|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Dziewczyny donoszę, że przetestowałam nowe pieluchy happy 3d flexi i jestem zachwycona
![]() ![]() a ze zwykłych happy nie byłam zadowolona bo dla mnie były za sztywne
#4562 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24315535]
Twój też bezrobotny? ![]() A tylko spróbowałby ![]() Nie, pracuje, ale ciężko mu było znaleźć pracę. Ale było tak jak u Bydgosi, ja mu podrzucam ogłoszenia a ten 'yhy' i koniec. Teraz gadał że idzie do wojska, ale z jego zapałem pójdzie za rok ![]() Już wybiera sie 3 miesiace ![]() oo fajną książke kucharską dla dzieci znalazłam ![]() http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-01-12 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2431778 1]
nie złościcie się na siebie... ![]() ![]() przepraszam, że się mądrzę... nie o to mi chodzi... poprostu to samo praktycznie przerabialiśmy... dogadacie się... ![]() w dodatku małżowi się zachciało odwiedzin u mamusi, to go aż opierniczyłam... teściowa pewnie jak tylko może to siedzi u córki w szpitalu a ja mam do niej wieźć dziecko? a może ja przesadzam? od razu widzę wirusy wpełzające na liwkę ![]() [/QUOTE] ![]() Dzisiaj rano po przebudzeniu mąż stwierdził, że życie jest za krótkie, żeby się boczyć i dogryzać sobie i już jest lepiej ![]() W żadnym wypadku nie wieźć!!! ![]() A Lusia się puszcza ![]() ![]() Ja gotuję jaglaną i z jabłkiem gotowanym podaję ( jabłka sama robiłam - działkowe ). Do tego trochę cynamonu daję i młoda się tym zajada.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-12 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, że TŻ się ciut otrząsnął, ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no nie zawiozłam. aczkolwiek mój małż już stwierdził, że to nie przez grypę, tylko mam pretekst, bo ja nie lubię jego mamy... no może i jej nie uwielbiam, ale bez przesady. a ja się wkurzyłam... znowu... ośmiorniczka, którą oddaliśmy do reklamacji i za którą oddali kasę znów jest w sklepie (nie, nie ten sam egzemplarz, poprostu mieli dostawę). ale o 2 dychy droższa... pitolę... dostali dosłownie 2 dni po oddaniu pieniędzy... tylko zamiast 79zł kosztuje 99... nieszczęśliwy zbieg okoliczności czy chamstwo...? trudno... kupię na allegro... albo w ogóle co innego kupimy za te pieniądze... bo to był prezent mikołajowy... macie pomysł na jakieś fajne zabawki za tą kwotę? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
bratka, szukałaś materaca piankowego dla gości. Będa w Lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_15874.htm
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale gratki i tak sie należą ![]() Ja dziś nakupiłam jarzynek , cielecinki i wołowinki i gotuje młodej zapasy ![]() Zjada duży słoiczek na raz - 4 zł To mnie to ile taniej wyszło ![]() Narobie jej porcji i zamroże jak zwykle - bedzie miała - brokułową , jarzynową , jarzynową z fasolką i brukselką i jarzynowa z ryżem - wszystkiego po 2 porcje i wszystko z mieskiem ![]() Ogólnie jarzynki z mieskiem . A mam jeszcze szpinak mrożony co moge z tego zrobic małej ![]() Bo to dużo żelaza ma a tego dziecie potzrebuje teraz. Ty mi Bydgoś powiedz jakie te pulpeciki robisz bo mam mielone indycze ale nie wiem co z tego młodej zrobic - ale i tak przecież trza przemielic nie ![]() Nastepnym razem kupie jeszcze kaszy bo zapomniałam i bedą jedzonka z kaszą. ![]()
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziś po raz pierwszy moje dziecko okazało lęk separacyjny.Wyszłam na chwilę z pokoju i zanim wyszlam z pokoju Olcia już zaczeła płakać. Druga sprawa to,ze mleko mi zanika.Od 3 dni śpię bez stanika i ani kropla mi nie wypłynęła, cycki mam ja flaki.Dopiero jak nie karmię pół dnia to się mleko uzbiera na kolacje. Codziennie wypatruje kolejnego zęba a tu NIC. Moja się nie puszcza anie nie dmucha.Stać też nie stoi ale próbuje.Za to zamiast raczkować do przodu to ciągle siada. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-01-12 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Curly81 fajnie sobie Twoja mała poczynia
![]() ![]() Spradka i Bydgoś dzięki za info. Właśnie wczoraj zauważyłam te materace. Jak będą fajne to zamierzam zakupić. Byliśmy dziś u pediatry specjalizującej się w alergiach - mamy przepisaną maść ręcznie robioną, bebilon pepti na wypróbowanie czy będzie poprawa, i zakaz wprowadzanie jakichkolwiek nowości co najmniej przez najbliższe dwa miesiące, żeby organizm odreagował. Gluten dopiero zaczniemy wprowadzać po 10 miesiącu. A ja dalej niedospana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Silpe, szpinak z ziemniaczkami
![]() ![]() W Mothercare już -50% się zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Rozeznanie
|
hej
![]() cały czas podczytuję, ale nie chce mi się pisać ![]() i na tym zakończę moją wypowiedź ![]()
![]() |
#4573 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam problem moj tz chory boje si o malego co by go nie zarazil...nie wiiem co zrobic myslalam,zeby na pare dni spal u matki ale pewnie sie nie zgodzi..... pogoda koszmarna juz nie wiem co lepsze chyba mroz ale zeby slonce bylo a nie ciagle szaro i ciemno.... zapisalam mlodego do złobka za rok ![]()
![]() |
#4574 | ||
Konto usunięte
|
Rewelacja
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2432285 8]znaczy się przespał się z problemem i rozum odzyskał ![]() [/QUOTE] Co to się dzieje... puszczają się, przesypiają... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemu nie? ja sama jak chora, do mamy się wynoszę, albo dziecko wynoszę. Bez sensu, by zachorowało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
BAN stały
|
zapraszam do głosowania
![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-807978.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Ewcia i tatuś dziś sobie świetnie poradzili. a teraz padła mi na 3 dziś drzemkę, ululałam ją sama, starym dobrym sposobem na rękach do muzyczki z radia. wygląda na to, że jak jest dziki ryk, to znaczy, że się ja matka nie wpasowałam w dobry moment do usypiania. uffff... dobrze wiedzieć, że się coś potrafi
![]() przedszkolny bal, a raczej jego kawałek, na którym byłam - beznadzieja. animatorki=amatorki. a jedna - główna prowadząca miała tak paskudnie piskliwy głos, że do teraz mi w uszach dzwoni. ![]() jutro postaram się nagrać filmik jak Ewcia pije z niekapka, a w weekend pogonię małża, żeby znów coś większego z tego sklecił. właśnie na niego czekam - ma wrócić z pizzą. pewnie jak przyjedzie, to akurat Ewcia wstanie i nie da nam spokojnie zjeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cholera mnie bierze - niby dlaczego mamy głosować na Twoje dziecko? Wchodzisz z buciorami w nasz wątek, ani me, ani be, tylko głosujcie. Nieładnie. Cytat:
Dlatego jak z koleżanką miałyśmy 1-3 klasę, to same organizowałyśmy. Wynajmowałyśmy za grosze (5zł od łebka było) salę w domu kultury obok szkoły, poczęstunek też był, a zabawa taka, jak chciałyśmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kapie mi juz tez dawno sciagam pokarm rano i wieczorem po 150 z obu cycków w dzien mloda pije ze 3 razy i 3 razy w nocy ale nie wiem ile i pija tylko z 1 cycka zajmuje jej to max 10 min czasem mi sie zadaje ze ona tym cycem sie nie najada tylko ten najwiekszy głod zaspokaja my jak nam wyszły te 2 jedynki na kolejnego czekalismy 4 miesiace a teraz juz ma 4 i lada dzien beda kolejne 2 ![]() bez paniki mama jak mloda zacznie ci zgrzytac zebami to bedziesz miala dosc ![]() ![]() ![]() ze siada sama to jest wyczyn a raczkowac sie nauczy zobaczysz jak wystartuje ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a ja sie dzis tak zdenerwowałam ze az mi sie słabo zrobiło i odwaliłam mojej bratowej i braciszkowi takiego smsa ze chyba do konca zycia sie nie odezwie o mloda sie mnie domaga Lea przeczytałam mojego priva?
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-12 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Konto usunięte
|
Czym te nerwy spowodowane?
LEA, na gg pisałam do tiebia ![]() Od jakiegoś czasu mam fazę na surowe parówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Edzia u mnie to samo.Mam wrazenie,ze Olcia w nocy budzi sie tylko aby pocycac piers i iść spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2432285 8]znaczy się przespał się z problemem i rozum odzyskał ![]() no nie zawiozłam. aczkolwiek mój małż już stwierdził, że to nie przez grypę, tylko mam pretekst, bo ja nie lubię jego mamy... no może i jej nie uwielbiam, ale bez przesady. a ja się wkurzyłam... znowu... ośmiorniczka, którą oddaliśmy do reklamacji i za którą oddali kasę znów jest w sklepie (nie, nie ten sam egzemplarz, poprostu mieli dostawę). ale o 2 dychy droższa... pitolę... dostali dosłownie 2 dni po oddaniu pieniędzy... tylko zamiast 79zł kosztuje 99... nieszczęśliwy zbieg okoliczności czy chamstwo...? trudno... kupię na allegro... albo w ogóle co innego kupimy za te pieniądze... bo to był prezent mikołajowy... macie pomysł na jakieś fajne zabawki za tą kwotę? ![]() ![]() chamstwo z tą ośmiorniczką ![]() Cytat:
też bym mogła pomrozić, u nas też na jeden raz duży słoiczek idzie juz... chyba że ma bunt jedzeniowy... ![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tego, że gotujesz małej każdego ranka: wow. Serio, ja już powoli przygotowuję się do pracy i już teraz ledwo daje rade wszystko zrobić. Boje sie powrotuuuuu!!! Bratko oby Pepti zasmakował i pomógł! my tez wprowadzamy gluten tak późno. Dzięki dziewczyny za wskazówki i Wasze pomysły na kaszę ![]()
![]() |
#4582 |
Konto usunięte
|
tak, przeczytałam i odpisałam.
![]() chyba że Ty znów coś do mnie naskrobałaś, a ja już nie dostałam...?? ![]() Ty napisałaś co chcesz, i podałaś adres, ja Ci odpisałam podając mój numer konta i poprosiłam Cię o pełny adres bo nie podałaś kodu pocztowego. ![]() Tego mojego PW nie dostałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Konto usunięte
|
Agu znów 250ml kaszki wypiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Odkad wrocilam do pracy nie mam czasu pisac ale staram sie czytac Was regularnie ![]() Podziwiam zdjecia Waszych przecudnych dzieci ![]() ![]() Macius poki co zaczal wstawac z siadu na rowne nozki (trzymany za raczki rzecz jasna) i strasznie zdziwiony jest jak juz stoi ![]() Ja bardzo szybko "wdrozylam sie" w urzedowy klimat i nie mam nawet za bardzo czasu zeby myslec w pracy o Macku ![]() Macius beze mnie radzi sobie swietnie, a raczej moi rodzice ktorzy sie nim zajmuja ![]() Jak wracam po pracy to jakis taki madrzejszy mi sie wydaje, bardziej energiczny i jakby bardziej rozumny ![]() Jutro wzielam dzien wolny bo ide do poradni rehabilitacyjnej z mlodym na kontrole a pozniej jedziemy do Olsztyna na zakupy. Musimy w koncu kupic fotelik bo ledwo co sie miesci w dotychczasowym. Podobnie jak wiekszosc waham sie pomiedzy romerem king plus a maxi cosi tobi. zobacze jak wygladaja na zywo i wtedy zdecydujemu. A propos karmienia piersia. Macka karmie rano, po przebudzeniu a pozniej jeszcze kolo 7, chwile przed wyjsciem. W ciagu dnia mama podaje kaszke, ewentualnie sloiczek jak mocno glodny i 180 ml mleka modyfikowanego. W zeszlym tygodniu podawala moje mleko sciagniete w pracy dzien wczesniej ale raz zdarzylo sie ze mleko po sciagnieciu skwasnialo i nie ryzykujemy. Nie mam w pracy lodowki a czesto sciagam juz okolo 12 i przez te pare godzin do mojego powrotu do domu po porstu sie psuje. Teraz sciagam i wylewam, zeby utrzymac laktacje. Myslalam ze tylko ja w staniku spalam ![]() ![]() Maciek slabo mi sypia odkad wrocilam do pracy Czesto sie budzi, nie chce jesc ale grymasi sobie, przez co chodze niewypana ![]() Szaja pytanie do Ciebie!! Wnioskuje ze jestes nauczycielka w gimnazjum. Jakiego przedmiotu uczysz? Ja 4 lata temu przez kilka miesiecy pracowalam w gimnazjum, uczylam biologii i chemii. Bardzo mi ta praca odpowiadala i z ogromnym zalem opuszczalam szkole. Bylam na zastepstwie za dziewczyne ktora poszla na macierzynski. Teraz mam propozycje pracy w gimnazjum ale wszysce mnie ostrzegaja ze dziaciaki sa naprawde straszne, trzeba miec nerwy ze stali i czasem ciezko lekcje poprowadzic. Wtedy byla to szkola na wsi a tam dzieciaki ponoc grzeczniejsze, teraz dotyczy szkoly w miescie i mam pewne obawy. Jakie masz doswiadczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||
Zakorzenienie
|
A co tu tak słabo z postami, dzieci niegrzeczne?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nieźle musieli Cie wkurzyć, że takiego sms-a napisałaś. bratka, dobrze, że wiecie co jest małemu. Dzisiaj Luiza super raczkowała i zaczęła dużo mówić tak inaczej. Najczęściej mówi mamamamam. Wcześniej było mamam jak się jej coś działo, a teraz pół dnia tak mówiła ![]() Koło mnie jest taki sklep, który likwidują i mają kombinezony Coccodrillo jednoczęściowe po 80 zł, dwuczęściowe za ok.90 zł. Ceny kuszące, ale nie wiadomo jaka Lusia będzie długa za rok ![]()
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
No i wyszło szydło z worka-nie tylko T.się puszcza!
![]() Velluto-ja mam nakrętki,które klikają,nie ma szans,żeby nie wiedzieć,że skisło.DOdatkowo zawsze organoleptycznie sprawdzam po otwarciu czy się nadaje ![]() Soczewicę będę dawać jako zamiennić mięcha/ryby/jajka ![]() Masz zdrowie codziennie gotować ![]() Kaszę jaglaną przelewam wrzątkiem na sitku,wrzucam do garnka i gotuję z kilkoma ziarenkami słonecznika albo dyni,suszoną morelą(innym owocem/rodzynkami),miksuję,dodaj ę trochę tartego jabłka albo innego owocka i daję. Można dodawać do obiadku też ![]() ![]() Chicco Polly mam od 3lat i żadnego wypadku(tfu tfu) Ja myślę,że nie można demonizować,w każdym siedzeniu dziecko coś może sobie zrobić.A producent nie może wsyztskiego przewidzieć niestety ![]() Curly-współczuję bardzo ![]() a T.mówi świadomie :tata i mama ![]() ![]() oczywiście od kilku dni klepie w kółko:dada tata nana,pluje,pierdzi i inne ustne ćwiczenia,ale jak widzi małża mówi tatatata a jak mnie woła to marudzi i z wysiłkiem(dużo trudniejsze chyba ![]() ![]() fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Konto usunięte
|
Ałła - ja wszystkiego uczę (no cholera, zdolniacha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Silpe -żelazo ze szpinaku wchłania się ok 1%
![]() ![]() Darianna-może po prostu laktacja Ci się unormowała ![]() ![]() ![]() a Lęk Separacyjny też od kilku dni obserwuję ![]() nawet u taty źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymek tylko "mamma mamma mamma..." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.