|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() ja beagle bardzo lubie ale tez slyszalam ze ciezko je wychowac ze maja swoje humorki moja sznaucerka jest na szczescie kochana. bo ona zmieszana troche i pewnie dlatego ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie tz sie zachowal ![]() Cytat:
![]() super ze wyjazd udany. no i gratuluje zabkow ![]() a u nas chyba specjalnego nic sie nie dzialo. zabki, chodziki, nocniczki i nieprzespane nocki ![]() Cytat:
![]() a do kina bym sie z checia tez wybrala ![]() Cytat:
ciekawe co u Siali i Sebka ![]() za nami fajna nocka. misio teraz drzemie sobie a ja ide jakies sniadanie wciagnac. milego dnia |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
dziewczyny o co chodzi z tą wagą maluchów? Chyba niemożliwe, żeby wszytskie ważyły dużo, bo popatrzmy na nas, ja np jestem średnia i pod względem wzrostu i wagi, a mój małż jest wysoki z niedowagą, i zawsze tak było - nie mieliśmy spektakularnych zmian sylwetki (czasem się takie zdarzają). Myślę, że jako niemowlęta mogliśmy się różnić, a jeszcze z małża siostrą to na pewno - jest b. wysoka, dobrze zbudowana.
Może te mniejsze dzieciaczki będą po prostu filigranowymi ludźmi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siala jest u rodziców. Ale nie jest szczęśliwa ![]() Moja Niunia wczoraj szczepiona i jakaś taka ospała, mało ruchliwa, nieobecna. W nocy budziła się na przytulanko, nad ranem też. Tak mi jej szkoda bidulki ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- enter jasne, masz rację. Mi nie przeszkadza to, że moja niunia jest malutka, tylko, się martwię czy aby nie przybiera za wolno.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2011-01-12 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
Witam
Czy mogę do Was dołączyć ![]() 26 08 2010 urodziłam Synka Michasia ![]() Edytowane przez Inez24 Czas edycji: 2011-01-12 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane! ja tez sie martwie o wage misia bo wazy tylko 8 kg a dlugi z 75.. jak tak czytam ile patrys i hubcio waza to zastanawiam sie czy ja mu daje za malo jesc?.. ot wariatka ze mnie. przez 2mc przybral tylko 400 gram..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
dzidzia
![]() Byliśmy wczoraj na kontroli, już w oskrzelach czysto, ale inhalowac jeszcze musimy przez 2 tygodnie, a jak się tfu tfu jeszcze kiedys takie cos pojawi to albo szpital albo wizyta u pulmonologa. Mam nadzieję, że to było jednorazowe. Za tydzień wizyta i szczepienie, ważenie, mierzenie itp., mamy już przeciez 6 miesięcy i 1 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Wagą Małej na razie się nie przejmuję, rozwija się bardzo dobrze i na razie jest ok, a że mało waży - taka widac jej uroda. |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. I niech jeszcze ktoś mi powie, że lekarz, to lekarz. Tą babę, co nie kazała Wam iść na wizytę to bym.... ![]() Dobrze, że już lepiej.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2011-01-12 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny udało się !!! Zmieniam pracę!!! Wczoraj dzwonili, że zapraszaja mnie do współpracy
![]() Wybaczcie że tak tylko wpadam i o sobie gadam ![]() Cały czas pakuję manatki jak mały grzeczny bo do niedzielli mamy się wyprowadzić z mieszkania. A przez to w domu pier**** taki, że głowa mała! |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
ola gratulacj!!!
aniu ciesze sie, ze nocka fajna bo miałam sie pytac jak tam Misio. U nas tez dziś sukces bo Franek obudził sie tylko 3 razy i do 4 czyli do jedzenia spal w łóżeczku. Ale nie chwale bo wiadomo jak to sie kończy ![]() Kupiłam tego slodziaczka śpiewaczka ![]() ![]() dzidzia szkoda, że u Siali nie jest lepiej. Ale to bylo do przewidzenia, bo u rodziców na dłuższą metę nie wytrzyma. Oby wróciła do domu, może sie poukłada. |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
Ola, super wiadomosc, gratulacje!
Ja musze zwazyc mojego kluska, bo dawno Go juz nie wazylam. Dzisiaj obudzila sie o 5 rano i zabawa a potem krzyk niesamowity. Tz mu zrobil mleka, ale tak ciezko mu szlo picie bo krzyczal, ale w koncu usnal. A zeba nie widac..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
super, witaj z powrotem
![]() Cytat:
![]() ![]() witaj i napisz cos wiecej o was ![]() rewelacja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1272 | |||
Zakorzenienie
|
witaj
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze miskowi tak zostanie. budzi sie tylko na jedzonko kolo 2 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za przyjęcie
Od 28 08 2009 jestem mężatką Mieszkamy niedaleko Poznania Michaś byl dzieckiem planowanym ![]() ![]() Urodził sie przez planowaną cesarkę z powodu kręgoslupa mojego Ważyl 3170 i mial52 cm Obecnie waży 7kilo Wczoraj dostał kolejne szczepienie 6w1 ogólnie jest zdrowy poza tym , że ma jedną nerkę(zdrową na szczęście) i zrosnięte dwa paluszki u lewej rączki na szczęście tylko skórką więc rozdzielenie nie będzie problemem 20 stycznia idziemy do chirurga Piersią karmiłam 2,5 miesiąca Od stycznia rozszerzamy dietę Były już marchewka z ziemniaczkami (smakuje ![]() jabłuszko(troche mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zadomowienie
|
jaszczka ale masz przystojniaków w domu
aniaa22 co do piesków ja mam york głupi i zazdrosny tak strasznie, że już mi ręce opadają, ostatnio armiłam małą a on w tym czasie sobie ubzdurała, że chce iśc na dwór a że jej nie wypuściałam to się zesikała mi pod nogami (wcześniej takich rzeczy nie robiła) nie wspomnę, ze cały czas czai się na małą i muszę jej pilnować. ola_k11 serdecznie gratuluję Witaj napisz coś więcej o sobie i Misiu. Już mam dosyć tej chole.rnej choroby drugi tydz. walczę z zapaleniem oskrzeli i jeszcze doszedł ból w plecach ja się chyba wykończę!!!
#1275 |
Raczkowanie
|
witam, mam chwilę bo tż zabrał Milenę w nowym foteliku do marketu
![]() ![]() ![]() a Milena pierszy raz od kilku tygodni nie płakała wkładana do fotelika dobrze że nie czekaliśmy aż osiągnie 9 kilo i z niego wyrośnie podsumowanie maxi cosi tobi to był dobry zakup...o choo właśnie wrólili zaraz zda mi relację..pa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ty masz z ta choroba mam nadzieje ze wreszcie wyzdrowiejesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() jak nocka wszystkim minęła ? U Nas dzisiaj przespana i Mała się nie budziła... wczoraj po kąpieli była już tak zmęczona, że jak moja mama ją trzymała jak ja melko robiłam, to zasnęła po 3 minutach i przez sen karmiłam, bo za nic nie dała sie obudzić i zjadła niecałe 80 ml i wstała jak zwykle o 7:30 ... ciągle się przekręca z plecków na brzuszek i robi coś takiego buźką, ze pluje tzn. usta składa i tak "pierdzi" i cała się przy tym ślini ;/ Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieci przemieszczały się na pleckach po pokoju jak leżały? Bo moja Mała jak lezy na macie, to robi mostki i odpycha się nogami, i tym sposobem przemieszcza się... z tego co zauważyłam, to chyba robi to świadomie, bo jak lezy obok pies a Ona ma za daleko żeby go dosięgnąć to robi własnie mostki i odpycha się nogami... co o tym myślicie? Ostanio zawędrowała aż pod sama choinkę a to było na drugim praktycznie końcu pokoju, ja w tym czasie robiłam dla niej zupkę i jak przyszłam to aż się zdziwiłam... nie wiem co o tym mam myśleć...
#1278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do tz'ta to ciesze sie ze tak sie zachowal i masz mu nie odpuszczac co mc ma tak byc Cytat:
![]() Cytat:
ale zobacz z jakim bagaznikiem moj mlody startowal
![]() |
#1279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez zabcia87 Czas edycji: 2011-01-12 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
Pierwsze dwa zdjęcia to tak własnie było zaraz po ścięcięciu a dwa następne to było na chrzciny
![]() ![]()
#1281 |
Raczkowanie
|
Kutwa właśnie zauważyłam u Małej małą ciemieniuchę na główce;/ wczoraj tego nie widziałam
![]()
#1282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początek tak, jak nie zadziała będę dawać kolejne rady ![]() U nas ciemiucha właśnie idzie sobie precz (po prawie 3 miesiącach), ale nie przerażaj się, zwykle trwa to o wiele krócej, ja mam skórnego wrażliwca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Rozeznanie
|
Anoxa mnie sie Twoj Bigos bardzo podoba, slodki jest.
Hubercik oczywiscie tez. Jaszczka, ale Patryk sie zmienil, jeju! ALex ostatnio spi na brzuszku, jak Go probuje przelozyc na plecki to sie obraca spowrotem na brzuszek. Tz sie troche martwi, ale mysle, ze skoro sam sie przewraca to moze by, co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Raczkowanie
|
żabcia
![]() a twoja mała to silna dziewucha że tak sie przemieszcza, Milena jak leży na pleckach to tylko na boki sie turla ![]() scoobs jeżeli umie sie sam przekręcić to bym sie tak nie przejmowała, ale pilnowała tz częściej chodzilabym sprawdzać czy wszystko ok tak dla własnego wewnętrznego spokoju ![]() Patryk śliczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | ||
Zakorzenienie
|
super! gratuluje! oby Ci sie dobrze pracowalo
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- do mnie przylazla matka tz'ta siedziala pol dnia i jeszcze jej wlosy robilam bo chciala pozniej polozylam malego spac i obudzil sie z placzem i znowu ponad pol godziny placzu a wrecz darcia sie pozniej mi zasnal na rekach i co chwile znowu sie budzil z placzem pozniej udalo mu sie zasnac i jak sie obudzil juz bylo ok ![]() ![]()
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
daj znac jak bylo, ja tez mialam isc, ale kolega Ady sie rozchorowal...co to za popcorn?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zadomowienie
|
aniaa22
![]() zabcia87 ślicznie wyglądacie ![]() Cytat:
agravka,niezawsze zazdroszczę wam tego kina u mnie najbliższe w Zabrzu więc jakieś 30 - 40km
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
misiulka no u nas sie udaje choc tez sie zdarzylo ze przy czopku byla kupka
tez bym poszla do kina ja mam 60km ![]() wogole zapomnialam napisac ze matka tz'ta jak byla to tak smierdziala ze az wietrzylam jeszcze przy niej mieszkanie smrod jak chol.era lapy brudne miala wlosy zreszta tez w rekawiczkach jej robilam ![]() dzidzia pozdrow siale od nas ![]()
#1289 |
Rozeznanie
|
Misiulka, mam nadzieję, że w końcu wyjdziecie z choróbska, ja mam nadzieję mam za sobą ale już niestety wiem, co to znaczy.
Trzymam kciuki ![]() ola_k11 - gratulacje ![]() marta, i jak reakcja na nową zabawkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Martwi mnie zachowanie mej Bułki Długowłosej
![]() Po raz pierwszy w nocy się bardzo wierciła i stękała ponad godzinę. Dopiero jak ją wzięłam do siebie, położyłam na brzuszku i klepałam po pleckach, to zasnęła. Kupiłam pieluszki Babydream i są najbardziej ze wszystkich zbliżone do Pampersów. Mam jeszcze megapakę Huggies i są tragiczne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.