Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 14:43   #4141
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Inutil, cały wczorajszy dzień o Tobie myślałam i na koniec dnia taka smutna wiadomość, że aż nie miałam siły nic pisać.
Strasznie mi przykro, że Was to spotkało... nawet sobie nie wyobrażam jaki to musiał być koszmar.
Widzę, że jesteś silną kobietą i będę trzymać za Was kciuki, żebyś mogła jak najszybciej cieszyć się z rosnącego brzuszka.

U mnie dzisiaj smutno, znowu wystąpiło plamienie, tym razem nie żywa krew tylko brązowe upławy i lekki ból brzucha.
Pluję sobie w brodę, że to moja wina- wyszłam wczoraj z bratankiem na spacer i winda przestała działać.
Musiałam wnieść wózek łącznie przez 2 piętra, co prawda pomógł mi sąsiad, ale jednak był to dla mnie jakiś ciężar...
Poprzednio krwawienie wystąpiło po podobnych okolicznościach... dzisiaj zrezygnowałam z opieki nad małym.
Gin kazała leżeć i oprócz luteiny brać duphaston, a w piątek stawić się na wizytę.
Nie wiem jak dotrwam do piątku... mam nadzieję, że wszystko z dzieckiem będzie w porządku, nie wybaczę sobie jeśli będzie inaczej.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:48   #4142
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ech.. ja bym najchętniej już poszła tym bardziej, że zauważyłam, że jakoś szybciej się męczę jestem trochę mniej wydajna w pracy. Wczoraj po pracy całe popołudnie spałam, nie mogłam ruszyć ręka ani nogą, z ledwością zmusiłam się, żeby jakąś zupę na dzisiaj zrobić.

Niestety widzę, że mój boss jest chyba przeświadczony o tym, że ja prosto z pracy na porodówkę pojadę i muszę go z tego błędu wyprowadzić bo ostateczny termin, kiedy zamierzam iść na L4 to 3 miesiące przed rozwiązaniem. Ale mam nadzieję, że uda mi się zwiać wcześniej

Poza tym cały dzień boli mnie dziś głowa. Rano miałam nawet początek migreny (światłowstręt i tzw. stroboskop w oku :-/) i juz myślałam, że nie pójdę do pracy. Na szczęście minęło no ale głowa mnie i tak pobolewa cały dzień. Jak tylko zaczyna się migrena to biorę solpadeine ale teraz to boję się leków i pozbywam się "zła" siłą woli .

No nic, jeszcze 2h odsiadki w robocie i do domku. I pewnie znowu prześpię całe popołudnie..
Ja mam to samo. Też wczoraj spałam po pracy Poza tym mój szef niczym nie różni się od Twojego
A ja już nie daję rady. Źle mi psychicznie ( Inutil trzymaj się ) i fizycznie. Czytam Was piąte przez dziesiąte ale nic nie rozumię, więc wolę nie pisać
Gratulacje dla wszystkich po wizytach i trzymam kciuki za te co przed
Ja spadam przetrzmać gdzieś w kącie 2 godziny w pracy. Może się uda.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:54   #4143
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Idziemy dzies o 19 na usg genetyczne, trzymajcie za nas kciuki

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:00   #4144
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Ale będzie śmiesznie jak wszystkie skończymy w tym samym szpitalu
było by zabawnie

CarmelaSoprano
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:02   #4145
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

zasypiam w pracy... normalnie oczy mi się zamykają... wczoraj też mnie takie mega zmęczenie dopadło o tej samej porze... masakra jakaś! na szczęście dzisiaj po pracy tylko szybko zjem obiadek (odgrzewane nalesniki ale zawsze coś) i sie kładę... w domu roboty sporo, ale chrznię... muszę się zdrzemnąć!!!!
Naleśnikiiiiiiii :ślina:
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Masz rację, wrażenia są niezapomniane. My to z tżem cały wieczór przeżywaliśmy te kopniaki małego

A termin mam na 1 sierpnia.
Już czujesz kopniaki?!
Mi się termin przesunął z 4 sierpnia na 28 lipca..... a nic tam nie czuje za bardzo......
(Chyba że coś nie doczytałam i widzieliscie je na usg a nie czuliście)

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Trzymamy trzymamy

Mój mężul dzisiaj wstaje do pracy, oczywiście jak codzień mnie wyodkrywał żeby brzuszek wycalować, utulić i sobie z nim pogadać..... nagle mi coś w brzuchu się przelalo, w jelitach czy co.... a tż okrzyk o 5 rano "Mały się spierdział w brzuchu!!!!!"

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:07   #4146
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
"Mały się spierdział w brzuchu!!!!!"

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:22   #4147
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Carmela bedzie dobrze.

Cytat:
"Mały się spierdział w brzuchu!!!!!"
dobre

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:23   #4148
yugoslavia
Wtajemniczenie

GG do yugoslavia

CarmelaSoprano

Ja też sie zbieram na usg. Ładnie proszę o trzymanie kciuków
Stary 2011-01-11, 15:24   #4149
nerola
BAN stały

Carmela trzymamy,trzymamy
Agula-ale mnie rozbawił ten teks.
Więcej takich chcę,to może nie usnę

Ja też plamię na brązowo a właściwie na rdzawo.I dalej boli brzuch-idzie sie przyzwyczaić do podpasek.

Karolina "widziała kopniaczki" a nie czuła.

Dlaczego nie ma tu żadnej mamci z Gorzowa?No dlaczego?

yugoslavia i tu też trzymamy kciuki

A ja już w 18 tygodniu-ale ten czas zasuwa

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:25
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:24   #4150
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za program? Co to za lekarka? Opowiadaj
Program nazywa się: Zdrowie Mama i Ja. To program bezpłatnego prowadzenia ciąży i porodu u kobiet na stałe zameldowanych w Warszawie. Kilka szpitali go realizuje. Tu można sobie przeczytać o nim co nieco: http://www.szpital-inflancka.pl/site/co-to-daje3

A lekarka to dr Aneta Zamojska. Wahałam się między nią i Agnieszką Harabin, bo obie mają świetne opinie, ale w końcu stanęło na tej pierwszej. Intuicje

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
A ja dziś przeglądałam sobie ich stronę i zdjęcia sal porodowych. Wyglądają całkiem fajnie
To jeden ze szpitali, który biorę pod uwagę, jeżeli chodzi o poród.
A do jakiej lekarki się zapisałaś?
Dr Aneta Zamojska

Cytat:
Ale będzie śmiesznie jak wszystkie skończymy w tym samym szpitalu
Fajnie by było. W końcu w kupie raźniej
Stary 2011-01-11, 15:29   #4151
justine_
Raczkowanie

Marzena, jestem z Toba myslami i wierze ze wszystko bedzie dobrze! Nie stresuj sie za wczas!

agulaaabar, faceci sa niesamowici ich teksty pewnie beda nas rozbawiac przez cala ciaze

CarmelaSoprano, kciuki twoje

A ja sie ostatnio zastnawiam nad joga w ciazy, tyle slyszalam dobrego. Mysle ze teraz jeszcze nie ale tak okolo 20tygodnia bym zaczela chodzic

Dziewczyny, wy juz wszystkim powiedzialyscie o ciazy? Bo u mnie dalej tylko najblizsza rodzina i dwie przyjaciolki wiedza.. Na razie czekam do kolejnego usg ktore mam miec w 13tyg.
justine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:42   #4152
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Carmela trzymamy,trzymamy
Agula-ale mnie rozbawił ten teks.
Więcej takich chcę,to może nie usnę

Ja też plamię na brązowo a właściwie na rdzawo.I dalej boli brzuch-idzie sie przyzwyczaić do podpasek.

Karolina "widziała kopniaczki" a nie czuła.

Dlaczego nie ma tu żadnej mamci z Gorzowa?No dlaczego?

yugoslavia i tu też trzymamy kciuki

A ja już w 18 tygodniu-ale ten czas zasuwa
Tak też właśnie sobie pomyslalam, jak juz to napisałam..... chyba mój mężuś ma racje, że kobiety w ciąży mają problemy z normalnym mysleniem....czyt. "jakieś ciemne są"

Jejku już 18 tydzień

Cytat:
Napisane przez justine_ Pokaż wiadomość
Marzena, jestem z Toba myslami i wierze ze wszystko bedzie dobrze! Nie stresuj sie za wczas!

agulaaabar, faceci sa niesamowici ich teksty pewnie beda nas rozbawiac przez cala ciaze

CarmelaSoprano, kciuki twoje

A ja sie ostatnio zastnawiam nad joga w ciazy, tyle slyszalam dobrego. Mysle ze teraz jeszcze nie ale tak okolo 20tygodnia bym zaczela chodzic

Dziewczyny, wy juz wszystkim powiedzialyscie o ciazy? Bo u mnie dalej tylko najblizsza rodzina i dwie przyjaciolki wiedza.. Na razie czekam do kolejnego usg ktore mam miec w 13tyg.
Myślałam, że sie posikam ze smiechu...... ahh Ci nasi faceci
U mnie wiedzą tak: moi rodzice i rodzeństwo, u tż wiedzą rodzice i babcia no i może szcześcioro znajomych Chociaż wydaje mi sie że wieści się już powoli rozchodzą.....

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-11, 15:52   #4153
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Program nazywa się: Zdrowie Mama i Ja. To program bezpłatnego prowadzenia ciąży i porodu u kobiet na stałe zameldowanych w Warszawie. Kilka szpitali go realizuje. Tu można sobie przeczytać o nim co nieco: http://www.szpital-inflancka.pl/site/co-to-daje3

A lekarka to dr Aneta Zamojska. Wahałam się między nią i Agnieszką Harabin, bo obie mają świetne opinie, ale w końcu stanęło na tej pierwszej. Intuicje

Dr Aneta Zamojska

Fajnie by było. W końcu w kupie raźniej
Dzięki
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:52   #4154
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Tak też właśnie sobie pomyslalam, jak juz to napisałam..... chyba mój mężuś ma racje, że kobiety w ciąży mają problemy z normalnym mysleniem....czyt. "jakieś ciemne są"
.
mój mi ciągle powtarza że jakaś zamotana jestem, że myślami gdzie indziej to mu mówię że kobiety w ciąży tak mają.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 15:58   #4155
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mój mi ciągle powtarza że jakaś zamotana jestem, że myślami gdzie indziej to mu mówię że kobiety w ciąży tak mają.
Mój to narzeka, że mam niekontrolowane zachowania... W sumie sama mam tego dość...
Stary 2011-01-11, 16:05   #4156
asia_102
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamusie Bardzo dziękuję za powitania

Cytat:
Witam nową mamuśkę Naprawdę przeprowadziłabyś się do Olsztyna? A skąd miasto znasz, jeśli mogę zapytać? Ja zawsze myślałam, że Olsztyn trochę małomiasteczkowy jest, ale fakt, bardzo przyjazny do życia - jeziora, lasy, no i ogólnie ładnie u nas
Naprawdę. W 3 min by mnie tu nie było gdybym miała okazję Wszystkie wakacje spędzałam niedaleko Olsztyna i wiele razy odwiedzałam miasto, ale przede wszystkim najbliższe memu sercu osoby (poza rodziną) mieszkają właśnie tam. Staram się odwiedzać najczęściej jak mogę. No i co tu dużo gadać, nigdzie nie ma tylu przystojnych facetów co w Olsztynie

Cytat:
Ogólnie nasze maleństwo ma się dobrze. Z 7 mm w grudniu urosło do pokaźnych 4 cm . Doktor zrobił mi jednak usg przez brzuszek, choć bezpośrednio przed wizytą już straciłan na to nadzieję, bo mi polożna wyliczyła, że jestem w 10 tc a nie 11 więc pomyślałam, że nic z tego usg brzusznego nie będzie, a tu taka niespodzianka. I nie uwierzycie, mały dawał takie koziołki, że sam lekarz się dziwił i stwierdził, że rzadko sie zdarza by w tak wczesnym tygodniu tak wszystko pieknie bylo widać i , że dzidzia taka ruchliwa.. Wiercił się, przekręcał a wykopy nóg miał opanowane do perfekcji. Stwierdziliśmy, że w tatusia idzie, bo to piłkarz...tylko, że ręczny

Za tydzień w pt. mamy pierwsze poważne usg - genetyczne i to będzie dopiero stres, ale jestem dobrej myśli. Muszę...

Aaa, i jeszcze waga mi spadła, ale nieznacznie z 65 na 64,7
Gratuluję ruchliwego potomka mój pływa pieskiem najczęściej na usg
Ja przez 3 miesiące schudłam już 5 kg, a nie wymiotuję. Po prostu nie chce mi się jeść... Powinnam się tym przejmować

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Aż głupio pisać o swojej dzisiejszej wizycie...
Nasz Maluch rośnie, ma już 7 cm, mam 13tc 2dni. Strasznie ruchliwy był, ale wszystko jest wporządku, widzieliśmy paluszki u rąk i u nóżek i cos dyndało pomiędzy nóżkami prawdopodobnie sisior, ale to jeszcze nie na 100%. Tż wpatrzony w monitor jak w obrazek, całą drogę do domu opowiadał jak się Maluszek zachowywał Bezcenne.
Troszkę sie bałam przed wizytą bo dzisiaj zasłabłam na ulicy... Mam bardzo niskie ciśnienie :/ Ale juz sie czuję dobrze.
Zazdroszczę sisiora, u mnie się nie chciał pokazać, ale nie tracę nadzieji

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny...

Dziękuję za pamięć... Nie wiem jak to działa, ale wiedząc że jest tyle osób, które w takiej chwili są ze mną i myślą, było mi troszkę lepiej.
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:19   #4157
Bartessa
BAN stały

co do tych ruchow to ja u pierwszego dziecka czulam w 17 tyg a teraz 15 tydz.

cos na rozweselenie:
Przychodzi ciężarna baba do lekarza:
- Panie doktorze, dziewiąty miesiąc mija, a ja nic...
- A bóle Pani ma?
- A co to Pan doktor ślepy...?

Kobieta w widocznej ciąży przychodzi do ginekologa i pyta:
- Panie doktorze, ja mam... to znaczy mój mąż chciałby wiedzieć...
- Rozumiem, rozumiem - przerywa jej lekarz. - Aż do bardzo zaawansowanej ciąży można bezpiecznie uprawiać seks.
- Nie, nie o to chodzi. On chciałby wiedzieć, czy wciąż mogę rąbać drewno.

Małolata zwierza się matce, ze zaszła w ciążę. Matka dostała histerii słysząc to wyznanie i krzyczy na córkę.
- Ależ mamo - tłumaczy się córka - wszystkiemu winna ta cholerna mgła - nawet na 16 centymetrów nie było nic widać!

trzy kobiety w ciąży siedzą w kawiarni, popijając kawę, kiedy jedna z nich mówi:
- Ja wiem, że będę miała chłopca.
Dwie pozostałe zastanawiają się przez chwilkę, po czym jedna z nich mówi:
- Ok, tylko skąd wiesz, że to na pewno będzie chłopiec?
- No bo kiedy dziecko było poczęte, ja byłam na górze, więc to na pewno będzie chłopiec.
Kobiety siedziały znów chwilę w milczeniu. Wtedy druga z nich mówi:
- W takim razie ja będę miała dziewczynkę.
- Tak? - pytają dwie pozostałe - a skąd wiesz?
- No więc kiedy moje dziecko było poczęte ja byłam na dole. Tak więc na pewno będę miała dziewczynkę.
Siedziały znów chwilę w milczeniu, przy czym trzecia kobieta stawała się coraz bardziej zdenerwowana, aż w końcu zaczęła szlochać.
- Co się stało? Jaki masz problem? - pytają dwie zaskoczone kobiety. Trzecia kobieta zdołała tylko na chwilę wstrzymać szloch, by powiedzieć : - W takim razie ja będę miała pieska...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

i jnajlepszy

Kobieta w ciazy a maz wiecznie napalony...to w kuchni...to w łazience...kobieta juz na porodówce a on jeszcze ją "dorwał"...
DZiecko sie urodzilo...podrosło.. podchodzi do ojca...i zaczyna go WALIC palcem w czoło i pyta': fajnie?Fajnie?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

i ostatni, z innej beczki:

Po dobrej imprezce wracają trzy podpite koleżanki, w pewnym momencie zachciało im się sikać a ze na ulicy był duży ruch i przechodziły obok cmentarza zdecydowały się przeskoczyć przez mur. Pierwsza kuca, sika, podciera sie majtkami, druga tak samo, a trzecia kuca, sika, ale że ma na sobie bardzo drogą bieliznę chowa majtki do kieszeni i podciera się kokarda z wieńca. Następnego dnia ich mężowie spotykają się przy piwku, po paru mocnych jeden zaczyna:
- Znamy się już długo to powiem wam chłopaki że wydaje mi się że mnie żona zdradza! Wczoraj wieczorem wróciła do domu późno, podpita a na dodatek w podartych rajstopach.
Drugi mówi:
- Eeee, to nic moja chyba też mnie zdradza, mało że wróciła późno i w podartych rajstopach to jeszcze bez majtek!
Trzeci mówi:
- Panowie to wszystko nic: moja wróciła, późno, podpita, bez rajstop i majtek, a na dodatek w tyłku miała taką kokardę z napisem:Nigdy Cię nie zapomnę, kolega Rafał

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Bomba! poplakałam sie ze smiechu

Młode małżenstwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkos pyta:
- Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie?
Lekarz:
- W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
- A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka?
- Leżysz pan koło nory i wyjesz!

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

juz wiecej nie bede, smutaskom cos lepiej?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:26   #4158
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
co do tych ruchow to ja u pierwszego dziecka czulam w 17 tyg a teraz 15 tydz.

cos na rozweselenie:
Przychodzi ciężarna baba do lekarza:
- Panie doktorze, dziewiąty miesiąc mija, a ja nic...
- A bóle Pani ma?
- A co to Pan doktor ślepy...?

Kobieta w widocznej ciąży przychodzi do ginekologa i pyta:
- Panie doktorze, ja mam... to znaczy mój mąż chciałby wiedzieć...
- Rozumiem, rozumiem - przerywa jej lekarz. - Aż do bardzo zaawansowanej ciąży można bezpiecznie uprawiać seks.
- Nie, nie o to chodzi. On chciałby wiedzieć, czy wciąż mogę rąbać drewno.

Małolata zwierza się matce, ze zaszła w ciążę. Matka dostała histerii słysząc to wyznanie i krzyczy na córkę.
- Ależ mamo - tłumaczy się córka - wszystkiemu winna ta cholerna mgła - nawet na 16 centymetrów nie było nic widać!

trzy kobiety w ciąży siedzą w kawiarni, popijając kawę, kiedy jedna z nich mówi:
- Ja wiem, że będę miała chłopca.
Dwie pozostałe zastanawiają się przez chwilkę, po czym jedna z nich mówi:
- Ok, tylko skąd wiesz, że to na pewno będzie chłopiec?
- No bo kiedy dziecko było poczęte, ja byłam na górze, więc to na pewno będzie chłopiec.
Kobiety siedziały znów chwilę w milczeniu. Wtedy druga z nich mówi:
- W takim razie ja będę miała dziewczynkę.
- Tak? - pytają dwie pozostałe - a skąd wiesz?
- No więc kiedy moje dziecko było poczęte ja byłam na dole. Tak więc na pewno będę miała dziewczynkę.
Siedziały znów chwilę w milczeniu, przy czym trzecia kobieta stawała się coraz bardziej zdenerwowana, aż w końcu zaczęła szlochać.
- Co się stało? Jaki masz problem? - pytają dwie zaskoczone kobiety. Trzecia kobieta zdołała tylko na chwilę wstrzymać szloch, by powiedzieć : - W takim razie ja będę miała pieska...

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

i jnajlepszy

Kobieta w ciazy a maz wiecznie napalony...to w kuchni...to w łazience...kobieta juz na porodówce a on jeszcze ją "dorwał"...
DZiecko sie urodzilo...podrosło.. podchodzi do ojca...i zaczyna go WALIC palcem w czoło i pyta': fajnie?Fajnie?

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

i ostatni, z innej beczki:

Po dobrej imprezce wracają trzy podpite koleżanki, w pewnym momencie zachciało im się sikać a ze na ulicy był duży ruch i przechodziły obok cmentarza zdecydowały się przeskoczyć przez mur. Pierwsza kuca, sika, podciera sie majtkami, druga tak samo, a trzecia kuca, sika, ale że ma na sobie bardzo drogą bieliznę chowa majtki do kieszeni i podciera się kokarda z wieńca. Następnego dnia ich mężowie spotykają się przy piwku, po paru mocnych jeden zaczyna:
- Znamy się już długo to powiem wam chłopaki że wydaje mi się że mnie żona zdradza! Wczoraj wieczorem wróciła do domu późno, podpita a na dodatek w podartych rajstopach.
Drugi mówi:
- Eeee, to nic moja chyba też mnie zdradza, mało że wróciła późno i w podartych rajstopach to jeszcze bez majtek!
Trzeci mówi:
- Panowie to wszystko nic: moja wróciła, późno, podpita, bez rajstop i majtek, a na dodatek w tyłku miała taką kokardę z napisem:Nigdy Cię nie zapomnę, kolega Rafał

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Bomba! poplakałam sie ze smiechu

Młode małżenstwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkos pyta:
- Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie?
Lekarz:
- W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
- A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka?
- Leżysz pan koło nory i wyjesz!

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

juz wiecej nie bede, smutaskom cos lepiej?
dobre trzeba więcej takich postów zamieszczać.I już wiem dlaczego mam przeczucie że będę miała chłopca hahahahhahahha

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-01-11 o 16:28
Stary 2011-01-11, 16:40   #4159
maugoszatka
Wtajemniczenie

Leżysz koło nory i wyjesz najlepsze hahahahahah

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:50   #4160
Stapelka
Rozeznanie

yy ja dziewczynkę....
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 16:59   #4161
agulaaabar
Zakorzenienie

No to ja będę mieć wszystko po kolei.... syna, córe, psa i co tam jeszcze kamasutra przewiduje

Czas na zmiany !
Stary 2011-01-11, 17:00   #4162
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja będę mieć wszystko po kolei.... syna, córe, psa i co tam jeszcze kamasutra przewiduje

Stary 2011-01-11, 17:15   #4163
zanka205
Zakorzenienie

witam

lista zaktualizowana, proszę o sprawdzenie
dopisałam wątkowe aniołki
zaraz zajmę się odnośnikami

ostatnio całe dni poza domem jesteśmy i nie ma szans żebym nadrobiła Was, piszecie jak szalone

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:23   #4164
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=zanka205;24307341]witam

lista zaktualizowana, proszę o sprawdzenie
dopisałam wątkowe aniołki
zaraz zajmę się odnośnikami
mnie nie ma;(
iwona 31 - tp 27 lipiec
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:24   #4165
Bartessa
BAN stały

opowiedzialam mezowi ze bedzie kolo nory lezal i wyl to mial taka mine jakby nie wiedziec czy sie smiac czy plakac ;D
Stary 2011-01-11, 17:26   #4166
nerola
BAN stały

Bartessa wariatko zawory mi puściły a i mąż sie zwija
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:27   #4167
zanka205
Zakorzenienie

iwonap79 już dopisałam Cię

dobra odnośniki dopisałam, dzięki monia83

laski trzymam kciuki za dzisiejsze usg

a my dziś kończymy 14.t.c. więc 15. zaczynam
czekam na pierwsze ruchy, co wieczór wsłuchuję się w swoje ciało, ale póki co cisza

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:29
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:31   #4168
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Bartessa wariatko zawory mi puściły a i mąż sie zwija

no i prawidlowo
Stary 2011-01-11, 17:32   #4169
BABONIK
Zadomowienie

co do spania-albo inaczej mojej bezsennosci to istna masakra!!!! w dzień chodze nie przytomna,potem zasypiam ok 21ej jak owieczka,po czym budzi mnie pierwsze "sikanie" i zaczynają sie schody

Nerolka- dobrze,że w końcu jesteś.

Trzymam za wszystkie dzisiejsze badania...

moja pierworodna właśnie daje koncert

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:02   #4170
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dobre żarty, dobre Nawet, że mi trochę lepiej Tyle, że ja nie pamiętam jak to było i nie wiem co będę miała : chłopca, dziewczynkę czy psa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości