W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 19:45   #2521
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja z godzinę temu prawie się rozryczałam, bo mąż nie dostał w mieście tych chruścików, a w sklepie żadnym koło nas nie było...masakra, wiem - żenujący powód, hormony przeze mnie przemawiały, ale co zrobić.
taaaa a ja walczę o małą zachciankę - banana :/
oczywiście mąż nie jest taki wspaniałomyślny........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:48   #2522
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
oj taaak, butelkę wina... Nie, żebym wyszła na jakąś alkoholiczkę, ale jak ja bym się napiła winka pysznego... i to nie jeden kieliszek

ja już po ktg. Tym razem :skurcze" dochodziły do 40%. Wizytę miałam mieć na 20:10, ale zadzwoniłam i się okazało, że jest 1h obsuwy... nie wiem, może o 22-23 będę w domu napiszę co i jak.

Oczywiście z posiewu wyszły mi jakieś bakterie

Dewi, trzymam kciuki!!!
aaaaaaaaaa mam to samo z tym winem ze ślubu mamy takie jedno bardzo dobre winko, które trzymaliśmy na specjalna okazję, już zapowiedziałam mężowi, że otworzymy je po wykluciu się małego na powitanie nowego członka rodziny. Już widzę jak się mamusia dossie

czekamy na wieści wobec tego
Stary 2011-01-11, 19:50   #2523
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Muron zaopatrywałaś się w jakiś pas poporodowy? albo któraś z Was która miała CC lub będzie miała?
chyba powoli się przestawiam na to że jednak mały się nie obróci, jak bardzo stara się zarzucać tak...całkowicie mu się to nie udaje i za chwilę znów ląduje głową pod żebrami, także już coraz leniwszy się robi jak widzę bo mniej się rusza tylko nóżkami wierzga i kopie w dole
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:51   #2524
olbka
Zadomowienie

właśnie zadzwoniłam tam po raz kolejny. O 22-23 to ja może do niego wejdę
już mnie to wszystko bawić zaczyna. Ale mam te bakterie i ten problem z krwią no i DZISIAJ KOŃCZY MI SIĘ ZWOLNIENIE, więc muszę iść. Jeśli facet o tej porze będzie miły i uczynny dla zupełnie nowej pacjentki, to go biorę

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:59   #2525
ligotka
Rozeznanie

Oj winko taaaak mnie tez sie chce i takiego grzanego najlepiej. A zniklam bo maz wczesniej wrocil i wyciaglam go do m1, w sumie nie wiem po co
lilijko wyslalam Wam wczoraj wiadomosc na wizazu ale nie doszlo najwidoczniej teraz znow, doszla??? bo jak nie to napisze tutaj, a nie chcialam watku zasmiecac...
dewi powodzenia, trzymamy kciuki!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 19:59   #2526
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
taaaa a ja walczę o małą zachciankę - banana :/
oczywiście mąż nie jest taki wspaniałomyślny........
ja bym zjadła hamburgera, duże frytki i loda z sosem tofii albo tort czarny las.. cały!!!
Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
właśnie zadzwoniłam tam po raz kolejny. O 22-23 to ja może do niego wejdę
już mnie to wszystko bawić zaczyna. Ale mam te bakterie i ten problem z krwią no i DZISIAJ KOŃCZY MI SIĘ ZWOLNIENIE, więc muszę iść. Jeśli facet o tej porze będzie miły i uczynny dla zupełnie nowej pacjentki, to go biorę
Ło matko! dobrze, że tam nie czekasz ale możesz zadzwonić.. ja jak chodziłam do gina w moim mieście to rejestrowana byłam na 18-18.30 a wchodziłam o 21 ... to była norma.. taki rozchwytywany..a okazało się, że jest chu**** a nie lekarzem..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:07   #2527
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja bym zjadła hamburgera, duże frytki i loda z sosem tofii albo tort czarny las.. cały!!!
o matko boska a ja mam taką chętkę na zwykłego, okrągłego kotleta mielonego, pierdziele jak mi ślina cieknie
przysięgam, że zadzwonie jeszcze dzis do mamy czy by mi nie nasmażyła bo ja chcę takiego maminego ja takich nie umiem, takie z własnoręcznie przemielonego mięska, z podsmażaną cebulką, czasem z pieczarkami mama robi. Ale mnie wzięło, wstyd
Stary 2011-01-11, 20:11   #2528
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa mam to samo z tym winem ze ślubu mamy takie jedno bardzo dobre winko, które trzymaliśmy na specjalna okazję, już zapowiedziałam mężowi, że otworzymy je po wykluciu się małego na powitanie nowego członka rodziny. Już widzę jak się mamusia dossie

czekamy na wieści wobec tego
winka to ja tez bym sie napila uwielbiam!!!!! Z Portugli przywiezlismy pare fajnych butelek i juz sie nie moge na nie doczekac. Smialam sie do Tz ze w szpitalu zamiast proszkow przeciwbolowych poprosze o butelke czerwonego wytrawnego

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Muron zaopatrywałaś się w jakiś pas poporodowy? albo któraś z Was która miała CC lub będzie miała?
chyba powoli się przestawiam na to że jednak mały się nie obróci, jak bardzo stara się zarzucać tak...całkowicie mu się to nie udaje i za chwilę znów ląduje głową pod żebrami, także już coraz leniwszy się robi jak widzę bo mniej się rusza tylko nóżkami wierzga i kopie w dole
Tak ja mialam pas po cc dostalam w szpitalu cos takiego http://csectionrecoverykit.com/index...FYQUKgod6hdHnQ

sadze ze teraz pewno bedzie tak samo

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:11   #2529
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlena_19_19 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności .
5 stycznia urodziłam i już od dwóch dni jestesmy w domku. Ważył 3500g. i 60 cm. SN udało się urodzić... Bóle miałam 11 godzin a sam poród trwał 40 minut.

Mały jest bardzo grzeczniutki ,nic nie płacze.

Dziewczyny kikut pępowinowy można przecierać gazikami leko?

Wiecie coś na temat krwiaków u noworodków. Bo mały ma ponieważ za szybko przeszedł przez kanał rodny...

Nie wiem czemu ale nikt nie udzielił mi informacji co z szwami..ja też ze szczęścia że opuszczam szpital zapomniałam zapytać. Bo miałam nacięcie i mam 3 szwy.
gratulacje

Cytat:
Nawet wczoraj pisałam, że nie mogę się najeść ostatnio...wczoraj co chwila coś do jedzenia sobie robiłam. Zachciało mi się chruścików wczoraj, w końcu karnawał mamy, ale nie chce mi się ich robić...może mąż mi kupi kilka po pracy.
Wiesz co, może w wagą nie jest tak źle - pod koniec się stabilizuje - ja np. od dwóch tygodni nic nie przybrałam, a przecież jem normalnie. Niby po tym 36tc waga może stanąć. Zobaczymy....
chruściki za tydzień dzień babci to musze jej powiedzieć żeby zrobiła - są najlepsze a z wagą to mam nadzieje że si e zatrzyma po 36tc bo narazie idzie ostro w góre

a o winku to nawet nie wspominajcie...

Muron ja ciązgle się zastanawiam nad Sosnowcem i... Bogucicami w tym tygodniu chyba odwiedze te szpitale i zdecyduje Kalinka prześliczna - aniołek

szizuho fajna data

la'mbria współczuje, wiem co to znaczy dostać taki rachunek mam nadzieje że u Was się wszystko wyjaśni na waszą korzyść

Stokrotko to samo dziś zauważyam, łatwiej nadrobic teraz zaległości

Dewi

Lilijko ja mam jedo bartatine, coś takiego http://allegro.pl/okazja-j-nowy-jedo...402013936.html w ogóle super okazja nowy za 335zł! edit: jednak używany...

dzięki za info odnoście materacy

a za kierowcą najbezpieczniej bo w razie niebezpieczeństwa automatycznie staramy się jako kierowcy uniknąć np.zderzenia i ochraniamy raczej swoją stronę - taki odruch bezwarunkowy

a ja dziś dzwoniłam żeby do ginka się umówić i w mojej przychodni obecnie ŻADEN ginekolog nie ma kontraktu! umówiłam się do innego na przyszłą środe popołudniu i żegnaj praco witaj L4

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2011-01-11 o 20:18
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:12   #2530
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
o matko boska a ja mam taką chętkę na zwykłego, okrągłego kotleta mielonego, pierdziele jak mi ślina cieknie
przysięgam, że zadzwonie jeszcze dzis do mamy czy by mi nie nasmażyła bo ja chcę takiego maminego ja takich nie umiem, takie z własnoręcznie przemielonego mięska, z podsmażaną cebulką, czasem z pieczarkami mama robi. Ale mnie wzięło, wstyd
e tam czemu wstyd..;P

To ja sie powinnam wstydzieć, że fast foody bym zjadła...masakra!!!

Stary 2011-01-11, 20:17   #2531
agape
Zadomowienie

a w tym art. o przyśpieszeniu porodu jest też o liściach malin

"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży.
Prysznic czy wanna z ciepłą wodą na pewno rozluźniają i relaksują, ale tak naprawdę są skuteczne dopiero wtedy, gdy poród już się rozpoczął."

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-11, 20:38   #2532
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
spróbuj pochodzić, ale regularnie na czworakach, to ponoć jest jakaś metoda...... mi tak zalecił lekarz, bo moje też nie chce się obrócić, albo najzwyklej w świecie nie ma na to miejsca przez moją bliznę.... nie smuć się, Twoje ma jeszcze szansę na ten manewr aż do dnia porodu.......

agape dzięki za cynk, na babyboxie jest podobny ale innej firmy (ROAN KORTINA) i w podobnej cenie, szukałam też informacji na ten temat, czy można do nich wpiąć fotelik

ligotko teraz dostałam wiadomość , muszę ją tylko odczytać

mysiopez zapachniało mi mc donaldem też bym sobie zjadała, a może ubłagam męża i przyniesie bułeczki, a ja skombinuję mielone mięsko i będzie ful wypas domowej roboty
Stary 2011-01-11, 20:40   #2533
ligotka
Rozeznanie

super lilijko bo juz sie martwilam ze znow nie doszla
agape czekam na wiesci jak CI sie podobalo w szpitalach ale to pewnie na spotkanku obgadamy
Ja wcinam orzeszki, oderwac sie nie umiem
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:43   #2534
marleen32
Rozeznanie

Karinaaa no w tej sytuacji, to ja bym sie chyba na byle kogo cieszyla, zeby tylko miec psychiczny spokoj, ze ktos sie zaopiekuje dzieciakami w razie godziny W, a tz bedzie mogl byc przy mnie w szpitalu , ale u nas to pod duzym znakiem zapytania nadal jest, probuje o tym nie myslec, zeby sie nie stresowac.
Propo tych 5 kg. u Jelly, mnie zdziwilo, bo pisala jaka to ona szczuplutka, i jak malo przybiera, a pozniej wrzucila zdjecia, na ktorych i brzuch i nogi wielkie mi sie wydawaly, zwlaszcza w porownaniu z moimi , no ale teraz uroslam i tu i tu, wiec pewno dogonilam albo przegonilam tego kogos na zdjeciu , ale postanowilam nie dolowac ciezarnej .

Rany jak mi sie chce spac, a ochoty na chrust tez mi narobilyscie, mialam nawet zamiar piec, ale jak to ze mna bywa, na zamiarze sie skonczylo.
Dobrze, ze TZ o chruscie nie wspomnialam, bo by mi nie odpuscil , a jednak moje lenistwo jest wieksze, jak zachcianki .
Nic dziewczynki w lozkach, wiec ja tez powoli sie do lozeczka oddale, mam nadzieje, ze po porodzie bede sie szybciej wysypiala troche .
Co do lisci malin, masazy itd.., ja tam nic nie uzywam, niech sobie natura dziala jak chce, ale ja z lenistwa tak .
O faast foody tez bym zjadla, zwlaszcza ten z ryba z Mc Donalda, i zjem w wekend na bank, tylko dzieciaki "podpuszcze", to TZ nie bedzie mial wyjscia, i tez bedzie musial sie takim obiadkiem zadowolic .
Ja, tam tlumacze, ze potem na diecie bede miala dosc zakazow, wiec trzeba korzystac.
Ale ja ogolnie duzo jem w tej ciazy, i przyznaje bez bicia, nie zwracam uwagi na diete, jadlam i pizze, i fast foody, i cole pilam, oczywiscie nie co dzien, ale biorac pod uwage, ze w poprzednich ciazach bardzo diety pilnowalam, to teraz oj pozwolilam sobie .
Moja mala tez glowka do gory siedzi, ale to chyba nie jest wyznacznia cesarki ?
Dzis czulam jak sie odwrocila do dolu, po to by znow do gory wrocic, zastanawiam sie jak to mozliwe, ze jeszcze az tyle miejsca ma.
Polozna powiedziala, ze dziwnie mam ta ciaze, bo mam za duzo powietrza miedzy biustem, a brzuchem, w poprzednich tak nie mialam, ale dzieki temu nie mam problemow z ciezkim oddechem, wrecz super mi sie w ciazy oddycha hmm..
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:44   #2535
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

marlena_19_19 - serdeczne gratulacje gratuluję grzecznego synka

Cytat:
Wiesz co, może w wagą nie jest tak źle - pod koniec się stabilizuje - ja np. od dwóch tygodni nic nie przybrałam, a przecież jem normalnie. Niby po tym 36tc waga może stanąć. Zobaczymy....
Tobie to dobrze nic tylko pogratulować, mi za to ostatnio waga rośnie masakrycznie [czasem 0,5 - 1 kg /dzień przy niezmiennym trybie żywienia], ale widzę że zaczęłam puchnąć :/ więc mam nadzieję, ze to od tego

havana - się własnie od kilku dni zastanawiam, czy się po kryjomu nie rozpakowałaś, bo nie odwiedzasz wątku

Cytat:
Dobra, my już po obiadku, właśnie kupiliśmy prąd przez neta (swoją drogą co za wygoda - nie muszę już latać do energomatu - robię przelew i zaraz smsa dostaję z kodem). Teraz zbieramy się na zakupy.
I tak - stymulacja sutków też ma niby przyspieszać (swoją drogą moje ostatnio same się "stymulują" - cały czas mam w nich mrowienie), tak, jak chodzenie po schodach czy mycie podłóg...ja tam jestem zdania, że Mały wyjdzie sam, jak on będzie miał ochotę.
oo co to za kupowanie prądu?
te sposoby - wysiłek fizyczny - to na razie nie skutkują :/

dewi - powodzonka

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
Na tvn 24 leciało w "prosto z polski" jak lekarka robiła cesarkę pod wpływem - 1 promil, dźgneła małego skalpelem koło ust, masakra chłopczyk ma 8 miesięcy teraz i na szczęście mu się zagoił wszytko ale czujecie coś takiego... a jak by trafiła w oko albo gdzie kolwiek indziej.
taki przypadek był w zeszlym roku w szpitalu w którym będę rodzić, więc to może o tej samej babce było

ja dzisiaj po pierwszej wizycie na IP, młody od rana się nie ruszał, więc zgodnie z zaleceniem mojego gin.odwiedziłam szpital, pierwszy raz pod ktg mnie podpięli i usg zrobili - wymiary wyszły mniejsze niż u mojego lekarza [3428 +-500g, dla odmiany teraz brzuszek najchudszy, główka największa-w tyg; poprzednio brzuszek był najgrubszy]

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 20:47   #2536
mysiopez
Zadomowienie

czy to jest mozliwe, ze dziś mi sie dziecko przewróciło główką do góry??? jak można to sprawdzić?

Stary 2011-01-11, 20:49   #2537
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
super lilijko bo juz sie martwilam ze znow nie doszla
agape czekam na wiesci jak CI sie podobalo w szpitalach ale to pewnie na spotkanku obgadamy
Ja wcinam orzeszki, oderwac sie nie umiem
ja mogę podzielić się Bogucicami, bo byłam dzisiaj u babci. Generalnie jest ok, presonel ok, wygląd hmmmmmm (nie chcę użyć słowa średniowiecze) ale trwa remont poszczególnych sal i pomieszczeń w całym szpitalu. Dla mnie dość duży oddział. Sale różnej ilości.
Moja babcia leży na 1 piętrze i tam ludzie na korytarzach na dostawkach leżeli połamani po tej ślizgawicy weekendowej............ tak więc do łazienki wszyscy chodzili przez jej salę... bo nie było innego wyjścia. Ale personel na wysokim poziomie i jaki przystojny (oczywiście męska część personelu)
Stary 2011-01-11, 21:08   #2538
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

http://allegro.pl/pierwszy-album-dzi...373117001.html
dla fanek disneya

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

jeszcze jedno pytanie - czy w zakładzie pracy trzeba coś dodatkowo załatwiać (oprócz dostarczenia aktu urodzenia) - "w celu" rozpoczęcia macierzyńskiego? [jakiś wniosek czy to leci automatycznie]

Stary 2011-01-11, 21:20   #2539
vilya
Zadomowienie

dziewczyny a powiedzcie mi jakie wymazy robiłyście bo ja zrobiłam tylko ten gbs na paciorkowce i teraz nie wiem czy jeszcze na coś innego powinnam zrobić - bo olbka o bakteriach pisze jakiś.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:22   #2540
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
winka to ja tez bym sie napila uwielbiam!!!!! Z Portugli przywiezlismy pare fajnych butelek i juz sie nie moge na nie doczekac. Smialam sie do Tz ze w szpitalu zamiast proszkow przeciwbolowych poprosze o butelke czerwonego wytrawnego

Tak ja mialam pas po cc dostalam w szpitalu cos takiego http://csectionrecoverykit.com/index...FYQUKgod6hdHnQ

sadze ze teraz pewno bedzie tak samo
aha...i przydatne toto?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:24   #2541
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi jakie wymazy robiłyście bo ja zrobiłam tylko ten gbs na paciorkowce i teraz nie wiem czy jeszcze na coś innego powinnam zrobić - bo olbka o bakteriach pisze jakiś.
żaden

Stary 2011-01-11, 21:27   #2542
make_up_istka
BAN stały

dewi trzymam kciuki!

katarinaaa akurat co do kilogramów w ciązy, to niech się twój TŻ nie dziwi, bo moja mama w ciązy ze mną przytyła 5kg właśnie

mysiopez ja ci tylko powiem, że jak dziecko nie chce wyjść to nic nie pomaga. Mi w rozkręceniu (i tak już mocnej) akcji nie pomógł ani TŻ, ani schody, ani spacer, ani drażnienie sutków, ani psychologia, ani liscie malin nie działa nic, a bardziej inwazyjnych środków próbować nie zamierzam. Trudno, będę cierpliwa.
(btw. - znajoma, której od 32tyg bodajże groził poród przedwczesny też piła te liście malin i... urodziła 3 dni po terminie, więc g***o prawda z tymi malinami. Jak ma się urodzić to się urodzi czy z nimi czy bez. Tylko tyle że podobno poród łatwiejszy)

Mnie też się niesamowicie chce białego półwytrawnego winka albo szampana no i przez was - chruścików...

JeSuis a próbowałaś popływać na brzuchu...? To podobno pomaga. No i siedzenie "na czworaka" podpierając tylko o coś ręce.

Aha, jeszcze co do wagi - ja teraz na krótko przed porodem (chyba ) schudłam 1kg. A i tak od 34tyg. nie przybierałam już na wadze.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

mysiopez to raczej mało prawdopodobne na tym etapie. A skąd takie przypuszczenia??? (Nie czujesz gdzie wypycha ci piętki jak go troszkę podrażnisz?)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-11 o 21:34
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:32   #2543
karinaaa
Zadomowienie

niestety na temat badan ani macierzynskiego nie pomoge bo tutaj jest inny system .

Mysioperz w uk macaja rekoma jakie jest polozenie dziecka wiec niby sposob jest
usg mialam ostatnio w 20 tc

wrocilam ze sklepów ale tej butelki medeli nie znalazlam w zadnym
pewnie zamowie na all bo chyba tutaj takiej nie maja .
obeszlam ikea ,oczywiscie wannienki juz nie ma ,tzn byla w innym kolorze ale bez promocji .kupilam lampeczke na sciane ,jutro zamontuje i troche slodkosci i ulubiona tarte z migdalami ,pycha

za mna chodza lody z mc donaldsa z lionem ,chyba musimy sie na nie wybrac w koncu

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

moja siostra przytyla 9 a praktycznie sam brzuszek nosila i nadal chudzinka byla bo miala wage 45 ,to 5 kg to pewnie mozna brzuszko bylo ukryc
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:36   #2544
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
moja siostra przytyla 9 a praktycznie sam brzuszek nosila i nadal chudzinka byla bo miala wage 45 ,to 5 kg to pewnie mozna brzuszko bylo ukryc
No mama mówi, że po porodzie to jej się zapadł brzuch do środka Nic nie zostało z ciąży.
Stary 2011-01-11, 21:41   #2545
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość

mysiopez ja ci tylko powiem, że jak dziecko nie chce wyjść to nic nie pomaga. Mi w rozkręceniu (i tak już mocnej) akcji nie pomógł ani TŻ, ani schody, ani spacer, ani drażnienie sutków, ani psychologia, ani liscie malin nie działa nic, a bardziej inwazyjnych środków próbować nie zamierzam. Trudno, będę cierpliwa.
(btw. - znajoma, której od 32tyg bodajże groził poród przedwczesny też piła te liście malin i... urodziła 3 dni po terminie, więc g***o prawda z tymi malinami. Jak ma się urodzić to się urodzi czy z nimi czy bez. Tylko tyle że podobno poród łatwiejszy)

Mnie też się niesamowicie chce białego półwytrawnego winka albo szampana no i przez was - chruścików...

[/COLOR]mysiopez to raczej mało prawdopodobne na tym etapie. A skąd takie przypuszczenia??? (Nie czujesz gdzie wypycha ci piętki jak go troszkę podrażnisz?)
Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Mysioperz w uk macaja rekoma jakie jest polozenie dziecka wiec niby sposob jest
usg mialam ostatnio w 20 tc

za mna chodza lody z mc donaldsa z lionem ,chyba musimy sie na nie wybrac w koncu[COLOR="Silver"]
mam wrażenie, że to głowa.. a nie tyłek.. bo jakoś mocno się pod żołądkiem wypina.. i nie wiem.. może ja już zwariowałam!

make_up_istka - ale się napracowałaś nad tym porodem ja w sumie nie próbowałam nic.. Jedynie nie używam teraz windy a wchodze schodami

ja poszłam do apteki do doz (kilka dni temu) i chciałam kupić liście malin. I spytałam czy one działają.. usłyszałam, że owszem. Na przeziębienie.

siedze sobie na piłce.. ileż można w łózku. maż przyjdzie zaraz z pracy i bedzie krzyczeć, że za mało zjadłam... oj

Stary 2011-01-11, 21:41   #2546
weraa11
Zadomowienie

Ja tylko na chwile, zeby Wam powiedziec co teraz sie u mnie dzieje bo ja juz sama nie wiem co to...

Dzis od rana dziwnie sie czulam...tak mi bylo jakos slabo i wymiotowac mi sie chcialo ;/ no ale myslalam ze to moze przez stres...i po szkole faktycznie bylo mi juz lepiej...
Caly dzien za to boli mnie moje krocze....a dokladnie ta kosc od przodu...czyli ten caly 'wzgorek lonowy'...i boli mnie tak mocno, jak nigdy...caly dzien...teraz jeszcze mocniej niz rano...
Potem pojechalam sobie do TŻa....kochalismy sie...bylo cudownie i jakos tak zupelnie odplynelam... Kochalismy sie niestety do konca... Chwile pozniej zaczal mi twardniec brzuch...potem dostalam lekkie bole krzyzowe... no i pozniej ten brzuch mialam doslownie jak kamien, coraz czesciej i coraz mocniejsze napinanie czulam...do tego caly czas bole krzyzwoe...wrocilam do domu...plecy mnie caly czas rwa...do tego jeszcze doszedl bol bodbrzusza...ale to wszystko tak dziwnie boli...niby jak na okres, ale tez troche inaczej....ten bol jest taki bardziej 'ciagnacy' ;/ i juz nie wiem co to moze byc rowno za miesiac juz mam termin...wiec mam nadzieje, ze to jeszcze nie to...chociaz niby moze sie juz zaczac...
Pojde wziac kapiel...moze mi przejdzie... Myslicie ze to skurcze?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 21:45   #2547
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile, zeby Wam powiedziec co teraz sie u mnie dzieje bo ja juz sama nie wiem co to...

Dzis od rana dziwnie sie czulam...tak mi bylo jakos slabo i wymiotowac mi sie chcialo ;/ no ale myslalam ze to moze przez stres...i po szkole faktycznie bylo mi juz lepiej...
Caly dzien za to boli mnie moje krocze....a dokladnie ta kosc od przodu...czyli ten caly 'wzgorek lonowy'...i boli mnie tak mocno, jak nigdy...caly dzien...teraz jeszcze mocniej niz rano...
Potem pojechalam sobie do TŻa....kochalismy sie...bylo cudownie i jakos tak zupelnie odplynelam... Kochalismy sie niestety do konca... Chwile pozniej zaczal mi twardniec brzuch...potem dostalam lekkie bole krzyzowe... no i pozniej ten brzuch mialam doslownie jak kamien, coraz czesciej i coraz mocniejsze napinanie czulam...do tego caly czas bole krzyzwoe...wrocilam do domu...plecy mnie caly czas rwa...do tego jeszcze doszedl bol bodbrzusza...ale to wszystko tak dziwnie boli...niby jak na okres, ale tez troche inaczej....ten bol jest taki bardziej 'ciagnacy' ;/ i juz nie wiem co to moze byc rowno za miesiac juz mam termin...wiec mam nadzieje, ze to jeszcze nie to...chociaz niby moze sie juz zaczac...
Pojde wziac kapiel...moze mi przejdzie... Myslicie ze to skurcze?
wez kąpiel, ale nie dłuzej niż 30 minut.. i odpręż się. Jak nie przejdzie to jedz na IP. Zrobią Ci KTG i będziesz wiedziała o co chodzi...

Stary 2011-01-11, 21:50   #2548
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam takie dni, że mi się marzy ruszyć dupsko w świat i wypić butelkę wina ale mówię sobie wtedy, że jeszcze zatęsknię za tym błogim lenistwem w domowych pieleszach a i w domku też jest zawsze co robić. Ale co prawda, co prawda, że ileż można
oj ja już Tżtowi zapowiedziałam, że jak urodzę, to wypiję butelkę wina sama, taką wielką mam ochotę że szok...albo na Martini
Wróciłam już z ktg, wszystko ok, mam jakieś małe 'skurczyki' jak to położna stwierdziła, ale na tym etapie już się nie martwimy...za tydzień znów wizyta...ja się wykończę finansowo w zeszłym tygodniu wizyta 120 zł, dziś ktg 50 zł, za tydzień wizyta 120 zł
Byliśmy też na pizzy - pychaaa była, ostatnio ciągle do jednego lokalu chodzimy, bo odkryliśmy nowy i stwierdziliśmy, że tam mają najlepszą - ja zjadłam całą pizzę, a Tż zostawił dwa kawałki
Stary 2011-01-11, 21:51   #2549
make_up_istka
BAN stały

Wera dokładnie, zrób to co mysiopez napisała. Jak nie masz wanny to prysznic, ale moja położna mówi, że powinien trwać przynajmniej 30min (kąpiel tak samo)

mysiopez no jak się tak zaczęło, to chciałam żeby się rozkręciło. Ty ze skurczami na ok.100 też pewnie próbowałabyś juz wszystkiego A to wypinanie się to - owszem - tyłek. Moja mała też tak robi mam taką wieeelką kulkę pod żebrami
Stary 2011-01-11, 21:56   #2550
agape
Zadomowienie

lilijko o ile mnie pamięć nie myli to ktoś tu ma roan kortine ale ogólnie wózek bardzo podobny do mojego można dopiąć fotelik ale wygląda baardzo dziwnie

ligotko no mam nadzieje że uda mi się do tego czasu odwiedzić te szpiatale

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości