|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
Dobre to z Housem Demakijaż twarzy to jeden z najważniejszy etapów pielęgnacji skóry. Usuwa z niej brud, kurz oraz wydzielinę łojową, które utrudniają skórze oddychanie. Przez zaniedbywanie tej czynności zatykają się pory łojowe, a w efekcie na twarzy pojawiają się zaskórniki. Skóra staje się też ziemista i szara. Naucz się prawidłowo ją oczyszczać. 1. Przed rozpoczęciem demakijażu zabezpiecz włosy opaską, a następnie dokładnie umyj ręce. 2. Zacznij od oczu. Nasącz płatek kosmetyczny specjalnym płynem do demakijażu oczu. Może to być mleczko, śmietanka, żel lub olejek.Te preparaty są wyjątkowo delikatne i przeznaczone do wrażliwych miejsc twarzy. Przyłóż płatek do zamkniętej powieki, lekko dociśnij i pozostaw na kilkanaście sekund, żeby preparat rozpuścił cienie i tusz. 3. Delikatnie przesuwaj płatek od zewnętrznego do wewnętrznego kącika oka. Nie rozciągaj i nie trzyj przy tym skóry, bo to przyspiesza powstawanie zmarszczek. Jeśli płatek jest brudny i rozmazuje tusz, weź następny. 4. Tusz do rzęs zmywaj pionowymi ruchami, z góry do dołu. Zwróć uwagę, aby resztki tuszu nie pozostały między rzęsami i w kącikach oczu. Pamiętaj, źle oczyszczone rzęsy stają się kruche i mogą się łamać. 5. Zanurz patyczek kosmetyczny w płynie do demakijażu i zmyj resztki tuszu z pomiędzy rzęs. Pamiętaj, te okolice oczu są szczególnie wrażliwe, rób to więc ostrożnie, by nie podrażnić spojówek. 6. Za pomocą płynu, którym zmywałaś oczy, i nowego wacika, zetrzyj z ust pomadkę lub błyszczyk. Zasada jest ta sama jak w przypadku oczu. Przyłóż nasączony wacik, odczekaj kilka sekund i delikatnie przesuń płatek z lewej strony w prawą lub odwrotnie. 7. Oczyść resztę twarzy. Zwilż mleczkiem do demakijażu płatek kosmetyczny. Zmywaj twarz kolistymi ruchami. Najpierw policzki, potem szyję, podbródek i przesuwaj wacik w kierunku czoła. 8. Może ci się wydawać, że skóra jest już czysta, ale tak nie jest. Samym mleczkiem nigdy nie oczyścisz twarzy dokładnie. Dlatego teraz powinnaś umyć twarz żelem i wodą. Zwilż ręce, nanieś niewielką ilość kosmetyku i rozetrzyj na buzi, aż powstanie piana. Spłucz letnią wodą. (rysunek buzi, która jest myta rękoma) 9. Teraz tonik. On ściąga pory, odkaża i łagodzi podrażnienia. Nalej płyn na płatek kosmetyczny i tak jak zmywałaś skórę mleczkiem, przemyj ja tonikiem. Zmieniaj płatki dopóty, dopóki będą zupełnie czyste. 10. Ostatni etap – krem pielęgnacyjny. Oczywiście odpowiedni do rodzaju skóry. Nanieś go punktowo na czoło, nos, brodę, policzki i szyję. Lekko rozsmaruj i wklep opuszkami palców.
|
#2912 |
|
zawsze mam racje
|
Jak juz jesteśmy w temacie demakijażu: jaki jest wasz ulubiony produkt do demakijażu oczu?
Ja aktualnie mam dwufazowy olejek z bielendy, ale mam teraz taki tusz, który ciężko zmyć czymkolwiek ![]() Mam teraz zamiar nauczyć się zakładać sztuczne rzęsy. A ile się takie rzęsy trzymają? Czy to tak na jeden wieczór zakładacie? Czy dermatolog jest mi w stanie pomóc na przetłuszczanie się skóry? Bo normalnie nie wytrzymam... Wczoraj to już o 10 rano musiałam użyć matujących chusteczek
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-11 o 15:52 |
|
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Mleczko Celia ze świetlikiem - Płyn dwufazowy Ziaja - Płyn micelarny Perfecta Dla uczących się Notatki studenckie są nazywane rodzajem sztucznej pamięci, ponieważ przez zapisanie najważniejszych informacji na kartce papieru, pozwalają zapamiętać i utrwalić dany materiał, usystematyzować informacje oraz pomagają wzmocnić koncentrację. Są wspaniałą pomocą naukową, ale pod jednym podstawowym warunkiem - muszą być dobrze zrobione: rzetelnie, czytelnie i z sensem. Jak robić notatki studenckie?
|
|
#2914 |
|
zawsze mam racje
|
Ten z ziaji mi się już znudził, potrzebowałam odmiany, dlatego mam ten z bielendy, ale działają praktycznie identycznie.
Ogólnie dobrze sobie radzą, ale są czasami takie kosmetyki, które się nie chcą z rzęsami/powiekami rozstać ![]() Mam też próbkę płynu dwufazowego heleny rubenstein, ale żaden cud, 20 razy droższy od ziaji, a różnicy nie odczułam.
|
#2915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
a teraz miałam tyle ile mi wyszlo na zlecenie ![]() I uważaj na tego przystojniaka, może tylko chce wygrać zakład? ![]() Cytat:
|
|
|
#2916 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem po sobie ...Cytat:
Cytat:
A już najlepiej wyjechać. Co do słupa-też kiedyś uderzyłam, choć wiem, że stoi tam od X lat... A co do mojej grubości - mam tłuszcz zamiast kości w tym miejscu, więc wiem, co mówię ![]() Cytat:
![]() Aaaa! I wpadłam na to, kogo mi Caate przypomina, no Kasia Glinka, nie wiem dlaczego ![]() EDIT: Ktoś prosił o link do stringów, obecnie nie ma, ale często są konkursy i warto polubić stronę Kingi http://www.facebook.com/photo.php?fb...aBieliznaKinga na fejsiku ![]()
Edytowane przez marthaaa Czas edycji: 2011-01-11 o 16:43 |
||||
|
|
|
#2917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak Ci poszło? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Dziękuję za przyjęcie do klubu
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
Mam dziś niesamowicie dobry humor, czuję się już dobrze, dwa zaliczenia nadrobiłam i byle dalej do przodu Przyszła mi paczka z Avonu, będę wypróbowywać dziś ten tonik oczyszczająco nawilżający Cytat:
piękna sukienka, bardziej podobała by mi się bez tego odpinanego materiału, ale i tak boska, no i za uczesanie się, ja bym nie potrafiła zdjęcia na nk masz boskie zwłaszcza z sesji... na ostatnich dwóch bym cie nie poznała Kitka ![]() kurcze ja jestem taka blada, muszę kupić sobie balsam z ziaji żeby troszkę do soboty nabrać kolorku
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Musicie do zobaczyć http://komixxy.pl/499926/cala-prawda-
![]()
|
|
#2920 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Troche Was ponadrabialam bo mnie pol niedzieli i wczoraj caaaaly dzien nie bylo. Napisze ile pamietam bo jestem tak zmeczona ze totalnie nic ale to nic mi sie nie chce Jeszcze nawet obiadu nie jadlam ![]() Cytat:
![]() Wiesz, tez kiedys tak myslalam, tzn po studiach - fajnie, pojde do pracy, bede sobie chodzic na zabiegi itd itd a tymczasem pracuje juz od ponad roku i nie bylam ani razu I niby ze pracuje to popoludniami sie dalej ucze a w ogole jak wracam to marze o lozeczku a nie zeby jeszcze leciec gdzies na miasto do gabinetu sie upiekszac. A teraz co do filmow ![]() Cytat:
Cytat:
Co do Saltu to w 100% sie z Toba zgadzam, byl nudny i oklepany, takie typowe amerykanskie "musze uciekac bo mnie zabija". Turysta nie wiem czemu ale jakos mi sie kojarzy ze byl juz film o podobnej fabule Nudy nudy - takie moje zdanie.Co do Mr. Nobody to ppolecam, zakrecony ale taki inny niz wszystkie, fajnie czasem taki film obejrzec ![]() Cytat:
Dobrze ze mielismy wczesniej rezerwacje bo ja musze miec super miejsca, jak nie mam to nie ide ![]() Moi Rodzice tez byli i tez Im sie podobal, tak samo poprzednie czesci ![]() My to w ogole z TZ jestesmy filmomaniacy, serialomaniacy plus ja jeszcze ksiazkomaniaczka ![]() Cytat:
Co do jezyka - mialam podobnie bo zmienielam w ogole cale liceum w 2 klasie bo najlepszy nauczyciel z chemii i biologii przechodzil na emeryture wiec musialam poszukac jakiejs szkoly w dobra klasa biol - chem. No i wczesniej mialam angielski ale bardzo slabo prowadzony, bardzo, nauczycielka fatalna a w tej klasie byl tylko niemiecki wiec w ogole sie juz odcielam od jezyka. Jednak na studiach chcialam kontynuowac angielski bo najwiecej fachowej literatuty jest w tym jezyku a zebym mogla to zrobic to musialam zdac mature z angielskiego, taki byl wymog. No to sie zaparlam i pouczylam niecaly rok i wyobrazcie sobie ze tylko 2 osoby z calej szkoly zdaly na 6 w tym ja Wiec dasz rade Caate, jestes ambitna dziewczyna i warto probowac ![]() A co do cen to ja Cie doskonale rozumiem. Na ksiazki na studiach wydawalam mase kasy. Jakby zliczyc moja biblioteczke to jest spooooro warta. Plus stetoskop i mundurki. A teraz w czasie specki wcale nie mam lepiej bo podstawowe ksiazki 500, 2 prenumeraty kolo 250, soczewka Volka kolo 1300 plus wszystkie kursy ktore musze odbyc, dojazdy do roznych miast, nocleg i wyzywienie to tysiece zlotych I bardzo dobrze ze rezygnujesz z tej pracy, nie ma co narazac zdrowia. Dobrze ze to sie skonczylo tylko ewentualnie zadrapaniem auta a nie Twoja krzywda ![]() Aaaaa i mam prosbe - zrob jak mozesz filmik z tym jasnym makijazem, nie wiem jak dziewczynom ale mi latwiej wtedy odwzorowac, taki lekki nawet by mi sie nadal do pracy ![]() Cytat:
![]() Aaaa i jeszcze chcialam dodac ze ogladalam zdjecia i wszystkie dziewczyny wygladalyscie przeslicznie, bez wyjatku ![]() Przepraszam ze nie tak kazdej z osobna ale mnie normalnie opuszki palcow az bola ![]() Ide robic obiad ![]() Jeszcze sie wrocilam bo mi sie przypomnialo: Loluska - duzo zdrowka A te leki to faktycznie tak moga dzialac na czlowieka, nie przejmuj sie. One sa dobre jak czlowiek nie ma nic do roboty gdy choruje i tylko moze sobie polezec i wtedy duzo spi. Co innego jak podczas choroby musi sie uczyc itd to juz gorzej. I dokupilam sobie jeszcze serum do wlosow kreconych wczoraj, Johna Friedy, mam juz w sumie caly zestaw - szampon, odzywke, spray ochronny i serum W ogole w douglasie to serum (gdy kupowalam poprzednie 3 rzeczy) kosztowalo 54 zl a w rossmannie dalam 32 Tylko z kolei w rossmannie przynajmniej u mnie a bylam w kilku w okolicy, prawie nic nie ma pana Johna do kreconych, zostaje mi douglas bo w super-pharm tez nie ma Sa glownie serie dla blondynek, brunetek i na objetosc. Edytowane przez Talullah Czas edycji: 2011-01-11 o 17:31 |
||||||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !!!!!!!!
Ale się za Wami stęskniłam! ) i oczywiście sprawa jest już na policji i podobno od początku stycznia już mieli parę takich zgłoszeń, co za idioci, już nie mają czego kraść ![]() A wiadomo, to pieniądze idą na zakup nowego, szybko trzeba to zrobić, bo klienci czekają, makabra..Ale dziś już jest Także w piątek idę już ostatni dzień A i od wczoraj zaczęłam pić pokrzywę 2 razy dziennie i stosować na nowo retinoid Locacid500 co 2 dzień, robię do niego drugie i ostatnie podejście, jeśli mi nie podpasuje, to z niego totalnie rezygnuję, a jeśli będzie ok, to mam zamiar go stosować do końca marca Ja Piękności już lecę, bo tyle tego mam i trzeba się w końcu wziąć za robotę...Buziaki!
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
dziś przyszło moje Tresemme
i jestem bardzo ciekawa efektu ![]() a mam do Was pytanko. Używała któraś z Was może maseczek firmy marion? bo pierwszy raz się z nimi spotykam i zastanawiam nad zakupem
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
_Alessandra duużo sił na tyyyle nauki
Talullah smacznego obiadu Zapomniałam sie "pochwalić" na pocieszenie kupiłam dziś sobie 10 paczek chusteczek i maseczkę z drożdżami ze Soray
|
|
#2925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tak samo mam i to jest dość hmm...[ szukam odpowiedniego słowa ] frustrujące [?]. Kurdę, robię petycje żeby zlikwidować photoshop'a Mam koleżanki które się odchudzają tylko dla tego żeby mieć bardzo chude nogi. Jedna chudsza od drugiej. Ich dieta polega na [uwaga, uwaga] gumach do żucia i popijania ich zieloną herbatą z puszki Cytat:
Cytat:
Tak, moje rozgarnięcie w niektórych momentach jest nie do opisania To co, zakładamy mini grupę wsparcia w odchudzaniu ? Haha Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- co do książek, to teraz czytam "Jedz, módl się, kochaj" E. Gilbert, świetna jest ! (-; No i muszę się wam pochwalić że najprawdopodobniej pojadę do Rzymu z koleżanką w wakacje ! |
|||||
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam na twarzy zieloną glinkę z Ziaji a potem będzie Dermika Senne marzenie
|
|
#2927 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Jak mi się przypomni to napiszę. A już mi się przypomniało dzięki marcie. Też właśnie miałam zieloną glinkę, jak dla mnie dużo roboty nie było, tylko trzeba mieć jakieś naczynie do rozrobienia.Ale chyba ich nie ma w rossmanach itd, ja kupiłam w jakimś osiedlowym sklepie. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ekonomika: peelingi robię regularnie. A parówka hmm, nie wiem czy dla mnie bo do tego wszystkiego mam cerę naczynkową. http://www.kosmetykionline.pl/produc...25050045-.html Tą maseczkę muszę sobie kupić. Takie fajne ciepełko po niej jest ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() A zwykle kupuje ksiązki na chybił-trafił. Kontynuacje też czytałam. I widziałam film- ale jak to film, pominął wiele kwestii. Co książka to książka ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A tak apropo (jak właściwie napisać to słowo ) dermiki- to jest promocja ich maseczek w rossmanie.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-11 o 18:02 |
||
|
|
|
#2928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
kobietasukcesu miałam tą maseczkę kiedyś, dawno temu z linku - super była
Opowiem Wam śmieszną historię z życia wziętą, tak na poprawę humoru - Tż się o mnie martwił, że nie daje przez ponad pół dnia życia bo po tym czasie zadał pytanie "co u Ciebie"
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 |
|
zawsze mam racje
|
Dzisiaj się zamierzam porządnie wyspamować.
Było: -peeling twarzy -na skalp: ampułka rzepowa+woda brzozowa+radical -na długość: olejek fur mama -wypicie skrzypu i pokrzywy będzie: -maseczka z białej glinki -maseczka z żeń-szeniem -maseczka do cery naczynkowej z kasztanem -peeling ciała -szampon koloryzujący na włosy -mleczko do ciała -balsam brązujący do ciała -krem z mocznikiem do twarzy a potem krem brązujący -depilacja -mycie włosów szamponem z żeń-szeniem +odżywka natural vital przeciw wypadaniu -malowanie paznokci -tabletka magnezux2, cynku i żeń-szenia x2 -masaż ud i pośladków szorstką rękawicą -kąpiel z kulką do kąpieli -herbatka irving tea spa- sweet relax (polecam ją )Dnia mi nie wystarczy ![]() A to prawda, że syoss to inna wersja tresseme czy ja coś namieszałam?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-11 o 18:50 |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie, zapomniałam napisać- Cześć Honey
Fajnie że też tu jesteś ![]() Co do kremu to polecam ten - Garnier z różą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
|
#2933 | ||||
|
Marcelover ♥♥♥
|
czeesc
![]() Cytat:
Eee jesli koles ma 30lat to nie jest taki stary ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się wzmocnić kolacją a potem coś spróbuje się pouczyć. Oczywiście notatki do nauki mam na 140 karteczkach
![]() Potem jeszcze wpadnę i zamelduję co i jak ze spa ![]() Miłego wieczorku
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dosłownie na momencik, na chwilę się oderwałam od roboty i nauki...
I mam ogromną prośbę do Talullah, bo Ty jesteś tu ekspertką w dziedzinie medycyny i życie mi uratujesz jak mi pomożesz ![]() ![]() Bo teraz tak średnio z kasą stoję, a te tabletki Merz Spezial mi się wczoraj skończyły i wolałabym kupić coś tańszego, jeśli będzie działać na cerę i zastanawiam się nad Belissa Cera Skład: 1 tabletka zawiera: wyciąg ze skrzypu polnego 130 mg L-cysteina 30 mg Wyciąg z ziela fiołka trójbarwnego 50 mg Wyciąg z liści zielonej herbaty 10 mg Laktoferyna 10 mg Witamina A 470 µg Witamina B1 0,8 mg Witamina B2 1,0 mg Witamina B6 1,1 mg Witamina B12 0,6 µg Witamina C 30 mg Witamina E 5 mg Witamina PP 8,9 mg Biotyna 77 µg Kwas pantotenowy 5,1 mg Kwas foliowy 200 µg Cynk 7,3 mg Jod 73 µg Żelazo 6,9 mg I nie wiem czy się opłaca i czy coś pomoże? Bo u mnie Merz kosztuje ponad 40zł a te tabletki 18 z groszami..Czy może po prostu zwykłe tabletki z bratkiem albo z samym cynkiem? A może znasz jakieś w miarę tanie tabletki, które pomogą? Bo mnie już trafia z tą cerą i muszę coś brać...Z góry dziękuję za odp. I jeszcze jedno pytanko, czy taka herbatka coś pomoże na cerę? Skład: W 1 saszetce: Ziele fiołka trójbarwnego - 400mg Liść pokrzywy - 400mg Ziele skrzypu - 400mg Kwiat hibiskusa - 300 ?? a i tak zauważyłam : ekomonika - ooo właśnie, to to , o to mi chodziło, routery Nie, ja jestem z woj. dolnośląskiego, ze Świdnicy A co Ty też , bo nie załapałam - chodzi o pokrzywę, retinoid, internet czy ferie? Przepraszam, ale dziś już średnio myślę ![]() ![]() E.J - dziękuję Ci bardzo, przyda się
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
idę się poSPAmować
|
|
|
|
#2937 | |||||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny- chyba mocno kciuki trzymalyście bo... ZALICZYŁAM!!!!!
|
|
|
#2938 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
kitka: a jaki teraz rozmiar nosisz? Bo jak pisałaś, że tak źle wyglądasz to spodziewałam się niewiadomo czego, a jakoś wcale się nie przestraszyłam
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-01-11 o 19:56 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Tak Kitka myślałam dziś o Tobie w szkole, żebyś zdała
Poważnie.Ja właśnie jestem po malowaniu włosów brązem castingu no i to jest megasuperhiper ciemny brąz na moich włoskach, ale wiedziałam i byłam na to gotowa. Jak wysuszę, to się wam pokażę . Swoją drogą kocham odżywkę z tej farby - powinni taką produkować.
|
#2940 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
pokaż fotki po farbie dodalam zdjecie, co prawda z wakacji ale mniej wiecej taka mam teraz figure... w brzuch poszło.... dodałam drugie- nie śmiać się :P
Edytowane przez Kitka:) Czas edycji: 2011-01-11 o 20:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

i ile znajomych nicków
Ja przy was oszaleję i popadnę w ogromne kompleksy
Jak Ci poszło? 

za uczesanie się, ja bym nie potrafiła
Jeszcze nawet obiadu nie jadlam 
Nudy nudy - takie moje zdanie.