|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
aaaaaaaaaaaa Aniaaa zapomniałam, z tymi spodnami H&M mama jest faktycznie problem,ja na codzień nosze 40-42 a w spodnie H&M mama wchodze w M, a nawet w S, bo czasem te M są za luźne.Właśnie dostałam od bratowej z 10par tych spodni i wszystkie M,jedna S i w S się "wcisłam".Musisz wystawic na allegro te L. Ja też mam jedną parę L i też musze je wystawic.
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
A co powiecie na imiona Onufry i Nikifor ( Nikifor to bodajże dla dziewczynki), kiedyś mój eks tż znalazł takie w kalendarzu i stwierdził że tak nazwie swoje dzieci
jak to dobrze że już ze sobą nie jesteśmy, bo jakby mi przyszło tak dzieci nazwać![]() No i gdzie te fotki??? Nerola weź im coś powiedz, może ciebie posłuchają Wiem że ty też lubisz oglądać fotki...
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staś to słodkie imię,niestety często widzę kojarzymy imiona z osobami,a ja akurat znam takiego Stasia,który za fajny nie jest Mi ostatnio podoba się Jasiu i Franiu. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Asiago- ja oprócz tłuszczu na brzuchu to nie mam nic innego,ciężko u mnie na razie z brzuchem ciążowym,więc po co fotki wstawiac?
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
a co sądzicie o imieniu ***ediasz??? bo my sie kiedys zastanawiałyśmy z koleżanką jak to zdrobnić: ***ek?? ***uś???
Pieleszka mój Tata to Eliasz i mówimy do niego: Elek, Eluś
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale niech ci będzie Mamy tyle nowych mamuś...hm, to może by któraś wrzuciła swoje i swojej rodzinki, jak nie ma jeszcze brzuszka...bo coś ostatnio nikt nic nie wrzuca ani nie pisze w klubie
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Klub fajny,ale tak jakoś wolę tu,szybciej i ciągle ktoś jest,a tam pustki...
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Zaproponowano mi dwie opcje 1 zostaję w szpitalu podają mi globulki dopochwowe na noc w nocy następuję samoistne DOKŁADNE poronienie tylko u 20% kobiet, resztę trzeba łyżeczkować, Rano robią kontrolne usg i zazwyczaj łyżeczkowanie 2 Czekam na samoistne które w tak wczesnej martwej ciąży jest naturalne,i raczej nie groźne dla zdrowia, często kończy się samoistnym oczyszczeniem i nie trzeba robić"skrobanki",co pozwala na bardzo szybkie dojście do zdrowia i zajście w ciąże już w pierwszym cyklu{oczywiście poczekam)Jak zacznie się krwawienie to po 5 godzinach mam jechać do szpitala na kontrolne usg czy wszystko się oczyściło.Jeśli do poronienia nie dojdzie w 1,5 tyg sama zgłaszam się na zabieg Bardzo długo rozmawialiśmy z lekarzem na początku nie chciał powiedzieć która opcja jest "zdrowsza" dla mnie. W końcu to z niego wydusiliśmy. Nie wiem jak długo wytrzymam ale muszę teraz myśleć głównie o przyszłości i o swoim zdrowiu.Powiedział że z różnych względów proponują kobietom pierwszą opcję choć na całym świecie stosuje się drugą Nie chcę czekać ale mam nadzieję że dam radę dla mojego dobra Dzięki wszystkim za wsparcie dołączę do Was dopiero w sobotę bo mąż wziął wolne żeby być ze mną więc nie martwcie się ze mnie nie ma .Jak macie jakieś pytania pytajcie , chętnie się podzielę doświadczeniami buziaki |
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Nesca-
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 |
|
BAN stały
|
Najpierw odpiszę na tę strone wcześniej bo mi zawory puszczą.
Co do imion to na pewno śmiało można je brać-niespotykane w najbliższym otoczeniu Karolinee Kochana Nawet bez głosu oglądnę.Bartessa-mam psa ...Bruna Asiago-no całe szczęście ufff..bo już myślałam,ze nietwarzowo będzie. Scio a czym sobie zasłużyłam na Super-babkę? ![]() I już wiem dlaczego mężuś mówił od razu-dobra kupuj i płać za ten detektor już w 8 tygodniu. To łotr jeden On to przez gina mojego kochanego!Z Krystkiem latałam 1-2 razy w tygodniu a teraz raz ale w miesiacu. Ale zadbał by żoncia sie nie zadużyła Babonik ja też lubię Housa a maż sie wścieka bo gadać w domu nie pozwalam. Ale czy tak buzi bym mu dała...to nie wiem ![]() Dobra babole-dawać fotki bo malizną śmierdzi w Klubie ![]() (dobrze Asiago?Tak może być?) O...widzę,ze będzie wysyp spodni ciażowych na allegro Ja mam M ale za duże.A normalnie właśnie takie nosze. ma któraś 36? ![]() Bartessa zaraz w łeb dostaniesz nie podobaja Ci sie słowiańskie imiona?Ja takie noszę zołzo!!! A moja córcia(o ile jej jajka nie urosły przez 3 tygodnie) ma na imię Izabela,O!!! |
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIKIFOR tak moja znajoma nazwała kota ![]() a co do seriali to ja kocham desperate housewives, greysów, housa, a z polskich od zawsze NA WSPÓLNEJ
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, próbuje was nadrobić, ale ciezko z tym...
Nita, Neska: bardzo współczuję, szczególnie że ja wczoraj też byłąm w szpitalu, też w Zofii: może Neska nawet się widziałyśmy? Ja byłam od 100 do 1400. Na szczescie z moim robakiem (odpukac) wszystko ok, serce bije, kazali mi odstawic duphaston. Ale potem dzwonilam do mojego lekarza i on kazal dalej duphaston brac... Nie wiem, co robic Chyba bede brala dalej ten lek, moj lekarz zna mnie lepeij niz babka ze szpitala... Neska, zostan z nami, bedziemy cie wspierac, a ty nas ![]()
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
ale Nietubył to chyba na drugie dam, dla brechu
![]() onufry fajne, ale nikifor to chyba tez dla chłopca... |
|
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tylko żeby jeszcze skutki były i babole coś wrzuciły
|
|
#4517 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co Ty mówisz? Nie potrafię sobie tego wyobrazić.Widziałaś dzieciatko? |
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Nerola ja mam jedne za małe, ale to 38 (10), z tym że one mają taką niska ścisłą gumę, która chyba się lekko wykręciła i mnie ona ciśnie, po za tym super leżą, ale nie dam rady w nich chodzić, chyba że dopiero po porodzie. Kupiłam je na allegro, pewnie je znowu wystawię, albo zostaną na później
A z h&m M idealnie na mnie leży jak troszkę zmniejszę na wewnętrznej regulacji.http://allegro.pl/spodnie-jeansowe-r...376238472.html
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
o horrory to ja też lubie dużo ogladałąm ostatnio na podstawie S Kinga ( ktoś pisał o Kingu
) to było "sekretne okno" z Johnym deepe fajjjjnnyyyy lubie też takie wampirowe, wilkołate itd cube sobie właśnie dziś ściągnełąm komu przecisnąć przez kabelek nudelki??
|
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana-
![]() Neska- Monia- ja też właśnie chciałam obejrzec Twin Peaks w najbliższym czasie ale nie mam skąd wytrzasnąć,bo mój wspaniały internet ma limit 1,5G miesięcznie, nawet online nic nie zobaczę. a oto mój brzuchol 10tc
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Super brzuszek Chociaż jedna odważna Dziewczyny w pierwszej ciąży nie martwcie się że jeszcze brzucha nie widać, przy pierwszej ciąży wolniej rośnie, przy kolejnej prawie od razu wywala Oczywiście nie u każdego...Nerola ty to masz siłę przekonywania
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
asiago
neska ja miałam łyżeczkowanie po porodzie dostałam narkozę.I lekarz mi mowił że dobrze mnie wyczyscili ze tak szybko zaszłam w kolejna![]() maugoszatka ale benio ![]() |
|
|
|
#4523 |
|
BAN stały
|
Asiago a jak będzie Ci sie chciało zmierzyć te spodnie?
Bo ja wysoka jestem. Bosz-masakra.Współczuję Maugoszatka widać,widać!!! Bo ciężarnym sie nie odmawia hahaha ![]() Ja też miałam 4 łyżeczkowania ciaż i 1 po porodzie ale z cewnikiem,ble ![]() U mnie już 18 tydz. leci.To już u mnie półmetek bo nie donoszę do 40 absolutnie. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-13 o 13:37 |
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
maugoszatka mam pyt Hela spi w lozeczku?
My sie zast nad takim zestawem http://aukcjewp.wp.pl/pokoj-vox-mode...401753250.html bo mały spi w lozeczku a z tego pozniej tapczan sie da zrobic |
|
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet. 2. Kobieta, która igrała z ogniem. 3. Zamek z piasku który runął. Ja obecnie czytam trzecią część i powiem szczerze, że 2 i 3 są chyba nawet lepsze od 1 co się rzadko zdarza. W razie gdyby się czytać nie chciało, to polecam obejrzenie dwóch pozostałych, które też już są do obejrzenia.
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK wybacz, ale tylko prześmiewasz innych, a siebie uważasz za najmądrzejszą. Ukłony..
Dyskusje uważam za zamkniętą.
|
#4528 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Listewki co rusz wychodzą z tych plastyków a w rezultacie materac spada na podłogę. Mąż wzmocnił i jest ok. Ale ja nie wiem jakiej mam firmy,więc to pewnie nie reguła. Ja mam dylemat bo Maks łóżko ma,Szymon ma to wzmocnione,Krystian łóżeczko a maleństwo nie ma na razie. I co komu mam dać,co kupić? Myślałam nad piętrowym ale niskim z zabezpieczeniami albo nad drugim niedużym.Nie wiem już sama. Ale ja używane rzecz jasna. I Krystka będę musiała przenieść do Szymona pokoju a maluszek w sypialni. Beatko zainstalowałam i nic.Ale widzę,że jeden kabel mi szczur zjadł od głośnika co łączy jeden z drugim.Jak "Marysia " wróci z pracy,dostanie jadło,poodkurza,to i za to sie weźmie i dam Ci znać. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-13 o 13:51 |
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
nerola dzieki za odp
mój spi w łóżeczku i wlasnie bym chciała łozeczko co mozna na tapczan przerobic ale juz powoli trace głowe
|
|
|
|
#4530 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo na allegro-owszem kupię ale przesyłka drugie tyle albo brak takiej opcji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

jak to dobrze że już ze sobą nie jesteśmy, bo jakby mi przyszło tak dzieci nazwać
Wiem że ty też lubisz oglądać fotki...
moje kochane kruszynki

Ale niech ci będzie
bo co więcej można...

Nawet bez głosu oglądnę.
zębole

Chyba bede brala dalej ten lek, moj lekarz zna mnie lepeij niz babka ze szpitala... 

ale juz powoli trace głowe