|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Nie dzwoni³am, stwierdzi³am, ¿e poczekam na tego mojego znajomego - jutro ma mi daæ znaæ, czy siê przenosi do ich osk. I jak zadzowniê to od razu im powiem, ¿e przyprowadzê go ze sob± w nastêpnym tygodniu.
![]() I zazdroszczê kole¿ance, stres ma ju¿ za sob± :P
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale ju¿ jak tam chcesz ![]() No, jak napisa³am sms z gratulacjami, to odpisa³a, ¿e stres by³ i cieszy siê, ¿e jest ju¿ po
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
Cytat:
nie lubiê przeprowadzaæ rozmów telefonicznych
|
|
|
#1924 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Cytat:
Cytat:
I NIE JESTE¦ G£UPIA Cytat:
Cytat:
Za to po drugim oblanym ba³am siê zadzw i umówiæ na jazdê, bo ba³am siê, ze powie, ze spe³ni siê sen i wiêcej je¼dzic ze mn± nie bêdzie. Dzisiaj dosz³o do tego, ze zamieniam remont na samochód. Moja Lokalna Grupa Wsparcia turla³a siê ze ¶miechu. Poza tym od kiedy skoñczy³ siê kurs to moje ¿ycie jest jakie¶ niezorganizowane, rozwalone. LGW poleci³a mi kurs na ciê¿arowe (mam spr czy da siê tam wdrapaæ w spódnicy i prowadziæ w szpilkach) lub ewentualnie na przyczepy. I wszyscy powtarzaj± - a nie mówi³am/em, ze tak bêdzie? Dzisiaj jestem w¶ciek³a, bo zabrali mi samochód a bardzo by mi siê przyda³
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2011-01-12 o 17:04 |
||||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Któ¿ to wie
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Liwiusz, nastêpnym razem siê uda. Widaæ stres zrobi³ swoje.Ja bêdê mieæ miesi±c przerwy 3 tygodniowa przerwa zbytnio nie wp³ynê³a na moj± jazdê,wiêc mam nadziejê,¿e miesi±c te¿ nie wp³ynie
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 503
|
liwiusz oj szkoda
ale nastêpnym razem siê napewno uda!! ![]() a zdawa³a¶ na Balickiej czy Koszykarskiej? mi zosta³o w sumie jeszcze 14 godzin do wyje¿d¿enia to trochê tego jest ale ju¿ siê na egzamin na luty nastawiam
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadziejê, ¿e ten mój nowy instruktor ma anielsk± cierpliwo¶æ, bo co¶ czuje ¿e moja jazda to bêdzie jedna wielka katastrofa
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
a mnie siê ¶ni³a dziewczyna,która kiedy¶ widnia³a na awatarku Karoliny(to chyba by³a Karolina?
)---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
tak± mam nadziejê
|
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() princeseczka, spokojnie dasz radê ![]() Jeste¶ bardziej wprawiona widocznie, ja nie mogê mieæ tak du¿ych przerw w je¿d¿eniu, bo siê pó¼niej nie mogê odnale¼æ _gatinha_, zdawa³am na dawnej Koszykarskiej, teraz to podobno Nowohucka ; ) sylwiszon na pewno bêdzie cierpliwy, musi - jak mawia mój inst. musi byæ cierpliwy i wyrozumia³y, inaczej zmieni³by fach
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
ja siê mojego I. kiedys spyta³am gdzie on kupuje cierpliwo¶æ
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Instruktorzy to maj± chyba jak±s wrodzon± cierpliwo¶æ - nie martw siê bêdzie dobrze.
A nawet jakby nie by³o, to te "gorsze" chwile czê¶ciej sie wspomina (ja tak mam) i to jeszcze po wszystkim mo¿na siê po¶miaæ. Mi dzisiaj przypominali jak trzy dni po je¼dzie z kosmit± przekonywali mnie, ze mam dobrze ustawiony fotel, skoro mi jest wygodnie
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
I dowiedzia³a¶ siê? Kupi³abym trochê
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te¿. Bo mi ju¿ takie pozytywne rzeczy mówi³, ze nie mog³am. I jak bêdzie swoj± sprzedawa³ to ma mi daæ znaæ
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
liwiusz, spokojnie, zobaczymy co siê bêdzie ze mn± dzia³o przed egzaminem
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, no w³a¶nie nie odpowiedzia³ mi tylko zacz±³ siê smiaæ i nie móg³ przestaæ
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 324
|
Cze¶æ dziewczyny!
Dawno mnie nie by³o, ale ostatnio jestem tak zalatana, ¿e praktycznie poza zagl±daniem na maila i konto, nie korzystam z internetu... Gratulujê wszystkim z Was, które maj± ju¿ prawko w kieszeni i trzymam kciuki za te, które egzamin maj± przed sob±. Ja jestem ju¿ po 21 godzinach i zaczyna mnie ogarniaæ panika przedegzaminacyjna...zost a³o tak niewiele czasu, a mi siê zdaje, ¿e jeszcze prawie nic nie umiem. Najgorszy dla mnie jest ³uk i parkowanie (które robi³am zreszt± mo¿e ze 2 razy na chwilê obecn±). Potwornie siê bojê tego, ¿e pacho³ki bêd± odrobinê inaczej ustawione i przejechanie ³uku na sposób nie wyjdzie, a wiem, ¿e skoro nawet tak nie zawsze mi wychodzi to na wyczucie tym bardziej siê nie nauczê. Czeka na mnie autko - corsa, któr± póki co je¼dzi mama i bardzo bym chcia³a móc ni± je¼dziæ, ale z drugiej strony, to najchêtniej odwleka³abym w nieskoñczono¶æ termin egzaminu (najlepiej do lata
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
By³am dzi¶ na placu. Tragedia! Zwalam winê na s³ab± widoczno¶æ, nie widzia³am w ogóle linii. Jejku, jak tak bêdzie na egzaminie, to mam gwarantowany negatywny.
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, bedzie dobrze
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll, bez paniki. I sweet88 te¿. Jasne?
Eroll, przypomnij mi, zebym Ci w pi±tek powiedzia³a co¶ o niewidzeniu linii, ok? Ale po egz. Sweet88 - dlaczego tak ciê przera¿a ³uk robiony na wyczucie? Mój instr za nic nie chcia³ mi powiedzieæ jak wygl±da sposób. I teraz jestem mu bardzo wdziêczna. Wtedy ³atwiej skorygowaæ jazdê, dostosowaæ do lini i tyczek (bo nie liczysz obrotów, s³upków itp).
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
sweet88, powiedz instruktorowi, ¿e chcia³aby¶ zwróciæ wiêksz± uwagê na parkowanie
Do koñca kursu jeszcze ci trochê zosta³o, na pewno siê wszystkiego nauczysz.Eroll g³owa do góry, mo¿e to w³a¶nie bêdzie na odwrót? Na lekcji nie wyjdzie, ale za to na egzaminie pójdzie bez ¿adnych problemów ja tak mia³am tylko, ¿e w drug± stronê
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czasami ¿a³ujê, ¿e nie znam sposobu na ³uk. Na przyk³ad dzi¶... mo¿e nie wje¿d¿a³abym co chwilê za liniê? Kurczê, w pi±tek mój plac z ³ukiem jest nieczynny. Muszê zaszanta¿owaæ instruktora, ¿eby pojecha³ ze mn± byle gdzie, nielegalnie, na jaki¶ inny plac.
Moja znajoma dzi¶ nie zda³a egzaminu. Na parkowaniu, podobno za ma³o miejsca zostawi³a do otwarcia drzwi. Edytowane przez Eroll Czas edycji: 2011-01-12 o 18:07 |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszê tego nowego instruktora zmusiæ by zabra³ mnie na ³uk...bo ten ³uk pod moim osk by³ zasypany ¶niegiem i by³y ju¿ wyrobione koleiny, wiêc auto samo wpada³o w te koleiny a ja nic nie musia³am robiæ, prócz hamowania jak cofa³am do koperty bo tam z górki by³o
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te¿ bym chcia³a, zeby mnie ktos zabra³ na ³uk
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll, nie nakrêcamy siê
tak jak mówi liwiusz- teraz nie wysz³o na egzaminie wyjdzie. Masz jeszcze jakie¶ godzinki przed egz.? Sweet-9 godzin jeszcze przed Tob± a to naprawdê sporo |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Mi egzaminatorzy nie spr czy da siê drzwi otworzyæ - by³o widaæ. Za to jednemu nie zaparkowa³am tam gdzie chcia³ tylko miejsce dalej (bo nie zauwa¿y³am
).
|
#1947 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 324
|
Jak ja powiedzia³am instruktorowi, ¿e bojê siê tego sposobu, bo podobno czêsto zawodzi, to powiedzia³, ¿e jak wszystko zrobiê tak jak on mówi, to na pewno wszystko mi wyjdzie i ¿e to jest niezawodny sposób wypracowany przez instruktorów jazdy...I uczy mnie tak, ¿e na wysoko¶ci pierwszego pacho³ka mam daæ ca³y obrót kierownic±. Najgorsze jest to, ¿e nawet jak ju¿ wyjadê na prost± to i tak ci±gle muszê auto korygowaæ, bo mi gdzie¶ zje¿d¿a zw³aszcza jak siê obracam do ty³u...Dziewczyny du¿e jest to wzniesienie na egzaminie?
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
ja mia³am problem z wyje¿d¿aniem z parkowania-nie wiedzia³am w która stronê mam krêciæ(prêdzej czy pó¼niej wpada³am na to,ale musia³am trochê pog³ówkowaæ
). A ¿e zazwyczaj po parkowaniu jest kontynuacja,to zawsze zapamiêtujê po której stronie parkujê-jak po lewej to bêdê krêciæ w lewo,jak po prawej to prawo.
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
to mi te¿ I. t³umaczy³ kiedy i ile przekrêciæ kierownic±, a jak ju¿ wyje¿d¿a³am na t± prost± to patrzy³am siê na takie serduszko (które by³o przyklejone na ¶rodku, na dole szyby) tak aby siê pokrywa³o z pacho³kiem z ty³u
no ale na egz nie bedzie serduszka, no chyba ¿e sama sobie je nakleje
|
|
#1950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nakrêcamy siê - jak to ³atwo powiedzieæ. Ale spróbujê Nie ka¿dy jest idealny, raz wychodzi, a raz nie, kto¶ musi wyrabiaæ te statystyki. A prawko to wcale nie sprawa ¿ycia i ¶mierci. I oblanie gwarantuje powrót do eLki i w ogóle jest sympatycznie, bo nie trzeba siê stresowaæ samodzielnymi jazdami, bez wspania³ego cierpliwego instruktora obok, tylko z zielonym klonowym li¶ciem z ty³u. Mo¿e byæ? ![]() Cytat:
Dziwiê siê instruktorom ucz±cym ³uku tylko i wy³±cznie na sposób
|
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

nie lubiê przeprowadzaæ rozmów telefonicznych 
nastêpnym razem siê uda. Widaæ stres zrobi³ swoje.

)