Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 16:52   #361
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
a ktora to sie chwalila, ze za pierwszym razem zaciazyla? to naprawde trzeba miec szczescie!
U nas udało się za drugim razem Akurat poszłam do nowej pracy. Myśleliśmy, że staranko trochę potrwa a ja będę sobie mogła jakiś czas popracować

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się!

Wszystkie ciuszki kupione dzisiaj w Pepco Wszystkie są: " Made in India" oraz 100% bawełna nie wiem czy to dobrze, że robione w Indiach, ale zawsze lepiej to brzmi niż "Made in china"
Podam wam ceny bo są naprawdę fajne
1) Czapeczka bawełniana, wiązana 0,99zł
2) Czapeczka bawełniana, beżowa 2,99zł
3)Body zielone, z dinozaurem 4,99zł
4)Body bezowe w pieski 6.99zł
5)bluzeczka biała, wiązana z boku 6,99
6)bluzeczka biała z misiem 4,99zł
7)bluzeczka bezowa na guziczki 5,99zł
8) body białe z krótkim rękawem 4,99zł
9)Body zielone z serduszkiem 4,99
Piękne te ubranka. Jak ja bym chciała już wiedzieć, kto we mnie mieszka. Miałabym większe pole do popisu Niby moja gin już coś podejrzewa, ale z kupnem typowo chłopięcych ciuszków jeszcze zaczekam. Za to moją teściową ciężko pohamować. Dzisiaj znowu odebrałam paczkę, którą zamówiła na nasz adres(oczywiście wszystko przez nią opłacone). A w niej dresik adidasa dla maluszka. Ona jeszcze nie jest babcią i aż się boję pomyśleć co nas czeka, jak dzidziuś będzie już z nami.

Cytat:
Wlasnie wloski sobie umylam i znowu sie prawie poplakalam, no masakra, Dziewczyny ile Wam mniej wiecej przy myciu wlosow wypada, wiem ze przeciez nie liczycie tych wlosow, no ale tak mnie wiecej 5,50 czy moze 100??
Ja dużo włosów straciłam w pierwszych trzech miesiącach. Teraz już mi wcale nie wyłażą. Całe szczęście, bo bym chyba łysa została.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:08   #362
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
działał i to nie z jednym facetem !! dziwne nie? Wiec mialam miec podstawy aby sadzic ze cos ze mną nie teges
tez tak myslałam a tu prosze
to w chyba te rzekomo nieplodne dni

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki !!!
kurcze kilka dni ,a tu nowy watek i nawet nie zdążyłam zagłosowac,ale akurat ten tytuł mi najlepiej sie podoba

U mnie jakos pomału leci. Kręgosłup juz daje znać i juz do 25.01 nie moge sie doczekac- do wizyty,
Czy Wy tez tak nisko czujecie ruchy maleństw?? przy samej kosci łonowej.kurcze z Julią jakos wyzej długo miałam i brzuch i ruchy,a teraz to jakos nisko.

Co do wagi,to jest nieżle jakies 9kg na plusie i narazie stoi w miejscu,ale nie moge za duzo jesc,bo mi sie żołądek scisnął chyba i jak zjem 1kromkę to juz oddychac nie moge.

A co do zajscia w ciąże to z Julia zaszłam za 1 podejsciem hihi, a teraz za 3 )

Kasieńko nie dam rady nadrobic,jak tam twoja dietka?
I kiedy masz wizytke,bo trzymam kciuki za Twojego siusiaczka w brzuszku ))
daje rade, ale jest ciezko. Nasmazylam Tż placki ziemniaczane i tylko sie zapachem pocieszylam
21ego ide do poradni diabetologicznej i tam mi wszystko dokladnie wytlumacza...

Cytat:
Ale nadrukowałyście Myślałam, że nie doczytam...
Byłam w PEPCO przy okazji odbierania wyników i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka choć jeszcze płci nie znam to nie mogłam się powstrzymać Rzeczy maja naprawdę fajne i to dosłownie za grosze Wszystko 100% bawełna Później porobię zdjątka i powrzucam to sobie zobaczycie

Wyniki znowu skichanie... Ja sie już dzisja zastanawiałam, czy może rzeczywiście ja nasikac porządnie nie potrafię do pojemniczka Taka głupia to ja nie jestem,żeby porządnie próbki nie umieć pobrać...Masakra...A tu znowu, że wynik do powtórzenia Wyłam pój drogi z laboratorium...Gdyby to tylko o mnie chodziło to już dawno bym zrezygnowała z jakiegokolwiek leczenia....Ale ja tak bardzo boje się o dzidzię.... Chyba z godzinę dzisiaj mówiłam do niego i przepraszałam za wszystko... Włączyło mi się wycie na maksa...Że dzidzi jeszcze nie ma a już złą matka jestem bo nie mogę ochronić mojego maleństwa przed zagrożeniem... Ach...Mówię wam dziewczyny, szkoda słów...
Później poszłam na zakupy i humorek mi się lekko poprawił..choć nie powiem, że jest tak jak być powinno...

Jeeśli chodzi o zajście w ciążę to u nas też było nie planowane, bynajmniej na tą chwilę ALe tak sie stało, że zaraz po ślubie sie okazało, że jestem w ciązy i bardzo się z tego powodu cieszymy Widzimy ile kosztuje niektóre pary zajście w ciąże i jakie wiążą się w dzisiejszych czasach z tym problemy...mojego tż siostra juz 6 rok sie stara o dziecko z mężem i niestety nic... Dlatego bardzo cenimy to, że możemy się tym cieszyć....

A tak w ogóle to ślub braliśmy 11 września, a termin porodu mam na 11 czerwaca Równiutko 9 miesięcy Wszyscy się z nas śmieją, że idealnie po bożemu
to wam sie udało zycze powodzonka z tym moczem, bedzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja tez mam to mleczko ten balsam, powiem ci ze fajne jest, czasem smaruje sie w ciagu dnia, bo wieczorem zawsze oliwka

mysle ze mozesz w tym roku jak mieszkasz gdzies nad mozem:P ja raczej to lato odpuszcze bo ze slaska jestem..:P

co do zachodzenia, ja zaszlam zaraz po okresie w pierwszym starankowym miesiacu, wczesniej gumki, i tabletki.. ale jak zaczelismy sie starac to sie staralismy intensywnie, a jak sie okazalo juz wtedy bylam w ciazy:P a my dalej starania :P heh a za kilka dni tescior pokazał II krechy i to masakrycznie czerwone

maz sie smial zesmy sie jodu nawdychali po wczasach i sie udalo:P
niestety kotus srodkowa Polska, wiec pojedziemy ale na pewno nie w tym roku a za roczek juz z malenstwem

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
violisia, ja sie spotkalam ze znajoma, i pyta mnie na kiedy termin, no to odpowiadam ze na maj, na co ona mowi ze jej 4 znajome sa w ciazy z terminem na maj, i ze to jakis wysyp, no i w zartach pyta mi sie co wy zescie robily?! na co ja odpowiedzialam ze byly wakacje, na co ona w smiech ze kazda jej znajoma tak odpowiedziala

a z glebokich rozmyslan mojego tz, to jak lezelismy w lipcu na plazy, to zaczal snuc fantazje czy znam kogos kto sie w marcu urodzil? na co ja ze nie, na co on, ze nikt sie nie rodzi na wiosne, bo w czasie wakacji byczyli sie na plazy i nie mieli na nic sily no i prosze..... jak sie mylil
jak lezeli na plazy to moze nie, ale pozniej wieczorkiem po piwku, po imprezce, w namiocie mmmmm

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Tak czy inaczej, plany planami a gdyby Iguśka wcześniej chciała wyskoczyć to będziemy rodzić w Madurowiczu dlatego do lekarza prowadzącego ciążę chodzę właśnie z tego szpitala
do Madurowicza mam pare krokow slyszalam ze ma dobre opinie...ale jesli cukier mi nie spadnie to rodze w Matce Polce
Kobieto szacun dla ciebie! ja sie smaruje jak mi sie przypomnij co 2-3dni

ide na pierwsza milość

agnieszko piekne fotki!!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:08   #363
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
matallewar ktory u Ciebie idzie dokladnie tydzien i dzien, bo ja jutro koncze dokladnie 23 tydzien znaczy zaczynam 24ty i mam termin na 10 maja, a u Ciebie widze ze 23ci a masz termin na 16tego???
Princi jeżeli ty masz termin na 10 maja - TAK JAK JA - to dzisiaj jest dokładnie 23tydz. 1 dz czyli jesteśmy w trakcie 24 tygodnia, a matellewar w trakcie 23 tygodnia
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:13   #364
eweska
Moderatoreska

Cytat:
antropia piekne ciuszki i jakie niskie ceny

agnieszka_pe25 no jak tu mam sie nie przejmowac moimi wypadajacymi kudelkami, jak ponoc kobiety w ciazy maja mocne wlosy to chyba tylko mi tak leca po ciazy to nawet nie chce myslec co to bedzie...biore witaminki i to 2x dziennie i zleazo tez, tarczyca w normie, nie wiem czemu tak mam
Kochana nie przejmuj się, mnie przed ciążą też wypadały, ale nie w takich ilościach jak teraz. Jak myję włosy to aż strach je rozczesywać, garściami wyciągam z grzebienia, lub jak ręką przejadę po włosach.

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Princi mi też zaczęły wypadac, tak gdzieś od tygodnia . Wczesniej pisałam, że zgęstniały, nie wypadają i w ogóle a teraz lipa, wypadają i zrobily się matowe . Ale też widzę zmianę w owłosieniu na nogach, na poczatku to był koszmar tak rosły, do tego grube i mocne, a teraz jak ogole to 4 dni spokój - jakaś zmiana hormonów czy cóś
Oj włosy na nogach to już kiedyś pisałam że mi przestały rosnąć i nie tylko na nogach, spokojnie ze dwa tygodnie mogę sie nie golić, a włosków i tak malutko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przeczucia to nie, ale od początku wszyscy mi mówią, że będzie chłopak :P
A ostatnio gin oglądał na takim starym sprzęcie, że ledwo cokolwiek było widać i też powiedział, że chyba chłopak się szykuje :P

Więc jutro się potwierdzi albo nie.
Napiszę na pewno
Trzymam kciuki

Właśnie objadaliśmy się z synkiem faworkami mmmm pycha
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:19   #365
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matallewar ktory u Ciebie idzie dokladnie tydzien i dzien, bo ja jutro koncze dokladnie 23 tydzien znaczy zaczynam 24ty i mam termin na 10 maja, a u Ciebie widze ze 23ci a masz termin na 16tego???
Cytat:
Princi jeżeli ty masz termin na 10 maja - TAK JAK JA - to dzisiaj jest dokładnie 23tydz. 1 dz czyli jesteśmy w trakcie 24 tygodnia, a matellewar w trakcie 23 tygodnia
Dokładnie, dziś 22 tyg. i 2 dzień, czyli 23 tydzień leci

A termin teoretycznie powinnam mieć 17 maja, ale z badań w 7 i 12 tyg. wyszło, że 16 i taki mam wpisany

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:21   #366
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jakość dobra to się okaże w praniu:P nie wyglądają gorzej od tych droższych które mam kupione wcześniej, naprawdę dobrze wyglądają
sklep samoobsługowy i można tam znaleźć nie tylko rzeczy dla maluszków Ciuchy są też dla starszych dzieci, kobiet i mężczyzn... Maja tez jakieś artykuły gospodarstwa domowego, ale dokładnie nie wiem co bo nie miałam czasu przejść całego sklepu

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja tez nie miałam pojęcia o istnieniu tego sklepu, ale był poruszony jego temat na wątku, więc wyszukałam w necie, że u mnie też jest i zaszłam dzisiaj przy okazji Mamusie skarbnicą wiedzy tu są
Ja kilka razy bylam w tym sklepie, ale jakos do tej pory mi sie to wszystko jakies takie kiczowate wydawalo. Chociaz na przyklad mam sliczny kocyk dla dziecka z takiego mieciusiego materialu, kosztowal grosze, a jest przemily, wiec mysle, ze moze sie przejde w najblizszej przyszlosci.
Ale kupie tylko, jesli cena bedzie okazyjna, bo normalnie sa tam bodziaki za ok. 15 zl, za tyle samo to ja wole kupic na allegro z Mothercare.

Ktoras z Was pytala o koncerty dla kobiet w ciazy. Nasza filharmonia ogranizuje je juz chyba z 2 rok? Sa dwa rodzaje - jeden to koncert dla kobiet w ciazy plus dla maluszkow do 1 roku zycia, a drugi to dla dzieci starszych. Wszystko odbywa sie na scenie, mamy siedza z dziecmi na takich matach, a obok muzycy graja rozne melodie, opracowane przez jakas pania pedagog dziecieca. Te starsze dzieci to maja sporo frajdy, bo potem moga dotknac tych instrumentow, a jak bylam pierwszy raz na tym dla maluszkow, to wszystkie siedzialy jak zahipnotyzowane i zadne nawet nie zaplakalo.
http://www.filharmonia.bydgoszcz.pl/...ate=2011-01-22

A tu jeszcze ciekawostka dotyczaca Pepco - kosmetyki w ich sklepach
http://www.youtube.com/user/Makijaze...31/uERGSODJXfE
http://www.youtube.com/user/Makijaze...30/97Xt2mdB_U0

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-01-12 o 17:22
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:28   #367
andziot
Zakorzenienie

znowu 3 dłuuuglaachne strony

no cóż

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 17:32   #368
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja kilka razy bylam w tym sklepie, ale jakos do tej pory mi sie to wszystko jakies takie kiczowate wydawalo. Chociaz na przyklad mam sliczny kocyk dla dziecka z takiego mieciusiego materialu, kosztowal grosze, a jest przemily, wiec mysle, ze moze sie przejde w najblizszej przyszlosci.
Ale kupie tylko, jesli cena bedzie okazyjna, bo normalnie sa tam bodziaki za ok. 15 zl, za tyle samo to ja wole kupic na allegro z Moth
A tu jeszcze ciekawostka dotyczaca Pepco - kosmetyki w ich sklepach
http://www.youtube.com/user/Makijaze...31/uERGSODJXfE
http://www.youtube.com/user/Makijaze...30/97Xt2mdB_U0
Hmm ja tam nie widziałam kosmetyków, muszę popatrzec
Stary 2011-01-12, 17:41   #369
Paulizia
Wtajemniczenie

Przyznaje sie bez bicia, ale opusicilam dwie strony. mozecie mi dwoje wystawic :P Ale sie nie da... bym musiala rzucic swoje wszystkie obowiazki by was nadrobic
Przyszedl do mnie katalog Nexta!!!!! Ja cie krece ile tam jest rzeczy.... prawie sie posikalam. Zakochalam sie w jednym plaszczylu mmmm, ale o nim moge pomarzyc. Garderobe to ja chyba wymienie w przyszlym roku jak do wagi wroce
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Zudynienie mózgu u mnie postępuje.

Będąc wczoraj na zakupach pomyślałam, że może na dziś na śniadanie jajecznica ze szczypiorkiem, no więc poleciałam po szczypiorek.

Teraz patrzę, a ja mam w foliowym ruloniku natkę pietruszki. Jestem genialna!

Kochana ja jakis czas temu wyczytalam, ze wyczuc ruchy moge jak poloze sie na LEWYM boku i zjem cos slodkiego
Po dwoch dniach sie zorientowalam, ze leze na prawym

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku! Staram sie czytać was na bieżąco, ale i tak nie daje rady, wczoraj, siedziałam prawie do 22 i nie sądziłam że rano bede miała tyle do nadrabiania, chyba musze zacząć wcześniej wstawać
Nawet już nie pamiętam co kto pisał i co mialam wam odpisać.
Wstawie wam zdjęcie mojego brzuszka (jak mi się uda bo jeszcze nie wstawialam zdjęć), myślałam że jest mały jak na 23 tydzień, ale na zdjęciu wydaje się większy.
I ide brać sie za porządki bo nigdy sie do tego nie zabiore.
Brzusio extra I wcale nie jest maly! Rosnie jak trzeba

Cytat:
troche off topic.
Chcialam zrobic album ale za duzo roboty wiec jak coś moge na priv podesłac linka do mojego albumu na gmailu ;]
I ja chce i ja chce Proszem

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Paulizia
dzieki za komentarz
Alez prosze bardzo

Eweska sliczny podwojny balonik

Komunikat!!! Jedna z mam dodawala zdjecie z internetu slicznej szaro rozowej sukinusi w kwiatki [taka dluga falbankowa. Dzidzia na zdjeciu siedziala i miala kapelusik] ! To sukienusia Next i kosztuje 16 funtow Boska jest!!!
Stary 2011-01-12, 17:41   #370
eweska
Moderatoreska

A co tak tu ucichło ???

Szkoda że najbliższy Pepco jest dopiero w Katowicach, trochę za daleko jak dla mnie bo musiałabym autobusem jechać bo tż nie ma czasu w ciągu dnia.
Ja jako maniaczka kosmetyków obejrzałam filmiki i zaciekawiły mnie jedynie rozświetlacz
Stary 2011-01-12, 17:41   #371
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

O matko, 45 minut nadrabiałam
Jestem po wizycie u gina. Wszystko ok. Usg nie miałam, bo poprzednie było długie ( słuchał tylko serduszka takim specjalnym urządzeniem ).
Na następną wizytę mam zrobić mocz, morfologię i glukozę 50.
Więc też będę piła
Mam już ponad 5 kg na plusie i jakoś mnie to z lekka dobiło.
Myślałam, że wolniej będę tyła

Cytat:

Kiedy nalezy robić to badanie z glukoza? nie bylam u lekarza od 30.11 a dzisiejsza wizyte musialam przelozyc ze wzgl na przeziebienie i kolejny termin dopiero 15.02 wiec 3 miesiace bede bez wizyty u dr i bez badan, a nie chcialabym przegapic jakiegos terminu. Wprawdzie ide w pon na USG wiec pani doktor bedzie mnie ogladac, jednak to nie moj lekarz prowadzacy... (Na marginesie nowego tez nie znam bo go sobie zmieniłam i ta wizyta dziś miała byc pierwsza u nowego)
Ja będę robiła za 2 tygodnie, czyli w trakcie 25tc.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
ja mam ciągle kaloryfery pozakrecane, jeszcze tej zimy nie odkręcałam ani razu, jedynie w łazience grzeje taki rurkowy ala suszarka i tyle, a czasami jest mi tak gorąco że okna otiweram, przez cały dzień mam uchylone okno w kuchni, dziś w nocy wstałam o 2 i otwierałam balkon bo było mi za gorąco. Ogólnie u mnie w mieszkaniu jest bardzo ciepło, trzeba wietrzyć nan stop bo się nie da, a mieszkanie mam narożne
A i tak temp. w domu 21-22 stopnie.
Ja już biorę żelazo prawie dwa miechy, ciekawe jak długo jeszcze.
Ja też, od kiedy tu mieszkam nie odkręciłam kaloryferów ( tylko piony grzeją ). Mamy takie ciepłe mieszkanko ( środkowe, we wnęce i blok ocieplony ).

Cytat:
Oj włosy na nogach to już kiedyś pisałam że mi przestały rosnąć i nie tylko na nogach, spokojnie ze dwa tygodnie mogę sie nie golić, a włosków i tak malutko

Trzymam kciuki
U mnie włosy na nogach też spowolniły wzrost. Golę je teraz co 3 tygodnie ( przed wizytą ).

A nawiązując jeszcze do tematów: ja od początku ciąży używam na brzuszek, piersi i pupę oliwkę babydream, a resztę smaruję bambino.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:44   #372
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka czyli co my zaczelysmy 24 tydzien?

eweska no mam nadzieje, ze po ciazy juz calkiem nie wylysieje, ja to az po myciu i wysuszeniu musze zbierac klaczki z podlogi...
Stary 2011-01-12, 17:46   #373
eweska
Moderatoreska

Cytat:

eweska no mam nadzieje, ze po ciazy juz calkiem nie wylysieje, ja to az po myciu i wysuszeniu musze zbierac klaczki z podlogi...
Ja też ciagle chodzę i zbieram włosy, ale mam nadzieję, że to przejściowe i niedługo przestaną wypadać
Stary 2011-01-12, 17:46   #374
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia, ja sie spotkalam ze znajoma, i pyta mnie na kiedy termin, no to odpowiadam ze na maj, na co ona mowi ze jej 4 znajome sa w ciazy z terminem na maj, i ze to jakis wysyp, no i w zartach pyta mi sie co wy zescie robily?! na co ja odpowiedzialam ze byly wakacje, na co ona w smiech ze kazda jej znajoma tak odpowiedziala

a z glebokich rozmyslan mojego tz, to jak lezelismy w lipcu na plazy, to zaczal snuc fantazje czy znam kogos kto sie w marcu urodzil? na co ja ze nie, na co on, ze nikt sie nie rodzi na wiosne, bo w czasie wakacji byczyli sie na plazy i nie mieli na nic sily no i prosze..... jak sie mylil
heheh widzisz cos w tym jest:P

dla mnie najsmieszniejsze bylo to ze juz zle sie czulam w momencie jakby mialo dopiero dochodzic do rozwoju zarodka, a widocznie owulacja byla predzej, wiec my staralismy sie do konca cuklu:P bo jakby prawie byla ta owulacja pod koneic hahahaha, a tu juz fasolka z nami byla

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
dorkabl wszystko zależy jak masz w mieszkanku, bo czasem jest sucho a czasem za wilgotno. Ja słyszałam, że się przydaje i nie tylko zimą ale też w inne pory roku, szczególnie gdy maluch ma np. katar.
Sama jeszcze nie jestem zdecydowana, zobaczymy no ale tak czy inaczej warto chyba rozejrzeć się za używanym bo to nie jest rzecz osobistego użytku

Siasiek wow! Gratuluję takiej pięknej glukozy, śmiało możesz wsuwać przesłodzone muffinki

aga wiesz co, ja rozumiem, że w Polsce na wszystko nie ma pieniędzy więc chociaż żeby refundowali tym, którzy zarabiają poniżej jakiejś tam kwoty. Ja się tyle na in vitrowych forach naczytałam o parach, które wzięły kredyt na pierwszą, nieudaną próbę, spłacali go przez 3 lata i byli na ten czas zblokowani z dalszymi działaniami a wiadomo dla kobiety 30'letniej 3 lata to dużo czasu. Albo pary, które nie miały na in vitro po prostu, brak pieniędzy, za mało zarabiali i mieli za małe mieszkania na adopcję i tacy ludzie, którzy marzą w życiu tylko o jednym - dziecku nie mogą go mieć, nijak. Po prostu serce mi pękało... temat rzeka ale nie na nasz wątek

aga a synka masz przeuroczego i sama też jesteś niezła dupeczka, blondynka z piegami - mój TŻ by Cię podrywał, dobrze że zajęta jesteś

hheheh princi, ja też kaktusa zamordowałam
Od miesiąca mam zakaz dotykania naszych kwiatków, TŻ się zlitował i sam zajmuje się roślinami, ja je tak przelewałam, że większość pogniła

Tak będę, wcześniej dokładniej szpital opisałam, oddział dla noworodków jest na miejscu więc opieka zapewniona jak w każdym innym szpitalu

caffelate wiesz co, może już tak nie jest, bo wcześniej nie było tego oddziału neonatologii więc się bali ciąż powikłanych bo w razie czego musieli do Matki Polki wieźć a teraz już mają wszystko na miejscu więc pewnie kwalifikacja nie jest taka restrykcyjna. No w 30 tygodniu to na pewno by nie przyjęli ale od 36 to już chyba tak, sama nie wiem, muszę dopytać.
Tak czy inaczej, plany planami a gdyby Iguśka wcześniej chciała wyskoczyć to będziemy rodzić w Madurowiczu dlatego do lekarza prowadzącego ciążę chodzę właśnie z tego szpitala

violisia - Tako bardzo ciężki! Nie daj się mężykowi
nie dam sie, niepodoba mi sie, napisalam mu ze to ciazki i brzydki kombajn, z ochydnymi kolorami:P
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:46   #375
andziot
Zakorzenienie

dorkabl uzywają jeszcze i kleszczy (choc rzadziej) i vacuum

eweska dla brzucha

moria44 a moge spytać ile się staraliście o maleństwo ???? i strasznie się cieszę że udało się za pierwszym podejściem

ja niczym nie smaruje brzuchola najczesciej bo gin mi zabronił ze wzgledu na skurcze w poprzednie j ciązy (ale teraz ich nie mam w ogole)
jedynie po kąpieli raz na jakiś czas smaruje tym co mam czyli obecnie zosinym Emolium

jedna strona za mną
nie rozpisałam sie ale musze tańczyć pieskiem bo Zosia gra na pianinku

Stary 2011-01-12, 17:53   #376
principessina
Zakorzenienie

eweska postanowilam robic sobie od nastepnego mycia maseczke z zoltka jajka i olejku rycynowego, zobaczymy czy cos pomoze....
Stary 2011-01-12, 17:55   #377
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja też nie znałam firmy Pepco, ale ceny mają niezłe..

A to i ja się pochwalę nowym nabytkiem dla mojego Maluszka

Tak w ogóle to ubolewam, że wyprzedażach tylko ciuszki z długim rękawkiem, muszę bodziaków na lato nakupować, a ciągle skusi mnie coś, albo zimowego, albo dużego..
suuuuper, moj mlody mial chrzest w czyms takim, jak mi sie uda to wrzuce fotke do albumu. rewelacyjnie wygladaja dzieic w tkaich ciuchach hhi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dokładnie, dziś 22 tyg. i 2 dzień, czyli 23 tydzień leci

A termin teoretycznie powinnam mieć 17 maja, ale z badań w 7 i 12 tyg. wyszło, że 16 i taki mam wpisany

no to masz dzien pozniej niz ja, bo ja na 15,

czyli co???? liczyc tak jak mi gin liczyl, czyli ze jak jest 22t 3d to ze juz 24ty?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:59   #378
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

czyli co???? liczyc tak jak mi gin liczyl, czyli ze jak jest 22t 3d to ze juz 24ty?
Na dzisiejszej wizycie gin wpisał mi do karty ciąży 22tc, a mam dokładnie 22tc i 2 d. Liczą się te skończone chyba.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:03   #379
zabuus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana super, ze piszesz takie rzeczy
ja tez sie zdecyduje na octaniept, bede sie przejmowac gazikami, gotowe kupie i juz

a tak apropos imion

dzisiaj u mnie w regionalnej tv mowil, ze w moim miescie w zeszlym roku urodzilo sie 60 JULII, 57 MAI, a dla chlopcow najczesciej wybierali
JAKUB, FILIP I ANTOS

kurde jak bym gdzies to słyszała, albo się mylę jesteś może z Kalisza?

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 18:06   #380
matallewar
Zakorzenienie

Ja od trzech dni próbowałam się uczyć i łapałam się na myśleniu o ciuszkach dla dzidzi :P

No, ale wreszcie sukces, prawie ogarnęłam i ze spokojem mogę iść na jutrzejsze usg

Nie martwcie się nieogarnięciem, to chyba całkiem normalne w naszym stanie :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:11   #381
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Princi no ja miałam ostatnią @ 3 sierpnia czyli termin wg @ na 10 maja mam, tych terminów z usg nie wpisuje bo co usg musiałabym zmieniac termin, bo raz miałam na 12, raz na 9 raz na 8, a teraz znowu na 9. Zawsze zaczynam nowy tydzień we wtorek, czyli jestem juz w trakcie 24 tygodnia

Cytat:
suuuuper, moj mlody mial chrzest w czyms takim, jak mi sie uda to wrzuce fotke do albumu. rewelacyjnie wygladaja dzieic w tkaich ciuchach hhi

Agus ja sobie licze do przodu czyli 23 tydz.1 dzien to dla mnie 24 tydzień, ale jak jade do gina lub szpitala to mówie do tyłu czyli jak jest 23tydz.1 dz to jest 23 tydzień, zreszta gin zawsze sprawdza na "kółeczku"

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:13
Stary 2011-01-12, 18:14   #382
andziot
Zakorzenienie

eweska uwielbiam faworki
o bozę dobiłaś mnie aaaaaaaaaaaa chce faworki !!!!!!!!

u mnie to samo z grzejnikami, wszystkie mam zakrecone, tylko w łazience rurkowy włączony a i tak ciepło w domu

agnieszka_pe25 jeny jakie piękne zdjęcia !!!!!!!!! jaki on był słodziutki, ja chyba bym ryczała za każdym razem jakby go widziała takiego malutkiego

ddaaiissyy podziwiam tyle lat przerywanie i sie udawało ja bym się bała, ale ja miałam schizy ciązowe więc prawie dwóch środków żywalismy za starych czasów

mimbi z tym ubieraniem dziecka w warstwe wiecej niz siebie to moze zima czy jesienia sie sprawdza ale latem to raczej juz nie bo nie widze dziecka w dwoch warstwach w 30 stopniowym upale

jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę to z Zosią staraliśmy sie pół roku, a teraz 3 miesiące jakoś więc źle nie jest obie dzidzie planowane i strasznie mocno kochane

co do nawilżacza to trzeba bardzo uważać bo tam strasznie rozwijaja sie roztocza i pleśnie, czasami robią więcej złego niz dobrego ...

kolejna strona zaliczona
musze zrobic przerwe bo Zosia poszła się kąpać a rolą mamusi jest przygotowanie kolacji

Stary 2011-01-12, 18:14   #383
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Na dzisiejszej wizycie gin wpisał mi do karty ciąży 22tc, a mam dokładnie 22tc i 2 d. Liczą się te skończone chyba.
Cytat:
Princi no ja miałam ostatnią @ 3 sierpnia czyli termin wg @ na 10 maja mam, tych terminów z usg nie wpisuje bo co usg musiałabym zmieniac termin, bo raz miałam na 12, raz na 9 raz na 8, a teraz znowu na 9.

Agus ja sobie licze do przodu czyli 23 tydz.1 dzien to dla mnie 24 tydzień, ale jak jade do gina lub szpitala to mówie do tyłu czyli jak jest 23tydz.1 dz to jest 23 tydzień, zreszta gin zawsze sprawdza na "kółeczku"

hahahaha no to u mnie kompletnie na odwrot

jak ktos mnie pyta czy mowie sama o sobie to cofam sie do skonczonego tygodnia czyli teraz 22t, a jak ide do gina czy do lekarza i mu mowie ze jest 22t 3d to wpisuja mi WSZEDZIE 23 t

normalnie parodia
Stary 2011-01-12, 18:15   #384
eweska
Moderatoreska

Ja spadam na dzisiaj bo tż wraca z pracy, trzeba mu jakieś żarełko przygotować bo pewnie bardzo głodny będzie
Więc uciekam kochane do jutra
Nie piszcie za dużo bo będę miała od rana dużo nadrabiania :P
Stary 2011-01-12, 18:18   #385
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska uwielbiam faworki
o bozę dobiłaś mnie aaaaaaaaaaaa chce faworki !!!!!!!!

u mnie to samo z grzejnikami, wszystkie mam zakrecone, tylko w łazience rurkowy włączony a i tak ciepło w domu

agnieszka_pe25 jeny jakie piękne zdjęcia !!!!!!!!! jaki on był słodziutki, ja chyba bym ryczała za każdym razem jakby go widziała takiego malutkiego

ddaaiissyy podziwiam tyle lat przerywanie i sie udawało ja bym się bała, ale ja miałam schizy ciązowe więc prawie dwóch środków żywalismy za starych czasów

mimbi z tym ubieraniem dziecka w warstwe wiecej niz siebie to moze zima czy jesienia sie sprawdza ale latem to raczej juz nie bo nie widze dziecka w dwoch warstwach w 30 stopniowym upale

jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę to z Zosią staraliśmy sie pół roku, a teraz 3 miesiące jakoś więc źle nie jest obie dzidzie planowane i strasznie mocno kochane

co do nawilżacza to trzeba bardzo uważać bo tam strasznie rozwijaja sie roztocza i pleśnie, czasami robią więcej złego niz dobrego ...

kolejna strona zaliczona
musze zrobic przerwe bo Zosia poszła się kąpać a rolą mamusi jest przygotowanie kolacji
dziekuje bardzo

jak poszlam po 3 dniach po urodzeniu i go zobaczylam to wylam niemilosiernie,tz tez przyszedl uryczany jak go zobaczyl pierwszy raz.

a jak mielismy go w domu to wiecie ze on wcale juz potem maly mi sie nie wydawal, dopiero bo dluuugim czasie jak ogladalam te fotki to widzialam ze reka doroslego przy nim jest jakos wielgachna czy ten smoczek

a z tym nawilzaczem to wlasnie o to chodzilo naszemu lekarzowi chyba, ze jak mlody zle znosi jesien i ma alergie to lepiej suche powietrze......
Stary 2011-01-12, 18:19   #386
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka ja ostatnia @ mialam 5 sierpnia i nowy tydzien zaczynam w czwartek ale ginek powiedzial, ze jestem jakby tydzien do tylu, wiec moge rodzic nawet po 17 maja, no ale tez na kazdej wizycie nie bedzie zmienial daty, bo dzidzia rosnie skokowo i moze nadrobic, w kazdym badz razie ja mialam bardzo dlugie cykle nawet po 46 dni, wiec to dlatego u mnie to opoznienie

ale pieknego frencha sobie zrobilam, w koncu powracam do swiata zywych a jutro wybieram sie na kurs dla ciezarnych, w koncu wyleze z mojej jaskini zbojcow, po prawie 2 tygodniach:rolle yes:
Stary 2011-01-12, 18:25   #387
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka ja ostatnia @ mialam 5 sierpnia i nowy tydzien zaczynam w czwartek ale ginek powiedzial, ze jestem jakby tydzien do tylu, wiec moge rodzic nawet po 17 maja, no ale tez na kazdej wizycie nie bedzie zmienial daty, bo dzidzia rosnie skokowo i moze nadrobic, w kazdym badz razie ja mialam bardzo dlugie cykle nawet po 46 dni, wiec to dlatego u mnie to opoznienie

ale pieknego frencha sobie zrobilam, w koncu powracam do swiata zywych a jutro wybieram sie na kurs dla ciezarnych, w koncu wyleze z mojej jaskini zbojcow, po prawie 2 tygodniach:rolle yes:
To by się zgadzało, że zaczynasz w czwartek , tylko termin wg @ powinnas miec na 12 maja. Bo z tego co wiem termin porodu obliczamy odejmujac od daty ostatniej @ 3 miesiace +7 dni.
A zresztą i tak pewnie w terminie nie urodzimy

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-01-12 o 18:26
Stary 2011-01-12, 18:30   #388
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
eve, ja w planach mialam rodzic w wodzie, mialam specjalnie wybrany szpital do tego itd. jak juz bylo wiadomo ze przez cisnienie nie ma mowy w wodzie, no to ze wywolaja w poniedzialek, a skonczylo sie na szybkiej cesarce w niedziele i tez wczesniej nie myslalam zeby od razu ciachnac cc. teraz jak juz wiem jak to wyglada, to niechce inaczej, boje sie normalnego.

wydaje mi sie to normalne ze jak cos jest nam znajome to sklanaimy sie ku temu co znamy
Moja znajoma pierwsze dziecko rodziła naturalnie, drugie prze cesarkę i powiedziała, że już sobie nie wyobraża urodzić siłami natury. W lutym ma termin porodu i modli się, żeby jej lekarze zrobili cesarke.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:34   #389
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka no ja od pierwszej wizyty u gina mowilam, ze za wczesna mi te date wpisal, wg moich obliczen to wychodzilo najwczesniej 17 maj, no zobaczymy jak maluszek bedzie rosl, mam tylko nadzieje ze za wczesnie nie wyjdzie, lepiej pozniej
Stary 2011-01-12, 18:38   #390
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Princi no ja miałam ostatnią @ 3 sierpnia czyli termin wg @ na 10 maja mam, tych terminów z usg nie wpisuje bo co usg musiałabym zmieniac termin, bo raz miałam na 12, raz na 9 raz na 8, a teraz znowu na 9. Zawsze zaczynam nowy tydzień we wtorek, czyli jestem juz w trakcie 24 tygodnia

Hmmm u mnie jest wg wyliczen 18 tygodni i 5 dni czyli powinnam mowic ze to 19 tc? Bo ja mówie i sprawdzam w necie dane i opisy dla 18 a nie 19

Cytat:
Ja spadam na dzisiaj bo tż wraca z pracy, trzeba mu jakieś żarełko przygotować bo pewnie bardzo głodny będzie
Więc uciekam kochane do jutra
Nie piszcie za dużo bo będę miała od rana dużo nadrabiania :P
Buzi , do juterka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości