|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)
Joasia, kto wie
kto wie . Może nie jednego, ale kilka? |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Może wystarczy, że zasieje swoje nasionka
![]() Dobranoc! Spać? Przecież masz TŻta
|
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Siemka
![]() To znowu ja się wbijam ![]() Tak jakoś dziwnie się czuję ... Bo na początku po kilku dniach troszkę udało mi się oswoić małą , a potem nie wiem czemu znowu się zaczęła mnie panicznie bać [ że nieruchomiała na mój widok , i takie tam ... ] Teraz dałam jej spokój , no ale dziś jest już u mnie 2 tygodnie , no i chciałabym już ją oswoić , a ciągle się mijamy ... Wstaje kilka razy dziennie , na minutkę , żeby coś zjeść , czy coś , a tak na wieczór to budzi się później niż ja chodzę spać , także to trochę dziwne ... Kajtek wstawał między 18 a 20 , a ona po 23 - 24 , albo nawet później ... Z Kajtkiem miałam stały kontakt , codziennie wieczorem się z nim bawiłam ... Z nią tak nie jest ... Trochę to smutne , bo chciałabym ją oswoić , puszczać na wybieg itp ... Właśnie ... Wcześniej jak puszczałam ją na wybieg to biegała , drapała , i takie tam .. Ostatnio jak dałam ją na wybieg to siedziała pół godziny nieruchomo . Niechiała się ruszyć aby wejść do klatki nawet ... Siedziała w położonym kołowrotku z trocinami , więc przeniosłam ją z nim do klatki ... Tamtego wieczoru myślałam że coś jej się stanie , że jest chora Teraz słyszę że się szura czasami , czy coś , czasem wychodzi ... Ale nadal praktycznie nie mam z nią kontaktu , nie chcę żeby tak było .. Nie chcę też budzić jej na siłę ... Więc co mam zrobić ... Nie chcę , żeby całe swoje życie siedziała w klatce Jak wydam jakiś dźwięk , np. szybko piszę na klawiaturze , włączam głośnik , wciągam powietrze gdy mam katar , taki normalny , dość cichy dźwięk , słyszę , że tak nagle się rusza , że się wystraszyła ...
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, jest zima, dlatego chomiczek tak późno wstaje
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-01-11 o 22:06 |
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu można zawsze kupić rozmiar Small, wtedy jeden chomiczek może biegać sam. Myślę, że nie zabiera on dużo miejsca, bo to niecałe 12cm. Ja kupiłam Medium, czyli 16cm i wcale tak dużo miejsca nie zabiera. Sprawdzałam i w akwa stoi i jest jeszcze dużo miejsca, w klatce też to obiecująco wygląda. Teraz rozglądam się za Silent Wheelem. Eh nie wiem jaki kolor wziąźć i czy zamontować go w klatce (mocowanie do krat) czy dać do akwa (na stojaczku). Narazie w akwarium mam Trixie z siatką 22 cm, ale dla Roborków to nie będzie dobry kołowrotek. Pewnie będą się bardzo męczyć, więc będę musiała go schować do szafy razem z 14cm kołowrotkiem metalowym ze szczebelkami (może się jeszcze kiedyś przydadzą). Eh Silent Wheel Medium już troszkę drogi ( jakieś 58zł z przesyłką z Anglii wyjdzie). Eh czy te nasze zoologii muszą być takie beznadziejne. Nic nie sprowadzają ciekawego
Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2011-01-11 o 22:21 |
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W zoologu w większym mieście niedaleko największy kołowrotek ma 19 cm , a klatka ok. 60 cm x 40 cm ... A chciałam się zaopatrzyć w coś większego
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
A może zamiast silent wheel, to cos takiego?KLIK
Ja mam kołowrotek z Ferplast (KLIK). Na początku był potwornie głośny, ale jak dolałam oleju roślinnego w mechanizm to zupełnie ucichł
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-01-11 o 22:32 |
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam już kiedyś ten drewniany kołowrotek w internecie, ale Tż się nie podoba
.
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Mój M. na szczęście nie wtrąca się w to co chcę kupić chomiczkom
. Stasiowi zmienialiśmy kołowrotki, bo poprzednie dewastował gryząc mocowanie to ścianek klatki. Przez to okropnie się tłukł .
|
|
|
|
#1572 |
|
Rozeznanie
|
Mój nie ma nic przeciwko kupieniu nowego kołowrotka, tylko dziwi się, że poprzedniego nie można używać!
|
|
|
|
#1573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie miałam czasu pobawić się nim ![]() Może jutro nadrobię ![]() No pięknie, i znowu Łosiek mi się przyśni Cytat:
Cytat:
![]() Tak w ogóle to dziękuję za trzymane kciukasy bo zakupy miałam dzisiaj udane Kupiłam w C&A bluzkę przecenioną na 29 zł, koszulę tunikę w Orsayu przecenioną na 49zł, naciągnęłam TŻ na pierścionek w Orsayu (19zł) boski jest Jutro jak bd miała chwilkę to zrobię i wstawię fotencje ![]() W Rossmanie trochę się obkupiłam, ale niestety nie we wszystko co chciałam. Madziuś w warszawskim Rossmanie też nie było tego serum do pazurków bo chciałam kupić siostrze, tak więc to nie tylko u Ciebie takie braki ![]() A właśnie.. kupiłam kilka kosmetyków Ziaji i okazało się że mają takie same ceny jak w firmowym sklepie Ziaja a ja gupek myślałam że w firmowym będą tańsze ![]() Co do lekarza, to nie zwiększał mi dawki leku, kolejna wizyta za 3miesiące, no i nic ciekawego nie powiedział (a niee, dowiedziałam się że mam piękną szyję |
|||
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczynki, wstajemy, wstajemy!!!
![]() Ale się nie wyspałam... To pewnie przez to, że poprzedniego dnia jak się położyłam na drzemkę przed 19.00 to o 21 nie mogłam wstać, nie miałam siły chyba mój rekord ![]() No co racja, to racja ![]() Cytat:
A no, może lepiej jak Maja da prywatną lekcję Wojtasowi hihihi dziś w nocy biegała duużo ![]() the kamm- ja z moją też na początku miałam taki problem, ale nie przejmuj się, przejdzie jej! Daj jej czasu, żeby się oswoiła... moja po 3 tyg bodajże zaczęła mi jeść z ręki czy nawet na nią weszła I miała takie dni, że rozrabiała całą noc, a niekiedy tak jak Twoja wychodziła coś zjeść, toaletka i dalej spać... Wstaje tak jak ja kładę się spać, 23-24 i biega zależy do której mam zasłonięte okno, bo wtedy myśli, że jest nocka Ściskam ![]() Wczoraj Mai posprzątałam dół w narożnikach, bo reszta była czysta chciałam zaoszczędzić na wiórkach, bo mam ich mało, Filipek zużył w jednym narożniku bez problemu wysprzątałam, a w drugim od sików normalnie stwardniało czy co nie mogłam tego domyć...... ich mocz jest strasznie ostry... jakgdyby połączył się z kuwetą czy co No mniejsza z tym, dałam jej sianka, a ta jak to zobaczyła... wpadła w ten kłębek z lewej, z prawej strony Ja jej tu ładnie wyparzyłam domek, dałam posłanko, a ona se z sianka wolni na dole robić łóżeczko Coś się źle czuje.... nie wiem czy z głodu, czy co, ale jakoś tak dziwnie się czuję... :/ (wątpię w ciążę)
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-01-12 o 04:22 |
|
|
|
|
#1575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudny jest Wczoraj wieczorem dałam dla Kamy mój kapelusz kowbojski, który zakupiałma na otrzęsiny, w drobny mak go rozerwała Też w pokojach miałam mniej więcej taki syfilis, jak Łosiek zrobił ![]() Cytat:
Superowy jest Jak już będziesz miała prosiaczki to zdaj nam relację, czy też tak śmigają,. jak te na yt Ciekawe co z tego by wyszło ![]() No jacha i to nie jednego Cytat:
![]() Ale to normalne, o tej porze roku chomcie więcej śpią Gumiś tez kiedyś wstawał przed 21, a teraz tylko wstanie zje, napije się i idzie dalej kimac, czasem nawet całą noc przesypia. Nie martw się. Poczekaj aż minie ten okres i wtedy się zaprzyjaźnicie Rozumiem, że chciałabyś już teraz, żeby Amy była oswojona, ale skoro ona wstaje tak późno, to dopiero wtedy musiałabyś ją brać do siebie i oswajać. I masz rację, lepiej nie budzić jej na siłę Cytat:
![]() Ech.. u mnie ani w Rossmannie ani w innej drogerii nie ma a teraz jeszcze Rossmann zamknięty ![]() to czyli z wynikami jest ok Jaki komplement bajerant z tego lekarza ![]() A propo szyi wstawałam dziś z dwoma szramami na szyi, wygląda jakby mnie ktoś podrapał albo zrobił malinkę. Nie wiem co ta Kama robi ze mną w nocy Znęca się nade mną, bo najpierw wciska się między mnie a ścianę, wypycha mnie, tak, że mam mało miejsca a później jeszcze drapie i wpycha mi się na poduszkę Cytat:
Oj tak jak Gumisiek nasika to też nie dość, że śmierdzi, to później ciężko domyć ![]() Zdrówka ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Teraz w szafie wszystkie pokazują swoje pierścionki zaręczynowe ![]() Epidemia studniówkowa i sylwestrowa się skończyła to teraz to ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494435 No to teraz się przyznać, która nie prasuje majtek |
|||||
|
|
|
#1576 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziarka, ja też czekam na zdjęcia . Miałaś mi dać okazję do zgadnięcia co kupiłaś Cytat:
i gratuluję pięknej szyi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Dlaczego? Taki był ładny ![]() Cytat:
...jakby ktoś próbował podciąć Ci kark Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo biedna nie miała się czym bawić, wszystkie jej zabawki, a raczej ich części
![]() Więc dałam jej kapelusz ![]() Kama się nade mną znęca Cytat:
A co to obchodzi obce osoby, z forum, że się zaręczyła, że ma taki pierścionek itd. ![]() ![]() Wreszcie ktoś Cię uświadomił ![]() Wychodzi na to, że też jestem brudasem ![]() Bakterie nas zeżrą kiedyś
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Nadmierna higiena jest jeszcze gorsza.
Później wejdziesz do publicznej toalety i z 2m oblegną Cię bakterie
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Tak gadamy o majtach...właśnie musiałam sąsiadce zanieść majciochy, bo spadły na moje sznurki
.
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam powiesić na klamce
, pomyślą, że to bomba |
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Podobują mi się takie tatuaże ![]() http://www.mansarda.olsztyn.pl/thumb...baa9deaa4c.jpg http://www.mansarda.olsztyn.pl/thumb...03cf3a11bd.jpg Znowu się nakręciłam, żeby zrobic
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny ten motylek
. Fajny ma cień i wygląda jak naklejony
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
No super jest
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- http://tatuaze.naczasie.info/compone.../key,53/hit,1/ Takie delfinki też są fajne
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
No
ładny . Mi jeszcze podobają się koliberki . Bo są takie kolorowe .Moje chomiki przestawiły się chyba na tryb dzienny...Staś obdziera papier toaletowy na posłanko .
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie kolorowe tatuaże są fajniejsze od tych czarno-białych ![]() Jak będę następnym razem w Olsztynie to zajdę do studia i się popytam co i jak ![]() Tylko kiedy to będzie ![]() ![]() Cos im się rozregulowało ![]() Albo po prostu Staś zmarzł ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ![]() Wyjrzałam przez okno, a tam deszcze ze sniegiem pada ![]() A ja nie wzięłam parasolki ![]() I to musi już dosyć długo padać, bo duże kałuże są
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to ładne
KLIK ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- i coś w tym stylu z kolibrem...tylko mniejsze i na plecach KLIK---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Może nim wyjdziesz z pracy to przestanie padać, albo ktoś po Ciebie wyjdzie? ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- A co do chomiczków to Staś raczej nie powinien zmarznąć, bo mają ciepło w pokoju . Nie wiem co on wyprawia...biegał w kołowrotku . A takie pazurki ma znowu długie, że szok |
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie w tym miejscu ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A ten koliber śliczny, tylko już bez tych kwiatków ![]() Może przestanie, a blisko mam więc nie ma potrzeby, tylko miałam na pocztę iść, ale to mogę nawet jutro ![]() Staś ![]() Trzeba będzie ciachnąc pazurki ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Gosia a wpisz w google tatuaż i w grafice zobacz pierwsze zdjęcie- tatuaż roku
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-01-12 o 13:20 |
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie myślałam też o kwiatkach, ale jakimś jednym, listku i łodyżce
. Może też kiedyś coś sobie wydziaram .Nagrałam film jak Miecia drze papier ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Chodzi Ci o tatuaż na języku? ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Bo mi się pokazuje tatuaż na języku, a jak wpiszę 'tatuaż roku' to kosiarka na łysince |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

ale co tam. niech się bawi 

Teraz słyszę że się szura czasami , czy coś , czasem wychodzi ... Ale nadal praktycznie nie mam z nią kontaktu , nie chcę żeby tak było .. 

.

a ja gupek myślałam że w firmowym będą tańsze 

hihihi 

?