|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
No już lepiej
Zapomniałam napisać brałam duphaston i nospę, no i eltroksin i jod. Dziś byłam u endo i powiedział że wyniki mam rewelacyjne co za ironia... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-12 o 21:37 |
|
|
|
#4382 |
|
BAN stały
|
Smutne życie małego chłopca
![]() Nesko Kochana-nie mów tak. Bo to trochę brzmi jak poczucie winy a z drugiej strony chcesz sie bronić przed depresją i widzę,ze silna jesteś. Cholera nie mogę uwierzyć!!! ![]() Powiedz mi czy dasz radę nosić maleństwo tyle czasu?Pytam bo mnie ta opcja przeraziła i nie zgodziłam sie. Wytrzymałam kilka godzin i sama prosiłam o zabieg. Przepraszam jeśli moje pytanie Cię uraziło.Sama to przeżyłam.Identycznie,wie c podziwiam. Ja chciałam zaczać starania od razu ale dałam czas organizmowi na uzupełnienie braków i mam Krystianka ![]() I niebawem wiem,ze zobaczymy małe Nesiątko ![]() Oczywiście zostań z nami jak najbardziej. Tylko obawiam sie Twojego samopoczucia jak będziesz nas czytać. Bo my tu szczęśliwe a Ty po takiej tragedii |
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
BABONIK- po co ten jad, syczysz i syczysz na mnie, szydzisz,naśmiewasz się a ja wyraziłam tylko swoje poglądy na temat aborcji, czyż nie? Wg mnie aborcja to morderstwo a wg Ciebie nie. Ty nie tolerujesz nawet tego, że wierzę w Boga, mówisz o dewocji, ortodoksji a tak naprawdę nic o mnie nie wiesz. To, że mam zasady moralne czyni ze mnie oprawcę? Gdy tylko pojawiło się słowo "BÓG" w moich wypowiedziach Ty rzuciłaś się jak sęp. Czy ja Cię obraziłam? Czy powiedziałam-jesteś głupia, idz się wyspowiadaj grzesznico? Nie-to Ty powiedziałaś do mnie.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- dobranoc wszystkim. Tobie Baboniku też. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- dobranoc wszystkim. Tobie Baboniku też. |
|
|
|
#4384 |
|
BAN stały
|
Aj w dupę!
Nawet słów dziś nie umiem złożyc jak normalna baba. A mój najstarszy synek stłukł mi buteleczkę od Beatki. ![]() Nawet tam nie wchodzę.A tak wysoko stała.Taka piękna i tak pachnąca,tak oszczędzałamCo za paskudny dzień ![]() Dziołchy krótkie wyjaśnienia i koniec-bez ubliżania. Tak z koolturą ,dystansem i wyczuciemAaa...taki laktator sobie kupiłam.Wcześniej miałam Avent i był super ale spróbuję tego bo mam butelki,kubki,smoczki i jestem zadowolona ![]() http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...390828981.html Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-12 o 21:53 |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
maugouszatka - smiem twierdzic ze babonik by sie nie wyspowiadala i nie wierzy w grzeszność człowieka.
a tak wogóle wezcie sobie obie oddzielny wątek zalozcie i tam sie obrzucajcie, fochujcie i denerwujcie, ok? ja sie tu spodziewam informacji przede wszystkim o ciazy i dzieciach, a nie religiii moralności! czy moze sie mylę? od tych tekstow o syczeniu i hej hej to sory ale rzygac sie chce, a ja juz mdłosci nie mam i chce jesć!!! edit: troche to niekulturalne ale chyba zrozumiałe - stop takim wtrąceniom religijno-moralizatorskim! wg mnie obie jestescie nietolerancyjne Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-12 o 22:03 |
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę mi się tutaj nie kłócić. Proszę się cieszyć, chwalić rosnącymi brzuchami i zdjęciami dzidzioli. Nie ma sensu, bo jak każda miała by wygłosić swoje zdanie na temat aborcji, eutanazji to by się gorąco zrobiło... bo mi daleko do kościoła... już wogóle po wizycie księdza w szpitalu - godzinę przed zabiegiem, siedzę, ryczę, przemek prawie ryczy, przyjaciółka ryczy... wchodzi uśmiechnięty ksiądz i pyta mnie: i jak tam, co się wam urodzi??? z wielkim bananem na twarzy
a ja w jeszcze większy ryk i mówię że już nic. To się speszył i powiedział coś w stylu "będzie dobrze" i wyszedł... NO... zobaczył napis na oddziale ...ciąży i myślał że na porodówce jestNie mogę się od was odczepić, już się przykleiłam. I proszę, w końcu limit musi się wyczerpać i mam wielką nadzieję, że już koniec. I tak za dużo nas odeszło ... więc cieszcie się mdłościami, wymiotami i resztą. I PROSZĘ SIĘ NIE SMUTAĆ TUTAJ może się jeszcze spotkamy na innym wątku... mam taką nadzieję...jeszcze tylko apropo.. ja nic nie brałam... i myślę, że odczekamy swoje zanim będziemy się starać, tym razem pewnie będzie to staranie a nie co będzie to będzie... dobrze, że mam przemka, bo dzięki niemu czuję że jestem silna i nawet się uśmiecham Cytat:
bo co więcej można...naprawę chcesz aż tyle czekać? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-12 o 22:19 |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Nesko, jesteś taaaaaaka silna. Podziwiam i mocno ściskam
Cytat:
![]() A więc droga maugoszatko, w żadnej wypowiedzi BABONIKA nie zauważyłam jadu i syczenia, ani - broń Boże - naśmiewania. Wrećz przeciwnie. Ona tylko spokojnie przedstawiła swoje zdanie i racjonalnie je uzasadniła. Natomiast to Twoje wypowiedzi są naładowane dużą dawką jadu, nietolerancji, złości i jakiejś niezdrowej zapalczywości. I to Ty ją zaatakowałaś. A żeby nie było - jestem katoliczką, praktykującą, więc nie chcę swoją wypowiedzią pogrążyć Ciebie - jedynej wierzącej. Ale uważam, że każdy ma prawo do swojego zdania, swojej religii i swoich przekonań. I żaden człowiek w imię swojej wiary (a już najbardziej katolik, który ma kochać wszystkich ludzi) nie ma prawa pogardzać kimś czy nie tolerować go ze względu na przekonania. Swojego zdania na temat aborcji itp nie będę tu zamieszczać, bo nie o to mi chodzi. Tą wypowiedzią nie chcę podkreślić słuszność którejś ze stron (za czy przeciw), ale to, że zawsze należy szanować drugiego człowieka i jego opinię. Można się nie zgadzać, maugoszatko, ale trzeba szanować!
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
brumek -
a teraz atak ode mnei na ciebie - A JA TO TEZ JESTEM WIERZACA I PRAKTYKUJACA! (w piatek kolęda) i nie jestes jedyna ach, musialam sie wygłupić troche ![]() ![]()
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Ja juz nie spie. Nerol dziekuje za pamięć Wszystko dobrze, dzidek sobe machał rączkami i nóżkami. Oj jak usłyszałam , ze bije serducho to kamien z serca. Pani dokor pooglądała dzidka dokładnie i nie widac nic niepokojącego. |
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Scio-nie śpię też gratuluję wieści z wizyty jak masz jakąś fotkę to pokaż![]() Nesca,Inutil,Kasia- jeśli chcecie z nami byc to my jak najbardziej...Popszednią ciążę straciłam napisałam na "moim wątku"wtedy...mamusie się posmuciły i nad drugi dzień zapomniały o mojej tragedii......nie chciało się samo poronic, lekarz usunął...a ja zostałam sama z tym bólem... nie chce żebyście sie czuły tak jak ja sie czułam... zawsze będziemy z Wami ![]() Laktator-jeśli ktoś sie zastanawia nad kupnem to ja POLECAM http://allegro.pl/medela-laktator-el...405481968.html kupiłam za 100zł używany,używałam go ja,moja bratowa,moja koleżanka i teraz będę prawdopodobnie używac ja.Jest lekki mocny,szybki i wygodny i elektryczny,nie boli ręka.W szpitalu jak byłam ,już tam go musiałam używac podczas nawału pokarmu moja sąsiadka miała ręczny...całą noc jechała z tym laktatorem ręką,ona miała bliźniaki w inkubatorach i ściągała cały czas w każdym bądź razie ręczny pewnie też jest ok,ale jak ktoś lubi wygodę i ma ciut odłożonego luźnego grosza to uważam,że ten model jest jak mała rakieta
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik właśnie nie mam fotki
![]() No i dostało mi się trochę za to, ze waga idzie w dół nie w górę. 16 tyg a ja zaliczyłam spadek. W sumie -4kg, więc pani dr. stwierdziła, ze do nastepnej wizyty mam troszke przytyc. Totez ide skonsumować śniadanko
|
|
|
|
#4392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałam, włączam kompa, a tu 4 strony do czytania.Wczoraj tż dostał mój detektor od listonosza, tylko żelu nie mam bo się babeczce do koperty nie zmieścił ale to nic, dokupię dzisiaj może albo do mamy zadzwonię to mi kupi w Mielcu jak u siebie w aptece nie dostane bo to mała apteka i wątpię żeby było. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Scio dobrze, ze choc Ty masz pozytywne wiesci z wizyty! Gratuluje! I jedz, jedz, chyba ze chcesz, to Ci oddam mojego choc 1 kg?
![]() Cytat:
Zgadzam sie co do laktatorow firmy Medela. Za pierwszym razem mialam jakis najprostszy z canpola, lecialo dobrze, ale na poczatku jak mleka bylo duzo, a potem to juz bylo kiepsko. Przy drugiej zdecydowalam sie na Medele, z tym ze najprostszy model reczny, ktory ma mozliwosc podloczenia wlasnie tego silniczka elektrycznego. Zdecydowalam sie na takie rozwiazanie, bo nie wiedzialam, na ile laktator bedzie mi potrzebny. Teraz tez tak bedzie - bede uzywac tego recznego (super ma sile ssania), a jesli bedzie potrzeba to dokupie lub wypozycze silniczek. |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Aga raczej nie skorzystam, mam dużą nadwagę i muszę tyć rozsądnie.
![]() Powinnam jesc dużo białka, zdecydowanie mniej węgli, no ale na razie ogóle nie mam apetytu. Ah zapomniałam się pochwalić, ze mi przyszły spodnie ciążowe. Są ok. (dałam za nie 19 zł z przesyłką) ciutkę za szerokie w biodrach, ale pewnie "urosne" do nich. Wczoraj też planowaliśmy zrobić jakieś pierwsze zakupy, ale przytłoczył nas wybór rzeczy, nie wiem jak my to ogarniemy. Co do laktatora, to koleżanka mi obiecała, ze pożyczy, ale nie mam pojęcia co to za model. Lece do pracy do usłyszenia po 9
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie nadrabiam Wasze kilka stron więc nim wróce do czasu "reality" to chwilę mi zejdzie
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!!!
jej znowu takie straszne wiadomości... Neska przytulam mocno i mocno współczuję
|
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() widze ze rozgorzala tu niezla dyskusja..dziewczyny, nie klocic sie, prosze ![]() ja tez moge oddac moje dodatkowe kg-jesli ktos nie tyje qrcze, to dopiero poczatki (noo, w sumie jutro 12 tc ) a waga idzie w gore..a nie startuje z niskiej. szok![]() neska az sie boje jutrzejszej wizyty.. beata_1988 jak wyprobujesz daj koniecznie znac moze tez sie mocniej zastanowie nad kupnem ![]() nerola brzuszek cudowny !
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-01-13 o 08:37 |
|
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek-może nie chcesz zauważyć.
A tak na marginesie. Zaczęło się od tego, że Babonik mówiła jak to dobrze, że poroniła,bo nie będzie miała dziecka mutanta. Ja odpisałam tylko, że każde dziecko zasługuje na to żeby żyć i że każde pragnie miłości, jest darem od Boga. To był atak? Nie. Odpowiedzią na mój post było wklejenie z wikipedii hasła legalna aborcja i rzucenie się, że zabraniam Babonikowi prawa do własnego zdania. A moje zdanie jest: Aborcja i jej popieranie=morderstwo. Tu też nie widzę ataku. Oczywiście, że szanuję Babonika jako człowieka (w którym momencie powiedziałam, że nie?) ale nie szanuję jej poglądów na temat aborcji i nie będę. Koniec tematu ![]() Ja miałam laktator ręczny na pompkę ale się nie sprawdził. Długo karmiłam więc nauczyłam się odsączać mleko uciskając własnymi rękami,dla mnie to dobra metoda więc laktatora raczej nie kupuję.
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Nita, Neska
![]() ehhhh nie spodziewałąm się takich wiadomości z rana ![]() Nerola brzusio śliczny, taki zgrabny ![]() miałam coś jeszcze napisać, ale jakoś mi wyparowało....ehhh |
|
|
|
#4401 |
|
BAN stały
|
Scio
Uśmierciłam w śnie siostrę męża ![]() I tak już nie śpię. Nie miałam Medeli a Avent ręczny i był świetny. A wcześnie z Campola i ile ja nerwów zjadłam! Ciekło po palcach,namęczyłam sie. Myślę ,ze ten TT będzie też dobry a jak nie to kupię następny ![]() A tak w ogóle,to chciałam się pochwalić,ze już nie karmię piersią(już ale napisałam co?). Mam wolne do czerwca Później Wam coś pokażę. Na razie nie będę sie pospieszać bo może nie wypalić. Obym tylko pamiętała Kalinka nie bój się,choć ja sam mam po tym wszystkim obawy przed wizytą i USG ale mam przyjaciela poza B. tzw.detektor,to mi lżej.No i ruchy czuję,wiec się aż tak nie zamartwiam. Ja idę w poniedziałek do gina. I ciekawa jestem ile ja w końcu przytyłam bo mąż mówi,ze mam drugą brodę Durny bo ja jej nie widzę![]() JustPi i wszystkim zachwalaczkom mojej piłki dziękujemy.Z takim szłam rodzić Maksa i Szymona. Ja chyba dzis wystawie na sprzedaż 2 pary spodni ciażowych bo mi nie pasuja a przyszły inne. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-13 o 08:40 |
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
o dżizassssss
to moj komentarz ... a tak poza tym to Nerola gratuluję uwolnienia od cycków ![]() Beata-czekam na wieści o detektorze ![]() Scio- fajnie nie tyc w ciąży a łatwo się mówi przytyc jak się nie da tyc...co prawda mi to nie grozi-licze,że będę ważyc znów około 100kg
|
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
neska, kochana trzymaj się i jak najbardziej zaglądaj do nas
nerola- jaki brzusiooooo a u mnie znów zapowiada się senny dzień jestem ostatnio zupełnie nieproduktywna- praca, obiad, spanie i tak pewnie do weekendu Pytanie do dziewczyn uprawiających sport- czy muszę na zajęcia przynieść zaświadczenie od gina, że mogę ćwiczyć, czy nie jest to konieczne? Miłego dnia
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
nie kumam, popieranie że prawo jest prawem (takie mamy prawo w Polsce!) to morderstwo? czy jeśli popieram kURDÓW W tURCJI TO JESTEM TURECKIM PARTYZANTEM? (sory za capslock)
a babonik ma troche tez racji - czesto poronienie to wlasnie wina nieprawidłowości płodu... takie samostne naturalne dobieranie genów, by były najlepsze (mozesz pisac ze Bóg tak chciał). owszem - niektóre niepełnosprawne dzieci się rodzą. zdarza sie. tak jak zdarza ze bierzesz antykoncepcje a zachodzisz w ciaze. mozna to nazywac cudem, mozna przypadkiem... a babonik pociesza sie ze moze tak musialo byc a nie "dobrze ze poroniła" - chyba tak mało kto mysli. kazde dziecko ma prawo (jak napisałaś) a nie obowiazek do zycia - i tu wlasnie tkwi ta diametralna róznica, dlatego są i aborcje i poronienia bo nie ma obowiazku utrzymania kazdej ciazy, bo i natura i czlowiek potrafi zrobic ze jest inaczej... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-13 o 09:05 |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Nita, dopiero teraz przeczytałam, tak mi przykro... trzymaj się kochana i bądź dzielna.
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Nesko bardzo mi przykro Kochana trzymaj się i zostań z nami jeśli tylko masz ochotę
![]() Nerolka śliczny brzuś hmmm jakie rozstęp chyba jestem ślepa albo nie widzę a siosta tż zasłużyła na śmierć?maugoszatka, babonik o cholera baby ale macie temerament ja też raczej z pogan heheh ale nie kłóćcie się proszę bo to przykro się czyta![]() Beata no ja też muszę się na jakiś laktator zdecydować dlaczego to wszytsko takie drogie kurnia Baboniku ja tez nie śpię i co gorsza siedzę w pracy fuj fuj ![]() u mnie dziś będzie spagetti po bolońsku i dużo tartego serka już wczoraj zrobiłam sosik i mięsko dziś tylko ugotuję "nudle" i gotowe ![]() |
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
nerola brzuszek faktycznie fajniusi
Babonik i maugoszatka - dajcie już spokój... nawet mi się nie chce już czytać, kto pierwszy kogo zaatakował... uważam, że to nie wątek na wymianę takich poglądów... ja już trochę przytyłam... i to chyba sporo jak na poczatek ciąży?? bo chyba ze 4 kg z tym, że ja startowałam z dużej niedowagi (ach... te przedślubne stresy mnie tak wykańczały całkiem niedawno)... także oszukuję się, że najpierw przybrałam po prostu do swojej normalnej wagi i nie jest to efekt ciążowego objadania się teraz za miesiąc jak znowu stanę u lekarza na wage to mam nadzieję, że się nie załamię ![]() może potrafi mi któraś powiedzieć ile średnio w miesiącu powinno się przybierać??? |
|
|
|
#4408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie musiałam takowego przedstawiać, z tymże ja nie chodzę na specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży, więc też nie wiem jak tam to wygląda... Chodzę normalnie na siłownie a prowadząca dobiera ćw. specjalnie dla mnie i na fitness a tam nie robię tych ćw., których mi nie wolno ![]() A co do wystawiania zaświadczeń przez lekarzy, nie każdy też chce... Moja pani dr jak ją spytałam czy mogę ćwiczyć powiedziała, że tak ale ona mi żadnego specjalnego zaświadczenia nie wystawi, że to zależy od mojego samopoczucia... i tyle ![]() Miłego dnia życzę
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pare godzin mnie nie było wczoraj a tu tyle tragedii... Neska, trzymaj się :glaszcze:
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Widzę dyskusja trwa kiedy ja pierwszy raz poroniłam moja przyjaciółka kilka dni później usunęła ciążę i to nie dalatego że dziecku coś dolegało, ale dlatego że go poprostu nie chciała!!! Przez długi czas nie potrafiłam jej tego wybaczyć, nie rozmawiałyśmy, zerwał się kontakt...a dziś czasem rozmawiamy...w końcu dotarło do mnie że to jej życie, jej wybór, to ona będzie się z tym borykała że zabiła własne dziecko, nie ja, ja swoje straciłam bez mojej winy...ale to niesprawiedliwe![]() Z drugiej strony mam takich znajomych, którzy długo starali się o dziecko, lekarze nie dawali szans, a jednak któregoś dnia udało się. Niestety na usg prenatalnym okazało się że dziecko będzie chore, urodzi się z poważną wadą serca, z wodogłowiem i coś tam jeszcze, nie pamiętam już. Oni musieli podjąć decyzję, lekarz chciał jak najszybciej usunąć ciążę. Nie zgodzili się, dziecko urodziło się trochę przed czasem, zaraz po porodzie przeszło operację serca i kilka innych...a dziś nadal jest ciężko chore, a jego rodzice nie mają już pieniędzy na leczenie i rehabilitację, płaczą bo są bezsilni, nie mogą nic zrobić, a ich dziecko bardzo cierpi, oni też. Ja chyba nie zdecydowałabym się urodzić mimo że jestem przeciw aborcji.... i to nie ze względu na siebie, tylko właśnie na dziecko... Straciłam 2 maleństwa i mimo że to boli do dziś, jeżeli miałyby być chore i miałoby się całe życie męczyć, to cieszę się że tak skończyły się moje ciąże, że nie musiałam dokonywać tak koszmarnych wyborów...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Tak z koolturą ,dystansem i wyczuciem
ale chyba zrozumiałe - stop takim wtrąceniom religijno-moralizatorskim! wg mnie obie jestescie nietolerancyjne 
a ja w jeszcze większy ryk i mówię że już nic. To się speszył i powiedział coś w stylu "będzie dobrze" i wyszedł... NO... zobaczył napis na oddziale ...ciąży i myślał że na porodówce jest
bo co więcej można...

to moj komentarz ...
jestem ostatnio zupełnie nieproduktywna- praca, obiad, spanie i tak pewnie do weekendu 

No ryczę już...