Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 18:41   #391
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

matallewar trzymam kciuki za jutrzejszą wizytkę no i potwierdzenie płci

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moria44 a moge spytać ile się staraliście o maleństwo ???? i strasznie się cieszę że udało się za pierwszym podejściem
Dokładnie 24 miesiące choć TŻ twierdzi, że się krócej starał

Co do włosków, piszecie że Wam wypadają i szukacie na to sposobu. Ja nie mam tego problemu i nigdy nie miałam ale jeśli boicie się jakichś tam mocniejszych kuracji na głowę to ja Wam polecam, po raz "enty" się powtórzę , oliwę z oliwek
To jest naturalna odżywka na włosy i skórę głowy - nawilża, odżywia, oczyszcza. Ja wsmarowuję oliwę w łepetynkę, zawijam folią spożywczą i na to czapka i tak chodzę tak długo jak mogę.
Jeśli chodzi o samo odżywienie włosów to polecam też wsmarowanie we włosy (suche) jakąś maskę, ja używam Wax'a i pochodźcie sobie tak z tą odżywką cały dzień albo i noc (ale uwaga na poduszkę, może się utłuścić). Efekty takie jak po kuracji odżywczej u fryzjera albo i lepsze

Innym sposobem na suche końcówki jest wsmarowanie we włosy tego najzwyklejszego kremu nivea ( biały z niebieskim wieczkiem ). Pięknie pachnie ale ciężko się wypłukuje z głowy więc mi ten sposób za bardzo podszedł ale jeśli ktoś ma ochotę, to polecam bo włoski po nim też mięciutkie i nawilżone

Dziewczynki idę robić sobie krewetki z czosnkiem i pietruszką + bagietka na ciepło, będę miała akurat na "Na Wspólnej"

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:42   #392
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

hej dziewczynki witam też brzuszki
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

i jeszcze tak generalnie mam pytanie o te śpiworki, bo ja właśnie dwa dostałam i tak sobie myślę czy dziecku nie będzie w tym zimno w nocy w rączki??? bo te moje są takie na ramiączkach, bez rękawków?? Czy Wy jeszcze dodatkowo przykrywałyście malucha czymś?
ja zakładałam piżamkę, wsadzałam w śpiworek i niczym już nie nakrywałam

Moria jesteś niesamowita Pielęgnujesz się za kilka kobiet
Ja się przyznaję że ledwo pół ziajki w siebie wsmarowałam przez 9mc.
Przytyłam 30kg i nie miałam żadnych rozstępów.
Później po dietce mi wyszły jakieś drobne.
To musi być jakoś uwarunkowane genetycznie.

Wszystkiego dobrego.Ściskam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:46   #393
principessina
Zakorzenienie

moria44 mmmhhh krewetki ja dzis mialam paluszki krabowe mniammm
Kochana wszystkie te sposoby to juz wyprobowalam, oliwa z oliwek bardzo ciezko wyplukuje sie z wlosow, waxu to juz od ponad roku uzywam, nic wroce do tej maseczki z olejku rycynowego i jajca
smacznego
Stary 2011-01-12, 18:48   #394
anula_81
Zakorzenienie

ja was znowu 40 minut doczytywalam!

jeju jaka jestem padnieta! z pracy przyszlam dopiero o 18:30. mialam dzisiaj tyle stresow, ze prawie si epoplakalam, juz nei mam sily, lubie swoja prace ale jednak w ciazy naprawde nie daje rady, poza tym emocjonalnie nie jestem soba i ten stres mnie wykancza

i smutno mi, ze nawet nie mam jak was doczytywac i nadgonic i w ogole nie jestem na biezaco, w ogole jakos tak mi dzisiaj do kitu

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Princi jeżeli ty masz termin na 10 maja - TAK JAK JA - to dzisiaj jest dokładnie 23tydz. 1 dz czyli jesteśmy w trakcie 24 tygodnia, a matellewar w trakcie 23 tygodnia
a widzicie tak was czytam i ja tez powinnam sobie wpisac 24 tydzien bo mam 23t3d tak?
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no to faktycznie duzo. ale ja mam pytanie odnosnie mustelli bo slyszalam ze niby dobra, a mozesz to potwierdzic? czy moze nie ma sensu wydawac tyle kasy na ten krem? ja uzywam tych moich peelingow i jakos mam takie wrazenie ze peelingi sa bardzo wazne zeby rozstepy nie wyszly-nowych nie mam, od tej ciazy pierwszej, smaruje sie oliwka, badz innym specyfikiem plus krem z clareny

a co za cudenka zamowilas???

.
ja mam juz 3 opakowanie mustelli, ale teraz ta nowa w rozowym opakowaniu jest srednia, znaczy rozstepow nie mam nowych(poza tymi z okresu dojrzewania na pupci) ale zle sie wchlania i rano np musze poczekac zanim zaloze koszulke bo sie przyklei do brzucha ale chyba dziala pomimo zabojczej ceny!
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Uwaga, chwalę się!

Wszystkie ciuszki kupione dzisiaj w Pepco Wszystkie są: " Made in India" oraz 100% bawełna nie wiem czy to dobrze, że robione w Indiach, ale zawsze lepiej to brzmi niż "Made in china"
Podam wam ceny bo są naprawdę fajne
9)Body zielone z serduszkiem 4,99

jakie piekne te ciuszki!! te zielone bodziaki moje ulubione! czemu u mnie nie ma tego sklepu noo....
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczonka ja jednak slyszalam, ze w sypilani nie nalzey trzymac kwiatow, tu tez na wizazu byl taki watek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336108
nie wolno nie wolno!, ja tez nie wiedzialam i mialam bardzo pachnacego kwiata w sypialni, hiacynta czy cos nie znam sie ale nie mogloam spac, mimo, ze zapach mi nie przeszkadzal to chyba oddzialywal na mnie bo bol glowy byl i totalny brak snu! kwiatek sie wyprowadzil do salonu a my zaczelismy sypiac normalnie ale kwiatek padl
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej, hej
Już jestem, robię krokieciki i doczytuje te 4 strony od rańca.

Byłam u lekarza, hemoglobinę mam w dolnej granicy bo 12,6 a jest od 12 i on już przepisał mi tabletki.

Glukoza przed 64 a po 81 czyli nieźle mogę się obżerać dalej :brzyda l:
żartuję. Z wagą też spoczko na razie 9 kg a wyglądam jak mały wieloryb.

Dobra idę robić dalej bom już głodna.
ja tez mam 9 juz, tez sie czuje jak wieloryb i chyba powoli tak wygladam i nie umiem sie z tym pogodzic
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
U mnie na szczęście nowych rozstępów nie ma, mam kilka na biodrach po synku na lini majtek i tyle, a i na cyckach mam, ale to nawet przed synkiem miałam teraz widzę tylko ze dwa nowe na cycuchach i tyle, mam nadzieje, że nie będę się rozstepowała

Synal już w domku po szkole, obiadek prawie gotowy zaraz będę jadła

Dzięki dziewczyny Coraz mi ciężej z brzucholem zwłaszcza że jest tak wysoko i schylić się to już jest problem, ale buty jeszcze sama zakładam
brzuszek cuudny!! wielki juz rzeczywiscie, ale ja cie chyba tez gonie powoli
Co do rozstepow ja z okresu dojrzewania mam na pupie i na dole plecow, tak szybko uroslam i przytylam odrobine bo straszny chudzielec bylam w podstawowce...

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Babolce!!!! Jesli za 9 godzin zobacze tutaj 10 stron to bedzie
Oszczedzcie pracujajce ciezarowy
Tym bardziej dla tych co juz sa na nogach od 5 rano

Buzie w brzusie i uciekam do gestapowcow
jestem za!! Postulujemy z Paulizia o oszczedzanie pracujacych dziewczyn!!!
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

anula przecież Ty możesz w pracy zacząć rodzić.... szok!

Dobra, lecę czytać nowy wątek
Moria ja cie prosze ty nawet nie kraczm a pracowac musze bo 3 tygodnie przed terminem porodu mi przysluguje macierzynski i nie kracz ze na wilkanoc juz urodze tu w wielkanoc juz od wielkiego poniedzialku czesto wolne maja, caly wieki tydzien wiec w szpitalu puchy i lekarzy nie uswiadczysz, strach rodzic
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Super utwory! Właśnie słucham Teardrop, może Iguśka też co nieco wyłapuje

Jeszcze czytałam aby słuchać muzyki, która nas same wprowadza w dobry nastrój bo wtedy dzidzi też się będzie podobać

Ja dlatego drugi na pierwsze 2 miesiące kiedy nie będzie wcale gorąco, wybrałam z długim rękawkiem i z zawijanymi niedrapkami na rączki:
http://allegro.pl/pajacyk-spiworek-c...399242682.html
Właśnie wygrałam aukcję, jeszcze na dwie tej użytkowniczki się czaję
A mieszkam w Łodzi więc do Warszawy też mam kawałek, jakieś 150km. No nic, pomyślę, może skorzystam z zaproszenia Muszę tylko z TŻ obgadać
jakie ladne te spiworki kupilas, tamten co wczoraj pokazywalas jeszcze ladniejszy, w IKEI tez sa calkiem ladne i bawelniane, widzialas?

musze zrobic herbatke i sie polozyc bo te plecy mnei dobijaja, fajne mam dni, nie ma co, praca, obiad lezenie i spac i tak codziennie, a bym chciala myszce malej w brzuszku cos kupic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:03   #395
andziot
Zakorzenienie

moria44 wow jaka kuracja antyrozstępowa no i kolejen potwierdzenie ze oszukać skłonności się nie da, jak się ma mieć to się będzie miało, myslę że baridze można sie opierac na działaniu kremów na już istniejące rozstepy

antropia fajne ciuszki, ja lubię bielliznę z pepco, mają dobrą bawełnę tylko ani grama się nie rozciąga i trzeba ciut za duże kupować, Zosia mi szybko wyrastała, ciuszki takie większe to mają ok ale dla dziewczyek jak dla mnie za dużo różu w sumie to wszystko różowe tam maja, więc zaglądam ale teraz już rzadko tam kupuję

Renessme1985 takiego dzidziolka to nie upilnujesz zeby raczki mial przykryte wiec i tak nie da rady całego przykryc, zreszta nawet niebezpiecznie pod szyje przykrywac zeby sobie na twarz nie zarzucił, jak bedzie mial pajaca na dlugi rekaw to mu zimno nie bedzie

matallewar Edward, Elena - bardzo fajne oryginalne imiona, ze tez ja nie umiem wpaść na nic orginalnego tylko podobają mi się same mega popularne
za usg jutrzejsze

eweska właśnie mi też przestały rosnąć włosy na nogach, w sumie to wcale nie musze sie golić, ale ja myslalam ze tak na dziewczynke sie robi, a ty masz dwóch facetów ???

katarzynka00 testowałas już ???

co do wypadania włosów to po ciąży jakieś3 miesiace u mnie się zaczęła masakra, więc się szykujcie, choć pewnie każdemu różna ilość wypadnie, ale ja to się bałam głowy myć żeby nie stracić wszystkich włosów,
później jak mi zaczęły odrastać to miałam taka beznadziejną grzywunie na czole której nijak nie dało sie ułożyć, aż fryzjer się zastanawial co by z nią zrobić żeby jej widac nie było
strasze to było ....
i teraz znów mnie to czeka ....

ok doczytałam
idę na kolacje ...
w sobote chyba idę na glukozę,
ciut się boję co mi tam wyjdzie ...
wolałabym uniknąć kolejnego lekarza ...
bo diety już się nie boję ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:05   #396
Siasiek
Zadomowienie

Pytacie kiedy się robi test obciążenia glukozą... mi lekarz dzisiaj powiedział, że powinno się zrobić koło 24-25 tc bo w razie złego wyniku kobieta w ciąży powinna zgłosić się do poradni "d" do 28 tyg.
Że mnie to nie interesowało to nie zapytałam dlaczego.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:06   #397
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka ja ostatnia @ mialam 5 sierpnia i nowy tydzien zaczynam w czwartek ale ginek powiedzial, ze jestem jakby tydzien do tylu, wiec moge rodzic nawet po 17 maja, no ale tez na kazdej wizycie nie bedzie zmienial daty, bo dzidzia rosnie skokowo i moze nadrobic, w kazdym badz razie ja mialam bardzo dlugie cykle nawet po 46 dni, wiec to dlatego u mnie to opoznienie

ale pieknego frencha sobie zrobilam, w koncu powracam do swiata zywych a jutro wybieram sie na kurs dla ciezarnych, w koncu wyleze z mojej jaskini zbojcow, po prawie 2 tygodniach:rolle yes:
ja mialam ostatnia 8.sierpnia a termin na 15stego

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Moja znajoma pierwsze dziecko rodziła naturalnie, drugie prze cesarkę i powiedziała, że już sobie nie wyobraża urodzić siłami natury. W lutym ma termin porodu i modli się, żeby jej lekarze zrobili cesarke.

no ja tez jakos nie umiem sobie wyobrazic sn.

moj syn znowu zablysnal zaczal cos mowic ze tata jest tylko jego i nikogo wiecej! wiec mowie mu ze nie dlugo bedzie musial sie podzielic tata z braciszkiem, bo to bedzie tez i jego tata, a synus w ryk! ze on juz nie bedzie mial taty?! no to mu wytlumaczylam na spokojnie ze bedzie mial, a tata bedzie mial dwoch synkow i bedzie ich kochac tak samo, na co on po chwili uspokojenia pyta mi sie : mamo, a moze kupimy dzidziusiowi jakiegos innego nowego tatusia?: hahaha:

myslalam ze padne ze smiechu
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:08   #398
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
co do wypadania włosów to po ciąży jakieś3 miesiace u mnie się zaczęła masakra, więc się szykujcie, choć pewnie każdemu różna ilość wypadnie, ale ja to się bałam głowy myć żeby nie stracić wszystkich włosów,
później jak mi zaczęły odrastać to miałam taka beznadziejną grzywunie na czole której nijak nie dało sie ułożyć, aż fryzjer się zastanawial co by z nią zrobić żeby jej widac nie było
strasze to było ....
Ja już przeżyłam takie wypadanie włosów. Właściwie to całe pasma mi wychodziły, a nie pojedyńcze włosy. Płakałam, jak miałam myć włosy, płakałam po, jak widziałam co wychodzi. Straciłam wtedy tak na oko 1/4 wszystkich włosów. Przyczyną była niedoczynność tarczycy ( choroba Hashimoto ). Po dobraniu hormonów problem minął, jak ręką odjął.
Myślisz, że teraz będzie jeszcze gorzej??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:09   #399
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
moria44 wow jaka kuracja antyrozstępowa no i kolejen potwierdzenie ze oszukać skłonności się nie da, jak się ma mieć to się będzie miało, myslę że baridze można sie opierac na działaniu kremów na już istniejące rozstepy

antropia fajne ciuszki, ja lubię bielliznę z pepco, mają dobrą bawełnę tylko ani grama się nie rozciąga i trzeba ciut za duże kupować, Zosia mi szybko wyrastała, ciuszki takie większe to mają ok ale dla dziewczyek jak dla mnie za dużo różu w sumie to wszystko różowe tam maja, więc zaglądam ale teraz już rzadko tam kupuję

Renessme1985 takiego dzidziolka to nie upilnujesz zeby raczki mial przykryte wiec i tak nie da rady całego przykryc, zreszta nawet niebezpiecznie pod szyje przykrywac zeby sobie na twarz nie zarzucił, jak bedzie mial pajaca na dlugi rekaw to mu zimno nie bedzie

matallewar Edward, Elena - bardzo fajne oryginalne imiona, ze tez ja nie umiem wpaść na nic orginalnego tylko podobają mi się same mega popularne
za usg jutrzejsze

eweska właśnie mi też przestały rosnąć włosy na nogach, w sumie to wcale nie musze sie golić, ale ja myslalam ze tak na dziewczynke sie robi, a ty masz dwóch facetów ???

strasze to było ....

ok doczytałam
idę na kolacje ...
w sobote chyba idę na glukozę,
ciut się boję co mi tam wyjdzie ...
wolałabym uniknąć kolejnego lekarza ...
bo diety już się nie boję ...
Elena - bo mi się żadne damskie nie podobają, wybredna jestem strasznie...
A Edward po dziadku i pradziadku, tylko mamy mały problem ze skracaniem, bo ani Edek, ani Edzio mi się nie podoba
Myślę nad Ed, Edi, Ede, Eda...?

Bo Elena może być Elenka, ewentualnie Lenka, Enka itp. mam dużo pomysłów

A a propos oszczędzania pracujących, to ja poproszę o oszczędzanie studiujących. Najbliższy tydzień mam tak zawalony, że nie wiem, czy odpocznę, a praca na mnie nie poczeka... Dobrze, że pracuję razem z mężem, to on za mnie nadrobi troszkę :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:11   #400
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam ostatnia 8.sierpnia a termin na 15stego

no ja tez jakos nie umiem sobie wyobrazic sn.

moj syn znowu zablysnal zaczal cos mowic ze tata jest tylko jego i nikogo wiecej! wiec mowie mu ze nie dlugo bedzie musial sie podzielic tata z braciszkiem, bo to bedzie tez i jego tata, a synus w ryk! ze on juz nie bedzie mial taty?! no to mu wytlumaczylam na spokojnie ze bedzie mial, a tata bedzie mial dwoch synkow i bedzie ich kochac tak samo, na co on po chwili uspokojenia pyta mi sie : mamo, a moze kupimy dzidziusiowi jakiegos innego nowego tatusia?: hahaha:

andziot to pocieszasz juz moja przerzedzona czupryne, a na te wypadajace wlosy po ciazy to nic nie mozna uzywac, jakies ampulki zeby choc troche zahamowac....a bralas witaminki? po jakim czasie zaczely odrastac czy lyse placki mialas?

anulinka no ja tez takie wypadane przezylam, ale jak zaczelam brac eutyrox to sie troche unormowalo, teraz to mysle ze mi leca przez ten tlusty lupiez, bo mam takie placki wiesz przylegajace do skory i poprostu skora nie oddycha

mattal ale przeciez Elena to Hania, Hanna

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:14
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:13   #401
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

andziot to pocieszasz juz moja przerzedzona czupryne, a na te wypadajace wlosy po ciazy to nic nie mozna uzywac, jakies ampulki zeby choc troche zahamowac....a bralas witaminki? po jakim czasie zaczely odrastac czy lyse placki mialas?
Ja znam fajne i skuteczne tabletki na włosy, ale znając życie, w czasie karmienia nie będzie można ich stosować. Nie wiem, jak jest z ampułkami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:15   #402
bzyczka1
Zakorzenienie

dziewczyny....Was zostawić na chwilę

kupiliśmy wózek taki spontaniczny zakup za całe 300zł przeceniony z 550zł zwykły, klasyczny, polski wózek...a jaki leciutki 11,5 kg waży z gondolą. I kolor taki jak mi się marzył i tż się spodobał.
No i standardowo dwie pary body...hmm różowe...więc jak się jednak okaże że będzie chłopak to mam sporo ciuszków dla dziewczynek do odsprzedania ale za 4 zł porządna bawełna, aż żal było nie brać
I majtochy ciążowe na brzuszek kupiłam z Canpola za 2 zł, tez przecenione, wcześniej trafiłam biustonosz z tej firmy do karmienia za 5 zł a teraz majciochy.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:17   #403
principessina
Zakorzenienie

anulinka a co to za witaminki?

o bzyczka ale zes sie obkupila dawaj foty!!! a ten wozek to trio??
Stary 2011-01-12, 19:20   #404
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

[QUOTE=principessina;24334 702]anulinka a co to za witaminki?
QUOTE]

Oenobiol anti chute. 3 miesięczna kuracaja dawała u mnie widoczne efekty.
Stary 2011-01-12, 19:20   #405
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze ze moja jeszcze za duzo nie gada , choć chyba zauważyła że mama ma jakiś wielki brzuch, bo staje nade mna, pokazuje na brzuch i się pyta "cio to?"

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elena - bo mi się żadne damskie nie podobają, wybredna jestem strasznie...
A Edward po dziadku i pradziadku, tylko mamy mały problem ze skracaniem, bo ani Edek, ani Edzio mi się nie podoba
Myślę nad Ed, Edi, Ede, Eda...?

Bo Elena może być Elenka, ewentualnie Lenka, Enka itp. mam dużo pomysłów

A a propos oszczędzania pracujących, to ja poproszę o oszczędzanie studiujących. Najbliższy tydzień mam tak zawalony, że nie wiem, czy odpocznę, a praca na mnie nie poczeka... Dobrze, że pracuję razem z mężem, to on za mnie nadrobi troszkę :P
co studiujesz?
no raczej chyba Edward będzie Edkiem, tak najprosciej

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja już przeżyłam takie wypadanie włosów. Właściwie to całe pasma mi wychodziły, a nie pojedyńcze włosy. Płakałam, jak miałam myć włosy, płakałam po, jak widziałam co wychodzi. Straciłam wtedy tak na oko 1/4 wszystkich włosów. Przyczyną była niedoczynność tarczycy ( choroba Hashimoto ). Po dobraniu hormonów problem minął, jak ręką odjął.
Myślisz, że teraz będzie jeszcze gorzej??
oj nie wiem czy będzie gorzej,
tarczyce masz ok, więc jedynie wpływ ciązy teraz będzie miał znaczenie,
nie każdemu wypada aż tyle chyba, może Ciebie ominie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:23   #406
Paulizia
Wtajemniczenie

Tesciowa przysle mi glukometr tazke nie musze sie juz martwic o ta glukoze. Bede sobie sama wszystko kontrolowac

I pytanko do doswiadczonych mamus za granica. latalyscie samolotem w ciazy? Zaawansowanej ciazy? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie do Polski w 24 tygodniu ciazy. Zrobilabym sobie usg 3d i pobyla troszke z Mama... Moze to glupie, ale zaczelo mi okropnie Rodzicow brakowac na obczyznie i chcialabym z nimi pobyc przed rozwiazaniem... moj Tz kategorycznie mi zabrania, ale mysle ze jak uda mi sie zebram dobre informacje i polozna nie bedzie miec przeciwskazan to uda mi sie go przekonac... chcialabym

Agnieszka_pe masz termin w pierwsza rocznice mojego slubu
Stary 2011-01-12, 19:25   #407
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

dzieci sa niesamowite
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:25   #408
Paulizia
Wtajemniczenie

No i tez puslcilam Antkowi Masive Attack,ale Unfinished sympathy i maly kopnal 2 razy. Ciekawe czy z aprobata czy bez
Stary 2011-01-12, 19:26   #409
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

anulinka no ja tez takie wypadane przezylam, ale jak zaczelam brac eutyrox to sie troche unormowalo, teraz to mysle ze mi leca przez ten tlusty lupiez, bo mam takie placki wiesz przylegajace do skory i poprostu skora nie oddycha
nie brałam witamin, w sumie nie wiem dlaczego może czasu mi brakowało na pomyślenie o sobie ...
placów łysych nie mialam, ale bardziej rzadkie włosy
odrastać zaczeły po jakiś 2/3 miesiącach i wtedy to miałam takie krótkie stojące włoski wystające z długich

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
kupiliśmy wózek taki spontaniczny zakup za całe 300zł przeceniony z 550zł zwykły, klasyczny, polski wózek...a jaki leciutki 11,5 kg waży z gondolą. I kolor taki jak mi się marzył i tż się spodobał.
No i standardowo dwie pary body...hmm różowe...więc jak się jednak okaże że będzie chłopak to mam sporo ciuszków dla dziewczynek do odsprzedania ale za 4 zł porządna bawełna, aż żal było nie brać
I majtochy ciążowe na brzuszek kupiłam z Canpola za 2 zł, tez przecenione, wcześniej trafiłam biustonosz z tej firmy do karmienia za 5 zł a teraz majciochy.
fotki prosimy
a raczej żądamy

[QUOTE=anulinka2009;243347 66]
Cytat:
anulinka a co to za witaminki?
QUOTE]

Oenobiol anti chute. 3 miesięczna kuracaja dawała u mnie widoczne efekty.
zapamiętaj i przypomnisz nam po porodzie

jenyyyyyyyyyyy jak mi smakują zwykłe kanapki z pasztetem i ogórem kiszonym
ide na dokładkę

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:26   #410
Paulizia
Wtajemniczenie

bzyczka pokaz wozio
Stary 2011-01-12, 19:27   #411
bzyczka1
Zakorzenienie

Principessina co znaczy trio?? Bo nie łapię tylko głęboki, bez spacerówki i fotelika bo fotelik i tak mamy obiecany od znajomego po jego synku.
Wózek to taki model: http://allegro.pl/wozek-gleboki-firm...403628214.html Nie wklejam zdjęcia wózka bo stoi w drugim pokoju a tam zimno no i pozakrywany jest by kot nam nie właził do niego, bo teraz taka pogoda że zaraz będzie czarny przez nią.
Mi się marzył taki klasyczny wózek, a ten jest super jak dla nas. Super się prowadzi, lekki jak piórko no jak stworzony da nas. A mało tego, to jak go oglądaliśmy przyszły takie dwie kobitki, jedna w ciąży, wyraźnie chciały brać ten wózek ale że zobaczyły że my przy nim majstrujemy to pokręciły się w koło. poczekały czy my bierzemy i jak zapadła decyzja to poszły niezadowolone. My mamy taki beżowy z kółkami, nie jestem pewna ale to chyba nr 21, nie jestem pewna bo mi się zdjęcie jakoś tak kijowo załadowało i u mnie on wygląda na zielony.
Majty takie: http://allegro.pl/majtki-figi-ciazow...392686229.html
Biustonosz mam taki: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...370741583.html

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:27   #412
principessina
Zakorzenienie

Paulizia do konca 7mego miesiaca mozesz spokojnie latac, oczywiscie jesli nie masz zagrozonej ciazy, zreszta to chyba nie jest jakis mega dlugi lot, ile ze 3 godziny?

bzyczka trio to 3w 1 znaczy wozek gleboki, spacerowka i fotelik do samochodu, no ale skoro te dwa ostatnie masz dostac od znajomych to po co kaske wydawac. jak dla mnie super ta gondola i takie duze kola, eh u mnie takich ni ma...w sensie duzych kol.
a juz biustonosz kupilas? ja czekam do ostatniego miesiaca, no bo jak mi cycunie jeszcze urosna

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:31
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:27   #413
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No i tez puslcilam Antkowi Masive Attack,ale Unfinished sympathy i maly kopnal 2 razy. Ciekawe czy z aprobata czy bez
widze ze podobne klimaty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 19:31   #414
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Tesciowa przysle mi glukometr tazke nie musze sie juz martwic o ta glukoze. Bede sobie sama wszystko kontrolowac

I pytanko do doswiadczonych mamus za granica. latalyscie samolotem w ciazy? Zaawansowanej ciazy? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie do Polski w 24 tygodniu ciazy. Zrobilabym sobie usg 3d i pobyla troszke z Mama... Moze to glupie, ale zaczelo mi okropnie Rodzicow brakowac na obczyznie i chcialabym z nimi pobyc przed rozwiazaniem... moj Tz kategorycznie mi zabrania, ale mysle ze jak uda mi sie zebram dobre informacje i polozna nie bedzie miec przeciwskazan to uda mi sie go przekonac... chcialabym

jaaaaa to ale piekna date mieliscie na slub, my beznadziejna 27 marzec,
pauliziu, ja lecialam do pl jakos w 23t a wracalam ok 27, ciut po. ja nie wiem tez czy mnie lot nie czeka(z wyboru nie musu) i ja bym nie miala żadnych oporow przed lotem. mialam leciec do tz w 10 tyg i rozmawialam z ginem, powiedzial ze jak chce to moge leciec, ale pozniej byloby lepiej jakbym leciala, i tyle. latalam sporo w 1 ciazy i bylo ok. nie wiem do kiedy zezwalaja linie lotnicze a od kiedy trzeba miec zaswiadczonko od gina, mnie sie nikt nie czepial
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:32   #415
andziot
Zakorzenienie

bzyczka1
wózio bardzo fajny, wygląda na droższy dużo, tylko ja bym nie kupiła już bez skrętnych przednich kół, bo to cudny wynalazek

co do majtów to sie zastanawiam czy z brzucha zjezdzac nie będa ???
stanik fajowy

Stary 2011-01-12, 19:32   #416
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Paulizia w poniedziałek pytałam o loty w ciąży mojego lekarza i powiedział, że jesli lot nie trwa więcej niż 4/5 godzin to śmiało można sobie na to pozwolić! Podobno dalej (w sensie, że dłuższe loty) mogą już być niebezpieczne ze względu na promieniowanie.. Nie wiem dokładnie o co chodzi z tym promieniowaniem i też nie dopytywałam.. ja pytałam o loty do Niemiec, które trwają ok 1,5 godz., więc zapewnił mnie, że mogę latać bez żadnych obaw i przeszkód..
Stary 2011-01-12, 19:34   #417
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewuchy, 2 godziny czytalam stary watek i nowy! Dostaniecie na du*pe za tyle postow Az mi sie chyba dziecko wkurzylo, bo mi bąbelkuje w brzuchu od godziny, bardzo to smieszne uczucie. Co mi zabąbelkuje to probuje przylozyc reke, zeby poczuc, a tymczasem za chwile bąbelkuje gdzie indziej i tak sie gonimy.
Zadzwonilam do Mothercare, okazalo sie, ze maja te majteczki ciazowe co je nosze dodatkowo przecenione i pani mi odlozyla 5pak za 35zl, sa super wygodne. Mam komplet niebieski, bede miala rozowy. Mam nadzieje, ze TZ sie nie zakreci i pani okaze sie pomocna, jak zauwazy, ze on nie wie o co chodzi ("Przyjechalem po majtki"

Ja bylam na koncercie dla mam w ciazy, nie wiem czy dziecko cos slyszalo, bo wtedy jeszcze nie czulam ruchow. Ale teraz wybieram sie pod koniec stycznia wiec juz bede mogla powiedziec, cos wiecej, o ile mala nie ulozy sie do spania w trakcie koncertu.

Ja mialam cudowny weekend panienski i mysle, ze dziewczyny chetnie by sie znowu spotkaly. Wiec byc moze nie bedzie to taki tradycyjny Baby Shower (chyba nie jestem gotowa, zeby sluchac Fasolek i Majki Jezowskiej), ale pewnie sobie usiadziemy, zjemy ciasto i wypijemy soczek. No ale to tak w 8 miesiacu, jak juz bede miala jakikolwiek element dzieciecy w pokoiku.

Czytalam gdzies taki tekst, ze najlatwiejsza metoda na ubieranie dziecka to jest tak jak dla siebie plus jedna warstwa wiecej. Czyli zakladam, ze tu chodzi mniej wiecej o to - ja chodze w krotkim rekawku i spodniach, to mala ubieram w spodenki dresowe i bodziak z dlugim rekawem.

Moja kuzynka studiuje poloznictwo i mowi, ze kleszcze czy vacuum nie sa wcale takie straszne, oczywiscie prawidlowo uzyte. Polozne z dlugoletnim stazem twierdza, ze o wiele lepiej delikatnie uzyc kleszczy niz np. naciskac mechanicznie na brzuch, zeby wypchnac dziecko.

Ja tez! I se piczke znieczule Amolem!!!
Ja na poczatku uzywalam oliwki Babydream, ale wrocilam do Bambino, bo jakos mi bardziej odpowiada. Nakladam ja na kapieli na mokre cialo, poki co rozstepow niet.
Ale to pewnie jest tak samo jak np. z cellulitem- jedna sie smaruje, naciera, a nadal ma celulit, a druga nic nie robi i ma piekne i gladkie cialo.

Pierwsza koszula bardzo mi sie podoba, druga... Coz, ja mam jakis taki problem, ze uwazam, ze wszyscy mysla, ze kobieta w ciazy dziecinnieje. Jestem w ciazy, ale jestem tez kobieta, nie dzieckiem, wiec mimo wszystko chcialabym zeby moja bielizna tez nie byla dziecieca - nie nosze stanikow z misiami, majtek z pieskami, wiec chcialabym, zeby koszula tez byla nieco powazniejsza. Kwiatki, wzorki ok, ale miski i zyrafki? To raczej dla dzidzi, nie dla mnie. Wiem, ze to naprawde nie ma znaczenia, nie zrozumcie mnie zle, ale jakos ciezko mi odnalezc w ciazy swoja kobiecosc, a wiekszosc firm produkujacych dla ciezarnych powoduje, ze czuje sie potraktowana nie jako matka tylko jako wieksze dziecko. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi?

Bylam u przyjaciolki, ktora ma prawie roczna coreczke i nawilzacz bardzo sobie chwali. Mowi, ze nie tylko dziecko, ale w ogole cala rodzina nie ma juz zadnych problemow z oddychaniem. Latem sie sprawdzal, bo bylo goraco i duszno od pogody, zima sie sprawdzal, bo bylo tak samo, tylko ze od kaloryferow. Ja tez mysle, ze zakupie sobie takie cudo, bo mam katar nonstop i czesto czuje, ze nie moge odetchnac pelna piersia.
hmmm
nie wiem jak zrozumiec twoja wypowiedz, ale nie kupilam tej koszuli bo "zdziecinnialam" dziwnie sie poczulam
kupilam ja po pierwsze do spania w domu, po drugie bo ma super odpinane guziki nad piersiami a po 3 to jest mega super tania
i do spania w domu do rozciagania super sie nadaje
a w zyciu trzeba byc troche niepowaznym, bo inaczej czlowiek bylby gburem
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja 18 stycznia kończę 24 :P

ja 2 października
No mi się wydaje, że tak jest fajniej Zresztą to amerykański zwyczaj, więc można go trochę pozmieniać.

Idę się uczyć, bo zamiast powtarzać na kolokwium, to siedzę i Was czytam, nie mogąc nadążyć.

A jutro wielki dzień, usg połówkowe, będzie wiadomo czy to Edward czy Elena
Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
kurde jak bym gdzies to słyszała, albo się mylę jesteś może z Kalisza?
z ostrowa wielkopolskiego

bylismy w szkole rodzenia
uwaga zajecia trwaly 2,5 godziny
bylo super
najpierw godzina cwiczen na miesnie, oddychanie, relaksacyjne, tz dzielnie cwiczyl ze mna i uczyl sie oddychac do porodu
pozniej 1,5 godziny wyklady
super sprawa
dostalismy wielgachna torbe z roznosciami, nawet nie patrrzylam co tam jest ale pewnie pismaki i jakies probki
ogolnie super, jestem zadowolona aha i sa nas 3 pary

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:35
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:34   #418
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

eee no nie ma o czym gadać
Wiedziałybyście już o tym.
Z samego rana wstałam z myślą testu a tu @

Może ten cykl będzie owocniejszy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:35   #419
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
mattal ale przeciez Elena to Hania, Hanna
Ale mi się Hanna nie podoba :P Wybredna jestem, a Elena też występuje w Polsce, znalazłam nawet info, że ma imieniny 18 stycznia (w moje urodziny )

Cytat:
dobrze ze moja jeszcze za duzo nie gada , choć chyba zauważyła że mama ma jakiś wielki brzuch, bo staje nade mna, pokazuje na brzuch i się pyta "cio to?"

co studiujesz?
no raczej chyba Edward będzie Edkiem, tak najprosciej

oj nie wiem czy będzie gorzej,
tarczyce masz ok, więc jedynie wpływ ciązy teraz będzie miał znaczenie,
nie każdemu wypada aż tyle chyba, może Ciebie ominie
Słodko... "a cio to?" :P

Studiuję edytorstwo i właśnie jestem na etapie uczenia się właściwości papieru i rodzajów druku, takie techniczne bla bla, straszne...

Nie podoba mi się Edek... Tak jakoś staro brzmi. Edward poważnie Teścia teściowa nazywa "Eduardo" :P Może tak?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:36   #420
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja latalam w 6 tyg ciazy i w 11 i dzidzia ma sie dobrze a teraz za 2 tygodnie chce leciec z moja psiapsiola do Barcelony, moja lekarka mowi,ze teraz to najlepszy moment, zeby latac bo od 29 tygodnia juz niektore linie do samolotu nie wpuszczaja
moj TZ na squosha a ja chyba spac..ale na razie musze was podgladac bo jutro znowu bede doczytywac pol wieczoru

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości