Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 22:19   #2521
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VI

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
ekonomiczny jest mój ukochany punciaczek 5 l/100 km, yariska, renault megane i to zarówno normal jak i kombi (kombi schodzi do 4 l/100 km, ale bardzo ciężko kupić taką w dobrym stanie, nie po wypadku, wiem, bo szukałam takiej rok ) i kilka innych dobrych i w miarę pojemnych autek
nam dużo w wyborze i decyzji pomogło autocentrum - milion info nt. spalania każdej marki, awaryjności, opinii użytkowników wystarczy spędzić 2 tygodnie na czytaniu i mniej więcej będziesz się orientować co i jak w motoryzacji i absolutnie nie reklama portalu
idę spać dobrej nocki

Dziękuję za portal, na pewno poczytam.
Wczoraj sporo Punciaków oglądałam - fajne i faktycznie ekonomiczne autko.

Yariski bardzoooooooo mi się podobają, ale trochę za drogie są. Będę polować na coś max do 10000 (najlepiej 7000-8000zł).

I właśnie znalazłam Renault Megane Cabrio http://moto.allegro.pl/renault-megan...397776804.html To bym się po mieście powoziła.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:24
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:19   #2522
201607280909
Konto usunięte

jeśli chodzi o auta to nie polecam diesel'a. moi rodzice się 2 lata temu na niego skusili sądząc, że będą mniej wydawać na paliwo, jednak jak się później okazało koszty naprawy takiego samochodu są wyższe.

dodatkowo w ropie przy niskiej temperaturze wytrąca się parafina, która zatyka dopływ paliwa do silnika. w zimę stacje benzynowe sprzedają ropę z dodatkiem środka, który zapobiega wydzielaniu parafiny. w tym roku mój tata zrobił sobie zapas ropy w lato, bo znalazł tanią, w okazyjnej cenie i gdy tylko przyszły mrozy samochód nie chciał jeździć (pomijam fakt, że zgasł mi na środku ronda okropna przygoda). później po przeholowaniu go do domu trzeba było ogrzewać paliwo w baku (suszarką do włosów ), żeby parafina znów się rozpuściła i żeby można było wlać ten specjalny środek.
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:21   #2523
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline_88 Pokaż wiadomość
ja mam strasznie tłustą, wypryski mam rzadko kiedy ale gorzej jest z zaskórnikami

a mnie głowa strasznie boli zrobię sobie słodką chwilę -kisiel
ja mam mieszaną, ale kazdy podkład daje mi efekt takiej hmmmm
starej zmeczonej cery

idę kobiety Tż wrócił zrobię mu coś na "obiad"

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:24
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:47   #2524
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

ja się tyle napisałam i akurat jak wysyłałam posta to mi się komputer wyłączył

Dudi pisałam że kadet fajne autko i słynne jak na swoje czasy oj kiedys autko rządziło :

Caroline_88 wypróbuj miskturkę na pewno będziesz zadowolona bo jeszcze nikt nie był z niej nie zadowolony tylko nie zdziw się jak tż nie będzie chciał ztobą baraszkować bo zapach mu będzie przeszkadzał

vilandre to zależy od typu samochodu a przedwewszytskim od stacji na której sie tankuje paliwo/olej mój tato nie mial nigdy takiej sytuacji a jeździ dislem chyba z dobre 5-6 lat my mieliśmy raz a właściwie wtedy tż kuzyn pożyczył autko i gdzieś zatankował w nocy mu przymarzło i do firmy jechał 4 godziny 5 na godzinkę tak jak mu się paliwo odmarzło ale się okazało że np. właśnie te L200 to mają do siebie i 1/2 posiadaczy tych aut ma takie problemy zimą przy dużych mrozach. Tato ma opla astre i nigdy przenigdy nie miał takiego problemu jak opisałaś a tez disel. A co tato ma za samochód?? jeśli można spytać
A co do naprawy prawdą jest że naprawa dużo więcej kosztuje niż na benzynę dlatego kupując disla trzeba mu sie dokładnie przyjrzeć obejrzeć najlepiej z 2-3 specami żeby wszystko ci określili. Choć właśnie mój tato kupił na szybko w de i nie ma problemów z autkiem żadnych a wymiany jak wymiany wszystko się zużywa no ale to już nie jest takie drogie no oczywiście zależy co. Podejrzewam, że rodzice chyba trafili na niezbyt ciekawy egzemplarz no i przy kupnie disla trzeba brac pod uwage że na pewno ma przekręcony licznik o nie jedne 100 000 km Chyba że ma książkę serwisową prowadzoną regularnie wtedy można by wierzyć że jest ok Na ten temat mogę polemizować tż ma forum samochodowe więc troszkę obeznałam się w tych tematach.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:51
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:54   #2525
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
vilandre to zależy od typu samochodu a przedwewszytskim od stacji na której sie tankuje paliwo/olej mój tato nie mial nigdy takiej sytuacji a jeździ dislem chyba z dobre 5-6 lat my mieliśmy raz a właściwie wtedy tż kuzyn pożyczył autko i gdzieś zatankował w nocy mu przymarzło i do firmy jechał 4 godziny 5 na godzinkę tak jak mu się paliwo odmarzło ale się okazało że np. właśnie te L200 to mają do siebie i 1/2 posiadaczy tych aut ma takie problemy zimą przy dużych mrozach. Tato ma opla astre i nigdy przenigdy nie miał takiego problemu jak opisałaś a tez disel. A co tato ma za samochód?? jeśli można spytać
A co do naprawy prawdą jest że naprawa dużo więcej kosztuje niż na benzynę dlatego kupując disla trzeba mu sie dokładnie przyjrzeć obejrzeć najlepiej z 2-3 specami żeby wszystko ci określili. Choć właśnie mój tato kupił na szybko w de i nie ma problemów z autkiem żadnych a wymiany jak wymiany wszystko się zużywa no ale to już nie jest takie drogie no oczywiście zależy co. Podejrzewam, że rodzice chyba trafili na niezbyt ciekawy egzemplarz no i przy kupnie disla trzeba brac pod uwage że na pewno ma przekręcony licznik o nie jedne 100 000 km Chyba że ma książkę serwisową prowadzoną regularnie wtedy można by wierzyć że jest ok Na ten temat mogę polemizować tż ma forum samochodowe więc troszkę obeznałam się w tych tematach.
Peugota Partnera (wersja osobowa)
no właśnie mój tata miał wtedy wlane paliwo przeznaczone na lato, ale był świeżo upieczonym posiadaczem diesel'a dlatego nie wiedział jakie mogą być skutki wlewania takiej ropy zimą

ja znawczynią tego tematu jestem, ale tata powiedział, że jakby miał wybierać to by nie wziął znów diesela. samochód kupił roczny, więc wydawałoby się, że nie powinien być jakiś trefny, ale nigdy nic nie wiadomo

Edytowane przez 201607280909
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:01
Stary 2011-01-12, 23:04   #2526
Caroline_88
Zadomowienie

Cytat:
ja się tyle napisałam i akurat jak wysyłałam posta to mi się komputer wyłączył

Dudi pisałam że kadet fajne autko i słynne jak na swoje czasy oj kiedys autko rządziło :

Caroline_88 wypróbuj miskturkę na pewno będziesz zadowolona bo jeszcze nikt nie był z niej nie zadowolony tylko nie zdziw się jak tż nie będzie chciał ztobą baraszkować bo zapach mu będzie przeszkadzał

spróbuję jak przyjadę do domu a co mi szkodzi

- Marilyn Monroe
Caroline_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:20   #2527
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

dziewczyny któraś pisała o peelingu mikrofibra...czy trzeba mieć jakąs specjalną?? bo mam w domu ścierkę z mikrofibry ale ona mięciutka strasznie jest ...

wogóle czytam własnie o utrwalaniu makijażu lakierem...robiyście tak kiedyś??

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:26   #2528
evilcia
Zadomowienie

Cytat:
Evilcia to ja widzę że po sąsiedzku studiowałyśmy chyba mówisz o Akademi ekonomicznej w Poznaniu tak??

Do Poznania za daleko :P Katowice witają ;-)
Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
dziewczyny któraś pisała o peelingu mikrofibra...czy trzeba mieć jakąs specjalną?? bo mam w domu ścierkę z mikrofibry ale ona mięciutka strasznie jest ...

o jezu jakie hardkorowe metody

Lece spać, bo już mega późno, a jutro znowu pobudka ok. 5.30
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:38   #2529
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:

hm...jak miałam robiony makijaż ślubny to babka mi czymś pryskała na twarz. efekt rzeczywiście początkowo był jakby mi wypsikała twarz lakierem do włosów ale myślę że ona miała jakiś specjalistyczny specyfik a nie zwykły lakier

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 23:59   #2530
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

jeździcie na zakupy do reala?? bo od jutra wchodzi fajna promocja kup jedno drugi za 1 gr...i nie wiem czy jak pojadę po południu to jeszcze cos będzie...bo fajne rzeczy sa...

iskierka zgasła...
Stary 2011-01-13, 00:19   #2531
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
jeździcie na zakupy do reala?? bo od jutra wchodzi fajna promocja kup jedno drugi za 1 gr...i nie wiem czy jak pojadę po południu to jeszcze cos będzie...bo fajne rzeczy sa...
ja niekiedy w realu coś kupuję, ale rzadko, bo wolę Biedro, Auchan i Tesco, ale promocja fajna aż przejrzę gazetkę

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:22   #2532
cholernarejestracja
Copyraptor

Te promocje z 1gr są dość często, i raczej towaru jest sporo, więc nie musisz się spieszyć

To nie to co Lidl, gdzie niektórych rzeczy już o 10 nie ma
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 00:30   #2533
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
ja niekiedy w realu coś kupuję, ale rzadko, bo wolę Biedro, Auchan i Tesco, ale promocja fajna aż przejrzę gazetkę
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Te promocje z 1gr są dość często, i raczej towaru jest sporo, więc nie musisz się spieszyć

To nie to co Lidl, gdzie niektórych rzeczy już o 10 nie ma
najbardziej interesuje mnie plyn do prania woolite ...ale wlaśnie ciezkie to może być i boję się, że sama nie dam rady ... a tż w pracy będzie do 16...

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

dodałam wpis w klubie dla spd dotyczący fryzury i czekam na wskazówki

iskierka zgasła...
Stary 2011-01-13, 00:55   #2534
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
mam coś dla gotujących i muffinkujących - Cholerka - wyzwanie dla Ciebie
kto zrobi takie o:
http://i2.pinger.pl/pgr497/108e78650..._cupcakes5.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr270/6927a2800...f/IMG_7014.JPG
http://i.pinger.pl/pgr52/aad9d4c4002...reats+copy.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr312/434744990...7102009974.jpg

propozycje na haloween ale bardzo klimatyczne
i obiekty moich westchnień - torty dekorowane masą marcepanową:
http://i.pinger.pl/pgr226/72d4119a00...white+cake.jpg ten w wydaniu biało-fuksjowym jak dla mnie idealnie by pasował do ślubu Haniuli
http://i.pinger.pl/pgr354/11b9ebf200...white_cake.jpg
http://i2.pinger.pl/pgr233/015f72cf0...white-cake.jpg
mam takich cudów kilkadziesiąt na dysku kiedy ja takie coś zrobię...
ja bym spróbowała zrobić kilka rzeczy z tych pozycji a masz może przepisy?

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dziewczyny wielka prozba!!
zaglosujecie na link w podpisie ślicznie dziękować!!
oddany
Cytat:
kobiety ja też zglosiłam się do konkursu, dudi nie bij

tez proszę o głos

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-718577.html
oddany

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Podobno bardzo ładnie wybielają więc już się nie mogę doczekać
ja używam od niedzieli i jak na razie nie wice różnicy żadnej oprócz tego, że strasznie mnie zęby bola

ja jeszcze nie śpie, zrobiłam sobie przerwę a zaraz znowu do nauki ale jutro(tzn. już dziś) ostatni taki ciężki dzień w tym tygodniu
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:04   #2535
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień Dobry drogie SPD

Ja już w pracy dziś umieram brzuch boli z powodu okresu, później do lekarza z tż.

Miłego dnia

Kash i koniecznie pochwal się wysokością podwyżki

Caroline spróbuj gwarantuję zadwoloenie, każdy komu tą miksturkę poleciłam był zadowolony, nawet koleżanka kosmetyczka później polecała klientom
Stary 2011-01-13, 07:06   #2536
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Proszę o kciuki !
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:06   #2537
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
ja jestem fanką Auchan i Lidla. Biedronkę też bym pewnie lubiła, ale do niej mam dalej i nie chce mi się specjalnie jeździć. teraz do Auchan idę 5min. z domu, a do Lidla 8-9min.

niestety, jak się przeprowadzę do TŻta będę musiała jeździć do Lidla 2 przystanki tramwajem, a najbliższy większy supermarket to Real (i dojazd specjalnym autobusem Realowym, bo linia tramwajowa kończy się sporo przed realem), który wydaje mi się znacznie droższy od Auchan szkoda, że nie mamy z TŻtem samochodu - wtedy chyba specjalnie jeździłabym do Auchan na zakupy
Stary 2011-01-13, 07:08   #2538
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki !
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będę się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej, chociaż i tak co do końca nie jestem przekonana do niej zresztą jak do żadnej torebki mi po prostu ktoś musiał y kupić i dać wtedy bym nie rozmyślała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f0308ac1.jpg (27,0 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2011-01-13 o 07:10
Stary 2011-01-13, 07:11   #2539
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będe się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej
bardzo ładna podoba mi się. lubię pikowane torby
Stary 2011-01-13, 07:13   #2540
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
bardzo ładna podoba mi się. lubię pikowane torby
ufff to chyba totalne bezguście to ja nie jestem jak komuś się podoba
A do adidasów będzie pasować
Stary 2011-01-13, 07:18   #2541
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
ufff to chyba totalne bezguście to ja nie jestem jak komuś się podoba
A do adidasów będzie pasować
chyba, że obydwie jesteśmy bezguściami
i myślę, że będzie pasować do adidasów

ja lecę na kolokwium i też proszę o trzymanie kciuków
Stary 2011-01-13, 07:24   #2542
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę o kciuki !

Cytat:
ja lecę na kolokwium i też proszę o trzymanie kciuków

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:25   #2543
oliwka__
Zakorzenienie

Dudi i Lili chciałam dziś na was oddać głosy ale nie mogę chyba tylko raz można oddać na dane zdjęcie głos. I to nie ważne z jakiego kompa poprostu zalogowana osoba na wizażu może tylko raz na dane dziecko zagłosować.
Stary 2011-01-13, 07:29   #2544
kraven
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki. Dyżur przebiegł bez problemów. Uff

Ja do wybielania zębów używam pasty blanx - jestem zadowolona z efektów, bo ja mam żółtą kość i dentystka powiedziała, że tylko wybielanie chemiczne mi pomożę a ta pasta radzi sobie całkiem dobrze. Ja mam taką http://3.bp.blogspot.com/_WWORkmfjSf...-h/blanx.3.jpg ona dodatkowo chroni szkliwo.

Dudi i Lili głosy oddane

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:35   #2545
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę o kciuki !

ja również prosze o to samo o 12 punkt i potem o 14

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
niestety, jak się przeprowadzę do TŻta będę musiała jeździć do Lidla 2 przystanki tramwajem, a najbliższy większy supermarket to Real (i dojazd specjalnym autobusem Realowym, bo linia tramwajowa kończy się sporo przed realem), który wydaje mi się znacznie droższy od Auchan szkoda, że nie mamy z TŻtem samochodu - wtedy chyba specjalnie jeździłabym do Auchan na zakupy
będziesz mieszkała gdzieś w stronę Okęcia?
Stary 2011-01-13, 07:41   #2546
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry

Oliwka bardzo fajna torebka i kolor fajny, uniwersalny Ja tam jak ubieram adidasy ( rzadko) to biore torbe jaką mam, nie chce mi sie przekładać i cudować
Np tego lata caly czas chodzilam w moich ukochanych trampkach atmosphere i do tego nosilam kufererk lv moze srednio pasowało, ale dobrze sie z ta torebka czulam i :dupa: jak wygladało
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:44   #2547
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy trzymamy mocno

A zapomniałam się pochwalić w końcu po ponad roku jaki nie prawie dwóch kupiłam wczoraj torebkę taką która uważam że będzie mi pasować chyba nawet do adidasów jak będę się spieszyć żeby nie przekładać do tej malusiej, chociaż i tak co do końca nie jestem przekonana do niej zresztą jak do żadnej torebki mi po prostu ktoś musiał y kupić i dać wtedy bym nie rozmyślała
Fajowska

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:46   #2548
aaby
Zakorzenienie

Makro w plecy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 07:53   #2549
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Makro w plecy
Aaby nie martw się pouczysz się i poprawisz
Stary 2011-01-13, 07:55   #2550
Kelpie
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzisiaj dwa ćwiczenia mnie czekają, a między nimi muszę z kotem do weta iść...
Wieczorem znajomy impreze robi, ale nie wiem czy z TŻ pójdziemy...

Cytat:
ijaa niekoniecznie małe autko musi być by mało paliło my jeszcze do niedawna jeździliśmy L200 w mieście palił może z 7-9l co każdego dziwło ze taki duży samochód a tak mało pali a na trasie to nieraz do 6l schodził no ale to jak każde autko trzeba wyczuć i nauczyć się dobrze jeździć by oszczędnie wychodziło, na początku to nawet 11l potrafiło być no i to był disel, wystarczyło wyczuć autko i wyszło bardzo ekonomicznie i bezpiecznie. A ja zawsze czułam się bezpiecznie i szczerze powiedziawszy jak wsiadam do zwykłej osobówki to strasznie się dziwnie czuję i się boję. A w suwach czuję się bezpieczniej bo jest wyżej cięższy samochód i bezpieczniejszy.
Jeżdżę citroenem c4...na trasie jak się postaram to spala mi 6 litrów...da się zejść na mniej nawet, ale to kwestia prędkości też...Jak pozwolę sobie na więcej niż 90 km/h to od razu to widać w spalaniu...A w mieście mało jeżdżę więc nie potrafię powiedzieć ile...ewentualnie mogę stwierdzić ile pali w cyklu mieszanym - 7,5 tak mniej więcej...Kiedyś zdarzyło mi się więcej po mieście jeździć to i spalanie cały czas rosło...

Cytat:
Napisane przez Caroline_88 Pokaż wiadomość
mi też nie ale też nie biorę udziału w żadnym konkursie może w następnym bo w tym to raczej nie bardzo
Jak miałam z 5 lat i babcia grała w totolotka to miała skreślony jeden kupon z wybranymi przeze mnie numerami...I można powiedzieć, że wygrałam wtedy piątkę...a tak to raczej nie biorę udziału w konkursach bo rzadko o nich wiem w ogóle...

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ja używam od niedzieli i jak na razie nie wice różnicy żadnej oprócz tego, że strasznie mnie zęby bola
Jak bolą to pewnie działa...Słyszałam, ze przy wybielaniu zębów właśnie bolą...
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości