|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Lilijko więc też tak masz???jakos nie zauwazyłam bys się skarżyła..chyba, ze z Ciebie taka twarda babka jest a ja sie użalam nad sobą
|
|
#2612 |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Ja dziś w nocy się dziwnie czułam, nie spałam prawie wcale
Niby nic nie bolało, ale mała się wypychała, brzuch lekko twardniał, było mi totalnie niewygodnie... Teraz za to prawie zasypiam, ale czekam na wizytę koleżanki.Ja ruchów małej w ogóle nie licze i nie liczyłam. Podobno najważniejsze to po prostu czuć że się rusza tyle co zwykle, a nie zdecydowanie mniej i tyle. Moja też ma czkawki prawie codziennie, ale za to trwają jakieś 20-30min i już nie lubię tego uczucia, zwłaszca jak mi się o nogi obija... Mi się dziś śniło, że i ja i vilya zaczęłyśmy rodzić nie wiem na czym się skończyło bo się obudziłam w końcu, ale bólu nie pamiętam cytrynko ja w całej ciąży nie jestem w stanie się w ogóle skupić na książkach. Nad czym zresztą ubolewam, bo bardzo lubię czytać, a wiem ze później nie będzie na to tyle czasu. Aha, i byłam u okulisty - z siatkówką OK mimo wady wzroku
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zamówiłam te wałeczki ochronne, o których jakiś czas temu pisała JeSuis..zobaczymy, czy się przydadzą
. Stwierdziłam, że 4 dyszki z przesyłką to niedużo, a może Małemu bezpieczniej będzie w łóżeczku...wiem, że takie coś można wykombinować samemu z pieluchy nawet, ale jakoś tak stabilniejsze te wałeczki mi się wydają.Postaram się porobić Cytat:
. A oddział mozesz faktycznie odwiedzić po wizycie...3mam kciukasy jutro za Ciebie i Nadię!Cytat:
A u mnie słoneczko nieśmiało się przebija przez chmury. A miała już być wiosna make_up_istko - ja na początku ciąży zaczytywałam się w kryminałach, potem wszystkie części sagi Zmierz przerobiła nawet . A teraz nie mogę się po prostu skupić i już. Nawet w gazecie nie mogę doczytać artykułu do końca.Super, że z oczami wszystko w porządku!! justine - ja do szpitala z kosmetyków biorę chusteczki nawilżane (no dobra - to nie jest kosmetyk ), oliwkę, krem na mróz, krem do twarzy i ciała i na odparzenia, ale te ostatnie to małe próbki, bo więcej nie zużyję. Pępkiem zajmują się położne, a kąpiel noworodka u nas jest tylko raz, więc kosmetyki do mycia u mnie odpadają. Jak mi się przypomni coś jeszcze, to dopiszę. Najlepiej podpytaj się położnej ze szpitala, co masz zabrać - bo często to zależy od szpitala.
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-12 o 12:21 |
||
|
|
|
#2614 |
|
BAN stały
|
justine u nas trzeba mieć tylko swoje ubranka dla dziecka, pieluszki i nawilżone chusteczki, ale ja w zapasie biorę małe próbki kremu na odparzenia i oliwki. No i tłusty krem do posmarowania przede wszystkim przed wyjściem ze szpitala
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje ze cos tam sie dzieje,,bardzo boli mnie krocze, az tak ciagnie jak wstaje...mała musi mocno głowka napierać... ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Na pizzerke mnie wzięło.... juz moja kochana mała siorka szykuje się na wyjście do piekarni, dobrze ze jest pod domem..
|
|
#2616 |
|
BAN stały
|
A dziś TŻ jedzie po łóżeczko - jednak dostaniemy po moich małych kuzynkach 140x70
(później zdejmuje się długie boki, krótsze się skraca i robi się tapczanik) z 5 kompletami pościeli |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD DEWI:
![]() "Witam, Blanka urodziła się o 10. Waży 3660g dostała 10 punktów. Czujemy się dobrze. Buziaki" Oczywiście GRATULUJEMY świeżo upieczonej mamusi
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2619 |
|
BAN stały
|
Gratulacje Dewi!
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ja też już chcę... |
|
|
|
#2620 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Mamuśki
Justine1988-Ty nie gadaj że masz skurcze ,bo dzisiaj śniło mi się że Ty i Werra urodzłyście.A Ty to nam zdawałś relację na żywo z porodu .I my śmiałyśmy się że następny porud on line ![]() Ja ruchów też nie liczę ,moja mała ostatnio tak się wypina że sprawia mi to ból. Czkawke ma pare razy dziennie ,szczególnie jak zjem owoc . Mnie nic nie boli,nic nie drętwieje,tylko spać nie mogę bo bolą mnie biodra. Nie zapowiada się że coś w najbliższym czasie ruszy ,więc zakładam że znowu przenoszę buuuuu ![]() Dewi -Gratulacje dla Ciebie i Twojej Niuni klaski :
Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 Czas edycji: 2011-01-12 o 12:28 |
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Dewi gratulacje
Trzymajcie za mnie kciuki, karmię Małą, pakuję do samochodu i jedziemy do Poznania ![]()
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2623 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorka - jesteś w 34tc, także chyba za wcześnie na takie bolące skurcze...pewnie to nic takiego, ale lekarce powiedz. Cytat:
. Fajnie macie, a najfajniej z tą kołyskąCytat:
![]() ![]() k laski:. Dorodna kobietka z Blanki!Mariko - 3mamy kciuki!! Sarka sobie pozwiedza, nie ma co .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-12 o 12:33 |
|||
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeszcze było małe przytulanko, po którym mąż stwierdził, że da radę wytrzymać beż do porodu (nic nie wspominając co po porodzieW ogóle jadąc z dziadkiem (ma 75 lat) w autobusie pełnym moherowych beretów strzeliliśmy sobie taką gadkę (przytoczyłam historię, którejś z Was o wizycie w IKEII), że w ciągu 2 minut oboje siedzieliśmy obok siebie ![]() Ruchów nie liczę Dla dziecka do szpitala biorę tylko i wyłącznie pieluchy i chusteczki, tak jak piszą na stronie, a mąż potem dowiezie torbę z rzeczami na wyjście. Nic więcej. |
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo się okazało że nie wpuszczają na sale- bo sale wiecznie pracują!pierwszy szpital- troche stresa miałam, zadzwoniłam wcześniej czy mozna przyjechać i obejrzeć- spoko, położna przemiła- oczywiście zapraszamy tylko zeby zadzwonić jeszcze jak się bedzie jechało i uprzedzić. Tak zrobiłam- zadzwoniłam już z auta, ze jadę, za ok.poł godziny będę...weszłam, mówię, że dzwoniłam i że chce obejrzeć-pokazała mi babka wszystkie sale- standardowe czyli darmowe i niby sale VIP- znaczy płatne. Potem zaprowadziła na połozniczy, oddała pod opiekę innej babki i ta druga mi też pokazala sale kilku osobowe i jedynki (płatne), wyjaśniła ile się płaci, czy trzeba rezerwacje robić itp. Ja jeszcze dopytywałam o badania (czy jakieś niestandardowe są potrzebne) o ZZO, wanny do porodu, poród w innej pozycji niż leżąca, co w przypadku mojego kręgosłupa (ginka mnie straszyla że ZZO nie dostanę) podpytałam też o to co zabrać i na ile dni (czy mają pieluchy dla dziecka, podkłady jałowe dla mnie, kosmetyki i takie pierdoły) w sumie- byliśmy z TŻ z 15 minut. Drugi szpital- to samo. Tyle, że w tym drugim- dostałam na dzień dobry cennik- to i to płatne, to i tamto- darmo....ogólnie- ten drugi szpital- bardzo mnie zniechęcił. Bo poczułam się jak w fabryce. Aha- sprawdź takie prozaiczne rzeczy jak: -czy jest gdzie zaparkować blisko szpitala-jak z dojazdem (my sobie ustaliliśmy z TŻem 3 trasy dojazdu - na dzień powszechny z rana, na wieczór i trasę weekendową- bo będziemy rodzić w centrum miasta i trzeba wziąć pod uwagę korki itp) - dojście do szpitala, jakbyś już rodziła i przyjechała w trakcie (znaczy czy jest winda, schody, gdzie się udać najpierw) -czy robią lewatywę (czy musisz mieć swoją) - w jakich godzinach Tż/mąz może być przy tobie (po porodzie) czy w ogóle będzie mógl wejść na oddział- jak to wygląda w przypadku innych odwiedzających. a co do porodów rodzinnych- mnie niech Bóg broni tego uswiadczyć- TŻ ma być owszem podczas pierwszej fazy bo umie mi brzuch masować i młody się uspokaja jak TŻ do niego mówi...ale potem- za drzwi! nie bedzie mi zaglądał w wiadome miejsca...z reszta nie o to chodzi- wiem że bardziej bym sie na nim skupila i na tym, żeby mi z wrażenia nie zszedł, niż na rodzeniu,a nie o to chodzi...ale w pierwszym szpitalu- poród rodzinny nie wchodził w gre- tylko na 1 fazę mąż może być obecny. W drugim- był własnie płatny, ale nie interesowało mnie to, wiec nawet nie dopytywałam. W trzecim szpitalu- którego nie zwiedzalismy bo oni nie przewidują takiej opcji- piszą na stronie- że bezpłatny i ogólnie dostępny. wiec lepiej się o to dopytać, bo co szpital to inna polityka mam nadzieję że troszkę pomoglam
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Dewi, kawał dziewczyny, gratulacje!!!
![]() k laski:ja właśnie zaliczyłam panikę pt." mam za mało ubranek dla Kaśki". Musiałam zrobić przegląd ![]()
|
#2629 |
|
BAN stały
|
cytrynko ja bym sama takiej kołyski nie kupiła, bo 200 czy 300zł wydane na - tak naprawdę - 3 miesiące (na więcej nie ma szans, bo jest malutka) to dla nas byłaby strata pieniędzy. Po prostu fajnie że mamy
a z łóżeczka się ciesze, bo po naszym ostatnim załamaniu finansowym to nie wiem kiedy byśmy je kupili... A tak, tylko biały lakier czy farbkę trzeba będzie kupic.
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
JUz drugi skurcz...zaliczony...sork i bede zapisywac bo sama jestem ciekawa co ile sa...a i moze cos poradzicie albo uspokoicie
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co moja jest bardzo ruchliwa.. Chociaz ostatnio zauważyłam, że trochę mniej, szybciej daje mi zasnąc...
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
ja do szpitala też biore tylko pampersy i chusteczki nawilżane
|
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() k laski:![]() Ja do szpitala też nie biorę nic więcej poza chusteczkami i pieluchami a na wyjście do przyszykowanej torby z ubrankami którą przyniesie mąż włożyłam krem ochronny do buzi. Co do kosmetyków to ja jednak zdecydowałam się na tą serię dla niemowląt Ziajki - trochę poczytałam i bardzo spodobały mi się opinie o nich. Co do zamówienia w doz to podzwoniłam i okazało się że paczka czeka na mnie w aptece tyle, że nikt nie poinformował mnie mailowo...ale najważniejsze że już jest bo tam podkłady na mnie czekają a tu czas coraz bardziej niebezpieczny się robi
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja do szpitala z kosmetyków biorę chusteczki wilgotne, oliwkę (są na liście od położnej) oprócz tego zapakowałam krem Nivea na każdą pogodę, co ciałka i buźki i jakby co puder, choć nie wiem czy będzie potrzebny. Jak nic się do jutra nie wydarzy, to jutro będę miała 40tc+2dni (licząc od 1 dnia miesiączki) i oficjalnie będę się od jutra przeterminowywać (bo na 13.01 mi wyliczyli termin), mam nadzieje, że nie potrwa to długo... |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie?
bo ja na razie wykombinowałam: -gencjanę (tak na wszelki wypadek wezmę)na pewno mają, ale...i tak spakowałam -chusteczki do pupki - malutki krem na odparzenia (mam próbeczkę, to wezmę) -krem do buzi (na wyjście i taki na codzień tłuścioch) w sumie u mnie w szpitalu dają takie 'startery' w których wszsytko na początek jest w mini pojemniczkach,, wiec pewnie i tak będę używać tych próbek... więc nie wiem czy jest sens coś jeszcze spakować (ale jesli się zdecyduję to oliwkę i mydełko jeszcze wezmę), no i pieluchy-oczywista sprawa. dopytaj moze w szpitalu czy dają to się nazywa chyba "niebieskie pudełko" tam tez są probki pieluch i nawet jakieś gazetki dla mamusie- ale trzeba się o to upomnieć, bo czasem położne 'zapomną" dać i chyba sobie biorą kosmetyki i gazety
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, jak ja się dzisiaj na niczym skupić nie mogę to szok
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje kolejnej rozpakowanej mamusce a córcia sporawa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Niby nic nie bolało, ale mała się wypychała, brzuch lekko twardniał, było mi totalnie niewygodnie... Teraz za to prawie zasypiam, ale czekam na wizytę koleżanki.
juz moja kochana mała siorka szykuje się na wyjście do piekarni, dobrze ze jest pod domem..

klaski :