|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Witam i ja na nowym wątku
![]() Dawno mnie nie było i musiałam zachorować, żeby mieć czas was poczytać. Leżę pod kołdrą w domu, jestem na urlopie a Lena u mojej mamy Dopadło mnie zapalenie zatok w połączeniu z grypą. Eh... Czytam namiętnie o umiejętnościach waszych maluszków i tak: moje dziecko robi: *brawo (zamiast kosi kosi) *pa pa (już od dawna) *pokazuje gdzie ma ktoś fisia (ciocia nauczyła)*pokazuje jaka jest duża *pokazuje gdzie jest nosek i oko(czasami nawet boleśnie pokazuje) *uwielbia robić pstryk (czyli gasi i zapala na przemian światło oczywiście u kogoś na rękach) *robi halo halo za pomocą swojego zabawkowego telefonu *jak widzi zużytego papmpersa przy zmianie pieluszki nie spocznie dopóki go nie wyrzuci do śmieci (biorę ją na ręce ona łapie papmpka idziemy do śmietnika i go z duą wyrzuca i jest z tego bardzo dumna a my wtedy z tż mówimy "brawo dla Lenki, bardzo ładnie" czyścioch mój ![]() *wspina się przy czym się da a ostatnio weszła sama na stół tzn. niską ławę ![]() *raczkuje z prędkością światła *dwa dni temu sama stanęła bez podparcia na chwilkę(bardzo krótką chwilkę) i potem jeszcze raz sama stanęła *tańcuje przy muzyce *prowadzona za rączki stawia pierwsze kroczki *no i najważniejsze! moja do niedawna bolączka czyli dwa zębolki na dole i wyżynający się jeden na górze no to się pochwaliłam ale co by za słodko nie było nie przesypia mi całej nocy i budzi się kilka razy bo zabraknie jej smoczka, próbuje wymuszać płaczem i robi się coraz cwańsza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pomimo wątpliwości przedyskutowaliśmy z tż i w tej kwestii jesteśmy zgodni - Lena od roczku dostaje swój pokój (oddajemy jej swoją sypialnię) a my przenosimy się do drugiego pokoju, niech się dzieje co chceCytat:
i daj spokój Dyziowi vel DenisowiCytat:
To prawda że jesteś pierwsza a ja muszę się Wam przyznać, że przez ostatnie dwa tygodnie żyłam w mega stresie. Miałam duże nabrzmiałe bolące piersi i pobolewanie w dole brzucha jak na okres ale to nie to (pamiętacie chyba jeszcze jak to było był,o mi niedobrze, źle się czułam, odpychało mnie od dymu papierosowego a przecież czasami sama popalam. Byłam prawie przekonana, że to ciąża jednak powstrzymywał mnie fakt, że biorę tabletki anty. Mój tż wciąż mi wmawiał, że to ciąża i kupił nawet test w aptece. Bałam się go zrobić a tż cieszył się jak dziecko. Okazało się, że to symptomy mojej choroby były czytaj zapalenie zatok tylko te powiększenie i ból piersi pozostały niewyjaśnione ale tak czy siak to w ciąży nie jestem i jak sądzę po moich wcześniejszych reakcjach jeszcze nie jestem na to gotowa.moja Lenka też ma krótkie jak chłopak a ja tak bardzo chciałabym jej móc powpinać kilka spineczek tak jak u Ninki vel Dyzia vel Rysia vel Denisa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Teraz mamy pomysł aby na dzień babci i dziadka zrobić zdjęcie na płótnie Leny z dziadkami i dać im w prezencie w dniu ich święta. Myślę o formacie 40x60 cm.
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Aixa - zdolniacha z Lenki. A tego noska to baaaaaaarrrrdzo zazdroszczę
.I wstaw jakieś zdjęcia Lenki bo że Ciebie tu dawno nie było to pryszcz ale że Lenki dawno nie było to już jest niewybaczalne
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
OOOOO - pomyslimy o wspólnym wyjeździe. Jakiś letni weekend, miejsce dogodne dla wszystkich
|
#304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W tych maszynach do zdjęć się zamawia Co do tych gerberów to chodzi o te słiki jednoskładnikowe z mięskiem ( kurczak i indyk ) i tam podobno to mięsko ( Mom czy jakoś tak je zwą ) jest nawet ujęte w składzie ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- no i jest http://dzieciecakraina.net.pl/produk...785af53241b8aa to jest to mięso mechanicznie oddzielone od kurczaka , to ten sam własnie syf ( gorsze mięsko ) co się je daje do parówek . kosztuje podobno w skupach ok 1zł za kilo takie mięso ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- aixa - ja takie ksiązki dostałam od znajomego co robi zdjęcia nam zwykle ( Szymka chrzestny ) I mamy taką z Szymka chrzcin i naszego ślubu . Można je też zamówić w fotojokerze , program się ściąga z netu i można to przez neta sobie zamówić . To się nazywa cewe fotoksiązka . fajna pamiątka . z ceny sa różne zalezy co tam się weźmie . I następne egzemplarze zwykle sa tańsze tego samego Mozna tez tam foty podpisywac ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- aixa - szymek wywala brudne pampki Oli a że nie umie mówj F a chce powiedzieć fujj wychodzi mu c....j
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może weekend majowy 1 maj jest w niedzielę.. wiec mamy piatek sobota niedziela ponwiedziałek i wtorek... jesli byłoby kilka chetnych to juz trzebaby cos zamawiac i organizowac góra luty potem ciezko z miejscami jest wiem. .. a tym bardziej jak bede wiedziała wczesniej to zaczne juz odkłądac z czegokolwike i na maja uzbieram pare grosza.. a mi osobiscie i mezpowi taki wyjazd by sie przydał.. grilla jakiegos albo ognisko...jakies fajne miejsce spokojne na łonie natury. wy tak o tych noskach a ja sie dzis zaparłam i w łóżku rano nauczyłam michasie pokazywac gdzie misio ma nosek hihihihih
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
mloda spi- ciekawe jak dlugo;/
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja okres w tą niedzielę miałam dostać i czekałam,choć już parę dni wcześniej się denerwowałam,bo ani piersi mnie nie bolały ani brzuch(a zawsze boli)nic kompletnie.Weekend z nerwów to przepłakałam,bo już oczywiście widziałam siebie w ciąży.Tż łaził i się cieszył-za co miałam wielką ochotę go zabić,udusić,zakopać w sadzie. Minęła niedziela i nic! ![]() Wiedziałam,że w ciąże nie miałam jak zajść,no ale...w poniedziałek okres dostałam Pierwszy raz miałam takiego stracha od porodu.
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
moj wczoraj stwierdzil PO RAZ KOLEJNY ze chce 2 dzidzie.
|
|
#309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
matko i córko, z kim ja się zadaję
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ja też nie mam tarasu ino balkon-choć słowo Balkon to nawet za duże jest na to COS, co ja mam ![]() tak, tak, tak-wyprawimy mi urodzinki!!! (może dzięki temu TZ choć w tym roku nie zapomni!)
|
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#311 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no ale pędzicie nooo, wczoraj tylko przeczytałam, nie napisałam już nic bo padłam...koleżanka mnie na aerobik wyciągnęła...zdychałam całą noc i zdycham nadal...teraz to mnie dopiero ręgosłup napier....la
że o zakwasach nie wspomnę ale wolałabym cała przez rok z zakwasami chodzić w zamian za nieboący kręgosłup nigdy więcej...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje i wszystkiego dobrego - zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() teraz przeszło na mojego...ojciec mi tonę smsów dzisiaj wysyłał, bo wymiękał z małym - a zaczęło się od pobudki o 5 rano!!!!potem rzyg po kaszce bo za bardzo się ojcu rzucał, potem spać nie chciał, ehhhh ja teraz przyszłam, zaraz mam korki, mały śpi - nawet nie weszłam do pokoju go zobaczyć coby się broń boże nie obudził ciiii ![]() Cytat:
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
baobabku pamietam, ale nadal nie wiem czemu chcez wrocic, bo ostatio to o ciuchach pisalas ze teraz na tyle sobie pozwolic nie mozesz i to ciefrustruje strasznie. A jakies inne powody?
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby zjadł...Póki co mały jeszcze śpi - weszłam cichaczem - eży na brzusiu i wygląda arcy niewinnie - aż nie chce mi się wierzyć, że tak dał ojcu mojemu popalić
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku ale to nie chodzi o zwykły aerobik tylko ćwiczenia specjalnie na bolący kręgosłup ja dostałam taką książeczkę od lekarza i tam były różne ćwiczenia , wiadomo w jeden dzień nie przeszło ale po jakimś czasie zapomniałam o bólu
P0P Igor wyglada jakby mu było wsio adno a za to Oliwka bardzo zadowolona z towarzystwa ![]() Ania owsem powiadasz , to wyjaśnia się sprawa dlaczego koło jednego domu u mnie we wiosce pachnie jak pod piekarnią Mielismy kiedys na próbę ten brykiet słomiany , to idzie jak woda |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku, no co Ty-wróciłabyś????? czemu???
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
a no widzisz baobabku mnie sie wydaje ze to wszystko zalezy od czlowieka.
Blok do ktorego sie przeprowadzamy jest fajnie umiejscowiony, w samym srodku miasta ale zaraz po 2 stronie ulicy park, przy bloku zadnej ulicy nie ma , przedszkole za blokiem z 2 strony. Mieszkaja tam w sumie starsze osoby wiec zadnego trzaskania na klatkach nie ma, nad nami bedzie mieszkala michala babcia. Na klatce zawsze czysciutko, ladnie pachnie nie jak w szpitalach;/, ( a tak mi sie zawsze taki zapach"klatkowy" kojarzyl) nie ma zadnych ludzi siedzacych i palacych po piwnicach a wiesz u ciebie tez to ze wczesniej duzo wydawalas na siebie miesiecznie i teraz to ci sie ukrucilo wiec jest roznica u nas takiej roznicy nie bedzie.
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa no i jeszcze żeby z dzieckiem na spacer wyjść nawet na 15 minut jak mrozy były, to się muszę extra ubierać, bo ludzie mnie widzą, dzieci ze szkoły itd, a tam był taras 80 metrów jeszcze zadaszony i mogłam w każdej chwili wyjść będąc "w proszku".
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
AniaP właśnie takie pamitki w formie książki są świetne i fajnie się je ogląda. My będziemy kontynuować tę formę zapisywania Lenki w albumie. Na razie mamy pierwszą książkę zatytułowaną 0-8 mcy Lenki.
Szymka koniecznie naucz mówić F bo jak mu w krew wejdzie to będzie powtarzał to c...j i fajnie, że pomaga sprzątać papmpki Olianakazar mi też chciało się płakać z nieszczęścia byłam przerażona z wizją, że dopiero mój świat na nowo się poukładał z pracą i nowymi obowiązkami a tu taka niespodzianka Chcę drugie dziecko ale na Boga jeszcze nie teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!mrowak taras, balkon czy balkonik ważne że własny i kawę można na nim wypić ![]() madziwnia a gdzie planujesz zrobić to spotkanie????? Ja bym się pisała tylko do was wszystkich mam bardzo daleko ale jak anakazar pojedzie to może też się zmobilizuję bo ona mieszka najbliżej mnie![]() baobabku są specjalne zajęcia aerobowe dla kobiet z problemami kręgosłupa a ty pewnie na szalone spalanie poszłaś dlatego tak cię boli. Popytaj o takie specjalne zajęcia albo basen jak poleca AniaP on na wszystko dobrze robi.
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nawet jak sie głębiej zastanowisz to wrocilabys na prawde? do tesciow????
3 czy 4 ciuszki nie sa warte mniej niz swiety spokoj? ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- co do spotkanka weekend majowy fajna sprawa, ja odpadam z gory bo jest rozpoczecie sezonu wedkarskiego.
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że za kilka miesięcy nie zmienisz zdania tak jak ja...wyprowadzić się łatwo, ale wróćić to już nie tak prosto...---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
zobaczymy, obyś nie miałą tak jak ja, ale kasę odczujesz na bank i to baaaaardzo. Ale trzymam kciuki, oby wam się udało, ja na początku byłam identycznie nastawiona, podjarana itd.
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Spotkanie pewnie najlepiej gdzieś centralnie
Chyba.
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Ahojcie
![]() nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie... pojawiałam się sporadycznie w pierwszych wątkach, a teraz... Od września praca do 17:00, potem dom... Matylda w klubie malucha. Podczytuję, co naskrobałyście, jednak nie bardzo mam czas i trochę jestem nie w tematach ![]() Zdążyłam spojrzeć na listę niemowlęcych umiejętności i muszę przyznać, że mój Robak tak wiele jeszcze nie potrafi. Jest "brawo" i klaskanie, pokazywanie nosa i ust, jest papa i pstryk z pokazywaniem lampy. Kiepsko jej idzie raczkowanie, woli się czołgać i wstawać A, i najśmieszniejsze... najpierw wyrosły jej dolne jedynki, potem górne dwójki, a teraz górne jedynki idą i wygląda jak Dracula ![]() Ładnie Was pozdrawiam, na pewno się jeszcze tu poprzyglądam wszystkim marcowo-kwietniowym, no i maluszkowi Pop ofkors!
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
baobabku u nas jest troszke inaczej bo to co na auto bylo wydawane to wlasnie 500-600 zl zrata na miesiac a to odchodzi a mieszkanie 5 stow wiec ta sprawa sie wyrownuje, odejdzie nam placenie polsatu a duzy paliet za ponad 100 mielismy bo polsat zostaje tu ( nie powiem nam to na reke) jedzenia, rachunki np po 300 zl za prad to tu jest przegiecie;/ wiec rachunkowo patrzac wyjdzie na to samo.
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za takim spotkankiem Megi - mi bez różnicy, ja do każdej z was mam daleko
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam blisko do tylkooliwki, dusiaczka i ktoras z was z pod lodzi jeszcze cgyba jes no i do minki mam najbliej;p
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Planujecie spotkanie na długi majowy weekend a w maju sie komunie zaczynają ,pewnie większość dziewczyn gdzieś będzie zaproszona
Sponsa jaki fryz ma Twoja niunia , tylko jej długie włosy chodować jak Cigowej Baśce |
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
To my już po szczepieniu na świnkę, różyczkę i odrę(chyba to tak). Mała dzielna nie płakała po prostu patrzyła się na panią doktor co ta robi.
A i jeszcze pogadałam na temat szczepienia na grypę. I pani doktor powiedziała że owszem warto a przynajmniej dobrze byłoby aby wszyscy domownicy się zaszczepili. Koniec, końców wyszliśmy z gabinetu i ja i TZ zaszczepieni. Jeszcze musimy tam wysłać brata TZ i Babcię. A na koniec będziemy się zastanawiali nad szczepieniem Oliwki. Oczywiście ja byłam najmniej dzielna nawet trochę krzyczałam "aała". Mieli ze mnie ubaw. I nie dostałam plakietki "dzielny Pacjent" - Oliwka i TZ dostali I oczywiście mam wrażenie że już mi niedobrze. Nie cierpię zastrzyków Cytat:
. Kilka razy byłaś wywoływana. Matylda jak zawsze śliczna - i te jej włosy. Dziewczyny może powinnyśmy częściej zakładać nowe wątki bo wtedy więcej dziewczyn się odzywa.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-01-12 o 14:47 |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na początku sie odzywają a później znowu cisza
![]() A gdzie to Drcron, Izumi?już ich wieki nie było |
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
drcron podobno wyjechala do siostry, Izumi to w ogole ma przechlapane!!!!
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Dużo dziewczyn sie nie odzywa mloda to juz w ogole nie uczeszcza.....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Dopadło mnie zapalenie zatok w połączeniu z grypą. Eh...
(ciocia nauczyła)

był,o mi niedobrze, źle się czułam, odpychało mnie od dymu papierosowego a przecież czasami sama popalam. Byłam prawie przekonana, że to ciąża jednak powstrzymywał mnie fakt, że biorę tabletki anty. Mój tż wciąż mi wmawiał, że to ciąża i kupił nawet test w aptece. Bałam się go zrobić a tż cieszył się jak dziecko. Okazało się, że to symptomy mojej choroby były czytaj zapalenie zatok tylko te powiększenie i ból piersi pozostały niewyjaśnione

No i tak ogólnie nie mam humoru.
Ja nie wiem kiedy te wszystkie paskudztwa się od nas odwalą!! Nasza najstarsza trójka całą noc zmieniała się w łazience. Dobrze że tż silny to nas ratował. To była najgorsza noc mojego życia