|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą Grześka to inetersuje wszystko oprócz jego zabawek - cały sprzęt domowy włącznie z talerzami itd, jak również lalki Izy ![]() Cytat:
co do włażenia maluchó w pudła itd - to chyba generalnie dzieci maja takie ciągoty - Iza nie właziła tylko do szafek co nadrabia Grześ |
||||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Ola najlepsze życzonka! Mam nadzieje, że impreza zrekompensuje Ci przygotowania
![]() Karenina Andre jest boski Masakra
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaz mnie nie chcial wpuścić
Wklejam zdjecia z swiat z tamtego roku i z tego
|
#3304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- [QUOTE=kamilla123;24190923]Melduję się wieczorową porą! Właśnie sobie "zmierzch" obejrzałam, nawet fajny, ale najfajniejszy był pattinson ![]() Maria mój mały też mleko pije z butelki ze smoczkiem, jakoś z niekapkiem nam nie wychodzi żadne picie My też mamy niekapek ale niechce z niego pić. Woli smoczka ![]() A co do fotelików to fakt był filmik w uwadze o firmie chicco ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
świetne zdjęcia a Fifi to śliczny chłopczyk ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Madzia przerabane macie z tymi chorobami Ola wszystkiego Najlepszego karenina19 dobrze że już walizaczka w domciu. Andre to chyba już wszedzie Ci wszedl zdjęcia super
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-01-07 o 19:35 |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
no znaczy się rodzina na swoim-spłacają część odsetek
a na racie kredytu to dość sporo przez te 8 lat
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Kochane Mamuśki,
zajrzałam tylko na chwilę, żeby Wam zdać relację... w skrócie: pisałam Wam we wtorek że z Olcią lepiej.. w środę rano Olcia wypiła sporo wody i wydawało się że jest super.. tylko że po chwili wszystko zwymiotowała i zaraz zrobiła gigantyczną rzadką kupkę.. i zaczęła się dosłownie przelewać przez ręce jakby traciła przytomność.. czyli dosłownie w chwilkę się odwodniła i od razu rano pojechaliśmy z nią do szpitala.. zostaliśmy na oddziale z odwodnieniem i podejrzeniem rota.. po badaniach okazało się, że rota wyszło ujemnie (czyli to nie rota) i jak zaczęli szukać przyczyny okazało się, że Olcia ma ZAPALENIE PŁUC!!! A kaszelek miała naprawdę niewielki.. no ale na rtg wyszły zmiany no i masakra! Przez 3 dni dostawaliśmy antybiotyki na zmianę z kroplówkami i przed chwilką wróciliśmy do domu.. Okazało się, że w mojej okolicy jest straszny wirus i bardzo dużo dzieci tak choruje.. w szpitalu taki tłok, że dzieci poupychane jak sardynki w salkach 10m 4 dzieci + 4 mamy! Mówię, Wam nawet nie było gdzie położyć się spać.. mamy spały albo pod łóżeczkami dzieci na własnych materacach (jak ja) albo na krzeseł acha przy łóżeczkach.. oczywiście dzieci wyły na zmianę wszystkie więc warunki po prostu masakryczne.. no ale nie o tym chciałam.. Najważniejsze, że wypuścili nas przed chwilą do domu i teraz możemy już zacząć się leczyć i odpoczywać.. Idę odsypiać.. |
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
lucky - serdcznie współczuję przezyć i życzę szybkiego wyjscia na prostą
Edytowane przez annje Czas edycji: 2011-01-07 o 22:41 |
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejj, hej!
U nas znowu towarzysko sie zrobilo - wczoraj po 20 zadzwonili znajomi z DE z są we Wro i dziś na 15 sie zapowiedzieli. Mają 11-sto mies. synka, to moja najlepsza przyjaciólka ze studiów, ale się działo dzisiaj... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Cień wiatru" Zawsze będę wspominać z sentymentem - w tamtym roku w szpitalu ze Stasiem czytałam... ![]() Teraz przeczytałam fajny "sezon czarownicy" Natashy Mostert, wciągnęla mnie strasznie. Cytat:
Ja dzis mialam podobnie zabiegany dzień. Pospaliśmy do 10tej i mialam 3,5 godziny na przygotowanie wszystkiego. Cytat:
Znajomi też dziś zauważyli że Staś strasznie lgnie do Taty. Ale małz dumny Mi za to zrobił taki numer w kościele, ze sie rozpłakał i normalnie nie do mnie tylko do tatusia na raczki i siedział tam cała mszę... nie wiem o co kaman, ale już dwa razy akurat w kościele tak sie zdarzyło![]() Lucky najważniejsze ze już lepiej i to wszystko za Wami, brrr, az mi skóra ścierpla jak to przeczytałam...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-01-07 o 23:06 |
||||
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zyczę szybkiego powrotu do zdrówka z wirusami tak jest, ze powikłaniem od jelitówki jest zapalenie płuc, które moze niedac objawów
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-01-08 o 10:01 |
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zdarza sie to bardzo zadko. na dworze mu daje jak jest duzy mroz zeby nie wdychal zimnego powietrza przez nos. a tak to jak sie budzi to mowie wyciagnij smoczka bo tylko malutkie dzidziunie doja dydusia i mi zawsze oddaje i bierze dopeiro jak idzie spac;pMaria * ***Lucky dobrze ze pojechaliscie do szpitala i wszytko sie wyjasnilo.. duzo zdrowka *Cytat:
![]() i Filip tez strasznei do taty leci.. albo do babci a do mamy ? w ogole. dopiero juak mama wychodzi z domu a filip to widzi to jest krzyk ale jak jestem ja z tztem to tylko do niego leci a ja mam spaokoj;p Dzisiaj w nocy Filip poplakiwal ciagle przez sen wiec prawie w ogole nie spalam.. a o 3 obudzil sie i nie mogl zasnac i plakal uciekal i tak do 6 potem zasnelismy przy bajce i spalismy do 9 a przed chwila odwiedzil nas brat tzta to fifi poogladal z wujkiem bajki i wujek pogral na gitarze to fifi mial zajecie ;p
|
|
#3311 | |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() Spóźnione 100 lat dla OLI!!!! jutro przyjeżdża moja siostra z Anglii na tydzień! superowo!!! Cieszę się bardzo. Wczoraj po zaliczeniu poszliśmy grupą na piwko ( ja oczywiście nonalkhololiczku) a następnie z koleżanką na sushi! I taka normalnie promocja była za 49 zł- jesz ile chcesz ale ja nie mogłam z niej skorzystać, bo nie było w tym sushi grillowanego buuZDAŁAM! Więc moduł dydaktyczny zaliczony! hurra!a jabłecznik dopiero dziś zrobiłam, właśnie jest w piekarniku ![]() Cytat:
głodna jestem idę coś przekąsić
|
|
|
|
|
#3312 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
na początku chciałam podziękować że pamiętałyście w sylwestra o urodzinkach Agusi więc dziękujemy bardzo za życzonka na prędku powiem że to było moje pierwsze wesele i sylewster i ostatnie!! nigdy już niepujde na żadną taką imprezę na sali zimno jak na dworze, obiad jedliśmy w kurtkach, jedzenia nie dość że mało to i niezjadliwe, byliśmy wszyscy zmarznięci i głodni szok nowy rok przywitałam w aucie za kierownicą, poniewaz my mieliśmy dość i o 11 w nocy ruszyliśmy do domu, i o 12 w nocy byłam jeszcze za kierownicą, masakra, na szczęście dojechaliśmy szczęśliwie ciocia załamana, mieli tam 5imprez i zawsze było za***iście, jedzenia w brud a teraz niestety zmienił się właściciel, na sam koniec podobno ciotka powiedziała że reszty pieniędzy niezapłaci ponieważ nie ma za co mu zapłacić i wezwała policję bo zamknął ich na sali i nie chciał wypuścić masakra, i spotka się z nim w sądzie. nie dość że impreza nieudana to pierwsze urodzinki Agusi zamiast wystrzałowe to i torta nie mieliśmy, tż to aż załamany że pojechaliśmy bo nie kupił przez te wesele torcika pierwszego a i ipreza też była daremna mam tyle nadrabiania tutaj że nie dam rady poodpisywać wszystkiego wybaczcie ![]() wczoraj jeszcze nadodatek tak mnie podbrzusze bolało że przy wstawaniu aż skulona byłam, i doszły do tego częste zawroty głowy, we wtorek zasówam szybciej do mojej doktorki na oględziny bo się trochę już boję czy z dzidzią wszystko ok narazie Aga siedzi mi na kolanach i skacze więc nie dam rady teraz poodpisywać wiec wpadne puźniej jak będzie spać wybaczcie że tak tylko napisałam narazie co u mnie ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- wsadziłam łobuziaka do łóżeczka, może uśnie, narazie sobie leży więc postaram się coś szkryfnąć ![]() Cytat:
Elu nie pamiętam coś to zdawała ale gratuluję ZALICZENIA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
takie cuda robi że zawsze czytam tżtowi i się śmiejemy razem a tż mówi że macie strasznie wesoło z Piotrusiem
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
pietrusia, ja zawsze stawiam na pragmatyzm, teraz na prezencik szykuje się plecak
![]() lucky ale numery z tą twoją Olcią. trzymam mocno kciuki, żeby szybciutko wyzdrowiała. tobie życzę dużo siły i pamiętaj, ze zawsze masz w nas wsparcie! Karenina, może Andre zostanie podróżnikiem ![]() Aniulka, ale agusia wyrosła widziałam foty na NK. i wydaje mi się, że zjaśniały jej włosy a ja piekę właśnie bułeczki drożdżowe z rodzynkami. mam nadzieję, że wyjdą
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
dziękujemy za życzenia zdrówka
przydadzą się i mi bo zapomniałam Wam napisać mam straszne zapalenie krtani, gardła i wszytkiego co jest po drodze od buzi do oskrzeli.. i straciłam głos a prycham jak babcia![]() milego weekendu
|
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś ciotka przyjeżdza co robiła wesele swojej córce a mojej kuzynce więc może jakieś fajne zdjęcia też będzie mieć bo jakoś ta impreza tam trwała mniam to ja zamawiam jedną bułeczkę albo dwie bo ja teraz podwójnie jem ![]() moje dziecko bierze telefon i strasznie do niego krzyczy, nie wiem u kogo to widziała bo my tak nie robimy ale taka irytacja że szok aż się spina i krzyczy mam nadzieję że to nie adhd![]() a najlepsze tż teraz go sprawdza i ktoś odebrał bo naprawde gdzieś zadzwoniła i ktoś przez 13sekund słuchał jak ta sie nadziera do tego telefonu
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2011-01-08 o 15:07 |
|
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie sobotnio!
U nas dzisiaj leniwy dzień. W drodze powr0tnej ze spozywczych zakupów zahaczyliśmy o wielki sklep z zabawkami, żeby zdecydowac się na prezent dla straszaka (trzecie urodziny - poważna sprawa - już za miesiąc). Oczywiście nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy czegoś nie kupili Faceci moi maja wielki pociag do wszelkich urządzeń czyszczących (np nie mogę schowac odkurzacza jak któryś widzi, bo jest od razu awantura, to samo z mopem czy zwykłą zmiotką) i wiedziałam, że bedzie to strzał w dziesiątkę - i rzeczywiście, duży łazi z odkurzaczem po calym domu, Maksio głownie urzęduje w kuchni z mini-mopem. Bardzo pociesznie to wygląda, muszę mu fotek napstrykać Z nadmiaru wrażeń aż nie mógł usnąć i padł dopiero o 3 i śpi. Ktos sie pytał o prezent dla tż - jakoś co roku kupuje ostatnio zegarki i co roku jest to taki badziew (nieważne co kupię - najzwyklejsze czy renomowane), że się rozsypuje. W tym roku więc standardowo nowy zegarek i bonus w postaci nawigacji do samochodu, bo zaraz kupujemy nowy, to niech ma i nową zabawke do niego. Wadłam dzisiaj do biblioteki i zrobiłam zapas ksiażek i filmów, więc szykuje mi sie baaardzo miły wieczór - sernik w piekarniku , a i pizza z obiadu pewnie zostanie więc będzie strawa dla ciała i duszy ![]() A jutro jedziemy testowac nową kulkolandię, która otworzyli w okolicy, więc wpadnę wieczorem i pochwalę sie jak dzieciaki sie bawiły. Miłej reszty soboty i niedzieli życzę! |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia tort tez bedzie oczywisie
A teraz zastanawiam sie co na dzien babci i dziadka
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nila przykłada do ucha w odwrotny sposób kiedy jej m ówimy "alo alo"
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297265&page=18 |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Aniulka- OMG ale numer z tym weselem. Biedni Państwo Młodzi, jakie będą mieli wspomnienia
![]() Annje- moja Olka teraz też ma fazę na sprzątanie, bierze ręcznik i czyści szafki, podłogę i wszystko co napotka po drodze ![]() Mój TZ na 30 dostał przenośnią pamięć on lubi mieć dane zabezpieczone
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniulka szkoda Panstwa Młodych to ma byc najpiekniejszy dzien w zyciu a im sie tak nie udało.
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Aniulka nieźle z tym weselem
lucky1910 dobrze że już w domciu i zdrówka Wam życze.Pietrusia znajdziesz coś napewno dla śwojego ![]() Kinia nam kaszle od już 6 dni daje jej syropek, ale nic nie pomaga do tego katarek doszedł. W poniedziałek do lekarza jak nie przejdzie bo trzeba szczepić a my chore
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky mam nadzieje, że już dobrze
![]() Aniulka współczuje takiej imprezy:\ mega masakra tak z***...wesele para młoda miała, że na zawsze zapamiętają je. Ciesze się, że Piotrek Was rozwesela
|
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzis cisza
wszystkie na weekend gdzies wypadły My bylismy dzis z Kamilka na WOŚP u nas na wsi w remizie byl wystep dzieciaczkow z przedszkola a potem koncert jakis dzieciakow. Fajnie bylo Kamilka zadowolona tancowala caly czas. Milo niedziela przynajmniej zleciala
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
melduje sie juz w Europie ... i widze, ze Karenina tez miala podroz z przygodami ... nas najpierw przetrzymali nad Monachium, bo zamkneli lotnisko z powodu oblodzenia, w koncu musielismy leciec do Stuttgartu dotankowac, potem znow do Monachium i dalej do Bremen z 5 godzinowym opoznieniem. W bremen natomiast okazalo sie, ze zgubili nasz wozek w Sao Paulo Ola, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Powiem szczerze, ze troche sie usmialam, bo myslalam, ze to zyczenia dla mnie (przybyl mi kolejny roczek 1 stycznia) ![]() No i jeszcze ze spraw bierzacych zycze powrotu do zdrowka wszystkim choruszkom, zwlaszcza Olence No i jeszcze musze pochwalic moja corcie, ktora w koncu zaczela sama stawac i robic kroczki
|
#3327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja muszę sie pochwalić - choć wcale to nie powód do dumu - Grześ wczoraj wszedł na stół byliśmy wczoraj na koncercie noworocznym naszych przedszkolaków - tematem przewodnim była muzyka Chopina - przefantastycznie się bawiłam - dzieci są super |
|
|
|
|
#3328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo matko...to mieliscie... A ja Sandrze podobal sie lot? ![]() Cytat:
Ale ja wyslalam ci sms'a przeciez Cytat:
![]() Cytat:
Dzien doberek u nas pogoda boska, wiec jak mlodziez sie obudzi i zje obiadek idziemy do parku Od wczoraj mamy znow cyrk przy zasypianiu....trzeba nosic ksiecia...i to ile... ![]() Do tego ma katar i w nocy budzi sie z syrena, trzeba nosek czyscic kilka razy a dopoki nie jest czysty to taaaaakie wrzaski odchodza, ze hej... No i po portugalii nauczyl sie, ze caly czas ktos sie nim zajmuje i teraz tez tak by chcial wiec sa wielkie protesty kiedy mama go ignoruje i ma bawic sie sam... ![]() ...wiec ogolnie... Na pocieszenie nauczyl sie robic sam "A kuku!" - zaslania sam oczka rekoma, ja pytam sie "Gdzie jest André?" wtedy on odslania oczka i zasmiewa sie, ze hej
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-01-10 o 12:25 |
||||
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Gucia witaj! U nas też wiosna przyszła. Po obiadku spacerek i na szczepienie.
|
|
#3330 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem mało konsekwentna (chyba brak czasu to powoduje) jesli chodzi o jakieś ścisłe przepisy diet dlatego myślałam do tej pory, że "zdrowe jedzenie" mi pomoże. Nie jadam białego pieczywa, ziemniaków, ryżu białego a jak makaron to tylko pełnoziarnisty (a ryż brązowy). Dużo gotowanego w parowarze itd i co...... NIC Ale Ty się masz z tymi chorobami..... współczuję aaa i brawo za czwórki Grzesia ![]() ![]() Agusia_a9 - ZIMOWY LUDEK jest super lucky1910- zdrówka dla Olci - szybkiego powrotu do zdrowia karenina- ale miałaś przygody.. a Andre w walizce boski Cytat:
![]() Wpadłam sie przywitać u nas szaro-buro dziś na dworku ale jak na razie nie pada. Troche Was nadrabiam bo Młodzieniec śpi ![]() Mam pytanko... czy dajecie już mleko "junior" czy nadal 3? Czy na śniadanko poza mlekiem dajecie od razu cos jeszcze???
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Niestety rada mojego malza na to jest dawanie malemu smoczka, i z tego zrobi sie niedlugo tak, ze dziecko wczesniej wcale nie uzaleznione od smoczka faktycznie nie bedzie sie moglo bez niego obejsc...ale nie bardzo mam argumenty, bo faktycznie czasami lepiej, zeby mial smoka niz np. lizal swoje buty, podloge czy opony samochodow stojacych na chodniku (notorycznie probuje).... 
Dzisiaj z André jedlismy - mniaaaamiiii..... 

- ja też uwielbiam dyskoteki, a u nas w okolicy tylko takie, że wśród tych małolatów uchodziłabym za dinozaura

ale ja nie mogłam z niej skorzystać, bo nie było w tym sushi grillowanego
buu