|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
![]() na watku wózkowym znalazłam prezentację wózka peg-perego. To się nazywa reklama ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Mx5iGTAu3tc Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-01-11 o 17:04 |
|
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Niutka 1 - a dlaczego ktoś ma odwracać głowę
A za zdrowe uważasz brak skrępowania i karmienie na widoku zmuszając innych do oglądania tego? Czy to że masz dziecko oznacza że masz większe prawa? Ja wiem, że wmawia się nam wszystkim jakie to piękne, cudowne itd. ale litości bądźmy realistami, dla większości tak nie jest. Nie, nie rozumiem mam karmiących na ławce w supermarkecie czy innych miejscach publicznych jak np. przychodnia. Owszem pewnie mi powiecie, że brak miejsc do karmienia, a co odpowiecie mi na to że 80% mam, które wyłapuję na korytarzu karmiące na propozycje przejścia do gabinetu, gdzie mogą to zrobić spokojnie i nie na widoku (pustego gabinetu który maja wtedy tylko dla siebie) odp. mi " nie dziękuję, tu mi dobrze " Prawda jest taka, że nie szanujemy się nawzajem ... resztę dopowiedzcie sobie same
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak dorosła osoba je pokazując wnętrze swojego narządu gębowego, nierzadko wypełnionego obrzydliwymi ubytkami, zmuszając do oglądania tego widoku na ławce w supermarkecie to jest ok? Co innego cały goły cycek na wierzchu, zgadzam sie, nie powinno tak byc w miejscach publicznych, ale jesli ktos po prostu karmi, pierś jest osłonięta ubraniem, czy pieluchą i widac jedynie, ze dziecko jest karmione, no to moje zdanie jest takie, że jak ktos odczuwa na ten widok przemozna potrzebe ucieczki i obrzydzenie, to ma cos nie w porządku z głową i ciekawe, że np. widok lasencji z cycami całkiem na wierzchu z wielkim dekoltem jakos takich sensacji nie wzbudza, a piersi widac wtedy o wiele bardziej. no ale generalnie to nie chciałam tu dyskutowac o karmieniu publicznym, tylko chciałam Wam napisac, że wczoraj byłam u gin. z malenką ok, tętno ładne, moja szyjka tez w miarę ok, aczkolwiek dostałam zalecenie by duzo leżeć i odpoczywać. ważę już 77,5 kg, czyli przytyłam 13,5 kg ![]() Wczoraj bylismy tez z małżem w centrum handlowym, masakra, wróciłam wykończona, chociaz nie łazilismy jakoś specjalnie, ale ja juz nie moge chodzic za duzo na raz Kupiłam w superpharmie ostatecznie podkłady 90x60 bella happy, a nie seni, bo za sztuke wyszło taniej ( promocja chyba była w paczce 10 szt po 14.99 zł) I bella mamma te wielkie poporodowe podkłady-podpaski, ale tylko 1 opakowanie, wystarczy na zaraz po porodzie, a potem to już będe uzywac podpasek "night". Pisałam wam o tej maści purelan, jest dośc droga ( ok 23 zł) , wczoraj własnie wyczaiłam w superpharmie maśc Ziaji z serii "ziajka mammamia" Lano-maść- ma identyczny skład jak purelan, czyli 100 % oczyszczanej lanoliny - kosztowała koło 7 zł o taka: http://www.ceneo.pl/2669329 Więc kupiłam, mysle, że spokojnie jako zamiennik purelanu, skoro skład identyczny będzie bardzo dobra.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-11 o 17:11 |
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
zaba myślę,że na takie tematy jest inny wątek
. Niestety tego typu wymiana zdań prowadzi do kłótni.
|
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A za wypowiedz o karmieniu masz u mnie buziaka ![]() Sprzedałam dzisiaj wózek po Zosi
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co deliberowac...każda zrobi według własnego uznania
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
no już hormonki szaleją - spokój
![]() ja zaczęłam w sumie o tym karmieniu więc kończymy temat ![]() wyczerpał się ![]() każda z nas jest inna i ma swoje zdanie na ten temat, nie ma sensu sie kłócic ale od tego też jest ten wątek zeby powymieniać się swoimi opiniami tak samo na temat wyprawki, dolegliwości jak i karmienia piersią w róznych miejscach ja bym tam nie siadła w supermarkecie na ławce i karmiła , wolałabym szybciochem pójśc do auta chociażby jakbym nie znalazła pokoju dla nas ale inna mama nie widzi w tym nic złego. - ot życie kazdy ma swój rozum i niech robi jak uważa ![]() nudzi mi sie włączę sobie chyba jakiś filmika jak mnie zgaga morduje - już nie daje z nią rady Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-11 o 17:21 |
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamy!
![]() Wizyta u poloznej jak zawsze krotka i - all is ok! Sluchalam serducha mojego szkraba malego Skubany uciekal przed glowica, polozna gonila za nimMozna bylo tez uslyszec moje serce w tle i to bylo takie... nie z tego swiata Roznica w tempie bicia - kolosalna Co do mojej wagi - wszystko na razie jest ok, nie ma czym sie martwic, zobaczymy co bedzie w 30 tygodniu He heNino ulozony na skos, czyli glowka przy pepku z prawej strony a nozki przy lewym biodrze ale poniewaz ma duzo miejsca jeszcze, wiec najczesciej uklada sie horyzontalnie Ma jeszcze czas, zeby sie obrocic Nastepna wizyta 1 lutego dla wszystkich mamus po udanych wizytachWitam wszystkie nowe mamy na watku Ciekawe co u diatomy i blackrose ![]() I jak nasze 2 mamy ![]() Dzis zakupilam zestaw do manicure i do pielegnacji wloskow synka Do piatku powinna paczuszka dojsc
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-01-11 o 17:42 |
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do zakupów, to własnie chce juz je zamknąc niedługo, bo jak już teraz ledwo chodze, to za miesiąc na pewno nigdzie juz nie bęę wychodzić, po żadne zakupy w zasadzie to już mi chyba brakuje tylko dwóch takich nakładanych przewijaków ( bo potrzebuje na dół do łazienki i na górę do sypialni, bo na górze nie mam wykończonej łazienki, a nie będe latac na dół w nocy) , majtek poporodowych ( akurat nie było wczoraj w tej aptece, a stalismy 10 min w kolejce, zeby się dowiedziec, że nie mają podpasek night, pieluch tetrowych, sól fizjologiczna, aha i oilatium do kapieli. To chyba wszystko reszte chyba juz mam wszystko na tzw. start, a potem będe dokupować. Pewnie leżą na podtrzymaniu na patologii, dlatego sie nie odzywają, diatoma w ogóle nie dała namiaru, więc dopóki nie wyjdzie ze szpitala i sie nie ogarnie, to pewnie nie będziemy mieli od niej wieści a jak dobrze pójdzie to moga ja dotrzymac az do terminu porodu
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1842 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do rożków ja mam 2 -oba miękkie , gdyż gdzieś czytałam że takie są najlepsze i nawet jeśli są te usztywniane to w szpitalach chyba każą wyciągać -to usztywnienie ![]() Cytat:
Cytat:
a ja też bym mogła prosić o tą listę ![]() Cytat:
a ja dziś dostałam całą siatkę rzeczy
|
|
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się, każdy zrobi jak zechce, tylko nie podoba mi sie robienie niemal przestepstwa z tego, że mama chce nakarmić swoje dziecko Herbatki nie są zalecane dziecku karmionemu naturalnie piersią mamy na żądanie do 6 mż. dopiero po 6 miesiącu, poza tym herbatka nie zaspokoi głodu. Ciekawe co np. by powiedziała taka pani, gdybym jej zaproponowała, by jadła w ukryciu, a jak jest bardzo głodna to niech się zaspokoi herbatką a dzieci sa rózne, moja córka owszem, ona jadła tak co 3 godziny, więc spoko, mogłam ja nakarmić w domu lub w aucie tuz przed wyjściem i potem nie miałam większych problemów, ale juz mój syn niewazne ile by zjadł wcześniej, żądał cyca co godzinę ![]() ale z mojej strony to już koniec tego tematu
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-11 o 17:57 |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
co do karmienia to życie zweryfikuje moje poglądy
teraz mogę się zarzekać,że coś zrobie bądź nie a w praktyce okaże się całkiem coś innego mniejsza... zaliczyłam kolosy na 4.5 każdy także jestem happy.. i chce mi się słodkiego !
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
aha, i jeszcze z wyników morfo wyszło, że dzieki tardyferonowi hemoglobina mi sie ładnie podniosła ( chociaz nadal za nisko)
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() no to w nagrode chyba możesz coś malutkiego
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
IDE sie kapac..ostatnio jak weszlam do wanny to polowa wody z wanny na plytkach byla hhaha jakas masakra .....ciekawe ile juz waze
ostatnio bylo 14 na plusie.....az z ciekawosci po kapieli sie zwaze...zmyje brud to moze mniej bedzie hahaahah---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Cześć laseczki
Wróciłam właśnie od gina Z małym wszystko ok. Ciągle leży główką do dołu i waży w 33 tygodniu 1800g nie jest grubaskiem ale wszystko w normie. Przytyłam 10,5 kg.Poprawił mi się humor jak go zobaczyłam na usg bo przez ostatnie kilka dni miałam strasznie podły nastrój ![]() Achhhh te hormony
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-01-11 o 18:07 |
|
|
|
#1849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do herbatki, to różne sa zalecenia, generalnie te herbatki to są sztuczne substytuty i cukier, więc jesli ktos karmi naturalnie, bo własnie głównym argumentem za karmieniem jest dla mnie jak najmniej sztucznego, to herbatka nie jest zalecana No i nie wszystkie dzieci lubia herbatke, a nawet wodę, moje maluchy własnie takie były, żadnych herbatek i wody praktycznie do 10 msca dlatego musiałam za każdym razem dawac cyca, spryciule, wiedziąły co jest najlepsze
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-11 o 18:12 |
|
|
|
|
#1850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale smakowało bardzo ! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Montti to gratuluję
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
pati byleby reszta poszła gładko
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Ja naleze do "wyrodnych" matek co to karmic piersia nie chca i do wyra brac nie chca i nosic na rekach bez przerwy nie chca i nie uznaje karmienia piersia w miejscach publicznych. Niutka natomiast jest totalnym moim przeciwnienstwem i jak to sie sama okreslila nalezy do "mam-kwok" i robi te wszystkie rzeczy, ktorym ja jestem przeciwna. No i sie nigdy nie dogadamy w niektorych kwestiach, ale bajer polega na tym, zeby uszanowac zdanie jednej i drugiej. Ja bede odwracac glowe jak zobacze Ciebie z "cycem na wierzchu", a Ty nie bulwersuj sie, bo nie uznaje takiego karmienia jako swiete prawo matki. I juz
Ofc ja vs niutka to taki przyklad
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny super, że wizyty udane
![]() montii gratulacje |
|
|
|
#1855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czytałam gdzieś, że w ciązy poprawia sie ukrwienie w całym organiźmie, a więc i komórki w mózgu dostają kopa, więc ponoć jest to bardzo dobry czas na wszelkie zaliczenia co by nam sie tu sprawdzało, bo same czwórki i piątki tu lecą
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie i żeby sesje zakończyć przed rozwiązaniem, żeby tym naszym maluchom nie wpadło do głowy wychodzić wcześniej
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
niutka nie chce zapeszać ale jakoś lepiej mi idzie niż np rok temu na sesji, nie wiem czy to kwestia motywacji czy moze ukrwienie ale jest ok !
Pati, dokladnie, póki sesja - ma siedzieć
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
montii - gratulacje
Ja też Cię podziwiam, bo mi to nic do łba nie wchodzi. a w ciąży to już w ogóle z pamięcią kiepsko.patrycja - dobrze, że z małym wszystko ok.\ ja mam wizyte za tydzień. jestem ciekawa ile mała waży???
|
#1860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nigdy mnie nie oburzało, jak koleżanki przy mnie karmiły, przecież nie gapiłam im się na cycki, ale nie miałam ochoty ani ich wypraszać z pokoju ani sama wychodzić, czynność jak każda inna, jedzące dziecko, co w tym obrzydliwego albo niesmacznego? inna sprawa, że ja się na początku pewnie będę krępować, ale to chyba z niedoświadczenia wynika, mam nadzieję, że się szybko nauczę dzieckiem manewrować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

A za zdrowe uważasz brak skrępowania i karmienie na widoku zmuszając innych do oglądania tego? Czy to że masz dziecko oznacza że masz większe prawa? 

włączę sobie chyba jakiś filmik
Skubany uciekal przed glowica, polozna gonila za nim
dla wszystkich mamus po udanych wizytach