|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
oczywiście mąż nie jest taki wspaniałomyślny........ |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() czekamy na wieści wobec tego
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Muron zaopatrywałaś się w jakiś pas poporodowy? albo któraś z Was która miała CC lub będzie miała?
chyba powoli się przestawiam na to że jednak mały się nie obróci, jak bardzo stara się zarzucać tak...całkowicie mu się to nie udaje i za chwilę znów ląduje głową pod żebrami, także już coraz leniwszy się robi jak widzę bo mniej się rusza tylko nóżkami wierzga i kopie w dole
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zadzwoniłam tam po raz kolejny. O 22-23 to ja może do niego wejdę
już mnie to wszystko bawić zaczyna. Ale mam te bakterie i ten problem z krwią no i DZISIAJ KOŃCZY MI SIĘ ZWOLNIENIE, więc muszę iść. Jeśli facet o tej porze będzie miły i uczynny dla zupełnie nowej pacjentki, to go biorę
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Oj winko taaaak mnie tez sie chce i takiego grzanego najlepiej. A zniklam bo maz wczesniej wrocil i wyciaglam go do m1, w sumie nie wiem po co
![]() lilijko wyslalam Wam wczoraj wiadomosc na wizazu ale nie doszlo najwidoczniej teraz znow, doszla??? bo jak nie to napisze tutaj, a nie chcialam watku zasmiecac...dewi powodzenia, trzymamy kciuki! |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przysięgam, że zadzwonie jeszcze dzis do mamy czy by mi nie nasmażyła bo ja chcę takiego maminego ja takich nie umiem, takie z własnoręcznie przemielonego mięska, z podsmażaną cebulką, czasem z pieczarkami mama robi. Ale mnie wzięło, wstyd
|
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sadze ze teraz pewno bedzie tak samo |
||
|
|
|
#2529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień dzień babci to musze jej powiedzieć żeby zrobiła - są najlepsze![]() a o winku to nawet nie wspominajcie... ![]() Muron ja ciązgle się zastanawiam nad Sosnowcem i... Bogucicami w tym tygodniu chyba odwiedze te szpitale i zdecyduje Kalinka prześliczna - aniołekszizuho fajna data ![]() la'mbria współczuje, wiem co to znaczy dostać taki rachunek mam nadzieje że u Was się wszystko wyjaśni na waszą korzyść![]() Stokrotko to samo dziś zauważyam, łatwiej nadrobic teraz zaległości ![]() Dewi ![]() Lilijko ja mam jedo bartatine, coś takiego http://allegro.pl/okazja-j-nowy-jedo...402013936.html w ogóle super okazja nowy za 335zł! edit: jednak używany... dzięki za info odnoście materacy a za kierowcą najbezpieczniej bo w razie niebezpieczeństwa automatycznie staramy się jako kierowcy uniknąć np.zderzenia i ochraniamy raczej swoją stronę - taki odruch bezwarunkowy a ja dziś dzwoniłam żeby do ginka się umówić i w mojej przychodni obecnie ŻADEN ginekolog nie ma kontraktu! umówiłam się do innego na przyszłą środe popołudniu i żegnaj praco witaj L4
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-11 o 20:18 |
||
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu wstyd..;PTo ja sie powinnam wstydzieć, że fast foody bym zjadła...masakra!!! |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
a w tym art. o przyśpieszeniu porodu jest też o liściach malin
"Wiele mam sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Pamiętaj jednak, że nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Możesz go pić od 38. tygodnia ciąży. Prysznic czy wanna z ciepłą wodą na pewno rozluźniają i relaksują, ale tak naprawdę są skuteczne dopiero wtedy, gdy poród już się rozpoczął." |
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agape dzięki za cynk, na babyboxie jest podobny ale innej firmy (ROAN KORTINA) i w podobnej cenie, szukałam też informacji na ten temat, czy można do nich wpiąć fotelik ligotko teraz dostałam wiadomość , muszę ją tylko odczytać![]() mysiopez zapachniało mi mc donaldem też bym sobie zjadała, a może ubłagam męża i przyniesie bułeczki, a ja skombinuję mielone mięsko i będzie ful wypas domowej roboty |
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
super lilijko bo juz sie martwilam ze znow nie doszla
![]() agape czekam na wiesci jak CI sie podobalo w szpitalach ale to pewnie na spotkanku obgadamyJa wcinam orzeszki, oderwac sie nie umiem
|
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Karinaaa no w tej sytuacji, to ja bym sie chyba na byle kogo cieszyla, zeby tylko miec psychiczny spokoj, ze ktos sie zaopiekuje dzieciakami w razie godziny W, a tz bedzie mogl byc przy mnie w szpitalu
, ale u nas to pod duzym znakiem zapytania nadal jest, probuje o tym nie myslec, zeby sie nie stresowac.Propo tych 5 kg. u Jelly, mnie zdziwilo, bo pisala jaka to ona szczuplutka, i jak malo przybiera, a pozniej wrzucila zdjecia, na ktorych i brzuch i nogi wielkie mi sie wydawaly, zwlaszcza w porownaniu z moimi , no ale teraz uroslam i tu i tu, wiec pewno dogonilam albo przegonilam tego kogos na zdjeciu , ale postanowilam nie dolowac ciezarnej .Rany jak mi sie chce spac, a ochoty na chrust tez mi narobilyscie, mialam nawet zamiar piec, ale jak to ze mna bywa, na zamiarze sie skonczylo. Dobrze, ze TZ o chruscie nie wspomnialam, bo by mi nie odpuscil , a jednak moje lenistwo jest wieksze, jak zachcianki .Nic dziewczynki w lozkach, wiec ja tez powoli sie do lozeczka oddale, mam nadzieje, ze po porodzie bede sie szybciej wysypiala troche .Co do lisci malin, masazy itd.., ja tam nic nie uzywam, niech sobie natura dziala jak chce, ale ja z lenistwa tak .O faast foody tez bym zjadla, zwlaszcza ten z ryba z Mc Donalda, i zjem w wekend na bank, tylko dzieciaki "podpuszcze", to TZ nie bedzie mial wyjscia, i tez bedzie musial sie takim obiadkiem zadowolic .Ja, tam tlumacze, ze potem na diecie bede miala dosc zakazow, wiec trzeba korzystac. Ale ja ogolnie duzo jem w tej ciazy, i przyznaje bez bicia, nie zwracam uwagi na diete, jadlam i pizze, i fast foody, i cole pilam, oczywiscie nie co dzien, ale biorac pod uwage, ze w poprzednich ciazach bardzo diety pilnowalam, to teraz oj pozwolilam sobie .Moja mala tez glowka do gory siedzi, ale to chyba nie jest wyznacznia cesarki ? Dzis czulam jak sie odwrocila do dolu, po to by znow do gory wrocic, zastanawiam sie jak to mozliwe, ze jeszcze az tyle miejsca ma. Polozna powiedziala, ze dziwnie mam ta ciaze, bo mam za duzo powietrza miedzy biustem, a brzuchem, w poprzednich tak nie mialam, ale dzieki temu nie mam problemow z ciezkim oddechem, wrecz super mi sie w ciazy oddycha hmm.. |
|
|
|
#2535 | |||
|
Zakorzenienie
|
marlena_19_19 - serdeczne gratulacje
gratuluję grzecznego synka ![]() Cytat:
nic tylko pogratulować, mi za to ostatnio waga rośnie masakrycznie [czasem 0,5 - 1 kg /dzień przy niezmiennym trybie żywienia], ale widzę że zaczęłam puchnąć :/ więc mam nadzieję, ze to od tegohavana - się własnie od kilku dni zastanawiam, czy się po kryjomu nie rozpakowałaś, bo nie odwiedzasz wątku ![]() Cytat:
![]() te sposoby - wysiłek fizyczny - to na razie nie skutkują :/ dewi - powodzonka ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj po pierwszej wizycie na IP, młody od rana się nie ruszał, więc zgodnie z zaleceniem mojego gin.odwiedziłam szpital, pierwszy raz pod ktg mnie podpięli i usg zrobili - wymiary wyszły mniejsze niż u mojego lekarza [3428 +-500g, dla odmiany teraz brzuszek najchudszy, główka największa-w tyg; poprzednio brzuszek był najgrubszy]
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
czy to jest mozliwe, ze dziś mi sie dziecko przewróciło główką do góry??? jak można to sprawdzić?
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia leży na 1 piętrze i tam ludzie na korytarzach na dostawkach leżeli połamani po tej ślizgawicy weekendowej............ tak więc do łazienki wszyscy chodzili przez jej salę... bo nie było innego wyjścia. Ale personel na wysokim poziomie i jaki przystojny (oczywiście męska część personelu)
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/pierwszy-album-dzi...373117001.html
dla fanek disneya ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- jeszcze jedno pytanie - czy w zakładzie pracy trzeba coś dodatkowo załatwiać (oprócz dostarczenia aktu urodzenia) - "w celu" rozpoczęcia macierzyńskiego? [jakiś wniosek czy to leci automatycznie]
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a powiedzcie mi jakie wymazy robiłyście bo ja zrobiłam tylko ten gbs na paciorkowce i teraz nie wiem czy jeszcze na coś innego powinnam zrobić - bo olbka o bakteriach pisze jakiś.
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
żaden
|
#2542 |
|
BAN stały
|
dewi trzymam kciuki!
![]() katarinaaa akurat co do kilogramów w ciązy, to niech się twój TŻ nie dziwi, bo moja mama w ciązy ze mną przytyła 5kg właśnie ![]() mysiopez ja ci tylko powiem, że jak dziecko nie chce wyjść to nic nie pomaga. Mi w rozkręceniu (i tak już mocnej) akcji nie pomógł ani TŻ, ani schody, ani spacer, ani drażnienie sutków, ani psychologia, ani liscie malin (btw. - znajoma, której od 32tyg bodajże groził poród przedwczesny też piła te liście malin i... urodziła 3 dni po terminie, więc g***o prawda z tymi malinami. Jak ma się urodzić to się urodzi czy z nimi czy bez. Tylko tyle że podobno poród łatwiejszy) Mnie też się niesamowicie chce białego półwytrawnego winka albo szampana no i przez was - chruścików...JeSuis a próbowałaś popływać na brzuchu...? To podobno pomaga. No i siedzenie "na czworaka" podpierając tylko o coś ręce. Aha, jeszcze co do wagi - ja teraz na krótko przed porodem (chyba ) schudłam 1kg. A i tak od 34tyg. nie przybierałam już na wadze.---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- mysiopez to raczej mało prawdopodobne na tym etapie. A skąd takie przypuszczenia??? (Nie czujesz gdzie wypycha ci piętki jak go troszkę podrażnisz?) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-11 o 21:34 |
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
niestety na temat badan ani macierzynskiego nie pomoge bo tutaj jest inny system .
Mysioperz w uk macaja rekoma jakie jest polozenie dziecka wiec niby sposob jest ![]() usg mialam ostatnio w 20 tc wrocilam ze sklepów ale tej butelki medeli nie znalazlam w zadnym ![]() pewnie zamowie na all bo chyba tutaj takiej nie maja . obeszlam ikea ,oczywiscie wannienki juz nie ma ,tzn byla w innym kolorze ale bez promocji .kupilam lampeczke na sciane ,jutro zamontuje i troche slodkosci i ulubiona tarte z migdalami ,pycha za mna chodza lody z mc donaldsa z lionem ,chyba musimy sie na nie wybrac w koncu ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- moja siostra przytyla 9 a praktycznie sam brzuszek nosila i nadal chudzinka byla bo miala wage 45 ,to 5 kg to pewnie mozna brzuszko bylo ukryc
|
#2544 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
make_up_istka - ale się napracowałaś nad tym porodem ![]() ja w sumie nie próbowałam nic.. Jedynie nie używam teraz windy a wchodze schodami ja poszłam do apteki do doz (kilka dni temu) i chciałam kupić liście malin. I spytałam czy one działają.. usłyszałam, że owszem. Na przeziębienie. siedze sobie na piłce.. ileż można w łózku. maż przyjdzie zaraz z pracy i bedzie krzyczeć, że za mało zjadłam... oj
|
||
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwile, zeby Wam powiedziec co teraz sie u mnie dzieje bo ja juz sama nie wiem co to...
![]() Dzis od rana dziwnie sie czulam...tak mi bylo jakos slabo i wymiotowac mi sie chcialo ;/ no ale myslalam ze to moze przez stres...i po szkole faktycznie bylo mi juz lepiej... Caly dzien za to boli mnie moje krocze....a dokladnie ta kosc od przodu...czyli ten caly 'wzgorek lonowy'...i boli mnie tak mocno, jak nigdy...caly dzien...teraz jeszcze mocniej niz rano... Potem pojechalam sobie do TŻa....kochalismy sie...bylo cudownie i jakos tak zupelnie odplynelam... Kochalismy sie niestety do konca... Chwile pozniej zaczal mi twardniec brzuch...potem dostalam lekkie bole krzyzowe... no i pozniej ten brzuch mialam doslownie jak kamien, coraz czesciej i coraz mocniejsze napinanie czulam...do tego caly czas bole krzyzwoe...wrocilam do domu...plecy mnie caly czas rwa...do tego jeszcze doszedl bol bodbrzusza...ale to wszystko tak dziwnie boli...niby jak na okres, ale tez troche inaczej....ten bol jest taki bardziej 'ciagnacy' ;/ i juz nie wiem co to moze byc rowno za miesiac juz mam termin...wiec mam nadzieje, ze to jeszcze nie to...chociaz niby moze sie juz zaczac...Pojde wziac kapiel...moze mi przejdzie... Myslicie ze to skurcze?
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciłam już z ktg, wszystko ok, mam jakieś małe 'skurczyki' jak to położna stwierdziła, ale na tym etapie już się nie martwimy...za tydzień znów wizyta...ja się wykończę finansowo Byliśmy też na pizzy - pychaaa była, ostatnio ciągle do jednego lokalu chodzimy, bo odkryliśmy nowy i stwierdziliśmy, że tam mają najlepszą - ja zjadłam całą pizzę, a Tż zostawił dwa kawałki
|
|
#2549 |
|
BAN stały
|
Wera dokładnie, zrób to co mysiopez napisała. Jak nie masz wanny to prysznic, ale moja położna mówi, że powinien trwać przynajmniej 30min (kąpiel tak samo)
mysiopez no jak się tak zaczęło, to chciałam żeby się rozkręciło. Ty ze skurczami na ok.100 też pewnie próbowałabyś juz wszystkiego A to wypinanie się to - owszem - tyłek. Moja mała też tak robi mam taką wieeelką kulkę pod żebrami
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
lilijko o ile mnie pamięć nie myli to ktoś tu ma roan kortine
ale ogólnie wózek bardzo podobny do mojego można dopiąć fotelik ale wygląda baardzo dziwnie![]() ligotko no mam nadzieje że uda mi się do tego czasu odwiedzić te szpiatale
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Jeśli facet o tej porze będzie miły i uczynny dla zupełnie nowej pacjentki, to go biorę 

Haters Gonna Hate 

mam nadzieje że u Was się wszystko wyjaśni na waszą korzyść

) schudłam 1kg. A i tak od 34tyg. nie przybierałam już na wadze.