|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
matallewar trzymam kciuki za jutrzejszą wizytkę no i potwierdzenie płci
![]() Cytat:
![]() Co do włosków, piszecie że Wam wypadają i szukacie na to sposobu. Ja nie mam tego problemu i nigdy nie miałam ale jeśli boicie się jakichś tam mocniejszych kuracji na głowę to ja Wam polecam, po raz "enty" się powtórzę ![]() ![]() To jest naturalna odżywka na włosy i skórę głowy - nawilża, odżywia, oczyszcza. Ja wsmarowuję oliwę w łepetynkę, zawijam folią spożywczą i na to czapka i tak chodzę tak długo jak mogę. Jeśli chodzi o samo odżywienie włosów to polecam też wsmarowanie we włosy (suche) jakąś maskę, ja używam Wax'a i pochodźcie sobie tak z tą odżywką cały dzień albo i noc (ale uwaga na poduszkę, może się utłuścić). Efekty takie jak po kuracji odżywczej u fryzjera albo i lepsze ![]() Innym sposobem na suche końcówki jest wsmarowanie we włosy tego najzwyklejszego kremu nivea ( biały z niebieskim wieczkiem ). Pięknie pachnie ale ciężko się wypłukuje z głowy więc mi ten sposób za bardzo podszedł ale jeśli ktoś ma ochotę, to polecam bo włoski po nim też mięciutkie i nawilżone ![]() Dziewczynki idę robić sobie krewetki z czosnkiem i pietruszką + bagietka na ciepło, będę miała akurat na "Na Wspólnej" ![]()
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
hej dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
Moria jesteś niesamowita ![]() ![]() Ja się przyznaję że ledwo pół ziajki w siebie wsmarowałam przez 9mc. Przytyłam 30kg i nie miałam żadnych rozstępów. Później po dietce mi wyszły jakieś drobne. To musi być jakoś uwarunkowane genetycznie. Wszystkiego dobrego.Ściskam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
moria44 mmmhhh krewetki ja dzis mialam paluszki krabowe mniammm
Kochana wszystkie te sposoby to juz wyprobowalam, oliwa z oliwek bardzo ciezko wyplukuje sie z wlosow, waxu to juz od ponad roku uzywam, nic wroce do tej maseczki z olejku rycynowego i jajca ![]() smacznego
#394 | |||||||||
Zakorzenienie
|
ja was znowu 40 minut doczytywalam!
jeju jaka jestem padnieta! z pracy przyszlam dopiero o 18:30. mialam dzisiaj tyle stresow, ze prawie si epoplakalam, juz nei mam sily, lubie swoja prace ale jednak w ciazy naprawde nie daje rady, poza tym emocjonalnie nie jestem soba i ten stres mnie wykancza ![]() i smutno mi, ze nawet nie mam jak was doczytywac i nadgonic i w ogole nie jestem na biezaco, w ogole jakos tak mi dzisiaj do kitu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do rozstepow ja z okresu dojrzewania mam na pupie i na dole plecow, tak szybko uroslam i przytylam odrobine bo straszny chudzielec bylam w podstawowce... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
musze zrobic herbatke i sie polozyc bo te plecy mnei dobijaja, fajne mam dni, nie ma co, praca, obiad lezenie i spac i tak codziennie, a bym chciala myszce malej w brzuszku cos kupic ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
moria44 wow jaka kuracja antyrozstępowa
![]() antropia fajne ciuszki, ja lubię bielliznę z pepco, mają dobrą bawełnę tylko ani grama się nie rozciąga i trzeba ciut za duże kupować, Zosia mi szybko wyrastała, ciuszki takie większe to mają ok ale dla dziewczyek jak dla mnie za dużo różu ![]() Renessme1985 takiego dzidziolka to nie upilnujesz zeby raczki mial przykryte wiec i tak nie da rady całego przykryc, zreszta nawet niebezpiecznie pod szyje przykrywac zeby sobie na twarz nie zarzucił, jak bedzie mial pajaca na dlugi rekaw to mu zimno nie bedzie matallewar Edward, Elena - bardzo fajne oryginalne imiona, ze tez ja nie umiem wpaść na nic orginalnego tylko podobają mi się same mega popularne ![]() ![]() eweska właśnie mi też przestały rosnąć włosy na nogach, w sumie to wcale nie musze sie golić, ale ja myslalam ze tak na dziewczynke sie robi, a ty masz dwóch facetów ??? ![]() katarzynka00 testowałas już ??? ![]() co do wypadania włosów to po ciąży jakieś3 miesiace u mnie się zaczęła masakra, więc się szykujcie, choć pewnie każdemu różna ilość wypadnie, ale ja to się bałam głowy myć żeby nie stracić wszystkich włosów, później jak mi zaczęły odrastać to miałam taka beznadziejną grzywunie na czole której nijak nie dało sie ułożyć, aż fryzjer się zastanawial co by z nią zrobić żeby jej widac nie było ![]() strasze to było .... i teraz znów mnie to czeka .... ok doczytałam ![]() idę na kolacje ... w sobote chyba idę na glukozę, ciut się boję co mi tam wyjdzie ... wolałabym uniknąć kolejnego lekarza ... bo diety już się nie boję ... |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Pytacie kiedy się robi test obciążenia glukozą... mi lekarz dzisiaj powiedział, że powinno się zrobić koło 24-25 tc bo w razie złego wyniku kobieta w ciąży powinna zgłosić się do poradni "d" do 28 tyg.
Że mnie to nie interesowało to nie zapytałam dlaczego.
#397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no ja tez jakos nie umiem sobie wyobrazic sn. moj syn znowu zablysnal ![]() ![]() ![]() myslalam ze padne ze smiechu |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz, że teraz będzie jeszcze gorzej?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Edward po dziadku i pradziadku, tylko mamy mały problem ze skracaniem, bo ani Edek, ani Edzio mi się nie podoba ![]() Myślę nad Ed, Edi, Ede, Eda...? Bo Elena może być Elenka, ewentualnie Lenka, Enka itp. mam dużo pomysłów ![]() A a propos oszczędzania pracujących, to ja poproszę o oszczędzanie studiujących. Najbliższy tydzień mam tak zawalony, że nie wiem, czy odpocznę, a praca na mnie nie poczeka... Dobrze, że pracuję razem z mężem, to on za mnie nadrobi troszkę :P
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() andziot to pocieszasz juz moja przerzedzona czupryne, a na te wypadajace wlosy po ciazy to nic nie mozna uzywac, jakies ampulki zeby choc troche zahamowac....a bralas witaminki? po jakim czasie zaczely odrastac czy lyse placki mialas? ![]() anulinka no ja tez takie wypadane przezylam, ale jak zaczelam brac eutyrox to sie troche unormowalo, teraz to mysle ze mi leca przez ten tlusty lupiez, bo mam takie placki wiesz przylegajace do skory i poprostu skora nie oddycha ![]() mattal ale przeciez Elena to Hania, Hanna ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-12 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny....Was zostawić na chwilę
![]() kupiliśmy wózek ![]() ![]() ![]() No i standardowo dwie pary body...hmm różowe...więc jak się jednak okaże że będzie chłopak to mam sporo ciuszków dla dziewczynek do odsprzedania ![]() ![]() I majtochy ciążowe na brzuszek kupiłam z Canpola za 2 zł, tez przecenione, wcześniej trafiłam biustonosz z tej firmy do karmienia za 5 zł a teraz majciochy.
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
anulinka a co to za witaminki?
![]() o bzyczka ale zes sie obkupila dawaj foty!!! a ten wozek to trio??
#404 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=principessina;24334 702]anulinka a co to za witaminki?
![]() QUOTE] Oenobiol anti chute. 3 miesięczna kuracaja dawała u mnie widoczne efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no raczej chyba Edward będzie Edkiem, tak najprosciej ![]() Cytat:
tarczyce masz ok, więc jedynie wpływ ciązy teraz będzie miał znaczenie, nie każdemu wypada aż tyle chyba, może Ciebie ominie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Tesciowa przysle mi glukometr tazke nie musze sie juz martwic o ta glukoze. Bede sobie sama wszystko kontrolowac
![]() I pytanko do doswiadczonych mamus za granica. latalyscie samolotem w ciazy? Zaawansowanej ciazy? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie do Polski w 24 tygodniu ciazy. Zrobilabym sobie usg 3d i pobyla troszke z Mama... ![]() ![]() Agnieszka_pe masz termin w pierwsza rocznice mojego slubu ![]() ![]()
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
No i tez puslcilam Antkowi Masive Attack,ale Unfinished sympathy i maly kopnal 2 razy. Ciekawe czy z aprobata czy bez
![]()
#409 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() placów łysych nie mialam, ale bardziej rzadkie włosy odrastać zaczeły po jakiś 2/3 miesiącach i wtedy to miałam takie krótkie stojące włoski wystające z długich Cytat:
![]() a raczej żądamy ![]() [QUOTE=anulinka2009;243347 66] Cytat:
![]() jenyyyyyyyyyyy jak mi smakują zwykłe kanapki z pasztetem i ogórem kiszonym ![]() ide na dokładkę ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-12 o 19:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
bzyczka pokaz wozio
![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
Principessina co znaczy trio?? Bo nie łapię
![]() Wózek to taki model: http://allegro.pl/wozek-gleboki-firm...403628214.html Nie wklejam zdjęcia wózka bo stoi w drugim pokoju a tam zimno no i pozakrywany jest by kot nam nie właził do niego, bo teraz taka pogoda że zaraz będzie czarny przez nią. Mi się marzył taki klasyczny wózek, a ten jest super jak dla nas. Super się prowadzi, lekki jak piórko no jak stworzony da nas. A mało tego, to jak go oglądaliśmy przyszły takie dwie kobitki, jedna w ciąży, wyraźnie chciały brać ten wózek ale że zobaczyły że my przy nim majstrujemy to pokręciły się w koło. poczekały czy my bierzemy i jak zapadła decyzja to poszły niezadowolone. My mamy taki beżowy z kółkami, nie jestem pewna ale to chyba nr 21, nie jestem pewna bo mi się zdjęcie jakoś tak kijowo załadowało i u mnie on wygląda na zielony. Majty takie: http://allegro.pl/majtki-figi-ciazow...392686229.html Biustonosz mam taki: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...370741583.html
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Paulizia do konca 7mego miesiaca mozesz spokojnie latac, oczywiscie jesli nie masz zagrozonej ciazy, zreszta to chyba nie jest jakis mega dlugi lot, ile ze 3 godziny?
bzyczka trio to 3w 1 ![]() a juz biustonosz kupilas? ja czekam do ostatniego miesiaca, no bo jak mi cycunie jeszcze urosna ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-12 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaaaaa to ale piekna date mieliscie na slub ![]() pauliziu, ja lecialam do pl jakos w 23t a wracalam ok 27, ciut po. ja nie wiem tez czy mnie lot nie czeka(z wyboru nie musu) i ja bym nie miala żadnych oporow przed lotem. mialam leciec do tz w 10 tyg i rozmawialam z ginem, powiedzial ze jak chce to moge leciec, ale pozniej byloby lepiej jakbym leciala, i tyle. latalam sporo w 1 ciazy i bylo ok. nie wiem do kiedy zezwalaja linie lotnicze a od kiedy trzeba miec zaswiadczonko od gina, mnie sie nikt nie czepial |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
bzyczka1
wózio bardzo fajny, wygląda na droższy dużo, tylko ja bym nie kupiła już bez skrętnych przednich kół, bo to cudny wynalazek co do majtów to sie zastanawiam czy z brzucha zjezdzac nie będa ??? ![]() stanik fajowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak zrozumiec twoja wypowiedz, ale nie kupilam tej koszuli bo "zdziecinnialam" dziwnie sie poczulam kupilam ja po pierwsze do spania w domu, po drugie bo ma super odpinane guziki nad piersiami a po 3 to jest mega super tania i do spania w domu do rozciagania super sie nadaje a w zyciu trzeba byc troche niepowaznym, bo inaczej czlowiek bylby gburem ![]() Cytat:
![]() bylismy w szkole rodzenia uwaga zajecia trwaly 2,5 godziny ![]() bylo super najpierw godzina cwiczen na miesnie, oddychanie, relaksacyjne, tz dzielnie cwiczyl ze mna i uczyl sie oddychac do porodu pozniej 1,5 godziny wyklady super sprawa dostalismy wielgachna torbe z roznosciami, nawet nie patrrzylam co tam jest ale pewnie pismaki i jakies probki ogolnie super, jestem zadowolona aha i sa nas 3 pary ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-12 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
eee no nie ma o czym gadać
![]() Wiedziałybyście już o tym. Z samego rana wstałam z myślą testu a tu @ ![]() Może ten cykl będzie owocniejszy ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Ale mi się Hanna nie podoba :P Wybredna jestem, a Elena też występuje w Polsce, znalazłam nawet info, że ma imieniny 18 stycznia (w moje urodziny
![]() Cytat:
Studiuję edytorstwo i właśnie jestem na etapie uczenia się właściwości papieru i rodzajów druku, takie techniczne bla bla, straszne... Nie podoba mi się Edek... Tak jakoś staro brzmi. Edward poważnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj TZ na squosha a ja chyba spac..ale na razie musze was podgladac bo jutro znowu bede doczytywac pol wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.