|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
daj znac gdzie rodzisz i dlaczego taka decyzja...
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
i wróciłam ... od babci - śmiga jak ta lala
, czasami porusza się lepiej niż my, ciężarówki na drodze rozjechałby mnie pan autobusem, bo nie widział zielonego dla pieszych ![]() ligotko czuję się dobrze, ale to na pewno przez tą pogodę...... dzięki, że pytasz, Ty lepiej napisz, kiedy możesz się spotkać, bo czekam na wiadomość od wczoraj agape ja mam materac GPK 9 cm marlena19_19 GRATULACJE zaraz zweryfikuję listęcytrynko czyżbyś już szykowała się do wielkiego wejścia na porodówkę ![]() ![]() mika_am też miałam taki czas, że tylko jadłabym, jadła i jadła, teraz trochę przystopowało się |
|
|
|
#2493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż spojrzałam do karty ciąży z ciekawości, 25.10.2010 miałam wpisane przy łożysko: dno II stopień. Ostatnio na wizycie 04.01.2011 jest wpisane: przód dno III stopień (nie jestem pewna słowa przód, bo trochę nieczytelnie jak dla mnie napisane). Nie znam się właściwie na stopniach łożyska, ale chyba to nie jest źle, bo lekarz by mi chyba coś powiedział (muszę poczytać o łożysku). |
|
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
spałam!!!!!!!!!!! cud. Spałam dwie godziny!!!! Od razu lepiej się czuje.I do tego wypiłam duży kubek kakao.
co do DOZ - ja raz miałam sytuację, kiedy po 2 dniach miałam status, że w hurtowni czy coś tam... ale coś mnie podkusiło i zadzwoniłam do apteki i leki już były... czy drażnienie sutków przyspiesza poród? |
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
ale się narobiłam, tzn. właściwie to nie za bardzo, pomachałam trochę szmatką, ale czuję się jakbym przekopała pół pola
![]() mąż znalazł sobie w necie jakaś starą grę, cieszy się jak dziecko (jak to niektórym niewiele do szczęścia potrzeba ) a ja niestety zostałam wygoniona do laptopa, ale za to z wielkim kawałkiem baby w czekoladzie!my mieliśmy pare miesięcy temu taką sytuację, że nam przyszedł też jakiś niewiarygodnie duży rachunek ponad 600 zł nie wiem czy za prąd czy wodę, ale okazało się, że ktoś po prostu źle liczniki spisał, po wyjaśnieniu ostatecznie okazało się, ze rachunek wyniósł niecałe 300 zł. Tak więc radzę w pierwszej kolejności KONIECZNIE poprosić o rachunek a nawet jeśli na rachunku będzie taka kwota to wyjasnić jeszcze wszystko w danej firmie, tam też zdarzają się pomyłki.
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Marlena19_19 gratuluje synka
![]() ![]() klaski:duzy chłopiec![]() Ale dzis nas kurierzy odwiedzają, przyszedł dresik, ciuszki do szpitala a teraz huśtawka dla Nadii od mojej siostry...śliczna, właśnie mężuś z Nikolą składają. A od mojej koleżanki Nadia dostała pierwsza zabawkę ślicznego dużego białego misia. Jeszcze się nie urodziła a już taka rozpieszczana... Wszyscy na nia czekamy z niecierpliwości..oboje z mężem coraz bardziej nie możemy się doczekać.
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2011-01-11 o 17:19 |
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Muron sliczna jest twoja corcia
Chetnie bym tez zrobila przemeblowanie w sypialni ale nie mam jak i tak tyle mam mebli ze jest zagracone a musze to wszystko trzymac. Juz mi sie marzy przygotowanie łozeczka ale obecnie lezy w nim gondolka i fotelik z baza wiec jeszcze musi to poczekac.A i teraz dwie torby do szpitala ,nadal nie spakowane a i wkladka do wanienki chcialam zostawic wanienke po corce ale tak sobie mysle ze chyba kupie nowa bo w ikei widzialam za 1.5 f w promocji ciekawe czy jeszcze sa hmm moze dzis podjade co by nie wykupiliDziewczyny ktore zamierzaja karmic piersia moze slyszalyscie opinie o butelkach Medeli calma bardzo podobnych do naturalnego karmienia jak z piersi?? Bo wiem ze bede musiala zostawiac maluszka w domu dwa razy w tyg z mezem i wtedy chcialabym podawac odciagniete mleko a slyszalam ze te butelki maja smoczki i przeplyw tak wolny jak z piersi i ciekawe czy faktycznie sa tak dobre ![]() Jejku i mam dylemat jaki rozmiar stanikow kupic .Kupilam juz 3 do karmienia chyba firmy Mizet i mam C ,a sa tyci przyduze ,a teraz chcialabym kupic takie bardziej ładne i top chyba z alles i sie zastanawiam ,bo jak juz bedzie mleko to chyba c moze byc za male a w sumie miedzy c a d jest tylko 2 cm wiecej w biuscie .a z drugiej strony jak kupie d a laktacja mi sie unormuje to moze bedzie stanik jak worek hmm ...dylemat mam a juz kiedys karmilam ale jednak wtedy mialam o wiele wiekszy biust juz w ciazy .Justine bardzo fajny jest ten album ,ktory wybralas.Tez sie zastanawiam bo mi sie on podoba ale dla corci mam inny taki na 5 lat i teraz sie boje ze jak dla drugiego kupie calkiem inny to moja starsza bedzie plakac ze ona ma inny no i jestem w kropce ,czy wybrac podobny czy calkiem inny ,wlasnie taki jak ten co ty![]() ![]() no to uciekam do kuchni bo dzis robie mielone z marchewka i jablkiem a jeszcze zmywanko mnie czeka
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja nie wiem, zawsze siadałam sama za pasażerem - ze względu na wygodniejsze wysiadanie - nie e strony drogi; czytałam że właśnie niby bezpiecznie na środku - ale jeśli jest baza isofix, nie wiem ekspert ze mnie kiepski tylko zawsze sugeruję się tym co mi eksperci mówią La'Mbria co za ... ciężarną chce oskubać ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- e_rosa mam pytanie natury technicznej czy uprawiasz sex mając to rozwarcie?mi niby lekarka zabroniła tzn...nie wskazała ale tak dla pewności psychicznej pytam...bo usycham
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dlatego za kierowcą, bo podobno w momencie jakiegoś zdarzenia, człowiek ma automatyczny odruch chronienia własnego życia i kierowca, będzie odruchowo tak przekręcał samochód aby ochronić stronę samochodu po której siedzi.
Kainaa staniki najlepiej po porodzie, bo jednym rosną o 3 numery a innym prawie w ogóle. Ja kupiłam jeden w hipermarkecie, nawet się okazał za duży w obwodzie ale to tak tylko, zeby miec w razie czego do szpitala. Po porodzie kupię jak już mi się numer ustali.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2011-01-11 o 17:58 |
|
|
|
#2500 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie nie - skąd to przypuszczenie
. Cytat:
. U mnie też już doczekać się nie mogą - ostatnio, jak mama mnie odwiedziła, to z pokoju Małego wychodzić nie chciała.Cytat:
.Dobra, my już po obiadku, właśnie kupiliśmy prąd przez neta (swoją drogą co za wygoda - nie muszę już latać do energomatu - robię przelew i zaraz smsa dostaję z kodem ). Teraz zbieramy się na zakupy.mysiopez - specjalnie dla Ciebie sposoby na wywołanie porodu :http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...odu_35897.html I tak - stymulacja sutków też ma niby przyspieszać (swoją drogą moje ostatnio same się "stymulują" - cały czas mam w nich mrowienie), tak, jak chodzenie po schodach czy mycie podłóg...ja tam jestem zdania, że Mały wyjdzie sam, jak on będzie miał ochotę .---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Dokładnie taką wersję ojczym mi powtarza zawsze. |
||
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ja juz Was nie nadrobie... wlasnie zbieram sie do szpitala, jutro cc. Trzymajcie kciuki za moja kruszynke... Odezwe sie jak bede mogla... buziaki dla Was |
|
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Ja podobnie jak niektore z Was ucieszylam sie, jak Jelly na porodowke niby poszla, ze mniej postow bedzie, i pozniej w oburzeniu mowie do TZ, ze ona po porodzie, a siedzi i pisze caly czas, a on na to spytaj czy juz dziecko nakarmila
Poza tym cos mi sie po glowie kolebalo, ze ona napisala, ze ma 37 lat, i jest 22 lata po slubie, ale ze pewna nie bylam, a wszystkich postow nie chcialam przegladac od nowa (przyznaje, ze czesto omijalam, lub czytalam powierzchownie z braku czasu), to nie komentowalam, ale nie pasowalo mi to, bo co niby jako 15 latka by sie zenila?. Poza tym myslalam, ze sie uprzedzilam do niej, przez to idealizowanie wszystkiego .Z tym miejscem na fotelik, teraz sama jestem, ja slyszalam ze za kierowca, pozniej znow ze za pasazerem, chyba ile ludzi tyle opinii, no ale my nie mamy tak czy tak wyboru, bo wszystkie miejsca beda zajete, a dzieciaki sa mi wazne wszystkie tak samo, czy to starsza,czy srednia czy najmlodsza. Justine fajnie masz, ze tak Ci coreczke rozpieszczaja, my poki co nasza sami rozpieszczamy , TZ szaleje jak przy starszych, a mi tez juz sie udziela .Ksiazka fajna, tez musze jakas kupic, bo dziewczynki tez maja, ale przyznaje, ze z lenistwa nie wypelnilam zadnej do konca .Lambria nie daj sie, tyle za wode to chyba nawet ja tu nie place, a piore naprawde co dzien, w koncu 4-osobowa rodzina, plus co dzien kazdy bierze prysznic (my z mezem 2 razy dziennie), albo kapiel (zmiana wody obowiazkowo dla kazdego), do tego chodzi zmywarka tez co najmniej raz dziennie, i ogolnie zuzywamy bardzo duzo, ale mysle ze jak placimy w przeliczeniu na polskie jakies 200 zl. za wode, to jest ok., nie wiem dokladnie bo my mamy wode z ogrzewaniem, a to drozsze jest. No i tu za odplyw wody biora wiecej jak za sama wode. Jejku jaka ja spiaca jestem, jak nigdy jeszcze, normalnie niedzwiedz sie we mnie budzi. TZ przyjechal wsciekly, bo zaplacil za auto jeszcze wiecej jak sie spodziewal, a i tak nie wiadomo czy przeglad w czwartek przejdzie, bo podobno lampy cos nie swieca jak trzeba, wiec kolejny wydatek, a to nadal nie wszystko .Tez sie wscieklam, ale jego probuje uspokoic, bo boje sie, ze znow cos mu sie z sercem stanie, i nie zauwazy, jak ostatnim razem .Poki co powiedzialam, ze na razie poczekam z tym generatorem na pare, a on niech naprawia to auto, jak juz tyle w nie wlozylismy, nie ma sensu sprzedawac , jak nowego i tak bysmy nie kupili, a w stare nie zajrzy, to bylo roczne, a po miesiacu juz grubsza naprawa wyszla, taki pech mamy do aut. TZ teraz zabawia dziewczyny, a ja sie relaksuje, moje lenistwo mnie zniszczy .Dewi trzymam za Was kciuki bardzo mocno, ehh z jednej strony to chcialabym miec porod i szpital za soba, z drugiej wiem ze musze jeszcze czekac troche.. Muron przesliczna ta Twoja coreczka Karinaaa ale masz fajnie, ze tesciowa przyjedzie, jeden stres mniej
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
dewi trzymam kciuki
marlena_19 gratuluje!!!! ja mam pytanko do dziewczyn bo zostały mi do kupienia te koszmarne staniki do karmienia i koszule do karmienia. Mi się pododbają te z alle i wiem że część dziewczyn je ma (o takie: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...306746583.html) i pytanie oczywiście o rozmiar. Jaki nosiłyście przed ciążą, a jaki kupiłyście?? Bo ja nosiłam M i nie wiem czy S/M nie będzie za mała (bo jest albo S/M albo L/XL) ja jestem przeszczęśliwa bo oprócz ww rzeczy mam w końcu WSZYSTKO kupione (a nawet więcej,bo mam kupiła mi sterylizator parowy di mikrofali TT ).Chcę już dopakować torbę do szpitala i mieć spokój,bo ostatnio sama jakaś strachliwa jestem że niespodziewanie będę musiała iść do szpitala a tu lipa, najważniejsze rzeczy nie kupione były:P:P Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2011-01-11 o 18:32 |
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2505 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na wieściNa tvn 24 leciało w "prosto z polski" jak lekarka robiła cesarkę pod wpływem - 1 promil, dźgneła małego skalpelem koło ust, masakra chłopczyk ma 8 miesięcy teraz i na szczęście mu się zagoił wszytko ale czujecie coś takiego... a jak by trafiła w oko albo gdzie kolwiek indziej. A teraz o urlopie tacierzyńskim mówią - jak się dziecko urodziło po 8.01 to przysługuje 2 tygodnie, ale trzeba go wziąść dopieto po 26.12.2011 (czemu) jak się weźmie wcześniej to się ma tydzień jeszcze. Czyli troche bezsensu bo aby mieć 2 tygodnie to trzeba by wziąść za rok, |
|||
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2507 |
|
Raczkowanie
|
kopecko ja nosiłam s/m przed albo jak kto woli rozmiar 36 mam taką samą w domku i kupiłam najmniejszy rozmiar i jest ok. Szczerze to powiem że kupiłam jedną tą i 2 z muzzy i ta jest o 100 razy lepsza niż z muzzy, materiała jest wg. mnie dużo przyjemniejszy. A z muzzy jedna zamówiłam w rozmiarze S a druga M i się okazało że M jest mniejsza od S. Tak że bierz s/m
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
3mam mocno kciuki. Powodzenia.
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekałam aż mi któraś odpisze to zaraz zamawiam. Bo szukałam w sklepach ale nie dość że prawie 2x droższe to jeszcze wyglądają jak szmaty..
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma co sie obijac..lezałam ładnie od 20 grudnia..wstaje, biore sie za prasowanie...w czwartek wizyta i boje się, ze mimo lezenia waga znacznie wzrosła imoze czekac mnie szpital i wtedy nie poprasuje...maz mówił, ze to zrobi ale jestem uparta chce sama wyprasowac ciuszki dla mojej córy.
Jutro zapowiada się tez dzionek fajny. W południe odwiedzi mnie koleżanka, ktora rodzi na poczatku lutego, tez bedzie miała córeczkę. Do tej pory pisałyśmy tylko na nk i eski a jutro mnie dowiedzi is obie pogadamy, ona jest tak samo spanikowana jak ja jest w moim wieku..Chcemy złapaćlepszy kontakt,powspierac sie przed porodem a potem planujemy razem na spacerki z małymi chodzić. Fajnie tak jak Nadia bedzie miała rówiesniczkę. Moze razem do szkoły będa chodzic..ale wbiegłam w przyszłość ![]() Wieczorkiem maja nas odwiedzić teście... A w czwartek już wizyta...a ja już dziś mam streska. Bedzie dla mnie ważan..zobaczymy czy moje leżenie cos dało. Ciekawa tez jestem jak moje wyniki. Córci chyba nie zobacze ostatnio miałam usg. To miłego wieczorku
|
#2511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marlen32 az dziwnie to brzmi ale tak sie ciesze ze tesciowa przyjedzie na pewno wiele mi ulatwi ,nawet sam fakt ze nie bede musiala wybierac sie z maluszkiem aby zaprowacic corke do przedszkola i ja odebrac ,no i juz planujemy wspolne wieczory z mezem we dwoje za nim jeszcze sie nie rozpakuje odkad tu jestesmy nie mielismy takich mozliwosci.mam nadzieje ze sie tesciowa przelamie do podrozowania i jeszcze nas odwiedzi a najlepiej w wielkanoc![]() Tez bylam zdziwiona jak matka po porodzie moze nonstop siedziec z laptopem zamiast z dzieckiem ![]() a moj TZ tylko sie dziwil ze wierze w takie rzeczy ze w ciazy 5 kg niektore tyja Mam koszulke z Muzzy i normalnie nosze L i taka tez zamowilam i moze byc ,pani mi tlumaczyla ze lepiej brac swoja rozmiarowke bo ciazowe ubrania sa troszke mimo wszystko wieksze choc odpowiadaja np L
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Gabishing mam pytanie bo Ty chyba na wcześniejszy macierzyński poszłaś? gdzie to trzeba zgłosić i na jakiej podstawie, np. karta ciąży? bo jak idzie się od dnia porodu to to automatem jest tak?
a teraz Was nadrabiam, ciekawe czy któraś się już rozpakowała
|
|
|
|
#2513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wszystkiego dobrego Na błysk wyczyściłam sobie lodówę, poporządkowałam zamrażarę i powiem wam, że pojęcia nie miałam, jakie tam skarby pochowane były ![]() kurcze, nie mogę się wózia doczekać lilijka czy Ty ostatnio nie jesteś aby jakaś posmutniała? tak coś czuję, że jakaś przygnębiona chodzisz, mam nadzieję, że tylko mi się wydaje
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
agape czy mogłabyś przypomnieć mi jaki ty masz wózek, albo jakieś zdjęcie wkleić??
![]() mam nasze zamówienie w torebce ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
. Poza tym bije mi już, bo za długo siedzę w domu...... ileż przecież można prać, prasować, gotować itd. a zmartwienie zawsze się jakieś znajdzie....... teraz myślę ostro co to będzie z tym wózkiem...... bo coś mnie już trafia. Jak się ma za dużo czasu to za dużo głupot w głowie ![]() Ale tutaj cisza dzisiaj normalnie ucięło wszystkim języki |
|
|
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mówię sobie wtedy, że jeszcze zatęsknię za tym błogim lenistwem w domowych pieleszach a i w domku też jest zawsze co robić. Ale co prawda, co prawda, że ileż można
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z wózkiem coś wmyślicie wspólnie z mężem, moze się w końcu zmobilizuje...i masz rację, zawsze się znajdzie jakieś zmartwienie... Ja z godzinę temu prawie się rozryczałam, bo mąż nie dostał w mieście tych chruścików, a w sklepie żadnym koło nas nie było...masakra, wiem - żenujący powód, hormony przeze mnie przemawiały, ale co zrobić dewi - powodzenia jutro .Ja życzę Wam miłego wieczorku, bo dziś idę pod prysznic i do łóżeczka. Słodkich snów dla Was ode mnie i synka |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja już po ktg. Tym razem :skurcze" dochodziły do 40%. Wizytę miałam mieć na 20:10, ale zadzwoniłam i się okazało, że jest 1h obsuwy... nie wiem, może o 22-23 będę w domu Oczywiście z posiewu wyszły mi jakieś bakterie Dewi, trzymam kciuki!!!
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale masz rację....... zatęskni się jeszcze za błogim lenistwem..... wczoraj się zdołowałam, bo zobaczyłam zdjęcia moich uczniów z innymi nauczycielami i tak przyszło mi do głowy "czy oni będą chcieli do mnie wrócić?", dzieci jednak szybko się przyzwyczajają......... no ale dzisiaj byłam u babci i było super, ma świetną wpółleżącą koleżankę (w naszym wieku), z którą jej się nie nudzi
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupi lam M, bo S nie ma, i za duża, przed ciążą nosiłam 36/38. A na poprawę, z ciązy zostało mi tylko ok 5,5 kg
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
cytrynko - dziękuje za artykuł. WIem, że się nie przyda..
dziecko wyjdzie wtedy kiedy będzie samo chciało. a nie jego rodzice.. a już obiecałam meżowi, że dzić urodze.. No lipa.. nie udało się.. W listopadzie to ja nie chciałam, żeby mały wyszedł.. a teraz on nie chce...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

, czasami porusza się lepiej niż my, ciężarówki 
dzięki, że pytasz, Ty lepiej napisz, kiedy możesz się spotkać, bo czekam na wiadomość od wczoraj
zaraz zweryfikuję listę
klaski:duzy chłopiec
ale jednak wtedy mialam o wiele wiekszy biust juz w ciazy .

.
.
czekamy na wieści