|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Asiago Kartacze mniam. Uwielbiam je a mój mąż dałby się za nie pokroić. Jak jesteśmy na wakacjach na mazurach to obowiązkowo jeździmy do teściowej brata w suwałkach i tam ciotka zawsze robi kartacze dla mojego. Tylko że on potrafi wrąbać ok 5 szt.
Ja robiłam 2 razy. Za pierwszym razem udały się a za drugim po wyjęciu z garnka zostały same kulki z mięsa bo ziemniaki rozbabrały się w wodzie
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewuszki
co tu takie lenistwo?? ja już wstałamzjadłam śniadanko,ale generalnie czuję się troche grypowo weięc siedze dzis w domku ![]() mam dużo prasowania,także dzień powinien jakoś zlecieć. Najgorzej jest bo TŻ dzis pracuje od 8 do 23 i tyle godzin będe sama![]() Dziewczyny mam takie pytanie,czy zastanawiałście sie nad pobraniem krwi pępowinowej ??? bo ja coraz częśćiej o tym myśle i chyba się zdecyduje ale o tym musze jeszcze z moim ginem pogadac![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- MADZIK carbamide to jest mocznik,a nie nazwa szamponu szukaj szamponu z mocznikiem ,bo on najlepiej nawilży Ci skórę głowy.
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to przez to ze pol nocy nie spalam nie wiedzialam co ze soba zrobic czy dzwonic po kogos czy dac sobie spokoj.dobrze ze okolica jest w miare spokojna i mieszkamy na uboczu inaczej juz bym dzwonila po policje.swoja droga niech ja dzisiaj dorwe tego ktory ostatni wychodzil i ich nie zamknal ![]() no i w taki o to sposob poszlam spac po 1 i wstalam o 7.chodze jak na rzesach i czuje sie fatalnie.ale moze zaraz mi to minie jak wypije kawke poza tym planuje jechac na jakies zakupy co bym sie nie nudzila czasem no i obiad musze zrobic ![]() Lulus teraz juz wiem ze to mocznik-ja glupek jestem powiedz mi tylko czy po tym emolium Dove bedzie dobry? bo kupilam i planowalam wyprobowac ![]() co do tej krwi to po co sie to robi?? i nie myslalam o tym bo nie wiedzialam ze cos takiego sie robi |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emoilum to jest szampon i nie musisz juz używać nic innego.Po prostu nim myjesz włosy i tyle... ta krew pępowinowa może uratować maluszkowi życie,kiedy bęzie już starszy i nie daj Bożę na coś zachoruje. Ta krew może pomóc równiez kolejnemu dziecku ![]() ja sie zastanawiam na poważnie,oczywiście impreza tania nie jest... samo pobranie kosztuje sporo,a później trzeba płacić chyba 500 zł na rok za przechowywanie.
![]() |
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do krwi to juz wiem o czym mowisz,ale nie wiem czy bym sie decydowala na cos takiego.niby dobre "zabezpieczenie" na przyszlosc dla maluszka ale z drugiej strony hmm sama nie wiem ![]() ej laski duzo kawy pijecie w ciazy?bo ja to zwykle pije cappucino albo cos podobnego,sypanej nie lubie a dwa razy rozpuszczalna pilam przez ciaze.Kurde ja to sie pozbede wszelkich uzywek przez ta ciaze oby tylko chcica na sex nie przeszla |
|
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
hejka! ja tez dzis nietomna
nie spalam w nocy od 1 do 5:30 no masakra jakas!
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie wyspała, z małym szczególem,bo TŻ poszedł sisiu w nocy,a ja przerażona do niego podeszłam i mówie "nakrm Zuzie,ja już rady nie daje" co do kawy to ja jestem maniaczka wszystkich używek ![]() red bull,kawka,winko oczywiście w ciązy została mi tylko kawka pije 1 lub 2 dziennie,ale takie bardzo słabiutkie i dużo mleczka daje![]() właśnie ide sobie zrobic ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
A czemu nie spałaś??
![]() |
||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co bierzesz ale tez to chce |
|
|
|
|
#3402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobre było TŻ się tak na mnie spojrzał i tez myślał,że ze mną coś nie tak,a dzis rano się spytał czy dobrze sie czuje---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
MYHA ja tez właśnie taka pije... a Ty kochana słyszałaś juz tętno maluszka???bo masz taki podspis,że już nie pamiętam właśnie
![]() |
||
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Ja też mam niskie ciśnienie ( ok 90-100/50-60), ale mam kawowstręt i bardzo rzadko piję kawę, czasami latte, ale też nie za często. Hm dziwne, w ciąży z Julką nauczyłam się pić kawę, wcześniej nie piłam, a z nią jedną obowiązkowo musiałam wypić. Ja dzisiaj ostatni dzień na L4, ale jutro pójdę jeszcze po jedno do końca tygodnia, bo do końca nie wyzdrowiałam, a jutro muszę jeszcze iść z Julką do dentysty a w piątek o 13.00 ma bal przebierańców w przedszkolu Wystraszyłam się dzisiaj, jak usłyszałam w DDTVN o powrocie świńskiej grypy, ta 2,5 letnia dziewczynka co zmarła była z Kętrzyna, a to nie tak daleko ode mnie
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej nie słuchac takich informacji,mnie to TV tylko stresuje jak nie mieliśmy TV to byłam jakąs spokojniejsza,mniej świadoma a jak kupiliśmy to kłębek nerwów ze mnie sieją panike,wogóle zaraz wszyscy wymrzemy ale najpierw zbankrutujemy
![]() |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam. Madzik ja też w tym tygodniu sama w nocy bo tż nocki ma. Strasznie tego nie lubię. I najpierw trzy razy sprawdzam czy mam drzwi zamknięte. A temu co Tobie zostawił otwarte ![]() . Dziewczyny ta wasza bezsenność to chyba taka norma. Ostatnio mnie kuzynka pytała jak mi się śpi. Bo ona większość ciąży nie przespała. Mi tylko mini używka została w postaci herbaty. Po kawie mi niedobrze i nawet na baraszkowanie nie mam ochoty. A tak poza tym postanowiłam zając sobie troszkę czasu w bardziej przyjemny sposób i wrócić do czytania książek. Dawno nie miałam na to czasu a teraz skoro siedzę i będę siedzieć na L4 to mozna nadrobić. Także jakby mnie jakiś czas nie było to znaczy że wpadłam w wir a to mnie wciąga do tego stopnia że potrafie od rana do nocy czytać. Więc jak będę wracać od taty ze szpitala muszę wstąpić do biblioteki bo nowe strasznie drogie są.
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez slyszalam o tej grypie i tu na wyspach juz zmarlo ponad 50 osob.dlatego pewnie oferuja te darmowwe szczepienia.kurde a ja nie wiem czy mam brac czy nie w koncu wszczepiaja nam wirusa do organizmu
|
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Tętna nie słyszałam, ale widziałam bijace serduszko. No i mam nadzieje, ze będzie dalej bic-stad ten opis.
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- To tak ja. Już nie mogę się doczekać wizyty mam dzień po Tobie.
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a seks no cóż póki co wolę unikać, raz że chęci brak, dwa że potem mam jakieś skurcze![]() Ja też dawno nie czytałam, wolę nie zaczynać, bo jak zacznę, to aż przeczytam całą książkę, hm ostatnią jaką czytałam była Kukułka, i jeszcze nie dość że cały dzień leżałam i czytałam, to jeszcze sobie popłakałam
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze ja tez nie mam tv i wcale nie jest mi jakos specjalnie smutno wrecz przeciwnie jak chce cos obejrze to w necie lukam bo tam jest wszystkoCytat:
paranoja poczekaj niech ci brzuszek urosnie jeszcze troche i ty poczujesz smak bezsennosci |
||
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co Wy macie z tą bezzsennością
ale pewnie i mnie dopadnie...no to czemu po nocach na wizazu nie piszecie??---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Czyli najwazniejsze już jest no pewnie,że sobie będzie biło cały czas![]() a Ty chodzisz w Łodzi do lekarza? sorki,przeciez Ty z Sosnowca jestes ![]() ![]()
![]() |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jak ni mam co robić to co mam robić?...Ja nienawidzę kawy, a już jak doleci mnie jej zapach to wogóle-żygac si chce! Także- nie pijam. Piłam nieraz w pracy z musu z zatkanym nosem jak wstawałam 0 4:30...
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Macie u siebie tesco? Są duże promocje: http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...andlowe-goclaw Niestety ja się tam już niew ybiorę, ale wyślę koleżankę z pracy po proszek lovela i coś jeszcze.
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc kto by się odważył wejść .Teraz jak jestem sama to jedynym plusem jest możliwość rozwalenia się na całym łóżku. ale tak to budzę się często w nocy do momentu kiedy tż nie wróci z nocki albo z 3 zmiany.
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez ciagle gada ze siedze przed kompem i takie tam.ale jak on siedzi to twgo nie widzi a poza tym wlasnie co my mamy robic jak nie ma co robic oni maja jakies urozmaicenie chociazby w pracy a my siedzimy calymi dniami w domu i tyle z tego jest ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
a propo owczarkow-kocham te psy co do lozka to racja.ale i tak jakos ostroznie sie rozwalam bo mysle ze tz tam jest wcisniety w sciane wogole jakas sie delikatna zrobilam cos ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- halo co z wamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiii ![]() Lulka dawaj tego torta |
||
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() A my się dziś wyspaliśmy Tylko znów mnie brzuch pobolewa po bokach Ja to się mam. Dobrze, że jutro wizyta. A co Lulcia ma dziś urodziny???? ;> ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Madzik ja ja bym chciała mieć tyle dni do porodu co Ty
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
hej
widziałyście na tamtym wątku nowinę?
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowila ze sie z nami podzieli a sobie wezmie tylko kawalatko wiesz co dopiero co ja mialam 89 dni do konca.to tak leci szybciorem ze ja to nie nadazam zmieniac tych cyferek a jak juz tak zaczelismy gadac o tych dniach do konca to chcialabym juz byc w 36tc,jakos bym sie tak czula bezpieczniej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

i tyle godzin będe sama
szukaj szamponu z mocznikiem ,bo on najlepiej nawilży Ci skórę głowy.

a to przez to ze pol nocy nie spalam
nie wiedzialam co ze soba zrobic czy dzwonic po kogos czy dac sobie spokoj.dobrze ze okolica jest w miare spokojna i mieszkamy na uboczu inaczej juz bym dzwonila po policje.swoja droga niech ja dzisiaj dorwe tego ktory ostatni wychodzil i ich nie zamknal 

nie spalam w nocy od 1 do 5:30
no masakra jakas!

No ale jak ni mam co robić to co mam robić?...