|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
JustynaM wiem o TBS-ie, ale my nawet na tą kaucję nie mamy... vilya a cóż to za tajemnica finanse..... próbuję z nim rozmawiać, nawet czasem do muru postawić, ale nie ma szans...... temat rzeka.... |
|
|
|
|
#2822 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
I tak to, czy się nadaję z mężem na rodziców wyjdzie już niedługo s_a_j - Czasami czuję, że mój Michał to zdziecinnieje przy naszym dziecku .---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
.Fajne czasy studenckie były, oj tak - wyjazdy nad morze, kiedy się chciało, imprezy w tygodniu i co piątek, w sumie to było pasmo zabaw Ale jakoś nie żałujemy oboje, że to już jest za nami - teraz planujemy sobie, jak nasza 3jeczka czas będzie spędzała Nowy etap przed nami .Idę sobie zrobić budyń .
|
||
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie ze ten wiek to znaczenia nie ma zadnego, przytoczylam tylko co te pani tam stwierdzily, chociaz kiedys czytalam fajna wypowiedz pana 38 lat, ktoremu urodzilo sie drugie dziecko, poprzednie 15 letnie, no imowil ze teraz jest mniej nerwowy, ma wiecej czasu i inne priorytety, ja sie troche boje szczerze mowiac, bo moich kolezanek mezowie tez w ciazy tacy byli za dzieckiem, a jak sie urodzilo to po dwoch tygodniach tacierzystwo sie znudzilo, nie zebym nie ufala mojemu mezowi, ale jakos tak ....
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętasz, jak się śmiałam, że muszę wstawić drugie łóżeczko, bo będę miała dwójkę dzieci....... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak uważam jak cytrynka nie ma wieku
granicznego jednak jeśli nie ma super relacji w związku szczerości otwartości na partnera dziecko nie pomoże a jeszcze obnaży problemy trzeba tacie dać czas i pozwolić opiekować się dzieckiem, a ja często zauważam, ze mamy nie dają dojść ojcu do maleństwa albo non stop strofują "że nie tak" - to ojciec odpuszcza a potem mamusie płaczą że się nie angażują tatusiowie ...
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do dziecinnienia to my już się nie możemy doczekać zabaw TŻ już rozgląda się za zdalnie sterowanymi autkami/samolotami (nie znamy płci) i mówi jakie to bajki razem będą oglądać i w kosza razem grać a ja to nie moge się doczekać wspólnego lepienia pierniczków, robienia figurek z masy solnej, kolorowania, wycinanek, zabawy w piaskownicy itd itp.a co do szaleństw wiem że będę czasem tęsknić za tą wolnością i swobodą ale za nic w świecie nie cofnęłabym tej ciąży i nie zmieniła decyzji bo wiem że to dziecko będę kochać ponad wszystko (już kocham ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- a tu konkurs dla mam na najpiękniejszy uśmiech dziecka https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...owa-dodaj.html |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!!
Nie dam rady Was nadrobić Jesteście szybsze niż Kubica Sara grzeczna ale jak śpi to i tak mam mnóstwo rzeczy do zrobienia w domu i nie mam czasu czytać. Wchodzę tutaj żeby zobaczyć kto się rozdwaja ![]() Dzisiaj to byłam pewna że make_up_istka lub e_rosa jest już po Byliśmy na USG bioderek.....Masakra. Udało nam się załatwić na NFZ i powiem Wam, że czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam...Lekarz nie dość że wizytę robił w minutę łącznie z rozebraniem i ubraniem dziecka, to po prostu warunki gorsze niż na PKP Tłok nieziemski, gorąco te dzieciaczki w śpiworkach, wszędzie pełno pyłu bo remont....ja myślałam, że pylicy dostane, hałas bo udarami wiercili w ścianach. Koszmar.Zalecenie : szeroko pieluchować na noc i kontrola za dwa miesiące... Bez sensu, pewnie każdemu tak mówi ![]() Ja z kolei pojechałam wczoraj z Sarą na kontrolę do ginka. Udała nam się podróż samochodem całe szczęście ale pietra miałam Ze mną wszystko ok. ![]() Mam nadzieję, że gin ucieszył się z podziękowania ![]() No i jeszcze jedno. Sara przespała dzisiaj w nocy 5,5 godziny!!!
|
#2828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
vilya na dzień dzisiejszy to sprawa stoi tak, że on płaci czynsz, a ja prąd, gaz, jedzenie, wyprawka dla dziecka, ratę, lekarza, badania i lekarstwa. Zmusiłam go do takiego podziału, bo wcześniej to nawet czynszu nie płacił i od święta dał swoje 40 zł na zakupy lub jakiś rachunek zapłacił, a ja głupia tego nie zauważałam, bo przecież jakoś dawałam radę
ponadto umowa najmu nam się kończy we wrześniu i nie wiem co dalej będzie i cały czas mu powtarzam, żeby tym razem nie obudził się za późno w szukaniu mieszkania, a on do mnie, że nie wie co i jak (wyszła jego dziecięca natura i ta nieporadność, a to przez wychowanie przez jego matkę, bo ona za niego wszystko robiła). Ma też do mnie pretensję, że nie chcę mieszkać na parterze. Dla mnie powody są proste, w Katowicach na parterze nie ma co mieszkać, bo same problemy są, już nie mówiąc o tym, że ani okna nie otworzysz bo od ulicy sam smog, okradną cię, sąsiad to pewnie pijak (90% takich przypadków jest) itd. itp. |
|
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczynki
Chałupke ogarnełam ,włączyłam kompa a tu o faworkach ![]() I tak siedzę nadrabiam no i musiałam z łakomstwa wstać i sobie zrobić takie ciepłe, drożdżowe i wcinam ![]() lilijko-nosek do góry ,będzie lepiej tak to jest złośliwość przedmiotów martwych,jak nie jedno to drugie ah Ja tez ostatnio bym tylko spała nic mi się nie chce ,a gdzie ten instynkt wicia gniazda e_rosa -chyba Ty sie wczoraj pytałaś ile przenosiłam , 3 tyg (43tydz) no niby według tego liczenia +/- 2 tyg to tylko tydzień . Ale każda z nas liczy do tego magicznego 40 tyg. a tu |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, że Sara przespała tyle godzin i oczywiście z braku nadżerki, tak swoją drogą słyszałam, że po ciąży czasem nadżerki znikają Ale ja to nie jestem specjalistąCzy możesz opisać nam na czym polega szerokie pieluchowanie?? |
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muszę dzisiaj posprzątac wc i może częśc łazienki i wypakowac wszystkie kosmetyki w końcu - ale mam lenia
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anula mój nosek już jest u góry po magicznej kąpieli
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mam pytanie: na czym w ogóle polega to szerokie pieluchowanie?? słyszałam ale nie wiem jak to w praktyce wygląda
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że Ci sie trafił taki że sie nie podda lilijka3 podziwiam ja bym takiego chłopa w tyłek kopnęła - wybacz że jestem taka bezpośrednia ![]() MARIKA.S ja po państwowym poszłam jeszcze na badanie prywatne, bo u nas też setną sek trwało
|
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj byliśmy na ostatnich zakupach dla maluszka, kupiliśmy w sumie takie drobiazgi jak sól fizjologiczna, krem do buźki na zimę, bepanthen na pupę i teraz tylko czekać Ale nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli i tak sobie myślę, że chyba Maluszek będzie chciał sobie dłużej posiedzieć w brzuszku niż do połowy lutego buu, a ja bym chciała tak na początku lutego już...![]() saj, gratulacje z powodu awansu Twojego męża ciężko pracował, należało mu się my w tym roku też chcemy zacząć budowę domu, zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-01-13 o 13:10 |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Patrilla i co powiedzieli na prywatnym? To samo co na NFZ? Bo też się zastawiałam czy nie pójść....
A szerokie pieluchowanie polega na tym, że trzeba włożyć między nóżki dziecka np. złożoną tetrę na pół, tak żeby nóżki były mocniej odwiedzione na boki. Nie wiem czy będę to robiła.....podejrzewam, że każdemu tak mówił i każdy musi iść na kontrolę za dwa miesiące. W końcu NFZ mu za to zapłaci ![]() A te 5,5 godziny w nocy to było tylko wczoraj Może już tak zostanie Chciałabym
|
#2838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A my za to musimy iść prywatnie, bo żaden ortopeda dziecięcy nie ma podpisanej umowy z NFZ. ![]() I jak w końcu z tym podziękowaniem? Bo ja nie wiem, co zrobić.
|
||
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja babcia teraz ma między nogami "pana" pewnie już za niedługo będzie tak przesypiać, przecież to jest coraz większa dziewczynka
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Kurde to moje niezdarnictwo ciazowe i sernik skonczylo sie tym ze cala kuchnia byla biala, bledner znow sie spalil i musialam dokonczyc recznie, aaaaa obiecuje ze wiecej do urodzin malej ciast nie robie!!!
Ja mam tez taki syndrom "Ja wiem lepiej" w stosunku do meza, wiec musze go pochamowac, bo on sie znajac zycie bedzie bal... no ale jestem teraz tego swiadoma wiec licze ze jakos damy rade. lilijko a nie mozesz zostac ksiegowa swojego domku? Ja tak mam i moj maz wylacznie zarabia, a ja z naszego wspolnego konta (a przed slubem dal mi hasla do swoich ) wszystkim rozporzadzam, place rachunki, wyciagam na zycie, on bladego pojecia nie ma ile za co placimy, czasem sie tylko wnerwia ze nawet 10 zl w portfelu nie ma, wiec czasem mu dorzucam zeby mial no i tez na parterze mieszkac bym nie chciala taki byl warunek kupna mieszkania! W sumie z tego naszego 1 tez nie jestem zadowolona bo mam wejscie do klatki pod sypialnia....
|
|
|
|
#2842 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez jestem zdania że wiek tu nie ma znaczenia. Mój ma 25 lat, 2 lata młodszy ode mnie ale wcale nie zachowuje się jak szczeniak ![]() Czasem jak mnie wkurzy to mu dogaduje że jest wsorzowaty ale on wie że to w dobrym słowa tego znaczeniu ![]() A jak się urodzi Malutka to wyobrażam sobie jaki będzie zackohany Ma trzech siostrzeńców których po prostu uwielbia Muszę powiedzieć że czasem nawet zazdrosna byłam jak jechaliśmy do jego rodziców a on non stop z dzieciakami zamiast ze mną wygłupy i szaleństwa z dziećmi to jest to co uwielbia, sam bierze ich na dwór, na spacerki na sanki nie trzeba mu tego mówić ![]() Cytat:
Mój jeszcze dobrze wypłatki nie weźmie już leci abym się nią zaopiekowała bo u Niego długo pieniądze się nie trzymają A ja lece i wpłacam do banku co by mi szybko nie zniknęły Jak urodzi się dzidziuś to jak to będzie u Was ? On nadal będzie płacił tylko czynsz a Ty wszystko inne łącznie z aktualnymi potrzebami dziecka ?
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do parterów, to przecież od piwnicy ciągnie jak nie wiem, już nie mówiąc o tym, ze zazwyczaj klatka na parterze jest w najgorszym stanie, bo wszyscy chodzą i ten wieczny hałas........... Enia_ odbija mu i to coraz bardziej...... przed ślubem taki nie był..... widocznie ten stan mu nie służy........... Więcej kasy raczej nie zarabia |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś wymyślił, ze trzeba robić dzieciom USG i dobra jest. My nie mieliśmy robionego i co ma któraś z nas jakieś wielkie problemy z biodrami??
Ehhhh szkoda słów.... Anka wiesz co ja stwierdziłam, że nie będę dawała alkoholu (bo lekarze mają tego całe piwnice), pióra i długopisy też odpadają (mój lekarz ma piękne pióro, to po co mu drugie) kosz ze słodyczami....no może fajne, ale trochę oklepane mi się wydaje, więc wymyśliłam, że dam mu album o Polsce taki lepszy za stówę i kupiłam jeszcze do tego 45 cm misia z Me to You bo ma córeczkę. Zapakowałam w celofan i przewiązałam kokardą. Może skromnie ale może się chociaż córcia ucieszy ![]() Wstawiam fotki Mojej Księżniczki. Ostatnio coś mam obsuwę w robieniu zdjęć, muszę nadrobić zaległości ![]() Te z początku stycznia są
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko musi mieć nóżki szeroko jak żabka niektórzy daję 2 pieluszki jednorazowe (ale za ciepło moim zdaniem) a najlepiej szeroką dużą tetrę i na to bawełniane majtaski
Marika prywatny potwierdził, że ok, ale u nas później zaczęły się schody asymetria kolan itp - to prywatny dał dobre rady u moje koleżanki na kasę chorych powiedział jest dysplazja szelki pawlika i tyle nic nie dowiedzieli sie dopiero ten prywatny wytłumaczył co i jak jak silna wada ile trzeba rehabilitować itp ![]() Co do sympatycznego ortopedy to rzadkość ![]() lilijka3 proszę Cie nie opowiadaj już bo ja staram sie żeby czegoś brzydkiego o twoim TŻ nie napisać i zadziwiasz mnie że jesteś z takim człowiekiem ...
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie. Najwazniejsze z mała wszystko ok. Wprawdzie usg nie było ale badała jej serduszko i jest wszystko dobrze. Ja miałam pobrana cytologię i miałam badanie, póki co nic się nie dzieje jest wszystko ok. Wyniki tez mam dobre Wr ujemny, mocz ok tylko morfologia cos tam nie tak i mam brać żelazo.Co do skurczów to mnie ginka uspokoiła, mówi ze to naturalne, macica przygotowuje się do porodu i im bliżej porodu one będą silniejsze. Do szpitala mam jechac jak odejda mi wody, albo jak skurcze będe miała co 10 min, po 30 sekund i beda trwały przez godz.
I uwaga...leżenie sie opłacało...nie ide do szpitala ![]() Potem pojechalismy sobie do naszego szpitala na oddział ginekologiczno-połozniczy. Dowiedziec sie wszystkiego, popytać. Super wizyta, Położne bardzo miłe babki, bardzo sympatyczne i życzliwe. Więc tak u nas w szpitalu nie ma zzo.więc mam problem z głowy.,nie ma i juz i muszę dać radę bez..jeden problem z głowy, nie ma nadczym rozmyślać, daja je tylko przy cesarce. Po Sn trzymaja 2 doby, po cc 3 doby.Poród rodzinny jest bezpłatny. Sala rodzinna u nas kosztuje 60 zł doba...i jak bedzie akurat wolna można brac( sa tylko 3) musimy to przemyślec...do szpitala nie wiele trzeba nie potrzebnie panikowałam. dla mnie : koszula,szlafrok, kapcie itp i wkłady poporodwoe ze 3 paczki i majtki jednorazowe, a dla dzidzi: tylko pampersy i chusteczki, wszystko jest, żadnych ciuszków nie trzeba, kosmetyków też, kocyka tez nie trzeba. Ale ja moze wezme w razie czego i wezme tez sudokrem na wszelki wypadek i cos do pepuszka.Pytałam jeszcze jak jest z tym zastrzykiem z immunoglobiny, napisze Wam jak jest u nas, wiem ze sporo z nas na forum ma ten konflikt wiec może Wam sie to przydać. Po porodzie badają grupe krwi dziecka ( ja mam 0RH- a maz 0RH+) i jak dzidzia bedzie miała krew po mnie to jest ok a jak po mezu to wtedy robia badania na obecność przeciwciał, czyli te co w ciązy miałam i jak są te przeciwciała to podaja ten zastrzyk z immunoglobiny. Zastrzyk jest podawany po porodzie..ja mam sie tym nie martwic i nie przypominac bo to oni maja tego dopilnować...więc spoko. aPodobała mi sie ta wizyta wiem wsyztsko i jestem spokojniejsza "moge rodzić" ![]() A i załatwilismy dzis przeniesienie do przychodni pod domem, mamy deklaracje i dzis wypełnimy mąz zaniesie i za miesiac bedziemy juz tu należec razem z Nadia... Także dzionek super, udało nam sie sporo dowiedzieć i załatwic...a jeszcze bylismy polukać na wózki...jeden mi sie pododbał ale drogo wychodzi tak ze sklepu, na allegro taniej. taki jak chcemy z fotelikiem w sklepie ok 1300/1400 a na allegro sa tez fajne za 1000zł...i ten ze sklepu co mi sie podobał taki kremowy...tako warior 1400 zł i dość ciezki ale ładny... Teraz patrze co naskrobałyście i pozdrawiam nadal z łozeczka..ale jak wiem, że skutkuje..MOGE LEZEC Z PRZYJEMNOŚCIA!!!
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Marika ale masz cudeńko w domu!! Piękna panienka
Ja wam pokażę moją córkę jak ten czas leci tu 2 dniowa https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1189280072 ciekawe czy mały będzie do niej podoby na usg ma takie same uściorka i perkaty nosek
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Saj gratulacje dla Tż
i o to winko tez poprosze, ja nie pijaca generalnie ale az za mna teraz chodzidołączam niestety do zołzowatych chce to zmienic ale nie potrafie wszytsko doprowadza mnie do furii, skopiowalam nawet kawalek teksu ktorej z was dla Tż, a ten mnie pyta czy to ja pisalam a ja mu chcialam tylko pokazac ze to przypadlosc ciążowa![]() Marika u nas wszystkim dziewczynkom na NFZ kaza szeroko pieluchowac, a chlopcom w razie potrzeby, wizyta nie trwa minute, ale wychodzisz z niej glupsza niż byl;as, bo lekarzem jest arab slabo mowiacy po polsku i nie wiele sie rozumie ![]() teraz chodzimy do super babki niestety prywatnie 120 zl bo jak bylismy na ost badaniu na NFZ gdzie maly juz chodzil i widac ewidentnie ze ma krzywe nożki , co ja laik to widzialam , to lekarz to olal, a tak odrazu dostalismy buty ortopedyczne wkladkii juz jest ogromna poprawa i mialam dzis sen ze urodzilam i wszystcy do mojego dziecka zwracali sie Michał(i caly czarniutki łepeczek gestych włosków), ja bardzo zdziwiiona bo przeciez Natalka ma być, i nie wiem o co chodzi , az wkoncu ktos mowi ze synka urodzilam, i ja na to co co ja zrobie teraz z tymi wszystkimi rozowymi ubrankami, i sukieneczkami
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lilijka bezwzględnie musisz to zmienić. Tak na prawdę, to ty go utrzymujesz, jak coś mu nie pasuje to leci do mamusi. Bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, nie dość że ciążą, dzieckiem się martwisz to jeszcze z mężem takie problemy. Pokaż mu rachunki, podlicz je na kartkach, zatrzymuj paragony za jedzenie - podlicz to wszystko i mu daj do skalkulowania samemu. Bo jak tak dalej będziesz miała, to podejrzewam, ze lepiej byś wyszła przynajmniej finansowo i pewnie też psychicznie na wynajęciu samej mniejszego mieszkanka. Przecież on też je, zużywa prąd, wodę itp. Szkoda, że teściowa też nie rozumie tego bo może by mu sama do głowy nabiła, ze jego miejsce jest przy żonie a nie przyjmowała go w domku. Już teraz wiem, dlaczego ona może ma taki stosunek do Ciebie, no bo jeżeli on przyjeżdża do niej na obiadki, to pewnie mówi, ze ty nic nie zrobiłaś i on jest taki biedny. Trzymaj się, i spróbuj zawalczyć o swoje dla siebie i dziecka. |
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Wasze kciukaski musiały sie przyzczynić do tego, że u mnie tak wszystko dobrze
![]() ![]() Dziękuje, kochane jesteścieWidze Saj u ciebie tez bardzo pozytywnie...co tam głupio a chwal się jak masz czym..ja ciesze sie razem z Tobą i serdecznie gratuluje męzowi awansu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

ach ten chruscik to bym zjadl, ale raz w zyciu robilam i beznajdziejny wyszedl
.
.
Jesteście szybsze niż Kubica 
Tłok nieziemski, gorąco te dzieciaczki w śpiworkach, wszędzie pełno pyłu bo remont....ja myślałam, że pylicy dostane, hałas bo udarami wiercili w ścianach. Koszmar.

takie ciepłe, drożdżowe i wcinam 

buu, a ja bym chciała tak na początku lutego już...
ciężko pracował, należało mu się
wygłupy i szaleństwa z dziećmi to jest to co uwielbia, sam bierze ich na dwór, na spacerki na sanki nie trzeba mu tego mówić