|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Inutil, cały wczorajszy dzień o Tobie myślałam i na koniec dnia taka smutna wiadomość, że aż nie miałam siły nic pisać.
Strasznie mi przykro, że Was to spotkało... nawet sobie nie wyobrażam jaki to musiał być koszmar. Widzę, że jesteś silną kobietą i będę trzymać za Was kciuki, żebyś mogła jak najszybciej cieszyć się z rosnącego brzuszka. U mnie dzisiaj smutno, znowu wystąpiło plamienie, tym razem nie żywa krew tylko brązowe upławy i lekki ból brzucha. Pluję sobie w brodę, że to moja wina- wyszłam wczoraj z bratankiem na spacer i winda przestała działać. Musiałam wnieść wózek łącznie przez 2 piętra, co prawda pomógł mi sąsiad, ale jednak był to dla mnie jakiś ciężar... Poprzednio krwawienie wystąpiło po podobnych okolicznościach... dzisiaj zrezygnowałam z opieki nad małym. Gin kazała leżeć i oprócz luteiny brać duphaston, a w piątek stawić się na wizytę. Nie wiem jak dotrwam do piątku... mam nadzieję, że wszystko z dzieckiem będzie w porządku, nie wybaczę sobie jeśli będzie inaczej.
|
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja już nie daję rady. Źle mi psychicznie ( Inutil trzymaj się Gratulacje dla wszystkich po wizytach i trzymam kciuki za te co przed ![]() Ja spadam przetrzmać gdzieś w kącie 2 godziny w pracy. Może się uda.
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy dzies o 19 na usg genetyczne, trzymajcie za nas kciuki
|
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się termin przesunął z 4 sierpnia na 28 lipca..... a nic tam nie czuje za bardzo...... (Chyba że coś nie doczytałam i widzieliscie je na usg a nie czuliście )Trzymamy trzymamy Mój mężul dzisiaj wstaje do pracy, oczywiście jak codzień mnie wyodkrywał żeby brzuszek wycalować, utulić i sobie z nim pogadać..... nagle mi coś w brzuchu się przelalo, w jelitach czy co.... a tż okrzyk o 5 rano "Mały się spierdział w brzuchu!!!!!" |
||
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Carmela
Cytat:
|
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
CarmelaSoprano
![]() Ja też sie zbieram na usg. Ładnie proszę o trzymanie kciuków
|
#4149 |
|
BAN stały
|
Carmela trzymamy,trzymamy
![]() Agula-ale mnie rozbawił ten teks. Więcej takich chcę,to może nie usnę Ja też plamię na brązowo a właściwie na rdzawo.I dalej boli brzuch-idzie sie przyzwyczaić do podpasek. Karolina "widziała kopniaczki" a nie czuła. Dlaczego nie ma tu żadnej mamci z Gorzowa?No dlaczego? ![]() yugoslavia i tu też trzymamy kciuki ![]() A ja już w 18 tygodniu-ale ten czas zasuwa Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-11 o 15:25 |
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Program nazywa się: Zdrowie Mama i Ja. To program bezpłatnego prowadzenia ciąży i porodu u kobiet na stałe zameldowanych w Warszawie. Kilka szpitali go realizuje. Tu można sobie przeczytać o nim co nieco: http://www.szpital-inflancka.pl/site/co-to-daje3
A lekarka to dr Aneta Zamojska. Wahałam się między nią i Agnieszką Harabin, bo obie mają świetne opinie, ale w końcu stanęło na tej pierwszej. Intuicje ![]() Cytat:
![]() Fajnie by było. W końcu w kupie raźniej
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Marzena, jestem z Toba myslami i wierze ze wszystko bedzie dobrze! Nie stresuj sie za wczas!
agulaaabar, faceci sa niesamowici ![]() ich teksty pewnie beda nas rozbawiac przez cala ciaze ![]() CarmelaSoprano, kciuki twoje A ja sie ostatnio zastnawiam nad joga w ciazy, tyle slyszalam dobrego. Mysle ze teraz jeszcze nie ale tak okolo 20tygodnia bym zaczela chodzic Dziewczyny, wy juz wszystkim powiedzialyscie o ciazy? Bo u mnie dalej tylko najblizsza rodzina i dwie przyjaciolki wiedza.. Na razie czekam do kolejnego usg ktore mam miec w 13tyg. |
|
|
|
#4152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku już 18 tydzień Cytat:
![]() U mnie wiedzą tak: moi rodzice i rodzeństwo, u tż wiedzą rodzice i babcia no i może szcześcioro znajomych Chociaż wydaje mi sie że wieści się już powoli rozchodzą.....
|
||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie sama mam tego dość...
|
|
#4156 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
mój pływa pieskiem najczęściej na usg ![]() Ja przez 3 miesiące schudłam już 5 kg, a nie wymiotuję. Po prostu nie chce mi się jeść... Powinnam się tym przejmować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4157 |
|
BAN stały
|
co do tych ruchow to ja u pierwszego dziecka czulam w 17 tyg a teraz 15 tydz.
cos na rozweselenie: Przychodzi ciężarna baba do lekarza: - Panie doktorze, dziewiąty miesiąc mija, a ja nic... - A bóle Pani ma? - A co to Pan doktor ślepy...? Kobieta w widocznej ciąży przychodzi do ginekologa i pyta: - Panie doktorze, ja mam... to znaczy mój mąż chciałby wiedzieć... - Rozumiem, rozumiem - przerywa jej lekarz. - Aż do bardzo zaawansowanej ciąży można bezpiecznie uprawiać seks. - Nie, nie o to chodzi. On chciałby wiedzieć, czy wciąż mogę rąbać drewno. Małolata zwierza się matce, ze zaszła w ciążę. Matka dostała histerii słysząc to wyznanie i krzyczy na córkę. - Ależ mamo - tłumaczy się córka - wszystkiemu winna ta cholerna mgła - nawet na 16 centymetrów nie było nic widać! trzy kobiety w ciąży siedzą w kawiarni, popijając kawę, kiedy jedna z nich mówi: - Ja wiem, że będę miała chłopca. Dwie pozostałe zastanawiają się przez chwilkę, po czym jedna z nich mówi: - Ok, tylko skąd wiesz, że to na pewno będzie chłopiec? - No bo kiedy dziecko było poczęte, ja byłam na górze, więc to na pewno będzie chłopiec. Kobiety siedziały znów chwilę w milczeniu. Wtedy druga z nich mówi: - W takim razie ja będę miała dziewczynkę. - Tak? - pytają dwie pozostałe - a skąd wiesz? - No więc kiedy moje dziecko było poczęte ja byłam na dole. Tak więc na pewno będę miała dziewczynkę. Siedziały znów chwilę w milczeniu, przy czym trzecia kobieta stawała się coraz bardziej zdenerwowana, aż w końcu zaczęła szlochać. - Co się stało? Jaki masz problem? - pytają dwie zaskoczone kobiety. Trzecia kobieta zdołała tylko na chwilę wstrzymać szloch, by powiedzieć : - W takim razie ja będę miała pieska... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- i jnajlepszy ![]() Kobieta w ciazy a maz wiecznie napalony...to w kuchni...to w łazience...kobieta juz na porodówce a on jeszcze ją "dorwał"... DZiecko sie urodzilo...podrosło.. podchodzi do ojca...i zaczyna go WALIC palcem w czoło i pyta': fajnie?Fajnie? ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- i ostatni, z innej beczki: Po dobrej imprezce wracają trzy podpite koleżanki, w pewnym momencie zachciało im się sikać a ze na ulicy był duży ruch i przechodziły obok cmentarza zdecydowały się przeskoczyć przez mur. Pierwsza kuca, sika, podciera sie majtkami, druga tak samo, a trzecia kuca, sika, ale że ma na sobie bardzo drogą bieliznę chowa majtki do kieszeni i podciera się kokarda z wieńca. Następnego dnia ich mężowie spotykają się przy piwku, po paru mocnych jeden zaczyna: - Znamy się już długo to powiem wam chłopaki że wydaje mi się że mnie żona zdradza! Wczoraj wieczorem wróciła do domu późno, podpita a na dodatek w podartych rajstopach. Drugi mówi: - Eeee, to nic moja chyba też mnie zdradza, mało że wróciła późno i w podartych rajstopach to jeszcze bez majtek! Trzeci mówi: - Panowie to wszystko nic: moja wróciła, późno, podpita, bez rajstop i majtek, a na dodatek w tyłku miała taką kokardę z napisem:Nigdy Cię nie zapomnę, kolega Rafał ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Bomba! poplakałam sie ze smiechu Młode małżenstwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkos pyta: - Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie? Lekarz: - W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka. - A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka? - Leżysz pan koło nory i wyjesz! ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- juz wiecej nie bede, smutaskom cos lepiej? |
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-11 o 16:28 |
|
|
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
yy ja dziewczynkę....
![]() |
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
witam
lista zaktualizowana, proszę o sprawdzenie dopisałam wątkowe aniołki zaraz zajmę się odnośnikami ostatnio całe dni poza domem jesteśmy i nie ma szans żebym nadrobiła Was, piszecie jak szalone
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zanka205;24307341]witam
lista zaktualizowana, proszę o sprawdzenie dopisałam wątkowe aniołki zaraz zajmę się odnośnikami mnie nie ma;( iwona 31 - tp 27 lipiec |
|
|
|
#4165 |
|
BAN stały
|
opowiedzialam mezowi ze bedzie kolo nory lezal i wyl to mial taka mine jakby nie wiedziec czy sie smiac czy plakac ;D
|
|
|
|
#4166 |
|
BAN stały
|
Bartessa wariatko zawory mi puściły a i mąż sie zwija
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
iwonap79 już dopisałam Cię
dobra odnośniki dopisałam, dzięki monia83 laski trzymam kciuki za dzisiejsze usg ![]() a my dziś kończymy 14.t.c. więc 15. zaczynam czekam na pierwsze ruchy, co wieczór wsłuchuję się w swoje ciało, ale póki co cisza
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-01-11 o 17:29 |
|
|
|
#4168 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
co do spania-albo inaczej mojej bezsennosci to istna masakra!!!! w dzień chodze nie przytomna,potem zasypiam ok 21ej jak owieczka,po czym budzi mnie pierwsze "sikanie" i zaczynają sie schody
Nerolka- dobrze,że w końcu jesteś. Trzymam za wszystkie dzisiejsze badania...moja pierworodna właśnie daje koncert
|
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobre żarty, dobre
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

tym bardziej, że zauważyłam, że jakoś szybciej się męczę jestem trochę mniej wydajna w pracy. Wczoraj po pracy całe popołudnie spałam, nie mogłam ruszyć ręka ani nogą, z ledwością zmusiłam się, żeby jakąś zupę na dzisiaj zrobić.

zębole

Zakończone: 2

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)