|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
|
|
|
|
#992 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, w Superpharmie zakupiłam dziś kurację Joanna Rzepa
|
|
|
|
#993 |
|
Konto usunięte
|
Większość wizażanek miała do czynienia właśnie ze zwykłą kuracją, nieampułkowaną
![]() Ja i tak na razie mam dosyć swoich masek, nie będę wciskać kolejnych
|
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zakupiłam wodę brzozową
mam nadzieje że przyspieszy troche porost
|
|
|
|
#995 |
|
CORELIPS
|
dziewczyny za 29zł na all widzę kokosową vatikę, to chyba najrozsądniejszy wybór? bo czy opłaca się zamawiać mniejszy najpierw skoro wrażliwej skóry nie mam?
![]() a koleżanka pytała nas o firmę kapsułek, chodziło o dylemat czy radical/seboradin/joanna. ja nie stosowalam, ciezko mi doradzic.. spotkalam sie tylko ze zdaniami ze seboradin jest najlepszy i kropka
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Do usług.
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2430544 6]Tak. Ale dzisiaj zaglądam, że znowu jej nie ma? ![]() A wczoraj był i szampon rzepowy, i kuracja z Joanny. Efavit.[/QUOTE] Ja nie dostałam żadnego maila, dlatego spytałam. Do tej pory nie mam info. ![]() Cytat:
Rozglądałam się za nią ostatnio w Superpharmie i nie widziałam nigdzie. Gdzie dokładniej ją znalazłaś? I ile kosztowała?
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
wsmarowałam dziś nafte w skórę głowy i po umyciu mnie skalp piecze ;/
i na twarzy pojawiły się czerwone placki ... Boze!
kosmetolog szuka pracy Edytowane przez _Sarenka_ Czas edycji: 2011-01-11 o 23:20 |
|
|
|
#998 |
|
CORELIPS
|
nie kazdemu odpowiada.
albo po prostu zbyt czesto stosujesz nafte? |
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
zastosowałam ją pierwszy raz od jakichś 2-3 mcy ;] wcześniej było ok
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój to robi wszystko żeby zapobiec. Jak twierdzi- chce mi się podobać cały czas ![]() Może porozmawiaj ze swoim, bo jego podejście jest wręcz...olewatorskie... A potem będzie tylko tego żałował...jak mu się główka zabliźni i juz nic z niej nie wyrośnie... Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko mnie to irytuje ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2428414 2] Już nie tyle, że faworyzuję naturalne sposoby, że dobry ziołowy napar jest dla mnie daleko wyższy w hierarchii niźli tabletki z ekstraktami ziołowymi.. rzecz w tym, że nie powinnaś łączyć i naparów, i tabletek na raz. To zupełnie, jakby łyknąć ibuprofen, a po 5 minutach niecierpliwego oczekiwania brać ibuprom. Na opakowaniu w końcu nie ostrzegli, że nie można łączyć z ibupromem [/QUOTE]Ja łączę...ale Humavit w o wiele mniejszych dawkach... Biorę sporadycznie ![]() "Ale to już było..." ![]() Na rynku są dziesiątki firm i wizaż sprawdził zdecydowaną większosć jak nie wszystko. Dziewczyny opisywały to skrupulatnie na wielu wątkach- moze warto usiąść i poszukać coś samemu a nie zadawać kolejne pytanie i to jeszcze na wątku trochę nie na temat. Może za długo trzymałaś?
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym, zeby to bylo takie proste porozmawiac z nim moj tz to prawdziwy uparty osiol... niby marudzi, ze chce mi sie podobac bla bla bla, ale jak powiem cos o jego wlosach to zaraz robi mu sie przykro, ze go niby nie kocham,z e go zostawie dla innego... ale dbac o to nie zacznie... zreszta zdaje mi sie ze juz troche za pozno dla niego, bo on zaczal tracic wlosy w wieku 14 - 15 lat, a jak mial 18/19 to scial wlosy na krotkie no i juz te braki byly bardzo widoczne... szkoda mi jego wlosow, bo ona ma bardzo jasna karnacje, jasne, niebieskie oczy i do tego rude (wrecz ognisto rude), krecone wlosy... zawsze chcialam takie wlosy miec
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Były po 6.99, ostatnie 3 sztuki - wzięłam ja i wzięła sobie moja przyjaciółka. Ale zarówno to, jak i szampony czy odżywki z tej serii były strasznie wybrakowane.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
|
#1004 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Naftę trzyma się maksymalnie 20 minut. Tylko niektórzy trzymają całą noc i nic im się nie dzieje(choć dla mnie to bardzo dziwne)
![]() Nie zniechęcaj się, tylko zastosuj następnym razem do instrukcji na opakowaniu .
|
|
|
|
#1006 |
|
Zadomowienie
|
wiem, ale po prostu zapomniałam ze mam ją na głowie
na szczęscie dziś już nie piecze.
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Naftę przecież się trzyma maks 20 min. nawet na opakowaniu jest taka informacja....
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pozno jescze nie jest. Moze wszystkie mu nie odrosna, ale czesc jeszcze ma szanse. moj zaczal lysiec w szkole sredniej, a teraz ma 35lati jeszcze klaczki ladnie odrastaja Powiedz mu ze albo niech zacznie o wlosy dbac, albo nie chcesz slyszec zadnego marudzenia. On to ma zrobic dla siebie a nie dla Ciebie. Marudzi ale nie zamierza nic zmienic. Ale moj godzi sie na wszelkie zabiegi, uzywa kremow ujedrniajacych do ciala i nie krzyczy jak czasem postanawiam przypudrowac mu nos ![]() Nawet czasem podkrada moje kosmetyki
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam go na Allegro Teraz przerzucam się z powrotem na Radical ampułki, żeby głowa się nie przyzwyczaiła do jednego specyfiku. Skończę Radical, zrobię kilka dni przerwy. Wrócę do Alpecinu, skończę go, a później Saponics - kiedyś już go stosowałam i dawał radę |
||
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny... nie wiem czy inwestować w ALPECIN ? boje sie ze wydam kase na marne...i lepiej kupić tonik??
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zadowolona, ale widzę, że z dnia na dzień działanie jest coraz słabsze, dlatego na jakiś czas odstawię. Poza tym na każdego może podziałać coś innego, nie ma 100% gwarancji, że dany preparat zadziała u każdej z nas. |
|
|
|
|
#1012 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie sądziłam, że będę po wizażu za kimś z baseballem ganiać. A jednak!
|
||
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zgadzam się z Kocurzycą- wszystkie mu nie odrosną, ale część na pewno uda się jeszcze uratować. Na siłę mu wsmarowuj i już O matko... I Ty wchodzisz na forum pytając się dlaczego głowa szczypie Cie po nafcie, bo wcześniej tak nie miałaś? ![]() Dziewczyno...szkoda słów... Cytat:
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam dzisiaj skrzyp polny i bede go pić raz dziennie(rano pokrzywa, wieczorem skrzyp) daje ziołom jeszcze jedną szanse...
|
#1015 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2433006 9]Jakieś problemy z ziółkami?
[/QUOTE]No własnie kurcze dałam im szanse, ale efektów nie widziałam, teraz oprócz picia recycling przez 2 miesiące, jezeli sie nie uda, to żegnam zioła juz na zawsze, bo picie ich jest dla mnie męczarnią:P
|
#1017 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Długo stosowałaś u siebie zioła? Jakie i w jakich ilościach? Tylko ilością szklanek mi tu nie szarżuj, bo to mało adekwatny przelicznik. |
|
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
tatty, co zrobić, żeby pokrzywa (ziółka) lepiej smakowała?? Nie chodzi mi o mnie, bo mi smakuje, ale moja mama jako dziecko musiała pić duuużo ziół i ma straszny uraz, ledwo jedną szklankę wypiła pokrzywy ;/ (z jednej łyżki stołowej ziół), nawet sok malinowy (czytałam gdzieś wcześniej, że można dodać) nie pomaga, a miodu to ona nie cierpi :/
Ehh, chyba dla niej zostają tylko tabletki
|
|
|
|
#1019 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ktoś miał nieodpowiednie podejście do dziecka po prostu, i nie wiem czy nie do zdrowia - bo u dzieci z ziołami trzeba pilniej uważać. W każdym razie nie wiem, jeszcze nigdy się nie zastanawiałam nad taką opcją. Pokrzywa nie jest mocno intensywna w smaku, ja nawet bardziej pokrzywę wolę niż chociażby herbatę. Jeśli dodatek soku przy niezbyt mocnym naparze nic nie pomógł, myślę, że to kwestia nastawienia. Mama chyba będzie jednak uprzedzona do naparów mimo wszystko, choć nie wiem do końca, nie znam sprawy szczegółowo. Zamiast z naparów do picia zawsze można skorzystać z wcierek ziołowych albo płukanek do włosów
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
zbieram już na płukankę i spróbuję jej podsunąć pokrzywę taką z torebki, może się uda, chociaż wiem, że to nie to samo co świeży i pachnący napar mmmm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

Rozglądałam się za nią ostatnio w Superpharmie i nie widziałam nigdzie. 

kwadrans to jest max...
na szczęscie dziś już nie piecze.
- 82
15.04.2013