Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 19:33   #3121
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Marta dzięki, zapisałam się i się zapytam

Atomufka ty mnie nie strasz a dużo poszedł w górę??

Ana mąż ma teraz nienormowane godziny pracy i dlatego chce to wykorzystać i szuka czegoś dodatkowego, ale zobaczymy jak to wyjdzie. A teraz jest kierownikiem sklepu, ale w sezonie tez i po towar jeździ.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:33   #3122
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

Wiecie co u nas wróciła świńska grypa i taka jedna dziewczyna z pracy była chora w zeszłym tygodniu - podobno u niej dwie osoby w rodzinie mają tą grypę ,a ona dziś wróciła do pracy i tylko kaszlała cały dzień....wszyscy się od niej odsuwali...

dzisiaj pokazywali w wiadomosciach ze w Polsce zmarly dwie osoby z powodu swinskiej grypy wlasnie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:36   #3123
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
O nie wiedziałam ,że TYLKO wzieliście cywilny My też chcieliśmy,ale nasze rodziny no cóż mogłabym tu długo pisać Dorośli ludzie a jednak muszą się słuchać rodziców.Powiem tylko krótko: jakbyśmy wzięli cywilny to teściowa nie wyszłaby z kościoła do końca życia modląc się za nas

Marta wiem ale coś mi się zawiesiło i nie dało rady tak zrobić wrrr
ehssss skąd ja to znam,
ojjj to zawiecha na maxa
współczuje wzrostu kosztów
Stary 2011-01-10, 19:37   #3124
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia nie strasz.

Leże a mąż mi tylko co chwila zmienia zimne okłady na czole Ale minęła mi faza dreszczy i ... mam fazę gorąca.. wszystko mnie parzy wrrrr

Stary 2011-01-10, 19:38   #3125
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia nie strasz.

maz skarb

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:50   #3126
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

maz skarb
oj tak. teraz poszedł mi zrobic herbatkę z miodem i cytrynką blee... ale tesciowa kazała

Stary 2011-01-10, 19:53   #3127
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mój mąż się śmieje że woli mniejsze byle by to był tylko jego plac zabaw a nie Patryka
A to spryciarz bał się jak go syn wygryzł

Cytat:
Ana mąż ma teraz nienormowane godziny pracy i dlatego chce to wykorzystać i szuka czegoś dodatkowego, ale zobaczymy jak to wyjdzie. A teraz jest kierownikiem sklepu, ale w sezonie tez i po towar jeździ.
Aha

Pytanieeee czy do pracy lic. można wstawić coś takiego jak historyjka obrazkowa? czy nie bardzo? (chodzi mi tu konkretnie o treść, bo badań nie mam)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 19:57   #3128
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Pytanieeee czy do pracy lic. można wstawić coś takiego jak historyjka obrazkowa? czy nie bardzo? (chodzi mi tu konkretnie o treść, bo badań nie mam)
hahahahaha no ba jasne że się bał

ja wstawiałam ale do aneksu bo potrzebowałam do badań, ale jak wnoszą one coś konkretnego to daj tylko pamiętaj o źródle
najwyżej ci promotor wykreśli
Stary 2011-01-10, 20:03   #3129
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahaha no ba jasne że się bał

ja wstawiałam ale do aneksu bo potrzebowałam do badań, ale jak wnoszą one coś konkretnego to daj tylko pamiętaj o źródle
najwyżej ci promotor wykreśli

Dzięki chyba sobie daruję i opiszę to słowami, bo jakoś tak dziwnie to będzie wyglądać... hmmm w środku treści obrazki ale jak nie zapomnę to zapytam promotorki
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:09   #3130
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
hop, hop Maja, Ty nasz ekspercie od perfum doradź mi proszę jakie znasz fajne zapachy z nutą wanilii. Ja kupiłam ostatnio Lacoste inspiration. Opinie ma nie najlepsze, ale mnie się bardzo podoba. Tylko jest strasznie ulotny, po 2 godz. już go nie czuję.
Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Maja dzięki za link do wątku o perfumach ... zaraz poczytam.
Vanilię z Yves Rochera mam, ale jest za bardzo waniliowa. Chciałam coś z dodatkiem wanilii, ale nie samą wanilię. Resztę muszę przetestowac, choc obawiam się że większośc z nich jest spoza moich możliwości finansowych.
Ja co prawda nie Maja, ale może coś podpowiem. Jeśli chodzi o perfumy z dodatkiem wanilii to jest ich bardzo dużo, a takie najładniejsze (moim skromnym zdaniem) to: DKNY Pure, Boss Orange Sunset, J.del Pozo Halloween, Jennifer Lopez Glow, Jette Joop By Night, Jil Sander Sun.
A to, ze nie czujesz zapachu po dwóch godzinach, nie znaczy, że ulotnił, po prostu nos się przyzwyczaja i nie wyczuwa znajomych aromatów.
Stary 2011-01-10, 20:11   #3131
india83
Zakorzenienie

Cytat:
O nie wiedziałam ,że TYLKO wzieliście cywilny My też chcieliśmy,ale nasze rodziny no cóż mogłabym tu długo pisać Dorośli ludzie a jednak muszą się słuchać rodziców.Powiem tylko krótko: jakbyśmy wzięli cywilny to teściowa nie wyszłaby z kościoła do końca życia modląc się za nas

A ja dziś miałam takiiii dobry humor i popsuł mi się w mig ,jak się okazało ,że koszty transportu naszych gratów od grudnia wzrosły raz jeszcze

india kiedy przeprowadzka?
oj u nas też reakcje były różne... ale im przeszło i nikt w kosciele za nas krzyzem nie lezy

oj wspołczuje dodatkowych kosztów, u nas tez co chwile takie sie pojawiaja

no cóż przeprowadzka miała być w styczniu, ale chyba przeciagnie się na luty. Nie mamy jeszcze płytek na korytarzu, ani schodów i nie chce mi sie wprowadzac w taki bałagan
Stary 2011-01-10, 20:14   #3132
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
oj u nas też reakcje były różne... ale im przeszło i nikt w kosciele za nas krzyzem nie lezy

no cóż przeprowadzka miała być w styczniu, ale chyba przeciagnie się na luty. Nie mamy jeszcze płytek na korytarzu, ani schodów i nie chce mi sie wprowadzac w taki bałagan
Masz rację, lepiej poczekać i wprowadzić się na gotowe niż mieszkać i dokańczać. W pierwszym przypadku jest większa motywacja
Stary 2011-01-10, 20:17   #3133
bzyczka1
Zakorzenienie

Ana u nas jak dziewczyny u jednego promotora pisały o słowackim )cała grupa) to wklejały do pracy portrety słowackiego, zdjęcia okładek książek itd...i nikt im tego nie wykreślał.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:20   #3134
agus87
Zakorzenienie

a wiec
my po wizycie
pan doktor mowi, ze nic nie uroslo od poprzedniego razu, wiec bedzie coreczka na 99% ( wiadomo, roznie bywa)
mala ma glowke przy pepku i nozki na dole, wiec tak jakby pionowo jest uilozona
wazy 560g i wszystko rozwija sie idalnie
machala nam raczka i glowke miala oparta o lozysko, zrobila sobie z niego podusie
Stary 2011-01-10, 20:22   #3135
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie Maja, ale może coś podpowiem. Jeśli chodzi o perfumy z dodatkiem wanilii to jest ich bardzo dużo, a takie najładniejsze (moim skromnym zdaniem) to: DKNY Pure, Boss Orange Sunset, J.del Pozo Halloween, Jennifer Lopez Glow, Jette Joop By Night, Jil Sander Sun.
A to, ze nie czujesz zapachu po dwóch godzinach, nie znaczy, że ulotnił, po prostu nos się przyzwyczaja i nie wyczuwa znajomych aromatów.
e tam, jak przyłożyć nos do nadgarstka i nie czuć zapachu, to po prostu go już tam nie ma
Stary 2011-01-10, 20:25   #3136
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a wiec
my po wizycie
pan doktor mowi, ze nic nie uroslo od poprzedniego razu, wiec bedzie coreczka na 99% ( wiadomo, roznie bywa)
machala nam raczka i glowke miala oparta o lozysko, zrobila sobie z niego podusie
Super

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
e tam, jak przyłożyć nos do nadgarstka i nie czuć zapachu, to po prostu go już tam nie ma
No w takim wypadku to tak
Stary 2011-01-10, 20:37   #3137
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Marta dzięki, zapisałam się i się zapytam

Atomufka ty mnie nie strasz a dużo poszedł w górę??

No o połowę więcej chcą,czyli już 1500 euro Tyle na pewno nie damy,musimy dalej kombinować.
A z grypą nie straszę.Sama się boję ,że mogę sie zarazić ,bo skoro jest tak blisko wrrr
Cytat:

No bez schodów to nieciekawie Nasze mają przyjechać na koniec miesiąca.A kuchnia już gotowa,ale nie zrobili zdjęć

Cytat:
a wiec
my po wizycie
ale super

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:43   #3138
iwka28
Wtajemniczenie

Hej Miałam dzisiaj po prostu cudny dzień z wykładem na temat wartości jakimi moja firma się kieruje - w tym roku przyjęli sobie za cel uświadomienie wszystkich i zaczęli to wdrażać. Porażka, Dobrze że chociaż muffinki były

Cytat:
sama jako osoba wierząca i praktykująca bym wzięła kościelny
Ale jak by mi się trafił delikwent niewierzący, to cóż poradzić - siłą go nawracać nie będę i przed ołtarz ciągnąć
Nawracać nie musisz, ale poprosić i owszem - dopóki przyrzeknie wychowywać potomstwo w wierze katolickiej może osoba niewierząca wziąć ślub w kościele katolickim.

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Hejka

Gucia no u nas sie nieciekawie dzieje, podejrzewam że głównym sprawcą jest..nuda. Nic sie ciekawego w naszym życiu nie dzieje, a jak już to jakieś problemy,na rozrywki nie mamy kasy nie ma się z czego cieszyć, dlatego wkradają sie takie bezsensowne kłótnie. No ale od wczoraj jest nieźle, powoli wraca wszystko do normy

Co do ślubu kościelnego czy cywilnego- my jesteśmy praktykującymi katolikami i nie wyobrażam sobie nie mieć ślubu kościelnego, ale też nie potępiam tych którym cywilny wystarcza, absolutnie nie uważam żeby był gorszy, ważne że składacie przysięgę a gdzie i jak to mniej ważne
No i też czekam na fotki

Anika piękne zakupy zrobiłaś, bardzo mi się podoba ta pościel 2częściowa, tania i śliczna

A ja właśnie wyciągnęłam z piekarnika babkę kakaowo-migdałową, jeszcze obleję ją czekoladą i
Mona - może spróbuj uatrakcyjnić Wasze wieczory - raz wyjdźcie do znajomych albo do siebie zaproście, pojedźcie do kina, pograjcie w karty, Scrabble albo coś na komputerze, statki, piłkarzyki - cokolwiek byle wprowadzić urozmaicenie
A jak Twoje szukanie pracy idzie?

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej laseczki |

przeżyłam te chrzciny, tylko 1 ciotka sie zapytała dlaczego sama jestem-powiedziałam, że TZ ma egzaminy w szkole i nie miał jak przyjechać. Ale było mi cholernie smutno tak samej, i nawet się poryczałam jak rozmawiałam z ciocią i chrzestnym moim....ech...
każdy myślał, że moja Julka to przynajmniej z 4 miesiące już ma

jej rozpisałyście się o tych pieczonych ziemniaczkach.... a ja bez obiadu dziś... przed chwilą tylko wciągnęłam czekoladowego mikołaja

Cytat:
slodko

Nie bardzo sie orientuje to jak dostaniesz uniewaznienie to mozesz normalnie brac slub w kosciele? bo ja myslalam ze juz nie

Ja tez wlasnie zamowilam posciel do naszej sypialni

A tak wogole to czesc Padam na twarz ze zmeczenia wczoraj organizowalismy Final Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy u nas w Mahopac byla licytacja roznych rzeczy zebralismy wsumie 3,470$ mniej niz rok temu .. no ale kazda zlotowka sie liczy
Żabcia po to to unieważnienie zeby można było wziąć kościelny raz jeszcze,

Fajnie że zorganizowaliście akcję u siebie - każde pieniądze się liczą. My wysyłaliśmy SMSy.

Pochwal się pościelą - szukam inspiracji.

Cytat:
hej

ale mam zaleglosci, zaraz spróbuje nadrobic
ale mialam intensywne dni- w weekend studia, bardzo fajne zajecia, dzis szkolenie z negocjacji kryzysowych - swietna sprawa, jutro ciag dalszy.

chcialam się pochwalic, ze w pt udaly mi sie zakupy. odkurzacz, ktory chcialam kupic przed swietami (wtedy byl tylko z ekspozycji) w pt kupilismy o 120zł taniej bez vatu skorzytsalismy równiez z promocju w Jysku kupilismy 2 poduchy, narzute na materac w okazyjnych cenach, no i jeszcze zamowilismy materac tez z promocji, wiec jestesmy zadowoleni
ale z gorszych wiadomosci to takie, ze zostały wyrzucone karty gwarancyjne od lodówki, piekarnika i zmywarki został tylkoparagon, myslicie, ze to wystarczy w razie awarii?

ok, uciekam nadrabiac
No to się obkupujecie na nowe Paragon Ci wystarczy do złożenia reklamacji, zeskanuj go albo skseruj żeby nie zniknął

Cytat:
cześć . dziś miałam zastępstwo za koleżankę wiec na 2 etaty muisąłm iść. Do tego jestem chora. Mam 39 stopni gorączki i czuję się paskudnie. JUtro teściowa rano będzie i mnie przebada

Rybulko śliczności te Wasze zdjęcia.

Kasiu super, że ekspertyza się udała

Katunia kurcze nie chcę Pani dyr lipy zrobić, poza tym problemy z kasą dochodzą. Poza tym, ąż taks szybko dziecka nie nie chcę mieć za pół roku, za rok to tak najwczesniej odstawię tabsy

Iwka chciałabym ewentualnie móc jeszcze uczyć angielskiego. na tłumacza mnie nie ciągnie

Gucia dziękuję i super, że impreza się udała

Do męża dzwonili jutro ma jedną rozmowę o pracę a w środę drugą więc... proszę o kciuki
Biedactwo - kuruj się kuruj, a co do angielskiego zadzwoń do kuratorium i się dowiedz - mogą wymagać jeszcze ukończenia metodyki nauczania języka angielskiego, ale to dużo łatwiejsze niż filologia (zdecydowanie mniej przedmiotów).
Trzymam kciuki za tż.

Cytat:
Marta wiem ale coś mi się zawiesiło i nie dało rady tak zrobić wrrr
Nie chce mi się

misqa ściskam Cię

Madzia z taką gorączką to nie ma żartów.
Wiecie co u nas wróciła świńska grypa i taka jedna dziewczyna z pracy była chora w zeszłym tygodniu - podobno u niej dwie osoby w rodzinie mają tą grypę ,a ona dziś wróciła do pracy i tylko kaszlała cały dzień....wszyscy się od niej odsuwali...

A ja dziś miałam takiiii dobry humor i popsuł mi się w mig ,jak się okazało ,że koszty transportu naszych gratów od grudnia wzrosły raz jeszcze

india kiedy przeprowadzka?
Atomufka - nie wiem na ile Was wycenili, ale mogę Ci dać namiary na firmę która przeprowadzała nas do Holandii - mogę ich polecić z czystym sumieniem, łącznie z tym że meble sami pakowali, a po przyjeździe poustawiali w pokazanych miejscach.

Cytat:
dzisiaj pokazywali w wiadomosciach ze w Polsce zmarly dwie osoby z powodu swinskiej grypy wlasnie
Wydaje mi się że aby takie dane były wiarygodnie przekazane powinni jednocześnie pokazywać informację ile w tym czasie zmarło osób na zwykła grypą - mam wrażenie że świnska/ptasia są bardziej medialne niż taka zwykła

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Aha

Wstawiaj - wszystko w sumie zależy od promotora - jeden wyrzuci jedną rzecz, drugi coś innego.

Dziewczyny ogromna prośba - jeśli któraś z Was mieszkała/mieszka na ostatnim piętrze w bloku może mi przekazać swoje "przemyślenia" na temat plusów i minusów? Mnie się do tej pory trafiał w sumie parter, a teraz nie wiem czy nie będę mieszkała pod chmurką

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Co do celebrytów i ich życia w mediach - wydaje mi się że właśnie spotkani na codzień, tak przypadkiem, bez makijażu i strojów są prawdziwi - w telewizji i czasopismach są tacy wymuskani. Na lotnisku wyglądali jak matka z córkami i ojciec z zakazem zbliżania się - szedł za nimi ładnych kilka metrów, dziewczynki do niego nawet nie podchodziły, dla nas wyglądali ... dziwnie.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:46   #3139
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
sama jako osoba wierząca i praktykująca bym wzięła kościelny
Ale jak by mi się trafił delikwent niewierzący, to cóż poradzić - siłą go nawracać nie będę i przed ołtarz ciągnąć
i bardzo mądre podejście!

Cytat:
a ja dzis zrobiłam wariacje ze spagetti do do pomidorów z mięskiem dorzuciłam ser marchewkę i zieloną pietruszkę wyszło pysznie
ooo, spagetti! U nas pierwszy raz od ho ho były ziemniaki

tatuś się popisał: były karminadle, mizeria, ziemniaczki i sos pieczarkowy, a do tego zurek i barszcz czerwony mojej babci

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Musialam jednak leciec do banku zlozyc wniosek o nowy PIN
nie ma to jak skleroza pociazowa

kasiaher i jak ekspertyza?

bylismy na spacerze wcisnelam sie w plaszcz zimowy, ale w cyucach lekko ciasny i musialam wciagac brzuch by sie guziki nie rozchodzily no ale sam maz powiedzial ze jak osa wygladam
Wkurza mnie to ze sie nie mieszcze teraz w cycach w zadna kurtke :/ a wtej co w ciazy pod koniec hcodzilam to siara wyjsc dla mlodej mamy eeeh

Zaczely sie juz jakies wyprzedaze na buty? bo chce sobie kupic jakies buty na zime na przyszly rok a ze mam numer 40 to musze kupic w pierwszym rzucie
współczuję PINu, zazdroszczę cyca i życzę owocnych zakupów

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Hejka

Gucia no u nas sie nieciekawie dzieje, podejrzewam że głównym sprawcą jest..nuda. Nic sie ciekawego w naszym życiu nie dzieje, a jak już to jakieś problemy,na rozrywki nie mamy kasy nie ma się z czego cieszyć, dlatego wkradają sie takie bezsensowne kłótnie. No ale od wczoraj jest nieźle, powoli wraca wszystko do normy

Co do ślubu kościelnego czy cywilnego- my jesteśmy praktykującymi katolikami i nie wyobrażam sobie nie mieć ślubu kościelnego, ale też nie potępiam tych którym cywilny wystarcza, absolutnie nie uważam żeby był gorszy, ważne że składacie przysięgę a gdzie i jak to mniej ważne
No i też czekam na fotki

Anika piękne zakupy zrobiłaś, bardzo mi się podoba ta pościel 2częściowa, tania i śliczna

A ja właśnie wyciągnęłam z piekarnika babkę kakaowo-migdałową, jeszcze obleję ją czekoladą i
kochana, może uda się Wam znaleźć jakieś wspólne zainteresowanie. My ostatnio kupiliśmy tą jengę i to był strzał w dziesiątkę. Spędzmy razem czas i dużo nam to daje.

Za niedługo będzie słonko, będzie można wyjść na spacer - trzymam kciuki!

Co do ślubu, to dokładnie, każdy robi zgodnie ze swoimi przekonaniami.

Cytat:
A tak wogole to czesc Padam na twarz ze zmeczenia wczoraj organizowalismy Final Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy u nas w Mahopac byla licytacja roznych rzeczy zebralismy wsumie 3,470$ mniej niz rok temu .. no ale kazda zlotowka sie liczy
brawo dla Was!

Cytat:
hej

ale mam zaleglosci, zaraz spróbuje nadrobic
ale mialam intensywne dni- w weekend studia, bardzo fajne zajecia, dzis szkolenie z negocjacji kryzysowych - swietna sprawa, jutro ciag dalszy.

chcialam się pochwalic, ze w pt udaly mi sie zakupy. odkurzacz, ktory chcialam kupic przed swietami (wtedy byl tylko z ekspozycji) w pt kupilismy o 120zł taniej bez vatu skorzytsalismy równiez z promocju w Jysku kupilismy 2 poduchy, narzute na materac w okazyjnych cenach, no i jeszcze zamowilismy materac tez z promocji, wiec jestesmy zadowoleni
ale z gorszych wiadomosci to takie, ze zostały wyrzucone karty gwarancyjne od lodówki, piekarnika i zmywarki został tylkoparagon, myslicie, ze to wystarczy w razie awarii?

ok, uciekam nadrabiac
ale fajnie! Gratuluję udanych zakupów! Paragon trzeba na pewno skserować, bo lubi blaknąć. A jak pójdziesz do sklepu, w którym kupowałaś to mogą Ci wyrobić duplikat karty gwarancyjnej.

Cytat:
gucia my tez wzielismy TYLKO cywilny i nie było ku temu jakis konkretnych przesłanek, po prostu tak chcielismy
ooo, to ja nie wiedziałam... fajnie nie być samemu

Cytat:
cześć . dziś miałam zastępstwo za koleżankę wiec na 2 etaty muisąłm iść. Do tego jestem chora. Mam 39 stopni gorączki i czuję się paskudnie. JUtro teściowa rano będzie i mnie przebada

Do męża dzwonili jutro ma jedną rozmowę o pracę a w środę drugą więc... proszę o kciuki
Madzia zdrowiej i trzymam kciuki za męża. Ale szybko do niego zadzwonili! Jestem w szoku!

Cytat:
a wiec
my po wizycie
gratuluję córeczki!

Mąż dzisiaj nie idzie na kosza, ze względu na nogę i zaczynamy planować wspólny wieczór

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:50   #3140
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Nawracać nie musisz, ale poprosić i owszem - dopóki przyrzeknie wychowywać potomstwo w wierze katolickiej może osoba niewierząca wziąć ślub w kościele katolickim.
ale jakby np. zagorzały ateista poszedł do ślubu tylko na czyjąś prośbę, to już by zakrawałono świętokradztwo sakramentu
Ale ja co ja się martwię na zapas
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
bo sama też bym nie zmieniła wiary dla jakiegoś faceta
proste

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-01-10 o 20:56
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:54   #3141
iwka28
Wtajemniczenie

Aguś - może następnym razem maleńka będzie całusy mamie przesylać.

Kasiu - cieszę się że ekspertyza poszła po Waszej myśli!

Cytat:

ooo, spagetti! U nas pierwszy raz od ho ho były ziemniaki

tatuś się popisał: były karminadle, mizeria, ziemniaczki i sos pieczarkowy, a do tego zurek i barszcz czerwony mojej babci

Co to są karminadle?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
ale jakby np. zagorzały ateista poszedł do ślubu tylko na czyjąś prośbę, to już by zakrawałono świętokradztwo sakramentu
Maja - to nie świętokradztwo - formuła ślubu wygląda wtedy inaczej - ksiądz wie, że jest to osoba niewierząca - tak wiesz na przyszłość ewentualnie dobrze wiedzieć

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 20:56   #3142
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś - może następnym razem maleńka będzie całusy mamie przesylać.

Kasiu - cieszę się że ekspertyza poszła po Waszej myśli!

Co to są karminadle?
Mój tato mówi na mięsko mielone właśnie karminadle... gdzieś w jakimś "mądrym polskim filmie wysłuchał"

Stary 2011-01-10, 20:58   #3143
martucha84
Zakorzenienie

stokrotko cholera zapomniałam ci napisać że cieszę się że obiad smakował takie połączenie groszku z mięskiem mielonym pycha aż bym się nie spodziewała

agus87 super

atomufka chyba oszaleli z tym transportem..

iwka28 ja mieszkam na 2 piętrze w 2 piętrowym bloku i tak - super bo nie ma nikogo nad tobą i nic ci nie tupie, pies nie biega za piłeczką a dzieci nie jeżdżą na rolkach deszczu też jakoś specjalnie nie słychać bo mam strych nad głową, sąsiadów z dołu słychać niestety ale tylko w chwilach kłótni zwykłych pogawendek nie (więc nie łudźmy się że tylko tych nad nami słychać) hmmm o dziwo z moją kondycją daje rade po schodach hahaha aczkolwiek z wózkiem jest nie ciekawie i dlatego bóg wymyślił mężów ale ogólnie super bo nikt mi w okno nie zagląda

Gucia0987 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ale miałaś obiad....

a ja się właśnie dowiedziałam że naszemu świadkowi urodziła się 2 córa godzinkę temu Maja i z tej okazji sącze max słabego drina z miętową żołądkową i colą nic nie czuć no ale symbolicznie jest fuj fuj

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Mój tato mówi na mięsko mielone właśnie karminadle... gdzieś w jakimś "mądrym polskim filmie wysłuchał"
karminadle to po śląskiemu mielone
Stary 2011-01-10, 20:58   #3144
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Maja - to nie świętokradztwo - formuła ślubu wygląda wtedy inaczej - ksiądz wie, że jest to osoba niewierząca - tak wiesz na przyszłość ewentualnie dobrze wiedzieć
dzięki, warto wiedzieć
Gorzej, jak by mi jakiś satanista wpadł w oko i nie chciał wylecieć
Stary 2011-01-10, 20:59   #3145
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

bo sama też bym nie zmieniła wiary dla jakiegoś faceta
proste
Przede wszystkim szczerość wobec siebie i zgodność ze swoimi przekonaniami. U nas to wszystko poszło bezboleśnie. Oboje chcieliśmy tego samego.

Stary 2011-01-10, 21:00   #3146
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Masz rację, lepiej poczekać i wprowadzić się na gotowe niż mieszkać i dokańczać. W pierwszym przypadku jest większa motywacja
no tak do konca to ono gotowe nie bedzie, ale przynajmniej dół

Cytat:
a wiec
my po wizycie
super, a wiec gratulacje coreczki

Cytat:
No o połowę więcej chcą,czyli już 1500 euro Tyle na pewno nie damy,musimy dalej kombinować.
A z grypą nie straszę.Sama się boję ,że mogę sie zarazić ,bo skoro jest tak blisko wrrr

No bez schodów to nieciekawie Nasze mają przyjechać na koniec miesiąca.A kuchnia już gotowa,ale nie zrobili zdjęć

ale super
cena powala to niezle sie wycenili, jeszcze pokombinujcie

w sumie schody sa, tylko, że betonowe
ech szkoda, że bez fotek. licze na to, ze jak sama wrocisz to obstrykasz domek ze wszystkich stron

Cytat:
Hej Miałam dzisiaj po prostu cudny dzień z wykładem na temat wartości jakimi moja firma się kieruje - w tym roku przyjęli sobie za cel uświadomienie wszystkich i zaczęli to wdrażać. Porażka, Dobrze że chociaż muffinki były

Mona - może spróbuj uatrakcyjnić Wasze wieczory - raz wyjdźcie do znajomych albo do siebie zaproście, pojedźcie do kina, pograjcie w karty, Scrabble albo coś na komputerze, statki, piłkarzyki - cokolwiek byle wprowadzić urozmaicenie
A jak Twoje szukanie pracy idzie?

Żabcia po to to unieważnienie zeby można było wziąć kościelny raz jeszcze,

Fajnie że zorganizowaliście akcję u siebie - każde pieniądze się liczą. My wysyłaliśmy SMSy.

Pochwal się pościelą - szukam inspiracji.

No to się obkupujecie na nowe Paragon Ci wystarczy do złożenia reklamacji, zeskanuj go albo skseruj żeby nie zniknął

Biedactwo - kuruj się kuruj, a co do angielskiego zadzwoń do kuratorium i się dowiedz - mogą wymagać jeszcze ukończenia metodyki nauczania języka angielskiego, ale to dużo łatwiejsze niż filologia (zdecydowanie mniej przedmiotów).
Trzymam kciuki za tż.

Atomufka - nie wiem na ile Was wycenili, ale mogę Ci dać namiary na firmę która przeprowadzała nas do Holandii - mogę ich polecić z czystym sumieniem, łącznie z tym że meble sami pakowali, a po przyjeździe poustawiali w pokazanych miejscach.

Wydaje mi się że aby takie dane były wiarygodnie przekazane powinni jednocześnie pokazywać informację ile w tym czasie zmarło osób na zwykła grypą - mam wrażenie że świnska/ptasia są bardziej medialne niż taka zwykła

Wstawiaj - wszystko w sumie zależy od promotora - jeden wyrzuci jedną rzecz, drugi coś innego.

Dziewczyny ogromna prośba - jeśli któraś z Was mieszkała/mieszka na ostatnim piętrze w bloku może mi przekazać swoje "przemyślenia" na temat plusów i minusów? Mnie się do tej pory trafiał w sumie parter, a teraz nie wiem czy nie będę mieszkała pod chmurką

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Co do celebrytów i ich życia w mediach - wydaje mi się że właśnie spotkani na codzień, tak przypadkiem, bez makijażu i strojów są prawdziwi - w telewizji i czasopismach są tacy wymuskani. Na lotnisku wyglądali jak matka z córkami i ojciec z zakazem zbliżania się - szedł za nimi ładnych kilka metrów, dziewczynki do niego nawet nie podchodziły, dla nas wyglądali ... dziwnie.
ja teraz mieszkam na 4p - ostatnim.tak na szybko przemyslenia
plusy:
mozna zachowac dobra kondycje i w chodzenie po schodach nie sprawia trudnosci ( znajomi to zauwazaja hihi)
najciszej i najspokojniej
najczystsza klatka schodowa
od sasiada wyzej nic ci nie grozi.tj slina, okruchy, pety, siersc...
nikt Cie z góry nie zaleje

minusy:
trudno wnosic cos ciezkiego np. wozek
ty mozesz kogos zalac, lub dach moze przeciekac

i to wszystko co na razie przyszlo mi do glowy
Stary 2011-01-10, 21:02   #3147
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia0987 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ale miałaś obiad....

a ja się właśnie dowiedziałam że naszemu świadkowi urodziła się 2 córa godzinkę temu Maja i z tej okazji sącze max słabego drina z miętową żołądkową i colą nic nie czuć no ale symbolicznie jest fuj fuj

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

karminadle to po śląskiemu mielone
koledze mojego męża też urodziła się córeczka godzinę temu. właśnie pisał, że urodziła się śliczna i zdrowa... ponad tydzień po terminie

ale nie mamy czym tego oblać...chyba że herbatą

no skądś tato te karminadle wymyślił

Stary 2011-01-10, 21:05   #3148
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz mieszkam na 4p - ostatnim.tak na szybko przemyslenia
plusy:
mozna zachowac dobra kondycje i w chodzenie po schodach nie sprawia trudnosci ( znajomi to zauwazaja hihi)
najciszej i najspokojniej
najczystsza klatka schodowa
od sasiada wyzej nic ci nie grozi.tj slina, okruchy, pety, siersc...
nikt Cie z góry nie zaleje

minusy:
trudno wnosic cos ciezkiego np. wozek
ty mozesz kogos zalac, lub dach moze przeciekac

i to wszystko co na razie przyszlo mi do glowy
o tak zapomniałam o klatce jest najczyściej bo mało osób tędy chodzi ale reszta widzę mamy takie same przemyślenia

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
koledze mojego męża też urodziła się córeczka godzinę temu. właśnie pisał, że urodziła się śliczna i zdrowa... ponad tydzień po terminie

ale nie mamy czym tego oblać...chyba że herbatą

no skądś tato te karminadle wymyślił
hahaah to może ta sama córcia hahahah
ale nie bo u nas dokładnie w terminie na 10 miała i 10 się wykluła
Stary 2011-01-10, 21:06   #3149
Rybulka
Zakorzenienie

Aleście mi narobiły smaka tymi ziemniakami z piekarnika, że musze je w tym tygodniu zrobić

Cytat:
(...)
dzisiaj się udało z obiadem Ale to nic, kochana, Ty mi tu przepis podaj na te hawajskie tosty...Martucha, też już je tu zachwalała... a jak nie ona to Wu

Rybulko pamiętam, jak pisałaś, że TŻet własnie Ci pojechał po hot doga... łłłooo kiedy to było!

(...)
Hawajskie to po prostu: chleb tostowy, na to ser żółty, ananas, kukurydza i jeszcze daję por. Wkładam do piekarnika na 180 stopni i wyciągam jak ser się rozleje Wsio

Guciolini, ale Ty masz pamięć

Cytat:
(...)
Ja chciałabym wziąć ślub kościelny - ale nie katolicki, a do tego potrzeba dwojga. Z tżetem stwierdziliśmy, że taka wersja ślubu jest dla nas najodpowiedniejsza
A jaki?

Kasiuher, super, że takie są wyniki ekspertyzy!

Cytat:
(...)
Rybulka ja ją zamawiam ciesze się że ci sie podoba już nie mogę się doczekać kiedy mi przyjdzie

a ja dzis zrobiłam wariacje ze spagetti do do pomidorów z mięskiem dorzuciłam ser marchewkę i zieloną pietruszkę wyszło pysznie
Przeczytałam ponad 1/4 i zaczyna mnie wciągać coraz bardziej

Aleś wyczarowała obiad

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)
bylismy na spacerze wcisnelam sie w plaszcz zimowy, ale w cyucach lekko ciasny i musialam wciagac brzuch by sie guziki nie rozchodzily no ale sam maz powiedzial ze jak osa wygladam
Wkurza mnie to ze sie nie mieszcze teraz w cycach w zadna kurtke :/ a wtej co w ciazy pod koniec hcodzilam to siara wyjsc dla mlodej mamy eeeh
(...)
Ja pamiętam jaką mi TŻ przywiózł bluzkę na wyjście ze szpitala Miałam problem z przeciśnięciem jej przez biust
Powiedziałam mu, że chyba będę ją musiała nożyczkami przeciąć, bo nie dam rady zdjąć
Głupia, zapomniałam mu przygotować rzeczy, które ma mi przywieźć na wyjście. Dobrze, że dla małego miał przygotowane

Madzia, kciuki za rozmowy męża o pracę

Cytat:
mój mąż się śmieje że woli mniejsze byle by to był tylko jego plac zabaw a nie Patryka
(...)
Ale czadowy tekst

Aguś, cieszę się, że wizyta w porządku
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 21:08   #3150
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
hahaah to może ta sama córcia hahahah
ale nie bo u nas dokładnie w terminie na 10 miała i 10 się wykluła
no to nie ten sam Oni już chodzili strasznie zestresowani, co drugi dzien byli w szpitalu i czekali na przyjęcie i w końcu 6.01 ją przyjeli, a dopiero dzisij urodziła. I przepraszam, termin miała na drugi dzień świąt, czyli więcej niż tydzień czasu przenoszona.

Spadam do mężula - wspólny wieczór czas zacząć. do jutra!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości