W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 17:33   #2701
agape
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
agape i jak te reczniki, fajne sa? ja tak mysle o moich dziadkach czy im takiego prezentu nie sprawic...
Ja jakos sie chyba zle mierze bo mam juz 110cm!!! A brzuszek nie jest gigantyczny, moze to przez te boczki ktore mialam juz przed ciaza i zawsze je uwzgledniam bo balam sie ze bedzie ich wiecej :/
troche takie cienkie chyba są ale tak wygląda super nie moge pomacać bo zapakowane w folie i ładnie zawiazane kokardką

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

co do ruchów to ja juz nie czuje kopniaków tylko raczej takie rozpychanie jak nwypina dupke albo nóżki to az mostek boli

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:45   #2702
marleen32
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Wera super z tymi pieluszkami, masz racje to duze odciazenie zawsze jest .
Ja, jak mowilam od nikogo sie tu nic nie spodziewalam, ale mama TZ wcisnela nam kase dla malej, wiec odlozylam i ciesze sie, bo z tego kupie krzeselko do karmienia i mate do zabawy, jak pora przyjdzie .
Z mojej strony od nikogo nic nie oczekuje, oni wrecz pomocy od nas oczekuja, o czym otwarcie mowia, a ja mam tak wielka rodzine, ze samym rodzicom pomagam, rodzenstwu od czasu do czasu i tylko tym, co w ciezkiej sytuacji sa, reszta niech sobie radzi, u mnie to TZ zarabia wiekszosc pieniedzy, a kilku rodzin to on nie utrzyma , to co ja zarabiam jest nic, poza tym powoli ta relacja pieniadza tu i w Polsce juz sie wyrownuje, poza tym my placimy komorne co miesiac, oni juz nie, wiec teoretycznie i praktycznie pewno tez, maja wiecej jak my :/.
Ja brzucha ostatnio nie mierze, ze strachu ile cm mi wyjdzie .
Sztucce cos podobne tez mamy, super sa dla starszych dzieci , wygodne i ogolnie ladne

Lilijko biedulko, Ty masz stresu z TZ
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:46   #2703
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
anka bylam u gina 5 stycznia i mowil ze pozamykane, najblizsza wizyte mam za tydzien zobaczymy, nie panikuje bo tak jak pisalam nie jest to ciagle tylko kilka razy w ciagu dnia!

Pytałam, bo mdłości też mogą być oznaką rozszerzania szyjki, ale nie wiem, czy to nie dotyczy już samego porodu, fazy I.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
gaziki leko są nasaczone spirytusem 70% więc spokojnie nimi można pępuszek przemywać...ale zdecydowanie lepsza-szybciej goi jest gencjana, albo jak kto woli pioktanina (to to samo) czyli to fioletowe cieżko schodzące mazidło.
Ja będe właśnie pioktaninę stosować ze względu na działanie obkurczające, grzybo i bakteriobójcze, one tez trochę wysusza ale nie tak jak spiryt...octenisept- uważam że jest zbyt łagodny, a spiryt- za bardzo wysusza i potem czesto trzeba pępuszek smarować tłuściakami, bo skórka czerwienieje i pęka.
Dlatego spirytus musi być rozcieńczony. Nam kazała najpierw spirytem, potem gencjaną.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a propos pępka bo tu piszecie- ja najpierw leko, po 3 dniach odpadł, została resztka, i tym leko było już nie wygodnie, teraz spirytus i wacik, bo coś tam jeszcze się wydobywa. Skórkę sparować bo faktycznie b wysusza. I Smarujcie dzieciaki oliwką/Alantanem bo skóra na ciału się wysusza.
Właśnie nam mówiła położna, żeby lepiej to oliatum kupić, niż oliwkę stosować. I powiem szczerze, że mam problem, bo nie chcę małej zrobić jakimiś mazidłami krzywdy. A wysuszona jest, w istocie.

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
no ja zobacze jak się sytuacja rozwinie, jak naturalnie to nie jade daleko, a jak z kroplówką to chyba zdecyduje się na kraków jednak, boje się że kroplówka może nie ruszyć małego i trezba będzie ciąc, wtedy było by mi lżej jak bym miała ginke przy sobie.

mogę chyba, tam jest możliwość że ktoś na noc zostanie z tobą bo sa jakieś pokoie, a odwiedziny chyba cały czas... pewno bym mamę ze soba zabrała na wymianę z tż.. tylko czy z mojego tż będę mieć pożytek jakiś wtedy... jak on pewno bardziej przerażony niż ja...

Najlepiej by było, gdybyś w razie czego była przygotowana - albo sn, albo cc, bo współczuję cesarki po próbach sn.
A jeśli tylko tam jest taka możliwość i może być ktoś z Tobą cały czas to na wypadek cc nie ma się nad czym zastanawiać. Nawet jeśli pomoc marna to wsparcie psychiczne.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
i wróciłam ... od babci - śmiga jak ta lala, czasami porusza się lepiej niż my, ciężarówki

Mówiłam, że tak będzie? Cieszę się, że babcie tak szybko wraca do sił. Z moją mamą nie było tak różowo...

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no u mnie w laboratorium było to jako 2 badania - gbs - na paciorkowce i ogólnei bakterie. Ja wcześniej zrobiłam tylko gbs bo pisałyscie o tym badaniu, a dopiero wczoraj sobie popatrzyłam ze ginka mi kazała zrobić wymaz bakteryjny to poleciałam szybko tylko że wyniki dopiero9 w przyszłym tygodniu. Zapieprzyłam po prostu.
W takim wypadku to faktycznie dwa badania by wypadało zrobić. Chociaż dziwne, że nie umieszczają tego na jednym wyniku.

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
ja zauwazylam ze moje dziecko rusza sie zdecydowanie mniej niz jeszcze w swieta .teraz czuje ze sie rozpucha i mnie pcha w biodro ale nie sa juz to takie maratony np 2 godz tylko kilka razy i spokoj wiec dobrze wiedziec ze to moze juz lozysko sie starzec.

A te niebieskie pudelko mozna rowniez wypelnic w necie i otrzymac na adres domowy.

Mi ginekolog kazała sprawdzać 3 razy dziennie, czy w momencie aktywności jest bodajże po 10 ruchów na pół godziny, czy jakoś tak.

A co do pudełek to wszystko rozumiem, ale po co mi najnowszy numer Claudii?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:54   #2704
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
ja w ciązy przytyłam 13 kg, brzuch 103 cm dzień przed porodem. Teraz jestem myślę z - 8, -9 kg, 1,5 tyg temu po wyjściu było -7 kg, a brzuch baardzo mi spadł, tzn i tak miałam maluni, jak na pocz. 4 miesiąca. Butelka działa i biust już przedciązowy- natychmiastowo;-) Zero rozstępów;-)
to masz fajnie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość

co do ruchów to ja juz nie czuje kopniaków tylko raczej takie rozpychanie jak nwypina dupke albo nóżki to az mostek boli
ja mam tak samo, nie ruchy a przeciagania, a do tego od dwóch ostatnich dni bardzo bolesne.. nie wiem czemu..

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Pytałam, bo mdłości też mogą być oznaką rozszerzania szyjki, ale nie wiem, czy to nie dotyczy już samego porodu, fazy I.
też mam mdłości, ale ja jednoczesnie strasznie głodna jestem wiec myślałam że to z głodu ale może rzeczywiście to kolejna oznaka..

jednak do lekarza poki co nie dzwonie.. poczekam do wizyty..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:52   #2705
olbka
Zadomowienie

ja właśnie wróciłam z IP. Spanikowałam, bo Kasia dzisiaj baaardzo mało się ruszała, nawet jak ruszałam brzuchem... Ale serduszko bije i jest ok. W drodze powrotnej oczywiście zaczęła sie ruszac i czkać...Taki ma laska leniwy dzień, a matka szału dostaje niech ona się już urodzi, bo ja dostanę po prostu nerwicy...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:56   #2706
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

no i po wizycie u endokrynologa......... nie nastroił mnie pozytywnie. Do tego walnął jeszcze takim pytaniem, że prawie spadłam z krzesła "Czy nie stwierdzono wad rozwojowych u dziecka" normalnie myślałam, że się popłaczę (oczywiście tu zadziałały hormony). Kazał przyjść za 3 tygodnie, żeby przed porodem zwiększyć mi jeszcze dawkę.......... Dlaczego ja mam takiego pecha? Normalnie zaczęłam się teraz bać o maluszka......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:59   #2707
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja właśnie wróciłam z IP. Spanikowałam, bo Kasia dzisiaj baaardzo mało się ruszała, nawet jak ruszałam brzuchem... Ale serduszko bije i jest ok. W drodze powrotnej oczywiście zaczęła sie ruszac i czkać...Taki ma laska leniwy dzień, a matka szału dostaje niech ona się już urodzi, bo ja dostanę po prostu nerwicy...
przynajmniej upewniłas sie ze wszystko okey...
moja zaczeła sie wiecej ruszac jak sie polozyłam..
ja nie wiem po czym ona mnie tak kopie ostatnio ze taki bol to sprawia..

niedobrze mi.. jak na poczatku ciazy tak od trzech dni.. a w głowie siedzi mi sernik..

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
no i po wizycie u endokrynologa......... nie nastroił mnie pozytywnie. Do tego walnął jeszcze takim pytaniem, że prawie spadłam z krzesła "Czy nie stwierdzono wad rozwojowych u dziecka" normalnie myślałam, że się popłaczę (oczywiście tu zadziałały hormony). Kazał przyjść za 3 tygodnie, żeby przed porodem zwiększyć mi jeszcze dawkę.......... Dlaczego ja mam takiego pecha? Normalnie zaczęłam się teraz bać o maluszka......
nie stresuj sie wszystko napewno jest okey
mnie sie zawsze pytali tak u hematologa.. tez zawsze wyłam..
niektórzy wiedza jak cisnienie podniesc ciezarnej..
Stary 2011-01-12, 19:01   #2708
ligotka
Rozeznanie

olbka pewnie zawsze sie lepiej uspokoic! No a niestety ja sie boje ze teraz to sie malo martwie a jak sie urodzi to bede sie przejmowac kazdym najmniejszym drobiazgiem A moja dzis ma znow dzien zabawy z mama, wystawia nozke, pupe i takie tam, ja ja stukne to gdzie indziej wystawi, ale zdarza sie tak ze sie wypina to wtedy brzuch sie robi mi taki twardy i bardzo boli...
lilijko no nie dziwie sie, co za tekst...... wrrrrrr i tylko Cie zdenerwowal! Przeciez u dzidzi Twoje wszystko dobrze nie ma co sie martwic!!! Ech az sie sama zdenerwowalam. Nie martw sie Kochana i nie przejmuj!!!
kaskup ja to jem dzis co mi w reke wpadnie, juz mnie zgaga zlapala a jem nadal...
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:06   #2709
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
nie stresuj sie wszystko napewno jest okey
mnie sie zawsze pytali tak u hematologa.. tez zawsze wyłam..
niektórzy wiedza jak cisnienie podniesc ciezarnej..
dzięki ..... do tego moherowe berety to zeżarłyby mnie w tej poczekalni, że miałam czelność usiąść i wejść w swojej kolejności..

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

przecież gdyby coś było nie tak, to USG by pokazało prawda? ja już sama nie wiem.......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:10   #2710
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
dzięki ..... do tego moherowe berety to zeżarłyby mnie w tej poczekalni, że miałam czelność usiąść i wejść w swojej kolejności..

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

przecież gdyby coś było nie tak, to USG by pokazało prawda? ja już sama nie wiem.......
nie wmawiaj sobie niczego, wszystko jest okey, niepotrzebnie sie nakrecasz
a moherowe berety to wszedzie, mnie jutro czekaja w labolatorium jak pojde płytki robic..

Cytat:
kaskup ja to jem dzis co mi w reke wpadnie, juz mnie zgaga zlapala a jem nadal...
tyle ze ja jestem na diecie cukrzycowej i nie bardzo chce wszystko jesc bo sie o cukry boje..
tzn nie tyle co nie chce ale sie boje a zjadłabym wszystko..
Stary 2011-01-12, 19:10   #2711
ligotka
Rozeznanie

tak lilijko pokazalo by i lekarz zlecilby CI dodatkowe badania! Nie martw sie!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:23   #2712
mila24
Raczkowanie

Dziewczyny, podpowiedzcie mi, bo bardzo mi sie podoba lozeczko z tej serii http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/76/bianco-fiori/ jest tylko jeden problem- lozeczko jest na 140 cm, a juz kupilam przescieradla z gumka na 120 :/ myslicie ze nie beda pasowac?
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:24   #2713
marleen32
Rozeznanie

Olbka dobrze, ze poszlas do lekarza, lepiej isc kilka razy za duzo, niz raz za malo
Lilijko usg na bank by pokazalo, lekarz szkoda slow, zeby z czyms takim wyjezdzac, pamietaj wszystko jest ok, nie ma innej opcji .

A, we mnie cos wstapilo, nie dosc ze cale mieszkanie wysprzatalam, to poprasowalam i pranie rozwiesilam , a rano chora bylam , niech mi tak zostanie do porodu, to moze chalupy nie zapuszcze , ale i tak jak bede w szpitalu to TZ z dzieciakami to zrobi , wlasnie wyrzuca buty, ktore poukladalam, bo cos szuka, jakby byl w tym pomieszczeniu co ja, to normalnie zarobil by pilotem od TV (bo tylko to pod reka mam) wiadomo w gdzie
Stary 2011-01-12, 19:36   #2714
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
A, we mnie cos wstapilo, nie dosc ze cale mieszkanie wysprzatalam, to poprasowalam i pranie rozwiesilam , a rano chora bylam , niech mi tak zostanie do porodu, to moze chalupy nie zapuszcze , ale i tak jak bede w szpitalu to TZ z dzieciakami to zrobi , wlasnie wyrzuca buty, ktore poukladalam, bo cos szuka, jakby byl w tym pomieszczeniu co ja, to normalnie zarobil by pilotem od TV (bo tylko to pod reka mam) wiadomo w gdzie
czyzby syndrom wicia gniazdka
ja tez nie nawidze i chetnie zabiłabym kogos kto mi rozwala to co poskładałam/ poukładałam albo robi to tak jak ja bym tego nie zrobiła..

np moj TZ jak myje wanne to musze nad nim stac bo on to potrafi "umyc" sucha gąbka a ja na tle wanny jestem przewrażliwiona i zawsze musze miec idealnie czysta...

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:37
Stary 2011-01-12, 19:57   #2715
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
czyzby syndrom wicia gniazdka
ja tez nie nawidze i chetnie zabiłabym kogos kto mi rozwala to co poskładałam/ poukładałam albo robi to tak jak ja bym tego nie zrobiła..
.
No tak mi to wyglada
Przy okazji wystraszylam TZ, bo powiedzialam, ze trzeba isc z praniem, on na to, ze pojdzie ale za chwile, no ale zajal sie lekcjami ze starsza corka, to ja za kosz i do suszarni, rozwieszalam sobie powoli, po kilku minutach patrze TZ i dzieciaki schodza, i wrzeszcza na caly korytarz, ze sie wystraszyli o mnie, bo nic nie powiedzialam (jakos nie pomyslalam, ze moga sie martwic, ale mieli racje moglam powiedziec), no ale w tym momencie wscieklam sie, ze przyszli, sasiedzi mogli ich widziec, i ogolnie pogonilam ich tak, ze TZ sie dziwil, ze tak szybko chodzic moge.
Teraz sie czuje prawdziwie jak na koncowce, bo i humory i hustawke nastrojow mam.
Dzieciaki w szoku, TZ tez, no ale ja dopiero jak mi przeszla moja wlasna zlosc, przyznalam, ze w sumie oni mieli racje.
Jak ja tak do lutego bede chodzic, i jeszcze przenosze, to oni sie wyprowadza chyba.
A, z wanna mam to samo, buty musial poukladac tak jak byly
Stary 2011-01-12, 19:58   #2716
Justine1988
Zadomowienie

Hej laseczki. Nas dziś teście odwiedzili, było bardzo miło.Ciesze się, że w końcu się wybrali...czekają na wnuczke..widze ze sie cieszą..juz mi lepiej..okazali troszke zainteresowania i Justyna szczęśliwa...dostałam owocki, pogadałam sobie z teściową o porodzie...troche mnie pocieszyła i oferowała swoja pomoc...mówi, ze jak cos moge na nią liczyć..miłe
Dobrej nocki życzę...

Jutro wizyta, mykam pod prysznic, depilacja i te sprawy... i soać, dziś miała cięzki dzięń..humor nie najlepszy i wszystko mnie bolii...wstawanie z łóżka jest jakaś tragedia..jutro rano zajrze...poprosić Was o trzymanie kciuków za wizytę boję się, że mnie skieruje do szpitala jak waga dużo podskoczyła....

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:58   #2717
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podpowiedzcie mi, bo bardzo mi sie podoba lozeczko z tej serii http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/76/bianco-fiori/ jest tylko jeden problem- lozeczko jest na 140 cm, a juz kupilam przescieradla z gumka na 120 :/ myslicie ze nie beda pasowac?
Moga byc za krotkie, ale moze uda Ci sie oddac albo komus odsprzedac ?
Stary 2011-01-12, 20:07   #2718
Koperco
Zakorzenienie

karinaaaa ja kupowałam biustonosz w sklepie stacjonarnym ale kupiłam o taki:
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...pwhite_303.php
ale mierzyłam też te:
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...anca02_304.php
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...afancy_310.php

i przed ciążą nosiłam 75B a kupiłam odrobinę za duży (tak z rozmiar może 1,5) czyli 80E - z metki.
Jest z super materiału i ma regulację zapięcia 4krotną (2rzędy haftek). Jak któraś chce porządny kupić to polecam. Generalnie jest miękki ale z fiszbinami na dole i ładnie wszystko trzyma i ładnie zbiera piersi.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:21   #2719
karinaaa
Zadomowienie

Koperco stanik ktory wybralas sliczny
i ja rowniez przed ciaza nosilam 75 b ale myslalam teraz wziac 85 c lub d a ty piszesz ze kupilas az miseczke e
hmm a sporo urosl ci biust juz teraz ? i czy ten rozmiar e jest juz w sam raz czy wzielas wiekszy?
tak sie wypytuje bo mi zalezy zamowic z all bo na ebay same brzydale
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:38   #2720
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco stanik ktory wybralas sliczny
i ja rowniez przed ciaza nosilam 75 b ale myslalam teraz wziac 85 c lub d a ty piszesz ze kupilas az miseczke e
hmm a sporo urosl ci biust juz teraz ? i czy ten rozmiar e jest juz w sam raz czy wzielas wiekszy?
tak sie wypytuje bo mi zalezy zamowic z all bo na ebay same brzydale
jak mierzyłam z tych biustonoszy 80D to były tak w sam raz na teraz więc wzięłam 80E bo wydaje mi się że jeszcze mi urośnie biust jak mi się pokarm pojawi. No urosły mi o 2miseczki i o 5 w obwodzie (bo obwód sie nie powinien zwiększyć po porodzie)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:46   #2721
make_up_istka
BAN stały

Dziewczyny, nie kupuje się podobno większych pod biustem niż miało się przed ciążą. Więc jeżeli miałyście 75 to kupujcie 75, jak 80 to 80.

TŻ oczywiście złożył łóżeczko (na szczęście zraz je złożył z powrotem) żeby zobaczyć jak wygląda. Jest 140x70 i jest wieeeelkie wprawdzie jednak trochę zniszczone (w końcu po trójce dzieci) ale mówi że spokojnie można oszlifować drewniane części, okleić te z płyty i będzie super, bo poza zarysowaniami i małymi pęknięciami wszystko OK - bardzo porządne łóżeczko. Dostaliśmy też matę edukacyjną, śpiwór do spacerówki i nosidełko no i jakieś ciuszki, ale troszkę większe i niestety częściowo zniszczone więc mamy przebrać i zostawić sobie tylko te lepsze.

lilijko nie martw się - z maluszkiem na pewno wszystko jest OK. Na USG wyszłyby nieprawidłowości

mila prawie na pewno te prześcieradła będą za małe. 20cm to duża różnica, tym bardziej przy takiej wielkości. Zwłaszcza, że pewnie na szerokość też jest z 10cm różnicy. Nawet jeśli jakimś cudem wejdzie to będzie zjeżdżać po bokach.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:48   #2722
s_a_j
Rozeznanie

a ja jestem wykończona, ale bardziej psychicznie, samej mi ze sobą już ciężko wytrzymać, jakbym się zamieniła w potwora, cały dzień bym tylko buczała i nic nie pomaga. Nawet żalić się nie mam sił, położę się do łózia chyba, jutro Was odwiedzę i może coś w lepszym humorku skrobnę.
Wszystkim przespanej nocki życzę
Stary 2011-01-12, 20:49   #2723
marleen32
Rozeznanie

Marika daj znac jak sie wyprawa udala
Stary 2011-01-12, 20:53   #2724
make_up_istka
BAN stały

To jest straszne... W sobotę dziadek robi imieniny i wszyscy ciągle żyją nadzieją, ze ja się na nich nie pojawię, bo się w końcu rozsypię i będzie podwójna okazja... co za presja
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:53   #2725
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a jak to z opłatami za poród rodzinny? ja pierwsze słysze...
u nas za darmo

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Mam pytanie odnośnie drętwienia rąk , dłoni
Ja od jakiś 5 dni mam tak w nocy, dosłownie budzę się z płaczem tak mnie bolą dłonie , czy któraś z Was ma coś takiego?
ja mam od ok miesiaca, cały czas, końcówek palców nic nie czuję, lekarz powiedział, ze to zespół cieśni, minie po porodzie, mozna brac magnez ale to i tak nie pomoże

Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
pewno tak bo to na śląsku było tylko teraz już nie kojaże miejscowosci dokładnie.
Tarnowskie Góry :p

Cytat:
a teraz ma czkawke.. Wasze też tak często maja czkawke??
min raz dziennie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Teraz się męczę z pomelo - zaraz będę wcinała.
mniam

Dewi, gratulacje

Marika, powodzenia

Cytat:
moja babcia wczoraj chodziła o balkoniku, a dzisiaj już o kulach super........ jest sprawniejsza niż my
oo no to super, chyba sobie też taki balkonik bedziemy musiały sprawic ;p

anka_bzz, thx za info, zdaje się ze bede musiała i tak do kadr przedzwonic...

Cytat:
pogoda na nią tak podziałała

Gwoli informacji, może komuś się przyda informacja:
do stelaża Implasta można wpiąć fotelik tako z adapterami [cena ok połowę niższa niższa niż fotelika implastowego - w sklepie gdzie kupowałam: 160+adaptery 20 zł] - na necie nigdzie wczesniej nie widzialam takie info...

A po wizycie nie za dobre wiadomości - nie ma co liczyć na wcześniejszy poród, mlody dalej lebkiem w dól, szyjka niestety wciaz przy kosci ogonowej i młodemu się nie spieszy, główka sie nie wstawia :/
wiecej wizyt nie mam, termin przypada akurat w dyżur lekarza, to mam przyjechać do szpitala na kontrolę i zobaczymy co dalej

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:00   #2726
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewczyny ja już po sr...dziś tylko teorię zaliczyliśmy. Teraz po prysznicu popijam herbatkę i leżę w łóżeczku. Smaruję męże maścią, bo go szyja coś boli okropnie...już 2 maści kupiliśmy i d***.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze co do skurczów przepowiadających - u mnie są one o tyle dziwne, ze wcale przy zmianie aktywności nie przechodzą. Jak już są to są i nieważne czy leżę czy siedzę czy po chwili wstaję i się ruszam

Postanowiłam też ponadrabiać zaległości towarzyskie przed porodem, bo potem nie będzie kiedy i dzis była u mnie dawno niewidziana koleżanka, jutro rano wpadnie druga, a po południu trzecia Zapisałam się na tę poniedziałkową wizytę u lekarza bo chyba jednak nie rozlecę sie przez weekend...
Co do skurczy to ja też tak mam, ze np. jak idę i dostanę, to jak usiądę to mam nadal...

A co do rzeczy do zrobienia przed porodem, to zaczęłam się poważnie nad tym fryzjerem zastanawiać...bo potem może nie będę miała czasu.
Cytat:
Uwielbiam watrobke w moim rodzinnym miescie jest taki bar z domowymi obiadami w ktorym to jest
moje danie nr 1
Ja też bardzo lubię. Ale taką dobrze wysmażoną.

Cytat:
ja w ciązy przytyłam 13 kg, brzuch 103 cm dzień przed porodem. Teraz jestem myślę z - 8, -9 kg, 1,5 tyg temu po wyjściu było -7 kg, a brzuch baardzo mi spadł, tzn i tak miałam maluni, jak na pocz. 4 miesiąca. Butelka działa i biust już przedciązowy- natychmiastowo;-) Zero rozstępów;-)
Ech, fajno masz! Ja jestem chyba w takim razie największa, jeśli chodzi o rozmiar brzucha, bo w obwodzie mam aż 120cm. Naprawdę mi te kilogramy w brzuch weszły, mąż się śmieje, że połknęłam piłkę do koszykówki.

Cytat:
Dobrze, że się uspokoiłaś. Nie martw się - może Kasia zechce wyjść lada dzień...

Cytat:
Lilijko nie martw się...ja co prawda biorę tabletki na tarczycę raczej profilaktycznie, bo najmniejszą dawkę i w sumie wyniki już mam w normie, no i ja zaczęłam je brać jakoś od 7 miesiąca...ale chodzę do ginekologa - endokrynologa i nigdy mi czegoś takiego nie powiedział.
Wszędzie, gdzie nie czytałam jest napisane, że przy niedoczynności należy brać tabletki, bo nieleczona moze prowadzić do wad dziecka (bo wtedy przecież dziecko nie ma hormonów od matki i to prowadzi do chorób...). Zresztą masz robione usg, więc na pewno by to wyszło.
Dziwny lekarz...poza tym tabletki, które bierzesz nie wpływają negatywnie na dziecko, mozesz też karmić piersią biorąc je...większy problem jest przy nadczynności...wtedy jak bierzesz leki na hamowanie hormonów to u dziecka może nastąpić niedoczynność...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:06   #2727
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
jak mierzyłam z tych biustonoszy 80D to były tak w sam raz na teraz więc wzięłam 80E bo wydaje mi się że jeszcze mi urośnie biust jak mi się pokarm pojawi. No urosły mi o 2miseczki i o 5 w obwodzie (bo obwód sie nie powinien zwiększyć po porodzie)
dzieki bardzo za odpowiedz musze sobie przemyslec ktore brac i w koncu zamowic aby zdazyly dojsc a pod biustem faktycznie teraz jest wiecej ale ciekawe czy tak szybko obwod po porodzie wroci do normalnosci

Mila lozeczko jest piekne ale przescieradla beda napewno za male .

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytrynko nie jestes sama ze swoim brzuszkiem bo i ja mam 12o cm
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:10   #2728
la'Mbria
Zakorzenienie

hej dziewczynki
jejku jaki miałam dziś zalatany wieczór i popołudnie, to głowa mała...
Poczytałam Wasze wymiary i zdecydowałam, ze swoje brzucho też zmierze...o matko! 110cm w najbardziej odstającym miejscu
a na wadze nie jest najgorzej- 7,5kg do przodu na razie...ale miałam nie przytyć więcej niż 8kg do porodu (obiecałam mojej gince, bo ona się strasznie moim kregosłupem przejmuje), poza tym ułomek ze mnie nie był przed ciążą i miałam conieco odłożone tu i tam w boczkach
Straszne skurcze mnie dziś na mieście złapały- chyba z nerwów, bo jakiś babsztyl do mnie w autobusie wypalił z tekstem zeby jej miejsca ustąpic (a ja w trakcie mocnych kopniaków byłam, więc nie do smiechu)- tyle, że trzymałam plecak przed sobą na kolanach, więc teoretycznie mogła nie zobaczyć ciąży...jak jej powiedziałam, ze nie ustąpię to mnie wyzwała od "zasrańców, gówniar i chamideł"...no to się skurcze zaczęły, teraz już mineło ze dwie godziny od tego, więc powoli mi przechodzi, ale nerwa złapałam ostrego- czemu ja muszę na takie głupie istoty trafiać?!
ale najciekawsze w tym wszystkim było to, że ludzie którzy obok siedzieli i np. wsiadali ze mną i widzieli że jestem w ciąży- nie zareagowali- nic babie nie powiedzieli...ja w sumie też nic już jej nie odpowiedziałam, a troche załuję, bo mogłam jej powiedzieć żeby siadała to jej na kolana urodzę...eh...idę sobie kąpiel zrobić

Tylko tak się zastanawiam- miałam jechać do rodziców na weekend no i nie wiem czy jednak nie zostac w Wawie..tak mnie te skurcze przestraszyły....niby to tylko te zapowiadające, ale jednak ja już głupia jestem...

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:12   #2729
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Byłam dzisiaj u brafitterki i powiedziała że to bez sensu wydawać pieniążki i kupować teraz biustonosz, bo najlepiej kupić tak po wyjściu ze szpitala,
po 1 - nie wiadomo czy będzie pokarm
po 2 - obwód spada pod piersią
po 3 - obwód w piersiach wzrasta i u niektórych o 1 o 2 miseczki a innym wcale

więc zaproponowała że jeśli bardzo będę nawet chciała w 1 dzień po porodzie to mogę podesłać TŻ i ona da dwa do zmierzenia i wtedy kupię bo teraz nie chce naciągać mnie na niepotrzebne koszty, może i ma rację. Do szpitala wezmę dwa sportowe które mam do karmienia i tyle ... a potem TŻ wyślę po biustonosze do niej by dopasowała wg moich wymiarów i pomierzę
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:18   #2730
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki bardzo za odpowiedz musze sobie przemyslec ktore brac i w koncu zamowic aby zdazyly dojsc a pod biustem faktycznie teraz jest wiecej ale ciekawe czy tak szybko obwod po porodzie wroci do normalnosci
dziewczyny, nie przesadzajcie z tym obwodem pod biustem...mi z 75 F przed ciążą urosły piersi do 75 H albo 70 I zależy w jakiej rozmiarówce...ale pod biustem musi być zawsze ścisło- ja nie kupuję większych/luźniejszych.
Lepiej kupić mniejszy pod biustem, za to z dużymi, pełnymi miseczkami a jesli będzie bardzo cisnąć- to kupić przedłużkę (takie dodatkowe haftki) przedłużka kosztuje ze 3 do 5 pln a mozna używac jednej, no i jesli wróci wam szybko figura sprzed ciąży- to biustonosze się przydadza węższe, a tak- znów trzeba będzie kupować

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości