W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 13:01   #2641
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak ja się dzisiaj na niczym skupić nie mogę to szok
a ja nie potrafię zabrać się do kąpieli............ do tego mąż wpadł jak po ogień i oznajmił mi, że zaraz mają być kominiarze........ "a ty nie ubrana"!!!!!! no pałą po głowie i nic więcej
Masakra dostał ochrzan ode mnie........... bo mógł mnie uprzedzić, a nie wpadać jak do chlewa....... brrrrrrr humor mi się zepsół

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2011-01-12 o 13:07
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:06   #2642
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

"Witam, Blanka urodziła się o 10. Waży 3660g dostała 10 punktów. Czujemy się dobrze. Buziaki"

Oczywiście GRATULUJEMY świeżo upieczonej mamusi
Ale Blanka duza dziewczynka..super, moje gratulacje dla kolejnej mamusi.

A swoja droga, patrzcie jak ten czas leci. pamietam jak w listopadzie z wielkim echem doszło do nas, że Marika urodziła. Pomyślałam wtedy..O Boże, jeszcze troche i pokolei każda bedzie sie rozpakowywac...wtedy do stycznia był ponad miesiac a tu juz połowa stycznia i jak dobrze pamiętam juz 12 mam rozpakowanych...ijedna za druga..jakie tempo...aaaaa....teraz to dopiero mam blisko do porodu..
Pamiętam jak czekqłqm na 30 tydzień, mówiłam sobie o wtedy to już z górki poleci, juz bedę panikowac a tu juz 35 ,..kiedy to zleciało???/

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24323897]Cześć Mamuśki

Justine1988-Ty nie gadaj że masz skurcze ,bo dzisiaj śniło mi się że Ty i Werra urodzłyście.A Ty to nam zdawałś relację na żywo z porodu .I my śmiałyśmy się że następny porud on line

Ja ruchów też nie liczę ,moja mała ostatnio tak się wypina że sprawia mi to ból. Czkawke ma pare razy dziennie ,szczególnie jak zjem owoc .

Mnie nic nie boli,nic nie drętwieje,tylko spać nie mogę bo bolą mnie biodra. Nie zapowiada się że coś w najbliższym czasie ruszy ,więc zakładam że znowu przenoszę buuuuu

Dewi -Gratulacje dla Ciebie i Twojej Niuniklaski :[/QUOTE]
Co??? nie strasz,oby to nie był proroczy sen..a codo relacji on line...może być..dziś opisuje wam skurcz po skurczu...
A tak powaznie raczej relacji w stylu Jelly sie nie spodziewajcie..ja to panikara jestem jak odejda mi wody zapomne o tym by czekac na regularne skurcze i pognam do szpitala...

Jest kolejny.....juz 3 ..a może to mała sie tak wierci...boli napina mi sie brzuch, moze to z nerwów..sama sie nakrecam...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:07   #2643
mysiopez
Zadomowienie

gratuluje!!!!!!

Ja idę się położyć.. moja energia starczyła na 2,5 h..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:07   #2644
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
tez przeczytałam...w sumie to dziwne...ale te napiecie w kroczu z tego co piszą pojawia się na chwilę przed porodem..u mnie trwa juz tez dosc dlugo ale musze przyznac ze jest coraz bardziej dokuczliwe i bolesne,macica mi sie chyba jeszcze nie obnizyła (aczkolwiek skurcze mam, ktore swiadcza o jej obnizeniu) nadal czuje czasami dzidzie pod zebrami, niepokój, uderzenia gorąca też mam juz jakiś czas ilekroc tylko pomyśle o porodzie...więc nie wiem czy to co pisza to jest takie wiarygodne...każdy organizm jest inny i chyba nie ma co uogólniac...Mnie jak beda niepokoic nadal te skurcze to pojade na IP, ale poki co do jutra do wizyty dotrwam.
Ja mam dokladnie tak jak Ty
Krocze mnie tak mocno boli, ze szok...wczesniej tez mnie pobolewalo, ale nie az tak...i mam tak od wczoraj...

A w ogole wczoraj to naprawde balam sie, ze sie u mnie juz zaczyna... W koncu mam juz 36tydzien...wiec wszystko jest jak najbardziej mozliwe...

I mam tez te uderzenia goraca...nigdy tak nie mialam a teraz potrafi mnie obudzic jakis bol i az jestem cala mokra, tak mi goraca ;/

Wczoraj az sobie polozylam podklad na lozko, w razie gdyby mi wody odeszly

A dzis pakuje torbe na porod nie mam jeszcze za duzo zeby tam wsadzic ale przynajmniej bede juz cos tam miec..a tak to wczoraj zamiast sie polozyc i zrelaksowac, to ja myslalam o tym, co zrobie jak faktycznie zaczne rodzic a ja nawet nie wiem co musze ze soba zabrac...

Tez mialam dzis sen
Oczywiscie w moim snie okazalo sie, ze jednak zaczelam rodzic i dalam rade nawet pamietam, ze sobie pomyslalam, ze zaraz chce drugie
I urodzilam slicznego bobaska.... mowie TŻowi ze urodzilam a on do mnie "Yyy...wiesz co...ja musze wyjechac gdzies sluzbowo, wracam za miesiac" i pamietam ze bylam w szoku wciaz ze nie mam brzucha-dziwne uczucie... Potem ktos TŻowi nagadal, ze mu sie chlopiec urodzil, bo ten ktos pomylil kikut pepowinowy z siusiakiem i nagle TŻ dzwoni do mnie i mowi, ze jednak nie musi nigdzie jechac, bo sie dowiedzial ze to chlopiec a ja ze nie, bo to dziewczynka, ale ma kikut
I mialam jeden etap w tym snie taki masakryczny... Ze zapomnialam o tym, ze mam dziecko (bo przypominalo mi sie dopiero jak czulam ze nie mam brzucha ) i wchodze do pokoju, a to dziecko wygladalo jak takie ktore rodzi sie doslownie w jakims 20tc...cale takie pomarszczone...i ja je dotykam a ono cale zimne....to szybko je ogrzalam i ubralam i nagle zaczelo wygladac jak taki prawdziwy dorodny noworodek i potem poszlo w druga strone....zaczelo mi sie tak pocic, ze wszystkie ciuszki ktore mu zalozylam, byly cale mokre

Ale ciesze sie zawsze na takie sny, ze trzymam tego Maluszka na rekach...od razu zaczynam wtedy sie cieszyc ze mam jednak to dziecko...

Dewi gratuluje i zazdroszcze

Marika
dasz rade

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:11   #2645
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A bierzesz coś na to? Np. magnez powinien Tobie choć trochę pomóc...jesteś już co prawda w 35tc, ale jeśli Ciebie bolą te skurcze, to powiedz o tym jutro lekarce.
Sorka - jesteś w 34tc, także chyba za wcześnie na takie bolące skurcze...pewnie to nic takiego, ale lekarce powiedz.

Zazdroszczę. Fajnie macie, a najfajniej z tą kołyską - tak męża namawiałam, żebyśmy do sypialni kupili, ale nie chciał się zgodzić...teraz będzie się męczył z przenoszeniem łóżeczka z pokoju Małego do nas.

Gratulacje Dewik laski:. Dorodna kobietka z Blanki!

Mariko - 3mamy kciuki!! Sarka sobie pozwiedza, nie ma co.
Ja biore od jakiegos czasu aspargin na skurcze.Ale to mi lekarka zaleciła na skurcze łydek i pośladków bo mi spokoju niedawały..biorę jeszcze witaminy Prenatal i tyle, magnezu i nospy nie biore....ale ten aspargin to magnez +fosfor.
A ja dziś kończyłam 34 tydzien i zaczynam 35 tydzień.
Na każdej wizycie mówie lekarce o tych skurczach ostatnio, ale ona stwierdzia ze to te skurcze braxona-highsa i sa normalne..jutro tez jeje powiem, ze sa silniejsze i bolesne...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 13:23   #2646
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Mogłabym prosic o link na ten wózek, chyba, że toproblem to sama poszukam

A linomag to jest na wysuszona skórę dla dziecka???
.
linomag do tyłka dobry nie wiem jak sie ma na wysuszona skóre..
co do linka to zaden problem..
prosze wózek: http://www.maluszkowyswiat.pl/product.php?id_product=12
a fotelik brałam ten: http://www.maluszkowyswiat.pl/product.php?id_product=42

Cytat:
Jutro juz 37 tydzień zaczynasz..dobrze pamiętam że Amelkę w 36 tygodniu urodziłaś...skoro położna mówi ze wszytsko gotowe to dobrze..a ten 37 tydzien to liczac od OM???Moja ostatnio tez czesto ma czkawkę, nawet kilka razy dziennie tez mnie to martwiło...
tak Amelka urodzona dokładnie 36t5d, a 37 liczony od ostatniej miesiączki, ale z USG sie zgadza...

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD DEWI:

"Witam, Blanka urodziła się o 10. Waży 3660g dostała 10 punktów. Czujemy się dobrze. Buziaki"

Oczywiście GRATULUJEMY świeżo upieczonej mamusi
Gratulacje!!!

a napady głodu też towarzyszą zblizajacemu sie porodowi?? bo ja dzis chodze i jakbym mogła to co chwile bym jadła..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:25   #2647
weraa11
Zadomowienie

anula_79 w sumie to juz bym chciala urodzic ale nawet nie wypada mi az tak sie wepchnac w kolejke, skoro prawie wszystkie przede mna sa

Stary 2011-01-12, 13:29   #2648
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
a napady głodu też towarzyszą zblizajacemu sie porodowi?? bo ja dzis chodze i jakbym mogła to co chwile bym jadła..
to ja już dawno powinnam urodzić

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:33   #2649
kaskup
Rozeznanie

wiecie co jeszcze mam..
skurcze mnie łapia w pachwinach
i tak jakby ciagnely do podbrzusza..

jak mi nie przejdzie do 16 to zadzwonie do mojego ginekologa dla siwtego spokoju, bo u mnie nie wiadomo jakie mam płytki a sciagniecie zeby mi mase płytkowa przetoczyli przed porodem tez potrwa

a i jeszcze płytki jutro musze zrobic czy mi cos poszły do góry po tym encortonie
Stary 2011-01-12, 13:37   #2650
agape
Zadomowienie

a wg OM dziś jest miesiąc do mojego terminu z karty

Cytrynko a czy mogłabyś z tego magicznego kółeczka zobaczyć wg jakiego cyklu obliczył mi ginek 12 luty jak ostatnia @ była 5 maja?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-12, 13:39   #2651
kaskup
Rozeznanie

cos takiego znalazłam..

ZWIASTUNY PORODU

Jeżeli do narodzin maluszka zostało już niewiele czasu, mogą pojawić się u Ciebie sygnały świadczące o gotowości Twojego organizmu do porodu.
Dwa lub trzy tygodnie przed porodem, Twój brzuch najprawdopodobniej się "obniży". Miną wtedy Twoje problemy z oddychaniem, ale jednocześnie możesz odczuwać zwiększone parcie na pęcherz moczowy i większą skłonność do zaparć.
Inne sygnały zwiastujące zbliżający się poród będą pochodzić z szyjki macicy. Przed rozpoczęciem porodu szyjka macicy jest zwykle mocno zaciśnięta i zamknięta czopem śluzowym. Gdy szyjka uzyska gotowość do otwarcia podczas porodu, czop śluzowy zostanie wydalony. Może to nastąpić w różnych momentach (na kilka godzin przed rozpoczęciem porodu, na kilka dni, a nawet na tydzień przed porodem). Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych. Wody mogą wyciekać w sposób gwałtowny lub powolny. Ważne jest, aby umieć odróżnić czop śluzowy od wód płodowych (jeżeli wody zaczynają odchodzić, należy zgłosić się do szpitala, nawet jeśli nie ma innych objawów zbliżającego się porodu). Wody płodowe są konsystencji zwykłej wody, najczęściej bezbarwne i czyste. Jeżeli kolor wód płodowych jest zielonkawy, zawiadom o tym położną.
Przed wystąpieniem akcji porodowej mogą pojawić się u Ciebie częste oddawanie kału, a także biegunka. Będzie to naturalne dążenie organizmu do wypróżnienia przed porodem. Twój organizm może także w ten sposób uwalniać się od napięcia. Możesz wtedy odczuwać dreszcze i "roztrzęsienie". A takze napady głodu .
Jednym z ważniejszych objawów rozpoczynającego się porodu są skurcze macicy. Jeżeli odczuwane przez Ciebie skurcze są krótkie i nieregularne, nasilają się i mijają, są to tak zwane skurcze przepowiadające, które nie są jeszcze prawdziwymi skurczami porodowymi. Skurcze pojawiające się na początku porodu są znacznie silniejsze od tych przepowiadających. Mogą powodować bolesność w podbrzuszu lub uporczywy, tępy ból krzyża. Skurcze porodowe w miarę postępowania porodu stają się coraz częstsze i silniejsze, stają się coraz bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze. Jeżeli chcesz mieć pewność, czy pojawiające się u Ciebie skurcze są zwiastunem rozpoczętej akcji porodowej, zmień rodzaj aktywności na przeciwny do aktualnego. Jeżeli właśnie odpoczywałaś, wstań i zajmij się jakąś czynnością. Jeżeli wróciłaś niedawno ze spaceru, połóż się i odpocznij. Jeżeli skurcze trwają nadal, zwiększając częstotliwość pojawiania się, to znak, że poród się rozpoczął. Zrelaksuj się, oddychaj głęboko i pomyśl o nadchodzącej chwili pierwszego spotkania z maleństwem.

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-01-12 o 13:41
Stary 2011-01-12, 13:46   #2652
e_rosa
Raczkowanie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24323897]
Mnie nic nie boli,nic nie drętwieje,tylko spać nie mogę bo bolą mnie biodra. Nie zapowiada się że coś w najbliższym czasie ruszy ,więc zakładam że znowu przenoszę buuuuu
[/QUOTE]
a ile przenosiłaś? ja patrzyłam na wąstek listopadowo - grudniowy to dużo dziewczyn rodziło po 40 tygodziu, no w sumie do 42 to w terminie... a ja się chyba jakoś za bardzo przywiązałam do tej daty wyznaczonej przez ginke.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
cos takiego znalazłam..

ZWIASTUNY PORODU

Jeżeli do narodzin maluszka zostało już niewiele czasu, mogą pojawić się u Ciebie sygnały świadczące o gotowości Twojego organizmu do porodu.
Dwa lub trzy tygodnie przed porodem, Twój brzuch najprawdopodobniej się "obniży". Miną wtedy Twoje problemy z oddychaniem, ale jednocześnie możesz odczuwać zwiększone parcie na pęcherz moczowy i większą skłonność do zaparć.
Inne sygnały zwiastujące zbliżający się poród będą pochodzić z szyjki macicy. Przed rozpoczęciem porodu szyjka macicy jest zwykle mocno zaciśnięta i zamknięta czopem śluzowym. Gdy szyjka uzyska gotowość do otwarcia podczas porodu, czop śluzowy zostanie wydalony. Może to nastąpić w różnych momentach (na kilka godzin przed rozpoczęciem porodu, na kilka dni, a nawet na tydzień przed porodem). Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych. Wody mogą wyciekać w sposób gwałtowny lub powolny. Ważne jest, aby umieć odróżnić czop śluzowy od wód płodowych (jeżeli wody zaczynają odchodzić, należy zgłosić się do szpitala, nawet jeśli nie ma innych objawów zbliżającego się porodu). Wody płodowe są konsystencji zwykłej wody, najczęściej bezbarwne i czyste. Jeżeli kolor wód płodowych jest zielonkawy, zawiadom o tym położną.
Przed wystąpieniem akcji porodowej mogą pojawić się u Ciebie częste oddawanie kału, a także biegunka. Będzie to naturalne dążenie organizmu do wypróżnienia przed porodem. Twój organizm może także w ten sposób uwalniać się od napięcia. Możesz wtedy odczuwać dreszcze i "roztrzęsienie". A takze napady głodu .
Jednym z ważniejszych objawów rozpoczynającego się porodu są skurcze macicy. Jeżeli odczuwane przez Ciebie skurcze są krótkie i nieregularne, nasilają się i mijają, są to tak zwane skurcze przepowiadające, które nie są jeszcze prawdziwymi skurczami porodowymi. Skurcze pojawiające się na początku porodu są znacznie silniejsze od tych przepowiadających. Mogą powodować bolesność w podbrzuszu lub uporczywy, tępy ból krzyża. Skurcze porodowe w miarę postępowania porodu stają się coraz częstsze i silniejsze, stają się coraz bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze. Jeżeli chcesz mieć pewność, czy pojawiające się u Ciebie skurcze są zwiastunem rozpoczętej akcji porodowej, zmień rodzaj aktywności na przeciwny do aktualnego. Jeżeli właśnie odpoczywałaś, wstań i zajmij się jakąś czynnością. Jeżeli wróciłaś niedawno ze spaceru, połóż się i odpocznij. Jeżeli skurcze trwają nadal, zwiększając częstotliwość pojawiania się, to znak, że poród się rozpoczął. Zrelaksuj się, oddychaj głęboko i pomyśl o nadchodzącej chwili pierwszego spotkania z maleństwem.
no i u mnie się wszytko zgadza tylko wody nie odeszły ani nie mam skurczów.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:53   #2653
muron
Zakorzenienie

dziewczyny wałecki fajne, ale zbędne, wystarczy jasiek albo kocyk, nic się nie sturla. Dziś byłyśmy w Centrum Pediatrii mała waży 2910 już, żółtaczki i bakterii nie ma

Myjemy pupkę tylko wodą, bo ma odparzoną trochę pupę. Nie polecam chusteczek Nivea, u nas się nie sprawdziły za suche i chyba też podrażniły.

No to która do rozpakowania?

Nadal ciuszki 56 za duże;-)

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
a ile przenosiłaś? ja patrzyłam na wąstek listopadowo - grudniowy to dużo dziewczyn rodziło po 40 tygodziu, no w sumie do 42 to w terminie... a ja się chyba jakoś za bardzo przywiązałam do tej daty wyznaczonej przez ginke.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

no i u mnie się wszytko zgadza tylko wody nie odeszły ani nie mam skurczów.
mnie nie dotyczyły zwiastuny porodu. Poza zaparciami;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:54   #2654
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
dziewczyny wałecki fajne, ale zbędne, wystarczy jasiek albo kocyk, nic się nie sturla. Dziś byłyśmy w Centrum Pediatrii mała waży 2910 już, żółtaczki i bakterii nie ma

Myjemy pupkę tylko wodą, bo ma odparzoną trochę pupę. Nie polecam chusteczek Nivea, u nas się nie sprawdziły za suche i chyba też podrażniły.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

no to super wieści o małej
Stary 2011-01-12, 13:55   #2655
Koperco
Zakorzenienie

witam, dopiero Was nadrobiłam

dzis wstałam po 11:30:P całą noc źle spałam i mąż wiedział, to był rano tak cichutko żeby mnie nie budzić..kochany jest
Niedawno pisałyście, że TŻtowie nie mogą się doczekać wyjścia z brzucha maluchów-mój też, zresztą ja też

Make_up_istka ja też malowałam łóżeczko i te farby do drewna i lakiery straaaasznie długo się wietrzą (u nas prawie miesiąc-wietrzyliśmy w mieszkaniu bo na dworze był śnieg)więc jeśli też macie zamiar wietrzyć je w domu to malujcie jak najszybciej, żeby zdążyć przed przyjściem dziecka na świat

Justine ja nie biorę do szpitala nic oprócz kremu na wyjście i pieluch(i ubranka na 2 doby + wyjście-ale to mąż dowiezie) bo u mnie wszystko dają. Może faktycznie zadzwoń i się dowiedz czy i co musisz wziąć ze sobą

ja zaszalałam wczoraj i kupiłam w końcu karmnik Alles, jest prześliczny!!muszę dokupić jeszcze jakieś 2 takie do spania i na sam początek, żeby mi nie było szkoda, ale jestem super zadowolona.Ba nawet mąż mówi że ładny
czekam aż przyjdą koszule i mogę zakończyć pakowanie do szpitala - w końcu!!

mnie nogi-łydki- i pachwiny bolą jak jestem bardzo aktywna. Znaczy dużo spaceruje, ch0dzę załatwiam-nie ma mnie cały dzień w domu. Wtedy w nocy i przez następny dzień muszę leżeć i odchorować bo już niestety nie daję rady

aha i GRATULUJE DEWI!!!!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:55   #2656
agape
Zadomowienie

Cytat:

super że już wszystko w porządku oby dalej tak ładnie przybierała na wadze

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-12, 14:04   #2657
vilya
Zadomowienie

Dewi gratulacje

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mi się dziś śniło, że i ja i vilya zaczęłyśmy rodzić nie wiem na czym się skończyło bo się obudziłam w końcu, ale bólu nie pamiętam

Aha, i byłam u okulisty - z siatkówką OK mimo wady wzroku
oby szybko i bezboleśnie i bezproblemowo i żeby dzieciaczki były zdrowe

Ja też na poczatku stycznia byłam u okulistki, stwierdziła ze siatkówka ok, ale mam za słabe okulary, których na razie nie bedę zmieniać bo uwaga: PODCZAS PORODU MI SIĘ MOŻE JESZCZE BARDZIEJ POGORSZYĆ WZROK. No to ja się pytam, po co są te badania, jezeli może mi się pogorszyć wzrok to ja tego nie chcę - ale ona wpisała że mogę rodzić SN. Jak stwierdziła, są wytyczne że CC od -9 dpt.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość

ale w pierwszym szpitalu- poród rodzinny nie wchodził w gre- tylko na 1 fazę mąż może być obecny. W drugim- był własnie płatny, ale nie interesowało mnie to, wiec nawet nie dopytywałam.

oj skoro nie chcesz to Cię to nie dotyczy ale szpital nie ma prawa nie zgodzić sie na poród rodzinny jeżeli chce tego rodząca i jej towarzysz. To jest wbrew ustawie i jak mają taką fanaberię to tak na prawdę łamią przepisy.

A ja w końcu poszłam jeszcze raz do laboratorium i zrobiłam sobie ten wymaz bakteryjny i jeszcze inne badania - nie wiem czy potrzebnie czy nie ale wolałam już to zrobić bo na wynik czeka się od 5 do 7 dni. Kurcze a ja za 2 dni mam termin porodu - ciekawe ile mi się przedłuży. Oby nie za długo chyba że będą potrzebne te badania to żeby tylko do czasu gdy będę mieć wynik. Ponad 200 zł w plecy. Kurcze ja prawie w ogóle nie miałam badań zleconych przez ginkę tylko 3 razy mocz i 2 razy morfologia. Chociaż wizyty darmowe no oprócz kilku gdzie nie było juz limitu.

Pisałyście przed chwilą o czkawce i ja stwierdziłam, ze moja ma rzadko i jak zaczęłam pisać to zaczęła ją mieć hehe.

Mnie się tylko napina brzuch zupełnie bezboleśnie o to rzadko. Kurcze ciekawe co to będzie.
Jutro mam wizytę u Gina muszę popytać dokłądnie o poród co i jak - bo wiecie że ja durna się jeszcze nie pytałam, bo mi się wydawało że to jeszcze czas. O mało co a nie obudziłabym się z ręką w nocniku - no chyba że zacznę rodzić dzisiaj, w nocy lub jutro przed popołudniem bo wtedy mam wizytę to ręka w nocniku na bank.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2011-01-12 o 14:07
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:06   #2658
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

fajnie że z małą wszystko okey, oby tak dalej
Stary 2011-01-12, 14:21   #2659
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
cos takiego znalazłam..

ZWIASTUNY PORODU

O bardzo uspokoił mnie ten fragment o skurczach, więc ja mam te przepowiadające. Dziękuje za infochetnie przeczytałam.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 14:24   #2660
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

moja babcia wczoraj chodziła o balkoniku, a dzisiaj już o kulach super........ jest sprawniejsza niż my
Stary 2011-01-12, 14:24   #2661
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

A Jak Muron ogólnie twoje samopoczucie? Jak się czujesz w roli mamusi??jak instynk macierzyński pewnie sie nasilił...Pewnie świata nie widzisz poza swoja córeczka...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-12, 14:31   #2662
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
moja babcia wczoraj chodziła o balkoniku, a dzisiaj już o kulach super........ jest sprawniejsza niż my
to dobrze ze wraca do sił

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

ide robic łazanki
skurczy na razie brak, ale uczucie "wypływania" nadal mam..
kurcze juz sama nie wiem czy dzwonic do gina czy czekac do jutrzejszej wizyty
Stary 2011-01-12, 14:31   #2663
cytrynka3002
Zadomowienie

Spałam sobie. Idę chyba zaraz przepakować torbę dla Małego...już sama nie wiem, co ja tam mam.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
cytrynko ja bym sama takiej kołyski nie kupiła, bo 200 czy 300zł wydane na - tak naprawdę - 3 miesiące (na więcej nie ma szans, bo jest malutka) to dla nas byłaby strata pieniędzy. Po prostu fajnie że mamy a z łóżeczka się ciesze, bo po naszym ostatnim załamaniu finansowym to nie wiem kiedy byśmy je kupili... A tak, tylko biały lakier czy farbkę trzeba będzie kupic.
Wiem, trochę szkoda kaski na kołyskę, ale co ja poradzę, że mi się tak podobają. A z łóżeczkiem fajnie Wam się fartnęło.

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Jak nic się do jutra nie wydarzy, to jutro będę miała 40tc+2dni (licząc od 1 dnia miesiączki) i oficjalnie będę się od jutra przeterminowywać (bo na 13.01 mi wyliczyli termin), mam nadzieje, że nie potrwa to długo...
Przeterminowana - śmiesznie to brzmi. 13 stycznia jakbym ja urodziła, to Karol byłby dokładnie miesiąc wcześniej urodzony, niż moja mama. Ale ja najbardziej bym chciała 28 stycznia - wtedy miałby też imieniny od razu.

Cytat:
Ja biore od jakiegos czasu aspargin na skurcze.Ale to mi lekarka zaleciła na skurcze łydek i pośladków bo mi spokoju niedawały..biorę jeszcze witaminy Prenatal i tyle, magnezu i nospy nie biore....ale ten aspargin to magnez +fosfor.
A ja dziś kończyłam 34 tydzien i zaczynam 35 tydzień.
Na każdej wizycie mówie lekarce o tych skurczach ostatnio, ale ona stwierdzia ze to te skurcze braxona-highsa i sa normalne..jutro tez jeje powiem, ze sa silniejsze i bolesne...
Sorka, na suwaczku masz dopiero 34 tydzień zaczęty...chyba, że Ty sobie liczysz "na przód". Ja wolę liczyć tak, jak lekarze, mam dziś 37t i 4 dni, więc teoretycznie leci mi 38tc, ale i tak jakbym urodziła, to by mi wpisali 37tc, bo oni liczą skończone tygodnie. Dlatego wolę sobie nie dodawać.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
\
Cytrynko a czy mogłabyś z tego magicznego kółeczka zobaczyć wg jakiego cyklu obliczył mi ginek 12 luty jak ostatnia @ była 5 maja?
Już się robi -normalnie prawie jak ginekolog się czuję. Z kółeczka wychodzi 9 luty...oczywiście przy cyklu 28 dniowym.

Lilijko
- super, że z babcią lepiej! Na pewno humorek trochę się Tobie poprawił dzięki tym wieściom!

Muron
- no to gratuluję, że z Kalinką okej jest . A co do wałeczków - ja się nad nimi zastanawiałam miesiąc chyba, stwierdziłam, że skoro tak mnie męczą, to kupię je dla świętego spokoju, w końcu drogie nie są...myślę, że się przydadzą .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-12 o 14:42
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:33   #2664
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
to dobrze ze wraca do sił

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

ide robic łazanki
skurczy na razie brak, ale uczucie "wypływania" nadal mam..
kurcze juz sama nie wiem czy dzwonic do gina czy czekac do jutrzejszej wizyty
ja to boję się o dziadka, że zaraz babcia go pogoni tymi kulami
Stary 2011-01-12, 14:33   #2665
marleen32
Rozeznanie

Dewi Gratulacje
Justine skonslutuj te bole jutro z lekarzem, ja takie mialam na tym etapie co Ty, i lekkie rozwarcie sie zrobilo, ale ja nie mialam zagrozonej ciazy, poza tym wtedy troche wiecej sie forsowalam (a moze u Ciebie to reakcja na wczorajsze prasowanie jest??), i mysle, ze chyba z tego, teraz spokoj mam, jakis tepy bol w podbrzuszu sie pojawia, pojedyncze skurcze tez, ale mysle, ze to te przepowiadajace, i nie posuwa sie nic, a nic.
Ja ruchow nie licze, chyba ze mala mnie wystraszy, a czasem jej sie zdarza, ale wtedy wlaczam muzyke i reakcja natychmiastowa jest , juz sie boje, ze jak tata fanka muzyki bedzie, no fanka pol biedy, ale on przesadnie muzyke uwielbia .
U nas do szpitala nie musze nic oprocz ubran brac, husteczki, pampersy, nawet chyba podpaski oni daja,a le to dopytam w piatek.
Ja jak przetre pupke husteczkami, to juz niczym nie bede smarowala, bo husteczki sa nasaczone oliwka, a oliwka plus krem, moga odwrotny skutek-podraznienia wywolac, tak mialam w przypadku pierwszej corki, myslalam, ze dobrze robie, a ona biedna co rusz uczulenia dostawala przez moja nadgorliwosc.

Dziewczyny ja wlasnie kilka dni temu pisalam, ze mala mi sie snila wlasnie przez powloki brzuszne, cieszylam sie jaka ladna, a potem doszlo do mnie, ze przeciez nie wiem, bo tylko kontury buzi przez skore widze, ha,ha.

Moj TZ sie zorientowal, ze dzis cos ze mna nie tak, sam zadzwonil, ze na przerwie odbierze dziewczynki, jechal po jedna, pozniej na 10 minut do pracy, znow po druga, a teraz bedzie odrabial .
Ale juz mi tempka spadla, wiec nie wiem z czego to to jest hmm.
Dobrze, ze on dzis tak blisko pracuje , bo czasem w roznych miejscach jest, ale obiecal przed porodem jak najblizej domu sie trzymac, tak zeby w 20 minut dojechac .
Nic pokrzatam sie troche, skoro mi lepiej, ale odpoczywam tez dzis duzo, ehh ta koncoweczka, ja za tydzien moge spokojnie rodzic, tylko na wekend
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:38   #2666
weraa11
Zadomowienie

A w ogole to musze Wam sie pochwalic jaka ciocia TŻa jest kochana Wczoraj z nia gadalam przez skyp'a (bo ona jest w USA) i mi powiedziala ze nie mam kupowac pieluch, bo ona miesiac temu () juz wyslala mega pake pieluch ze na 3 miesiace by mi powinno starczyc bylam w szoku bo domyslalam sie ze dostaniemy jakies prezenty....ale bardziej nastawilam sie na to, ze kazdy przniesie po prostu jakis jeden ciuszek a tu nagle taka paka pieluch... to milo, bo na pewno nas w ten sposob bardzo odciazyla finansowo... Moi chrzestni ostatnio dzwonili, ze na poczatku marca wpraszaja sie do nas zeby zobaczyc dzidziusia a znajac ich to tez troche nam pomoga finansowo, bo maja sporo kasy, a tez kiedys zaliczyli wpadke, jeszcze bedac na studiach, wiec wiedza, ze nie jest latwo i lekko... A do tego maja juz dorosle dzieci, ale im cos sie nie spieszy, zeby miec potomstwo, mimo, ze juz sa ok.8 lat po slubie Wiec moja corke tez juz nazywaja swoja wnuczka, bo w koncu to moi rodzice chrzestni Teraz wyjdzie na jaw kto ma gest Ale w sumie jak ja w przyszlosci bede dorobiona i komus sie dziecko urodzi, to tez chetnie dam $ albo jakis taki prezent w formie wlasnie duzej paki pieluch, bo wiadomo, ze to trzeba kupic, a tanie tez nie jest...

lilijko dobrze ze babcia szybko dochodzi do siebie

Stary 2011-01-12, 14:39   #2667
marleen32
Rozeznanie

Lilijko super, ze babci lepiej jest
Z apetytem to wstyd pisac, ale ja mam cala ciaze, musze cos jesc i tyle, i obojetne, czy to chips, czy owoce, czy co innego, wazne ze jadalne. normalnie czuje sie jak swinka czasami ops:
Wczoraj bylam ze starsza corka w sklepie, i ona na mnie patrzy i mowi "nie chce nic slodkiego, nie jem juz slodyczy, bo to nie zdrowe", a ja jej na to "no wreszcie zauwazylas, ja tez nie jem slodyczy tylko staram sie owocami zastepowac", a ona patrzy na mnie i w smiech.
Ja, nie wiem o co chodzi, a ona "Tak Ty nie jesz, pewno zaraz powiesz ze bejbik Ci zjada".
Ja, dalej nie wiem o co chodzi
a, ona
"a paczke ciastek kto przy komputerze wcial"
Najlepsze, ze naprawde tak bylo, tyle ze ja tego nie zakodowalam ze je zjadlam, wstyd jak nie wiem co
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:39   #2668
ligotka
Rozeznanie

Ojc poszlam tylko do biedronki i naskrobalyscie jak nie wiem no i kolejnego bobasa mamy - Gratulacje dla dewi!
olbka ja to co chwile wpadam w panike ze moja mala ma za malo ciuszkow, juz wybralam na allegro ze dokupie jej body, no i wpadlam do lumpa i wyszlam z ogrodniczkami i sweterkiem
Poza tym jak szlam tak wolniutko to mnie co chwilke bol tak nizutko lapal
lilijko z ta babcia to dobre wiesci

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2011-01-12 o 14:40
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 14:41   #2669
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Moj TZ sie zorientowal, ze dzis cos ze mna nie tak, sam zadzwonil, ze na przerwie odbierze dziewczynki, jechal po jedna, pozniej na 10 minut do pracy, znow po druga, a teraz bedzie odrabial .
Ale juz mi tempka spadla, wiec nie wiem z czego to to jest hmm.
Dobrze, ze on dzis tak blisko pracuje , bo czasem w roznych miejscach jest, ale obiecal przed porodem jak najblizej domu sie trzymac, tak zeby w 20 minut dojechac .
Nic pokrzatam sie troche, skoro mi lepiej, ale odpoczywam tez dzis duzo, ehh ta koncoweczka, ja za tydzien moge spokojnie rodzic, tylko na wekend
to dobrze, że temperatura spadła, ale uważaj, bo może wrócić wieczorem

Mega się wkurzyłam , nie wiem czy dojadę do endokrynologa, bo mojego męża wcięło z moimi wynikami........... a miał jechać tylko po wyniki i nie ma go już 2h!!!!!!! Jak się nie zjawi do 15.20 to skopię mu te zgrabne 4 litery....... I najprawdopodobniej będę musiała je powtórzyć przez niego...... bo będą nieaktualne!!!!! A ja na to pieniędzy już nie mam!!!! Bosze, co za nieodpowiedzialność
Pozłościłam się się teraz, to czas na płacz..... ah te humory ciążowe.....
Stary 2011-01-12, 14:42   #2670
weraa11
Zadomowienie

agape musialas miec liczone cykle 31-32 dniowe, bo ja ostatnia @ mialam 4 maja a termin mam na 11 lutego, zaznaczajac ze moje cykle trwaly wlasnie ok.31-32 dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości