Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 16:51   #1831
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Fakt

A tu ciekawy artykuł o rozładowywaniu złości u dzieci w różnym wieku.
http://mamdziecko.interia.pl/wychowa...c,1580920,5352

I jeszcze - pierwsze dni po narodzinach:
http://mamdziecko.interia.pl/porod/n...o,1560269,6140

i jakieś inne rzeczy http://mamdziecko.interia.pl/
- uczenie samodzielnego spania
-przyzwyczajanie do butelki
-karmienie piersią
aja bardzo fajne artykuły!!!

na watku wózkowym znalazłam prezentację wózka peg-perego. To się nazywa reklama
http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:04
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:00   #1832
zaba5
Raczkowanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Niutka 1 - a dlaczego ktoś ma odwracać głowę A za zdrowe uważasz brak skrępowania i karmienie na widoku zmuszając innych do oglądania tego? Czy to że masz dziecko oznacza że masz większe prawa?

Ja wiem, że wmawia się nam wszystkim jakie to piękne, cudowne itd. ale litości bądźmy realistami, dla większości tak nie jest.
Nie, nie rozumiem mam karmiących na ławce w supermarkecie czy innych miejscach publicznych jak np. przychodnia. Owszem pewnie mi powiecie, że brak miejsc do karmienia, a co odpowiecie mi na to że 80% mam, które wyłapuję na korytarzu karmiące na propozycje przejścia do gabinetu, gdzie mogą to zrobić spokojnie i nie na widoku (pustego gabinetu który maja wtedy tylko dla siebie) odp. mi " nie dziękuję, tu mi dobrze " Korytarz w biurowcu gdzie ludzi przewala się bardzo dużo, bo nie tylko poradnia sie tam znajduje ale wiele innych instytucji a ja słyszę co rusz taki tekst .
Prawda jest taka, że nie szanujemy się nawzajem ... resztę dopowiedzcie sobie same
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:03   #1833
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Niutka 1 - a dlaczego ktoś ma odwracać głowę A za zdrowe uważasz brak skrępowania i karmienie na widoku zmuszając innych do oglądania tego? Czy to że masz dziecko oznacza że masz większe prawa?
ale czego? czy karmienie, czyli dawanie pozywienia jest obrzydliwe? no zastanów sie trochę...

a jak dorosła osoba je pokazując wnętrze swojego narządu gębowego, nierzadko wypełnionego obrzydliwymi ubytkami, zmuszając do oglądania tego widoku na ławce w supermarkecie to jest ok?

Co innego cały goły cycek na wierzchu, zgadzam sie, nie powinno tak byc w miejscach publicznych,
ale jesli ktos po prostu karmi, pierś jest osłonięta ubraniem, czy pieluchą i widac jedynie, ze dziecko jest karmione, no to moje zdanie jest takie, że jak ktos odczuwa na ten widok przemozna potrzebe ucieczki i obrzydzenie, to ma cos nie w porządku z głową i ciekawe, że np. widok lasencji z cycami całkiem na wierzchu z wielkim dekoltem jakos takich sensacji nie wzbudza, a piersi widac wtedy o wiele bardziej.

no ale generalnie to nie chciałam tu dyskutowac o karmieniu publicznym, tylko chciałam Wam napisac, że wczoraj byłam u gin.

z malenką ok, tętno ładne, moja szyjka tez w miarę ok, aczkolwiek dostałam zalecenie by duzo leżeć i odpoczywać.
ważę już 77,5 kg, czyli przytyłam 13,5 kg

Wczoraj bylismy tez z małżem w centrum handlowym, masakra, wróciłam wykończona, chociaz nie łazilismy jakoś specjalnie, ale ja juz nie moge chodzic za duzo na raz

Kupiłam w superpharmie ostatecznie podkłady 90x60 bella happy, a nie seni, bo za sztuke wyszło taniej ( promocja chyba była w paczce 10 szt po 14.99 zł)
I bella mamma te wielkie poporodowe podkłady-podpaski, ale tylko 1 opakowanie, wystarczy na zaraz po porodzie, a potem to już będe uzywac podpasek "night".

Pisałam wam o tej maści purelan, jest dośc droga ( ok 23 zł) ,
wczoraj własnie wyczaiłam w superpharmie maśc Ziaji z serii "ziajka mammamia" Lano-maść- ma identyczny skład jak purelan, czyli 100 % oczyszczanej lanoliny - kosztowała koło 7 zł

o taka: http://www.ceneo.pl/2669329

Więc kupiłam, mysle, że spokojnie jako zamiennik purelanu, skoro skład identyczny będzie bardzo dobra.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:11
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:07   #1834
aja1
Zakorzenienie

zaba myślę,że na takie tematy jest inny wątek . Niestety tego typu wymiana zdań prowadzi do kłótni.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:11   #1835
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
zaba myślę,że na takie tematy jest inny wątek . Niestety tego typu wymiana zdań prowadzi do kłótni.
zgadzam się choć osobiście wole dyskutować niż się kłócić
Po za, każdy ma prawo do własnego zdania, osądu itd
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:16   #1836
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

z malenką ok, tętno ładne, moja szyjka tez w miarę ok, aczkolwiek dostałam zalecenie by duzo leżeć i odpoczywać.
ważę już 77,5 kg, czyli przytyłam 13,5 kg
super,że z dzieckiem oki.Teraz dupka w łóżku i mąż niech biega z tacąja jutro mam wizytę.

A za wypowiedz o karmieniu masz u mnie buziakai lody

Sprzedałam dzisiaj wózek po Zositeraz mam kaskę na dalszy obrót dla Tymka

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:17   #1837
87czarna
Zakorzenienie

Nie ma co deliberowac...każda zrobi według własnego uznania

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:19   #1838
Castia
Wtajemniczenie

no już hormonki szaleją - spokój
ja zaczęłam w sumie o tym karmieniu więc kończymy temat
wyczerpał się
każda z nas jest inna i ma swoje zdanie na ten temat, nie ma sensu sie kłócic ale od tego też jest ten wątek zeby powymieniać się swoimi opiniami tak samo na temat wyprawki, dolegliwości jak i karmienia piersią w róznych miejscach
ja bym tam nie siadła w supermarkecie na ławce i karmiła , wolałabym szybciochem pójśc do auta chociażby jakbym nie znalazła pokoju dla nas ale inna mama nie widzi w tym nic złego. - ot życie
kazdy ma swój rozum i niech robi jak uważa

nudzi mi sie włączę sobie chyba jakiś filmik

a jak mnie zgaga morduje - już nie daje z nią rady

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:21
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:32   #1839
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Witam wszystkie mamy!

Wizyta u poloznej jak zawsze krotka i - all is ok!
Sluchalam serducha mojego szkraba malego Najpiekniejsza muzyka dla uszu Skubany uciekal przed glowica, polozna gonila za nim
Mozna bylo tez uslyszec moje serce w tle i to bylo takie... nie z tego swiata Roznica w tempie bicia - kolosalna
Co do mojej wagi - wszystko na razie jest ok, nie ma czym sie martwic, zobaczymy co bedzie w 30 tygodniuHe he
Nino ulozony na skos, czyli glowka przy pepku z prawej strony a nozki przy lewym biodrze ale poniewaz ma duzo miejsca jeszcze, wiec najczesciej uklada sie horyzontalnie Ma jeszcze czas, zeby sie obrocic
Nastepna wizyta 1 lutego

dla wszystkich mamus po udanych wizytach

Witam wszystkie nowe mamy na watku

Ciekawe co u diatomy i blackrose

I jak nasze 2 mamy

Dzis zakupilam zestaw do manicure i do pielegnacji wloskow synka Do piatku powinna paczuszka dojsc

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!

Edytowane przez Anessa
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:42
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:45   #1840
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
no, nie, własnie nie zawsze, sa takie mieszkania gdzie jest tylko jeden pokój
w centrum handlowym nie będe latac po piętrach i szukac pokoju dla matki karmiącej ( który najczęsciej jest jeden i może okazac się zajęty) , a dziecko będzie mi wtedy ryczało , tylko usiąde na najbliższej ławce
jak jestem w jakimś biurze, gdzie jest tylko 1 pomieszczenie, albo jest mnóstwo pomieszczeń, ale wszędzie sa ludzie, to co, gdzie mam wyjść, do wc ?
Poza tym na logike, to własnie łatwiej jest wyjść z pokoju osobie, którą to krępuje, niż matce z płaczącym maleństwem na ręku chodzic i szukac sobie miejsca... będe może złośliwa, ale w tym momencie komfort matki i dziecka jest dla mnie najwazniejszy ( tak jak np. komfort kobiety w ciązy przeważa nad komfortem innych ) , sa po prostu rzeczy wazne i wazniejsze , dyskomfort dyskomfortem, ale nie równa sie to cierpieniu niemowlęcia płaczącego z głodu.
Nie no na zakupy to ja wyjde z mala jak nakarmie a wrazie jakby zglodniala czy marudzila to w butelke herbatke zrobie i zaspokoje ja na jakis czas a potem smigiem do domku na cycucha kazdy zrobi jak chce
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:45   #1841
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
super,że z dzieckiem oki.Teraz dupka w łóżku i mąż niech biega z tacąja jutro mam wizytę.

A za wypowiedz o karmieniu masz u mnie buziakai lody

a co do zakupów, to własnie chce juz je zamknąc niedługo, bo jak już teraz ledwo chodze, to za miesiąc na pewno nigdzie juz nie bęę wychodzić, po żadne zakupy
w zasadzie to już mi chyba brakuje tylko dwóch takich nakładanych przewijaków ( bo potrzebuje na dół do łazienki i na górę do sypialni, bo na górze nie mam wykończonej łazienki, a nie będe latac na dół w nocy) , majtek poporodowych ( akurat nie było wczoraj w tej aptece, a stalismy 10 min w kolejce, zeby się dowiedziec, że nie mają )
podpasek night, pieluch tetrowych, sól fizjologiczna, aha i oilatium do kapieli. To chyba wszystko reszte chyba juz mam wszystko na tzw. start, a potem będe dokupować.

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Ciekawe co u diatomy i blacrose
Pewnie leżą na podtrzymaniu na patologii, dlatego sie nie odzywają, diatoma w ogóle nie dała namiaru, więc dopóki nie wyjdzie ze szpitala i sie nie ogarnie, to pewnie nie będziemy mieli od niej wieści a jak dobrze pójdzie to moga ja dotrzymac az do terminu porodu
Stary 2011-01-11, 17:49   #1842
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hej!

Zanim doczytam co u was to napiszę co mi sieśniło

Miałam sen...Urodziłam dziecko przez cesarskie cięcie,pokazali mi je przez chwilę i kazali odpoczywac.Po jakims czasie przyniesli mi je do karmienia i okazało sie chłopcem,Mówię,ze ja urodziłam dziewczynke i chce ją zobaczyć!Pielegniarka próbowała mi wmówić,ze to jest moje dziecko,ale ja dobrze wiedziałam że nie.Krzyczałam,że wezwe prase i telewizję i nagłośnimy sprawe zamiany noworodków! Pobiegłam do pokoju z noworodkami i wskazałam im dziewczynke mówiąc,że to moja córeczka!Tak bardzo nie chciałam tego chłopca,bo on nie był mój!Tak bardzo mocno czułam,ze to nie moje dziecko,że nie mogłam znieść myśli,że chcą mi to wmóiwić.Pierwszy raz widziałam twarzyczke mojego dziecka-była taka śliczna,słodka i malutka Zastanawiam sie jak rzeczywiście wygląda ten mój Skarb Nie mogę się Jej doczekać!

A mam pytanie jakie rożki/beciki kupujecie-miękkie czy usztywniane?
super sen , wczoraj też mi się śniło moje dziecko.

a co do rożków ja mam 2 -oba miękkie , gdyż gdzieś czytałam że takie są najlepsze i nawet jeśli są te usztywniane to w szpitalach chyba każą wyciągać -to usztywnienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Witam mamy marcowo - kwietniowe

Mam nadzieję że się nie obrazicie, ale od jakiegoś czasu tak sobie Was podczytuję . No ale może się przedstawię
Jestem przyszłą mamą marcową (termin porodu na 18 marca ) i jest to moja pierwsza ciąża - wiek 34 lata . Będzie synuś - Antoni, Marek . Długo staraliśmy się o maluszka (2 lata w tym jedno poronienie po roku starań) więc już z mężem nie możemy się doczekać przytulenia szkraba.
Mój mały terrorysta (tak Go nazywam - szczególnie w nocy) jak tylko coś mu nie pasuje to kopie w pachwiny i w pęcherz - nie ważne, że mamusia wreszcie znalazła odpowiednia pozycję dla siebie .

Co do wyprawki to dla małego większość już zakupiona, teraz jestem na etapie mobilizacji męża, aby to wszystko poskładać, poskręcać itd.
Dla siebie jeszcze nie mam nic, ale i za to się zabiorę, zaczynając jutro od zmiany lekarza rodzinnego - tam gdzie obecnie należę nie przyjmują dzieci a wolę być tam gdzie będzie mały - zresztą mój lekarz nigdy mnie na oczy nie widział (ja go też ) i nawet tam karty założonej nie mam.

To tak na początek bo wiem z autopsji, że długich tekstów nie chce się czytać a też i nie wiem co by Was zainteresowało .
Tak więc pozdrawiam serdecznie Wszystkie Przyszłe Mamusie i mam nadzieję, że będziemy mogły poznać się bliżej
witamy

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem tu nowa i zastanawiam sie jak tu dostac sie na lise mamusiek marcowych ja mam termin na 14 marca bedzie chlopczyk. Zastanawiam się tez czy jest tu jakaś mamuśka z Pruszkowa lub Komorowa.
witamy

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Chętnie Ci spiszę i podeślę bo mam na kartce wyślij mi maila na prv
a ja też bym mogła prosić o tą listę będę bardzo wdzięczna

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
No i w końcu przyniosłam od mamy wszystkie lumpeksowe zdobycze dla małej i troszke po chrzesnicy. Przeważa w nich kolor niebieski bo od początku myśłałam, że będzie chłopak. Niunia na pewno się nie obrazi a teraz kupuję babskie kolory czyli różowe i żółte
na fotkach m.in. śpiworek, specjalne bodziaki do spania (te z gumką na dole)
śliczne

a ja dziś dostałam całą siatkę rzeczy od znajomej -większość rzeczy na dziewczynkę. jutro porobię fotki - bo dziś przy tym świetle to mi aparat nie zrobi

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 17:56   #1843
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Nie no na zakupy to ja wyjde z mala jak nakarmie a wrazie jakby zglodniala czy marudzila to w butelke herbatke zrobie i zaspokoje ja na jakis czas a potem smigiem do domku na cycucha kazdy zrobi jak chce

Zgadzam się, każdy zrobi jak zechce, tylko nie podoba mi sie robienie niemal przestepstwa z tego, że mama chce nakarmić swoje dziecko

Herbatki nie są zalecane dziecku karmionemu naturalnie piersią mamy na żądanie do 6 mż. dopiero po 6 miesiącu, poza tym herbatka nie zaspokoi głodu.

Ciekawe co np. by powiedziała taka pani, gdybym jej zaproponowała, by jadła w ukryciu, a jak jest bardzo głodna to niech się zaspokoi herbatką
a dzieci sa rózne, moja córka owszem, ona jadła tak co 3 godziny, więc spoko, mogłam ja nakarmić w domu lub w aucie tuz przed wyjściem i potem nie miałam większych problemów, ale juz mój syn niewazne ile by zjadł wcześniej, żądał cyca co godzinę

ale z mojej strony to już koniec tego tematu

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-11 o 17:57
Stary 2011-01-11, 17:59   #1844
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się, każdy zrobi jak zechce, tylko nie podoba mi sie robienie niemal przestepstwa z tego, że mama chce nakarmić swoje dziecko

Herbatki nie są zalecane dziecku karmionemu naturalnie piersią mamy na żądanie do 6 mż. dopiero po 6 miesiącu, a do tego miesiąca wystarczy pierś, poza tym herbatka nie zaspokoi głodu.

Ciekawe co np. by powiedziała taka pani, gdybym jej zaproponowała, by jadła w ukryciu, a jak jest bardzo głodna to niech się zaspokoi herbatką
a dzieci sa rózne, moja córka owszem, ona jadła tak co 3 godziny, więc spoko, mogłam ja nakarmić w domu lub w aucie tuz przed wyjściem i potem nie miałam większych problemów, ale juz mój syn niewazne ile by zjadł wcześniej, żądał cyca co godzinę

ale z mojej strony to już koniec tego tematu
niutka chodzi o to ze jak strasznie mala zacznie krzyczec to zawsze mozesz jej podac herbatke i od razu do domciu i tyle...a nie nakarmic ja herbatka hahahaha...a nawet jak sie karmi piersia i zdarzy ci sie przepoic mala herbatka to nic sie nie stanie...czasem jak dzidzia ma problemy z brzuszkiem to nawet wskazane masz przeciez podac herbatke .....
Stary 2011-01-11, 18:00   #1845
Montii
Zakorzenienie

co do karmienia to życie zweryfikuje moje poglądy teraz mogę się zarzekać,że coś zrobie bądź nie a w praktyce okaże się całkiem coś innego

mniejsza... zaliczyłam kolosy na 4.5 każdy
także jestem happy.. i chce mi się słodkiego !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:01   #1846
niutka1
Wtajemniczenie

aha, i jeszcze z wyników morfo wyszło, że dzieki tardyferonowi hemoglobina mi sie ładnie podniosła ( chociaz nadal za nisko)

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

no to w nagrode chyba możesz coś malutkiego
Stary 2011-01-11, 18:04   #1847
trzyrazyi
Zadomowienie

IDE sie kapac..ostatnio jak weszlam do wanny to polowa wody z wanny na plytkach byla hhaha jakas masakra .....ciekawe ile juz waze ostatnio bylo 14 na plusie.....az z ciekawosci po kapieli sie zwaze...zmyje brud to moze mniej bedzie hahaahah

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
co do karmienia to życie zweryfikuje moje poglądy teraz mogę się zarzekać,że coś zrobie bądź nie a w praktyce okaże się całkiem coś innego

Dzidzia ma madra mamusie...szczerze to cie podziwiam monti ...bo moge sobie wyobrazic jak to musi byc ciezko uczyc sie,zaliczac egzaminy i byc w ciazy......
Stary 2011-01-11, 18:06   #1848
patrycja_22
Rozeznanie

Cześć laseczki
Wróciłam właśnie od gina Z małym wszystko ok. Ciągle leży główką do dołu i waży w 33 tygodniu 1800g nie jest grubaskiem ale wszystko w normie. Przytyłam 10,5 kg.
Poprawił mi się humor jak go zobaczyłam na usg bo przez ostatnie kilka dni miałam strasznie podły nastrój wszystko mnie denerwowało i z byle powodu płakałam
Achhhh te hormony

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:07
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:10   #1849
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
niutka chodzi o to ze jak strasznie mala zacznie krzyczec to zawsze mozesz jej podac herbatke i od razu do domciu i tyle...a nie nakarmic ja herbatka hahahaha...a nawet jak sie karmi piersia i zdarzy ci sie przepoic mala herbatka to nic sie nie stanie...czasem jak dzidzia ma problemy z brzuszkiem to nawet wskazane masz przeciez podac herbatke .....
taaa, od razu do domciu, a to, że przyjechałam 30 km do tego centrum handlowego żeby zrobic zakupy sie nie liczy i mam od razu te 30 km wracac bez niczego, bo karmienie piersią to przestepstwo, a piersi to zostały stworzone by w pornosach wystepowac, a nie karmic dziecko

Co do herbatki, to różne sa zalecenia, generalnie te herbatki to są sztuczne substytuty i cukier, więc jesli ktos karmi naturalnie, bo własnie głównym argumentem za karmieniem jest dla mnie jak najmniej sztucznego, to herbatka nie jest zalecana najwyżej woda
No i nie wszystkie dzieci lubia herbatke, a nawet wodę, moje maluchy własnie takie były, żadnych herbatek i wody praktycznie do 10 msca dlatego musiałam za każdym razem dawac cyca, spryciule, wiedziąły co jest najlepsze

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:12
Stary 2011-01-11, 18:11   #1850
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
aha, i jeszcze z wyników morfo wyszło, że dzieki tardyferonowi hemoglobina mi sie ładnie podniosła ( chociaz nadal za nisko)

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

no to w nagrode chyba możesz coś malutkiego
no właśnie zjadłam pół drożdżówki, 3 ptasie mleczka i kaszkę czekoladową ale smakowało bardzo !

Cytat:
IDE sie kapac..ostatnio jak weszlam do wanny to polowa wody z wanny na plytkach byla hhaha jakas masakra .....ciekawe ile juz waze ostatnio bylo 14 na plusie.....az z ciekawosci po kapieli sie zwaze...zmyje brud to moze mniej bedzie hahaahah

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Dzidzia ma madra mamusie...szczerze to cie podziwiam monti ...bo moge sobie wyobrazic jak to musi byc ciezko uczyc sie,zaliczac egzaminy i byc w ciazy......
szczerze to nie chce mi się strasznie ale mam motywację, nie chce na porodówce myśleć,że jestem w plecy z egzaminem więc mobilizuje się żeby już teraz pozaliczać

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Wróciłam właśnie od gina Z małym wszystko ok. Ciągle leży główką do dołu i waży w 33 tygodniu 1800g nie jest grubaskiem ale wszystko w normie. Przytyłam 10,5 kg.
Poprawił mi się humor jak go zobaczyłam na usg bo przez ostatnie kilka dni miałam strasznie podły nastrój wszystko mnie denerwowało i z byle powodu płakałam
Achhhh te hormony
dobrze,ze na wizycie wsio ok ja mam moją w pon

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 18:12   #1851
patrycja_22
Rozeznanie

Montti to gratuluję też miałam dzisiaj kolosa i też poszło wszystko dobrze bo na 4

Stary 2011-01-11, 18:12   #1852
Montii
Zakorzenienie

pati byleby reszta poszła gładko

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 18:14   #1853
Jok3r
Zadomowienie

Ja naleze do "wyrodnych" matek co to karmic piersia nie chca i do wyra brac nie chca i nosic na rekach bez przerwy nie chca i nie uznaje karmienia piersia w miejscach publicznych. Niutka natomiast jest totalnym moim przeciwnienstwem i jak to sie sama okreslila nalezy do "mam-kwok" i robi te wszystkie rzeczy, ktorym ja jestem przeciwna. No i sie nigdy nie dogadamy w niektorych kwestiach, ale bajer polega na tym, zeby uszanowac zdanie jednej i drugiej. Ja bede odwracac glowe jak zobacze Ciebie z "cycem na wierzchu", a Ty nie bulwersuj sie, bo nie uznaje takiego karmienia jako swiete prawo matki. I juz Ofc ja vs niutka to taki przyklad
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:15   #1854
megi2015
Zadomowienie

dziewczyny super, że wizyty udane
montii gratulacje
Stary 2011-01-11, 18:15   #1855
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Montti to gratuluję też miałam dzisiaj kolosa i też poszło wszystko dobrze bo na 4

Czytałam gdzieś, że w ciązy poprawia sie ukrwienie w całym organiźmie, a więc i komórki w mózgu dostają kopa, więc ponoć jest to bardzo dobry czas na wszelkie zaliczenia co by nam sie tu sprawdzało, bo same czwórki i piątki tu lecą
Stary 2011-01-11, 18:16   #1856
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
dziewczyny super, że wizyty udane
montii gratulacje
dziekuję

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 18:17   #1857
patrycja_22
Rozeznanie

Dokładnie i żeby sesje zakończyć przed rozwiązaniem, żeby tym naszym maluchom nie wpadło do głowy wychodzić wcześniej

Stary 2011-01-11, 18:17   #1858
Montii
Zakorzenienie

niutka nie chce zapeszać ale jakoś lepiej mi idzie niż np rok temu na sesji, nie wiem czy to kwestia motywacji czy moze ukrwienie ale jest ok !

Pati, dokladnie, póki sesja - ma siedzieć

[LEFT]
Stary 2011-01-11, 18:18   #1859
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

montii - gratulacje Ja też Cię podziwiam, bo mi to nic do łba nie wchodzi. a w ciąży to już w ogóle z pamięcią kiepsko.

patrycja - dobrze, że z małym wszystko ok.\

ja mam wizyte za tydzień. jestem ciekawa ile mała waży???
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 18:18   #1860
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny napisąłam do kasiapruszków na gg bo miałam jej numer i odpisała wszystko w porządku tylko czasu teraz nie ma bo pokój malują i wiele innych spraw ale ok u nich
uff, no to przygotowania pełną parą

Cytat:
Bez przesady, w miejscu publicznym raczej nikt nie wywala całej piersi na wierzch, poza tym dziecko jedząc zasłania pierś sobą, więc widac tylko że dziecko je, od czasu do czasu jak puści brodawke to moze byc ją widać, ale nie wariujmy, faceci chodza latem bez koszulek i nikt nie fiksuje na ten temat, że im brodawki widać poza tym wtedy mozna ja zasłonic ubraniem, czy pieluchą. To sa dosłownie chwile.

Przepraszam bardzo ale w tym momencie dziecko jest najwazniejsze i jego głód, a nie to, że ktos sie moze poczuc zniesmaczony.
Piersi są stworzone przez naturę własnie do tego by karmic, a jeśli komuś sie kojarza wyłącznie z seksem i stąd skrępowanie, czy dziwne skojarzenia, jak zobaczy sam akt karmienia, czy odrobinke brodawki no to juz jego problem nadmiernej fiksacji na seksualnej funkcji piersi.
A juz na pewno to nie jest zdrowe, jesli ktos czuje sie skrępowany, czy zniesmaczony z powodu samej świadomości, że to dziecko na kolanach mamy ssie własnie cycka, mimo, że ten człowiek dajmy na to jest dwa metry dalej i tego cycka nie widać, bo to oznacza niemal fobię na ten temat.
nigdy mnie nie oburzało, jak koleżanki przy mnie karmiły, przecież nie gapiłam im się na cycki, ale nie miałam ochoty ani ich wypraszać z pokoju ani sama wychodzić, czynność jak każda inna, jedzące dziecko, co w tym obrzydliwego albo niesmacznego? inna sprawa, że ja się na początku pewnie będę krępować, ale to chyba z niedoświadczenia wynika, mam nadzieję, że się szybko nauczę dzieckiem manewrować

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości