warszawy, a termin ... też na sierpień ![]() Brzuszka jak na razie ani śladu, za to biust rośnie w zastraszającym tempie No i spać bym mogła całą dobę. A jeśli chodzi o nudności, to i owszem. Wymiotuję po 4 razy dziennie ![]() I dołączam się do pytania o jogę i basen (najlepiej jakieś grupowe zajęcia dla ciężarnych)? Znacie jakieś fajne miejsca?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

)) Poszłam praktycznie zielona i urodziłam. Robiłam co kazała położna, zresztą ból jest tak makabryczny (pocieszenie
), że musisz przeć i przesz i oddychasz i nie ma w tym żadnej filozofii
dodatkowo głupia wyczytałam, że krwawienie i ból krzyża mogą oznaczać poronienie. A mnie krzyż od jakiegoś czasu wieczorami bardzo boli :/

zębole

klask i:

specjalnie jadę godzinę wcześniej żeby się wdrożyć zanim każdy od 8.00 zacznie mnie atakować swoimi pilnymi sprawami, których nie mógł przez ostatnie 2 tygodnie załatwić, ech..
05.06.2010

Zajmuję się więc głównie aktualizacją szafy (podobno w pierwszym trymestrze brzuszek nie rośnie, a ja mam taki wzdęty, nadęty i wielki jakbym nie w siódmym tygodniu a siódmym miesiącu była... i od razu z rozmiaru 38 w 40 wskoczyłam). Czy wiecie w którym tygodniu można zapisać się na jogę? I czy macie jakiś ulubiony basen w Warszawie (Warszawianki i Wodnika nie lubię, szukam jakiś małych, przyszkolnych, jak ten przy m. Kabaty, ale w nim jest dla mnie za zimna woda)?