W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 12:11   #2611
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Justine a może wcale nie musisz mieć swoich kosmetyków w spzitalu bo tam wszystko zapewniaja maluchom? Chyba, że wolisz mieć od początku swoje, to weź te, które kupiłaś mu, na pewno krem na buzię na wyjście, krem na pupcię, jakieś chusteczki nawilżane, coś do kapieli, jakiś płyn czy mydelko.
Ja nie biorę dla małego żadnych kosmetyków, w szpitalu wszystko dają i na wyjście niby też się dostaje paczuszkę z kosmetykami, żeby mieć na pierwsze dni po szpitalu. No, ewentualnie chusteczki spakuję
Niewiem czy u nas zapewniają ale ja na wszelki wypadek wezmę. Myślę, ze wezme krem na kazda pogodę na wyjście jak radzicie, do tego chusteczki, sudokrem, linomag i zel do mycia i tyle chyba starczy..może jeszcze puder??ale jak sudocrem to puder chyba zbędny.

Lilijko więc też tak masz???jakos nie zauwazyłam bys się skarżyła..chyba, ze z Ciebie taka twarda babka jest a ja sie użalam nad sobą

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:16   #2612
make_up_istka
BAN stały

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Ja dziś w nocy się dziwnie czułam, nie spałam prawie wcale Niby nic nie bolało, ale mała się wypychała, brzuch lekko twardniał, było mi totalnie niewygodnie... Teraz za to prawie zasypiam, ale czekam na wizytę koleżanki.

Ja ruchów małej w ogóle nie licze i nie liczyłam. Podobno najważniejsze to po prostu czuć że się rusza tyle co zwykle, a nie zdecydowanie mniej i tyle. Moja też ma czkawki prawie codziennie, ale za to trwają jakieś 20-30min i już nie lubię tego uczucia, zwłaszca jak mi się o nogi obija...

Mi się dziś śniło, że i ja i vilya zaczęłyśmy rodzić nie wiem na czym się skończyło bo się obudziłam w końcu, ale bólu nie pamiętam

cytrynko ja w całej ciąży nie jestem w stanie się w ogóle skupić na książkach. Nad czym zresztą ubolewam, bo bardzo lubię czytać, a wiem ze później nie będzie na to tyle czasu.

Aha, i byłam u okulisty - z siatkówką OK mimo wady wzroku
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:16   #2613
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja właśnie zamówiłam te wałeczki ochronne, o których jakiś czas temu pisała JeSuis..zobaczymy, czy się przydadzą. Stwierdziłam, że 4 dyszki z przesyłką to niedużo, a może Małemu bezpieczniej będzie w łóżeczku...wiem, że takie coś można wykombinować samemu z pieluchy nawet, ale jakoś tak stabilniejsze te wałeczki mi się wydają.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
cytrynko czekamy na zdjecia lozeczka!
Postaram się porobić.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Cytrynka mi podsunęła świetny pomysł..weszłam na strone mojego szpitala i mam namiary i jak doładuje konto to sobie zadzwonie i wypytam o szczególy o poród rodzinny, o cenę znieczulenie..a co..teraz na razie na koncie mam tylko kaske na tel do męza tak w razie "w"
Czytałm, ze jest tez możłiwość zwiedzenia oddziału ale..niestety nie z mojej sytuacji skoro mam leżećc chyba ze jutro po wizycie bym wyskoczyła.
Cieszę się, że coś Ci pomogłam. A oddział mozesz faktycznie odwiedzić po wizycie...3mam kciukasy jutro za Ciebie i Nadię!

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość

podsyłam linka strony Hippa, na której informują gdzie występują promocje na ich produkty: http://www.hipp.pl/aktualnoscihtml/promocje-w-sklepach/

mnie też od czasu do czasu ćmią bóle jak na @, ale póki co skurczy nie mam!obiecałam sobie że bedę więcej chodziła, ale przez 2 ostatnie dni pogoda była do bani, za to w niedziele super- wtedy to byłam aż 2 razy na spacerku dziś nadrobię zaległości!
Dzięki za link, zaraz sobie popatrzę co i jak. Ja mam z Hippa szampon do włosków, płyn do kąpieli, krem do twarzy i ciała i krem na odparzenia...zobaczymy, jak się spisują te kosmetyki.

A u mnie słoneczko nieśmiało się przebija przez chmury. A miała już być wiosna.

make_up_istko - ja na początku ciąży zaczytywałam się w kryminałach, potem wszystkie części sagi Zmierz przerobiła nawet . A teraz nie mogę się po prostu skupić i już. Nawet w gazecie nie mogę doczytać artykułu do końca.
Super, że z oczami wszystko w porządku!!

justine - ja do szpitala z kosmetyków biorę chusteczki nawilżane (no dobra - to nie jest kosmetyk), oliwkę, krem na mróz, krem do twarzy i ciała i na odparzenia, ale te ostatnie to małe próbki, bo więcej nie zużyję. Pępkiem zajmują się położne, a kąpiel noworodka u nas jest tylko raz, więc kosmetyki do mycia u mnie odpadają. Jak mi się przypomni coś jeszcze, to dopiszę. Najlepiej podpytaj się położnej ze szpitala, co masz zabrać - bo często to zależy od szpitala.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:21
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:17   #2614
make_up_istka
BAN stały

justine u nas trzeba mieć tylko swoje ubranka dla dziecka, pieluszki i nawilżone chusteczki, ale ja w zapasie biorę małe próbki kremu na odparzenia i oliwki. No i tłusty krem do posmarowania przede wszystkim przed wyjściem ze szpitala
Stary 2011-01-12, 12:19   #2615
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
cytrynko ja ze skupieniem sie tez mam ciezko, tym bardziej ze jak czytam to mala bardzo sie wierci
lilijko jak spalam to nie bylo to dla mnie dziwne, dopiero jak Wam pisalam to uznalam ze ta Justyna to chyba jednak nie plywa
kaskup jedz dla wlasnego spokoju
Justine kurcze a ty tez lutowka, wiec co to za skurcze?? Mnie na szczescie od wczoraj nic nie boli, ale tez mialam tak w piatek 5 skurczy...

A do kosmetyczki malej spakowalam, sudocrem, husteczki, kremik do buzi na wyjscie, leko do pepuszka i tyle
Ja te skurcze miewam od..chyba spokojnie moge powiedziec ze od około miesiąca..ale zdarzały sie raz na jakis czas i trawy krótko..teraz sa troszkę silniejsze, zdarzają się częściej i trwaja dłuzej, śa nieprzyjemne nawet troche bolesne...ale co o nich mówie gince to mówi ze jest ok. Jutro mam wizyte pewnie bedzie badanie to się okaze czy wszystko ok.
Mi sie wydaje ze cos tam sie dzieje,,bardzo boli mnie krocze, az tak ciagnie jak wstaje...mała musi mocno głowka napierać...

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Na pizzerke mnie wzięło....juz moja kochana mała siorka szykuje się na wyjście do piekarni, dobrze ze jest pod domem..

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:19   #2616
make_up_istka
BAN stały

A dziś TŻ jedzie po łóżeczko - jednak dostaniemy po moich małych kuzynkach 140x70 (później zdejmuje się długie boki, krótsze się skraca i robi się tapczanik) z 5 kompletami pościeli Trzeba będzie tylko jeszcze raz maznąć lakierem bo drewno lekko się starło. Na razie i tak mamy kołyskę.
Stary 2011-01-12, 12:20   #2617
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

WIADOMOŚĆ OD DEWI:

"Witam, Blanka urodziła się o 10. Waży 3660g dostała 10 punktów. Czujemy się dobrze. Buziaki"

Oczywiście GRATULUJEMY świeżo upieczonej mamusi
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:22   #2618
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

"Witam, Blanka urodziła się o 10. Waży 3660g dostała 10 punktów. Czujemy się dobrze. Buziaki"

GRATULACE
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:23   #2619
make_up_istka
BAN stały

Gratulacje Dewi!

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Ja też już chcę...
Stary 2011-01-12, 12:23   #2620
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Cześć Mamuśki

Justine1988-Ty nie gadaj że masz skurcze ,bo dzisiaj śniło mi się że Ty i Werra urodzłyście.A Ty to nam zdawałś relację na żywo z porodu .I my śmiałyśmy się że następny porud on line

Ja ruchów też nie liczę ,moja mała ostatnio tak się wypina że sprawia mi to ból. Czkawke ma pare razy dziennie ,szczególnie jak zjem owoc .

Mnie nic nie boli,nic nie drętwieje,tylko spać nie mogę bo bolą mnie biodra. Nie zapowiada się że coś w najbliższym czasie ruszy ,więc zakładam że znowu przenoszę buuuuu

Dewi -Gratulacje dla Ciebie i Twojej Niuniklaski :

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:28
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:28   #2621
MARIKA.S
Zadomowienie

Dewi gratulacje

Trzymajcie za mnie kciuki, karmię Małą, pakuję do samochodu i jedziemy do Poznania
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:29   #2622
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
jakby ktos chciał poczytac o oznakach porodu
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

jak przeczytałam ta stronke to normlanie jakby o mnie pisali..

a jeszcze w poniedziałek była u mnie położna i własnie przez badanie zewnętrzne mojego brzucha stwierdziła że już wszystko gotowe, mówiła że brzuch mocno obniżony i na dole też gotowe..
tez przeczytałam...w sumie to dziwne...ale te napiecie w kroczu z tego co piszą pojawia się na chwilę przed porodem..u mnie trwa juz tez dosc dlugo ale musze przyznac ze jest coraz bardziej dokuczliwe i bolesne,macica mi sie chyba jeszcze nie obnizyła (aczkolwiek skurcze mam, ktore swiadcza o jej obnizeniu) nadal czuje czasami dzidzie pod zebrami, niepokój, uderzenia gorąca też mam juz jakiś czas ilekroc tylko pomyśle o porodzie...więc nie wiem czy to co pisza to jest takie wiarygodne...każdy organizm jest inny i chyba nie ma co uogólniac...Mnie jak beda niepokoic nadal te skurcze to pojade na IP, ale poki co do jutra do wizyty dotrwam.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:31   #2623
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Ja te skurcze miewam od..chyba spokojnie moge powiedziec ze od około miesiąca..ale zdarzały sie raz na jakis czas i trawy krótko..teraz sa troszkę silniejsze, zdarzają się częściej i trwaja dłuzej, śa nieprzyjemne nawet troche bolesne...ale co o nich mówie gince to mówi ze jest ok. Jutro mam wizyte pewnie bedzie badanie to się okaze czy wszystko ok.
Mi sie wydaje ze cos tam sie dzieje,,bardzo boli mnie krocze, az tak ciagnie jak wstaje...mała musi mocno głowka napierać...
A bierzesz coś na to? Np. magnez powinien Tobie choć trochę pomóc...jesteś już co prawda w 35tc, ale jeśli Ciebie bolą te skurcze, to powiedz o tym jutro lekarce.
Sorka - jesteś w 34tc, także chyba za wcześnie na takie bolące skurcze...pewnie to nic takiego, ale lekarce powiedz.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
A dziś TŻ jedzie po łóżeczko - jednak dostaniemy po moich małych kuzynkach 140x70 (później zdejmuje się długie boki, krótsze się skraca i robi się tapczanik) z 5 kompletami pościeli Trzeba będzie tylko jeszcze raz maznąć lakierem bo drewno lekko się starło. Na razie i tak mamy kołyskę.
Zazdroszczę. Fajnie macie, a najfajniej z tą kołyską - tak męża namawiałam, żebyśmy do sypialni kupili, ale nie chciał się zgodzić...teraz będzie się męczył z przenoszeniem łóżeczka z pokoju Małego do nas.

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

Gratulacje Dewik laski:. Dorodna kobietka z Blanki!

Mariko - 3mamy kciuki!! Sarka sobie pozwiedza, nie ma co.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-12 o 12:33
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:31   #2624
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja wrocilam do lozka jednak, a dzieciaki TZ do szkoly wzial w drodze do pracy.
Teraz wstalam i patrze, ze mam stan podgoraczkowy, nie jakis straszny bo 37,7, ale juz wiem skad to moje nagle zmeczenie, no i zastanawiam sie, czy isc je odbierac, czy dzwonic do TZ, zeby sie zwolnil na poltorej godzinki (bo kazda o innej porze konczy), i po nie jechal.
Przy 38,5 to chyba usne pod stolem
Eh, mam nadzieje, ze dzieciaki mnie nie zarazily zoladkowa, i nie reaguje goraczka najpierw , bo sie wsciekne chyba.
Na obiad robie ziemniaki, schabowy, i jakas polgotowa salatke ze sloika, a dzieciakim zielony groszek, jakos nie mam ani sily, ani ochoty dzisiaj.
Eh, kochana koncowka ciazy , ciekawe co mi lekarz powie w piatek, nie moge sie doczekac badania, ale moze za duze nadzieje sobie robie, a wyjde znow rozczarowana.
U nas z porodowka jest tak, ze sie idzie, mowi poloznej, ze chcemy zwiedzic (oni jak widza, ze ktos na oddzial wchodzi, to zaraz pytaja w czym moga pomoc), i ona oprowadza po wolnych pokojach (bo jest ich kilka), mi pokazala porodowke, pokoj w ktorym bede lezala na obserwacji dwie godziny po porodzie, bo jak powiedziala, na porodowce brudno bedzie , oni sprzataja zaraz wszystko, i jeden z pokoi na polozniczym, ktory akurat wolny byl, bo nie moga pokazywac pokoju z pacjentkami (prywatnosc), a juz tym bardziej jak ktos rodzi, nawet jak maja otwarte drzwi tzw., wtedy tez tylko pomieszczenia, ktore nie sa zajete.
Ale tu mnostwo szpitali, wiec i oblezen nie ma, wchodze sobie na stronke i patrze, ze jedno, gora dwojka dzieci co dzien sie rodzi tak mniej wiecej
Zdrówka

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:33   #2625
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko więc też tak masz???jakos nie zauwazyłam bys się skarżyła..chyba, ze z Ciebie taka twarda babka jest a ja sie użalam nad sobą
tak, ze dwa razy może o tym pisałam, ale jakoś uznałam to za normalny etap ciąży, poza tym to się samo pojawia i znika. Wczoraj odczułam mocno, bo dużo chodziłam i siedziałam (wizyta do babci była nie lada wyczynem dla mnie) Potem wszystko ciągnęło, skurczyki itd. Poza tym dużo dziewczyn pisze o podobnych dolegliwościach i jakoś nie chcę czasem dokładać swoich, skoro są podobne. A twarda to ja raczej nie jestem . Jeszcze było małe przytulanko, po którym mąż stwierdził, że da radę wytrzymać beż do porodu (nic nie wspominając co po porodzie) a mi się buźka uśmiechnęła, bo za dobrze go znam w tej kwestii i wiem, że nie wytrzyma, no chyba, że za 2 tygodnie lekarz mu powie to wprost.....

W ogóle jadąc z dziadkiem (ma 75 lat) w autobusie pełnym moherowych beretów strzeliliśmy sobie taką gadkę (przytoczyłam historię, którejś z Was o wizycie w IKEII), że w ciągu 2 minut oboje siedzieliśmy obok siebie Miny moherowych berecików były bezcenne Oczywiście było wcześniej jedno miejsce wolne, ale czekając, aż dziadek wsiądzie nie chciałam się przeciskać, no i dostałam "ochrzan" od dziadka dlaczego to w moim stanie nie siedzę (a mi było głupio, że on miałby stać)

Ruchów nie liczę bo to mija się z celem!!!!!! Szczególnie u mojej dzidzi, przecież ona taka spokojna jest. A ja pewnie dostałabym zawału serca doszukując się czegoś zupełnie niepotrzebnie.
Dla dziecka do szpitala biorę tylko i wyłącznie pieluchy i chusteczki, tak jak piszą na stronie, a mąż potem dowiezie torbę z rzeczami na wyjście. Nic więcej.
Stary 2011-01-12, 12:37   #2626
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja nie licze.. moj lekarz nie kazał..
moja sie rusza jak szalona.. czasem ma jeden, dwa takie dni ze milknie.. choc od wczoraj wieczorem jest spokojniejsza..
a jej ruchy sa bardzo bolesne, nie wiem czy sie tak ułożyła ale normalnie jakby mnie łapami po jajnikach okładała a nogami po wątrobie czy czyms w pobliżu...

też mam jutro wizyte, o ile dotrwam i tez jutro kończe 37TC!!
a teraz ma czkawke.. Wasze też tak często maja czkawke??
Jutro juz 37 tydzień zaczynasz..dobrze pamiętam że Amelkę w 36 tygodniu urodziłaś...skoro położna mówi ze wszytsko gotowe to dobrze..a ten 37 tydzien to liczac od OM???Moja ostatnio tez czesto ma czkawkę, nawet kilka razy dziennie tez mnie to martwiło...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:39   #2627
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Witam
ja dalej wierce Wam dziure w brzuchu z kolejnymi pytaniami ale jak ktoś już wspomniał to form to prawdziwa skarbnica wiedzy a kogo mam spytać jak nie Was?

kto już zwiedzał jakas porodówke? weszłyście na oddział i co? ze chcecie zwiedzać? bo jakoś tak mi głupio... nie wiem z czym do nich uderzyć

a jak to z opłatami za poród rodzinny? ja pierwsze słysze...
ja zwiedzałam dwie i trzecią wirtualnie bo się okazało że nie wpuszczają na sale- bo sale wiecznie pracują!
pierwszy szpital- troche stresa miałam, zadzwoniłam wcześniej czy mozna przyjechać i obejrzeć- spoko, położna przemiła- oczywiście zapraszamy tylko zeby zadzwonić jeszcze jak się bedzie jechało i uprzedzić.
Tak zrobiłam- zadzwoniłam już z auta, ze jadę, za ok.poł godziny będę...weszłam, mówię, że dzwoniłam i że chce obejrzeć-pokazała mi babka wszystkie sale- standardowe czyli darmowe i niby sale VIP- znaczy płatne.
Potem zaprowadziła na połozniczy, oddała pod opiekę innej babki i ta druga mi też pokazala sale kilku osobowe i jedynki (płatne), wyjaśniła ile się płaci, czy trzeba rezerwacje robić itp.
Ja jeszcze dopytywałam o badania (czy jakieś niestandardowe są potrzebne) o ZZO, wanny do porodu, poród w innej pozycji niż leżąca, co w przypadku mojego kręgosłupa (ginka mnie straszyla że ZZO nie dostanę) podpytałam też o to co zabrać i na ile dni (czy mają pieluchy dla dziecka, podkłady jałowe dla mnie, kosmetyki i takie pierdoły) w sumie- byliśmy z TŻ z 15 minut.
Drugi szpital- to samo.
Tyle, że w tym drugim- dostałam na dzień dobry cennik- to i to płatne, to i tamto- darmo....ogólnie- ten drugi szpital- bardzo mnie zniechęcił. Bo poczułam się jak w fabryce.

Aha- sprawdź takie prozaiczne rzeczy jak:
-czy jest gdzie zaparkować blisko szpitala-jak z dojazdem (my sobie ustaliliśmy z TŻem 3 trasy dojazdu - na dzień powszechny z rana, na wieczór i trasę weekendową- bo będziemy rodzić w centrum miasta i trzeba wziąć pod uwagę korki itp)
- dojście do szpitala, jakbyś już rodziła i przyjechała w trakcie (znaczy czy jest winda, schody, gdzie się udać najpierw)
-czy robią lewatywę (czy musisz mieć swoją)
- w jakich godzinach Tż/mąz może być przy tobie (po porodzie) czy w ogóle będzie mógl wejść na oddział- jak to wygląda w przypadku innych odwiedzających.

a co do porodów rodzinnych- mnie niech Bóg broni tego uswiadczyć- TŻ ma być owszem podczas pierwszej fazy bo umie mi brzuch masować i młody się uspokaja jak TŻ do niego mówi...ale potem- za drzwi!
nie bedzie mi zaglądał w wiadome miejsca...z reszta nie o to chodzi- wiem że bardziej bym sie na nim skupila i na tym, żeby mi z wrażenia nie zszedł, niż na rodzeniu,a nie o to chodzi...ale w pierwszym szpitalu- poród rodzinny nie wchodził w gre- tylko na 1 fazę mąż może być obecny. W drugim- był własnie płatny, ale nie interesowało mnie to, wiec nawet nie dopytywałam.
W trzecim szpitalu- którego nie zwiedzalismy bo oni nie przewidują takiej opcji- piszą na stronie- że bezpłatny i ogólnie dostępny.
wiec lepiej się o to dopytać, bo co szpital to inna polityka
mam nadzieję że troszkę pomoglam

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:39   #2628
olbka
Zadomowienie

Dewi, kawał dziewczyny, gratulacje!!!k laski:

ja właśnie zaliczyłam panikę pt." mam za mało ubranek dla Kaśki". Musiałam zrobić przegląd

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:41   #2629
make_up_istka
BAN stały

cytrynko ja bym sama takiej kołyski nie kupiła, bo 200 czy 300zł wydane na - tak naprawdę - 3 miesiące (na więcej nie ma szans, bo jest malutka) to dla nas byłaby strata pieniędzy. Po prostu fajnie że mamy a z łóżeczka się ciesze, bo po naszym ostatnim załamaniu finansowym to nie wiem kiedy byśmy je kupili... A tak, tylko biały lakier czy farbkę trzeba będzie kupic.
Stary 2011-01-12, 12:44   #2630
Justine1988
Zadomowienie

JUz drugi skurcz...zaliczony...sork i bede zapisywac bo sama jestem ciekawa co ile sa...a i moze cos poradzicie albo uspokoicie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
dzięki, jak zawsze można na Was liczyć w takim razie chyba najpierw przedzwonie a potem pojade

lilijko, justine gratuluje 35 tc

ja natomiast ostatnio mam takie kłucia w pochwie troche jak przy przeziębionym pęcherzu ale nie podejrzewam żadnej infekcji bo kłuje tylko jak chodze i to też nie zawsze ale za to boleśnie... ja chce już luty i chce już rodzić

ostatnio mi się śniło że mąż przywiózł nasze dzieciątko ze szpitala i był to... chłopczyk ciekawe czy się sprawdzi
Ja Ci cichutko wróże chłopca

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:44   #2631
agape
Zadomowienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

gratulacje:ro za:

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:46   #2632
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dewi gratulacje

Trzymajcie za mnie kciuki, karmię Małą, pakuję do samochodu i jedziemy do Poznania
Stary 2011-01-12, 12:47   #2633
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
tak. Moja co najmniej raz dziennie, ale najczęściej dwa

nie liczę. Jestem do tego nastawiona jakoś anty. Chyba bym oszalała, jakbym się miała jeszcze tym martwić
Moja ma okresy przestoju czasem nawet przez 2h, bo śpi. Jak się zaczynam niepokoić - to ją budzę...
Ja narazie nie licze ale mojej kolezance polozna kazała liczyc po 36 tygodniu.
Póki co moja jest bardzo ruchliwa..
Chociaz ostatnio zauważyłam, że trochę mniej, szybciej daje mi zasnąc...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:47   #2634
agape
Zadomowienie

ja do szpitala też biore tylko pampersy i chusteczki nawilżane

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:47   #2635
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

GRATULUJĘ!!!!k laski:

Ja do szpitala też nie biorę nic więcej poza chusteczkami i pieluchami a na wyjście do przyszykowanej torby z ubrankami którą przyniesie mąż włożyłam krem ochronny do buzi.
Co do kosmetyków to ja jednak zdecydowałam się na tą serię dla niemowląt Ziajki - trochę poczytałam i bardzo spodobały mi się opinie o nich.
Co do zamówienia w doz to podzwoniłam i okazało się że paczka czeka na mnie w aptece tyle, że nikt nie poinformował mnie mailowo...ale najważniejsze że już jest bo tam podkłady na mnie czekają a tu czas coraz bardziej niebezpieczny się robi
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:49   #2636
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

GRATULACJE!! Czekamy na powrót i zdjątko małej

Ja do szpitala z kosmetyków biorę chusteczki wilgotne, oliwkę (są na liście od położnej) oprócz tego zapakowałam krem Nivea na każdą pogodę, co ciałka i buźki i jakby co puder, choć nie wiem czy będzie potrzebny.

Jak nic się do jutra nie wydarzy, to jutro będę miała 40tc+2dni (licząc od 1 dnia miesiączki) i oficjalnie będę się od jutra przeterminowywać (bo na 13.01 mi wyliczyli termin), mam nadzieje, że nie potrwa to długo...
Stary 2011-01-12, 12:51   #2637
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
cytrynko czekamy na zdjecia lozeczka!
A mnie sie przypomnialo jak dzis rano biednego meza mojego postawilam do pionu, obudzil mnie zeby zjesc z nim sniadanie, no wiec wstalam, a on je i cisza, widze ze caly chodzi, mowie do niego co on taki nerwowy, a on ze ja do pracy nie chodze to nie wiem jak to jest rano wstac i denerwowac sie, no jak sie nie wkurzylam, i zaczelam mu mowic ze ja to dopiero moge zaczac chodzic zdenerwowana bo za miesiac czeka mnie porod i zaczelam mu opisywac ze szczegolami, potem o pologu wszystko, o karmieniu, hehehehe i skonczylam ze czeka mnie tyle rzeczy a ja pomimo wszystko w dobrym nastroju wstaje i nie chodze nerwowa, przemyslal i uznal ze on jednak woli do tej pracy isc
HEHEHmój kiedys też cos takiego powiedział, "że ja mam fajnie bo moge wrócić do łożka, nie musze chodzić do pracy" ja mu powiedziałam dokładnie jak ty swojemu...i od tamtej pory juz takimi tekstami nie rzuca, grzecznie wstaje i nie marudzi...czasami tylko jak wstaje z łożka ze łzami w oczach z bólu pachwin i jak sobie postekuje przewracając sie z boku na bok to mówi "oj kochanie, co ja ci zrobiłem"..z delikatnym uśmieszkiem

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 12:54   #2638
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
a pytanko: Jakie kosmetyki dla dziecka pakujecie do szpitala???
no własnie?
bo ja na razie wykombinowałam:
-gencjanę (tak na wszelki wypadek wezmę)na pewno mają, ale...i tak spakowałam
-chusteczki do pupki
- malutki krem na odparzenia (mam próbeczkę, to wezmę)
-krem do buzi (na wyjście i taki na codzień tłuścioch)
w sumie u mnie w szpitalu dają takie 'startery' w których wszsytko na początek jest w mini pojemniczkach,, wiec pewnie i tak będę używać tych próbek...
więc nie wiem czy jest sens coś jeszcze spakować (ale jesli się zdecyduję to oliwkę i mydełko jeszcze wezmę), no i pieluchy-oczywista sprawa.
dopytaj moze w szpitalu czy dają to się nazywa chyba "niebieskie pudełko" tam tez są probki pieluch i nawet jakieś gazetki dla mamusie- ale trzeba się o to upomnieć, bo czasem położne 'zapomną" dać i chyba sobie biorą kosmetyki i gazety

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:56   #2639
olbka
Zadomowienie

dziewczyny, jak ja się dzisiaj na niczym skupić nie mogę to szok

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:57   #2640
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

gratuluje kolejnej rozpakowanej mamusce a córcia sporawa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości